Lagu Ultraman Melayu Murtad?

7,115 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Download Here (right click & save target as. Rename .flv)

Sebentar tadi Khai ‘ter’masuk dalam sebuah blog yang dia kata sendiri, blog paling dibenci di Malaysia. Yes, He deserve it! Khai usya blog tu satu persatu. Terlalu banyak isu-isu taik yang cuba diketengahkan. Antara satunya, adalah mengenai video di atas. Versi lagu Ultraman dalam Bahasa Melayu atau lebih detail lagi loghat Kelante atau Ganu, Khai sendiri tak sure.

Begini entri yang ada di blog picisan tu.

lawak ke video ni?aku rasa tidak.kenapa mesti mengharapkan bantuan dr altromen?
sedangkan tuhan mu ialah ALLAH S.W.T. kenapa mesti mengagungkan altromen drpd ALLAH?? rujuk al-baqarah: ayat 186, dan al-baqarah ayat 45… Syirik berdoa kpd ultraman… mana aqidah kita wei…

Ok, bagi Khai hiburan tetap hiburan. Apa yang murtadnya setakat lagu begitu? Manusia bodoh mana yang betul-betul mengharap dengan Ultraman? Mengharap Ultraman datang selamatkan bumi? Terang-terang la just suka-suka. Paling penting, jangan senang-senang “cop” orang sebagai Murtad tanpa asal-usul dan alasan yang langsung tak releven. Kepada penulis blog tersebut, bandarkan sikit kepala lutut dan otak anda dan carilah idea lain. Thats why anda sendiri tahu blog anda paling dibenci. Memang patut pun. So apa pula kata korang?

Pssttt: Itu contoh antara isu bodoh yang cuba diketengahkan. Ada banyak lagi cuma malas Khai nak amik port.

WordPress 2.5 RC

Ah, Shit!!! menyesal aku upgrade! Nak upload gambar pun tak semudah dulu.

Ditulis pada 3:26 am 23 March '08 dan pastinya oleh . Siape lagi?
Dalam kategori: Religion | Tweet This!

Tag: , ,


RSS feed

32 Comments

Comment by Mohd Ismail
2008-03-23 04:38:07

ha ha ha.. apa org2 tua kata, mencari publisiti murahan la tu.. aku tahu blog yg ko maksudkan tu.. :)

*ape kes wp 2.5? ade bug ke?*

 
Comment by Khai
2008-03-23 07:40:44

hehe.. publisiti murahan a.k.a masyuk income $$$.. haha.. sian owner blog tu ek? takpe2.. pas ni mesti dia lebih berhati2 dan jadi blogger yg lebih berguna seperti ko mael..

hurm.. ntah la.. maybe khai sorang je kene atau ramai lagi yg kena.. wp 2.5 tu bila nak upload media je (x kira la mana 1 pon), bila click dia keluar

Are you sure you want to do this?
Please try again.

bila write page dia akan keluar popup then keluar soalan bodo tu.. kalau kat write post plak, x kuar popup tapi bukak _self windows..

alahai.. rimas~

 
Comment by starwalker
2008-03-23 07:45:43

ermm nak link tu buleh tak khai?. i nak exchange link dgn u :D

 
Comment by CypherHackz
2008-03-23 09:33:32

Aku rasa kan, orang tu mesti takde idea nak buat artikel pasal apa. Entah la… Aku pun tak pasti, perkara apa yang dia nak bagitahu pada kita yang sebenarnya.

 
Comment by titan
2008-03-23 11:41:19

site mana yang ko maksudkan tu..

 
Comment by niegy_luv
2008-03-23 12:12:17

merapu dowh~~!~

 
Comment by stupidfox_91
2008-03-23 14:31:42

pandai-pandai je nak tuduh org murtad..

*blog mane yg ko maksudkan??*

Comment by akmallukman
2009-04-24 14:49:11

hai

 
 
Comment by Khai
2008-03-23 17:00:44

itula.. senang sangat nak buat hukum sendiri… hehehe… hurm, nak tahu ape blog dia? hurm, rasanya x payah la..

nanti tak pasal pasal plak dia dapat hits free dari sini… hehehehe…

 
Comment by mioww
2008-03-24 15:32:19
 
Comment by deennasour
2008-03-25 03:46:25

bannga gile buat video camni..
haha.mcm apa jerk..
ntah apa2 lah~

 
Comment by menteil
2008-03-26 02:12:37

WordPress 2.5 RC hampeh la…
lagi bez yg skang nie…

 
Comment by ahmadyusrie
2008-03-27 17:56:07

blog mane paling dibenci tu???
bg link nk review sket…
pasal isu murtad ni….sensitif la…x bleh judge sng2 camtuh..
btw aku dh lame tgk video tu..mmg bodo…ahaha

 
Comment by Din Beramboi
2008-03-28 02:11:50

Haha..org nak buat suka2 pun salah. Ape daaa..Aku rasa tak salah pun.

p/s – aku oghe kelate tetap support. :)

 
Comment by azleah
2008-03-28 13:35:18

kecoh aaaaa blogger yg sorg tu…
aku yg x bijak sgt ni pun tahu nak beza mana lawak bodoh dan mana yg menghina agama.

tu contoh org yg fanatik.. sume nak betul aje, yg salah memang x terima langsung. mana boleh mcm ni brader, ilmu x masyuk la klu closed mind aje

 
Comment by emet
2008-03-28 21:04:28

Salam,

Blog ape yang korang maksudkan ni? aku taktau la…

Tapi memang mangkuk la mamat tu buat ulasan macam tu.

 
Comment by maeng129
2008-03-29 06:07:52

lagu ultraman tu bodo2 jer..
smart2 tp mcm memuja2 ultra men lak..
isk2

 
Comment by assalique
2008-04-08 12:11:00

memang kadang2 kita tak perasan..hiburan pon hiburan gak..kalo terlepas cakap, boleh terlepas kepada syirik…bukan murtad kot (wallahualam)..mintak bantuan otromen…sekali dengar meamng takde pepe..tp sebenarnya…tu pon salah satu syirik..sombong, bangga diri..riak..tu pon syirik gak..may be ramai yg tak tau…jadik, kalo yg tak mahir bab2 agama ni, jgn tergopoh gapah sangat berkata2..

at least aku dah bagitau…terlepas doh..

 
Comment by eza
2008-04-11 15:50:00

best la website ni tp sush sgt nak downld gmbr2 panas artis

 
Comment by eza
2008-04-11 15:53:31

nti antolah ambo2 panas ka email kte k

 
Comment by eza
2008-04-11 15:55:30

nape xda gmbo msjid kristal yang ada muke org 2

 
Comment by Shazleen
2008-04-18 12:16:56

Lagu tuh memang utk suka2 jer. Tak perlu kecoh2 sgt. Tapi kalo diamati silapnye penulis lirik tak mengambil kira cara penyampaian lagu beliau dan itu amatlah dikesali. (dia tak sengaje kot sebab tak tau). So next time jika ingin menulis lirik harus lebih berhati2. Tapi khai, berhati2 membuat statement. Hiburan is hiburan and religion is religion. That’s not the way it should be. Religion CAN NEVER be separate from our daily life. Tak bole kata bila kita perlukan agama, kita ikut agama, bila nak berhibur kita tak lupakan agama. Penulis blog yang lagi satu tuh melepaskan concern tentang sensitivity pada lirik tapi mungkin dia tersilap dengan menjudge penulis tersebut. Sepatutnya beliau lebih menekankan moral of the story. Tapi khai pulak buat statement yang agak tidak sesuai. (statement tuh khai tulis dlm blog mamat tuh). So next time be careful

Comment by siti
2008-10-07 12:02:18

btul..sy stuju kat shazleen.khai, watch out your statement.ape2 yg kta wat pon, still dlam lingkungan agama.

Comment by Khai
2008-10-07 23:47:39

tapi bloger tu senang cop orang as murtad.. dengan men’judge’ dari lagu tu jer…

hiburan picisan seperti ni, tak perlulah nak babitkan dengan agama.. nonsense sangat.. nampak sgt lagu tu ntuk suka2 kan..

“altramana manusia biasa ”

dalam lirik awal2 pon jelas2 dah tulis macam tu..

so ape pun, hakikatnya kita memang minta pertolongan dari Allah.. dan Altraman ni? dah cukup terkenal namanya sebagai hero ciptaan manusia sendiri……

(Comments wont nest below this level)
Comment by siti
2008-10-08 13:23:10

salah tu khai.kahi jgn salah faham.bkan sy nak hentam khai.sy cuma nak tgur saudara seagama.bkan slah khai dlam hal ni,cuma dharap penulis lirik ni lbih berhati2 dalam membuat lirik.menyentuh sensitiviti agama satu hal.menyangkut paut akidah satu hal.akidah beb..cuba refer lagu ni kat ustaz tauhid.confirm dia lbih arif pasal akidah.hmm..khai,tak smua org mmpunyai pemikiran yg tinggi.kanak2, bdak2 yg tak matured lg, dll seangkatan ngannya tak mgkin dpt memahami mksud lirik lgu itu ngan btul.kdang2 mreka akan terpengaruh dgan lgu tersebut dan mendendangkannya untuk pendengaran.apabila lgu tuh slalu didengar DITAKUTI akan menjejaskan keimanan mreka nnt…wallahua’lam.apa2 pon,keep up good works,Khai.bangga anak mlayu mmpu mmbuat laman web quite good ni.

 
Comment by Anne
2010-05-17 07:45:00

Ye Khai, sy setuju sangat2 apa dorg cakap. Memang hiburan, tapi tak semua mentaliti setinggi kita… Tapi apapun aspek dalam hidup kita, tak dapat dipisahkan dari agama, hatta hiburan sekalipun…ini sekadar teguran je tau :)

 
 
 
 
Comment by ReX 64
2008-06-01 15:54:36

Best gak lagu tuh!!!
Kalo tengah boring2 syok dengar lagu tuh!!!

 
Comment by Lee
2009-01-14 01:10:35

blogger tu agak emo, tp aku rase aku dapat point die. haha cube husnuzon siket..mane la tau, maksud dia baik sebenanye. org dewase mmg la boleh pk waras lg kot..budak2 bole tepengaruh..jgn kate budak2 x de bloh. huh aku tgk tadika lg da ade henpon. fuh, nak lwn aku gamaknye.

dan aku tekelua topik.

haha berbalik semule, aku rase, bg aku la, x suro ko setuju, tp bg aku ape yg kite ckp tu sikit sebyk ade efek la kot. cth kalo ade org ckp “aku pecaye jesus tu tuhan” mau tak tersentak jantung ko denga? walaupun pstu die ckp die memain je..

bg aku je la.

 
Comment by Lee
2009-01-14 01:12:08

aku salah eje la. x nmpk plak opsyen nak edit. bkn bloh, tp bloggg..

anyway, aku rase site ko berat gile laa..okey, x de la gile, tp berat dr biase?

 
Comment by princess_fiera
2009-02-26 15:26:53

erm. .
kite bwu nak join blog neyh. .
khai da lame wt blog neyh kew??? ;)

Khai says: dah lama la jugak.. hehe

 
Comment by Adie
2009-05-03 16:03:06

Khai murtad itu boleh berlaku dgn 3 cara
1-Lafaz, or
2-Niat, or
3-Perbuatan

Sebab itu umat islam dituntut bersolat krn stp kali bersolat kita mengulangi kalimah Syahadah~ Sila rujuk mereka yg lbh arif, hidup ini kene berpesan2 mungkin antara kita terlepas pndg

 
Comment by hairol
2009-08-14 20:40:34

Apa apa pun…yang buat lagu dan penyanyi tu memang BODOH bin BANGANG!!!!!!!!!!!!!!!

Org Melayu…Woiii Maju lah sikit…Buat malu je…
Nak suka suka konon…kepala HOTAK kau

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?