21 Tahun Kehidupan. Selamat Hari Jadi, Khai!

1,682 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Alhamdulillah. Hari ini 03 Ogos 2009. Masih ada kesempatan untuk Khai hidup pada umur 21 Tahun. Dah besar rupanya. Pada 21 Tahun yang lalu tepat jam 2 pagi, lahirlah seorang bayi yang diberi nama Khai di sebuah negeri di Johor. Siapa anak jati Johor? Give me five! Hehehe. Masa Khai lahir tu, akak Khai cakap, bulan rendah dan terang sangat-sangat. Mungkin kerana menyambut kelahiran anak terakhir dari enam beradik.

Oleh kerana Khai anak yang bongsu, umur dah 21 tahun pun tetap dipanggil adik. Hehe. Dan mungkin 40 tahun akan datang pun, tetap akan dipanggil adik. Itupun kalau dilanjutkan usia lah. Khai ada seorang abang sulung dan diikuti empat orang akak berderet. Semua dah kahwin kecuali akak atas Khai, yang akan bernikah pada bulan Disember ini, InsyaAllah. Lepas tu, masanya akan tiba! HAHAHA!! (gelak jahat). Paham-paham aje lah.

Bila sebut pasal kahwin, Khai teringat akan seseorang. Insan yang Khai ingat akan menjadi ibu kepada anak-anak Khai suatu hari nanti. Ku sangka’kan panas ke petang, rupanya hujan di’tengah hari. Setahun yang lepas pada waktu yang sama ketika artikel ini ditulis, kami masih bersama. Tepat jam 12 dia kasi seutas jam tangan Polo dan kad ucapan buatan sendiri. Khai baca kad tu sampai menangis sebab terharu sangat-sangat. Esoknya, kami ke Pc Fair, kemudian bercanda di Taman KLCC dan Tasik Titiwangsa. Tapi tidak untuk tahun ini.

Jika dia masih ada sekarang, pasti kami insan yang paling gembira di dunia ini. Khai ingat lagi, pagi sebelum kami meraikan hari jadi bersama tahun lepas, Khai bawak si dia jumpa keluarga Khai. Khai cakap dengan bonda Khai yang dia bakal ada menantu dari Perlis. Confirm ni mak! Mak Khai cakap, isk! kenapa jauh sangat dik? Seorang utara seorang selatan. Khai pun jawab, dah jodoh orang mak, ape nak buat. Kemudian mak Khai senyum.

Mak, nampaknya mak takkan dapat menantu bongsu yang jauh-jauh. Orang cari yang dekat-dekat ye mak? Yang boleh bahagiakan hidup orang. Dan yang menerima diri orang seadanya. Thanks Nieza for everything. Hanya artikel setahun yang lepas sahaja yang tinggal dalam lipatan sejarah kita bersama. Kita memang sangat-sangat bahagia dulu dan mungkin kerana takdir, segalanya berubah dalam sekelip mata. Siapa pun kau pada pandangan keluarga’ku, sehingga kini kau tetap No 8 dalam hidup ini (1 hingga 7 adalah family Khai). Apapun, sekali ku meludah, adalah kotor untuk dijilat semula. Semoga ada insan yang mampu membahagiakan kau. Aku tak mampu.

Jika hari ini ulang tahun kelahiran Khai yang ke-21, hari ini juga adalah ulangtahun ke-3 buat blog ini. Kalau tak percaya, cubalah cari artikel pertama dalam blog ni. Hehehe. Selamat Hari Jadi, Justkhai! Blog ini sebenarnya sentiasa menjadi sebahagian dalam diri Khai dan terima kasih kepada korang semua yang membaca blog ini kerana menyokong karier kehidupan Khai sejak 4 tahun yang lalu. Juga buat Moghammer, Kak Lea, Kak Yasmin, Kak Yana dan Kak Haryani antara nama yang memberi impak siapa Khai pada hari ini. Mungkin mereka tidak sedari kenapa dan mengapa. Apapun, terima kasih yang mampu diucapkan.

Hidup Khai dalam dunia internet ni, tak pernah sebenarnya Khai rasa ada sokongan dan dorongan dari family sendiri. Ialah mungkin mereka tahu Khai mampu berdiri dengan kaki sendiri. Kadang-kadang Khai rasa jauh sangat dengan keluarga sendiri. Kalau bukan kenangkan Khai masih ada seorang ibu dan ayah, tidak tahulah apa jadi pada Khai hari ini. Mungkin dah lama pergi membawa diri kerana hanya itu yang mampu membahagiakan. Apapun terima kasih keluarga. Tanpa kalian, siapalah seorang Khai hari ini. Khai memang pandai bawa diri. Janganlah risau ye?

Happy Birthday yang ke-21 juga buat Gadis ini. Buat pertama kali dalam sejarah hidup, Khai berjumpa dengan seseorang, yang lahir pada hari, bulan dan tahun yang sama. Kalau masa pun sama pukul 2 pagi, sah la kitorang ni kembar yang terpisah. Hehehe.

Terima kasih buat semua sahabat tercinta. Yang wish melalui Facebook, Twitter, Blog ini, SMS dan YM. Jangan wish tempat lain, sure takkan sampai. Hehehe. Akak-Akak Khai yang wish tepat jam 12, terima kasih!! Love you all.

Mereka yang wish tepat jam 12 Malam di Twitter:
@topotato @azmanishak @fierina @HancCokletOren @mrbintang @mrbintang @nzms_ein @wowhazim @eriyza @qiilans87 @k_afzal

Birthday kali ini juga, tiada apa-apa contest yang akan dilakukan macam tahun lepas. Cuma Khai akan berikan RM10 cash or topup untuk 5 orang insan yang memberi komen yang ke-20, 35, 45, 50 dan 60. Komen merepek, komen berturut atau reply komen tidak dikira. Kalau boleh nak cari pembaca spontan. Bukan yang attack nak jadi pemberi komen pada nombor yang diberi tadi. Boleh?

Kawan-kawan, doakan aku. Semoga Khai dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki yang halal. Semoga menjadi anak yang soleh dan berbakti untuk kedua-ibu bapa. Moga dikurniakan teman hidup yang bertudung, beragama, berbudi bahasa dan menerima diri ini seadanya. Moga suatu hari nanti melahirkan zuriat yang berguna untuk keluarga, agama dan bangsaku. Ya Allah, tempatkan aku di bawah lembayung iman dan ketaqwaan’mu. Aku benci diri aku yang sekarang! Aku mahu Khai yang dulu! Khai 2 tahun yang lepas. Amin ya Rabbal Alamin.

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 12:23 am 3 August '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 1,682 views
Dalam kategori: Hidup Khai | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

241 Comments »

Comment by Roslan Nazri
2009-08-03 00:27:35

selamat hari lahir…moga panjang umur murah rezeki!!! khai! 8)

[Reply]

PEMBEBEL Reply:

selamathari jadi πŸ˜† πŸ˜† πŸ˜†

[Reply]

..
Comment by PEMBEBEL
2009-08-03 13:56:10

selamathari jadi πŸ˜† πŸ˜† πŸ˜†

[Reply]

..
 
 
Comment by hazim
2009-08-03 00:29:38

hepi besday khai..
aku ada wish td kat entri ada aku kesah?
sbb ko x letak entri baru lagi..

[Reply]

..
 
Comment by Hamdi
2009-08-03 00:30:33

happy birthday kHaI

[Reply]

..
 
Comment by clara ixora
2009-08-03 00:30:59

HAPPY BIRTHDAY khai… semoga panjang umo n murah rezeki… wish u all d best.. keep it up… πŸ˜€

[Reply]

..
 
Comment by chokilala
2009-08-03 00:32:23

selamat hari lahir khai. semoga lebih produktif. oops bukan produktif yang gitu2 tu. tapi produktif daripada segi berblogging. hehe πŸ™‚

[Reply]

Khai Reply:

ape maksud hang arr? yg gitu-gitu tu ape? amboi2.. πŸ˜€

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-08-07 14:22:34

ape maksud hang arr? yg gitu-gitu tu ape? amboi2.. πŸ˜€

[Reply]

..
 
 
Comment by vidic
2009-08-03 00:32:37

yess!!
aku 20th!!! πŸ™‚
bak rm10 khai 8)

[Reply]

..
 
Comment by Anak Kucing~
2009-08-03 00:33:51

Epy besday Khai~!!!
Selamat menempuh hari-hari tua dengan jayanya….hehe.. πŸ™‚

x sgka ko muda drp aku 2bln….haha..

*wink *wink~ :8

[Reply]

..
 
Comment by Khairil
2009-08-03 00:35:24

selamat ulang tahun khai
opss :[ …x jd plk mcm lagu imran ajmain tu
hehe, smoga pnjng umor dan dimurahkan rezeki

[Reply]

..
 
Comment by topo
2009-08-03 00:36:52

selamat hari ulang tahun khai.. hooho kembar ko yang lagi sorang tu dah kena culik oleh 2 org bloggers.. hahaha

[Reply]

Anarm Reply:

sape ek blogger tu? πŸ˜‰

[Reply]

neyra Reply:

kamu la penculik itu mahu tanya lagi ka?

[Reply]

Khai Reply:

hehe.. takpe.. nanti aku colek dia terus buat bini… lalala..

eyra Reply:

erk! terkedu kejap. speechless. ahaha

fifie ierina Reply:

hehehe, eyra nie malu2 plak.. cm x biasa je? =p

eyra darling, tukar la gambar u kt cni.. da femes
cmni, letak la gambar lawa2.. ne taw ley dapat
yg lg hensem dr pak cik ker? lalalala πŸ™‚

eyra Reply:

heeee tak terkata

..
Comment by Anarm
2009-08-03 01:46:26

sape ek blogger tu? πŸ˜‰

[Reply]

..
Comment by neyra
2009-08-04 15:02:55

kamu la penculik itu mahu tanya lagi ka?

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-08-07 14:23:41

hehe.. takpe.. nanti aku colek dia terus buat bini… lalala..

[Reply]

 
Comment by eyra
2009-08-07 16:29:50

erk! terkedu kejap. speechless. ahaha

[Reply]

 
Comment by fifie ierina
2009-08-07 19:25:37

hehehe, eyra nie malu2 plak.. cm x biasa je? =p

eyra darling, tukar la gambar u kt cni.. da femes
cmni, letak la gambar lawa2.. ne taw ley dapat
yg lg hensem dr pak cik ker? lalalala πŸ™‚

[Reply]

 
Comment by eyra
2009-12-22 03:39:23

heeee tak terkata

[Reply]

 
 
 
 
Comment by niraa
2009-08-03 00:37:28

wah
siap letak number phone tu
haha
anyway,nak wish lg ah
td da wish kat fb
skg kat sini lak.hehehh
epy burfday khai! =)

[Reply]

..
 
Comment by aQei
2009-08-03 00:42:31

Moga dikurniakan teman hidup yang bertudung, beragama, berbudi bahasa dan menerima diri ini seadanya.
>insyaallah satu ari nnti khai akn jmpe wanita yg mcm ni..byk2kn bdoa wpon xdikabulkn skrg sbb Allah suke hambaNya yg slalu meminta kpdNya…so khai, jgn kenang lg brg yg lps..bak kate lagu dolu2..hihihi…wpon aku bkn org yg komen ke 20,35 o watsoever tp aku ttp rse bngge sbb aku yg awl komen kt entri ni…
SELAMAT ARI TUA AGAIN!!!
πŸ™‚

[Reply]

Khai Reply:

Terima kasih Aqei atas doa tu… amin…

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-08-07 14:25:39

Terima kasih Aqei atas doa tu… amin…

[Reply]

..
 
 
Comment by abdusfauzi
2009-08-03 00:47:30

happy ulang tahun kelahiran khai πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by fifie ierina
2009-08-03 00:54:12

salam…

khai, membaca entry awak yg nie wat sy sgt terharu, air mata x semena2 tumpah.. nk taw x pe perkara yg plg sy ske ttg blog awak? perkara 2 adalah, ble awak menulis, sy dapat rasakan luahan dr sekeping hati yg ikhlas.. dan sama gk bg entry yg nie, sgt ikhlas.. sejujurnya, sy ley merasakan pe yg awak rasa…

utk move on dengan cinta yg x kesampaian, tentunya sgt payah.. tp, kuatkan hati dan tabahkan semangat k? sy jge
faham perasaan 2, dan syukur la hari lahir sy masih jauh.. mgkn Allah ingin beri sy ruang dan waktu yg lebih panjang utk sy sembuh dgn lebih baik, insyaAllah.. awak nk tau x, hati sy tbe2 hiba mengenangkan keluarga sy yg x dapat menerima orang yg pnh sy sayangi.. dan saat sy menulis komen, air mata tumpah mengenangkan kata2 ibu sy..

die kata, “fifie, carilah seorang lelaki yg lebih baik, yg boleh menjamin masa depan kamu”.. tp sy menangis dlm hati x berupaya nk mengucapkan, “sy da cuba lupakan die, tp sgt susah mak.. dgn menyayangi die, telah ku berikan sepenuh hati”…

khai, jgn bersedih dgn pe yg berlaku dalam keluarga k? insyaAllah, Allah akan memberi ganjaran yg lebih baik utk umatNya yg selalu bersabar.. doa sy utk awak telah pn sy tuliskan dalam facebook.. insyaAllah, bykkn mendekatkan diri kpd Dia sebelum merisaukan npe Dia tidak menunaikan ape yg kte pinta…

wallahualam, really nice entry… for the last time before i go for a nice sleep, selamat ulang tahun ke-21 utk awak, mohd khairulnizam.. semoga dlindungi Allah dalam semua urusan kehidupan.. amin ya rabbal alamin… πŸ™‚

[Reply]

Khai Reply:

Thanks Fifie..

betul la tu, mmg susah nak lupakan insan yg betul2 kita sayang. Tak kiralah salah siapa pun yg membuatkan terjadinya perpisahan tu, bukan kita yg saja2 nak sayang dia.. tapi apa yg naluri kita rasa..

Takpelah, anggap je takde jodoh.. suatu hari nanti, Allah akan kurniakan yg terbaik buat kita. Amin.

[Reply]

fifie ierina Reply:

yes, be strong k.. selalu rse sedey sme, ble
baca entry awak yg dalam mood penuh
emosi…

mudah-mudahan, Allah akan makbulkan
doa 2.. amin ya rabbal alamin…

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-08-07 14:28:25

Thanks Fifie..

betul la tu, mmg susah nak lupakan insan yg betul2 kita sayang. Tak kiralah salah siapa pun yg membuatkan terjadinya perpisahan tu, bukan kita yg saja2 nak sayang dia.. tapi apa yg naluri kita rasa..

Takpelah, anggap je takde jodoh.. suatu hari nanti, Allah akan kurniakan yg terbaik buat kita. Amin.

[Reply]

..
Comment by fifie ierina
2009-08-07 19:28:55

yes, be strong k.. selalu rse sedey sme, ble
baca entry awak yg dalam mood penuh
emosi…

mudah-mudahan, Allah akan makbulkan
doa 2.. amin ya rabbal alamin…

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Saffa
2009-08-03 00:55:00

Bak kata kawan Saffa “SELAMAT HARI TUA”

P/s: Owh. Khai baru 21 tahun rupannya.. =.=”

[Reply]

Khai Reply:

wah wah.. kenapa? ingat dah 31 tahun ke? hehe.. 😐

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-08-07 14:31:08

wah wah.. kenapa? ingat dah 31 tahun ke? hehe.. 😐

[Reply]

..
 
 
Comment by khairiah (khai)
2009-08-03 00:56:54

happy birthday…

[Reply]

..
 
Comment by Akuro San
2009-08-03 00:57:25

saya ada wish kamu kat twitter kul 12mlm td… siap kira minit lg kat twitter, tapi sbb kamu tak follow saya, mungkin msg tu tak sampai kot…
what ever pun, kamu dah baca yg kat shoutmix kan? kira sampai la gak wish saya kat kamu tu…

[Reply]

..
 
Comment by cayataro
2009-08-03 00:57:59

epi bday JK n oso owner JK!

moga panjang umo n murah rezeki..

++ cepat tawen πŸ™‚ πŸ™‚

[Reply]

aQei Reply:

bak kate khai cpt nikah..hahaha

[Reply]

..
Comment by aQei
2009-08-03 01:01:37

bak kate khai cpt nikah..hahaha

[Reply]

..
 
 
Comment by khairiah (khai)
2009-08-03 00:58:00

happy birthday….

[Reply]

..
 
Comment by kita
2009-08-03 00:58:24

Selamat Hari Jadi Khai , bermula saat ini hingga ? , Khai terus mendapat petunjuk dan berkat dari Nya.Amin

[Reply]

..
 
Comment by cayataro
2009-08-03 00:58:43

n pada gades tu jugk!..
epi bday!..

[Reply]

neyra Reply:

thanks!

[Reply]

Khai Reply:

Cayataro, anda pemberi komen ke 20. akan dihubungi melalui email nanti..

[Reply]

..
Comment by neyra
2009-08-03 04:21:43

thanks!

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2009-08-07 15:19:36

Cayataro, anda pemberi komen ke 20. akan dihubungi melalui email nanti..

[Reply]

..
 
 
Comment by Mr.Bintang
2009-08-03 00:59:55

Uiks.. ko owg Johor ke Khai? ehehehe.. sama la kite eyk? aku lahir kat sana gak.. tapi terlantar jauh kat Perlis.. hahaha..

Johor kat ne?

pape pun selamat ulangtahun kelahiran ke-21 πŸ™‚ mmg ko dah tua pun.. hehehehe… πŸ™‚

[Reply]

Khai Reply:

give me five orang johor! hehe..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-08-07 14:32:20

give me five orang johor! hehe..

[Reply]

..
 
 
Comment by hazim
2009-08-03 01:00:31

oh khai…mcm mana pon ko x bole benci diri ko sendiri…

[Reply]

..
 
Comment by Rjuna
2009-08-03 01:06:38

Selamat Hari Lahir Khai, walaupun ko muda dari aku ,

aku masih anggap ko idola aku dalam ilmu berblog dan penulisan ni

kali pertama aku dengar nama ko sejak ko buat 1 forum pasal henfon dulu ingat tak?, waktu tu ko masih sekolah lagi, asik kena hack je forum tu

pastu aku follow blog wordpress ko sebelum nama Justkhai ni, hinggalah kini, setiap update mu ku nanti di google reader ku

Selamat Hari Lahir Khai, jangan lupa hari lahir aku lagi 4 hari hehe

[Reply]

Khai Reply:

owh ingat.. selain scukz.com masa tu, ada satu lagi iaitu scukz.org .. hehe.. masa khai form 5.. hampir 5 tahun yg lalu..

Thanks rjuna! itu pasal la aku sayang ko lebeh.. haha πŸ™‚

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-08-07 14:34:02

owh ingat.. selain scukz.com masa tu, ada satu lagi iaitu scukz.org .. hehe.. masa khai form 5.. hampir 5 tahun yg lalu..

Thanks rjuna! itu pasal la aku sayang ko lebeh.. haha πŸ™‚

[Reply]

..
 
 
Comment by azizwan(dot)com
2009-08-03 01:11:24

huhu.. lupa plak aku yg hari ni birthday ko dan aku tak prasan org2 yg wish birthday ko kat twitter even aku ngadap pc jam 12 td. lalala.. anyway, happy birthday to u.. semoga sentiasa dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur dan dipanjangkan segala-galanya (jgn panjang tangan sudey). Amin..

oh, aku pengomen yg keberapakah? jeng. jeng, jeng..

[Reply]

..
 
Comment by Penggemar Sandwich
2009-08-03 01:13:54

Selamat hari lahir.Semoga lebih matang dan lebih tabah (n_n)

[Reply]

..
 
Comment by h3r0
2009-08-03 01:25:47

selamat hari lahir khai..
semoga murah rezeki…
live must go on..

usah dikenang orang yg tak kenang kita dah…

[Reply]

..
 
Comment by ruben
2009-08-03 01:27:47

HAppy Birthday Brother,
May God Always Bless you,
Keep Up the Good Work Man,
Dont worry about the pass,
The FUture is more IMportant.
πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by gadismerahjambu
2009-08-03 01:33:44

salam..khai..
tk prnh2 aku bg cmment kt justkhai nie…
just nk ucpkn hepi b’day 2 khai….mga d mrahkn rzki,d pnjgkn umo…

utk khai yg prnh kcewa krn cinta….

‘MAWAR BERDURI’

‘bunga mawar’…mudah layu bila kita tidak menjaganya dengan sempurna,
seringkali kita belai,cium haruman nya..errmm wangi kan?tetapi,di saat kita sedang asyik membelai nya,sesekali pasti ‘duri’nya akan tertusuk jari kan?aduh! sakit bukan?kadang2 sampai berdarah…bila seringkali jari tertusuk ‘duri’,pasti kita ingin membuang sahaja ‘duri’ tersebut…tetapi tak sempurna kiranya sekuntum ‘bunga mawar’ tanpa ‘durinya’…kerana sejak azali kita tahu ‘mawar’ itu ‘berduri’..nak di buang pulak terasa ‘sayang’…kerana bunga ‘mawar’ itu indah,cantik,harum dan memikat hati ‘si dia’ yang memandang…

alahai…knp nk plih ‘mawar berduri’ tu jgak??bnyk lg ‘bunga-bunga’ lain yg ‘indah dan cantik’ bla d pndg dgn ‘mata hati’…pling pnting ia tdk ‘bduri’…wlpn tak stnding dgn ‘bunga mawar’….tetapi ia tetap TAK MENYAKITKAN bukan???

Hepi b’day again…smga khai yg ini akn lbih bjya d msa akn dtg….d saat kau bjya,psti ramai ‘bunga’ yg akn dtg kpdmu…..percayalah….

[Reply]

alang-khai Reply:

simbolik ni..! *wink

[Reply]

gadismerahjambu Reply:

simbolik?
πŸ™‚ just nk kgsi pndpt je…..tkde ape2 pn,bg ‘kumbang2’ yg dh bca ni,pk kn lh.bg yg tknk pk tu,abaikn je…..

[Reply]

fifie ierina Reply:

honestly, sy ske analogi yg nie.. sg menarik,
wat kte yg pmpn jge berfikir berkali2 ttg
betapa tinggi nilai menjadi seorang wanita…

adakah kte nk menjadi sekuntum bunga mawar
yg cantik tp kdg2 bisa melukai @ menjadi sekuntum
bunga biasa yg sentiasa mengeluarkan bau yg
harum wpn x setanding bunga mawar?

wallahualam… :p

Khai Reply:

thanks gadis pink :8

..
Comment by alang-khai
2009-08-03 01:36:35

simbolik ni..! *wink

[Reply]

..
Comment by gadismerahjambu
2009-08-03 02:34:24

simbolik?
πŸ™‚ just nk kgsi pndpt je…..tkde ape2 pn,bg ‘kumbang2’ yg dh bca ni,pk kn lh.bg yg tknk pk tu,abaikn je…..

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by fifie ierina
2009-08-04 23:04:21

honestly, sy ske analogi yg nie.. sg menarik,
wat kte yg pmpn jge berfikir berkali2 ttg
betapa tinggi nilai menjadi seorang wanita…

adakah kte nk menjadi sekuntum bunga mawar
yg cantik tp kdg2 bisa melukai @ menjadi sekuntum
bunga biasa yg sentiasa mengeluarkan bau yg
harum wpn x setanding bunga mawar?

wallahualam… :p

[Reply]

 
Comment by Khai
2009-08-08 02:23:29

thanks gadis pink :8

[Reply]

 
 
 
 
Comment by alang-khai
2009-08-03 01:35:21

“Hepi birthday to my ADIK… yes, ko akan jadi fOREVER adik.. kuang kuang .. hepi 21st bedday.. nk claim hadiah lagi ke.. hehehe”

[Reply]

..
 
Comment by alang-khai
2009-08-03 01:36:06

hurm.. nk korek rahsia ni.. siapa tahu awek terbaru khai ek??? heheheh gagagaga..

[Reply]

Khai Reply:

awek baru saya ialah sebuah PSP-3000 yg baru dibeli kat lowyat tempoh hari.. hehehe..

Thanks alang!! πŸ™‚

[Reply]

alang-khai Reply:

ahaaks.. nk celebrate bedday dia , malu lak dia.. hehe..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-08-08 02:24:06

awek baru saya ialah sebuah PSP-3000 yg baru dibeli kat lowyat tempoh hari.. hehehe..

Thanks alang!! πŸ™‚

[Reply]

..
Comment by alang-khai
2009-08-15 16:28:12

ahaaks.. nk celebrate bedday dia , malu lak dia.. hehe..

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by MiLza_gadis_cinta90
2009-08-03 01:37:30

epy bfdy abg khai..
wish y ke 2 pas kt s.box tp..
moga pnjg umr,mrh rzki
dpt pggnti y solehah..
udah le frust2..
‘laki y baik utk wnita y baik’
-pabila ALLAH m’hilagkn sinar mthri dri hdupmu
ssugghnya DIA mgntikn jalur2 plngi y cntik-
mg hpy slalu πŸ™‚ πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by nzms_ein
2009-08-03 01:38:08

happy befday khai…

bp kali daa mau wish…x kire la…nak wish gak

nmpk nye khai dh semakin matang pd usia 21thn ni…bgs la…kekal kan keadaan ni smpai bila2…

smoga khai menjadi insan yg tabah terhadap ape jua dugaan ye

** happy bufday gak wat kembar khai..hehe

[Reply]

neyra Reply:

thanks ein

[Reply]

..
Comment by neyra
2009-08-03 04:19:44

thanks ein

[Reply]

..
 
 
Comment by MiLza_gadis_cinta90
2009-08-03 01:39:49

salam p’shbtan smpena ulg thun klahiran

[Reply]

..
 
Comment by Anarm
2009-08-03 01:52:03

happy birthday bro khai..
semoga terus success dgn hidup kamu.
insyaallah.. πŸ˜€

[Reply]

neyra Reply:

sketnya comment. hahaha. thanks weyh bawak pegi makan sate! ade jugak prince charming berdua ni culik saya

[Reply]

Anarm Reply:

tulis skit2 je sbb org lain dah tulis bende yg sama..
huhuu.. lenkali belanje kitorang lak mkn sate..
nak sorang 50 cucuk.. kehkeh πŸ™‚

[Reply]

neyra Reply:

what? 50 cucuk? eyra pon makan 5 cucuk jek. lempang kang!

..
Comment by neyra
2009-08-03 04:19:03

sketnya comment. hahaha. thanks weyh bawak pegi makan sate! ade jugak prince charming berdua ni culik saya

[Reply]

..
Comment by Anarm
2009-08-04 12:39:07

tulis skit2 je sbb org lain dah tulis bende yg sama..
huhuu.. lenkali belanje kitorang lak mkn sate..
nak sorang 50 cucuk.. kehkeh πŸ™‚

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by neyra
2009-08-04 15:04:18

what? 50 cucuk? eyra pon makan 5 cucuk jek. lempang kang!

[Reply]

 
 
 
 
Comment by Kill-Vearn
2009-08-03 01:56:12

hohoho… khai dah 21 tahun lani…
happy befday to u…
may Allah bless u bro…
kecik agi adek aku sorg neh…
takpe, janji pengalaman hidup byk kan…
erm aku ngan kembar terpisah ko ni kat semenyih…
dia rindu kat ko.. hahaha…
aku td try kol maxis ko tp masuk voicemail..
ko tuko no ke ape beb? adoiyai!
sory tak wish ko kat twitter or fb or blog awal2 td..
biasa la bawak kembar ko atas moto kan.. haha
anarm pon ada ni.. haha
erm ok la chow! have a nice day!
salamx!

[Reply]

neyra Reply:

beliau culik saya!

[Reply]

Khai Reply:

Cis.. colek bakal awek aku.. hahha.. ko bawak dia naik motor eh… 😐

Tahniah Kill Vearn.. anda pemberi komen ke 35. akan dihubungi melalui email nanti..

[Reply]

eyra Reply:

ala..nyesal tak rebut ngan kill-vearn masa antar komen ni lepas anrm antar komen. grrrrrr…kalo ta leh dapat hadiah dr khai. sobbb~ sobbbb~

[Reply]

Kill-Vearn Reply:

hoho thanx broo.. da rezeki aku.. tak sangka lak.. aku dah email ko balik td.. nak topup yg trus dimasukkan.. hahaha.. ko jgn lupa sms aku weh.. sila jgn jeles eh cik eyra…

[Reply]

neyra Reply:

u diam… i jeles ni

..
Comment by neyra
2009-08-03 04:17:58

beliau culik saya!

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2009-08-07 15:24:57

Cis.. colek bakal awek aku.. hahha.. ko bawak dia naik motor eh… 😐

Tahniah Kill Vearn.. anda pemberi komen ke 35. akan dihubungi melalui email nanti..

[Reply]

..
Comment by eyra
2009-08-07 16:40:42

ala..nyesal tak rebut ngan kill-vearn masa antar komen ni lepas anrm antar komen. grrrrrr…kalo ta leh dapat hadiah dr khai. sobbb~ sobbbb~

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by Kill-Vearn
2009-08-07 22:28:19

hoho thanx broo.. da rezeki aku.. tak sangka lak.. aku dah email ko balik td.. nak topup yg trus dimasukkan.. hahaha.. ko jgn lupa sms aku weh.. sila jgn jeles eh cik eyra…

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by neyra
2009-08-08 02:42:50

u diam… i jeles ni

[Reply]

 
 
 
 
Comment by neyra (khai's twin)
2009-08-03 02:00:48

happy birthday to u…
happy birthday to u…
happy birthday to u, khai…
happy birthday to US..

hahahaha. may Allah always bless u in anything u do and may all ur dreams come true…. happy 21th birthday, darl. be a good boy! dun notty2 ekh?

.
.
.
.
.

psssstttt….help me! i kena culik ah babe. =)

[Reply]

..
 
Comment by zkai_S
2009-08-03 02:07:14

u shouldn’t b sad nemore..
u hav so many fwenz tat really support u..
hav a great life khai..
hepi besday~!!

[Reply]

Khai Reply:

thanks zkai.. support dari pembaca justkhai ni, byk menyumbang untuk khai jadi khai yg baru. Tuhan saja yg tahu

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-08-08 02:25:42

thanks zkai.. support dari pembaca justkhai ni, byk menyumbang untuk khai jadi khai yg baru. Tuhan saja yg tahu

[Reply]

..
 
 
Comment by ejardkethot
2009-08-03 02:07:34

hepi besday khai!!~ damm,…ak lmbt wishplak…huuuuuuu….moga panjang umo , murah rezeki…cpt smbung blajar…berjaya dlm hidop..n diberkati oleh ALLAH!!~
may Allah bless you..
apa yg terjadi biarkan ianya berlalu pergi, hidup masih perlu di teruskan!!~ [^.^] kami sntiasa di sini menyokong anda!!~peewit..hehe πŸ˜‰

[Reply]

..
 
Comment by mello
2009-08-03 02:20:00

selamat hari lahir adek khai..hehe.. moga jumpa si bunga yg akan kekal mekar di tamanmu..hakhak πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by tehsafiah
2009-08-03 02:43:02

khai..im from johor..give me 5! haha..oups..bukan muhrim takbleh2..haha πŸ™‚ πŸ™‚

khai..selamat hari lahir
semoga awak kuat hadapi hari2 yang mendatang
“kita sangat bahagia suatu ketika dulu
tapi kenapa tidak sekarang”
khai..saya percaya semua yang pernah gagal dalam percintaan tertanya2 akan soal ini..tak terkecuali saya
jadi……….. πŸ˜€
jadi…
saya harap sangat saya boleh terima kenyataan
dia tak tercipta untukku :bloody:
semoga awak pun dapat segera keluar daripada belenggu luka yang menyeksakan itu

khai..awak kena BELIEVE!
bahawa satu hari nanti bahagia itu akan jadi milik awak

[Reply]

Khai Reply:

tq tehsafiah.. insyaAllah.. suatu hari nanti, kita nengok camana..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-08-08 02:27:29

tq tehsafiah.. insyaAllah.. suatu hari nanti, kita nengok camana..

[Reply]

..
 
 
Comment by blowie
2009-08-03 02:44:18

touching gle post ko kali ni =(

[Reply]

..
 
Comment by denaihati
2009-08-03 02:51:15

alhamdulillah Allah panjangkan umur sehingga hari ini untuk KHAI semuga diberi rahmat, taufik hidayah dan keredhaan hendaknya untuk hari2 mendatang…..

[Reply]

..
 
Comment by mrs.dempsey
2009-08-03 02:55:20

hepy bday khai..
hope you’ll always find happiness.. πŸ™‚

*silent reader

[Reply]

..
 
Comment by jane
2009-08-03 03:04:30

tuan empunye blog birthday arini ek..happy birthday..wlupun kite new kat sini tp nk jugak myibuk wish..hehe πŸ™‚
God Bless U…

[Reply]

..
 
Comment by hytiq
2009-08-03 03:30:51

1stly..agx sdey r bb xdpat nx wish on time bb kte dok d,2 ngre yg bbza.so,ssah nx bjet time bg tpat pkol 12 mlam.
g pon,khai lhir kol 2 pgi kn??
so,m,bzir je wish kol 12 mlam,xlhir g..hee.. πŸ™‚

hepy bezday 4 u & justkhai
mge khdupan m’dtg lbey baik dri skrang.
gd luck 4 everything..!

[Reply]

Khai Reply:

Tahniah Hytiq.. anda pemberi komen ke 45. akan dihubungi melalui email nanti..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-08-07 15:26:17

Tahniah Hytiq.. anda pemberi komen ke 45. akan dihubungi melalui email nanti..

[Reply]

..
 
 
Comment by casper
2009-08-03 03:36:25

Salam…
Khai…slamat ari jadi…
moga panjang umo n dimurahkan rezeki..aminn…:)

Khai xyah pk lagi la yg dh lepas2 tue…sy yakin..nnti kalu khai dh ade yg lain…insyaAllah khai dh xpk sgt dh pd yg dulu…
Mmg skrang khai kate die yg terbaik dlm hidup khai sbb die banyak mengajar khai tntg cinta…tp mungkin yg akan datang lebih baik…lagipun karang kalu khai ade awek baru…kalu die tau khai cakap cam nie…kecik plak ati die…hmm…khai pk la sejenak yea…xsalah… πŸ™‚

Nway…ramai yg gembira adenya khai dlm dunia nie…ramai yg tersenyum bila dengar nama khai…tue mungkin benda terbaik gak yg khai bleh banggakan…

Hepi besday…hepi2 slalu yea… πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by neyra
2009-08-03 04:16:37

lupa lak…. kite kembar lambat beberapa jam. hahaha. khai, i kena panggil u abg khai la. sebab u lahir dulu. i lahir pukul 9 pagi =)

[Reply]

aku... Reply:

kenapa??
kenapa suka promot dia??
sbb dia lahir sm hari dgn khai ka??
benci! sooo jeles tau!!
untungnya jadi dia….
huhu…
=( =( =( =( =( =( =( =( =( =( =( =(

[Reply]

neyra Reply:

alamak khai! ade org jeles da ni… ala….baru 4x nama i masuk sini. hahaha

[Reply]

nzms_ein Reply:

hahaha…

now u dh glamer kat cni…

hbs la u nnt rmai yg jelles…

hahaha

aku... Reply:

jeles sbb dia dpt tarik perhatian dr Khai~
uwaaa….! org pun mau!!! hukhukhuk

neyra Reply:

ape kata korang buat2 lahir 3hb 8 taun 88jugak? hahahaha. konpem khai masukkan nama u all. hahaha. ein, i tak fame mana la… kawan2 jek ngan khai ni. im single lg. hahaha. masih mencari khairul yg single jugak. ahahha

Khai Reply:

to “aku…”..

alamak.. jgn la macam tu.. kita kongsi kegembiraan sama2 ok?

neyra Reply:

betol2!

..
Comment by aku...
2009-08-03 18:50:41

kenapa??
kenapa suka promot dia??
sbb dia lahir sm hari dgn khai ka??
benci! sooo jeles tau!!
untungnya jadi dia….
huhu…
=( =( =( =( =( =( =( =( =( =( =( =(

[Reply]

..
Comment by neyra
2009-08-04 15:07:36

alamak khai! ade org jeles da ni… ala….baru 4x nama i masuk sini. hahaha

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by nzms_ein
2009-08-04 17:18:39

hahaha…

now u dh glamer kat cni…

hbs la u nnt rmai yg jelles…

hahaha

[Reply]

 
Comment by aku...
2009-08-05 16:32:04

jeles sbb dia dpt tarik perhatian dr Khai~
uwaaa….! org pun mau!!! hukhukhuk

[Reply]

 
Comment by neyra
2009-08-05 21:19:14

ape kata korang buat2 lahir 3hb 8 taun 88jugak? hahahaha. konpem khai masukkan nama u all. hahaha. ein, i tak fame mana la… kawan2 jek ngan khai ni. im single lg. hahaha. masih mencari khairul yg single jugak. ahahha

[Reply]

 
Comment by Khai
2009-08-08 02:28:50

to “aku…”..

alamak.. jgn la macam tu.. kita kongsi kegembiraan sama2 ok?

[Reply]

 
Comment by neyra
2009-08-08 02:55:01

betol2!

[Reply]

 
 
 
 
Comment by tehsafiah
2009-08-03 04:24:21

kenapa saya follow justkhai.com?
sebab dia best

kenapa saya suka khai si owner blog?
sebab dia best

kenapa saya sanggup tak tido malam kerana justkhai.com?
sebab dia best

khai..siapa awak?
khai bukan kenal aku pun..buat apa aku duk melanguk mengadap blog dia je..buang masa je
itu antara soalan yg slalu bermain di fikiran saya setiap kali sy layan blog awak
hakikat nya..walau siapa pun awak..walau awak bukan sesiapa dalam hidup sy
sy masih lagi follow blog awak…
see?? ramai lagi kat luar sana yang macam saya
awak beruntung khai..ramai sebenarnya orang yg sayang awak

khai..hari ni hari lahir awak
hari juga blog saya yg baru dilahirkan
bereksperimentasi dengan domain sendiri
ngeee~wish me luck k

[Reply]

Khai Reply:

x sangka blog macam ni boleh buat korang suka lepak kan? terima kasih sangat2.. yg pasti, khai tulis dari pengalaman hidup Khai. Apa yang Khai alami, apa yg khai buat, semuanya disemadi’kan dengan tenang melalui artikel2 kat sini.

Sekadar pengalaman hidup seorang manusia biasa berusia 21 tahun.. mana yg baik tu kita amik, yg x baik tu anggap je la kelemahan manusia yg tak lari dari kesilapan..

Thanks tehsafiah.

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-08-08 02:31:23

x sangka blog macam ni boleh buat korang suka lepak kan? terima kasih sangat2.. yg pasti, khai tulis dari pengalaman hidup Khai. Apa yang Khai alami, apa yg khai buat, semuanya disemadi’kan dengan tenang melalui artikel2 kat sini.

Sekadar pengalaman hidup seorang manusia biasa berusia 21 tahun.. mana yg baik tu kita amik, yg x baik tu anggap je la kelemahan manusia yg tak lari dari kesilapan..

Thanks tehsafiah.

[Reply]

..
 
 
Comment by azuan
2009-08-03 07:34:48

Hepi Busday untuk kamu dan blog sekali..hu3

[Reply]

..
 
Comment by Mr Din
2009-08-03 08:08:34

Hepi Birthday Bro..Honestly,gua mmg da layan lame blok lu ni..oh artis,oh tidak dll..semua gua usha ari2 tgk ada entri baru or x..papepun..Hepi BIrthday..

[Reply]

Khai Reply:

Thanks kerana menyokong… anyway…

Tahniah mr Din.. anda pemberi komen ke 50. akan dihubungi melalui email nanti..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-08-07 15:27:22

Thanks kerana menyokong… anyway…

Tahniah mr Din.. anda pemberi komen ke 50. akan dihubungi melalui email nanti..

[Reply]

..
 
 
Comment by beliamuda
2009-08-03 08:10:18

hepi birthday~~ :o:

[Reply]

..
 
Comment by chocolateice
2009-08-03 08:27:06

salam khai…
selamat hari lahir yg ke 21…
moga niat khai hidup di dunia yg fana ni hanya semata2 kerana ALLAH SWT n mencari keredhaanNYA…insyaAllah..

[Reply]

..
 
Comment by Ina
2009-08-03 08:34:18

aii khai.. hepi besday.. moga panjang umo n dapat kebahagian yang dicari.. entri kali ni mmg menyentuh perasaanku.. huuhuh.

papepun.. jgn diingat kisah lama.. hepi2 selalu k..

[Reply]

..
 
Comment by Kyone
2009-08-03 09:05:12

HAPPY BIRTHDAY KHAI…
smoga pnjg umor n murah rezeki n bahagia selalu n bertemuh jodoh yg baik..
perjalanan hdp ni pnjg lagi khai.. πŸ˜€

[Reply]

..
 
Comment by finalcross
2009-08-03 09:07:00

org senegeri ko ni pun nk wish besday kt ko ni. Semoga panjang umo la bro,kasi mantap lg blog akan dtg ni…

[Reply]

..
 
Comment by halim
2009-08-03 09:25:15

Selamat Hari Lahir

Janganlah membenci diri sendiri atas perkara yang telah berlalu, seorang yang baik adalah menjadikan hari ini lebih baik dari semalam dan hari esok lebih baik dari hari ini, berusahalah untuk menjadi lebih baik setiap hari….

[Reply]

..
 
Comment by vanilla millo
2009-08-03 09:42:17

hepy birthday khai
may Allah Bless u
cht sentiase
panjang umur n
sentiase ceria bahagia

[Reply]

..
 
Comment by fira
2009-08-03 09:55:07

alaaaa
besday boy…chill la…
jgn diingt kenangan lpas..buang jauh2..hehehe.
die hanyelah satu chapter dari bribu2 chapters dlm buku hidup anda. hehe.. sile la begerak ke chapter strusnye k. chapter yg lpas takyah bace da..kalo ble2..koyak2 kan je. dpt baka trus lg bagus. πŸ™‚
so..today is ur birthday.. hepi2 je sokmo..ade lg 9 taun sblom angka dpn brubah jadi 3..so marilah kejar cita2 sbyk yg boleh slagi kudrat kuat, minda still cerdas, muke blum berkedut. :bloody:

dahla..ngarut da nih.

[Reply]

..
 
Comment by Eriyza
2009-08-03 09:57:18

Selamat hari ulang tahun ke 21 Khai.
Semoga usia yang ada digunakan dgn
sebaiknya, menjurus ke jalan yang Allah
redhai. Ingatlah, kita bertanggungjawab
di atas jalan hidup yg kita pilih. 😎

Iklan : Burfdei blog akak sama ngan hari lahir Khai. πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by me amor
2009-08-03 10:16:11

happy birthday to u…
happy birthday to u…
happy birthday to khai…
happy birthday to u…
smoga pnjg umor… (sbb kne blanje aku chickn chp)
dmurahkan rzeki… (byar chickn chp)
n… jmpe prmpn yang ko idam2kn…. (pipi bola ping png 8) )

[Reply]

Khai Reply:

Thanks Tini.. apa kata hadiah birthday aku ni, kira burn je la chicken chop tu.. boleh la.. boleh la.. lalala.. anyway..

Tahniah me amor.. anda pemberi komen ke 60. akan dihubungi melalui email nanti.. (camne la ko leh dapat lak ni.. isk..)

p/s: yg kasi komen ni member sekelas khai dulu masa di limkokwing.. jgn pelik plak nengok komen merepek2 tu..chicken chop la ape la.. hehe

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-08-07 15:30:03

Thanks Tini.. apa kata hadiah birthday aku ni, kira burn je la chicken chop tu.. boleh la.. boleh la.. lalala.. anyway..

Tahniah me amor.. anda pemberi komen ke 60. akan dihubungi melalui email nanti.. (camne la ko leh dapat lak ni.. isk..)

p/s: yg kasi komen ni member sekelas khai dulu masa di limkokwing.. jgn pelik plak nengok komen merepek2 tu..chicken chop la ape la.. hehe

[Reply]

..
 
 
Comment by Taufik SM
2009-08-03 10:20:36

happy birthday khai …

dh tua ko ni kan … πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by *zaza*
2009-08-03 10:30:13

Happy Bithday Khai….
Semoga panjang umur…,d murahkan rezeki…
dan d pertemukan jodoh…

[Reply]

..
 
Comment by KhaLiL
2009-08-03 10:40:01

happy bday bro! may u get what u wish!
peace! 8)

[Reply]

..
 
Comment by depurple
2009-08-03 11:04:02

hapy befday Khai!
aku banje toblerone, g amik kat 7e tu..
klo cashier tu mtk duet,
ko bg jela, bpe sen jek pn..
lalalala~ 8)

[Reply]

..
 
Comment by Mohamad Ali Imran
2009-08-03 11:22:40

khai.. epi besday.. brtuah lu bro sbb still ada beratus2 member yg still wish bday kat ko.. aku still igt kat LUCT dlu, time bday aku, sorg pon x wish kat aku.. just lect English, Puan Ayusah
yg wish kat aku.. aku sabo je la.. sedih mmg sedih..

Khai.. Sabo k.. u should fget bout nieza.. aku pon touching gler bc cte ko n dia.. (aku ni touching ckit, tgk cte Veer Zaraa pon nangis)
Mybe ko akn dapat yg lbh baik dari dia.. sume yg jd ada hikmahnya.. kalo ko ase bg ko nieza da ckup baik, ckup perfect, ada lg yg lbh better dari dia.. rezeki msg2 bro, kalo bukan tawun ni, mybe tawun dpn.. just sbr n keep looking..
dan khai, aku ase x mustahil yg nieza ade bukak justkhai dot com n bc entry2 khai.. just forgive nieza k.. just let her bahagia dgn life dia skrg, jgn biar dia terseksa dgn ‘curse’ yg ko da bg kat dia meskipun dia da wat mcmtu kat ko..
aku faham sgt2 perasaan ko.. same la mcm ko gak, da plan nak kawen, da bncg nak pakai bju kaler pe kwen nanti..
last2 mtk break selepas terima pinangan org len tanpa pengetahuan aku.. ko cube bygkan, ko duk igt dia syg kat ko upenye smlm dia da tunang ngan org len.. pelamin anganku musnah.. however aku thx sgt2 kat dia sbb lau dia x break ngan aku dulu, aku xkn dpt kebahagiaan yg aku kecapi skrg dgn awek baru aku, malah aku lbh bahagia bgbndg dulu dgn yg da betray aku..
so khai, keep looking ur love k.. jgn pts asa..
kte ni same je, blh wat “Persatuan Lelaki2 Yang Ditinggalkan Wanita Yang Tak Setia Pada Janji” kan?
sape2 nak join blh la..

[Reply]

Dwi_Chenta Reply:

nk join gak
p sy nie pompuan
cmnie kn wat persatuan lain la
“Persatuan Pompuan2 yg ditinggalkan lelaki yang tak setia pada janji”.

[Reply]

neyra Reply:

i nak join u lah dwi chenta! haha

[Reply]

gadismerahjambu Reply:

aku pn nk join jgak
alahai….:(

Dwi_Chenta Reply:

tgk nie
bkn pompuan je tak setia
laki pun ramai yg tak setia
ni la bukti nye
ramai org nk join persatuan dwi
hehehe
thanks kwn2 for support
πŸ™‚ πŸ™‚

neyra Reply:

i support u!

nzms_ein Reply:

i pun nak join gak…

lelaki pun rmai yg setia pd janji juga

jgn asyk nak blame prmpn je tau

[Reply]

nzms_ein Reply:

**correction…terslh send lak td

~~lelaki pun rmai yg X setia pd janji juga

hehehe…

Dwi_Chenta Reply:

btol tue
tyme nk dptkan kte nie
bkn main
gunung berapi pun sggp nk redah demi nk dptkan kte
then pandai tol wat janji2 manis
GERAM TOL LA!!
tertipu ngn janji kosong diorg
futhermore
lelaki nie mudah jatuh cinta
pecaya tak???
sebab tue ALLAH tetapkan
lau nk cr jodoh
cr la sebab AGAMA nye
coz tu yg akan wat dia kekal ngn kita tok selamanye
*InSaN tErAnIaYa* =(

Khai Reply:

thanks Ali.. even ko junior aku, tapi ko lebih tua setahun dari aku.. dan pengalaman hidup tu, sah sah la ko makan garam dulu kan.. jadi nasihat anda sentiasa diambil kira..

terima kasih byk2… hehehe πŸ™‚

[Reply]

..
Comment by Dwi_Chenta
2009-08-03 17:47:15

nk join gak
p sy nie pompuan
cmnie kn wat persatuan lain la
“Persatuan Pompuan2 yg ditinggalkan lelaki yang tak setia pada janji”.

[Reply]

..
Comment by neyra
2009-08-04 15:09:42

i nak join u lah dwi chenta! haha

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by gadismerahjambu
2009-08-04 15:30:22

aku pn nk join jgak
alahai….:(

[Reply]

 
Comment by Dwi_Chenta
2009-08-04 16:32:21

tgk nie
bkn pompuan je tak setia
laki pun ramai yg tak setia
ni la bukti nye
ramai org nk join persatuan dwi
hehehe
thanks kwn2 for support
πŸ™‚ πŸ™‚

[Reply]

 
Comment by neyra
2009-08-05 21:16:20

i support u!

[Reply]

 
 
Comment by nzms_ein
2009-08-04 17:13:17

i pun nak join gak…

lelaki pun rmai yg setia pd janji juga

jgn asyk nak blame prmpn je tau

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by nzms_ein
2009-08-04 17:16:35

**correction…terslh send lak td

~~lelaki pun rmai yg X setia pd janji juga

hehehe…

[Reply]

 
Comment by Dwi_Chenta
2009-08-06 11:35:35

btol tue
tyme nk dptkan kte nie
bkn main
gunung berapi pun sggp nk redah demi nk dptkan kte
then pandai tol wat janji2 manis
GERAM TOL LA!!
tertipu ngn janji kosong diorg
futhermore
lelaki nie mudah jatuh cinta
pecaya tak???
sebab tue ALLAH tetapkan
lau nk cr jodoh
cr la sebab AGAMA nye
coz tu yg akan wat dia kekal ngn kita tok selamanye
*InSaN tErAnIaYa* =(

[Reply]

 
 
 
Comment by Khai
2009-08-08 02:33:05

thanks Ali.. even ko junior aku, tapi ko lebih tua setahun dari aku.. dan pengalaman hidup tu, sah sah la ko makan garam dulu kan.. jadi nasihat anda sentiasa diambil kira..

terima kasih byk2… hehehe πŸ™‚

[Reply]

..
 
 
Comment by hanc
2009-08-03 11:23:08

sAlaM bRo~~
hAnc Tak de haDiah yAng iNdah2 unTk dia bErikan~
hAnya kAta2 hAppy biRthday yang di sampaikan~
moGa hppy SlalU bRo~
lAlui la Hedupmu Dengan snyman~
Dikala ko kesuSahan~
ingat la.. adA oRang lainYang leBih suSah DAri bRo~~

So noW~~~ happYYY SlaLu bRo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
moGA panjang umoR dan DimurahkaN rEzEki aMin~

From haNc~

[Reply]

..
 
Comment by nur
2009-08-03 11:29:16

Salam..Selamat Hari Lahir yang ke 21..Mudahan dipjgkan umur dan murah rezeki..

Jadi lelaki yang satu dalam seribu, yang mudah menangis kerana agama dan tegas dalam kehidupan..

Belajar dan mencari ilmu dunia dan akhirat sampai bile2..

Selamat hari lahir..Khairul Nizam

[Reply]

Khai Reply:

thanks nur.. agak tertarik bila ada orang panggil full name khai… khairulnizam.. hurm.. tak sangka tu nama diriku ini.. huhu

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-08-08 02:33:58

thanks nur.. agak tertarik bila ada orang panggil full name khai… khairulnizam.. hurm.. tak sangka tu nama diriku ini.. huhu

[Reply]

..
 
 
Comment by boyah89
2009-08-03 11:38:42

hepi bufday dude
slmt hari tua
haahaha
msti ko tak sangka dah masuk zaman 20-an kan
rasa mcm masih remaja je,,n aku pon dah 20…huk2,,,
:8

[Reply]

..
 
Comment by FiQnocchio
2009-08-03 11:45:20

salam, khai..sy ada trbaca ttg post khai ttg blog yg menghina Islam dahulu & cara utk meng-flag kan nya agar ia ditutup. Namun, cuba khai lihat website ini…

[link deleted]

ada carakah utk kita menutupnya? scra terang-terangan article trsebut menghina Islam.

[Reply]

Khai Reply:

Hi Fiq.. maaf kerana link tersebut terpaksa di padam.. ialah, nanti makin ramai pula yang baca web tersebut. silap2 boleh terpesong akidah. Memang bahaya web tu..

Takpelah.. Allah Maha Adil.. web2 seperti itu, mmg kita x berkuasa nak padam.. kalau blogspot ke, boleh juga pakat2 nak flag.. takpe.. suatu hari nanti, kebenaran akan terungkap jua..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-08-08 02:35:24

Hi Fiq.. maaf kerana link tersebut terpaksa di padam.. ialah, nanti makin ramai pula yang baca web tersebut. silap2 boleh terpesong akidah. Memang bahaya web tu..

Takpelah.. Allah Maha Adil.. web2 seperti itu, mmg kita x berkuasa nak padam.. kalau blogspot ke, boleh juga pakat2 nak flag.. takpe.. suatu hari nanti, kebenaran akan terungkap jua..

[Reply]

..
 
 
Comment by Fatin Pauzi
2009-08-03 11:58:17

Hepi besday, Khai. Hope you are doing great in whatever you do.

[Reply]

..
 
Comment by misseda
2009-08-03 12:05:31

Heppy beday 2 u…heppy beday 2 u..heppy beday to Khai..heppy beday 2 u…..heheh…
wish u long life,heppy always,murah rezeki,berjaya lam hidup dan bertemu jodoh yang sesuai..k…
sayunk Khai sokmo….(sebb kalo xder blog ni…boring gak rasenyer hari2 bekerja cam ni…hehhe)..
ok..adios….

[Reply]

..
 
Comment by gadismerahjambu
2009-08-03 12:06:26

btul ape yg d nyatakn oleh saudari nur ini…
Khai,tiada 1 pn mnusia d bumi Allah ini dpt mlarikn dri dr ksdihn….khdpn,kgmbiraan dn ksdihn mmg tdk dpt d psahkn….tdk smprna hdp mnusia tnpa ksdihn dn kgmbiraan…..kau tngok lh cmment2 kt atas tu,mrka tu sume mnyokong kau….tmsuk aku….mmg bkn mdh utk mlpkn knangn yg prnh d lalui,lbih2 lg dgn org yg trsyg…..spt ape yg prnh aku nyatakn kt email kau…cinta ptma utk d kenang,cinta sejati abadi di hati……:)

ikhlas dr aku…gadis..merah…jambu πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by megat
2009-08-03 12:34:51

aku harap aku belum terlambat untuk wish kat ko.

selamat hari ulangtahun kelahiran yang ke 21.

harapan aku semoga ko dipanjangkan umur, dilimpahi selimpah limpahnya rezeki, dirahmati dan diberkati hidup ini.

[Reply]

..
 
Comment by luth textile
2009-08-03 12:35:05

bro, selamat hari tua!
bila nak dapat kawan ipar ni.. hahaha

[Reply]

..
 
Comment by Afiq Danial
2009-08-03 12:50:13

semoga panjang umur khai!

[Reply]

..
 
Comment by hafizmd
2009-08-03 13:01:34

Khai..slmt hari lahir yg ke 21..
Nmpaknyer Khai dah lebih tabah, lebih redha.Bgusla, hidup musti diteruskan. Moge Khai trus bhgia n hari ni lbih baik dr semalam. Barulah dikatekan beruntung. Moge tercapai segala impian. Amenn πŸ˜‰

[Reply]

..
 
Comment by nia
2009-08-03 13:20:49

happy bday abg khai……da la….dulu orang tengok abg khai ngan akak kat limkok memang sweet sangat…tapi x de jodoh….pe pun go go chaiyok…life must go on….

[Reply]

Khai Reply:

alamak! junior kat limkokwing ke ni.. adik nia, shhh.. diam2 sudah.. simpan rahsia elok2.. lalala..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-08-08 02:36:19

alamak! junior kat limkokwing ke ni.. adik nia, shhh.. diam2 sudah.. simpan rahsia elok2.. lalala..

[Reply]

..
 
 
Comment by shazlinda
2009-08-03 13:28:15

hEpy bEsDay tO khaI….
smOgA sukses sELalu….(“,)

[Reply]

..
 
Comment by d|n
2009-08-03 13:59:05

epi besday..
moge pjg umo n murh rezeki..
idup anak jati joho..hehe πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by kliaman
2009-08-03 13:59:17

Happy besday KHAI..moga panjang umo khai n blog ni…huhuhuhu.. πŸ˜€

[Reply]

..
 
Comment by Kouba
2009-08-03 14:05:37

Are you a professional journalist? You write very well.

[Reply]

fifie ierina Reply:

amboih, kembang x kuncup2 la
hidung pak cik ps nie.. hehehe~ πŸ™‚

[Reply]

neyra Reply:

konpem dea kembang tak kuncup2

[Reply]

nzms_ein Reply:

hahaha…

hbs la pasni terlebih kembang dh

[Reply]

neyra Reply:

hahahah agree!

[Reply]

Khai Reply:

dah jgn nak ngumpat! 😐

neyra Reply:

oke syggg i diammm

misseda Reply:

hak hakhak… πŸ™‚ ..macam2 hal adek2 ni..

fifie ierina Reply:

hahaha, pe nie eyra darl.. bru kne gertak ckit
gn pak cik selidi cm papan 2 pn da nervous..

x takut pn.. pak cik nie x garang langsung!
uweekkk =p

..
Comment by fifie ierina
2009-08-03 19:41:48

amboih, kembang x kuncup2 la
hidung pak cik ps nie.. hehehe~ πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by neyra
2009-08-04 15:11:01

konpem dea kembang tak kuncup2

[Reply]

..
 
Comment by nzms_ein
2009-08-04 17:11:00

hahaha…

hbs la pasni terlebih kembang dh

[Reply]

..
Comment by neyra
2009-08-05 21:15:15

hahahah agree!

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-08-08 02:36:51

dah jgn nak ngumpat! 😐

[Reply]

 
Comment by neyra
2009-08-08 02:55:53

oke syggg i diammm

[Reply]

 
Comment by misseda
2009-08-08 19:19:25

hak hakhak… πŸ™‚ ..macam2 hal adek2 ni..

[Reply]

 
Comment by fifie ierina
2009-08-08 19:58:22

hahaha, pe nie eyra darl.. bru kne gertak ckit
gn pak cik selidi cm papan 2 pn da nervous..

x takut pn.. pak cik nie x garang langsung!
uweekkk =p

[Reply]

 
 
 
 
Comment by mezzahot
2009-08-03 14:07:39

selamat hari ulangtahun yg ke 21 en khairulnizam.. moga senantiasa diberkati dan dirahmati olehnya…. aku paling last bagi komen kot…

[Reply]

..
 
Comment by hana
2009-08-03 14:08:57

happy birthday khai..
semoga panjang umur murah rezeki
jangan di tangisi nasib yang menimpa
ada hikmah di sebaliknya..
bunga bukan sekuntum khai..
masih ramai lagi kaum wanita di muka bumi ni yang boleh mengisi kekosongan hati khai tu..
πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by Independent
2009-08-03 14:26:29

slamat hari jdi yg ke-21 Khai ! πŸ˜€

[Reply]

..
 
Comment by Dawie
2009-08-03 15:01:40

Salam….Hepy Bufday bro…!!
Semoga pnjg umo n murah rezeki.
Erm,bile nk wt entri pasal cite setem??
Aku br tgk cite nie smlm kt mid valley…
Sgt klaka + lawak..!!
Dr awal smpai abes glak jer…
Even dh kua credit pon ader lwk lg..
Kesimpulannya,sgt xmembazirkan duit tgk cite nie…

Kla…Neway,Hepy Bufday to Khai & Justkhai…!!

[Reply]

..
 
Comment by KampungBoy
2009-08-03 15:08:28

Happy besday Khai
moda panjang umo n murah rezq

[Reply]

..
 
Comment by m13
2009-08-03 15:10:05

bru 21 ka? trigt msa aku umr 21….sdih ja…

but…

to khai…
slmt hari lahir…
smga pjg umr n fikiran…mrah rzeki…

[Reply]

..
 
Comment by taeone
2009-08-03 15:11:14

happy ulang tahun khai,ko dgn babyeyra tu ade ape2 ke(gosip-gosip ko kan populer)
dan Selamat Menyambut Kemerdekaan Malaysia Tak lama lagi..

[Reply]

neyra Reply:

hahahha mcm mana leh tak nampak komen ni? hahaa

[Reply]

..
Comment by neyra
2009-08-07 17:23:27

hahahha mcm mana leh tak nampak komen ni? hahaa

[Reply]

..
 
 
Comment by azleah
2009-08-03 15:16:47

Dear Khai…

Happy Birthday yang ke 21 tahun dari haelza@scukz & kechik@scukz (tapi dia dah tukar nick name daaaa)…

Semoga hidup bertambah baik dari yang sebelumnya. Jangan sedih² lagi. Hidup Khai!

Actually sedih lak aku baca entri ko kali ni…urmmm xpe la… Aku ikhlas nak mohon maaf kat ko sebab aku ni mulut xde insuran, cakap main lepas je tapi seriously klu ko kenal aku depan² ko akan tau aku ni jenis x byk ckp pun…cuma aku tetap akan out spoken pada perkara yg aku tak berapa nak suka. Kekadang aku geram gak ngan ko tetapi ko tetap kawan alam maya aku. Hehehe..tanpa ko, tanpa scukz…aku x kenal pakwe aku skrg neh…terima kasih Khai! Sayang ko sgt²! Nanti ada masa aku ngan kechik jumper ko ek…kitorg belanja ko secret recipe dgn KFC. Boleh? πŸ˜‰

[Reply]

Khai Reply:

kfc? no problem la. nak makan dgn kedai kfc tu skali pun boleh.. korang berdua punya pasal.. moga berbahagia la ye.. amin..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-08-08 02:37:52

kfc? no problem la. nak makan dgn kedai kfc tu skali pun boleh.. korang berdua punya pasal.. moga berbahagia la ye.. amin..

[Reply]

..
 
 
Comment by apiz
2009-08-03 15:48:23

happy birthday khai…

[Reply]

..
 
Comment by ichah
2009-08-03 15:55:22

Lupakan kisah lalu. Pandanglah kehadapan. Usia mu masih muda , perjalanan masih jauh . Masih banyak yang perlu kau cari dan penuhi. Apa yang berlaku ada hikmahnya. Namun , jangan hanya berserah kepada takdir. Berusaha dan berdoalah supaya suatu hari nanti kau berjaya mencapai cita-cita mu . Malah lebih berjaya dari apa yang pernah kau harapkan. Berdoalah agar kau boleh melupakan sidia. Agar kau boleh menerima cinta baru yang lebih baik darinya. Kenangan lalu memang manis walau kadangkala amat menyakitkan. Namun, itulah yang akan mematangkan dirimu. Berfikirlah sebelum berkata-kata, berfikirlah sebelum bertindak. GOOD LUCK & HAPPY BITRHDAY.

[Reply]

ichah Reply:

HAPPY BIRTHDAY

[Reply]

..
Comment by ichah
2009-08-03 15:56:28

HAPPY BIRTHDAY

[Reply]

..
 
 
Comment by made
2009-08-03 15:58:51

Salam.. Selamat Hari Lahir ke 21 kpd Khai.. Semoga dilimpahkan rezeki yang berterusan serta idea yg mencurah2 didalam menghasilkan entri2 yg sgt berguna.. Anyway selamat berkenalan dan Salam Blog dari saya.. Selamat Hari Lahir…

[Reply]

..
 
Comment by zool
2009-08-03 16:08:22

Selamat Hari Lahir Khai..
nampaknya aku tua 10 thn dari ko…

[Reply]

..
 
Comment by syafiq
2009-08-03 16:15:42

happy burfday khai!
ni la 1st komen aku dlm blog ko agaknye..
selame ni jd silent reader jek..
anyway, semoga dilanjutkan umur dan dimurahkan rezeki..
dlm hidup nih..jangan selalu menoleh kebelakang..
sentiasa menoleh kehadapan bersama semangat dan cita2..
happy birthday!

[Reply]

..
 
Comment by wanmus
2009-08-03 16:23:58

Selamat Hari Jadi bro..semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki seadanya..

[Reply]

..
 
Comment by tun teja
2009-08-03 16:31:57

hello, birthday aku pun hari ni gak happy plak bila sama date sambut birthday dgn khai…:-

“Ya allah, Ya rabbi, Sempena Hari Lahirnya ini muliakan & sayangi insan yang menyambutnya, bahagiakan dirinya, sihatkan tubuh badannya, murahkan rezekinya, kuatkan imannya, jauhikan fitnah dari dirinya…amin ya rabbulalamin”…Selamat Hari Lahir yg ke 21 tahun… πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by YaNa
2009-08-03 16:53:35

wah..dah besar dah budak ni..
4 tahun lepas kecik lagi masa kat scukz erk..dok emo lagi…
kah kah kah…
khai..kasila solution camana nak masuk scukz.com ni..
uitm ni blok la website uitm huhu..

lastly..epy burst day buat adik khai..
semoga bertemu jodoh yang sesuai dengan jiwa raga

[Reply]

Khai Reply:

yana. bila masa lak emo2 kat scukz ni? hehe,, ala time tu form 5 kan.. budak2 hingusan je lagi.. nerd lak tu. kahkah!

Yana buat degree ke kat uitm.. ke master? hurm… try la masuk guna hidemyass.com

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-08-08 02:38:55

yana. bila masa lak emo2 kat scukz ni? hehe,, ala time tu form 5 kan.. budak2 hingusan je lagi.. nerd lak tu. kahkah!

Yana buat degree ke kat uitm.. ke master? hurm… try la masuk guna hidemyass.com

[Reply]

..
 
 
Comment by haritz
2009-08-03 17:05:22

Wah muda lagi ler kau ni Khai aku ingat 30 over huhu. Ok ler Selamat hari Lahir, moga berjaya dalam apa jua urusan.

ps: aku tahun depan 18 tahun tua dari kau, alamak tuanye πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by iesha
2009-08-03 17:05:55

Selamat Hari Tua! hehe. πŸ˜›
Semoga dipanjangkan umur dan dilimpahi dengan rezeki. πŸ™‚

p/s : Happy Birthday! πŸ˜€

[Reply]

..
 
Comment by Putra Al-Maliki
2009-08-03 17:50:01

Happy Birthday Khai! Dah 21 tahun sekarang eh.. Congratz…
Semoga hidup Khai sentiasa diberkati Ilahi, InsyaAllah.. :-[)

Putra Al-Maliki,
http://putraalmaliki.via.my/

[Reply]

..
 
Comment by Nelder
2009-08-03 18:19:25

Happy Birthday,Sweet 21!huhuhu~

[Reply]

..
 
Comment by hana
2009-08-03 18:35:26

hepi bday, khai! πŸ™‚
welcome to the adult world~
slamat tggl usia remaja~
smoga pnjg umo, murah rezeki n may all ur dreams come true~

“setiap pertemuan pasti ada perpisahan. biarpun ianya menyakitkan, tapi ia mampu mengajar kita menjadi orang yang lebih tabah”

p/s- da bley mengundi la ek! hehe

[Reply]

..
 
Comment by yash
2009-08-03 18:41:45

hepi besday.. semoge sehat2 selalu dan dapat terus berblogging dgn jaya nya.. huhuhuh.. semoge berjaya dalam ape jua bende yang di lakukan… πŸ˜€ semoge panjang umor…!!

[Reply]

..
 
Comment by cik_ala
2009-08-03 18:55:00

hepi besday to u..hepi besday to u…hepi besday to khai…hepi besday to u…moga ko akn lbh bhgia di ms dpn..jgn lupa family ko specially mak n ayh ko..jg diri bek2 k πŸ˜‰

[Reply]

..
 
Comment by Khairil
2009-08-03 18:58:30

oh tidak :[
x sangka aku pun wish kat twitter tepat kul 12
@k_afzal

[Reply]

..
 
Comment by kuSut
2009-08-03 19:59:51

happy besday bro…
yg da lepas biarkan berlalu…
21 tahun, da tua da, hehe

moga pjg umur, murah rezeki umur 21 ni dan sterusnya

[Reply]

..
 
Comment by cikguliza
2009-08-03 20:16:17

Salam..hepi besday khai…..
moga mendapat kelapangan dalam hidup…

khai lahir sama gan husband akak la….huhuhuhu…

[Reply]

..
 
Comment by flygurl
2009-08-03 20:29:45

happy birthday khai…
welcome to the 21’s club….
sebenarnya sy agak sensitif dgn tanggal 3 ogos. hari ni (3 ogos) genaplah 14 tahun ayah sy meninggal dunia. tp walau apapun…hidup mesti diteruskan. dan buat khai…teruskan kehidupan dan perjuangan khai. walaupun si dia telah tiada di sisi…ingatlah..khai masih ada ibu dan ayah. bahagiakanlah mereka sebaik-baiknya. jgn sedih2 lg ok!!

[Reply]

Khai Reply:

Hurm.. salam takziah dari KHai.. tabah la ye.. doakan yg terbaik buat ayahanda di sana..

Terima kasih atas nasihat. InsyaAllah, siapa pun Khai suatu hari nanti, ibu bapa tetap no 1 dalam hidup..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-08-08 02:40:42

Hurm.. salam takziah dari KHai.. tabah la ye.. doakan yg terbaik buat ayahanda di sana..

Terima kasih atas nasihat. InsyaAllah, siapa pun Khai suatu hari nanti, ibu bapa tetap no 1 dalam hidup..

[Reply]

..
 
 
Comment by NuoX
2009-08-03 21:14:14

Happy 21st Birthday Khai…!
Moge ko capai azam ko yg thn lepas x tcapai tu…
Ko kata target Myvi…Moge terbeli la tahun nie..
Happy Birthday…!

[Reply]

..
 
Comment by Silent Reader
2009-08-03 21:53:32

Happy 21st bday Khai.. πŸ˜‰
Semoge amal berkadar usia..
makin tua, makin dekat la kite dengan mati..

Saye slalu bace khai punye blog, and I like it, tapi, ade jugak yg kadg2 terlampau nakal..but I always knew that u were a good person..huhu..[bkn bodek ye πŸ˜€ ]..
Hope u find the right person dan dimurahkan rezeki..

[Reply]

Khai Reply:

terlampau nakal? jeng jeng jeng… thanks! :((

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-08-08 02:42:21

terlampau nakal? jeng jeng jeng… thanks! :((

[Reply]

..
 
 
Comment by azizan4444
2009-08-03 21:53:50

epi besday khai n jgk bt justkhai. blog ni memang bez.

[Reply]

..
 
Comment by aida
2009-08-03 23:26:31

epy besday khai…..
moga pnjg umoo n muraa rezki…
n bhgia slalu…
~~your blog follower πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by azfar
2009-08-03 23:50:17

hepi besday khai…
nie 1st comment aku kat justkhai nie but aku stiap ari mesti aku singgah blog nie sat nk bc pape update @ new post..
n d reason is besday kita same..cuma umur jer beza…aku tua 5 thn dr ko bro…
tq cz bler aku sgh blog ko,mcm info2 yg aku dpt…
mmg aku target nak hntr 1st comment nie time 3 ogos pun….
neway,slmt pnjg umur bro,tenang khdupan,murah rezeki,n tabah utk smua ujian

[Reply]

Khai Reply:

terima kasih azfar.. nanti suatu hari mana la tahu kita boleh celebrate besday sama2 kan.. hehe..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-08-08 02:43:03

terima kasih azfar.. nanti suatu hari mana la tahu kita boleh celebrate besday sama2 kan.. hehe..

[Reply]

..
 
 
Comment by mydailyblog.info
2009-08-04 00:25:03

slamat hari lahir,smoga bertambah sukses….

[Reply]

..
 
Comment by kaela
2009-08-04 08:59:29

happy birthday khai, wlaupn lmbt shari wish,
papepn kaela wish khai smoga d pnjngkn umur, dmurhkn rezeki, bjaya dunia n akhirat, mjd ank yg baik, adk yg baik, n kwn yg baik, hehehe..
arap x brhnt mnulis blog ni n share byk bnde dgn ktrng…
wish u all d best.. mmuaah kt pipi khai..ahaks :8

[Reply]

..
 
Comment by linn
2009-08-04 09:11:18

Happy Birthday to Khai..sorry lmbt wish..i like to dedicate this to u..

yang tulus ikhlas
ingin sekali sekala dirinya dibalas
walau hanya dengan dakapan di angin lalu..
yang selalu memberi
ingin sekali sekala jadi penerima
cukup dengan salam di angin lalu..

aku ingin kau merasa hebatnya cinta..
dan leburkan saja segala calar derita

Selamat Ulang Tahun Sayang…
kini kau bersayap pergilah terbang
rentaslah langit cita-citamu
harap nanti kita kan bertemu
Selamat Ulang Tahun Sayang…
janganlah kau tak terbang pulang
kunanti penuh kerinduan
selamat tinggal selamat jalan

aku hanya inginkan engkau setia..
kerana setia yang mencipta bahagiamu..

[Reply]

..
 
Comment by azmil
2009-08-04 09:26:12

aku pun jrg post komen..cam silent reader ajer la hehehe..

btw, hepi besday khai n jugak kt website just khai nie 8)

[Reply]

..
 
Comment by otomen
2009-08-04 09:46:29

happy belated besday khai !!!

[Reply]

..
 
Comment by adamhawa
2009-08-04 10:41:16

khai…aku nk doakan ko neh….
Semoga Khai dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki yang halal.
Semoga menjadi anak yang soleh dan berbakti untuk kedua-ibu bapa.
Moga dikurniakan teman hidup yang bertudung, beragama, berbudi bahasa dan menerima diri ini seadanya.
Moga suatu hari nanti melahirkan zuriat yang berguna untuk keluarga, agama dan bangsaku.
Ya Allah, tempatkan hambaMu yg bnama khai ni di bawah lembayung iman dan ketaqwaan’mu.
Ya Allah…Kau kabulkan doa hamba MU ini..
Kembalikan dirinya kepada dirinya yg lebih baik..
jdikan dirinya seorg hamba Mu yg mencintai dirinya sndri…
amiiinn ya Rabbal Alamiiinnnn….
:love:

[Reply]

Khai Reply:

amin ya rabbal alamin… terima kasih adamhawa…. sayang u lebeh la camni.. ehehehe

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-08-08 02:43:52

amin ya rabbal alamin… terima kasih adamhawa…. sayang u lebeh la camni.. ehehehe

[Reply]

..
 
 
Comment by memel
2009-08-04 11:38:52

hapy befday 2 u..3x
happy befday to u….:p (sila bc ikt nada lagu bthday) hihi..
wah,bnyaknyer owg wish bthday dier..
bthday kiter x mriah pn..huhu…
thnks God 4 all da thngs ya little 21 khai..
may our dear Allah bless ur life..(of coz 4 all of us)
wish u luck 4 wutever da gud thngs u try 2 do..
bahagia dunia n akhirat..amin…

[Reply]

..
 
Comment by memel
2009-08-04 11:43:04

alamak…
slh bm la plak..t ckgu bm nmpk mare lak…
(jgn saman sayer…sy owg susah)
pmbetulan: sila gntikan pktaan bnyaknyer dgn rmainyer..
hrap mklum.. peace

[Reply]

Anarm Reply:

hehe.. salah penggunaan bahasa ek..
syyhhh!! diam diam. kang cikgu bm dgr..
πŸ™‚

[Reply]

..
Comment by Anarm
2009-08-04 12:45:16

hehe.. salah penggunaan bahasa ek..
syyhhh!! diam diam. kang cikgu bm dgr..
πŸ™‚

[Reply]

..
 
 
Comment by de hunny
2009-08-04 12:16:52

hai besday boy

happy belated birthday…

may Allah bless you..

life is non stop till u death..so you may searching..searching…searching the right girl till you found…

gud luck bro!

[Reply]

..
 
Comment by fiezaradzi
2009-08-04 12:18:28

happy belated birthday.. mg mcapai pe jua yg dihajati.. mg khai cepat temu jodoh… amin.. hahaha.. semalam dah bukak, tapi xsempat nk wish.. k bro, happy birthday..

[Reply]

..
 
Comment by zetty
2009-08-04 12:56:28

happy birthday! πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by Ryehana
2009-08-04 14:16:32

So u’re a Leo too.. happy belated birthday! (terlambat wish sehari)

selamat mengundi. hahaha (dah 21 thn kan)

[Reply]

..
 
Comment by xtreme_paranoid
2009-08-04 14:28:06

happy belated birthday! haha..aku pon terlewat

aku bulan sepuloh nanti..lol
ni nak pangkah ape mase mengundi?
daftar awal2, masa depan negara di tangan kite!
hahahaha πŸ™‚

[Reply]

neyra Reply:

tak daftar lagi. perlu ka? hahahaha. jeling2 jek tmpt daftar spr tuh

[Reply]

..
Comment by neyra
2009-08-04 15:15:53

tak daftar lagi. perlu ka? hahahaha. jeling2 jek tmpt daftar spr tuh

[Reply]

..
 
 
Comment by Daus
2009-08-04 16:38:09

Happy Birthday to Khai…
πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by paes
2009-08-04 17:39:59

aiyak 21 tahun.. adik den.. lalala~

[Reply]

..
 
Comment by Siti R
2009-08-04 19:12:29

I give u 5, Khai…sy anak jati Johor…hehe

…and Happy Belated Birthday…

Ala Khai baru 21 tahun…perjalanan hidup masih pjg, insyaAllah…

Apa2 pun semoga doa Khai tu dimakbulkan…amin

MAY ALLAH BLESS YOU

[Reply]

..
 
Comment by intan
2009-08-04 19:56:45

samat hari jadik khai…
moga khai cukup matang untuk nilaikan setiap pahit manis detik kehidupan…

[Reply]

..
 
Comment by intan
2009-08-04 19:59:11

cepat2 daftar kt spr ea…
nnti leh undi…
hehehe…
πŸ˜‰

[Reply]

..
 
Comment by KampungBoy
2009-08-04 20:29:10

happy birthday gak kat Khai…
semoga pnjng umur dan murah rezq

[Reply]

..
 
Comment by shieda
2009-08-04 20:57:44

happy belated birthday to khai..
may god bless u..
hope you will happy forever.. πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by safar
2009-08-04 22:30:25

teruskan menulis bloguntuk masa depan negara.

[Reply]

..
 
Comment by trufflina
2009-08-05 10:53:18

salam..errr..
mcm dh terlambat je nk wish.
tp nk wish jgk.huhu..
‘hepi belated besday yg ke-21thn utk khai.’

ni ad pesanan skit:
“sekiranya Allah cepat memakbulkan doamu,Dia menyayangimu..sekiranya Allah lambat memakbulkan doamu,Dia sedang mengujimu..sekiranya Allah tidak memakbulkan doamu,yakinlah bahawa Dia telah merencanakan sesuatu yang jauh lebih baik buatmu..”

=))

[Reply]

fifie ierina Reply:

wah, sy sgt ske kata2 pesanan yg tersebut!
trufflina, thanks 4 sharing it here… πŸ™‚

[Reply]

Khai Reply:

khai pun suka juga.. sangat manarik kata-kata itu.. redha. redha… redha pada ketentuanNya..

[Reply]

..
Comment by fifie ierina
2009-08-05 19:43:10

wah, sy sgt ske kata2 pesanan yg tersebut!
trufflina, thanks 4 sharing it here… πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2009-08-08 02:45:39

khai pun suka juga.. sangat manarik kata-kata itu.. redha. redha… redha pada ketentuanNya..

[Reply]

..
 
 
Comment by pjan
2009-08-05 12:17:02

apapun selamat ulang tahun kelahiran khai..aku harap ko lebih matang dan be a real man..
sempat gak tuh nak selitkan kisah nieza dia..kata dah takmo nak ingat2 lagi..

dimanakah janji2mu hahaha

[Reply]

Khai Reply:

haha.. ni kan artikel spesel bro.. pasal hari jadi.. selitkan lah dia sikit2..

2 tahun hidup bahagia dengan dia.. rindu, sayang, makan suap segala.. kenapa dulu sayang, dan kini mesti benci kan? hurm.. harap si dia dah maafkan khai dunia akhirat..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-08-08 02:46:47

haha.. ni kan artikel spesel bro.. pasal hari jadi.. selitkan lah dia sikit2..

2 tahun hidup bahagia dengan dia.. rindu, sayang, makan suap segala.. kenapa dulu sayang, dan kini mesti benci kan? hurm.. harap si dia dah maafkan khai dunia akhirat..

[Reply]

..
 
 
Comment by rokudaime
2009-08-05 14:15:08

Khai….

Happy Birthday….Smoga panjang umur, murah rezki…Pasal benda lepas2 tuh…..biarkan ia menjadi kenangan terindah…coz nanti,kita akan gelak balik pasal benda ni biler kita dah tua nanti…Anyway….best of luck…

[Reply]

..
 
Comment by iZwaN
2009-08-05 14:42:59

Eppi belated buzday Khai…
moga panjang umor…murah rezeki…
Happy2 slalu…
moga mendapat jodoh yg baek…

[Reply]

..
 
Comment by norsa
2009-08-05 17:04:01

hepi belated burfday khai..
moga panjang umo n murah rezeki…amin..

[Reply]

..
 
Comment by faiz
2009-08-05 18:55:39

besday ko sama ngan mak aku..hahaha

[Reply]

..
 
Comment by diya
2009-08-05 19:15:18

happy belated birthday Leo boy..hehe

sye leo gurl..haha kluar 3hari awal dari awk..

smoge d panjangkan umur..dimurahkan rezeki..

khai..xyah la selit2 kn lg nieza tu..

da 18x jnji xnk ckp pasal die..tp ckp jgk :bloody:

huhu apepon..smoge bahagia dlm pe jua yg khai buat k..

[Reply]

..
 
Comment by zuls
2009-08-05 22:20:16

salam ziarah, dan happy belated birthday.

[Reply]

..
 
Comment by ::lilduck::
2009-08-05 22:43:53

happy belated burpday? :8

[Reply]

..
 
Comment by Aby RAd
2009-08-06 12:16:36

waa..aku dah tlambat nak wish bday. happy belated bday khai!! πŸ˜€

[Reply]

..
 
Comment by butter
2009-08-06 15:07:41

tahniah khai..:)
muda + handsome ( walaupn xpnh tgk muke khai..hehe) + bijak + berwawasan + setia+ caring+workholic+ dll
so wish u hepy belated birthday
take good care..:)

[Reply]

linn Reply:

handsome la i guess..

[Reply]

Khai Reply:

no la.. i’m too ugly.. tp kalau nengok cermin ajaib dalam rumah hantu tu la.. lalalalaa.. πŸ™‚

[Reply]

..
Comment by linn
2009-08-07 16:59:56

handsome la i guess..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-08-08 02:47:47

no la.. i’m too ugly.. tp kalau nengok cermin ajaib dalam rumah hantu tu la.. lalalalaa.. πŸ™‚

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by hire4bullet
2009-08-06 15:26:02

salamx!!

even dh wish kt fb, i’m still wanna wish u in here, happy buffday to you and may Allah bless you with more happiness more rezeki and a new…….. girl in your life…..

[Reply]

..
 
Comment by miss cantik
2009-08-06 16:10:26

salam..mayb im ur new fan..
but i think ur blog sincere n nice..comes through from penanam anggur like u..huhu..
ya,i always wait u update ur blog..juz keep success n come with new idea n inspiration..
mayb too late but,hapi belated birthday..
old already ya..
huhu :8

[Reply]

Khai Reply:

thanks and selamat datnag miss cantik.. moga segala2nya baik..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-08-08 02:48:35

thanks and selamat datnag miss cantik.. moga segala2nya baik..

[Reply]

..
 
 
Comment by wany
2009-08-06 16:34:07

hepi belated besday khai…..da lame wireless connection wt hal kt sini….so da lame x ley online n baca justkhai….tp xpe.rini da ley buka….masa utk membaca sume e ntry lepas……hehe….nway…. may god bless u always n fullfill all yor dreams….amin….

[Reply]

..
 
Comment by fatinsyaz
2009-08-06 20:56:02

saLAm…
HePi BelAteD b’DAY…
MAY g0d BLEss Y0u…

[Reply]

..
 
Comment by miss madiey
2009-08-06 22:14:15

khai…
hepi belated bufday…
sowry 4 da lte wish…
mlas gile nk online..
dok uma, tdow je lately… 8) 8)

[Reply]

..
 
Comment by titan
2009-08-07 01:42:49

hoho..aku tahu cerita ko dulu masa ko cite dengan aku. Apapun, happy birthday walaupun aku rasa cam dah lambat gila. So..cam aku cakap. Kerja je dulu. Benda tu akan datang sendiri walaupun kita tak mau..time tu. Grab benda tu dan jangan bagi lepas. Benda2 2nd atau 3rd time ni lagi best dari benda 1st time ni..

[Reply]

Khai Reply:

thanks titan.. nasihat tu mmg terbaik lah.. i hope la.. hehe..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-08-08 02:49:32

thanks titan.. nasihat tu mmg terbaik lah.. i hope la.. hehe..

[Reply]

..
 
 
Comment by zaki
2009-08-07 08:12:52

happy belated besday bro

[Reply]

..
 
Comment by saya yg cyumel :P
2009-08-07 18:34:59

hey awak, hepi belated besday ok! πŸ˜›

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2009-08-08 02:53:01

Salam semua..

Terima kasih buat ucapan hari lahir dari korang semua untuk Khai. Macam biasalah, terima kasih je la yang mampu Khai ucap..

Semua ucapan Khai baca satu persatu dengan penuh penghayatan. Tapi bukan semua dapat Khai balas. Takut nanti penuh dengan komen Khai pulak kat artikel ni kan? Hehehe..

Mana yang komen x balas tu, maaf ye.. Khai hanya dapat balas dalam hati. Kan itu lebih indah dari kata-kata? betul tak?

Terima kasih sangat2! Doakan Khai panjang umur murah rezeki.. korang semua ni mmg baik hati.. Setiap nasihat dari korang tu, mmg sikit demi sikit memadam kelukaan yg ada kat hati ini. Tak tahu la kenapa even kebanyakkan dari korang Khai x kenal pun, tapi rasa kita semua ni dah macam kawan-kawan baik pulak kan? ada yg akak, ada yg abang.. kira akak n abang nasihat adik la tu.. hehehe..

Doakan Khai panjang umur dan murah rezeki serta berjaya menjadi lebih baik dalam mengejar usia ke-22 tahun nanti. InsyaAllah kalau dipanjangkan usia..

Wassalam.

[Reply]

neyra Reply:

wahh ucapan perdana menteri ke

[Reply]

..
Comment by neyra
2009-08-08 02:58:38

wahh ucapan perdana menteri ke

[Reply]

..
 
 
Comment by tiQa
2009-08-09 11:27:02

salam khai, happy belated belated birthday to u.
semoga panjang umur,
semoga murah rezeki,
semoga terus menjadi penulis blog yg mantap.

(dpt gak bukak justkhai cuz umah br pasang tenet. hihi)

[Reply]

..
 
Comment by ZaaRz
2009-08-28 16:21:29

Selamat Hari Lahir jugak, ye… πŸ˜‰

Yang ke 21 yerp ? πŸ™‚ Macam besday wish yang biase2 orang wish, semoga panjang umur, murah rezeki, dan idup tenang-tenang slalu…. πŸ˜‰

[Reply]

..
 
Comment by jue
2009-10-01 00:42:30

khai…hepi belated bufday..
b’day khai same lak gn pkwe sy..name pn same..khairul nizam mohamad..kebetulan kn..

[Reply]

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?