Terima Kasih Semua :'(

* Artikel ni ditulis pada tahun 2018

Sedar tak sedar dah masuk 5 tahun Justkhai hilang dari radar. Hilang dari segala kenangan. Hilang bagi memberikan fokus kepada sesuatu yang diluar normal. Hilang dari segala jenis haters yang memuncak. Hilang dari dikenali. Sepanjang proses mendiamkan diri, macam-macam perkara yang dah jadi juga macam-macam perkara yang Khai dah belajar. Tapi hal paling best bila menghilang, kau nampak yang orang yang membenci kau akan kurang (mereka slow down cari mangsa lain). Lepas tu kau nampak siapa kawan siapa lawan. Kadang-kadang orang yang kau baik dengan dia pernah tolong macam-macam tapi last-last boleh jadi musuh kau. Atau yang kau taknak anggap dia tu siapa-siapa, rupanya itulah kawan dan teman yang terbaik untuk kau.

View dari office baru Oh Media Sdn Bhd. Banyak siokk Hehe.

Tahun ini (2018), usia Khai akan masuk ke series yang baru iaitu 3 series. Hehe. Lama blog ni ya sebab ingat lagi masa birthday umur 20 tahun pun pernah Khai tulis kat Justkhai ni. Memang dah lebih 10 tahun pun blog ni. Tapi apa nak buat sebab peredaran zaman. Dunia blog tidak lagi seindah dan semanis dulu. (more…)

Ditulis pada 8 January '21 oleh | 131,481 views telah diterima.
Dalam kategori Istimewa | Promo di Twitter! | 21 Respon

001981989-A

Perkara terakhir yang Aku nak buat adalah memadam syarikat bernama Oh Media Network untuk selama-lamanya. Selama proses jual-beli bermula, aku fokuskan pada hal yang lain terlebih dahulu tapi hari ini, maka berlalu pergilah sebuah syarikat pertama untuk Oh! Media dari database SSM buat selamanya.

Masa muda remaja daftar syarikat pertama kalinya, excited bila dapat nombor pendaftaran syarikat tu. Untuk Oh Media Network ni sangat menarik sebab dapat nombor yang cantik dan senang aku nak ingat.

001981989-A

Dari hari pertama dapat sijil perniagaan tu pun, aku dah ingat sampailah ke hari ini. Hehe. Mana tak sentimental value’nya kan kalau dah ni company kau yang pertama sebelum ada Sdn Bhd dan banyak syarikat lain lagi. Tanpa yang pertama, tak adalah yang ke-2, ke-3, dan seterusnya.

Hari ini, aku tutup “Oh Media Network” ini bersama-sama dengan “Oh Media Gaming” untuk selamanya.

So long “Oh Media Network”.

Ditulis pada 19 October '20 oleh | 12,755 views telah diterima.
Dalam kategori Istimewa | Promo di Twitter! | Respon Anda

Aku Jual Oh! Media – Part 3 (Last)

Ini sambungan dari kisah sebelum ini tentang Oh! Media. Ini mungkin part yang terakhir tentang kisah Oh! Media ini. Mungkinlah…. Jangan risau cerita ni memang straight to the point aje. Takde nak plot twist bagai ke apa.

Oh ya, ini makluman tentang Instagram @ohmedia. Ramai tak tahu yang semua content Justkhai ni dah beralih ke Instagram selama ni sebab tu blog ni tidak lagi aktif macam dulu. Lagipun zaman blog kan dah habis? Ye ke? Well not for me la atleast. Hehe. Apa yang ada kat Instagram @ohmedia tu memang datang dari Khai seorang sahaja selama ini. Content kat IG tu pun totally lain dari apa yang keluar di Facebook Oh! Media sebabnya IG @ohmedia tu hanya fokus pada apa yang Khai ingin kongsikan sahaja. Bukan tempat berkongsi segala berita dan cerita macam yang ada di Facebook. Segala benda kat Instagram Oh! Media tu hanyalah Khai seorang sahaja selama ini.

Dulunya IG @ohmedia tu asalnya pun memang personal IG sebelum dijadikan IG untuk Oh! Media. Basically, apa yang ada kat Instagram Oh! Media tu sepatutnya jadi content Justkhai ni. Jadi tak hairanlah kenapa caption kat Instagram Oh! Media tu sentiasa panjang berjela macam tulis blog dah kan? Haha!

Tapi lepas ni, secara perlahan-lahan Khai akan serahkan pada staff untuk teruskan IG @ohmedia tu tapi dengan cuba mengekalkan style yang sama tapi pada masa yang sama, follow vision pengurusan yang baru. Khai akan lebih banyak update Instagram @ohkhai atau @ohgeekz sahaja lepas ni tapi IG @ohmedia tu sekali-sekala Khai akan usik juga.

Okay… Kita sambung tentang “Aku Jual Oh! Media”.

(more…)

Ditulis pada 26 September '20 oleh | 2,422 views telah diterima.
Dalam kategori Daily Craps | Promo di Twitter! | 6 Respon