Free game sangat kool

6,961 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Entri kali ni Khai saje nak share game untuk korang. Buat masa ni game ni la yang terbaik yang pernah Khai main untuk buang masa tapi berfaedah. Ni bukanlah game macam Transformers, Hitman, Need for Speed atau game yang penuh aksi-aksi ni, tapi game ni nak main kene gunakan otak. Khai harap korang cuba la sendiri sebab Khai takkan promo kat korang kalau menda ni tak best dan tak berfaedah kan?

Lagi-lagi yang kat office tu. Kalau bosan takde kerja, layan je la game ni untuk hilangkan bosan korang tu. Kalau kantoi ngan bos korang pun, silap-silap bos korang pun nak main sekali. Habislah melingkup office korang tu ek? hahaha.

Dinner Dash 2


Kalau korang main before, mungkin Dinner Dash 1. Dalam Dinner Dash 2 ni banyak dah berubah. Korang akan jadi awek pelayan kat restoran. Awek pun awek la ye tak, janji layan. Korang perlu melayan setiap customer yang datang tak putus-putus. Dari amik menu, hantar makanan sampai la ke mop air kencing customer baby, semua korang yang kene buat. Kira kat restoran ni, sorang je la yang kerja (tak logik sungguh ek?). Bila restoran korang makin maju, setiap satu level, korang akan upgrade restoran korang tu dari biasa ke yang lebih eklusif. Memang sangatlah menyeronokkan. Tapi bukan semudah itu, sebab korang perlu jaga hati customer. Jangan la terhegeh-hegeh kalau taknak customer korang marah. Apa faedah yang korang dapat dengan game ni? Korang mampu melatih kepekaan mata dan otak korang. Serious! So download Dinner Dash ni jangan banyak bunyik lagi. Hehehe.

Download Dinner Dash 2.
orang sudey download taw!

Burger Rush


Ni satu lagi game kegilaan Khai. Burger Rush! Game yang lebih kepada Puzzle. Kalau Khai sebut puzzle je, terus keluar bosan dalam otak korang kan? So apa yang best pada game ni, game puzzle telah diubahsuai kepada yang jauh lebih menarik. Dalam game ni korang jadi penjual burger. Burger Rush ni jauh berbeza dengan Dinner Dash 2. Korang tak payah susah payah nak jadi waiter lagi. Yang pentingnya, korang just perlu susun tiga menu dalam puzzle tu je. Dah cukup semua menu korang kumpulkan, siap la burger yang customer korang nak tu. Macam biasa, jaga hati customer. Lambat sikit korang boleh la suapkan dengan kek atau Lolipop. Tapi kalau dah habis kek ngan lolipop korang tu, lu pikir la sendiri. Hehehe.

Download Burger Rush.
orang sudey download taw!

Khai amat sarankan korang untuk cuba. Baca apa Khai tulis je, tak mampu nak buat korang rasa teransang nak main game ni. Come on, buang semua game yang membuang masa dalam PC korang tu. Kalau kat office rasa bosan tu, please la jangan abiskan masa dengan main solitaire. Daun terup tu takkan buat otak korang cool sekaligus membuatkan korang yang tidak cool kelihatan insan yang langsung tidak cool. Ops!

So, kalau ada apa-apa problem pasal game ni tak kiralah pasal nak install atau tak tahu camne nak main ke, jangan malu dan segan nak tanya Khai yer. Semoga game ni dapat menghiburkan hidup korang yang keboringan. Jangan layan game ni sampai lupa nak buat kerja terus sudah. Kalau lupa kat awek tu takpe, memang digalakkan. A Galak yang cakap, bukan Khai. Huhuhu.

Pssttt: Game Dinner Dash 2 tu bukan free sebab dia just trial untuk 60 minit tak silap Khai. Tapi ada cr*ack dalam tu. So pandai-pandai la apply yer. Tak tahu tanye jer.

Ditulis pada 4:11 am 13 October '08 dan pastinya oleh . Siape lagi?
Dalam kategori: Daily Craps | Tweet This!

Tag: ,


RSS feed

28 Comments

Comment by PakciQue
2008-10-13 14:49:53

dua2 game aku dah pernah main…dan dua2 game buat tangan aku cramp kat mouse…huhuhu…

 
Comment by xoxo
2008-10-13 14:58:28

ape crack code dinner dash ek??

 
Comment by Tie
2008-10-13 20:10:53

Kak tie pernah main tapi tak mahir mcm anak2 kak tie tu..last2 putus asa…sebab kak tie ni jadi berdebar2 bila terkejar2. Suka main game panda craze sebab kalau tak tahu boleh skip..hihi..

 
Comment by azleah
2008-10-15 16:27:22

eeee sy dah lama dah ada game ni. skali datang dgn baby ape ntah & alice greenfingers. tu pun kwn yg installkan.

:)

klu dah main memang lupa diri n homework la. hehe.

 
Comment by NuNu
2008-10-15 16:41:18

NuNu dah penah dah men game nie..
lenguh gak ark tgn nie menekan mouse,…
erm NuNu nk pesan cikit kt korg yg nk main men game burger rush nt..

1-mse korg maen tur,if kedai tu still lum tutup,mean korg msih ade mse..then jgn bg lg pesanan utk last customer…korg suapkn die ngn mende alah yg khai ckp tur spya die x blah n smbil tur selesaikn puzzle selagi mse msih ader..at least ley ar colect syiling..walawpon x byk tp sekurg2 nyer ley tambah point korg…

2-kalu point korg dah byk jgn beli resepi burger dulu…tp korg beli lar lolipop n cookies selagi stok msih ader..ia ley membantu korg biler sesak2 nt..

3-kat bwh setiap customer tur der level taw..jgn biar kn level tu mkin low,kalu x kpla customer tu akn berasap wak2 2 lar guna mende alah yg korg beli (lolipop….)sumbat jek kt customer tur…lg tinggi level 2 lg tinggi lar wit yg korg terima dr mereka…n jgn sesekali wat buduh jer,coz biler level tur dah abis,customer tur akan blah so point korg akan ditolak byk giler…rugi wo!

p/s khai,nunu suke men game feeding frenzy..best..wat korg selamat maen game..hik3..

 
Comment by nabila
2008-10-15 19:09:02

kehkeh..
game ni da abes men da..yang diner dash tu..
yang diner dash ketiga pon da abes men..
diner dash ketiga lagi besh coz kite ade layan customer kat angkasa lepas..
hehe..
tp nak try men burger jap la..
weee..
:D

 
Comment by bd fabregas
2008-10-17 00:17:14

adik aku minat giler main diner dash.. aku main kjap je give up.. trus main need for speed @ PES @ total club manager..

 
Comment by syi
2008-10-18 11:38:47

wah cam menarik ja…

bleh layan abis nih

nak jgk loh

 
Comment by syima5424
2008-10-23 01:25:55

wedding dash pong besh gak. hee. lbh kurg je mcm dinner dash. weng~ :P

 
Comment by saffa
2008-10-23 16:01:19

Saffa lagi suka wedding dash! Lagi mencabar! huhu.. suma game2 tu saffa ada..

Comment by fn
2008-10-29 15:57:09

saffa,, de installer utk wedidng dash tu x?

Comment by Khai
2008-10-29 16:30:18

itu la.. khai pon nak gak ni..

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Jimmy
2008-10-25 16:31:12

Aku suka main game golf dgn anjing vs dog..

Pasal boleh main 2 orang terus.

Comment by Khai
2008-10-29 16:31:19

game anjing vs dog? dog tu bukan anjing ke? hehehe..

ni mesti game anjing n kucing yg main baling2 barang tu kan? nak kene baling lepas pagar rumah… sbb berjiran.. kan kan?

 
 
Comment by miss kaka
2008-12-25 12:01:12

nak game wedding dash..

Comment by fahmi
2009-11-02 15:24:12

kalau nak full game of wedding dash,download kat sini:
http://rapidshare.com/files/53792472/2222_wedding.rar :)

 
 
Comment by miss kaka
2008-12-25 14:25:36

cari game2 besh kat yahoo game la..
mcm2 ada….

 
Comment by miss kaka
2008-12-25 17:13:49

cooking dash pun besh sgt..

 
Comment by futtre
2009-07-20 20:50:57

khai..sye dah DL game diner dash tp dpt trial..mcm mn nak DL full verion…bleh tak amik bnyk game lg..mcm..wedding dash..sally saloon…sally spa n y besh2 la lg…okay~~

:lol:

 
Comment by d|n
2009-09-05 00:38:30

nk try gak la..mane tau bes..hehe :[

 
Comment by fea_hana
2009-10-05 22:38:06

http://www.freeandfullversiongames.blogspot.com/
try download full version games kat sini..best gak ;)

 
Comment by Am
2009-10-18 02:30:42

oh game ni..bdk2 klas aku suke sgt men bnde ni
smpai lecturer da jd cm tugu negare diorg xhiraukan..

tp dri aku nye personal opinion laa,game ni mmg bgus utk bdk2 yg amek subject management cz game ni mmg mendidik player2nye utk manage diorg nye premis/company dgn baik..

so cadangan aku lak,supaye kementerian pengajian tinggi serapkan game ni dalam modul education utk student2 ipt kt mlesia ni..2 cadangan aku laa..adeh
(huu..harap2 pengarah pelajaran mlesia bce komen aku ni..haha) :)

 
Comment by linD
2009-10-29 16:47:57

:) lau nk game wedding dash g kt yahoo games..kt c2 de list game en..then klik kt wedding dash 2..t dye de kua play game or download.then klik jew kt download 2.settle!
tp juz ley men tuk trial jew r..

 
Comment by fahmi
2009-11-02 15:18:12

korang boleh register game diner dash 2 guna serial ni:
License Name : Asu Shrestha
License Code : CVFYC7Y7CMFMNSM

Putuskan internet waktu register game ni! :cool:

 
Comment by nana
2010-09-30 01:31:34

sy try download dinner dash xblh pown.. :[

 
Comment by adwe
2010-10-06 11:49:39

gay giler games ni :[

 
Comment by AMIRA AMIR
2010-10-19 17:31:01

aku bru bce artikel ni…hahaha!!!igtkn aku je gile game ni.ko stil ade ke apps nk crack mende free ni?nk nk…dlu ade tp lappy aku dh kna curik.aku igt nk main lg.tp aku main lg byk dulu.smp xtido.gle tol.xpe.jnji free.at least xabih duit main kt cc.dulu aku main diner dash 1 & 2,diner dash flow on the go ke ape ntah,then fairy god mother tycoon,burger tycoon…burger tycoon lg best dri burger rush bro.segale tycoon game yg ade aku dh main…siap the apprentice pn ade,ade byk lg.aku dh lpe dh.tp rsenye lbh sesuai utk pmpuan je kot game2 mudah cmni.tlg ye….lau ade mende alah nk crack tu…nk sgt2…huhu.thanks in advance

 
Comment by DHEA Dosage
2010-12-02 02:58:52

when it comes to free games, i always look for free flash games because they have small file sizes .’”

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?