Perkembangan Terkini Selebriti Kita

20,011 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Terlalu banyak perkembangan sihat dan kurang sihat yang terjadi baru-baru ini. Lain artis, lain ragamnya. Yang baik jadikan tauladan, yang buruk, jadikan sempadan. Kalau boleh tendang jauh-jauh.

Kisah Siti Nurhaliza dan Tudung’nya

Khai pernah meminati Siti (kira tahap die hard fan) suatu ketika dulu. Ingat lagi hari-hari mesti usya website yang member khai buat. Nik ni punya minat gila dengan Siti sampai siap buat website khas lagi kalau tak silap nama website tu “UrbanSiti” dan website tu berkekalan hanya sehingga Siti bernikah dengan Datuk K secara tiba-tiba. Bermula dari tu, minat si Nik ni kepada Siti Nurhaliza adalah “Zero” begitu juga dengan Khai. Biasalah, orang lelaki kalau minat artis perempuan, memang takkan berkekalan. Berbalik kepada soal tudung HAJAH Siti Norhaliza ni.. ini adalah gambar terbaru HAJAH Siti Nurhaliza.

Siti Nurhaliza, lebih baik tak payah pakai tudung kalau macam tu. Jangan sampai tertimbus dalam runtuhan Banglo Bukit Antarabangsa sekali lagi nanti, baru nak sedar. Wah! uhuk-uhuk. Jangan saman saya, saya orang susah.

Michael Jackson Masuk Islam


Alhamdulillah, tahniah buat mamat hidung nipis ni sebab dah menganut agama Islam. Cuma kalau boleh, jangan la over sampai nak bertudung. Perlu? Atau mungkin juga perlukah lelaki yang memeluk agama Islam memakai baju yang seakan baju kurung? Abang Michael Jackson, tak perlu OK!! Apa yang menjadi persoalan di sini, adakah Bandi Amuk yang membawa Michael Jackson ni memeluk Islam sampaikan terikut-ikut dengan topeng ala-ala Zorro si Bandi.

Shamsul yusuf tumbuk Diana Danielle


Ini antara kisah yang betul-betul buat Khai menyampah. Dulu time bercinta kemain lagi. Ni bila gaduh pun nak kasitahu satu Malaysia. Itulah Shamsul, siapa suruh bercinta dengan budak sekolah. Ko banyak duit apa lagi perempuan. Betapa untungnya kau dilahirkan sebagai anak Yusof Haslam. Kalau kau petik jari, berderet yang datang tapi yang datang pun tua-tua macam nenek aku la. Ops! Jangan saman saye, saya tak sengaje :P

Norman Hakim dan Abby Abadi sah bercerai


Penceraian mereka buat kali kedua sememangnya dah dijangka. Apapun tahniah Khai ucapkan. Ops, bukan kepada Norman mahupun Abby, tapi kepada perempuan jalang, Memey Suhaiza kerana dah berjaya meruntuhkan sebuah masjid yang di bina. Buat Abby, kuatkan diri dengan nyanyi lagi time dalam Elite dulu. “Aku bukannya selemah yang kau sangka, aku tak rela……”.. Hurm, selain pasangan Vanida Imran dan Rashidi Ishak, Khai pun tak tahu nak calon’kan siapa lagi pasangan kat Malaysia ni yang kekal hingga kini. Yang Anita Sarawak tu tak payahlah. Pasangan expired orang cakap. Jahat betul mulut diorang kan? Hehehe.

Psst: Khai tak suka letak Datuk bila sebut nama Siti Nurhaliza sebab ada apa dengan Datuk? 100% duniawi. Tak sebut tak dosa kot? tak tahu pulak kalau boleh di saman kalau tak letak Datuk tu. Entah!

Khai dah update page wishlist.. sedih sungguh.. banyak impian terkandas di tengah jalan… sob sob..

Update 20 December 08

Kisah Rita Rudaini dan Aidil Zafuan


Well, kena juga update pasal dua orang selebriti yang dah bikin sesak nafas mak ayah ni. Tadi terbaca di Murai, yang rupanya diorang berdua ni dah lama pon Khawin kat Thailand. Sejak dari 25 Februari 2008 lagi. Pandai kan diorang ni berlakon macam bujang padahal dara dan teruna dua-dua dah terbang ke bulan. Sekarang semuanya dah kantoi, tunggu je la sidang akhbar dari mereka berdua.

Alahai Rita, tahu la kau tu janda berhias.. Dulu duk berebut Fauzi Nawai dengan Lisdawati sampai tergolek-golek jatuh dalam kolam. Kali ni kira win and win situation la yer? Apa pun tahniah buat pasangan pengantin “lama” ni.. Baru sebab kita baru tahu. Hehehe.

Ditulis pada 8:42 pm 18 December '08 dan pastinya oleh . Siape lagi?
Dalam kategori: Lain-lain | Tweet This!

Tag: , , , , , , , , , , , , , ,


RSS feed

29 Comments

Comment by Fareez
2008-12-18 21:02:56

haha,,tntang MJ tu memang lucu lah kau explain..MJ bertudung…

Comment by firdee
2008-12-18 23:55:12

MJ nak tunjuk kat CT mcm mana nak bertudung kot…

Comment by Khai
2008-12-19 00:59:19

kadang-kadang “ada” logika….. kwang3…. siti kalau baca, kompem menangis air mata darah..

(Comments wont nest below this level)
Comment by Malaynium_
2008-12-20 13:29:23

MJ kacuk ngan Zorro ni..
huehue..
anyway Alhamdulillah MJ dh memeluk Islam..
Syabas.

 
 
 
 
Comment by r e i n.ahmad
2008-12-18 22:50:49

Kisah Siti Nurhaliza dan Tudung’nya
betul kata-kata khai, bek tak yah pakai tudung camtu… dan itu sebenarnya bukan TUDUNG pun. Ssh betul kalu org tak reti membezakan mana betul.

Michael Jackson Masuk Islam
baguslah… terbukak jugak hati mamat nih… dan terikut-ikut style topeng BANDI amuk… kui3…

Shamsul Yusuf tumbuk Diana Danielle
Tah pape la bdk nih.. tak cukup umur lg dah pandai tayang2 cam pic kat atas nih.. Ape-apepun tahniah la sbb ditawarkan ke PLKN. Kui3…

Norman Hakim dan Abby Abadi sah bercerai
no comment… mmng artis kawin artis mmng cmni hakikatnya kot. Asyik bercerai jeh…

Maka benarlah bab kata pepatah beta:
“bersatu kita teguh, bercerai kahwin lg”
kui3.!

 
Comment by aman
2008-12-18 23:06:14

yang paling tak bleh blah, setiap kali nak tutup, mesti ada cakap, jangan saman saya..haha
senang citer, wat jer disclaimer..tak gitu khai?

Comment by Khai
2008-12-19 00:58:36

tu kira disclaimer versi khai la amanz.. hahaha…

 
 
Comment by zool
2008-12-19 00:03:23

Hm.. Malas nak pk pasal diorang ni..
Suka ati diorang ah..
Eh nak tengok katun Hagemanru kejap

 
Comment by zul
2008-12-19 02:08:21

assalamualaikum..bro khai..
marah sangat ker kat perempuan kat background blog tu?

 
Comment by put_272
2008-12-19 10:08:33

hahaha..rilek la khai…najis detected tu…huhhuu…

 
Comment by PakciQue
2008-12-19 11:54:06

Betapa untungnya kau dilahirkan sebagai anak Yusof Haslam.

En Khai. Kalau tak silap aku. Dia tu anak angkat je.

JPN membenarkan penamaan nama anak tanpa nama bapa. Jadi, nama Shamsul Yusoff Haslam tu adalah nama dia sahaja. Tidak termasuk nama bapa.

Betulkan aku kalau aku salah.

Dan Tahun 2008 ni memang tak berapa nak ong lah. Kan?

Comment by flameduplicate
2008-12-19 12:51:05

yup…2008 memang x ong…siot.. dah 2 kali aku xciden tau ni..hurm..2 2 tu orang langgar aku..

ps:apesal aku xleh nak post comment semalam?

 
Comment by Khai
2008-12-19 14:23:53

really bro.. mana ko tahu pasal ni.. takkan la dia anak angkat kot… mustahil……

Comment by PakciQue
2008-12-19 17:40:15

Kalau aku tak silap lah. Aku tak pernah baca kat mana-mana. Tapi ada orang cakap. Lepas tu, kalau ada biodata dia, nama dia mesti takde “BIN”. Tapi letak nama Shamsul Yusof Haslam.

Kan Islam melarang anak angkat di bin kan ke nama bapa angkatnya. Jadi, aku fikir yang di Yusof Haslam ni sengaja lah BIN’kan Shamsul dengan nama dia. Rupanya, YH tambah nama dia pada nama Shamsul. Mungkin nama asal Shamsul adalah Shamsul bin Abu. Jadi, di daftarkan di JPN sebagai Shamsul Yusof Haslam sahaja. Tanpa nama bapa asal.

Hanya Allah yang Maha Mengetahui. Betulkan aku kalau aku silap.

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by anaktekak
2008-12-19 13:14:12

lawa background….

 
Comment by Truckster
2008-12-19 14:12:01

artis malaysia memang tidak kool….

 
Comment by deennasour
2008-12-19 15:45:40

kisah rita rudaini and zafuan pemain bola tu tak ada ek?
nyampah aku baca kat metro ari khamis semalam. akakakaka

Comment by Khai
2008-12-19 16:43:36

haha.. mula2 mmg nak letak.. tapi bila pikir balik, lantak ar.. dah la aku nyampers gila dgn rita rudaini tu.. terus set dalam otak, “lantak depa la.. nak khawin kat mana pon”…

ingat, perkahwinan yang tidak mendapat restu ibu bapa, takkan ke mana…

 
 
Comment by Sabri
2008-12-19 18:01:48

almak, siti nurhaliza.. ooppss, ‘datuk’ la.. hehe.. kalau setakat pakai tudung camtu, tak payah la.. merosakkan lagi peminat2mu.. elok2 peminat pakai tudung baik2, jap gi ikut kau pulak dah.. pape pun, jadik artis ni memang banyak masalah kan..

 
Comment by titan
2008-12-20 00:36:25

apapun. itulah dunia artis. Tak larat aku nak cakap dah..

 
Comment by azleah
2008-12-20 16:51:03

anak tak sah taraf tau kalau parents nikah kat thailand.

 
2008-12-20 19:43:00

aku dah update oh artis..tengok la oh!artis

 
Comment by Hamdi
2008-12-22 23:30:46

apa nak jadi lar ngan semua nih
pelik pelik aje lar

Comment by Khai
2008-12-24 20:59:57

ape yg peliknya hamdi oii.. hehe

 
 
Comment by Aby RAd
2008-12-25 12:49:58

mcm2 hal la artis..sejak aku dah besr ni..mls dah aku nak amik tau hal artis
lebih byk -ve dr +ve

 
Comment by nOra
2008-12-30 22:30:36

Puan CT Puan CT anak jiran akak yg sekolah tadika tu pakai tudung lagi elok!!! Tak nampak rambut pong……. Wah Rita Rudani ” cradle snatcher ” eeeeee gelinya aku laki muda dipanggil abang!!!

 
Comment by ella
2009-04-28 14:21:26

owg dah masuk islam pun ko nak kutuk :o: :o: …MJ nak protect muka dia from sunlight bley.. :o: :o:

 
Comment by pening
2009-06-09 22:18:43

Tang CT tu malaslah nk komen..kalau komen pun..camtu gak…tang MJ tu..dah mcm bandi amuk pun ade, hehe sorry ye bandi… :love:

 
Comment by Faris
2011-04-16 01:44:30

Hmm…artis ni pun manusia jugak, ada perasaan cinta bukan setakat berhibur je. Perasaan cinta bukan main hebat power rangers lagi. Bila dah putus cinta je kecoh 1 malaysia. Macam-macam hal la. Tugas terjah artis ni pun satu kerja wajib dari MELODI TV3!!! :)

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?