If You Hate Me, Then F* You!

576 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Arikel pembuka tahun 2010. Tahun yang menjadi tanda tanya 1001 satu macam perkara yang diduga atau tidak bakal terjadi tahun ini. Ketika entri ni Khai tulis, dah pun 03 January 2010. Demam pulak dah nak seminggu tak baik-baik lagi. Tulis blog ni pun pakai kaki sebab tak larat (agak-agak la nak bohong. haha). Hari tu agaknya demam ni kesian, time malam tahun baru, dia baik sekejap. Sempat la Khai pergi Bukit Ampang nengok bunga api dari jauh dengan member-member. Balik dari Bukit Ampang, terus flat balik terbaring je macam orang tak betul. Tension tension tapi still redha. Huhuhu.

bukit-ampang

Hurm gambar atas ni Bukit Ampang. Kalau korang tak pernah pergi maka boleh lah pergi (cari sendiri dalam Google Maps). Best boleh nengok KL Menjerit time malam-malam. Kalau hari biasa tak ramai pun tinggal couple-couple berdating sambil nengok KL je. Tapi kalau malam New Year, mak datok! Polis lagi ramai dari orang! Masing-masing bawak M16. Apapun tempat ni sesuai la untuk korang mencari ilham atau nak lari seketika dari hiruk-pikuk KL yang mangkok ini.

Mana korang sambut Tahun Baru hari tu? KLCC? Dataran Merdeka? Kat rumah? Atau korang pergi Masjid Negara buat solat sunat Gerhana Bulan? Baguslah kalau macam tu. Tapi ada terdengar suara-suara sumbang mengatakan yang korang tu solat wajib yang 5 waktu pun tak rajin, solat sunat Gerhana pulak yang kemain rajin lagi korang nak buat. Manusia-manusia macam korang ni la yang akan berkahwin empat nanti atas alasan sunnah nabi tapi perkara lain yang lebih sunnah tak pernah korang peduli. Hehehe.

Sorry guys entri kali ni serius tak tipu, memang pendek. Hehehe. Khai tak larat nak tulis. Idea tetap ada je tapi betul tak tipu memang tak larat. Dah 4 5 botol air cap badak + Panadol Soluble Khai teguk tapi nampak macam sama je. Errr, ada sapa-sapa santau aku ke? Huhuhuhu. Maybe nak kena demam campak ni. Bintik-bintik merah kadang-kadang keluar kadang-kadang hilang. Jangan kena chicken pock sudah. Nak kena, tunggu la tua-tua sikit dah beranak pinak. Baru la tak kacau saham gituh. Hakhak!! Macam mak Khai dulu. Umur dah nak masuk 50 tahun baru kena Chicken Pock. Dia pun rilex je maklumlah dah tua. Hehehe.

Ok guys, semoga tahun baru ni memberi seribu satu makna baru buat hidup korang. Kita sama-sama cuba jadi tahun ni lebih baik dari tahun lepas dan hari ni lebih baik dari semalam. Baru hidup ini ada keberkatan. Hehe dah macam mak Adif pulak.

P/s: Apa kaitan entri ni dengan tajuk? Sebenyarnya tu satu dari banyak lagi prinsip yang harus Khai gunakan untuk tahun 2010 ni. Di mana lebih banyak yang suka dan menyokong kita, maka lebih banyak musuh yang akan datang. Before kalau ada yang kritik kita bertubi-tubi, kita still cuba jadi professional melayan dia walaupun tak perlu sebenarnya, lepas ni just “If you hate me, then F* you!!“.

Update:
Lepas je publish entri ni dan baca beberapa komen korang yang menakutkan, Khai terus pergi Klinik. Hehehe. Sabar je lah. Ialah mana tahu kot betul-betul denggi ke nanti naya. Ni baru balik dari klinik. Kena ambik darah tapi esok baru tahu result.

Die lol… ~

Ditulis pada 2:06 pm 3 January '10 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 576 views
Dalam kategori: Hidup Khai | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

78 Comments »

Comment by Zul
2010-01-03 14:11:38

semoga succes lagi dalam hidup terutamanya pada tahun ini…
Semoga cepat lega demam 2… :p

..
Comment by Lady Nass
2010-01-03 14:26:49

komen kat atas2 sudah la ye. demam ye? kalau dah seminggu tu maknanya TERUK dah tu. Baik gi chek cepat2. kot2…kita tak mintak kan…baik gi chek.

Selamat menyambut ma’al hijrah. tak terlambat lagi rasanya untuk wish. πŸ˜€

..
Comment by din je
2010-01-09 20:13:45

nk tny, cmne eaa wat pic cm lady nas ni???

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by Pembebel Seksi
2010-01-05 14:39:42

semogo kau sembuh khai

..
 
 
Comment by Kacang
2010-01-03 14:14:50

Dont fuck me!
Im virgin!
=P

..
Comment by gadissenyum
2010-01-03 17:07:36

apakah??? hahahah :o:

..
Comment by IntanNurArissaRashid
2010-02-18 08:00:43

kenapakah…? hihiihii =))

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by Luth Textile
2010-01-07 08:47:01

virgin lg? kompom ke? wahaha

..
 
 
Comment by darahcine
2010-01-03 14:17:01

khai..better g cek darah..bintik2 leh jadi denggi..perlu minum lebih banyak air lg..satu baldi pn okay.. πŸ˜€

..
Comment by Azah
2010-01-03 14:21:41

kalau denggi, bykkan minum air 100plus..
kasi byk ion masuk dlm badan..

..
 
 
Comment by Azah
2010-01-03 14:18:22

demam x pergi jumpa dr ke?
selesema?
batuk?
jgn h1n1 suda..

..
 
Comment by Akuro San
2010-01-03 14:19:44

hurmm~ sabar jer lah yerk… biasalah, kat mana-mana pun, orang ‘busuk hati’ tu sentiasa ada. semoga demam yang khai alami, cepat sembuh~
saya baca ‘chiken pock’ tu asyik nak tersebut ‘chiken chop’ jer~ haha~ mengidam chiken chop agaknya saya nih~ huhu~ πŸ™‚

..
 
Comment by Mr.Bintang
2010-01-03 14:20:38

WTF? hehehe…
selamat tahun baru khai yang demem..
moge cepat sembuh.. πŸ™‚

..
 
Comment by ????
2010-01-03 14:20:46

salamx….

i see…… ingatkan lirik lgu dri Kandang Lembu tadie (Pitbull) ft Akon – Shut Down πŸ™‚

..
 
Comment by x-po
2010-01-03 14:27:27

hehe abis la ko bro kalau dpt chicken pork…konpem parut la muka ko yg kiut miut tu

..
 
Comment by Amirez
2010-01-03 14:32:32

better g check darah khai.
bos aku pun camtu..bintikΒ² merah tp tak sakit sendi.
seminggu kena tahan dlm wad sbb denggi.
baru skang dia rasa sakit sendiri lps dh kuar wad.
tp harapΒ² ko cuma demam biasa

..
 
Comment by Roslan
2010-01-03 14:35:13

hahaha ptt la jeles je aku meetup blogger new year..dia demam rupenyer..kekekeke..selamat melayan demam dan terus sehat la..kakaka..f**k u too..kekeke…cam best lak men camtu..haha.. πŸ™‚

..
 
Comment by are-pa
2010-01-03 14:51:00

aha! mintak2 la bro khai kene chicken pox! memang sengsara bile kenenye.. kah3..
kasi saham lu itu jatuh..
wakakakak..bia tang muke tu banyak sikit!

p/s: dun worry, doa camni takkan termakbul.. lau termakbul, mungkin orang lain yang mendoakan.. kah3.. :bloody:

..
 
Comment by beliamuda
2010-01-03 15:09:28

telan ubat bebanyak pun bukan leh sembuh. tu nak kasi kurang sakit je. kasi rehat lu la. bagi badan peluang nak fight ngan penyakit lu. πŸ™‚

..
 
Comment by megat
2010-01-03 15:33:48

pengalaman aku dibuat orang, suatu pengalaman yang cukup menyeksakan sehingga menganggu keseluruhan hidup aku dan anak beranak.

walau pun apa yang terjadi, tetapkan hati pada yang ESA dan terus berusaha untuk berjaya!

abaikan orang yang tak suka diri kita, bukan derang bagi duit makan minum kat kita pun khai (hu3)

..
Comment by IntanNurArissaRashid
2010-02-18 08:03:35

btul2…. so… jangan le kita senang2 nak tak ske kat owang len kn kn kn… eheee… chayok!!

..
 
 
Comment by girlunderumbrella
2010-01-03 15:41:05

chickenpock? chicken chop? chicken pork?
ahaha..apa2 je la..

get well soon dear..

..
 
Comment by akma
2010-01-03 15:47:09

cat pernah bawak aku kat bukit mana tah.. pukul 1 hingga 2 pagi kot. tengok menara kl n berkembar tutup lmpu satu demi satu.. menarik! atas bukit jugak tapi aku tak ingat bukit ape.. huhu

..
Comment by Khai
2010-01-03 18:10:52

Bukit Permai kot.. hehe..

..
Comment by azizan4444
2010-01-05 03:59:45

btol la tu khai..bukit permai..tempat aku slalu lepak..ley skodeng2.hahahaha

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by IntanNurArissaRashid
2010-02-18 08:05:27

bukit permai d pandan tu kn… kekdang de rush d situ… jaga2 pd kapel2 yg salu dating d sana d sana d sanaaaa… πŸ˜€ dh khwn takpe.. tu yg khai nk cpt khwin tu… leh salu p sana… hahahaakkks,, πŸ˜›

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by cj'alhafiz
2010-01-03 15:49:53

hi, bro…… get well soon…
anyway….Happy New Year!!!
Have a nice and Happy 2010….
i got fever also…ni pun tak baik2 lg…
awal2 tahun da demam……ish..ish….ujian… πŸ˜‰

..
 
Comment by acad
2010-01-03 15:50:07

KUEK LA KAN BDN EKAU YO.EDEN DOA EKAU COPEK SOMBOH πŸ™‚

..
 
Comment by chaz
2010-01-03 16:23:55

laa dmam rupenye ko time new year ni ekk.. seb bek la xpengsan kt bkt ampang tu.. kalo x, mau tgolek2 smp ke klcc tuh.. hhahaha..

hepi new year btw

..
 
Comment by salym
2010-01-03 16:39:47

aku demam gak…
mlm thn baru terbujur baring tahan sakit akibat demam..dpt dengar bunyi bunga api dan orang jerit jer…

..
 
Comment by CypherHackz
2010-01-03 17:07:55

Rilek bro… Tapi lebih baik kena chicken pock sekarang daripada kena masa dah dekat2 nak kahwin nanti. Lagi haru… 😎

..
 
Comment by deennasour
2010-01-03 17:28:53

haha.
selamat tahun baru khai.
aku tdo dari petang, till 10 minit b4 1 januati 2010.
tersedar sepenuhnye bile bunyik mercun meletup2.
so alamatnye, beraya depan facebook sudeh.

..
 
Comment by hidup sihat
2010-01-03 18:02:34

chill out bro.
ingat Allah banyak2.
anggap la sakit tu penghapus dose.
=( =(

..
 
Comment by Khai
2010-01-03 18:12:47

Thanks korang atas komen dan nasihat. Neway baru balik jumpa doktor. Kalau tak tulis entri ni dan x baca komen2 korang, mmg kim salam Khai nak pergi Klinik. Hehehe..

Dah update story kat entri atas tu.. Komen2 korang ni mmg menakutkan lah.. H1N1 la.. dengki la.. tp tadi doktor kata mmg kemungkinan denggi atau mungkin kurang darah merah.. tp mana datang plak nyamuk kat rumah ni. Pelik tul lah.

..
Comment by Azah
2010-01-04 01:00:54

minum la 100plus..
badan x ckup electrolyte tu..
hehe…
bagus dengar kata..
pergi jmpa doctor jugak akhirnya..
gud girl..

..
Comment by IntanNurArissaRashid
2010-02-18 08:07:51

dun wori.. khai tu kan mmg sker laaa sgt 100+… wajib tiap hari… gud boi… ehee… nway,khai dah sembuh,cume aritu mcm nak dmm… mungkin dah ok kut bile minggu ni start x kena panas lek…. πŸ˜€

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by darahcine
2010-01-04 02:55:58

minum air byk2..denggi bahaya..1st datang dier baik balik..2nd time dier dtg kadang2 nazak..nampak agak menakutkan kan.. =(

..
 
 
Comment by ohmalaysia.com
2010-01-03 19:37:38

semoga cepat sembuh khai. patutla blog x update2. demam rupanya. tnanti2 jugak entri2 baru dekat oh artis n oh tidak.

btw, psl entry khai ni. btol jugak, org zaman skg suka ikut sunnah rasul yg dia nak je. mcm kahwin 4 tu.

lagi satu, biar rukun wajib kita buat sempurna dulu. mcm khai ckpla, solat 5 waktu pun boleh tinggal. nak solat sunat gerhana konon. hehe. fikir2kan.

..
 
Comment by a1zudd1n
2010-01-03 20:29:04

x nmpk 1 bunga api pn kat c2..huhu :o:

btw..moge cepat sembuh..
cobaan~ πŸ™‚

..
 
Comment by arrizz
2010-01-03 20:43:56

kitaorg akan senantiasa sokong ko khai..cept2 laa sembuh tu ye..

..
 
Comment by sabrina
2010-01-03 22:01:05

kool2..nti sembuh nye demam tu..thn ni azam ape?make sure tercapai!! hehe πŸ™‚

..
 
Comment by Aqif
2010-01-03 23:20:53

Bro Khai..Semoga cepat sihat. Jangan blogging sampai pitam plak pasni. πŸ™‚

..
 
Comment by emma songall
2010-01-03 23:27:30

me sambut atas bumbung umah sambil tgk bunga api.
seriously fun with my sibling. πŸ™‚

..
 
Comment by luckymyza
2010-01-03 23:30:28

new year ni kat umah sje.. tgk bunga api dr luar umah.. boleh la nmpk dr x nmpk.. n khai.. g mkn ubat 2.. dh bsr2 pn takut mkn ubat..(ske2 ak je..) πŸ™‚

..
 
Comment by connie
2010-01-03 23:44:45

fariez smbut smbil dgr lagu patriotik. πŸ™‚

..
 
Comment by Ryehanna
2010-01-04 00:03:39

chicken pox la.. bkn chicken pock. hehehe..

moga cepat sembuh.

..
Comment by Ahmad Salam
2010-01-04 00:12:20

Kira ok lah tu, nasib baik Khai tak letak chick pork… ha ha.. πŸ˜‰

..
Comment by Akuro San
2010-01-04 09:45:44

chicken pork? ish~ lagi teruk dari chicken chop nih~ huhu~ πŸ™‚

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by IntanNurArissaRashid
2010-02-18 08:37:25

once chicken-pox…. every1 chicken out…

..
 
 
Comment by bloginformasi
2010-01-04 05:47:11

Selamat tahun baru 2010 untuk khai dan semua pembaca justkhai. Get well soon. Maybe demam biasa je maklumlah cuaca KL sekarang ni tak menentu sangat. Denggi tu highly unlikely kot. Minta dijauhkan. πŸ™‚

Tahun 2010 saya bajet justkhai akan jadi top 8 Malaysia Top Bloggers.

..
 
Comment by Khai
2010-01-04 08:38:11

eh eh… pox eh? hahaha.. Thanks Panda. πŸ˜›

..
Comment by IntanNurArissaRashid
2010-02-18 08:39:40

yeah3… chicken-pox (ada ‘-‘)… eheheeee…. sebek x chicken-pox kn… eheee… minggu ni x demam kn..?

..
 
 
Comment by oh!dawie
2010-01-04 10:06:38

Salam…

Oo..g nek bukit ampang ker?erm,mmber aku ajak g menara tinjau aritu..dkt2 ctu gk ke khai?Mlm new year aritu aku nek genting…menyirap siot kalau nek genting mlm new year..ingtkan nk celebrate ngan abg khai..haha..

..
 
Comment by Eriyza
2010-01-04 11:34:54

Semoga cepat sembuh Khai.
Selamat tahun baru 2010.

..
 
Comment by FaisalReza
2010-01-04 13:40:31

Salam, Khai, aku pun lepak kat Bukit Ampang malam tahun baru tu gak, tp apsal tak jumpa ko, hahhaha, mana taknya. punyala beribu bintang di langit eh silap… beribu orang kat situ malam tu, siap polis2 lagi, mana nak jmp ko,

Anyway selamat Tahun Baru, Azam Baru, Hari Baru, Smeangat Baru, Selamat Berblog k.

p/s : apa kena mngena tajuk ko ngan entri ni, tajuk mcm bengang semacam jer :bloody:

..
 
Comment by Mr Fathi
2010-01-04 14:41:58

aku rasa ko kene chickenpox ni…aku penah kene time kat PLKN tahun lps.kene telan antibiotic yg besar lonjong tu…kene cepat2 telan.kene lidah,pahit tak ingat.

Harap2 cepat sembuh…

..
 
Comment by Eldy
2010-01-04 14:43:28

Khai x bawa couple ??

..
 
Comment by zuwairiaiman
2010-01-04 15:48:37

khai.. semoga cepat semboh.. sabar2, ko nye blog tetap nombo one di hart malaysia

..
 
Comment by samanosuke_04
2010-01-04 17:44:50

eh2.. jangan laaa demam.. tak best laa camnie..

..
 
Comment by zafirah
2010-01-04 21:02:10

penyakit tu penghapus dosa kan khai…moga2 ALLAh berkati kita..get well soon khai!!!!

..
 
Comment by fatimah
2010-01-04 22:47:31

wish all of u A best Of yEaR iN 2o10… πŸ˜€

so, how are u today bro?hope demam tu da makin baik πŸ™‚

..
 
Comment by Khairi
2010-01-05 01:38:38

Kau emo ni sebab Man U kalah ngn Leeds kot khai hehe.
Seb baik x kena denggi.

..
 
Comment by Download Movie Sini!
2010-01-05 04:05:13

ak pnah kna tngkap sbb lepak atas tuh pg2…
smua kna. ngan niaga2 kna sound. πŸ™‚

..
 
Comment by IzwaN
2010-01-05 10:39:48

Moga cpat sembuh yer khai…

..
 
Comment by eiyda
2010-01-05 14:11:12

lorr leh plak demm teruk biar cam tu kan..kang kalo kn denggi…ciken pox..tk ke nayer..neway hope khai da sehat la yer.. πŸ™‚

..
 
Comment by Sweet Thinker
2010-01-05 14:31:56

kalo brani… tunjuk ar result darah. kot2 ade bendasing. hehe!

..
 
Comment by lolo
2010-01-05 14:40:14

8) waa dah cukup 40 blom doa moge cepat sembuh utk khai? ramai giler peminat khai rupenye..

meh aku tambah satu supaye sampai 40..
“moge cepat sembuh khai”.. kekeke ^_^

..
 
Comment by kisahsensasi
2010-01-05 15:30:43

kesihatan adalah salah satu nikmat yang perlu kita hargai….

..
 
Comment by Michael jakson
2010-01-05 15:50:30

:beurk: Patutlah ,masih tahun baru blog tak update kau bukan kena chikukunya ke khai ? kesian aku tebgok engkau,apa-apa pun aku doakan kau sukses selalu, tapi walau apa-apa pun bagus ko khawin aje khai,nanti tak sempat-sempat heheh..sorry gurau :[

..
 
Comment by syin
2010-01-05 18:45:22

rajin la plak aku baca komen ko…hahaha…

happy blogging 2010 khaii………..cepat2 kahwin dan beranak pinak…

..
 
Comment by bunnydoll92
2010-01-08 12:06:30

semoga khai menjadi sowang blogger yg lbh b’jaya pd thun 2010…

*skong khai 1000%* hihihi

amin…. :8

..
 
Comment by iniAKU
2010-01-08 12:57:14

haha..smoga slamat khai ngn demam bintik2nye :o:

..
 
Comment by Jimmy
2010-01-09 22:39:30

Erk.. baik ko wasiatkan blog ni cepat2.. haha.

..
 
Comment by sheifa
2010-01-11 19:07:29

i suke view bukit ampang tuh. huhu. went there.mcm best.

khai, jage kesihatan ah.

..
 
Comment by boyah89
2010-01-13 23:25:14

ni klinik kita kat pandan jaya tu ke?hehe
dulu masa kecik2 aku pi klinik tu,masa skola mngh aku pi klinik idzham lak..
hehe
tc bro :aie:

..
 
Comment by DN
2010-01-15 10:46:30

Khai

Aku baru sambar HP set
Masalah aku macamana nak dapatkan internet tv and guide ikon kat windows media center.

Dalam windows media center aku kat TV hanya ada ikon recorded tv & broadcast tv.

Jenuh aku cuba tak dapat, dapay?

..
 
Comment by Joe Mason
2010-05-12 02:46:06

Chicken pox is one hell of a nasty disease, it ruined my flawless skin a couple of years ago.;;”

..
 
Comment by ALAM
2010-07-30 18:13:19

tahun 2010 hampir berakir akan menjelma tahun 2011 =)

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post