Apa dosa kanak-kanak ini?

12,648 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Batu Hidup yang Bergerak dengan sendiri?
Ini Kisah Benar. Artikel lengkap di Oh! Cun.

Hati terasa sayu dan pilu melihat gambar-gambar anak-anak Palestin mati terbunuh. Terdetik dihati, apalah dosa mereka sehingga kematian mereka dalam keadaan begitu. Khai terfikir juga jika kanak-kanak itu tidaklah seburuk itu nasib mereka, apalah pekerjaan mereka bila dah dewasa nanti. Mungkinkah seorang doktor, peguam atau mungkin seorang askar yang mempertahankan Palestin dari ancaman Yahudi?

Pandanglah keluar tingkap, lihatlah betapa riangnya kanak-kanak di Malaysia ni bermain bersama-sama, berlari ke sana ke sini dan bergelak-tawa bersama-sama. Ingat lagi masa kita kecil-kecil dulu, boleh main polis sentri, main baling selipar, main kahwin-kawin (ni part khai paling suka. haha), main konda-kondi, main daun terup dan macam-macam lagi tanpa ada sedikit pun rasa takut.

Ketika menonton Power Rangers di dan Ultraman di TV, tidak langsung terdetik sedikitpun rasa ketakutan dan kekalahan melainkan semangat kemenangan. Dah kalau Power Rangers dengan Ultraman mana pernah kalah ye tak? Ultraman kalau lawan rasaksa tu, mula-mula je kalah. Bila kelip je lampu kat dada dia tu, tak pasal-pasal boleh FIRE!! cuba kalau fire je awal-awal kan senang. Tapi, lihat pula nasib kanak-kanak di Palestin. Nasib mereka langsung tak sama dengan kita semua.

Syukur alhamdulillah, meskipun “ada apa dengan Malaysia?”, sampai ke hari ini dan saat ini, anak-anak kita, adik-adik kita, awek-awek kita, dan keluarga kita mampu hidup dengan penuh gembira tanpa rasa ketakutan. Bersyukurlah kerana menjadi warga Malaysia biarpun dengan kepimpinan yang tidak pernah ada ketulusannya.

Bersyukurkah anda? =(

Gaza Song

Download ( | Lyric (below)

We Will Not Go Down (Song for Gaza)
Artis: Dark Bob | Ditulis oleh: Michael Heart

A blinding flash of white light
Lit up the sky over Gaza tonight
People running for cover
Not knowing whether they’re dead or alive

They came with their tanks and their planes
With ravaging fiery flames
And nothing remains
Just a voice rising up in the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight

Women and children alike
Murdered and massacred night after night
While the so-called leaders of countries afar
Debated on who’s wrong or right

But their powerless words were in vain
And the bombs fell down like acid rain
But through the tears and the blood and the pain
You can still hear that voice through the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight

Update 15 January – 10:08PM | Please vote for Palesine

Sila kunjungi link di bawah dan VOTE untuk Palestin. Malu kalau kita kalah oiii… nampak sangat umat islam ni tak membantu satu sama lain. Namanya penganut berbilion orang.. Isk.. Ingat, ini bukan sebuah permainan.. vote itu mmg x memberi effect kepada penderitaan palestine, tapi cukup menunjukkan bertapa kita yang diluar ni memberi penentangan sekeras-kerasnya kepada peperangan dan penderitaan!! Lagi satu, ingat! BOIKOT BOIKOT!!!

URL: http://www.israel-vs-palestine.com/gz

Ditulis pada 12:22 pm 15 January '09 dan pastinya oleh . Siape lagi?
Dalam kategori: Religion, Tergempar | Tweet This!

Tag: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


RSS feed

32 Comments

Comment by rasyid
2009-01-15 12:25:33

try dgr lagu ni.sedap dan menyayat hati

http://bit.ly/gazasong

Comment by Khai
2009-01-15 13:40:10

thanks for sharing.. already in entri.. thanks :8

 
 
Comment by anaktekak
2009-01-15 14:06:17

kalau le aku nampak mayat macam tu depan mata mesti takleh nak tido malam…takutnye……

Comment by Khai
2009-01-15 14:32:44

takpe.. i leh temankan.. hakhaks :p

Comment by Zik
2009-01-15 14:50:43

Ceh! ahhhhh’ khai kau tido sorang-sorang sudeh. :choler: :)

panas ni.. panas ni.. jom buat serang ke rangkaian yahudi di internet!

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by me amor
2009-01-16 12:29:38

amboi2…..klau ko nak tman tna tdo,mknanya ko pn tman aku gakla…huhuhu :)

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by anarm
2009-01-15 15:04:03

terkilan aku tengok gambar-gambar mangsa kekejaman manusia ni.. boleh dikatakan perangai lebih teruk daripada binatang.. aku anggap HANJING lebih mulia daripada pengganas-pengganas tersebut.. tanda-tanda kiamat jelas dah nampak sekarang.. terima kasih.. =(

 
Comment by nuaeman
2009-01-15 16:17:24

Yahudi semakin melampau.. saat itu telah semakin hampir nampaknya..

 
Comment by Kak Lea
2009-01-15 16:27:53

Ya Allah hancurkan rejim zionis laknat…

UCAPAN PALESTIN KPD KITA: Jikalau kami gugur syahid, dan anda sekelian terus diam membisu dan hanya menyaksikan sahaja, nantikan hari pembalasan. Kami akan tuntut dari Allah di atas kelembapan anda semua. Kami tidak akan redha terhadap kelesuan dan kebisuan anda semua. Kami tidak akan memaafkannya..Doa orang yang teraniaya amat makbul “Ya Allah!! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah……. . turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang orang Islam di GAZA, hancurkanlah rejim zionis..amin.

 
Comment by muhdzahari
2009-01-15 16:35:36

kesian..tp xtau nk tolg cane. bntuan derma cuma leh ringankan beban, bkan hilangkn beban. kan?

bush shit!

 
Comment by pelukispelan
2009-01-15 17:19:13

takbir….

 
Comment by dacron
2009-01-15 18:59:52

lgu yang sangat menyayat hati.. =( =( =(

 
Comment by azleah
2009-01-15 20:06:16

sedih aku.

tapi, seperti tak berbaloi kita memboikot barang2 amerika dan negara2 kafir yg kejam tu klu kita tak pernah berdoa utk keselamatan saudara seagama kita kan?…

 
Comment by sherina84
2009-01-15 20:32:08

We always pray and work on anything that possible to do. I really hope that New US President Obama, could make new changes. I still boycotting their product as one of my best effort to help Palestine as an individual.

Kak Lea, di mana anda ambil tentang ucapan Palestine tu? adakah ia 100% benar or just a spread chain. hopefully its not because i hate when it does.

 
Comment by Khai
2009-01-15 21:25:11

Peeps, do vote for Palestine!! NOW!! :8

 
Comment by akmal
2009-01-15 21:42:55

masyallah kesian anak palestine bile bom datang dia tak sempat nak mengucap cakap pun baru jew nak belajar =(
hanya boleh menghantar ke mereka ke alam kematian dengan Doa Al~Fatihah dan juga Tangisan di atas pelukan ibu bapa.apa menyebabkan 1054 kematian Palestine hanya 14 rocket ditembak dari Gaza dan 13 kematian Israel :-[)

 
Comment by zelo55
2009-01-15 22:17:06

akhirnya ko buat jugk post ni khai….
huhuk…

 
Comment by deennasour
2009-01-16 00:01:10

aku memang tak tgk berita kol 8 sejak gaza kena bom.
tak sanggup.

 
Comment by x-po shop
2009-01-16 01:16:08

allah akan tunjukkan kebenarannya satu hari nnt..aku yakin..takbir!

 
Comment by bd fabregas
2009-01-16 04:02:14

israel ni mmg lemak aaa.. yg PBB lak bacul sgt, takut ngan US & israel tu..

 
Comment by Azizwanâ„¢
2009-01-16 04:46:32

sedih pula aku tgk gambar2 tu khai. hanya doa, doa dan doa sahaja yg mampu dihulurkan =(

Comment by Khai
2009-01-16 09:40:16

hurm.. dah vote for palestine lom.. now palestin lebih beberapa 0.xx% dari Israel.. Alhamdulillah…

vote itu mmg x memberi effect kepada penderitaan palestine, tapi cukup menunjukkan bertapa kita yang diluar ni memberi penentangan sekeras-kerasnya!!

 
 
Comment by Co_
2009-01-16 10:14:59

Aku tak cayelah vote tu. Diorang nak bom trafik 2.

Gaza song.. lagu best tapi tak dapat menyelesaikan apa2.
Zionist tak berundur dr Palestin disebabkan lagu itu, pemboikotan produk Israel, rundingan di bwah payung sekular etc. Masih mgandaikan Israel akan mghentikan serangan selewat2nya 20hb ni.

Obama sbg Presiden AS bukanlah jaminan pd umat Islam @ puak kufar AS & Israel menghentikan pembantaian terhadap umat ISlam. Korang rasa Obama senang2 jadi presiden walhal politikus AS dipengaruhi kuat oleh Yahudi Zionist? :-[)

Comment by aman
2009-01-17 03:39:13

hmm..memang nie salah satu diorang nak bom trafik, tapi sanggupkah nak lihat undian yang menyokong kepada Israel?

 
 
Comment by Malaynium_
2009-01-16 22:59:45

Israel sux dari dulu sampai skang..
Sebelum ni xde bape diketahui umum sgt hal di Palestin..
Tp sejak baru2 ni makin menjadi2 plak lakhnat ni..
Sedey tul aku tgk budak2 kecik ni.. =(

 
Comment by adib.
2009-01-17 12:30:33

aku rasa laa kan khai…israel ni nk tiru macam mana firaun buat dulu…masa nabi musa nk lahir dulu..firaun takot kepada suma bayi lelaki yang baru lahir…sbb nnt daripada salah seorang bayi yang lahir tu bila besar akan bunuh firaun kembali…
bila duk tgk2 balik..sah la..yang israel takot pada bayang2 sendiri..so…dia bunuh suma budak2…org tua…dan perempuan..ha..maka hilang laa pemimpin masa depan….sejarah dulu kala…dan org nk melahirkan anak..

komen khai? =(

 
Comment by eda
2009-01-17 12:58:47

kesian tol kan..xder ht pewot..kanak2 xbersalah..xtau ape2…pe nk jd?…. :) Boikot2…

 
Comment by miss kaka
2009-01-17 14:14:46

israel mmg takut..
dat’s why diorg sdg wat penghapusan bangsa..
bila nabi isa turun kelak, xkan wujud lg kaum yahudi..
saya ada baca, klau x slap sy, tmpt nabi isa akn turun adlh kat palestin..
mybe kat satu menara dkt2 masjidil aqsa..
if sy salah, tolong betulkan..

 
Comment by zieyn
2009-01-18 18:53:36

Aku dah vote palestine..
stakat ni..
israel:44.9%
Palestine:55.1% :choler:

 
Comment by Anip
2009-01-27 16:45:14

Mari same2 kite vote utk palestine….
Biar palestine menang…
Tgk gmbr2 di atas..sedih btol ler…
Ya Allah..
Ampun la dosa hamba mu ini …
Lagu 2 mmg sedap… :oups: =(

 
Comment by Rachman
2010-08-27 17:23:32

janji Allah nyata, akan ada kerusakan yang kedua kali dari zionis baru akan muncul balasan Alla,, tunggu aja bukan manusia yang menentukan kapan akan musnah si yahudi ,,tapi dah ada dalam Alqur’an,, Sabar saudara muslimku””saya haya bs berdoa,,,

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?