Weblog Popular 1Malaysia

814 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Hi all. Lately busy sikit jaga anak. Menangis je kerja macam takde kerja lain. Tukar lampin, baru nak senyap. Nak blogging pun tak senang. Err, baru tahu eh Khai dah ada anak? Lalalala. Sebenarnya anak dalam game The Sim 2 Apartment Life je actually. Kalau betul-betul la ada anak sekarang ni, sah-sah le anak luar nikah. Ntah siapa la mak dia kan? Huh! Mintak simpang! Orang lain dah bertahun layan game The Sims, Khai baru la nak layan 2 hari lepas. Sebelum ni, memang takde maknanya nak main game. Tapi keadaan sekarang betul-betul memaksa. No TV mean No Buletin Utama, No Melodi, No Cerekarama, No Blogger Boy, No Ghost 2 (dah tamat dah Ahad lepas). Selain tu No Playstation, No awek dan lain-lain, membuatkan masa Khai agak sia-sia dan bosan tahap menonggeng.

Ok cukup daily craps. Entri ni sebenarnya nak buat pendedahan pasal satu contest yang diadakan salah seorang dari pengiklan di blog JustKhai ni. Denai Hati namanya. Boleh layari blog humble dia di www.denaihati.blogspot.com – Harus korang subscribe RSS Feed blog tersebut.

First of all, Khai percaya lebih dari 80% pembaca blog JustKhai ini, mempunyai blog sendiri tidak kiralah hosting sendiri atau hanya di Blogspot atau WordPress Commercial. Dan separuh dari 80% tersebut tidak berblogging kosong, tetapi menyimpan niat untuk mendapat sedikit keuntungan dari blog. Suku dari separuh tu pula, buntu bagaimana cara paling mudah nak dapatkan duit dari blog.

Kalau setakat korang letak iklan Nuffnang atau Advertlets, lepas tu untung seposen dua, tunggu cicit korang berjanggut baru dapat cashout la kot? Jadi cara termudah nak buat duit melalui blog, adalah menyertai apa-apa sekalipun contest yang berlangsung di Internet. Diulangi, apa-apa pun! Dari 100 contest yang korang sertai, at least mesti satu atau dua confirm mengena. Kalau tak mengena tu, sila-silalah bawak-bawak mandi bunga ye. Hehehe. Takde’lah, anggap je la bukan rezeki.

Terlalu banyak actually contest yang dianjurkan di blog-blog tempatan. Tak payah cari luar. Tapi ini kali pertama Khai jumpa satu contest yang menawarkan hadiah lebih dari RM5,000 ringgit. Dan hadiah RM5000 tu totally adalah duit. Terima kasih untuk Azizwan inform Khai melalui Twitter. Bukan barang-barang seperti seluar dalam, stokin atau baju dalam yang telah dijumlahkan harganya. Rasanya ini first time contest paling gila pernah Khai jumpa dalam internet. Sama’ada dari blog tempatan mahupun antarabangsa.

Ini detail hadiah yang ikhlas ingin diberikan.
1. RM1,000.00 : 1 Weblog yang mendapat pencalonan terbanyak dari teman-teman blogger akan dinobatkan sebagai Weblog Popular 1Malaysia.
2. RM1,500.00 : Weblog yang paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.
3. RM1,000.00 : Weblog kedua paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.
4. RM500.00 : Weblog ketiga paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.
5. 4 x RM250.00 : Hadiah khas – Ranking no 1- 4 di google.com.my dengan keywords “Weblog Popular 1Malaysia” pada jam 12.00 am 30/9/2009

Info: Hadiah tajaan SAUDACARE dan ANISHA ONLINE MALL. Bila korang nak taja hadiah untuk Justkhai ni pulak kan? Hehehe.

Niat Denai Hati ni sebenarnya agak mulia. Nak mencari Weblog Popular 1Malaysia katanya. Kalau ditanya Khai web apa yang nak dicalonkan sebagai Weblog Popular 1Malaysia, Khai nak calonkan Oh! Tidak tu kot. Even itu web ciptaan Khai, tapi memang dah kenyataan itu web yang Khai suka. Even Oh! Tidak tu berbahasa melayu, tapi dilawati ramai pelawat dari barat. Maklumlah, Oh! Tidak hanya sebuah web yang memaparkan gambar-gambar unik dan menarik yang selalu kita terima di email. Web macam tu selalunya dicari oleh mereka yang nak hilangkan bosan atau mungkin pengubat untuk cinta yang terkandas di tengah jalan. Hahaha!

Khai nengok tak berapa ramai lagi yang sertai contest ni. Mungkin ramai yang belum tahu. Jadi Khai syor’kan, sesiapa sahaja terbaca entri ini, ayuh kentalkan semangat untuk sertai. InsyaAllah ada nasib, Shopping sakan kat Pavilion la korang nanti. Belanja Khai teh tarik sudaa…

Khai actually, malas dah nak join contest dari mana-mana blog. Sebab selalunya kalau join mesti menang. Lepas tu ramai la cakap asyik asyik Khai. Takde orang lain ke?!! Hurm, Khai jugak yang salah. Apapun entri ni bukan sekadar penyertaan kepada contest tersebut, tetapi lebih kepada menyeru korang semua supaya join. Mana tahu rezeki korang, dapat la hadiah-hadiah lumayan tu. Ni la antara satu dari banyak cara nak buat duit from blogging macam yang selalu korang tanya kat email Khai tu. Kalau blog ni yang menang, insyaAllah akan wujudnya lebih dari 15 web berdomain’kan OH hasil dari idea dari contest anjuran di Oh! Artis sebelum ini. Web tu semua untuk siapa? Untuk korang jugak nak lepak-lepak hilangkan boring.

Renung-renungkan, dan selamat makan coklat Toblerone. Hehehe.

Ditulis pada 3:30 pm 15 July '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 814 views
Dalam kategori: Lain-lain | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

30 Comments »

Comment by EiNS
2009-07-15 15:41:51

Aku nak vote jomphp.com πŸ˜€

Hari2 aku buka blog tu beb, baca n check apa2 perubahan…haha

..
 
Comment by Mr.Bintang
2009-07-15 15:42:29

erkk.. suke coklat Toblerone gak ke? πŸ™‚
aq suke yg putih tu..
kalau makan tu skitΒ² je..
sayang nak abiskan.. hahahaha… :o:

..
 
Comment by abdusfauzi
2009-07-15 15:51:07

good luck!

..
 
Comment by Ina
2009-07-15 16:07:10

Tingat masa mula2 knl blog ni, sumenyer bermula dengan Oh Tidak.. Pastu mmg tiap2 ari msti bk justkhai sblm wat pape keje kat opis ni.. heheh πŸ˜‰

..
 
Comment by x-po
2009-07-15 17:03:11

aduh, abis la peserta2 lain, konpem ko yg akan sapu sumenya..hahaha

..
Comment by azizwan(dot)com
2009-07-15 21:30:22

hahaha.. aku pun dah rasa mcm tu.. takde chance blog picisan mcm kitorang ni nk menang. hahaha.. takpe2, masing2 punya rezeki kan.. kalah menang tu adat’lah.. apa yg penting, kerjasama (apa kaitan?). betul tak? hehehe πŸ™‚

..
 
 
Comment by Eriyza
2009-07-15 18:05:06

Hohoho!
Hadiah lumayan beb tp
malas ngan rajin sama
byk tuk join. πŸ˜€

..
 
Comment by denaihati
2009-07-15 18:40:03

terima kasih join contest dan pencalonan weblog popular 1Malaysia …semuga ada teman-teman yang calonkan justkhai…blog yang hebat ni.

..
 
Comment by KhairiL
2009-07-15 18:44:58

jpm join contest ni ramai2 8)

..
Comment by azizan4444
2009-07-16 03:21:07

jom2..haha

..
 
 
Comment by hana
2009-07-15 19:45:21

all d best, khai~

btw, contest kat ohartis tu da ade pmng? bile nk announce?

..
 
Comment by tok wan
2009-07-15 19:51:57

Ambui….besaq na hadiah bulih dapat… Wan nak jugak pegang duit banyak. maklumlah…. haha…
πŸ™‚

..
 
Comment by azizwan(dot)com
2009-07-15 21:31:19

wah.. good luck khai.. mksud’nya, ko join contest ni under reference aku la kan. nice2 πŸ™‚

..
 
Comment by naz
2009-07-15 21:50:14

pergh,byk siak hadiah cash,mmg murah ht.perlu ke jd blog paling popular, tapi kerana duit, perlu kot.ahahaha πŸ˜‰

..
 
Comment by azleah
2009-07-15 21:53:34

khai, ko join aje la. then belanja aku. besok aku bday yg ke-20 dah.

hehehe..nasib baik kechik lawat aku kat puncak alam ni petang tadi…awal betul dia wish aku bday…huhu…

..
 
Comment by lizz
2009-07-15 23:10:22

cumer terfikir blog khai aje as the winner. hahahaha πŸ™‚

..
Comment by Taufik SM
2009-07-18 11:15:14

sebab khai kenal ‘orang dalam’ kot?? πŸ˜€

..
 
 
Comment by pjan
2009-07-16 01:19:21

Info: Hadiah tajaan SAUDACARE dan ANISHA ONLINE MALL. Bila korang nak taja hadiah untuk Justkhai ni pulak kan? Hehehe.<–apa kata ko taja hadiah untuk pembaca2 setia ko lak khai..pembaca paling setia ko hadiahkan sebji lcd 42 inci..mesti semua nak jadi pembaca setia ko.. πŸ™‚ πŸ™‚

..
 
Comment by Kill-Vearn
2009-07-16 02:33:06

mmg contest gile kawΒ²… hohoho… tapi mcm mls nak join tak taw nape… adoiyai…

..
 
Comment by samanosuke_04
2009-07-16 05:42:17

waaa.. lumayan hadiah tue beb.. tapi cam takde can jer nak menang hehe.. khai kalo ko menang.. belanja aku ek?

..
 
Comment by moghammer
2009-07-16 07:03:40

jgn riso khai…aku hari2 bukak justkhai,con, ohartis dan ohtidak…ngeee

..
 
Comment by ejardkethot
2009-07-18 06:54:29

heee…blog dr khai…slalu di bukak jugak….tambah2 ohtidak ngan justkhai..mmg besh..hehehe :love: :love:

..
 
Comment by Akuro San
2009-07-18 09:29:39

tak layak lagi nak join… masih baru dlm ber’blogging, saya nih… huhu…

..
Comment by Akuro San
2009-07-18 09:30:51

eh? mana pi avatar ‘ninja gurl’ saya? apsal dah tak kuar kat komen nih?

..
 
 
Comment by zool
2009-07-20 01:02:09

Kalau ko masuk terpaksalah aku surender awal2..aku terpaksa terima hakikat blog aku belum capai tahap ribuan pengunjung lagi….

..
 
Comment by miss lily
2009-07-21 08:38:03

entry ni cam ngade2 plak.. tapi ngade2 yang kiut punya.. i like.. :love:

..
 
Comment by BAGAK
2009-07-21 09:21:57

kalau cicit berjanggut lama tu…tak tahan nak tunggu

itu pun kalau umur panjang

..
 
Comment by Heaven Name
2009-07-21 16:55:13

mantap gak contest ni…tp sure la blog aku tk menang.. πŸ˜†

..
 
Comment by ijam
2010-02-17 15:35:07

dpt kan h/phone free dan 50 jam masa brbual.

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post