The Making of Eiffel Tower

445 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Pernah korang terfikir dari mana datangnya bangunan-bangunan ciptaan manusia pada zaman dulu. Contohnya Eiffel Tower, Piramid, Taj Mahal dan macam-macam lagi. Entri kali ni, Khai nak tunjuk gambar “The Making of Eiffel Tower de France”.

The Making of Eiffel Tower

Kalau setakat KLCC tu, janganlah ada yang pelik kenapa tak masuk dalam the new 7 wonders of the world. Nengok la pula bila menda tu dibina. Guna beribu-ribu lori, beribu-ribu pekerja, beribu-ribu duit dan beribu-ribu kren.. Apa yang nak diherankan….

Eh tapi dalam listing terbaru 7 tempat ajaib di dunia yang dikeluarkan pada Julai tahun lepas, Eiffel Tower ni pun tak tersenarai dalam 7 tempat tu. Kalau 8 mungkin ada. Kalau korang masih samar-samar tentang senarai baru 7 tempat ajaib di dunia, Khai teringat pulak assignment Khai masa study dulu. Still Khai simpan. Online lagi tu. So take a look at The New 7 Wonders of the World Ezine!!

Source: Scukz.Com Forums

Ditulis pada 1:40 am 23 June '08 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 445 views
Dalam kategori: Lain-lain | Tweet This!

Eat This Google!: , , ,


RSS feed | Trackback URI

17 Comments »

Comment by Dakjaat
2008-06-23 09:12:04

Salam, wuit.. ade cerita tentang misteri yang lain tak? segitige bermuda .. org kata ada medan magnet kat situ .. tu pasal la kapal2 berunsurkan besi tertarik g tempat tu .. hehehe!

..
Comment by Khai
2008-06-23 09:47:14

Dakjaat, pasal segitiga bermuda tu, mmg tak dapat dinafikan.. ianya memang benar.. ape ape saja yang melintas berdekatan atau atas menda tu, semuanya akan lenyap begitu sahaja tanpa sebarang jawapan…

..
Comment by titan
2008-06-27 17:32:41

Hoho..segitiga bermuda. Sape berani lalu situ a..

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by adam
2009-04-23 06:42:27

erm….cba carik dokumentari tntng segitiga bermuda tu yang baru2. actually dah ada ja org pergi sana n selamat. cmanya mmg magnetic field kat situ kuat semacam. 🙂

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Dakjaat
2008-06-23 13:23:04

hooohoooo….! tapi kalau tahu apa rahsianya lagi best ek …? =)

ni yang buat diriku tertanya-tanya, mane perginya khai pada sabtu dan ahad lepas? sudah ku menunggu kamo memberikan ku no acc bankmu.. tapi takde gak …. tak sudi ke?

..
Comment by Khai
2008-06-24 00:22:56

sabtu khai kuar la bro.. gi alamanda.. lepak ngan my sis… ingat nak nengok wayang gak.. tapi orang ramai gilee… wayang plak abis tiket… nak tunggu next, lagi 2 jam..so malas ar.. huhu…

ahad plak, tido je.. penat gile.. bangun kul 5 petang.. gile ke tidak tu.. hehehe…

neway, laaa, nak no account ke…
1145 4305 2575 – mohd khairulnizam abu hassan

..
 
 
Comment by syuxx
2008-06-23 15:41:16

wohh, kalau yg piramid & tembok besar cina lagi best cara dia buat.
fully human dowh. huhu.
tak dapat bayangkan kalau lah kita yg kena paksa time tu. haha

..
 
Comment by xtreme_paranoid
2008-06-23 19:48:24

khai tau x bape lame menatang nih dibuat..
aritu post je..x jumpe lak info bape lame pembinaan die.
huhu~

..
Comment by Khai
2008-06-24 00:26:03

wikipedia takde ke bro?

..
Comment by xtreme_paranoid
2008-06-24 02:42:24

haha..dah jumpe.
nih lg interesting info pasal menara neh
http://www.shvoong.com/humanities/1710609-72-names-eiffel-tower/
maybe ko blh tambah kat blog ko nih..
just suggestion.
=)

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by azleah
2008-06-24 07:58:18

kejap lagi masuk la tu dlm list

..
 
Comment by zool
2008-06-24 08:17:05

Memang menarik Eifil ni..
Tapi buat benda2 kagum pun orang kampung tak dapat naik tak guna juga….

..
Comment by Fahmishah
2008-06-25 18:34:26

ya betul! buatlah benda yang semua org dapat rasai kebaikanya

..
 
 
Comment by Dakjaat
2008-06-24 10:55:50

apsal page ni berat??? …. ermm ..

ok .. kalau sabtu ni tak dapat .. tunggu la hari lain ..
nnti aku bank in kan..

..
 
Comment by bdfabregas
2008-06-26 08:31:51

hai tumpang lalu…
Rajin singgah blog saya

..
 
Comment by zaki blogjer
2008-06-29 23:23:52

Dh lama diorang buat efiiel tower niw. Malaysia masa tu masih jauh dibelakang

..
 
Comment by TheKHAI
2009-05-13 23:11:57

Cube korg tgk gambar 3 & 4. Belakang tu ape die? masjid ke? :[

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post