Innity punca masalah malware oleh Google

Baru lepas suka-suka balik rumah lepas nengok ManUtd kalahkan Liverpool, bukak Twitter ramai yang kasitahu pasal web-web Oh! Media termasuk Justkhai ni di’cop sebagai “attack site” oleh Google. Ianya menyebabkan ramai yang dapat warning macam dalam gambar kat bawah ni oleh Google. Rupanya ramai lagi yang dapat masalah yang sama.

So memang comfirm masalah ni datang dari Innity. Boleh check detail kat sini. Khai dah contact Innity suruh clean masalah ni as soon as possible. Innity, Duh!! Come on!! Masalah macam ni dulu hampir sama dengan masalah yang buat Advertlets tidak lagi diterima ramai. Taknak nasib yang sama menimpa korang pulak. (more…)

Ditulis pada 20 September '10 oleh | 732 views telah diterima.
Dalam kategori Blog, Pendapatan | Promo di Twitter! | 34 Respon

(Tutorial) Cara Mudah Download MP3 melalui Google

google-mp3

Kalau bulan Ogos tahun 2009 lepas (kejap je dah setahun lebih), Khai ada tulis pasal (Tutorial) Cari MP3 Sekelip Mata dengan Google. So dari entri tu, wujudnya tutorial ringkas ni mengenai cara terbaik mencari lagu menggunakan Google sahaja.

Tolong la jangan guna P2P software macam Imesh, Limewire or whatsoever jika korang bukan advance user sebab risiko untuk PC korang dijangkiti virus dari software P2P tu amatlah tinggi. Memanglah senang nak cari apa sahaja dengan peer to peer software ni, tapi karang sebulan sekali duk format Windows balik. Tak ke buang masa korang tu? Hehehe. Untuk advance user, korang punya pasal la sebab korang memang kebal virus.

Ok, untuk tutorial kali ni, sangat ringkas ok. Khai dah try search & download beratus-ratus lagu, video, document dan apa sahaja. Buat masa ni, masih belum ada yang mengecewakan. (more…)

Ditulis pada 19 September '10 oleh | 788 views telah diterima.
Dalam kategori Tutorial | Promo di Twitter! | 39 Respon

Ini Novel Hari Raya 2010 saya!

Warning! Ini adalah artikel kisah peribadi. Haters tidak digalakkan untuk baca. Nanti kepala korang jugak yang akan masuk air. Teehee!

justkhai-raya2010-3.jpg

Tiba-tiba rasa sangap nak update blog. Baru sampai KL untuk hidup normal kembali dengan internet yang tidaklah selaju mana, tapi cukup untuk buat tidur itu satu pembaziran masa ntuk aku. Hahaha! “AKU”? Kata-kata yang selalu digunakan dalam Oh! Khai. Kadang-kadang rasa rindu gak la nak update kisah diri balik macam dulu kat Just Khai ni. Since wujud Oh! Khai tu, sepi Just Khai ni dari sebarang kisah peribadi. Bila nak update, sentiasa nak kena fikir sebarang informasi yang ingin dikongsi. Walhal kisah peribadi yang menjadi identiti mewujudkan blog ini dulunya. Di tulis bukan nak suruh orang lain baca pun, tapi sebagai menyempurnakan kehendak suka membaca kisah dan catatan sendiri. So kali ni nak update kisah raya kat Justkhai. Ketepikan Oh! Khai dulu. Hehehe. Sorry diary.

Dua hari sebelum raya, balik kampung di Gemas, Negeri Sembilan dengan member-member. Kitorang konvoi je naik motor dari Kuala Lumpur. Dari KL nak ke kampung Khai tak jauh pun. Ada la dalam 2 jam setengah macam tu. Tapi kalau bawak superman, tak sampai 2 jam pun dah boleh sampai. Hehe.

So kat kampung banyak habiskan masa dengan family & kawan-kawan je lah. Streamyx dah potong awal tahun hari tu sebab takde siapa nak guna. Membazir itu amalam syaitan. W1max pulak takde coverage lagi dan Maxis Berukband, baiklah takde dari ada. Buat sakit hati je. Siput vavi jalan pun lagi laju. Hehe. (more…)

Ditulis pada 15 September '10 oleh | 614 views telah diterima.
Dalam kategori Hidup Khai, Istimewa | Promo di Twitter! | 36 Respon