Kenali ahli perniagaan internet yang berjaya, Suthan M

Teaser: Kalau korang ternampak paparan grafik macam ni di mana-mana, apa yang terus terlintas di pemikiran korang? Selalunya pemikiran kita akan terus kepada perkara yang negatif. Tak ramai yang bila melihat perkara ini sebagai seuatu perkara yang tak mustahil dan tak pernah mustahil. Tapi takpe, teruskan membaca artikel ini. Khai akan padamkan pemikiran negatif yang ada dalam diri dan masyarakat kita hari ini..

Assalamualaikum buat para pembaca Justkhai yang terchenta. Hehe. Untuk entri hari ini, harap Khai dapatlah mengambil sedikit masa korang semua untuk baca mengenai satu program ini yang dipanggil 20 ribu 20 hari. Sejauh mana kebenarannya? InsyaAllah Khai akan ulaskan sedikit dari apa yang Khai faham.

Zaman sekarang ini, program-program macam ni sememangnya menjadi pilihan ramai untuk mencuba. Apapun hati-hati, diantara banyak yang betul itu, lebih banyak lagi yang menipu. Jadi untuk sertai sebarang program, sila fikir terlebih dahulu baik-baik dan rajin-rajinkan diri buat research. Pastikan pemilik program tersebut berani tampil diri dengan memperkenalkan dirinya dahulu, barulah korang tak teraniaya menjadi salah seorang mangsa program scam. Apa yang akan Khai tulis dan perkenalkan ini, bukan berkaitan dengan MLM, skim cepat kaya mahupun pelaburan bodoh, tetapi lebih kepada bisnes infoproduk (penjualan ebook, video, audio di internet dipanggil infoproduk) internet yang sebenar. Segalanya berkaitan internet.

Khai juga nak beritahu, yang artikel ini bukanlah ada udang disebalik batu. Sesetengah blogger, menulis artikel perkongsian di blog, untuk membuat keuntungan dari link referral atau sebagainya. Tapi untuk makluman pembaca, Khai takkan buat macam tu di blog Justkhai ini. Jangan risau kerana artikel ini dikeluarkan sekadar sebuah perkongsian maklumat sahaja.

Berbalik kepada program ini, Khai ada berhubung dengan pemilik program ini iaitu Encik Suthan M. Kepada yang tidak mengenali siapa beliau, beliau adalah seorang Pakar Perniagaan Internet dan juga Pakar Perniagaan Antarabangsa yang perniagaannya bertapak di Kajang di bawah nama syarikatnya, Ideasia Consultancy. Beberapa kali muncul di akhbar tempatan di atas kejayaan perniagaan internetnya di Malaysia dan luar negara (lihat keretan akhar The Star ini) atau lihat lebih banyak bukti di website rasmi program ini.

Kalau korang baca sedikit cerita kisah hidup dia di websitenya, pasti akan timbul rasa kagum dengan apa yang telah dilakukannya. Daripada dahulunya seorang kuli basuh kereta di sebuah stesen minyak di Johor yang dikerah bagaikan hamba, hari ini dia adalah seorang ahli perniagaan yang berjaya dan disegani. Umur 23 tahun dah pakai BMW lagi tu. Khai umur 23, baru nak beli Kia Forte. Huhu.

Rilek, artikel ni panjang lagi. Khai takkan buang masa untuk tulis kalau artikel di blog ni tiada pengisian apa-apa. Jadi, teruskan pembacaan korang ya.. (more…)

Ditulis pada 26 April '11 oleh | 4,886 views telah diterima.
Dalam kategori Advertorial, Motivasi, Review | Promo di Twitter! | 119 Respon

Erti sebenar kehidupan dan cabaran dalam hidup

Salam guys..

Ini artikel pertama yang Khai tulis guna iPad2 di blog kesayangan, Justkhai ini. Hurm, tak susah pun sebenarnya. Bila dah biasa memang takde masalah. Kat mana yang susahnya tu? Sebab iPad tiada keyboard dan ianya sedikit melecehkan. Kalau tak biasa, memang banyak la typo nya nanti. Maklumlah touchscreen. Terbabas ke huruf lain tu perkara normal kalau korang taip laju-laju gaya menaip atas keyboard. Hehe..

iPad lama Khai dah jual beberapa minggu lepas. Serius macam baru keluar kedai sebab Khai beli pun baru je 2 bulan lepas. Jual murah je siap kasi free keyboard lagi. Jual kat member time study kat Limkokwing University dulu. Ape de hal kan member-member.

Dan ini adalah artikel peribadi. Rindu nak tulis artikel macam ni kat sini. Kalau korang dah biasa dengan blog, korang akan tahu apa itu advertorial. Dan itu yang kini memenuhi ruang hidup Khai sekaligus bila kesibukkan itu datang, tiada lagi artikel peribadi yang membanjiri ruang blog setiap hari. Semuanya artikel berbayar. (more…)

Ditulis pada 16 April '11 oleh | 1,910 views telah diterima.
Dalam kategori Daily Craps | Promo di Twitter! | 50 Respon

Celcom Biz menjanjikan perniagaan yang lebih mudah

Artikel ini dikeluarkan khas untuk pengguna Celcom mahupun mereka yang mencari perkhidmatan seumpamanya. Ramai mereka di luar di mana tahu diri mereka seorang yang berpotensi tinggi atua telah pun melibatkan diri dalam dunia perniagaan dengan jayanya. Mungkin ada yang bertanya, apa kaitan menggunakan Celcom dengan dunia perniagaan? Meh sini Khai ceritakan secara ringkas dan padat.

Jika korang mempunyai perniagaan sendiri, tentunya memilik premis perniagaan sendiri. Berapa besar perniagaan anda, menjadi pengukur berapa ramai staff yang diperlukan untuk menjayakan sesebuah projek dan sebagainya. Dalam proses untuk membangunkan sebuah perniagaan yang berjaya, sememangnya teknologi tidak lagi dapat dipisahkan. Segalanya hanya dihujung jari sahaja.

Bila sebut pula tentang talian telefon di internet, jenis perniagaan pula menjadi ukuran. Jika perkhidmatan anda selalu berdepan dengan panggilan dari pelanggan, pastinya anda memerlukan beberapa perkara berikut bagi memastikan kualiti pemasaran dan nama syarikat anda tidak tercalar di mata pelanggan. Ingat, customer always right. Berikut antara apa yang sebenarnya kita mahukan. (more…)

Ditulis pada 13 April '11 oleh | 1,618 views telah diterima.
Dalam kategori Advertorial, Review | Promo di Twitter! | 20 Respon