Cinta Tiga Segi a.k.a Perangkap Cinta

756 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Perkara yang anda perlu tahu sebelum membaca entri ini:
– Arwah yang dimaksudkan nanti sama sekali BUKAN Allayarham Hazwan Wafiy Abu Hassan, pelajar SMKAB seperti yang tersebar di internet. Ini Hazwan lain!
– Entri yang akan Khai tulis ini masih tidak tahu kesahihannya. Apa yang Khai tulis adalah melalui fakta yang ada di Internet. Anda dinasihati tidak terus percaya sebaliknya baca semua komen yang ditulis oleh pembaca di bawah entri ini. Mungkin anda akan dapat sesuatu yang benar. Adili’lah sendiri. Allahualam.

Suara peninggalan Allayarham Hazwan.. Alfatihah!

Download Video dari Youtube (right click & save link as – open with GOM)

Kalau korang rasa video kat youtube tu tak berapa clear or kecik, silakan download file sebenar video tu yang hanya bersaiz 4MB sahaja.
Download VIDEO Cinta Tiga Segi orang sudey download taw!

atau mungkin MP3?
Download MP3 Cinta Tiga Segi orang sudey download taw!

Alkisahnya, Khai baru tahu pasal lagu ni. Itu pun sebab room mate Khai, Rizal yang beria-ia sangat nak lagu ni. Dia cakap kat Khai lagu ni best gila dan dinyanyikan oleh seorang banduan bernama Hazwan sehari sebelum dia mati di tali gantung. Dengar setiap bit bit lagu ni, betul-betul membuatkan hati terasa something yang sukar nak diluahkan. Syahdu sangat lagi-lagi jika dikenang memang betul itu lagu yang dinyanyikan seorang banduan sebagai permintaan terakhir. Cuba korang selami hati seorang Hazwan yang menjadi mangsa pendustaan sebuah cinta. Dari sedikit research yang Khai buat, begini ceritanya.

Arwah Hazwan ni bercinta dengan seorang gadis. Sedang asyik mereka bercinta, Ex-boyfriend gadis tersebut telah merayu untuk kembali kepada gadis tu. Si gadis ni jadi serba-salah and of coz, dah tentu dia masih ada rasa sayang pada ex-boyfriend dia tu. So si gadis ni buat keputusan untuk memilih lelaki tersebut dan meninggalkan Hazwan. Dek kerana rasa frust (ini dinamakan cinta sejati), Hazwan sanggup membunuh lelaki tersebut dan satu lagi fakta yang Khai jumpa, dia turut membunuh ex-girlfriend dia tu. How sad. Sanggup membunuh kerana cinta. How damn’nya menjadi seorang gadis yang buta menilai cinta seorang lelaki seperti Hazwan. Ya, Cinta sejati seorang lelaki. Lelaki yang sebenar. Hazwan telah dijatuhkan hukuman gantung sampai mati. Semasa di penjara, sehari sebelum dia digantung, pegawai penjara bertanya ape permintaan terakhir sebelum mati. Hazwan hanya mahukan sebuah gitar dan pita rakaman untuk merakamkan lagu perangkap cinta ini dan dia suruh pegawai penjara tu untuk sebarkan lagu ni especially kepada ex-girlfriend dia (kalau x mati dibunuh). Ada lagi fakta yang kata kawan-kawan si arwah yang datang ke penjara untuk merakamkan lagu ni. Allahualam. Apa pun, semoga arwah Hazwan ditempatkan bersama-sama orang yang beriman. Jikalau’lah gadis itu masih hidup (jika fakta tu salah), Khai nak dia tahu yang dialah insan paling zalim dalam dunia ni. Tolonglah, hargailah cinta seorang lelaki.

Kejadian ni mungkin baru lagi lebih kurang 4 atau 5 tahun yang lepas. So baru sekarang semakin tersebar secara meluas. Nengok kat Youtube, sampai gaduh-gaduh. Masing-masing cuba mempertahankan fakta sendiri. Nasib baik dalam internet, kalau tidak masing-masing dah tercabut rambut. Come on la, macam budak-budak kecik. Dengar aje lagu ni sudey.

So siapa yang tahu dan yakin fakta anda tu betul, share’lah di sini. Khai dan Rizal teringin sangat nak tahu. Link download ada kat atas tu ye.. Lirik dan Guitar Chord pula, sila usya di bahagian komen. Jangan buat-buat tak nampak plak. Hihi..

Fakta Lain
– Mereka clash seminggu sebelum tarikh perkahwinan. Mean putus tunang le ni. Mana tak frust dek oi!!
– Allayarham, Hazwan Wafiy bin Abu Hassan langsung tiada kena mengena dalam cerita yang masih diragui ini. Ini Hazwan lain!

Update: 17 march 0945PM
– Dari komen seorang user, dia cakap yang Allayarham Hazwan Wafiy meninggal kerana sakit jantung. Bukan kerana tali gantung. Dan Allayarham Hazwan tiada langsung kene mengena dengan lagu ini. Ini Hazwan lain! Insafi jika sebelum ini anda menganggap arwah Hazwan Wafiy terlibat dalam kisah ini.
– Ada komen lain mengatakan ini lagu dari kumpulan Strategy (kumpulan yang tidak berapa dikenali).
– Komen dari seorang bekas pelajar SMKAB dan bekas rakan sekelas Allayarham Hazwan Wafiy cukup membuktikan arwah tiada kena mengena dalam cerita ini. Allayarham Hazwan meninggal dunia kerana sakit jantung dan tidak pernah dimasukkan ke dalam penjara. Ternyata, ini Hazwan lain!
– komen dari Aie mengatakan ini adalah lagu miliknya Aie (dirinya sendiri) yang dicipta pada tahun 1998 ketika berusia 13 tahun. Agak meragukan budak 13 tahun mampu cipta lirik sebegini. Namun, siapa tahu?
– Errr, siapa pula Norzi Ayu? ape kena mengena Norzi Ayu dalam kisah sadis ini? sila google Norzi Ayu sekarang.

Update: 29 march 0645PM
– Hah, update kali ni lagi best. Ada komen dari pembaca yang mengatakan dia ada menonton video pembunuhan si Hazwan ni. Video di mana seorang wanita dipukul beramai-ramai sampai mati. Apapun video tersebut amatlah meragukan buat Khai. Tiada langsung bukti-bukti yang membuktikan kesahihannya. Apa yang kena mengena pun hanyalah background music untuk pembunuhan itu adalah lagu cinta tiga segi ni. Video ada untuk korang download dan nilaikan sendiri. Disarankan untuk mereka yang lemah semangat atau tak suka kekejaman lagi-lagi terhadap kaum wanita, adalah lebih baik korang x payah download. Paham?
Download Video Pembunuhan Hazwan Cinta Tiga Segi orang sudey download taw!

Update: Video ini telah disahkan bukan video pembunuhan yang berlaku di Malaysia.

Psstt: Pihak Khai memohon seribu kemaafan dari keluarga dan sahabat handai Allayarham Hazwan Wafiy Abu Hassan, kerana sebelum ini telah melibatkan arwah dalam penceritaan kisah banduan ini. Sesungguhnya Allayarham langsung tidak terlibat dengan cerita ini. Ini Hazwan lain!

Kepada yang suka copy paste entri di justkhai, silalah berikan backlink or credit. Tak baik curi hasil tulisan orang lain. Tuhan nampak tu..

Oh ya, jika berminat untuk meletakkan iklan di blog ini? Sila lihat rekod hits dan package luar jangkaan di sini. Hanya RM30 untuk 3 bulan!!! Wow!! dapatkan segera kerana ianya terhad.

Free Bonus!!
Untuk mendownload lagu Trilogi Cinta Tiga Segi nyanyian Saleem Iklim, sila ke sini!!

Video Menarik: Cinta Tiga Segi (Horror Version)

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 10:59 pm 4 March '08 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 756 views
Dalam kategori: Istimewa, Kisah Cinta | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

835 Comments »

Comment by sezol
2008-03-05 00:58:06

so touching 🙂
hargai insan2 tsyg

Kedukaan seorang lelaki yang cuma seminggu untuk berkahwin dengan wanita pilihannya terpaksa akur terhadap kehendak wanita itu untuk memutuskan hubungan dan kembali kepada teman lelaki sebelumnya.

Atas pemikiran pendek,lelaki tersebut telah menamatkan riwayat kedua-dua wanita dan kekasih lama wanita tersebut

Lelaki tersebut menyerah diri dan memohon hukuman gantung dijatuhkan ke atasnya. Sebagai permintaan terakhir sebelum menjalani hukuman,lelaki tersebut telah memohon untuk memanggil kawan-kawannya untuk merakamkan nyanyian tulus dari hatinya, dan dengarkanlah lagu tersebut.

[Reply]

Khai Reply:

bro, takde link download lain ke? cam hampas sekali download dari situ.. dah la slow.. and separuh jalan je… hadoi…. kalau leh, sapa ade lagu ni, please send lagu ni kat email khai : khai_luct@yahoo.com .. nanti khai akan upload and share kat sini.. and of coz, some credit for u (with link)..

[Reply]

asz Reply:

aku ade lagu 2.. ade 2 version.. tp lbey kurang je lagu 2.. lagu die mmg best.. serius! kalu nk.. erm.., nnt rr aku bg.. coz lgu 2 pon kt hp.. bluetth dr mmber2.. suke dgr lagu 2 sbb sedap.. tp mmg sedih..

[Reply]

citra Reply:

mmg best glr…n sdh sgt2… bodoh ar pmpuan 2…tp nk wat cmne…dah xde jodoh…

ali Reply:

apa beza version 1 n 2?

iejamaliza Reply:

dh tgok dh vdeo 2..
xsggup tgok vdeo 2..
cam binatang pompuan 2 dy waty..
klu ye pon pompuan 2 wat slh..jg la sampai xde iman dlm hati..
klu sy pon skit ati putus tunang..tp kite kn de akal fikiran n agama..
bukn k arwah lebih kejam dari pompuan 2???
dgo lirik lagu 2 btol2..de 1 lirik 2 yg mgatakan
arwah nie memilki pompuan 2 selepas dy clash gn ex.bf dy…
kt c2 dh nmpk..pompuan 2 masih btol2 blum boleh lupekn lelaki 2..
kbykkn pompuan klu bru clash makn mase yg lame nk lupekn somebody wlwpon dy dh de pgganti..so moraly berhati2 trime pompuan yg baru pas clash n than pertemuan perpisahan allah yg aturkan..so de hikmah di sebalik 2…
jgn bertindak melulu..kembali kpd ajaran agame..

fatin Reply:

betul… saya sokong sgt pendapat tu.. tapi.. nak buat cam ne,tu la namanya takdir. semoga ianya jadi pengajaran kepada semua pihak,termasuk saya sekali. tapi kita harus menghormati perasaan penyanyi ni jgk.. so.. renung2kan dan selamat beramal…

Hafiz (pencari kebenaran) Reply:

ermmm aku nak komen pasal lagu ni dan jugak video pompuan kene hentak ramai2 tu….lagu ni mmg seriusly dinyayikan oleh kumpulan strategy,kumpulan 80an jgk la…..

pastu video yg korang tgk ada latar blakang lagu ni tu,ialah video pembunuhan warga iraq,iaitu Du’a Khalil Aswad di mana puncanya ialah dier ni dah lari ikut kekasih bliau seorang dari puak lain…..kat web yg aku jmpe ni jelas sgt kedengaran suare pompuan ni menjerit dn jugak orang2 yg tgk tu pon menjerit gak,iaitu suara orang arab…..
so kalo nak tau gak,korang gi la kat web yg aku bg kat bawah ni k…..carikan penjelasan dan cerite sbnr,jgn main tala jer,nnti timbul mcm2 mslh dan jugak timbul keraguan serta fitnah…tak pasal2 kiter berdosa tul tak….

http://ballyblog.wordpress.com/2007/05/04/iraqis-stone-girl-to-death/

asz Reply:

khai.., ni lyric die… :

Bertahun sudah ku menunggu diri mu
Akhirnya kau menjadi milikku
Sukarnya untuk ku melupakan mu
Kerna kau ku cintai selalu

Tapi sayang kehadiran kekasih lama mu
Datang kembali mengenang cinta dahulu

Mengapa ini semua harus berlaku
Apakah ini semua kerna diri ku
Sedangkan aku cuma watak dalam percintaan
Tak sanggup aku melepaskanmu

Kau ibarat terperangkap ditengah lautan
Tak tahu mana arah untuk kau menuju

Tapi sayang kehadiran kekasih lama mu
Datang kembali mengenang cinta dahulu

Mengapa ini semua harus berlaku
Apakah ini semua kerna diri ku
Sedangkan aku cuma watak dalam percintaan
Tak sanggup aku melepaskanmu

Kau ibarat terperangkap ditengah lautan
Tak tahu mana arah untuk kau menuju

Dikau pinta untuk melepaskan mu
Terpaksa aku turutkan
Mungkinkah ini suatu pengajaran
Di dalam percintaan

[Reply]

sad gurl Reply:

xsgke kt dunie ni ade lg org cmtu kn..kalo btol ar sume tu,smoge Allah cucuri rahmat kpd arwah..

kenanga Reply:

sedihnyer lagu but i like this song… myentuh jiwa n hati…
pe2 pun hargai lah org yg myayangi diri kita…

abgman Reply:

adoi la…touching gile lagu ni…i tak larat nak dgr sbb i pun ader masalah lebih kureng gitu…subhannallah

key`m Reply:

plz sent lirik ney kt email sye. . . .k, thnx.

Khai Reply:

kan dah ade kat atas tu.. ade user dah kasi kat bahagian komen.. cuba ngk betul2 .. ok..

ieqiey Reply:

hmmm…bleh laayaan rrrrr…ku nyer sis smpai x stop2 nk dgar lgu ni…kternyer mnyentuh hati….hu hu hu sdih tul… kat tmpat kje aku pun sme gak kmruk lgu ni..tapiaku btul2 nak tau sgt2 saper la….pnulis asal lgu ni… bkan per!!!! kan x elok kter dok b’criter bout org yang dah xder!!!!!

asz Reply:

tp die ade lg satu taw.. xtaw mn satu sbnrnye.. lyric die yg 2 aku xde.. lagu die ade…

[Reply]

shaiFahiera Reply:

actually i kno bout dis story..
arwah hazwan dijatuhkan hukuman n dipnjarakan di penjara penor,pekan..
lagu ini dicipta oleh arwah.
n dinynyikan dan dirakamkannya..
melalui sumber yg dpercayai arwah menyanyikan lagu ini dan gitar dimainkan oleh rakannya dari bukit kuantan.
arwah menyuruh rakannya ini menyebarkan lagu ini kepada ex-gul n pd org laen agar dpt pngajaran..selepas selesai menyanyikan lagu ini arwah telah pengsan.dan setelah ia sedar arwah tlh bersedia utk menjalani hukuman gantung.ex-gul arwah now dah jd org skit mental n dirawat di hospital kuantan..wallalllahuallam..tp ini budak bukit kuantan tu yg story kt my fren..
alfatihah untuk arwah..amin

aziem Reply:

mmg sdey citer ni..ni la antra y btl…byk ngat la yg pasu…

Pie Reply:

nnt2.. khai, leh tlon sket x..

hazwan ni dcritekan bnuh ayu ngan ex ayu tuh..

klu ayu 2 skunk kt hspital mental, meaning ayu x mati abis asal dye kne gantung lak?

liya Reply:

aku baru2 gak tau pasal citer ni..1st time dgr lagu ni kat hp adik aku,aku dah sedih dah…bile dengar citer adik aku,terus aku cari info kat internet…aku kalo dengar lagu ni mesti menangis punyer la…sedih sangat2..memang bodoh pompuan tu..xsangka ade lagi lelaki dalam dunia ni yamg tol2 ikhlas dalam cinta…aku pon tak tau citer mane yang btol…ape pon..semoga arwah dicucuri rahmat….

ina Reply:

banyak sgt cete yang aku dgr psl kisah ni…tp melalui cete ayah aku ,ayah aku ckp si banduan ni bunuh tunang dia 2………sedih gler cete ni…..maybe si hazwan ni x bleh trma kenyataan kowt…..yela salah pmpn 2 jgk da nk khwn dah buat hal plak…..ape2 pown cete ni membri ikhtibar kpda smua……

sha Reply:

tul ke kwan yer dak kit ktn??mcm2 cter yg sha dgr..pk2 lik cter nie cam cter ngarut la plak..kalu tul kwan hazwan tu dak kit kuantan,npe sha xnah dgr cter sal hazwan ni sblum ni???npe bru skang tmbul??sha sndri org kuantan,msthil sha xtau…x logik la cter nie..tp pe2 pun sha arap rohnya diccuri rhmat la…

adi Reply:

aku pening pala la… byk sgt mahzab yg korg bg… klu btl arwah hazwan tu yg wat no wonder la… sbb arwah tu rs ape yg dia wat tu berbaloi ngan ape yg dia rs… peh ni aku hrp xde lg la bkak cte2 mcm ni… lebih elok sedekah kan al – fatihah. tu yg se elok2nye klu korg msh igt yg korg tu ber agama islam… klu org tu idup bia la dia trus kn idup dia sbg makhluk allah s.a.w…..
klu korg asyik cte2 je smpi bla x abis dik oi…. caye la ckp aku… drpd korg cte2 je kn… baik korg cr org yg x d jumpai mcm syarlini ke… atau spe2 yg ilang la…
hehehe… peh ni ape lak org nk komen kt aku ni…
aku hrp ape yg aku komen ni btl… sbb klu nk cte bnda yg korg x nmpk dpn bijik mata korg smpi bla pn xkn abis…. mmmm aku rs komen aku ni da ckup padat kot… klu ada yg nk tmbh atau pn nk sokong ke mmmm atau nk berdebat ke… sila kn…. aku cba utk menjwb…. mcamne plak komen tuan nye blog ni??? stuju ke tak stuju????

asz Reply:

Cord gitar plucking lagu neyh…

Intro:
Dm C A Dm (2X)
A

Dm C
Bertahun sudah ku menunggu dirimu

A Dm
akhirnya kau menjadi milikku

Dm C A Dm
sukarnya untuk ku melupakan mu kerna kau ku cintai selalu..

Chorus :
Gm C Dm
Tapi sayang kehadiran kekasih lama mu..

Bb C Dm
datang kembali mengenang cinta dahulu..

Dm Gm
mengapa ini semua harus berlaku..

C F
apakah ini semua kerna diriku..

Bb A
sedangkan aku cuma watak dalam percintaan..

Bb C Dm
tak sanggup… aku melepaskan mu…

Gm C Dm
Kau ibarat terperangkap di tengah lautan…

Bb C Dm
tak tahu mana arah untuk kau menuju…

Dm C A Dm (2x)
Bb C F Bb C A Dm

ulang chorus
Gm C Dm
Kau ibarat terperangkap di tengah lautan…

Bb C Dm
tak tahu mana arah untuk kau menuju…

Dm C
Andai kau pinta untuk melepaskan mu…

A Dm
terpaksa aku turutkan….

Dm C A Dm B C Dm A-Dm
Mungkinkah ini suatu pengajaran di dalam percintaan.

[Reply]

Khai Reply:

hehe, thanks asz…

zaQie Reply:

thanks atas lirik lagu ni…..sdeh sgt……….

shah Reply:

tolong send kat email saya..saya minat gila lagu ini dan nak tujukan lagu ni kat ex saya..sbb apa yang terjadi ada kena mengena dengan apa yang aku rasa..nak print printer aku rosak plak..plz

BaRaGaS Reply:

huh aku first time dengar lagu nie meremang bulu tengkok beb dan terbayang penderitaan dier n kejadian pembunuhan tu
inilah penangan wanita pada lelaki…..
aper pon kuat kan imannn
sadis sadis…….

hime ari Reply:

hey..
bleh sy tau ape yg awk byg kan?

Dani Reply:

hmm…asz leh tanye care nak plugging utk intro lagu nie…ssh siot…kalo ko ader video owg men lagu nie(atau ko sendiri wat ke)..tlg share ngan aku…

aper yg aku nk taw – sumer gitar solo dlm lagu nie

trimas…

rina Reply:

em…yg mn satu jg ni citenya……..

j-lo Reply:

mcmna nk tgok video hazwan?

pauleiana Reply:

khai..thanks for u’r information

kenanga Reply:

sy dah dgr lagu tu…sedih n best giler… sy n my frenz nangis dgr lagu tu…. 🙁

[Reply]

hassan bad boy Reply:

bdoh la dgr lgu leh nangis.tp serius mmg sdh

ahib0205 Reply:

uh asal lak selambe giler ko kata dia bodoh beb? huhuhu… kita semua manusia biasa jek. lain2 cara beb… pendpt aku je ni.. rilex.. =)

sky_block Reply:

dlm idup aku,xpnh aku ati tersentak dngar lgu cinta…
aku lyn lagu yg mental tp skali aku dengar lagu nie dari kazen aku…dkt smggu aku xdpt tido..teringat n slalu ingat pd lagu nie…
syg krn cinta org sggp laku kan pe sje..
pmpuan nie bagi aku otak cetek n tak berpndirian…
aku tak salahkan laki tu..

apple Reply:

warhahahaha seminggu ta dpt tido…hanye kerane sebuah lagu..?? ekekeke..
ngatkan ta dpt tido t’ingat ttg mati kew..hehe 😉
bagi aku lak..due2 b’salah..(kalo cite tu btol ar)
pmpuan tu salah sbb curang..
laki tu salah sbb t’lampau cinta pada seorang manusia yg b’gelar perempuan sehingga sanggup m’bunuh..
ish3..di mane letaknya Iman dye..
minta dijauhkan laki cmtu..
bahaye2..
(p/s:jgn mare ye kaum adam..)
^peace^
(^^,)

hassan Reply:

la bro cite yg betol dia bunuh laki n bkas gurl dia.g smngu nk kawin na x peras menongan.daia serah diri kat polis.sbelum kna gantung pmntaan terakhir dia nyanyi lgu nie

[Reply]

mrs adie Reply:

khai..sory lau mcm lari dr tajuk. just want to say nice blog. actually, nak mtk opinion pd sumer pembaca. adie de satu prob yg adie pening nak settle kan. jadi cam takut plak biler bacer mcm2 versi lagu cinta tiga segi ni.
adie tau ni bkn blog utk luahkan mslh tp adie tau ramai kwn2 dlm blog ni yg blh bg pndgn pd prob adie ni.
-adie der sorg kawan ni.
-kitorg knl dr sek lg.
-kitorg mmg tak rapat lngsung tp sebaliknyer biler dh abis sek.
-pa per prob, dier akn story ngan adie.
-adie pun camtu gak.
-event story psl adie n bf adie pun adie story ngan dier.
-adie anggap dier tak lebih dr sorg kwn baik.
-but adie dpt tau tak lamer lps tu..
-rupernyer dier dah lamer suker kat adie.
-start dr zaman sek lg.
-mcm2 dah adie bgtau dier yg adie tak blh terima dier.
-tapi dier ttp gak mcm tu.
-skang ni plak dier makin menjadi2.
-dier langsung tak blh terima lau der org yg suker kan adie.
-adie dah jauhkan diri adie.
-last adie dpt msg dier, maser tue dier ugut nak bunuh org yg adie syg sgt maser tu.
-dier knl gak ngan lelaki yg adie syg ni termasuk kluarga dier.
-adie terpaksa tarik diri dr teruskan hubungan dgn lelaki yg adie syg ni sbb tak nak paper jd pd dier.
-tapi adie ttp tak blh trime dier.
-adie makin benci plak ngan dier skang.
-sampai satu maser, terpikir nak wat mende2 syirik. nak g jumper bomoh.nak wat dier tak suker kat adie.tp terbatal niat tu biler teringatkan allah.
-adie cumer nak dier trima adie sbgai kwn baik dier ajer.
-dier prnah cuber nak bunuh diri.
-tp adie ttp tak blh nak trime cinta dier.
-mcm2 dier dh wat utk adie.
-adie tak pernah mainkan perasaan dier.
-adie cumer ckp “jodoh tu d tgn tuhan, skng ni mmg aku tak blh nak trime engkau.maser dpn aku tak boleh nak cakap.cumer aku tak nak kau mengharap.aku dah set dlm ati aku, ko cumer kwn baik aku.titik.tak kan ader yg lebih…”
-khai rase adie mainkan perasaan dier ker?
-adie layan dier samer mcm kwn2 laen.
-dier slalu mntk tolg adie.
-sbb anggap dier kwn baik adie, adie tetap tolg wlaupun terpaksa lawan penat diri just utk dgr mslh kluarga dier.
-salah ker pe yg adie wat tu?
-skang ni, adie akn sembunyikan diri biler blk kg just sbb xnak jumpe atau terserempak ngan dier.
-tp dier tetap tau sbb adeq dier kawan ngan adeq adie.
-kdg2 rs malas nak blk kg.
-parents adie sendiri kater yg diorg kesian ngan kwan adie tu tp adie nak wat camner…
-lau korg kat tmpt adie, korg terima gak ker laki tu walau hati korg menderita sbb dier bkn lah pilihan hati korg.
-setau adie, dier smbung bljr d sebabkan adie.
-but dier berenti tgh jln sbb tak leh nak bwk course yg dier pilih tu.course yg dier pilih tu samer ngan course yg adie pilih.
-then dier terus kejer, xlamer lps tu baru adie dpt tau dier suker adie.
-adie dh ckp cara baek untk tolak cinta dier tp dier ttp tak paham.
-last skali adie bgtau dier yg adie ni pompuan jenis materialistik, dier tak mampu n xlayak utk adie(actually adie bkn jenis yg mcm tu sbb skg ni pun,bf adie cumer kejer kilg.gaji adie lg besar dr bf adie)
-adie terpaksa ckp camtu utk sakitkan ati dier tp yg jd sebaliknyer…
-lps sebulan adie lost contact ngan dier, adie blk kg jumper fmly.
-tetiba der satu kete waja,cermin tinted abis la..rupernyer dier..
adie tegur gak dier sbb xnak la org kater biadap. parents adie tak pernah ajar anak2 diorg utk halau org yg dtg umah wlaupun kiter benci org tu.
-dier dtg sbb nak ajk adie kuar sbb de pkara nak bincg. tp adie kater adie sibuk. coz adie tau,xkan der kesudahan citer yg dier nak kater tu..
-ruper nyer adie dapt tau dr kwn2 adie yg lain, rupe nyer dier nak bgtau adie yg dier dah beli kereta sbb adie.
-sbnrnyer dier pun cumer kejer kilang jer. maser dier beli kereta tu, dier baru jer keje.gaji pun tak seberape.
-adie pun tak tau maner dier dpt duit unt beli kete tu.
-yg adie tau skang ni, gaji dier tu cukup2 makn jer.bayar duit kete je dah abis.
-adie bkn bgtau aper yg dier wat utk adie ni utk korg bersimpati ngan dier tp terpulang la..mybe dier tu terlalu baik utk adie.mungkin gak korg akan kater adie kejam..tp adie mmg tak blh nak trime dier.tak tau knaper…
-until now he still follow up what i’m doing.
-sampaikan adie rimas ngan perangai dier tu.
-dier prnah bgtau adie, yg dier tak blh terima org lain dlm idup dier.
-n adie plak xblh terima dier dlm idup adie.
hope korg leh tolg adie settle kan masalah adie ni.

[Reply]

Khai Reply:

isk.. sadis plak khai baca cerita mrs adie ni.. Adie, Khai bukan pakar motivasi atau kaunseling nak nasihat Adie apa lagi nak kasi cadangan yg paling bagus untuk Adie.. apa yg mampu khai buat adalah meletakkan diri Khai menjadi seorang Adie..

Hurm, 1st of all, buat solat istiqarah. InsyaAllah, kalau betul lelaki tu jujur, apa salahnya. Adakah dia x hensem? tak kaya? of coz itu bukan penghalangnya kerana Allah akan beri rezeki kepada sesiapa yang Dia mahu..

Ok, untuk menangani lelaki macam tu, Adie kena lebih professional. Jangan cakap bukan2 yang buat dia kecil hati. Sebab orang macam tu gila.. see, baru kerja kilang sanggup keluar waja untuk seorang wanita.. sanggup amik course yg tak boleh bawa demi perempuan.. isk isk isk..

tapi dari situ, khai tahu yg adie faham mmg dia betul2 sayangkan adie.. dan kalau hati adie dah dapat menerima dia, terus je terima kerana khai yakin, lelaki macam tu hanya satu dalam seribu..

pasal ugutan yg adie terima tu, abaikan.. Khai percaya, dia tak akan sanggup buat macam tu.. tak sanggup nak apa-apakan adie atau nak mengapa2kan lelaki yg adie sayang.. negara kita kan negara yg ada undang2.. kalau dia ugut nak bunuh diri dia tu, kalau dia betul2 insan yg beragama dan islam, dia x akan buat.. kalau dia buat jugak (bunuh diri), biarkan saja.. bukan salah Adie.. Adie langsung tidak bersalah kerana Adie berhak memilih lelaki yg Adie betul2 sayang kerana hidup berumahtangga ni bukan sehari dua.. kalau boleh nak sampai mati kan..

Apa-apa pun sama2 lah kita berdoa agar jejaka tersebut dapat membuka pintu hati dia untuk wanita yg betul2 saayangkan dia.. Amin…

Adie kena ingat, hanya ada satu lelaki dalam sejuta yang baik dengan wanita hanya dengan niat untuk berkawan baik.. kebanyakkan lelaki ni, ada udang disebalik batu.. mungkin dia sukakan kita sbb tu dia baik dengan kita.. so adie kena ingat.. Carilah kawan lelaki yg betul2 baik (dah ada gf lg bagus)… so adie boleh berbahagia dengan lelaki yg adie sayang…

itu aje nasihat Khai, seorang yg tak pandai menasihat tetapi selalu belajar dari pengalaman… Salamx!

Edy Putra Ahmad Reply:

askum semua, gua rasa la kan bro lagu ni awang bpr punya, sbb muzik mcm ni biasanya awang bpr yg wat lu cuba bandingkan bro ngan lagu harum subur dihati. insyaallah nanti gua cari awang gua tanya dia kot2 btol apa yg gua pk kan

yang melihat Reply:

adie….
apa yang adie buat tu betul
cinta xperlu dipaksa n bukan bdasarkan simpati
cuba fikir siapa yg mahu dpaksa mencintai ssorg
dat type of guy…i tell u dangerous guy
…..he is desperate guy
nak x hidup ngan org yg xda arah,xda pendirian,yang x kuat dalam dirinya…sdgkan hidup ini pnuh dugaan..andaikata adei kwin ngan die pastu da mslah agaknya cmna lelaki mcm ne selesaikan mslh….
mmm sekadar pendapat…
thanks

leen Reply:

mrs adie….
hidup nie mmg byk dugaan..
t’msuklah dlm alam p’cintaan…
ni just pndpt sy je…
adie kne r ikut ape yg adie nk..
org kte ikut hati nnti mati..
sbaik2nye ikutlah akal pkran…tp pk la secara waras…
keputusan ats tgn adie…adie wat r solat istikarah..
mtk ptunjuk pd Allah s.w.t…
insya-Allah Allah akan tlg adie…
ape2 pn sy doakn adie bahagia ngn pilihan adie….

gudy2gurl Reply:

nk tgk video
x d pt pn

[Reply]

adick Reply:

kalau nak tengok..download ajerlah
mana ada barang yang free sekarang nie..

LAMB83 Reply:

saya pun tak dapat nak tgk video tu….

hazwan mmu Reply:

khai kau penah tgk muka arwah hazwan alfy 2????????
aku ade slidshow gambr2 si hazwan 2 aku nk kpastian betul ke x slidshow tu…?????reply cepat…kalatu pernah tengokkk gua upluod…..ingat REPLY CEPAT BAI……..
………/.////paham x??????????

[Reply]

don Reply:

lagi satuuu…lagu ni band dari singapura daaaaa…bukan kisah mengarut 2…

[Reply]

awa Reply:

erm..
da mcm2 cite sy dgr..
btul ke cite ni??
xkn sng2 jer die soh polis bg hkuman gantung??
plz reply..
or mail kt awa_capricornlife@y.c
k?

[Reply]

arastz Reply:

kepada yang suka wat cite yang tak elok pasal orang laen….lebih baek bertaubat la…. lagi banyak yang baca lagi banyak la dosa…. rentilah man!

[Reply]

ainulanique Reply:

saya tak pastilah juga cerita ni betul ke tidak. kawan saya menuntut di SMKA Baling (spm-2003). Menurut dia, tak pernah pulak dia dengar mana-mana juniornya yang ada kes juvana macam yang digembar-gemburkan dalam kes Allahyarham ni.

saya pun dah buat banyak research juga, tak ada pun keratan akhbar pasal cerita Allahyarham ni. Tak tahulah pulak kalau ini ibarat kes-kes terpinggir yang tak di hebahkan kepada media. Ntahlah… nak komen lebih-lebih pun tak berapa berani, yelah.. orang dah tak de.. biarlah Allahyarham hidup dengan amannya di alam barzakh tu…

lagi satu yang menimbulkan kemusykilan, ialah masa Allahyarham menghembuskan nafas yang terakhir. Kalau berpandukan apa yang pensyarah pernah beritahu dalam kuliah Undang2 Jenayah, hukuman gantung bagi orang Islam akan di jalankan selepas selesai solat Subuh. Kalau ikut fakta di atas, Allahyarham menghembuskan nafasnya yang terakhir pada jam 5pm… hmmm..fikirlah..di mana logiknya cerita-cerita yang kita dah degar tu..

apa-apa pun, tak kiralah cerita ni betul atau tak, sedekahkan jelah Al-Fatihah buat Allahyarham. tapi kalaulah cerita ni tidak benar, kepada sesiapa yang mula-mula menyebarkan berita ni, tolonglah bertanggungjawab. Kesian Arwah..

kalau betul pulak, ambillah iktibar daripadanya…

saya masih lagi mencari kebenaran tentang cerita ni, termasuklah tentang siapa yang mula-mula mereka cipta lagu ni. spe2 yang tahu emaillah kepada saya, OK!

[Reply]

sad gurl Reply:

btol gak pe yg awk ckp tu..ksian kn,smpai ati pmpn tu kn..

[Reply]

sazmen Reply:

bkn nak menangkan sape2 tapi ni cuma pendapat saya je k.bkn baru ni je kita dgr cter org kena tinggal nak dekat kenduri kawin ni. laki ada pompuan pun ada.bkn kata seminggu, 2-3 hari lagi pun ada.diaorg ni takde la sampi nk membunuh pun sbb diaorg guna akal fikiran utk kawal perasaan.cma kita xtau kisah dia yg betul.jodoh & maut tu bukan ke dah ditentukan.kita ni kena redha la.tp pd sy pun xpasti apa sy akan buat kalau kena mcm 2.

peacegirl Reply:

lain org, lain hati and perasaannya..mybe arwah dah terlalu cintakan ex dia…org dah bagi sepenuh hati and perasaaan kat kite,kite lak hancur2 kan hati org tu sampai lumat,mmg le sedih beb..klu x bunuh dir or bunuh sape2,confirm kene heart attack or masuk hospital bahagia…hanya orang yg blurr je tak sedih bler ex tinggalkan..ina naim tu pun meroyan bler mawi putus tunang dgn dier..sendiri mau fikirle…kte x rasa kte x boleh nak nilai..cuma apa yg berlaku kte jadikan iktibar and sentiasa ingatkan ALLAH ..anyway..alfatihah utk arwah..amin..may ALLAH bless him..

yang melihat Reply:

aah saya pun spndt…
somebody…plz..

[Reply]

adi Reply:

hmm… mcm2 kn cte psl ni…. x phm tol…. len la klu bnda tu tjadi kat dpn mta diorg sndr…. tp klu dgr lgu tu mmg la menyayat hati…. n bla aku dgr lgu tu dr band aku caye yg lgu tu di rakam dr syarikat rakaman…. mampu ke org2 biase nk rakam lagu tu dgn jelas???? stakat rakam pki hp xkn blh dgr muzik tu dgn jelas… drpd drum nye guitar nye bass nye harmoni muzik nye…. aku x pcya yg org biasa blh rakam lgu tu mlain kn artis atau kompozer dr syarikat rakaman…. n aku hrp pd kompozer2 lame spt saari amri, ly atau sesape yg pnh mnaik kan kumpulan2 rock kapak… aku hrp dpt bg jwpn sbb aku pcya yg org2 spt itu saje yg tau sme ada spe yg mencipta lagu cinta tiga segi tu…. aku hrp kompozer tu dpt bg kterangan kt mne2 media n tamat kn cte ni….. klu nk ikut kn aku dpt tau yg ayah aku seorg kumpulan band rock tau kisah ni…. tp aku tak dpt nk jwb sbb bnda tu x berlaku kt dpn mta kepala aku sndr… drpd aku crita ape yg aku dgr je lbh baik aku diam…. klu bnda tu x btl jwb la kt akhirat nanti….

[Reply]

ainulanique Reply:

lagi satu…. mse tu dia kn br je habis spm, kes juvana boleh smpi ke tali gantung ke?? hmm ntahlah..

[Reply]

anony Reply:

hahahahahha..korunk bley caye dgn bende macam ni?
aku pun bley rekod lagu,ciplak je mane2 lagu and ubah suai skit,then sebarkan kat internet.Pastu tulis kononnya “aku dah bunuh ex-gurlfren aku and ex bf die,aku rase sedih gler and 1 haris sblum aku mati ,aku nak wat lagu khas untuk pompuan yang aku dah bunuh.”

garenti,walau sumbang camne suara aku skali pun,mesti berlambak manusia-manusia yg worship lagu aku.
manusia memang suka bende2 karut cam ni.

Kalau betul lah kisah ni,memang patut mati budak tu!
sebab ape?aku nak tanye agama islam ade bagi kebenaran untuk bunuh orang sebab jealouse ke?
mak bapak dia tak ajar ke pasal hukum kat akhirat nanti?
bunuh anak orang suka hati die je,kalau kecewa pun, setakat bantai skit skit cukuplah.
Bodoh sungguh hamba Allah yg sorunk ni.

yo,daripada dia pergi bunuh orang yang die sayang,than buat lagu ni and expect people to understand why he did it and as a lesson for other couple yg bercinta,
lebih baik die pergi berjihad kat palestin,bunuh askar US or jewish people,atleast dpt pahala. Dia nak buat nasyid sebeum mati syahid pun lebih bagus. Bagi pengajaran kat budak-budak melayu zaman sekarang ni yang dayus tahap dewa!

daripada korunk menangis dgr lagu ni,lebih baik korunk beli vcd peperangan yg brlaku kt Iraq and Palestin.

[Reply]

putri ifa Reply:

leh x nk tnya sesuatu???

[Reply]

eykanadz Reply:

Jangan jadi buta kerana cinta……..Hargailah perasaan orang yang mencintai kita……kuatkanlah iman…alfatihah khusus untuk arwah

[Reply]

iQa Reply:

saya setuju sgt dgn komen awk…walau sy X baper pasti,…sy X dengar lagi berita2 mcm ni…lagi2 kisah pembunuhan yg melibat kan org melayu&islam…sy hrp yg menyebarkan citer X btul harap renti kan lah..

[Reply]

sarah Reply:

yg kau nak over sgt nie asal???????

[Reply]

misz Reply:

Bese la..
bile da sayang sgt xpkir pe dah..
then, pikir plak ape org kate plak nanti tetibe jek xjadi kawin..
malu r.. maybe mase tu die pn da xbley nk pikir secara waras..
think positive beb! manusia xkan lari dari bt kesilapan…
Allah Maha Penyayang..
so, jgn la tgk dari sudut negatif je..
pikir la perasaan family dieorg..
ok??

[Reply]

aien Reply:

slm….sori nak komen sikit…

saya pun dah macam-macam baca tentang arwah banduan ni…memang betul kata awak dalam islam mana ada membolehkan kita bunuh orang ikut suka hati …lebih-lebih lagi sebab jeles…tapi apa-apa pun semuanya dah terjadi kan.mungkin arwah tak boleh nak kawal emosi macam tu…rasa sayang n cinta ni memang tak boleh buat main-main…dalam keadaan macam tu arwah mungkin tak boleh nak pertimbangkan diri dia kan….memang cara yang dia buat salah…kita perlu ambil iktibar….tak apalah kita kehilangan cinta manusia asal jangan hilang cinta Allah…wasalam

[Reply]

epul Reply:

kat mane iman laki ni.. memangla dia kecewa. tapi smpai tahap amik nyawa org ke? kita yang msh idup ni… fikirlah.. kalau matlamat cinta kerana Allah.. xkan sampai jadi mcm ni.. so kpada ang bcinta 2.. btulkan niat masing2..

peacegirl Reply:

ko x rasa ditinggalkan,boleh le cakap mcm tu…hati lain2…ko nak judges arwah pun tak elok,org da ninggal..bab iman2 ni jgn ckp,itu antara dia dgn ALLAH…..ko cermin dulu iman ko cukup ke x..then bru nilai iman org…

eqa Reply:

lagu ni banyak sangat la yang menyanyi kan lagu ni
keliru tak tahu sapa yang sebenanya yang betul.aq tgok kat
youtube banyak sangat vedio yang menyanyi kan lagu ni
so ini blh wat orang keliru x tau mana yang btl.
ada 2 yang ubah2 kan lagu ni… n ada jugak yang
tambah2 kan lirik lagu ni hai bosan betul…………..

nunu cayunk Reply:

askom…………………………………………….
ingt bgus ar dok kata kt org mcm tu.ko taw ke prkara yg sbnarnyer smpai ko nk kata mcm tu…..kalu bnde nie jd kt ko,mcmne????ko akan rasa pedihnyer taw x????sedap mulut je kata mcm tu…..!!!ktorang bkan nk kata mcm 2 tap please understand la situasi die..jgn pndai2 nk kata ja….

[Reply]

girls smkdsa Reply:

wei nu2..ang dok wt kmas pa r?????? ang ingat bgs sgt dk wt cam 2..ak taw la wk2 2 ang dok bngang kt mt zul tp xyh la dok lpas kt cni…biaq ar kt ppuan 2 dy nk kta pa…mlut dy bkn mlut ang…!!!!!!!

yang melihat Reply:

peace man y 1 perang…..u said killing is no good… then where r ur hukum hakam

[Reply]

hana Reply:

btol2 saye sokong….kadang2 pandai je nk bt cter….
kalo org kreatif yg bole cipte lagu yg mmbtkan org sedeh,…
ape tah lg mereka cter yg smpi bole wat org percye…..
lg1 xtakot ke bunuh org sbb jeles…..pnyla bnyk pompuan kat dunie ni
jauh lg baik………
hurmmmmm………

[Reply]

eiqa Reply:

btl ke xcte ni sume???
lagu nie mmg sedey sgt…
menusuk terus ke dlm kalbu….
jikalau cte ni sume btll…
sy doakan semoge arwahyarham bersemadi dgn teng…
amin..

[Reply]

kyro89 Reply:

knape dia bodoh sgt????
bnyak lg pmpuan yg sudi menyintai dia sepenuh hati….
lgu dia…memang feel gle…
rase nk nangis dengar…

[Reply]

orensprite Reply:

yang band strategy tu … tu betul … mmg lagu ni dari band tu 🙂 saya ada menyimpan lagu nya … actually penyanyi asal lagu ni bkn la hazwan yg kOrang sebut2 kan tu … lirik asal serta nyanyian pertama lagu ni dicipta oleh seOrang banduan dari singapura … dan dia masih hidup … actually pengakuan dia penah dibuat dalam surat khabar singapura … tapi pedulik la sapa pOwn yang cipta … lagu ni best … lagi best time band strategy bawak 😀 klo nak add saya kat YM :- O_R3N@YAHOO.COM

[Reply]

nur diana Reply:

Title: Cinta tidak berbalas punca Norzi Ayu dibunuh
Description: Utusan Malaysia, JUly 29th, 2004

KLANG 28 Julai – Suspek dalam kes pembunuhan Pegawai Penyelidik di Institut Penyelidikan Perubatan (IMR), Norzi Ayu Md. Noor, dipercayai bertindak membunuh mangsa kerana cintanya tidak berbalas.

Adik mangsa, Noorziana Md. Noor berkata, tidak wujud cinta tiga segi dalam kes ini, cuma cinta suspek tidak berbalas dan cemburu.

Kata beliau, kakaknya menganggap suspek sebagai kawan sahaja dan tidak lebih daripada itu.

Katanya, bapa mereka, Md. Noor Dahari juga mengetahui masalah Norzi Ayu dengan suspek.

“Ayah sering menasihatkan kakak supaya berhati-hati, malah ayah sering menziarahi kakaknya di Bandar Baru Bangi bagi memastikan keselamatannya,” katanya.

Tambahnya, suspek itu juga dipercayai terlalu marah dan kecewa melihatkan kakaknya membawa bakal tunangnya selama tiga hari berturut-turut ke satu pertandingan silat yang diadakan di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) sejak Jumaat lalu.

“Kakak menjadi juri dalam pertandingan itu dan dia tidak menyangka tindakannya membawa teman lelakinya itu mengundang rasa marah suspek kerana suspek pada masa itu sudah tidak ada sebarang hubungan lagi dengan kakak,” katanya ketika ditemui di rumahnya di Taman Maznah di sini hari ini.

Semalam, Norzi Ayu, 27, mati setelah ditikam pada perut dipercayai oleh bekas teman lelakinya selepas diikat dengan tali pinggang baju silat di sebuah pangsapuri di Bandar Baru Bangi dekat sini.

Sebelum ditikam dalam kejadian pukul 3 petang kelmarin, Norzi Ayu yang berasal dari Klang dikatakan bertengkar dengan suspek berkenaan di Pangsapuri Seri Tanjung, Taman Seri Tanjung, Bandar Baru Bangi.

Akibat kejadian itu, mangsa telah dimasukkan ke Hospital Kajang tetapi meninggal dunia kira-kira pukul 8.15 malam kelmarin.

Berikutan itu, suspek yang berusia 23 tahun dan merupakan bekas penuntut UKM dalam jurusan ekonomi di tahan di Hospital Kajang pada malam kelmarin apabila dia dibawa oleh abangnya untuk melawat mangsa.

Noorziana yang sering berkongsi masalah dengan kakaknya itu berkata, pada hujung bulan lepas, kakaknya telah diminta oleh suspek membuat keputusan sama ada memilihnya atau orang lain.

“Kakak berkata dia memilih orang lain (bakal tunangnya).

“Kakak saya juga ada bertanya perkara itu kepada saya dan saya kata, kakak harus mengikut kata hati.

“Kakak akhirnya memilih untuk memutuskan hubungan dengan suspek kerana berpendapat tiada keserasian antara mereka,” katanya.

Noorziana juga terkilan kerana kakaknya itu tidak pulang ke rumah pada hujung minggu lalu seperti biasa kerana demam.

“Kakak kata badannya terasa lemah serta letih selepas mengendalikan pertandingan silat berkenaan,” katanya.

Malah, katanya, Norzi Ayu turut merancang mengambil cuti kecemasan pada hari kejadian untuk berehat dan kembali ke rumah keluarganya di sini pada sebelah petang.

“Jika kakak sihat, dia bukan sahaja akan pulang ke sini (rumah keluarganya) dan terlepas dari kejadian itu tetapi juga mungkin dapat melawan suspek kerana Norzi Ayu sudah mencapai tahap jurulatih dalam Seni Silat Gayung yang disertainya itu,” jelasnya.

Mengenai suspek, Noorziana berkata, seluruh ahli keluarganya mengenali lelaki itu kerana dia telah beberapa kali datang ke rumah mereka.

Malah katanya, keluarga suspek dari Kelantan juga pernah datang berhari raya di rumah mereka.

“Arwah kakak memang agak rapat dengan suspek kerana sama-sama menyertai silat gayung,” katanya.

Sementara itu, ibu mangsa, Puziah Hassan, 52, masih sebak dengan kehilangan anak sulungnya itu kerana mangsa merupakan anak yang ceria, baik hati, suka menolong orang, sangat rapat dengan ahli keluarganya serta menjadi contoh kepada adik-adiknya.

Katanya, kali terakhir dia bertemu dengan anaknya itu ialah pada 18 Julai lalu semasa Norzi Ayu bersiap untuk ke Melaka bagi membentangkan kertas kerjanya untuk melengkapkan keperluan ijazah sarjananya.

“Dia anak tidak bercakap banyak, rapat dengan adik-adiknya dan sentiasa berterus terang apabila menghadapi masalah.

“Kami semua sayangnya dan kami reda dengan pemergiannya,” katanya dengan nada perlahan menahan sebak

[Reply]

nur diana Reply:

ok…..sebelum korang buat kesimpulan….ako ni pon baru dgr pasal kes perangkap cinta aka cinta tiga segi…..if KORANG NAK TAU APA YG BERLAKU, KORG KNE LA BUAT RESEARCH MCM AKO BUAT….IF KORG NAK TAU, AKO DH BUAT RESEARCH N AKO TGK DLM ONLINE NEWSPAPER…., IF NAK TAU PERKARA SEBENAR, NAMA LAKI TU BUKAN HAZWAN OR APA2 LA…NAMA BETUL DIE IRAWADI MUHAMMAD FROM UKM…DIE BERASAL DR PASIR MAS KELANTAN….PEREMPUAN YG DIE BUNUH IS NORZI AYU….KALU KORG TAK PERCAYA, KORG SEARCH NAMA NORZI AYU N CRI DLM NEWS STRAITS TIMES, MALAY MAIL, UTUSAN(SIAP ADA GMBR POMPUAN TU LG)….MEREKA BERDUA ADALAH PELAJAR SILAT GAYUNG…..MASE KEJADIAN, TOK GURU SILAT DIORG YG JADI WITNESS PEMBUNUHAN TU….PEREMPUAN TU KNE TIKAM KAT ABDOMEN KAT APARTMENT (DI BANDAR BANGI)….DIORG KNAL MASE SILAT GAYUNG…..N LELAKI NI HANYA BUNUH GF DIE SAHAJA!!! PLZZ JGN NAK BUAT CITER KALU KORG TAK RESEARCH!!! N THEN BILE AKO KAJI TERDAPAT PERCANGAHAN BETWEEN STATEMENT YG ADIK DIE….KALU TAK PERCAYA SEARCH DLM GOOGLE “UTUSAN MALAYSIA, JULY 29, 2004…..
STATEMENT ADIK DIE YG BUAT: NOORZIANA
——-tidak wujud cinta tiga segi dalam kes ini, cuma cinta suspek tidak berbalas dan cemburu.
——-kakaknya menganggap suspek sebagai kawan sahaja dan tidak lebih daripada itu.
——-Noorziana yang sering berkongsi masalah dengan kakaknya itu berkata, pada hujung bulan lepas, kakaknya telah diminta oleh suspek membuat keputusan sama ada memilihnya atau orang lain.

“Kakak berkata dia memilih orang lain (bakal tunangnya).

“Kakak saya juga ada bertanya perkara itu kepada saya dan saya kata, kakak harus mengikut kata hati.

“Kakak akhirnya memilih untuk memutuskan hubungan dengan suspek kerana berpendapat tiada keserasian antara mereka,” katanya.

KALU KORG PAHAM DR STATEMENT NI, KORG TGK ADA BERCANGAH TAU….ADIK DIE CKP SEKADAR KAWAN…TAPI SEMUA ONLINE NEWSPAPER YG AKO BACA, CKP IRAWADI N NORZI PERNAH BERCOUPLE…..N APA YG AKO PHM, KALU KITA DIPERDUAKAN DLM BERCINTA, KITA MESTI AKAN MENYURUH ORG YG PERDUAKAN CINTA MEMBUAT KEPUTUSAN MEMILIH SALAH SATU (SPT DLM STATEMENT YG BERKATA—–kakaknya telah diminta oleh suspek membuat keputusan sama ada memilihnya atau orang lain.)
AND KORG PIKIR, SESEORG TAKKAN HILANG KAWALAN JIKALAU HATI NYA TIDAK DISAKITI ATAU DIPERDUAKAN……AKO RASE MESTI ADA POMPUAN TU BUAT SESUATU SMPI LAKI ITU MEMBUAT TINDAKAN DI LUAR BATASAN DGN BUNUH POMPUAN TERSEBUT…..

INI PENDAPAT AKO…SBB DUA ARI AKO KAJI KES INI….KESAHIHAN YG AKO DPT SEMUA DLM ONLINE NEWSPAPER….AKO MINTA MAAF KALU ADA PIHAK YG TERSINGGUN DGN COMMENT AKO INI…TAPI AKO SEKADAR UTK MENCARI KEBENARAN DI SEBALIK APA YG BERLAKU…..

[Reply]

nur diana Reply:

AND IRAWADI DIKENAKAN HUKUMAN SECTION 302 YG MEMBAWA HUKUMAN MANDATORI….PLZZZ LAGI SKALI AKO NAK INGAT, IRAWADI SUDAH MENJADI ARWAH…LAGU DIE KITE BUAT LA JD PENGAJARAN…N TAK YAH NAK BUAT CITER CKP AUNTIE AKO CKP LA, JIRAN AKO CKP LA, KAWAN AKO KWAN KEPADA DIE LA….SBB APA YG KORG DGR CITER TU, KNE PASTIKAN KESAHIHAN DIE….TAK DA KESAHIHAN NO NEED TO SPREAD THE STUPID NEWS….TAK TENANG ARWAH DLM KUBUR KALU KORG CITER YG BUKAN….WASALAM….

[Reply]

hazwan mmu Reply:

dlm hal ini ak rase x btol la,ce korg fikir logik,setahu ak lecture ak tau,org yg nk kene gantung,dh x bermaya nk jln inikn nk wat lagu.bagi semua org,kte x leh caya cite ni bulat.so korg fikir secara logik,lg 1 klu org dh tau nk kene gantung mst la bnyk wat amal,nk bwk kt akhirat esk,xkn la dia nk bwk lagu kot.btul x?

eclipse Reply:

hallo bro!!!
mcm r lu taw sgt psl sape yg wt lagu tue…
anyway, cian gak ngn deme b’2..
hope bende2 cenngini da x jd ag..

remember! bukan sume owg akn lemah semangaT cm lu ao!
some people born n trained to b a heartless people when heart broken..
wa rs lu ade gak bunuh diri bila pkra yg sma jd kt lu..

lemontree Reply:

irawadi dah mati apenye..mengarut la ko nih..
dia leklok lagi idop dalam penjara kajang..
3 november 2008 nanti dia diperintahkan utk membela diri oleh mahkamah..xkena gantung pon lagi..xbaik la ko..kata dia dah arwah

[Reply]

mrs adie Reply:

hye..first time joint blog ni. pd kiter yg beragama islam.pastinya kiter tau dan perlu percaye qada’ dan qadar yg tuhan dah tetapkan pd kiter. seriusly, adie nangis ms dgr lagu ni. sekeras2 dan setabah2 hati manusia.biler kiter di lukakan. kiter tetap akan menangis. adie tak berapa nak tau sgt ttg citer sbnr lagu ni. paper pun arwah hazwan sepatutnyer lebih berfikiran rasional.mungkin de hikmahnyer pe yg Allah dh tetapkan dlm hidup kiter. bkn hak kiter utk merampas nyawa org lain.adie bkn nak salahkan sesaper.bukan juger nak menangkan kekasih hazwan yg korg citerkan ni. tapi ati dan perasaan mmg tak boleh di paksa. cuber korg letak kan diri korg di tempat kksh hazwan. mcmane agaknyer perasaan korg. aper agaknyer yg korg akan wat kan. kiter cumer manusia biasa. sengajer atau tidak, kiter tetap akan wat silap. mcm tu jugak kksh si hazwan ni.silap dier kerana t’luper memikirkan perasaan si hazwan tp pernah ker korg terpikir sedalam2nyer knpa kksh si hazwan i sanggup balik ke pangkuan kksh lamer dier..knpa korg tak salahkan pkwer lamer kksh si hazwan ni?aperpun, arwah tak patut membunuh. tuhan tak pernah memberi ujian pd umatnya melampaui batas kemampuan umatnyer. cumer arwah terlalu mengikut perasaan. adie bersimpati sgt dgn arwah.lau tak adie takkan menangis maser dgr lagu ni.tersentuh sgt..tak sangka kerana cinta, manusia sanggup membunuh.aperpun, semoga arwah mencucuri rahmat ke atas roh arwah. al-fatihah….

[Reply]

pakhussein Reply:

aku rase ek….ni sumer tak betul r…..sebab lagu ni kalau dengar btul2 kan….pkai 2 gitar….camne lak sorang banduan leh main 2 gitar….lain r kalau warden tolong jamming skali boleh r kot…hehe…tapi kalau citer ni betul….mmg kesian r kat laki tu….al-fatihah

[Reply]

Riel Reply:

Assalamualaikum khai..

Sy mmg da lme dgr psl lagu ni..n td sy baru je download video pembunuhan 2..

Tp rsenye awk salah video la..sbb tu video minah rempit yg kene blasah smpai mati sbb meragut..

[Reply]

syuk12 Reply:

asal xmenyintai ALLAH mcm tu?hmmm….adam pon kene keluar dari syurga pon pasal pompuan…hmmm entahla…pasal pompuan..jahanam lelaki….pilihlah yg baik2…senang nanti…

[Reply]

haziziey10 Reply:

APA YG SEBENARNYA YG BERLAKU IALAH-
A 17-year-old girl has been stoned to death in Iraq because she loved a teenage boy of the wrong religion.

As a horrifying video of the stoning went out on the Internet, the British arm of Amnesty International condemned the death of Du’a Khalil Aswad as “an abhorrent murder” and demanded that her killers be brought to justice.

Reports from Iraq said a local security force witnessed the incident, but did nothing to try to stop it. Now her boyfriend is in hiding in fear for his life.

Miss Aswad, a member of a minority Kurdish religious group called Yezidi, was condemned to death as an “honour killing” by other men in her family and hardline religious leaders because of her relationship with the Sunni Muslim boy.

They said she had shamed herself and her family when she failed to return home one night. Some reports suggested she had converted to Islam to be closer to her boyfriend.

Miss Aswad had taken shelter in the house of a Yezidi tribal leader in Bashika, a predominantly Kurdish town near the northern capital, Mosul.

A large crowd watched as eight or nine men stormed the house and dragged Miss Aswad into the street. There they hurled stones at her for half an hour until she was dead.

The stoning happened last month, but only came to light yesterday with the release of the Internet video.

It is feared her death has already triggered a retaliatory attack. Last week 23 Yezidi workmen were forced off a bus travelling from Mosulto Bashika by a group of Sunni gunmen and summarily shot dead.

An Amnesty International spokesman in London said they receive frequent reports of honour crimes from Iraq – particularly in the predominantly Kurdish north.

Most victims are women and girls who are considered by male relatives to have shamed their families by immoral behaviour.

Kurdish authorities have introduced reforms outlawing honour killings, but have failed to investigate them or prosecute suspects, added the Amnesty spokesman.

Kate Allen, the organisation’s UK director, said: “This young girl’s murder is truly abhorrent and her killers must be brought to justice.

“Unless the authorities respond vigorously to this and any other reports of crimes in the name of ‘honour’, we must fear for the future of women in Iraq.”
__________________

[Reply]

fatin Reply:

ne satu betol ni??? pelik tol la… mcm2 cite yang didengar.. ada yang cam ni.. ada yang cam 2.. ada yang cam ni.. plez la kpd sesiapa yg btol2 tau cite ni, share la dgn kiteorag… dan kpd yang tak tau.. jgn la uat2 cte.. cian kat arwah ni..

[Reply]

benci karot!! Reply:

seme nye berlaku kat iraq!! bodo, ade faham???????????

[Reply]

gulzrrrrrrrr Reply:

btol ke korang nie?????????
cian la sma kt dia………..

[Reply]

kpsk Reply:

sebenarye citer tuh sume x btul aper yg anda tulis tu sumer
x btul..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-05 17:15:57

bro, takde link download lain ke? cam hampas sekali download dari situ.. dah la slow.. and separuh jalan je… hadoi…. kalau leh, sapa ade lagu ni, please send lagu ni kat email khai : khai_luct@yahoo.com .. nanti khai akan upload and share kat sini.. and of coz, some credit for u (with link)..

[Reply]

..
Comment by asz
2008-03-06 14:30:18

aku ade lagu 2.. ade 2 version.. tp lbey kurang je lagu 2.. lagu die mmg best.. serius! kalu nk.. erm.., nnt rr aku bg.. coz lgu 2 pon kt hp.. bluetth dr mmber2.. suke dgr lagu 2 sbb sedap.. tp mmg sedih..

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by citra
2008-03-26 14:14:58

mmg best glr…n sdh sgt2… bodoh ar pmpuan 2…tp nk wat cmne…dah xde jodoh…

[Reply]

 
Comment by ali
2008-04-13 19:15:20

apa beza version 1 n 2?

[Reply]

 
Comment by iejamaliza
2008-04-19 13:29:52

dh tgok dh vdeo 2..
xsggup tgok vdeo 2..
cam binatang pompuan 2 dy waty..
klu ye pon pompuan 2 wat slh..jg la sampai xde iman dlm hati..
klu sy pon skit ati putus tunang..tp kite kn de akal fikiran n agama..
bukn k arwah lebih kejam dari pompuan 2???
dgo lirik lagu 2 btol2..de 1 lirik 2 yg mgatakan
arwah nie memilki pompuan 2 selepas dy clash gn ex.bf dy…
kt c2 dh nmpk..pompuan 2 masih btol2 blum boleh lupekn lelaki 2..
kbykkn pompuan klu bru clash makn mase yg lame nk lupekn somebody wlwpon dy dh de pgganti..so moraly berhati2 trime pompuan yg baru pas clash n than pertemuan perpisahan allah yg aturkan..so de hikmah di sebalik 2…
jgn bertindak melulu..kembali kpd ajaran agame..

[Reply]

 
Comment by fatin
2008-05-01 17:33:22

betul… saya sokong sgt pendapat tu.. tapi.. nak buat cam ne,tu la namanya takdir. semoga ianya jadi pengajaran kepada semua pihak,termasuk saya sekali. tapi kita harus menghormati perasaan penyanyi ni jgk.. so.. renung2kan dan selamat beramal…

[Reply]

 
Comment by Hafiz (pencari kebenaran)
2008-06-05 20:36:03

ermmm aku nak komen pasal lagu ni dan jugak video pompuan kene hentak ramai2 tu….lagu ni mmg seriusly dinyayikan oleh kumpulan strategy,kumpulan 80an jgk la…..

pastu video yg korang tgk ada latar blakang lagu ni tu,ialah video pembunuhan warga iraq,iaitu Du’a Khalil Aswad di mana puncanya ialah dier ni dah lari ikut kekasih bliau seorang dari puak lain…..kat web yg aku jmpe ni jelas sgt kedengaran suare pompuan ni menjerit dn jugak orang2 yg tgk tu pon menjerit gak,iaitu suara orang arab…..
so kalo nak tau gak,korang gi la kat web yg aku bg kat bawah ni k…..carikan penjelasan dan cerite sbnr,jgn main tala jer,nnti timbul mcm2 mslh dan jugak timbul keraguan serta fitnah…tak pasal2 kiter berdosa tul tak….

http://ballyblog.wordpress.com/2007/05/04/iraqis-stone-girl-to-death/

[Reply]

 
 
Comment by asz
2008-03-06 14:49:31

khai.., ni lyric die… :

Bertahun sudah ku menunggu diri mu
Akhirnya kau menjadi milikku
Sukarnya untuk ku melupakan mu
Kerna kau ku cintai selalu

Tapi sayang kehadiran kekasih lama mu
Datang kembali mengenang cinta dahulu

Mengapa ini semua harus berlaku
Apakah ini semua kerna diri ku
Sedangkan aku cuma watak dalam percintaan
Tak sanggup aku melepaskanmu

Kau ibarat terperangkap ditengah lautan
Tak tahu mana arah untuk kau menuju

Tapi sayang kehadiran kekasih lama mu
Datang kembali mengenang cinta dahulu

Mengapa ini semua harus berlaku
Apakah ini semua kerna diri ku
Sedangkan aku cuma watak dalam percintaan
Tak sanggup aku melepaskanmu

Kau ibarat terperangkap ditengah lautan
Tak tahu mana arah untuk kau menuju

Dikau pinta untuk melepaskan mu
Terpaksa aku turutkan
Mungkinkah ini suatu pengajaran
Di dalam percintaan

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by sad gurl
2008-03-14 09:29:13

xsgke kt dunie ni ade lg org cmtu kn..kalo btol ar sume tu,smoge Allah cucuri rahmat kpd arwah..

[Reply]

 
Comment by kenanga
2008-03-17 20:15:57

sedihnyer lagu but i like this song… myentuh jiwa n hati…
pe2 pun hargai lah org yg myayangi diri kita…

[Reply]

 
Comment by abgman
2008-03-28 16:37:58

adoi la…touching gile lagu ni…i tak larat nak dgr sbb i pun ader masalah lebih kureng gitu…subhannallah

[Reply]

 
Comment by key`m
2008-03-31 13:18:51

plz sent lirik ney kt email sye. . . .k, thnx.

[Reply]

 
Comment by Khai
2008-03-31 17:05:22

kan dah ade kat atas tu.. ade user dah kasi kat bahagian komen.. cuba ngk betul2 .. ok..

[Reply]

 
Comment by ieqiey
2008-04-12 23:42:18

hmmm…bleh laayaan rrrrr…ku nyer sis smpai x stop2 nk dgar lgu ni…kternyer mnyentuh hati….hu hu hu sdih tul… kat tmpat kje aku pun sme gak kmruk lgu ni..tapiaku btul2 nak tau sgt2 saper la….pnulis asal lgu ni… bkan per!!!! kan x elok kter dok b’criter bout org yang dah xder!!!!!

[Reply]

 
 
Comment by asz
2008-03-06 14:50:50

tp die ade lg satu taw.. xtaw mn satu sbnrnye.. lyric die yg 2 aku xde.. lagu die ade…

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by shaiFahiera
2008-03-22 20:35:49

actually i kno bout dis story..
arwah hazwan dijatuhkan hukuman n dipnjarakan di penjara penor,pekan..
lagu ini dicipta oleh arwah.
n dinynyikan dan dirakamkannya..
melalui sumber yg dpercayai arwah menyanyikan lagu ini dan gitar dimainkan oleh rakannya dari bukit kuantan.
arwah menyuruh rakannya ini menyebarkan lagu ini kepada ex-gul n pd org laen agar dpt pngajaran..selepas selesai menyanyikan lagu ini arwah telah pengsan.dan setelah ia sedar arwah tlh bersedia utk menjalani hukuman gantung.ex-gul arwah now dah jd org skit mental n dirawat di hospital kuantan..wallalllahuallam..tp ini budak bukit kuantan tu yg story kt my fren..
alfatihah untuk arwah..amin

[Reply]

 
Comment by aziem
2008-04-07 21:55:19

mmg sdey citer ni..ni la antra y btl…byk ngat la yg pasu…

[Reply]

 
Comment by Pie
2008-04-09 01:07:37

nnt2.. khai, leh tlon sket x..

hazwan ni dcritekan bnuh ayu ngan ex ayu tuh..

klu ayu 2 skunk kt hspital mental, meaning ayu x mati abis asal dye kne gantung lak?

[Reply]

 
Comment by liya
2008-04-11 23:34:59

aku baru2 gak tau pasal citer ni..1st time dgr lagu ni kat hp adik aku,aku dah sedih dah…bile dengar citer adik aku,terus aku cari info kat internet…aku kalo dengar lagu ni mesti menangis punyer la…sedih sangat2..memang bodoh pompuan tu..xsangka ade lagi lelaki dalam dunia ni yamg tol2 ikhlas dalam cinta…aku pon tak tau citer mane yang btol…ape pon..semoga arwah dicucuri rahmat….

[Reply]

 
Comment by ina
2008-04-13 19:10:43

banyak sgt cete yang aku dgr psl kisah ni…tp melalui cete ayah aku ,ayah aku ckp si banduan ni bunuh tunang dia 2………sedih gler cete ni…..maybe si hazwan ni x bleh trma kenyataan kowt…..yela salah pmpn 2 jgk da nk khwn dah buat hal plak…..ape2 pown cete ni membri ikhtibar kpda smua……

[Reply]

 
Comment by sha
2008-04-19 16:47:06

tul ke kwan yer dak kit ktn??mcm2 cter yg sha dgr..pk2 lik cter nie cam cter ngarut la plak..kalu tul kwan hazwan tu dak kit kuantan,npe sha xnah dgr cter sal hazwan ni sblum ni???npe bru skang tmbul??sha sndri org kuantan,msthil sha xtau…x logik la cter nie..tp pe2 pun sha arap rohnya diccuri rhmat la…

[Reply]

 
Comment by adi
2008-06-06 02:35:15

aku pening pala la… byk sgt mahzab yg korg bg… klu btl arwah hazwan tu yg wat no wonder la… sbb arwah tu rs ape yg dia wat tu berbaloi ngan ape yg dia rs… peh ni aku hrp xde lg la bkak cte2 mcm ni… lebih elok sedekah kan al – fatihah. tu yg se elok2nye klu korg msh igt yg korg tu ber agama islam… klu org tu idup bia la dia trus kn idup dia sbg makhluk allah s.a.w…..
klu korg asyik cte2 je smpi bla x abis dik oi…. caye la ckp aku… drpd korg cte2 je kn… baik korg cr org yg x d jumpai mcm syarlini ke… atau spe2 yg ilang la…
hehehe… peh ni ape lak org nk komen kt aku ni…
aku hrp ape yg aku komen ni btl… sbb klu nk cte bnda yg korg x nmpk dpn bijik mata korg smpi bla pn xkn abis…. mmmm aku rs komen aku ni da ckup padat kot… klu ada yg nk tmbh atau pn nk sokong ke mmmm atau nk berdebat ke… sila kn…. aku cba utk menjwb…. mcamne plak komen tuan nye blog ni??? stuju ke tak stuju????

[Reply]

 
 
Comment by asz
2008-03-06 14:57:59

Cord gitar plucking lagu neyh…

Intro:
Dm C A Dm (2X)
A

Dm C
Bertahun sudah ku menunggu dirimu

A Dm
akhirnya kau menjadi milikku

Dm C A Dm
sukarnya untuk ku melupakan mu kerna kau ku cintai selalu..

Chorus :
Gm C Dm
Tapi sayang kehadiran kekasih lama mu..

Bb C Dm
datang kembali mengenang cinta dahulu..

Dm Gm
mengapa ini semua harus berlaku..

C F
apakah ini semua kerna diriku..

Bb A
sedangkan aku cuma watak dalam percintaan..

Bb C Dm
tak sanggup… aku melepaskan mu…

Gm C Dm
Kau ibarat terperangkap di tengah lautan…

Bb C Dm
tak tahu mana arah untuk kau menuju…

Dm C A Dm (2x)
Bb C F Bb C A Dm

ulang chorus
Gm C Dm
Kau ibarat terperangkap di tengah lautan…

Bb C Dm
tak tahu mana arah untuk kau menuju…

Dm C
Andai kau pinta untuk melepaskan mu…

A Dm
terpaksa aku turutkan….

Dm C A Dm B C Dm A-Dm
Mungkinkah ini suatu pengajaran di dalam percintaan.

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2008-03-07 05:20:46

hehe, thanks asz…

[Reply]

 
Comment by zaQie
2008-03-15 17:38:54

thanks atas lirik lagu ni…..sdeh sgt……….

[Reply]

 
Comment by shah
2008-03-17 17:39:49

tolong send kat email saya..saya minat gila lagu ini dan nak tujukan lagu ni kat ex saya..sbb apa yang terjadi ada kena mengena dengan apa yang aku rasa..nak print printer aku rosak plak..plz

[Reply]

 
Comment by BaRaGaS
2008-04-07 02:50:17

huh aku first time dengar lagu nie meremang bulu tengkok beb dan terbayang penderitaan dier n kejadian pembunuhan tu
inilah penangan wanita pada lelaki…..
aper pon kuat kan imannn
sadis sadis…….

[Reply]

 
Comment by hime ari
2008-04-12 19:00:42

hey..
bleh sy tau ape yg awk byg kan?

[Reply]

 
Comment by Dani
2008-04-12 21:11:23

hmm…asz leh tanye care nak plugging utk intro lagu nie…ssh siot…kalo ko ader video owg men lagu nie(atau ko sendiri wat ke)..tlg share ngan aku…

aper yg aku nk taw – sumer gitar solo dlm lagu nie

trimas…

[Reply]

 
Comment by rina
2008-06-26 15:30:06

em…yg mn satu jg ni citenya……..

[Reply]

 
Comment by j-lo
2008-07-26 11:40:23

mcmna nk tgok video hazwan?

[Reply]

 
Comment by pauleiana
2008-09-19 22:20:23

khai..thanks for u’r information

[Reply]

 
 
Comment by kenanga
2008-03-17 20:18:00

sy dah dgr lagu tu…sedih n best giler… sy n my frenz nangis dgr lagu tu…. 🙁

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by hassan bad boy
2008-03-18 21:53:56

bdoh la dgr lgu leh nangis.tp serius mmg sdh

[Reply]

 
Comment by ahib0205
2008-03-30 15:02:41

uh asal lak selambe giler ko kata dia bodoh beb? huhuhu… kita semua manusia biasa jek. lain2 cara beb… pendpt aku je ni.. rilex.. =)

[Reply]

 
Comment by sky_block
2008-04-10 15:25:26

dlm idup aku,xpnh aku ati tersentak dngar lgu cinta…
aku lyn lagu yg mental tp skali aku dengar lagu nie dari kazen aku…dkt smggu aku xdpt tido..teringat n slalu ingat pd lagu nie…
syg krn cinta org sggp laku kan pe sje..
pmpuan nie bagi aku otak cetek n tak berpndirian…
aku tak salahkan laki tu..

[Reply]

 
Comment by apple
2008-04-11 16:30:08

warhahahaha seminggu ta dpt tido…hanye kerane sebuah lagu..?? ekekeke..
ngatkan ta dpt tido t’ingat ttg mati kew..hehe 😉
bagi aku lak..due2 b’salah..(kalo cite tu btol ar)
pmpuan tu salah sbb curang..
laki tu salah sbb t’lampau cinta pada seorang manusia yg b’gelar perempuan sehingga sanggup m’bunuh..
ish3..di mane letaknya Iman dye..
minta dijauhkan laki cmtu..
bahaye2..
(p/s:jgn mare ye kaum adam..)
^peace^
(^^,)

[Reply]

 
 
Comment by hassan
2008-03-18 21:36:06

la bro cite yg betol dia bunuh laki n bkas gurl dia.g smngu nk kawin na x peras menongan.daia serah diri kat polis.sbelum kna gantung pmntaan terakhir dia nyanyi lgu nie

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by mrs adie
2008-03-31 15:34:05

khai..sory lau mcm lari dr tajuk. just want to say nice blog. actually, nak mtk opinion pd sumer pembaca. adie de satu prob yg adie pening nak settle kan. jadi cam takut plak biler bacer mcm2 versi lagu cinta tiga segi ni.
adie tau ni bkn blog utk luahkan mslh tp adie tau ramai kwn2 dlm blog ni yg blh bg pndgn pd prob adie ni.
-adie der sorg kawan ni.
-kitorg knl dr sek lg.
-kitorg mmg tak rapat lngsung tp sebaliknyer biler dh abis sek.
-pa per prob, dier akn story ngan adie.
-adie pun camtu gak.
-event story psl adie n bf adie pun adie story ngan dier.
-adie anggap dier tak lebih dr sorg kwn baik.
-but adie dpt tau tak lamer lps tu..
-rupernyer dier dah lamer suker kat adie.
-start dr zaman sek lg.
-mcm2 dah adie bgtau dier yg adie tak blh terima dier.
-tapi dier ttp gak mcm tu.
-skang ni plak dier makin menjadi2.
-dier langsung tak blh terima lau der org yg suker kan adie.
-adie dah jauhkan diri adie.
-last adie dpt msg dier, maser tue dier ugut nak bunuh org yg adie syg sgt maser tu.
-dier knl gak ngan lelaki yg adie syg ni termasuk kluarga dier.
-adie terpaksa tarik diri dr teruskan hubungan dgn lelaki yg adie syg ni sbb tak nak paper jd pd dier.
-tapi adie ttp tak blh trime dier.
-adie makin benci plak ngan dier skang.
-sampai satu maser, terpikir nak wat mende2 syirik. nak g jumper bomoh.nak wat dier tak suker kat adie.tp terbatal niat tu biler teringatkan allah.
-adie cumer nak dier trima adie sbgai kwn baik dier ajer.
-dier prnah cuber nak bunuh diri.
-tp adie ttp tak blh nak trime cinta dier.
-mcm2 dier dh wat utk adie.
-adie tak pernah mainkan perasaan dier.
-adie cumer ckp “jodoh tu d tgn tuhan, skng ni mmg aku tak blh nak trime engkau.maser dpn aku tak boleh nak cakap.cumer aku tak nak kau mengharap.aku dah set dlm ati aku, ko cumer kwn baik aku.titik.tak kan ader yg lebih…”
-khai rase adie mainkan perasaan dier ker?
-adie layan dier samer mcm kwn2 laen.
-dier slalu mntk tolg adie.
-sbb anggap dier kwn baik adie, adie tetap tolg wlaupun terpaksa lawan penat diri just utk dgr mslh kluarga dier.
-salah ker pe yg adie wat tu?
-skang ni, adie akn sembunyikan diri biler blk kg just sbb xnak jumpe atau terserempak ngan dier.
-tp dier tetap tau sbb adeq dier kawan ngan adeq adie.
-kdg2 rs malas nak blk kg.
-parents adie sendiri kater yg diorg kesian ngan kwan adie tu tp adie nak wat camner…
-lau korg kat tmpt adie, korg terima gak ker laki tu walau hati korg menderita sbb dier bkn lah pilihan hati korg.
-setau adie, dier smbung bljr d sebabkan adie.
-but dier berenti tgh jln sbb tak leh nak bwk course yg dier pilih tu.course yg dier pilih tu samer ngan course yg adie pilih.
-then dier terus kejer, xlamer lps tu baru adie dpt tau dier suker adie.
-adie dh ckp cara baek untk tolak cinta dier tp dier ttp tak paham.
-last skali adie bgtau dier yg adie ni pompuan jenis materialistik, dier tak mampu n xlayak utk adie(actually adie bkn jenis yg mcm tu sbb skg ni pun,bf adie cumer kejer kilg.gaji adie lg besar dr bf adie)
-adie terpaksa ckp camtu utk sakitkan ati dier tp yg jd sebaliknyer…
-lps sebulan adie lost contact ngan dier, adie blk kg jumper fmly.
-tetiba der satu kete waja,cermin tinted abis la..rupernyer dier..
adie tegur gak dier sbb xnak la org kater biadap. parents adie tak pernah ajar anak2 diorg utk halau org yg dtg umah wlaupun kiter benci org tu.
-dier dtg sbb nak ajk adie kuar sbb de pkara nak bincg. tp adie kater adie sibuk. coz adie tau,xkan der kesudahan citer yg dier nak kater tu..
-ruper nyer adie dapt tau dr kwn2 adie yg lain, rupe nyer dier nak bgtau adie yg dier dah beli kereta sbb adie.
-sbnrnyer dier pun cumer kejer kilang jer. maser dier beli kereta tu, dier baru jer keje.gaji pun tak seberape.
-adie pun tak tau maner dier dpt duit unt beli kete tu.
-yg adie tau skang ni, gaji dier tu cukup2 makn jer.bayar duit kete je dah abis.
-adie bkn bgtau aper yg dier wat utk adie ni utk korg bersimpati ngan dier tp terpulang la..mybe dier tu terlalu baik utk adie.mungkin gak korg akan kater adie kejam..tp adie mmg tak blh nak trime dier.tak tau knaper…
-until now he still follow up what i’m doing.
-sampaikan adie rimas ngan perangai dier tu.
-dier prnah bgtau adie, yg dier tak blh terima org lain dlm idup dier.
-n adie plak xblh terima dier dlm idup adie.
hope korg leh tolg adie settle kan masalah adie ni.

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2008-03-31 16:49:23

isk.. sadis plak khai baca cerita mrs adie ni.. Adie, Khai bukan pakar motivasi atau kaunseling nak nasihat Adie apa lagi nak kasi cadangan yg paling bagus untuk Adie.. apa yg mampu khai buat adalah meletakkan diri Khai menjadi seorang Adie..

Hurm, 1st of all, buat solat istiqarah. InsyaAllah, kalau betul lelaki tu jujur, apa salahnya. Adakah dia x hensem? tak kaya? of coz itu bukan penghalangnya kerana Allah akan beri rezeki kepada sesiapa yang Dia mahu..

Ok, untuk menangani lelaki macam tu, Adie kena lebih professional. Jangan cakap bukan2 yang buat dia kecil hati. Sebab orang macam tu gila.. see, baru kerja kilang sanggup keluar waja untuk seorang wanita.. sanggup amik course yg tak boleh bawa demi perempuan.. isk isk isk..

tapi dari situ, khai tahu yg adie faham mmg dia betul2 sayangkan adie.. dan kalau hati adie dah dapat menerima dia, terus je terima kerana khai yakin, lelaki macam tu hanya satu dalam seribu..

pasal ugutan yg adie terima tu, abaikan.. Khai percaya, dia tak akan sanggup buat macam tu.. tak sanggup nak apa-apakan adie atau nak mengapa2kan lelaki yg adie sayang.. negara kita kan negara yg ada undang2.. kalau dia ugut nak bunuh diri dia tu, kalau dia betul2 insan yg beragama dan islam, dia x akan buat.. kalau dia buat jugak (bunuh diri), biarkan saja.. bukan salah Adie.. Adie langsung tidak bersalah kerana Adie berhak memilih lelaki yg Adie betul2 sayang kerana hidup berumahtangga ni bukan sehari dua.. kalau boleh nak sampai mati kan..

Apa-apa pun sama2 lah kita berdoa agar jejaka tersebut dapat membuka pintu hati dia untuk wanita yg betul2 saayangkan dia.. Amin…

Adie kena ingat, hanya ada satu lelaki dalam sejuta yang baik dengan wanita hanya dengan niat untuk berkawan baik.. kebanyakkan lelaki ni, ada udang disebalik batu.. mungkin dia sukakan kita sbb tu dia baik dengan kita.. so adie kena ingat.. Carilah kawan lelaki yg betul2 baik (dah ada gf lg bagus)… so adie boleh berbahagia dengan lelaki yg adie sayang…

itu aje nasihat Khai, seorang yg tak pandai menasihat tetapi selalu belajar dari pengalaman… Salamx!

[Reply]

 
Comment by yang melihat
2008-04-17 13:28:11

adie….
apa yang adie buat tu betul
cinta xperlu dipaksa n bukan bdasarkan simpati
cuba fikir siapa yg mahu dpaksa mencintai ssorg
dat type of guy…i tell u dangerous guy
…..he is desperate guy
nak x hidup ngan org yg xda arah,xda pendirian,yang x kuat dalam dirinya…sdgkan hidup ini pnuh dugaan..andaikata adei kwin ngan die pastu da mslah agaknya cmna lelaki mcm ne selesaikan mslh….
mmm sekadar pendapat…
thanks

[Reply]

 
Comment by Edy Putra Ahmad
2008-04-17 20:11:37

askum semua, gua rasa la kan bro lagu ni awang bpr punya, sbb muzik mcm ni biasanya awang bpr yg wat lu cuba bandingkan bro ngan lagu harum subur dihati. insyaallah nanti gua cari awang gua tanya dia kot2 btol apa yg gua pk kan

[Reply]

 
Comment by leen
2008-05-16 16:27:07

mrs adie….
hidup nie mmg byk dugaan..
t’msuklah dlm alam p’cintaan…
ni just pndpt sy je…
adie kne r ikut ape yg adie nk..
org kte ikut hati nnti mati..
sbaik2nye ikutlah akal pkran…tp pk la secara waras…
keputusan ats tgn adie…adie wat r solat istikarah..
mtk ptunjuk pd Allah s.w.t…
insya-Allah Allah akan tlg adie…
ape2 pn sy doakn adie bahagia ngn pilihan adie….

[Reply]

 
 
Comment by gudy2gurl
2008-04-13 13:16:27

nk tgk video
x d pt pn

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by adick
2008-04-15 17:13:02

kalau nak tengok..download ajerlah
mana ada barang yang free sekarang nie..

[Reply]

 
Comment by LAMB83
2008-08-20 15:02:55

saya pun tak dapat nak tgk video tu….

[Reply]

 
 
Comment by hazwan mmu
2008-04-17 16:45:22

khai kau penah tgk muka arwah hazwan alfy 2????????
aku ade slidshow gambr2 si hazwan 2 aku nk kpastian betul ke x slidshow tu…?????reply cepat…kalatu pernah tengokkk gua upluod…..ingat REPLY CEPAT BAI……..
………/.////paham x??????????

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by don
2008-09-07 23:39:09

lagi satuuu…lagu ni band dari singapura daaaaa…bukan kisah mengarut 2…

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by awa
2008-03-10 13:06:34

erm..
da mcm2 cite sy dgr..
btul ke cite ni??
xkn sng2 jer die soh polis bg hkuman gantung??
plz reply..
or mail kt awa_capricornlife@y.c
k?

[Reply]

..
Comment by arastz
2008-03-17 13:38:09

kepada yang suka wat cite yang tak elok pasal orang laen….lebih baek bertaubat la…. lagi banyak yang baca lagi banyak la dosa…. rentilah man!

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by ainulanique
2008-03-12 15:47:05

saya tak pastilah juga cerita ni betul ke tidak. kawan saya menuntut di SMKA Baling (spm-2003). Menurut dia, tak pernah pulak dia dengar mana-mana juniornya yang ada kes juvana macam yang digembar-gemburkan dalam kes Allahyarham ni.

saya pun dah buat banyak research juga, tak ada pun keratan akhbar pasal cerita Allahyarham ni. Tak tahulah pulak kalau ini ibarat kes-kes terpinggir yang tak di hebahkan kepada media. Ntahlah… nak komen lebih-lebih pun tak berapa berani, yelah.. orang dah tak de.. biarlah Allahyarham hidup dengan amannya di alam barzakh tu…

lagi satu yang menimbulkan kemusykilan, ialah masa Allahyarham menghembuskan nafas yang terakhir. Kalau berpandukan apa yang pensyarah pernah beritahu dalam kuliah Undang2 Jenayah, hukuman gantung bagi orang Islam akan di jalankan selepas selesai solat Subuh. Kalau ikut fakta di atas, Allahyarham menghembuskan nafasnya yang terakhir pada jam 5pm… hmmm..fikirlah..di mana logiknya cerita-cerita yang kita dah degar tu..

apa-apa pun, tak kiralah cerita ni betul atau tak, sedekahkan jelah Al-Fatihah buat Allahyarham. tapi kalaulah cerita ni tidak benar, kepada sesiapa yang mula-mula menyebarkan berita ni, tolonglah bertanggungjawab. Kesian Arwah..

kalau betul pulak, ambillah iktibar daripadanya…

saya masih lagi mencari kebenaran tentang cerita ni, termasuklah tentang siapa yang mula-mula mereka cipta lagu ni. spe2 yang tahu emaillah kepada saya, OK!

[Reply]

..
Comment by sad gurl
2008-03-14 09:31:59

btol gak pe yg awk ckp tu..ksian kn,smpai ati pmpn tu kn..

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by sazmen
2008-03-18 12:40:34

bkn nak menangkan sape2 tapi ni cuma pendapat saya je k.bkn baru ni je kita dgr cter org kena tinggal nak dekat kenduri kawin ni. laki ada pompuan pun ada.bkn kata seminggu, 2-3 hari lagi pun ada.diaorg ni takde la sampi nk membunuh pun sbb diaorg guna akal fikiran utk kawal perasaan.cma kita xtau kisah dia yg betul.jodoh & maut tu bukan ke dah ditentukan.kita ni kena redha la.tp pd sy pun xpasti apa sy akan buat kalau kena mcm 2.

[Reply]

 
Comment by peacegirl
2008-04-06 00:35:52

lain org, lain hati and perasaannya..mybe arwah dah terlalu cintakan ex dia…org dah bagi sepenuh hati and perasaaan kat kite,kite lak hancur2 kan hati org tu sampai lumat,mmg le sedih beb..klu x bunuh dir or bunuh sape2,confirm kene heart attack or masuk hospital bahagia…hanya orang yg blurr je tak sedih bler ex tinggalkan..ina naim tu pun meroyan bler mawi putus tunang dgn dier..sendiri mau fikirle…kte x rasa kte x boleh nak nilai..cuma apa yg berlaku kte jadikan iktibar and sentiasa ingatkan ALLAH ..anyway..alfatihah utk arwah..amin..may ALLAH bless him..

[Reply]

 
 
Comment by yang melihat
2008-04-17 13:30:58

aah saya pun spndt…
somebody…plz..

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by adi
2008-06-06 03:03:05

hmm… mcm2 kn cte psl ni…. x phm tol…. len la klu bnda tu tjadi kat dpn mta diorg sndr…. tp klu dgr lgu tu mmg la menyayat hati…. n bla aku dgr lgu tu dr band aku caye yg lgu tu di rakam dr syarikat rakaman…. mampu ke org2 biase nk rakam lagu tu dgn jelas???? stakat rakam pki hp xkn blh dgr muzik tu dgn jelas… drpd drum nye guitar nye bass nye harmoni muzik nye…. aku x pcya yg org biasa blh rakam lgu tu mlain kn artis atau kompozer dr syarikat rakaman…. n aku hrp pd kompozer2 lame spt saari amri, ly atau sesape yg pnh mnaik kan kumpulan2 rock kapak… aku hrp dpt bg jwpn sbb aku pcya yg org2 spt itu saje yg tau sme ada spe yg mencipta lagu cinta tiga segi tu…. aku hrp kompozer tu dpt bg kterangan kt mne2 media n tamat kn cte ni….. klu nk ikut kn aku dpt tau yg ayah aku seorg kumpulan band rock tau kisah ni…. tp aku tak dpt nk jwb sbb bnda tu x berlaku kt dpn mta kepala aku sndr… drpd aku crita ape yg aku dgr je lbh baik aku diam…. klu bnda tu x btl jwb la kt akhirat nanti….

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by ainulanique
2008-03-12 17:48:50

lagi satu…. mse tu dia kn br je habis spm, kes juvana boleh smpi ke tali gantung ke?? hmm ntahlah..

[Reply]

..
 
Comment by anony
2008-03-13 12:28:55

hahahahahha..korunk bley caye dgn bende macam ni?
aku pun bley rekod lagu,ciplak je mane2 lagu and ubah suai skit,then sebarkan kat internet.Pastu tulis kononnya “aku dah bunuh ex-gurlfren aku and ex bf die,aku rase sedih gler and 1 haris sblum aku mati ,aku nak wat lagu khas untuk pompuan yang aku dah bunuh.”

garenti,walau sumbang camne suara aku skali pun,mesti berlambak manusia-manusia yg worship lagu aku.
manusia memang suka bende2 karut cam ni.

Kalau betul lah kisah ni,memang patut mati budak tu!
sebab ape?aku nak tanye agama islam ade bagi kebenaran untuk bunuh orang sebab jealouse ke?
mak bapak dia tak ajar ke pasal hukum kat akhirat nanti?
bunuh anak orang suka hati die je,kalau kecewa pun, setakat bantai skit skit cukuplah.
Bodoh sungguh hamba Allah yg sorunk ni.

yo,daripada dia pergi bunuh orang yang die sayang,than buat lagu ni and expect people to understand why he did it and as a lesson for other couple yg bercinta,
lebih baik die pergi berjihad kat palestin,bunuh askar US or jewish people,atleast dpt pahala. Dia nak buat nasyid sebeum mati syahid pun lebih bagus. Bagi pengajaran kat budak-budak melayu zaman sekarang ni yang dayus tahap dewa!

daripada korunk menangis dgr lagu ni,lebih baik korunk beli vcd peperangan yg brlaku kt Iraq and Palestin.

[Reply]

..
Comment by putri ifa
2008-03-19 11:16:33

leh x nk tnya sesuatu???

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by eykanadz
2008-03-19 15:03:35

Jangan jadi buta kerana cinta……..Hargailah perasaan orang yang mencintai kita……kuatkanlah iman…alfatihah khusus untuk arwah

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by iQa
2008-03-23 23:13:08

saya setuju sgt dgn komen awk…walau sy X baper pasti,…sy X dengar lagi berita2 mcm ni…lagi2 kisah pembunuhan yg melibat kan org melayu&islam…sy hrp yg menyebarkan citer X btul harap renti kan lah..

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by sarah
2008-03-24 13:49:03

yg kau nak over sgt nie asal???????

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by misz
2008-03-28 21:37:15

Bese la..
bile da sayang sgt xpkir pe dah..
then, pikir plak ape org kate plak nanti tetibe jek xjadi kawin..
malu r.. maybe mase tu die pn da xbley nk pikir secara waras..
think positive beb! manusia xkan lari dari bt kesilapan…
Allah Maha Penyayang..
so, jgn la tgk dari sudut negatif je..
pikir la perasaan family dieorg..
ok??

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by aien
2008-03-29 16:44:33

slm….sori nak komen sikit…

saya pun dah macam-macam baca tentang arwah banduan ni…memang betul kata awak dalam islam mana ada membolehkan kita bunuh orang ikut suka hati …lebih-lebih lagi sebab jeles…tapi apa-apa pun semuanya dah terjadi kan.mungkin arwah tak boleh nak kawal emosi macam tu…rasa sayang n cinta ni memang tak boleh buat main-main…dalam keadaan macam tu arwah mungkin tak boleh nak pertimbangkan diri dia kan….memang cara yang dia buat salah…kita perlu ambil iktibar….tak apalah kita kehilangan cinta manusia asal jangan hilang cinta Allah…wasalam

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by epul
2008-03-31 13:15:34

kat mane iman laki ni.. memangla dia kecewa. tapi smpai tahap amik nyawa org ke? kita yang msh idup ni… fikirlah.. kalau matlamat cinta kerana Allah.. xkan sampai jadi mcm ni.. so kpada ang bcinta 2.. btulkan niat masing2..

[Reply]

 
Comment by peacegirl
2008-04-06 00:40:44

ko x rasa ditinggalkan,boleh le cakap mcm tu…hati lain2…ko nak judges arwah pun tak elok,org da ninggal..bab iman2 ni jgn ckp,itu antara dia dgn ALLAH…..ko cermin dulu iman ko cukup ke x..then bru nilai iman org…

[Reply]

 
Comment by eqa
2008-04-09 05:36:50

lagu ni banyak sangat la yang menyanyi kan lagu ni
keliru tak tahu sapa yang sebenanya yang betul.aq tgok kat
youtube banyak sangat vedio yang menyanyi kan lagu ni
so ini blh wat orang keliru x tau mana yang btl.
ada 2 yang ubah2 kan lagu ni… n ada jugak yang
tambah2 kan lirik lagu ni hai bosan betul…………..

[Reply]

 
 
Comment by nunu cayunk
2008-04-11 12:03:01

askom…………………………………………….
ingt bgus ar dok kata kt org mcm tu.ko taw ke prkara yg sbnarnyer smpai ko nk kata mcm tu…..kalu bnde nie jd kt ko,mcmne????ko akan rasa pedihnyer taw x????sedap mulut je kata mcm tu…..!!!ktorang bkan nk kata mcm 2 tap please understand la situasi die..jgn pndai2 nk kata ja….

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by girls smkdsa
2008-05-02 17:31:27

wei nu2..ang dok wt kmas pa r?????? ang ingat bgs sgt dk wt cam 2..ak taw la wk2 2 ang dok bngang kt mt zul tp xyh la dok lpas kt cni…biaq ar kt ppuan 2 dy nk kta pa…mlut dy bkn mlut ang…!!!!!!!

[Reply]

 
 
Comment by yang melihat
2008-04-17 13:33:23

peace man y 1 perang…..u said killing is no good… then where r ur hukum hakam

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by hana
2008-08-15 16:33:16

btol2 saye sokong….kadang2 pandai je nk bt cter….
kalo org kreatif yg bole cipte lagu yg mmbtkan org sedeh,…
ape tah lg mereka cter yg smpi bole wat org percye…..
lg1 xtakot ke bunuh org sbb jeles…..pnyla bnyk pompuan kat dunie ni
jauh lg baik………
hurmmmmm………

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by eiqa
2008-03-14 10:39:34

btl ke xcte ni sume???
lagu nie mmg sedey sgt…
menusuk terus ke dlm kalbu….
jikalau cte ni sume btll…
sy doakan semoge arwahyarham bersemadi dgn teng…
amin..

[Reply]

..
 
Comment by kyro89
2008-03-24 21:52:20

knape dia bodoh sgt????
bnyak lg pmpuan yg sudi menyintai dia sepenuh hati….
lgu dia…memang feel gle…
rase nk nangis dengar…

[Reply]

..
 
Comment by orensprite
2008-03-28 02:53:22

yang band strategy tu … tu betul … mmg lagu ni dari band tu 🙂 saya ada menyimpan lagu nya … actually penyanyi asal lagu ni bkn la hazwan yg kOrang sebut2 kan tu … lirik asal serta nyanyian pertama lagu ni dicipta oleh seOrang banduan dari singapura … dan dia masih hidup … actually pengakuan dia penah dibuat dalam surat khabar singapura … tapi pedulik la sapa pOwn yang cipta … lagu ni best … lagi best time band strategy bawak 😀 klo nak add saya kat YM :- O_R3N@YAHOO.COM

[Reply]

..
Comment by nur diana
2008-03-29 17:08:03

Title: Cinta tidak berbalas punca Norzi Ayu dibunuh
Description: Utusan Malaysia, JUly 29th, 2004

KLANG 28 Julai – Suspek dalam kes pembunuhan Pegawai Penyelidik di Institut Penyelidikan Perubatan (IMR), Norzi Ayu Md. Noor, dipercayai bertindak membunuh mangsa kerana cintanya tidak berbalas.

Adik mangsa, Noorziana Md. Noor berkata, tidak wujud cinta tiga segi dalam kes ini, cuma cinta suspek tidak berbalas dan cemburu.

Kata beliau, kakaknya menganggap suspek sebagai kawan sahaja dan tidak lebih daripada itu.

Katanya, bapa mereka, Md. Noor Dahari juga mengetahui masalah Norzi Ayu dengan suspek.

“Ayah sering menasihatkan kakak supaya berhati-hati, malah ayah sering menziarahi kakaknya di Bandar Baru Bangi bagi memastikan keselamatannya,” katanya.

Tambahnya, suspek itu juga dipercayai terlalu marah dan kecewa melihatkan kakaknya membawa bakal tunangnya selama tiga hari berturut-turut ke satu pertandingan silat yang diadakan di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) sejak Jumaat lalu.

“Kakak menjadi juri dalam pertandingan itu dan dia tidak menyangka tindakannya membawa teman lelakinya itu mengundang rasa marah suspek kerana suspek pada masa itu sudah tidak ada sebarang hubungan lagi dengan kakak,” katanya ketika ditemui di rumahnya di Taman Maznah di sini hari ini.

Semalam, Norzi Ayu, 27, mati setelah ditikam pada perut dipercayai oleh bekas teman lelakinya selepas diikat dengan tali pinggang baju silat di sebuah pangsapuri di Bandar Baru Bangi dekat sini.

Sebelum ditikam dalam kejadian pukul 3 petang kelmarin, Norzi Ayu yang berasal dari Klang dikatakan bertengkar dengan suspek berkenaan di Pangsapuri Seri Tanjung, Taman Seri Tanjung, Bandar Baru Bangi.

Akibat kejadian itu, mangsa telah dimasukkan ke Hospital Kajang tetapi meninggal dunia kira-kira pukul 8.15 malam kelmarin.

Berikutan itu, suspek yang berusia 23 tahun dan merupakan bekas penuntut UKM dalam jurusan ekonomi di tahan di Hospital Kajang pada malam kelmarin apabila dia dibawa oleh abangnya untuk melawat mangsa.

Noorziana yang sering berkongsi masalah dengan kakaknya itu berkata, pada hujung bulan lepas, kakaknya telah diminta oleh suspek membuat keputusan sama ada memilihnya atau orang lain.

“Kakak berkata dia memilih orang lain (bakal tunangnya).

“Kakak saya juga ada bertanya perkara itu kepada saya dan saya kata, kakak harus mengikut kata hati.

“Kakak akhirnya memilih untuk memutuskan hubungan dengan suspek kerana berpendapat tiada keserasian antara mereka,” katanya.

Noorziana juga terkilan kerana kakaknya itu tidak pulang ke rumah pada hujung minggu lalu seperti biasa kerana demam.

“Kakak kata badannya terasa lemah serta letih selepas mengendalikan pertandingan silat berkenaan,” katanya.

Malah, katanya, Norzi Ayu turut merancang mengambil cuti kecemasan pada hari kejadian untuk berehat dan kembali ke rumah keluarganya di sini pada sebelah petang.

“Jika kakak sihat, dia bukan sahaja akan pulang ke sini (rumah keluarganya) dan terlepas dari kejadian itu tetapi juga mungkin dapat melawan suspek kerana Norzi Ayu sudah mencapai tahap jurulatih dalam Seni Silat Gayung yang disertainya itu,” jelasnya.

Mengenai suspek, Noorziana berkata, seluruh ahli keluarganya mengenali lelaki itu kerana dia telah beberapa kali datang ke rumah mereka.

Malah katanya, keluarga suspek dari Kelantan juga pernah datang berhari raya di rumah mereka.

“Arwah kakak memang agak rapat dengan suspek kerana sama-sama menyertai silat gayung,” katanya.

Sementara itu, ibu mangsa, Puziah Hassan, 52, masih sebak dengan kehilangan anak sulungnya itu kerana mangsa merupakan anak yang ceria, baik hati, suka menolong orang, sangat rapat dengan ahli keluarganya serta menjadi contoh kepada adik-adiknya.

Katanya, kali terakhir dia bertemu dengan anaknya itu ialah pada 18 Julai lalu semasa Norzi Ayu bersiap untuk ke Melaka bagi membentangkan kertas kerjanya untuk melengkapkan keperluan ijazah sarjananya.

“Dia anak tidak bercakap banyak, rapat dengan adik-adiknya dan sentiasa berterus terang apabila menghadapi masalah.

“Kami semua sayangnya dan kami reda dengan pemergiannya,” katanya dengan nada perlahan menahan sebak

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by nur diana
2008-03-29 17:02:18

ok…..sebelum korang buat kesimpulan….ako ni pon baru dgr pasal kes perangkap cinta aka cinta tiga segi…..if KORANG NAK TAU APA YG BERLAKU, KORG KNE LA BUAT RESEARCH MCM AKO BUAT….IF KORG NAK TAU, AKO DH BUAT RESEARCH N AKO TGK DLM ONLINE NEWSPAPER…., IF NAK TAU PERKARA SEBENAR, NAMA LAKI TU BUKAN HAZWAN OR APA2 LA…NAMA BETUL DIE IRAWADI MUHAMMAD FROM UKM…DIE BERASAL DR PASIR MAS KELANTAN….PEREMPUAN YG DIE BUNUH IS NORZI AYU….KALU KORG TAK PERCAYA, KORG SEARCH NAMA NORZI AYU N CRI DLM NEWS STRAITS TIMES, MALAY MAIL, UTUSAN(SIAP ADA GMBR POMPUAN TU LG)….MEREKA BERDUA ADALAH PELAJAR SILAT GAYUNG…..MASE KEJADIAN, TOK GURU SILAT DIORG YG JADI WITNESS PEMBUNUHAN TU….PEREMPUAN TU KNE TIKAM KAT ABDOMEN KAT APARTMENT (DI BANDAR BANGI)….DIORG KNAL MASE SILAT GAYUNG…..N LELAKI NI HANYA BUNUH GF DIE SAHAJA!!! PLZZ JGN NAK BUAT CITER KALU KORG TAK RESEARCH!!! N THEN BILE AKO KAJI TERDAPAT PERCANGAHAN BETWEEN STATEMENT YG ADIK DIE….KALU TAK PERCAYA SEARCH DLM GOOGLE “UTUSAN MALAYSIA, JULY 29, 2004…..
STATEMENT ADIK DIE YG BUAT: NOORZIANA
——-tidak wujud cinta tiga segi dalam kes ini, cuma cinta suspek tidak berbalas dan cemburu.
——-kakaknya menganggap suspek sebagai kawan sahaja dan tidak lebih daripada itu.
——-Noorziana yang sering berkongsi masalah dengan kakaknya itu berkata, pada hujung bulan lepas, kakaknya telah diminta oleh suspek membuat keputusan sama ada memilihnya atau orang lain.

“Kakak berkata dia memilih orang lain (bakal tunangnya).

“Kakak saya juga ada bertanya perkara itu kepada saya dan saya kata, kakak harus mengikut kata hati.

“Kakak akhirnya memilih untuk memutuskan hubungan dengan suspek kerana berpendapat tiada keserasian antara mereka,” katanya.

KALU KORG PAHAM DR STATEMENT NI, KORG TGK ADA BERCANGAH TAU….ADIK DIE CKP SEKADAR KAWAN…TAPI SEMUA ONLINE NEWSPAPER YG AKO BACA, CKP IRAWADI N NORZI PERNAH BERCOUPLE…..N APA YG AKO PHM, KALU KITA DIPERDUAKAN DLM BERCINTA, KITA MESTI AKAN MENYURUH ORG YG PERDUAKAN CINTA MEMBUAT KEPUTUSAN MEMILIH SALAH SATU (SPT DLM STATEMENT YG BERKATA—–kakaknya telah diminta oleh suspek membuat keputusan sama ada memilihnya atau orang lain.)
AND KORG PIKIR, SESEORG TAKKAN HILANG KAWALAN JIKALAU HATI NYA TIDAK DISAKITI ATAU DIPERDUAKAN……AKO RASE MESTI ADA POMPUAN TU BUAT SESUATU SMPI LAKI ITU MEMBUAT TINDAKAN DI LUAR BATASAN DGN BUNUH POMPUAN TERSEBUT…..

INI PENDAPAT AKO…SBB DUA ARI AKO KAJI KES INI….KESAHIHAN YG AKO DPT SEMUA DLM ONLINE NEWSPAPER….AKO MINTA MAAF KALU ADA PIHAK YG TERSINGGUN DGN COMMENT AKO INI…TAPI AKO SEKADAR UTK MENCARI KEBENARAN DI SEBALIK APA YG BERLAKU…..

[Reply]

..
Comment by nur diana
2008-03-29 17:14:28

AND IRAWADI DIKENAKAN HUKUMAN SECTION 302 YG MEMBAWA HUKUMAN MANDATORI….PLZZZ LAGI SKALI AKO NAK INGAT, IRAWADI SUDAH MENJADI ARWAH…LAGU DIE KITE BUAT LA JD PENGAJARAN…N TAK YAH NAK BUAT CITER CKP AUNTIE AKO CKP LA, JIRAN AKO CKP LA, KAWAN AKO KWAN KEPADA DIE LA….SBB APA YG KORG DGR CITER TU, KNE PASTIKAN KESAHIHAN DIE….TAK DA KESAHIHAN NO NEED TO SPREAD THE STUPID NEWS….TAK TENANG ARWAH DLM KUBUR KALU KORG CITER YG BUKAN….WASALAM….

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by hazwan mmu
2008-04-09 16:17:50

dlm hal ini ak rase x btol la,ce korg fikir logik,setahu ak lecture ak tau,org yg nk kene gantung,dh x bermaya nk jln inikn nk wat lagu.bagi semua org,kte x leh caya cite ni bulat.so korg fikir secara logik,lg 1 klu org dh tau nk kene gantung mst la bnyk wat amal,nk bwk kt akhirat esk,xkn la dia nk bwk lagu kot.btul x?

[Reply]

 
Comment by eclipse
2008-04-10 15:34:00

hallo bro!!!
mcm r lu taw sgt psl sape yg wt lagu tue…
anyway, cian gak ngn deme b’2..
hope bende2 cenngini da x jd ag..

remember! bukan sume owg akn lemah semangaT cm lu ao!
some people born n trained to b a heartless people when heart broken..
wa rs lu ade gak bunuh diri bila pkra yg sma jd kt lu..

[Reply]

 
 
Comment by lemontree
2008-09-08 00:12:37

irawadi dah mati apenye..mengarut la ko nih..
dia leklok lagi idop dalam penjara kajang..
3 november 2008 nanti dia diperintahkan utk membela diri oleh mahkamah..xkena gantung pon lagi..xbaik la ko..kata dia dah arwah

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by mrs adie
2008-03-31 11:42:52

hye..first time joint blog ni. pd kiter yg beragama islam.pastinya kiter tau dan perlu percaye qada’ dan qadar yg tuhan dah tetapkan pd kiter. seriusly, adie nangis ms dgr lagu ni. sekeras2 dan setabah2 hati manusia.biler kiter di lukakan. kiter tetap akan menangis. adie tak berapa nak tau sgt ttg citer sbnr lagu ni. paper pun arwah hazwan sepatutnyer lebih berfikiran rasional.mungkin de hikmahnyer pe yg Allah dh tetapkan dlm hidup kiter. bkn hak kiter utk merampas nyawa org lain.adie bkn nak salahkan sesaper.bukan juger nak menangkan kekasih hazwan yg korg citerkan ni. tapi ati dan perasaan mmg tak boleh di paksa. cuber korg letak kan diri korg di tempat kksh hazwan. mcmane agaknyer perasaan korg. aper agaknyer yg korg akan wat kan. kiter cumer manusia biasa. sengajer atau tidak, kiter tetap akan wat silap. mcm tu jugak kksh si hazwan ni.silap dier kerana t’luper memikirkan perasaan si hazwan tp pernah ker korg terpikir sedalam2nyer knpa kksh si hazwan i sanggup balik ke pangkuan kksh lamer dier..knpa korg tak salahkan pkwer lamer kksh si hazwan ni?aperpun, arwah tak patut membunuh. tuhan tak pernah memberi ujian pd umatnya melampaui batas kemampuan umatnyer. cumer arwah terlalu mengikut perasaan. adie bersimpati sgt dgn arwah.lau tak adie takkan menangis maser dgr lagu ni.tersentuh sgt..tak sangka kerana cinta, manusia sanggup membunuh.aperpun, semoga arwah mencucuri rahmat ke atas roh arwah. al-fatihah….

[Reply]

..
 
Comment by pakhussein
2008-04-01 00:44:54

aku rase ek….ni sumer tak betul r…..sebab lagu ni kalau dengar btul2 kan….pkai 2 gitar….camne lak sorang banduan leh main 2 gitar….lain r kalau warden tolong jamming skali boleh r kot…hehe…tapi kalau citer ni betul….mmg kesian r kat laki tu….al-fatihah

[Reply]

..
 
Comment by Riel
2008-04-11 10:32:35

Assalamualaikum khai..

Sy mmg da lme dgr psl lagu ni..n td sy baru je download video pembunuhan 2..

Tp rsenye awk salah video la..sbb tu video minah rempit yg kene blasah smpai mati sbb meragut..

[Reply]

..
 
Comment by syuk12
2008-04-15 09:44:26

asal xmenyintai ALLAH mcm tu?hmmm….adam pon kene keluar dari syurga pon pasal pompuan…hmmm entahla…pasal pompuan..jahanam lelaki….pilihlah yg baik2…senang nanti…

[Reply]

..
 
Comment by haziziey10
2008-04-20 01:04:53

APA YG SEBENARNYA YG BERLAKU IALAH-
A 17-year-old girl has been stoned to death in Iraq because she loved a teenage boy of the wrong religion.

As a horrifying video of the stoning went out on the Internet, the British arm of Amnesty International condemned the death of Du’a Khalil Aswad as “an abhorrent murder” and demanded that her killers be brought to justice.

Reports from Iraq said a local security force witnessed the incident, but did nothing to try to stop it. Now her boyfriend is in hiding in fear for his life.

Miss Aswad, a member of a minority Kurdish religious group called Yezidi, was condemned to death as an “honour killing” by other men in her family and hardline religious leaders because of her relationship with the Sunni Muslim boy.

They said she had shamed herself and her family when she failed to return home one night. Some reports suggested she had converted to Islam to be closer to her boyfriend.

Miss Aswad had taken shelter in the house of a Yezidi tribal leader in Bashika, a predominantly Kurdish town near the northern capital, Mosul.

A large crowd watched as eight or nine men stormed the house and dragged Miss Aswad into the street. There they hurled stones at her for half an hour until she was dead.

The stoning happened last month, but only came to light yesterday with the release of the Internet video.

It is feared her death has already triggered a retaliatory attack. Last week 23 Yezidi workmen were forced off a bus travelling from Mosulto Bashika by a group of Sunni gunmen and summarily shot dead.

An Amnesty International spokesman in London said they receive frequent reports of honour crimes from Iraq – particularly in the predominantly Kurdish north.

Most victims are women and girls who are considered by male relatives to have shamed their families by immoral behaviour.

Kurdish authorities have introduced reforms outlawing honour killings, but have failed to investigate them or prosecute suspects, added the Amnesty spokesman.

Kate Allen, the organisation’s UK director, said: “This young girl’s murder is truly abhorrent and her killers must be brought to justice.

“Unless the authorities respond vigorously to this and any other reports of crimes in the name of ‘honour’, we must fear for the future of women in Iraq.”
__________________

[Reply]

..
 
Comment by fatin
2008-05-01 17:47:22

ne satu betol ni??? pelik tol la… mcm2 cite yang didengar.. ada yang cam ni.. ada yang cam 2.. ada yang cam ni.. plez la kpd sesiapa yg btol2 tau cite ni, share la dgn kiteorag… dan kpd yang tak tau.. jgn la uat2 cte.. cian kat arwah ni..

[Reply]

..
Comment by benci karot!!
2008-05-09 18:37:40

seme nye berlaku kat iraq!! bodo, ade faham???????????

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by gulzrrrrrrrr
2008-05-08 12:19:26

btol ke korang nie?????????
cian la sma kt dia………..

[Reply]

..
 
Comment by kpsk
2008-09-18 01:23:49

sebenarye citer tuh sume x btul aper yg anda tulis tu sumer
x btul..

[Reply]

..
 
 
Comment by menteil
2008-03-05 01:02:52

yup!! memang sedih kisah nie… dengar lagu dia memang layan la…

[Reply]

adi Reply:

mmg lyn….. tp kisah nye kt tak tau btl ke x…. sbb aku tgk lirik dia pn ada style lirik rock kapak… mcm ms zaman2 bpr, evolusi, damasutra…. cba korg bc blk lirik2 lgu2 tu mcm lgu kumpulan laksamana… kn lirik tu jln crite cinta…. aku hrp slain lyn lgu ms kini plz hargai zaman2 rock2 kapak n yg sblm nye… sbb tanpa diorg xkn ada aliran muzik yg mcm skarang… prubahan cme pd arus zaman je….

[Reply]

..
Comment by adi
2008-06-06 03:28:22

mmg lyn….. tp kisah nye kt tak tau btl ke x…. sbb aku tgk lirik dia pn ada style lirik rock kapak… mcm ms zaman2 bpr, evolusi, damasutra…. cba korg bc blk lirik2 lgu2 tu mcm lgu kumpulan laksamana… kn lirik tu jln crite cinta…. aku hrp slain lyn lgu ms kini plz hargai zaman2 rock2 kapak n yg sblm nye… sbb tanpa diorg xkn ada aliran muzik yg mcm skarang… prubahan cme pd arus zaman je….

[Reply]

..
 
 
Comment by gurl life
2008-03-05 06:03:09

sedih nye lagu nie….waaa…..

[Reply]

..
 
Comment by under18
2008-03-05 09:10:27

nie sejarah psl lagu nie…..

pgi kt link nie…….

http://evildead78lair.blogspot.com/2008/02/perangkap-cinta-ayie-dan-berd.html

[Reply]

Khai Reply:

aku x bape percaya dengan kononnya itu fakta yg betul.. sedangkan bukti pon takde langsung yg kukuh cakap tu lagu masa tahun 1998.. dari komen kat utube tu, agak tak bape logik untuk budak form 1 (masa tu dia 13 tahun) untuk cipta lagu seperti ini.. ape psycho ke ape budak tu…

apapun, Allahualam bisawab..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-05 17:18:56

aku x bape percaya dengan kononnya itu fakta yg betul.. sedangkan bukti pon takde langsung yg kukuh cakap tu lagu masa tahun 1998.. dari komen kat utube tu, agak tak bape logik untuk budak form 1 (masa tu dia 13 tahun) untuk cipta lagu seperti ini.. ape psycho ke ape budak tu…

apapun, Allahualam bisawab..

[Reply]

..
 
 
Comment by musnaz
2008-03-05 09:14:28

apa-apa pon, matlamat tak akan menhalalkan cara. membunuh bukan carannya… so amik iktibar je lah

[Reply]

Khai Reply:

itulah.. cinta itu buta dan cinta itu boleh membutakan..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-05 17:38:51

itulah.. cinta itu buta dan cinta itu boleh membutakan..

[Reply]

..
 
 
Comment by eiza
2008-03-05 11:10:20

i’m so curious…

aku betul2 nk tau cerita sebenar sbb dh naik muak dgr mcm2 versi..sian ar kt empunya cerita ni even dia dh takde..hope dia aman kt ‘sana’..

harap2 ade kwn2 dia g tampil bg penjelasan…

[Reply]

mizza Reply:

aq sokong ko eiza….mber2 aruah tlglah cter bnde yg tol…

aq hrp sngt mber2 dy tmpil tok mjlaskan….

[Reply]

..
Comment by mizza
2008-03-20 08:47:43

aq sokong ko eiza….mber2 aruah tlglah cter bnde yg tol…

aq hrp sngt mber2 dy tmpil tok mjlaskan….

[Reply]

..
 
 
Comment by MK
2008-03-05 11:13:03

uhu,,
jangan la sampai bunuh orang
tak baik
sakit orang tu

jangan la dok pikir kat awek je
pikir la kat tuhan banyak2

kalau pikir tuhan banyak2
sure tak jiwa kacau camni

pe pun, macam kata musnaz
kita amik iktibar je..

semoga Allah lindungi kita..

[Reply]

Khai Reply:

betul tu.. mungkin dia menyesal la tu lepas bunuh tu.. ye la time geram mana ingat semua baik dan buruk.. sian kat parent dia… anak dia buat macam diorang x wujud je.. isk!

[Reply]

aien Reply:

hai…
firstly dengar cite ni dari adik…emm rasa tertarik dengan cite ni…pastu terus search tentang kisah banduan ni…memang sedih bila dengar lagu ni…tapi terlalu banyak sangat cite tentang arwah ni…tak tahu mana yang betul…saya harap akan jumpa cite yang sebenar…al-fatiha untuk arwah

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-05 17:22:10

betul tu.. mungkin dia menyesal la tu lepas bunuh tu.. ye la time geram mana ingat semua baik dan buruk.. sian kat parent dia… anak dia buat macam diorang x wujud je.. isk!

[Reply]

..
Comment by aien
2008-03-29 16:50:54

hai…
firstly dengar cite ni dari adik…emm rasa tertarik dengan cite ni…pastu terus search tentang kisah banduan ni…memang sedih bila dengar lagu ni…tapi terlalu banyak sangat cite tentang arwah ni…tak tahu mana yang betul…saya harap akan jumpa cite yang sebenar…al-fatiha untuk arwah

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by ija
2008-03-05 11:47:51

Pertama kali ija dgr lagu nie…sunggguh menyentuh hati…lagu ni buat ija menitis air mata…
kebetulan bfriend ija kini tiada disisi…bagi ija…ija x mahu menjadi seperti girl tu…ija tetap setia pada bfriend ija walaupon dia kini seperti hazwan (B)…ija dan bfriend kene kuat menhangrungi dugaan ini…setiap dugaan ada hikmahNya…doakan agar kami pertahankan cinta suci ini sehingga ke akhir hayat kami ya…amin…bye semua

[Reply]

Khai Reply:

huhu.. pakwe ija sama macam hazwan? adakah dia menerima nasib yang sama? uhuhu..

ye la, amin ya rabbal alamin..

[Reply]

hassan bad boy Reply:

aku pun sama nasib ngan dia tp aku bnyk brsabar.x kn dia sanguup bunuh kut.

[Reply]

kentang90 Reply:

kecian kt awk…wazzup2 beb!x mau r sedih idup mst ceria bru best…

putri ifa Reply:

khai leh x nak tanya pendapat?

[Reply]

putri ifa Reply:

leh??

yaya Reply:

hehe…ble pke2 alek ctew ni bodo gak……ad ke hmba Allah yg sgop mati gara2 awek x gune…if tol la ya mmg respect kt hazwan ni gentle glew….but nk cari laki cm ni nk dpt satu dlm seribu….watever la guys…kay tata semua

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-05 17:24:28

huhu.. pakwe ija sama macam hazwan? adakah dia menerima nasib yang sama? uhuhu..

ye la, amin ya rabbal alamin..

[Reply]

..
Comment by hassan bad boy
2008-03-18 22:13:34

aku pun sama nasib ngan dia tp aku bnyk brsabar.x kn dia sanguup bunuh kut.

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by kentang90
2008-04-03 12:57:27

kecian kt awk…wazzup2 beb!x mau r sedih idup mst ceria bru best…

[Reply]

 
 
Comment by putri ifa
2008-03-19 11:18:09

khai leh x nak tanya pendapat?

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by putri ifa
2008-03-19 11:19:04

leh??

[Reply]

 
 
 
Comment by yaya
2008-03-13 12:46:11

hehe…ble pke2 alek ctew ni bodo gak……ad ke hmba Allah yg sgop mati gara2 awek x gune…if tol la ya mmg respect kt hazwan ni gentle glew….but nk cari laki cm ni nk dpt satu dlm seribu….watever la guys…kay tata semua

[Reply]

..
 
 
Comment by Fahmishah
2008-03-05 14:07:03

kerana wanita juga terjadi pembunuhan pertama
habil dan qabil

[Reply]

..
 
Comment by firdee
2008-03-05 14:09:48

mcm2 version pasal cite nih kan…tu le penangan lagu dia…yg ni link lagu ni kat imeem…ni mcm version studio je… http://profile.imeem.com/DfwsYU/music/_4hTMssB/ayie_and_berd_perangkap_cinta_modifed/

[Reply]

..
 
Comment by Aisyah
2008-03-05 14:17:07

you know, i disagree.

first off, the girl was given a choice. to choose her ex or to stay with her bf. she chose her ex.
Second, Hazwan, being an adult should handle it well and respect the girl’s choice since he (hazwan) loves her. he should be able to let her go. sometimes, love means letting go. that’s what i’ve learned. really. someone taught me that.

so, why are you accusing that girl zalim? she chose her ex. that’s her choice. her right. maybe she’ve seen how shallow Hazwan was and that’s why she chose her ex over him?

“hargailah cinta seorang lelaki”

habis tu, ex dia tu bukan lelaki?

anyway, this story is sad sad sad. i pity the girl and the ex. since Hazwan has killed the ex and the girl, there is no slightest pity for him. i think he’s pathetic. he made a very bad move.

i’m just voicing out my opinion. 🙂

[Reply]

Khai Reply:

aisyah, hanya lelaki yang memahami lelaki. siapa cakap that girl diberi pilihan? No! dia tiada pilihan lain selain terus couple dengan pakwe dia tu. Bukan kembali kepada lelaki yang pernah mengecewakan dia..

bak kata pepatah, sudah dapat gading bertuah, tanduk tak berguna lagi..

cuba selami hati seorang hazwan.. apa dia rasa? tak rasa macam dipergunakan ke? bila takde jantan, cari dia.. couple ngan dia.. bila lelaki tu datang balik, dia boleh tinggalkan hazwan macam tu je.. seminggu sebelum tarikh Khawin?

neway, thanks for ur opinion 😀

[Reply]

Aisyah Reply:

you didn’t say that they were going to get married. or did i miss that point. in that case, yeah, i agree with you. she’s an as*****!

no wonder Hazwan became that insane. OMFG.

[Reply]

Khai Reply:

i see.. tertinggal dalam artikel nak kasitahu dia clash seminggu sebelum khawin.. kira dia putus tunang le tu..

hafreze Reply:

hehe..khai..ko sgt best..hanya lelaki yg memahami lelaki..bodo pompuan ni, kite dh btul2 syg kat die, buat taik. aku pun pernah terpk bende yg sama, nk bunuh jer. tapi seb bek sabar tue masih ada, haa..tgk die..aku kua pape bukan pasal membunuh..kua paper kerana kejayaan.

Aisyah, I rasa u tak penah kene perkara yang sama, sbb tue u mudah nk kata mcm tue. No way la, lelaki pn ade ego mau jaga, tapi tu la, this guy dh silap langkah.

Buat lelaki2, bunga bukan sekuntum..perempuan lagi ramai dr lelaki. Sepatutnya, mereka lah yang berkejar2 nak kat kita.
So, kita as lelaki, janganlah nak bersedih sgt bile kehilangan perempuan, percayalah akan ada balasan yang baik untuk kita di masa depan.

Aku bercakap berdasarkan pengalaman, dan aku mmg pernah rasa sume bende ni..

bukan ex-hazuan Reply:

ape laa.. jgn laa korg gaduh2..
itu semua qada’ dan qadar…

bungatercinta Reply:

hmmm baru dapat lagu ni semalam bluetut dari membe terus search for the story…if this story was true its damn sad…sedey cinta tak dihargai…but arwah pun may be have done tindakan yang melulu but we know la lelaki kan bile naik angin, tsunami pun kalah…

but still, back to our root i respect a MAN as ketua keluarga, pelindung kaum wanita yang dianggap lemah( even not nowadays), pelengkap hidup seorg wanita ( saying that on behalf of girl kite wanita and lelaki saling melengkapi)

.tapi yang penting kite ingat pada Pencipta…segala yang berlaku dalam hidup kite dah tertulis.siapa pasangan kite dah ditakdirkan..anggap la citer ni sebagai pengajaran kite sesama manusia baik lelaki o wanita…. jgn la panjangkan lagi citer arwah ni… yang pergi tetap akan pergi yang hidup ni fikirla yang terbaik untuk hidup d dunia dan akhirat….lagipun cian kat roh arwah kan… dah la dia pergi dengan cara cam tu hopefully die sempat la memohon keampunan dari Tuhan disaat akhirnye….

by the way THUMB uP to owner of this blog… its interesting but i think this topic shud be stop…untuk menghormati arwah yang telah pergi kerana banyak versi yang di ceritakan…biarkan la ape yang belaku menjadi rahsia di telan masa… untuk apa kite nak tau citer nye kalo orgnye dah takde t tak pasal2 gaduh plak n tak pasal2 kite wat fitnah

lets by gone be by gone

nurshahid Reply:

Bg sha lah kan,kalau sha…
sha bukan saje bunuh,tapi sha blender skali ppuan2.Biar lumat.
W/pun dia kaum sha,tapi care dia tu..memalukan kaum sendiri.
ye lah,dah dapat cinta sejati,gi tinggalkan.
Nak jugak…..pilih yg curang.
Zaman skang ni,bukan senag nak cari lelaki mcm ni.
kalau ade pun,1 dalam 1000.
Ha,mgkn arwah termasuk dlm golongan ni.
Ish,pelik betul lah.

[Reply]

mrs adie Reply:

sha..adie pun perempuan jugak. tapi lau setakat sha dgr lagu tu then ckp yg arwah ni betul2 sorg lelaki sejati yg memiliki cinta sejati.adie betul2 tak leh terima.bg sorg insan yg terluka membuat silap dan akhirnya menyesal, no wonder la lagu yg dier nyanyikan sbgi luahan hati mampu untk watkan hati kiter tersentuh sekaligus menganggap wanita tu zalim. tapi bg adie seorg lelaki sejati tak kan wat camtu pd org yg dier syg.bak kater aisyah..”he should be able to let her go. sometimes, love means letting go. that’s what i’ve learned…”.adie sokong kater2 aisyah yg ni. so, hope sya lebih memikirkan prasaan insan laen yg tak berpeluanng meluahkan aper yg mereka rasa. tak seperti arwah yg sempat meluahkan kekesalan hati dier..

adda qisstina Reply:

sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah..bahagiakanlah arwah kat
sana….and please don’t jz blame arwah..
mungkin ada sesuatu yang kita x faham….
jd berhenti buat spekulasi yang kita sendiri tak pasti…
why?coz,kt dunia ni…ada lagi yang bernyawa…
maruah yang perlu di jaga…
so,jgn guriskn hati mereka…please…………

[Reply]

fardatul Reply:

sy sokong kata2 aisyah…tak patut sgt hazwan wat cm 2…kalo die cinte mesti die sanggup wat pepun yg pempuan tu nak asal pempuan tu bahgia.mayb ex-bf pempuan tu dapat bagi kebahgian so dia pilih ex-bf die…islam tak penah menghalalkan cara…pempuan tu kn bunuh…sakit menunngu nafas terakhir tp kat tali gantung juz skali jerut je da mati…pk2 la…sanggup die ragut nyawa yg tuhan ciptakan sesuka hati die…juz pendapat.

[Reply]

nur diana Reply:

MISS FARDATUL, IF U WANNA KNOW, SAKIT KNE BUNUH SAMA GAN SAKIT KNE GANTUNG….SBB SAKIT KNE GANTUNG, DLM MASE NYAWA KITE DITARIK, KITA AKAN TERSEKSA JUGAK..NO SUCH THING SKALI JERUT DH MATI…SY JUST PERBETULKAN STATEMENT YG AWAK BUAT TU ADALAH SALAH….

[Reply]

sky_block Reply:

kalo pmpuan tu bahagia si hazwan cmne lak??? merana sorg2 kat umah cm org gila…
pada zahirnye hazwan pmbunuh…
hakikat pmpuan tu pmbunuh cinta n punca pmbunuhan…
kalo pmpuan tu tetap pndirian takn jadi cmni…
kalo dulu nape terhegeh2 nak pts dhn ex-bf die???
tu la beza antara pmpuan dgn laki mudah buat kptsan dgn prasaan…kaum yg lemah

[Reply]

nana Reply:

towl2..aku skong ko..prmpwn 2 la yg slh..psl die bwt si hazwan cm 2??ksian tau kt hazwan..die yg sprh nywa cyg kt pmpwn 2..prmpwn 2 bwt die cm 2..cb ltk dri korg d tmpt si hazwan..apa yg korg rsa??skt tak dbwat cm 2??mztla korg akn rsa skt hti,jelz n bdndm..apa2 pn smoga arwah hazwan d tmptkn d klngn yg lyk brda d cc NYA..alfatihah

..
Comment by Khai
2008-03-05 17:09:31

aisyah, hanya lelaki yang memahami lelaki. siapa cakap that girl diberi pilihan? No! dia tiada pilihan lain selain terus couple dengan pakwe dia tu. Bukan kembali kepada lelaki yang pernah mengecewakan dia..

bak kata pepatah, sudah dapat gading bertuah, tanduk tak berguna lagi..

cuba selami hati seorang hazwan.. apa dia rasa? tak rasa macam dipergunakan ke? bila takde jantan, cari dia.. couple ngan dia.. bila lelaki tu datang balik, dia boleh tinggalkan hazwan macam tu je.. seminggu sebelum tarikh Khawin?

neway, thanks for ur opinion 😀

[Reply]

..
Comment by Aisyah
2008-03-05 17:49:19

you didn’t say that they were going to get married. or did i miss that point. in that case, yeah, i agree with you. she’s an as*****!

no wonder Hazwan became that insane. OMFG.

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2008-03-05 19:50:36

i see.. tertinggal dalam artikel nak kasitahu dia clash seminggu sebelum khawin.. kira dia putus tunang le tu..

[Reply]

 
Comment by hafreze
2008-03-13 10:25:09

hehe..khai..ko sgt best..hanya lelaki yg memahami lelaki..bodo pompuan ni, kite dh btul2 syg kat die, buat taik. aku pun pernah terpk bende yg sama, nk bunuh jer. tapi seb bek sabar tue masih ada, haa..tgk die..aku kua pape bukan pasal membunuh..kua paper kerana kejayaan.

Aisyah, I rasa u tak penah kene perkara yang sama, sbb tue u mudah nk kata mcm tue. No way la, lelaki pn ade ego mau jaga, tapi tu la, this guy dh silap langkah.

Buat lelaki2, bunga bukan sekuntum..perempuan lagi ramai dr lelaki. Sepatutnya, mereka lah yang berkejar2 nak kat kita.
So, kita as lelaki, janganlah nak bersedih sgt bile kehilangan perempuan, percayalah akan ada balasan yang baik untuk kita di masa depan.

Aku bercakap berdasarkan pengalaman, dan aku mmg pernah rasa sume bende ni..

[Reply]

 
Comment by bukan ex-hazuan
2008-03-27 13:58:18

ape laa.. jgn laa korg gaduh2..
itu semua qada’ dan qadar…

[Reply]

 
Comment by bungatercinta
2008-04-11 19:11:43

hmmm baru dapat lagu ni semalam bluetut dari membe terus search for the story…if this story was true its damn sad…sedey cinta tak dihargai…but arwah pun may be have done tindakan yang melulu but we know la lelaki kan bile naik angin, tsunami pun kalah…

but still, back to our root i respect a MAN as ketua keluarga, pelindung kaum wanita yang dianggap lemah( even not nowadays), pelengkap hidup seorg wanita ( saying that on behalf of girl kite wanita and lelaki saling melengkapi)

.tapi yang penting kite ingat pada Pencipta…segala yang berlaku dalam hidup kite dah tertulis.siapa pasangan kite dah ditakdirkan..anggap la citer ni sebagai pengajaran kite sesama manusia baik lelaki o wanita…. jgn la panjangkan lagi citer arwah ni… yang pergi tetap akan pergi yang hidup ni fikirla yang terbaik untuk hidup d dunia dan akhirat….lagipun cian kat roh arwah kan… dah la dia pergi dengan cara cam tu hopefully die sempat la memohon keampunan dari Tuhan disaat akhirnye….

by the way THUMB uP to owner of this blog… its interesting but i think this topic shud be stop…untuk menghormati arwah yang telah pergi kerana banyak versi yang di ceritakan…biarkan la ape yang belaku menjadi rahsia di telan masa… untuk apa kite nak tau citer nye kalo orgnye dah takde t tak pasal2 gaduh plak n tak pasal2 kite wat fitnah

lets by gone be by gone

[Reply]

 
 
Comment by nurshahid
2008-03-22 14:31:04

Bg sha lah kan,kalau sha…
sha bukan saje bunuh,tapi sha blender skali ppuan2.Biar lumat.
W/pun dia kaum sha,tapi care dia tu..memalukan kaum sendiri.
ye lah,dah dapat cinta sejati,gi tinggalkan.
Nak jugak…..pilih yg curang.
Zaman skang ni,bukan senag nak cari lelaki mcm ni.
kalau ade pun,1 dalam 1000.
Ha,mgkn arwah termasuk dlm golongan ni.
Ish,pelik betul lah.

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by mrs adie
2008-03-31 12:27:21

sha..adie pun perempuan jugak. tapi lau setakat sha dgr lagu tu then ckp yg arwah ni betul2 sorg lelaki sejati yg memiliki cinta sejati.adie betul2 tak leh terima.bg sorg insan yg terluka membuat silap dan akhirnya menyesal, no wonder la lagu yg dier nyanyikan sbgi luahan hati mampu untk watkan hati kiter tersentuh sekaligus menganggap wanita tu zalim. tapi bg adie seorg lelaki sejati tak kan wat camtu pd org yg dier syg.bak kater aisyah..”he should be able to let her go. sometimes, love means letting go. that’s what i’ve learned…”.adie sokong kater2 aisyah yg ni. so, hope sya lebih memikirkan prasaan insan laen yg tak berpeluanng meluahkan aper yg mereka rasa. tak seperti arwah yg sempat meluahkan kekesalan hati dier..

[Reply]

 
 
Comment by adda qisstina
2008-04-04 20:18:50

sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah..bahagiakanlah arwah kat
sana….and please don’t jz blame arwah..
mungkin ada sesuatu yang kita x faham….
jd berhenti buat spekulasi yang kita sendiri tak pasti…
why?coz,kt dunia ni…ada lagi yang bernyawa…
maruah yang perlu di jaga…
so,jgn guriskn hati mereka…please…………

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by fardatul
2008-03-22 18:56:15

sy sokong kata2 aisyah…tak patut sgt hazwan wat cm 2…kalo die cinte mesti die sanggup wat pepun yg pempuan tu nak asal pempuan tu bahgia.mayb ex-bf pempuan tu dapat bagi kebahgian so dia pilih ex-bf die…islam tak penah menghalalkan cara…pempuan tu kn bunuh…sakit menunngu nafas terakhir tp kat tali gantung juz skali jerut je da mati…pk2 la…sanggup die ragut nyawa yg tuhan ciptakan sesuka hati die…juz pendapat.

[Reply]

..
Comment by nur diana
2008-03-29 17:28:31

MISS FARDATUL, IF U WANNA KNOW, SAKIT KNE BUNUH SAMA GAN SAKIT KNE GANTUNG….SBB SAKIT KNE GANTUNG, DLM MASE NYAWA KITE DITARIK, KITA AKAN TERSEKSA JUGAK..NO SUCH THING SKALI JERUT DH MATI…SY JUST PERBETULKAN STATEMENT YG AWAK BUAT TU ADALAH SALAH….

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by sky_block
2008-04-10 15:31:03

kalo pmpuan tu bahagia si hazwan cmne lak??? merana sorg2 kat umah cm org gila…
pada zahirnye hazwan pmbunuh…
hakikat pmpuan tu pmbunuh cinta n punca pmbunuhan…
kalo pmpuan tu tetap pndirian takn jadi cmni…
kalo dulu nape terhegeh2 nak pts dhn ex-bf die???
tu la beza antara pmpuan dgn laki mudah buat kptsan dgn prasaan…kaum yg lemah

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by nana
2008-05-09 16:06:03

towl2..aku skong ko..prmpwn 2 la yg slh..psl die bwt si hazwan cm 2??ksian tau kt hazwan..die yg sprh nywa cyg kt pmpwn 2..prmpwn 2 bwt die cm 2..cb ltk dri korg d tmpt si hazwan..apa yg korg rsa??skt tak dbwat cm 2??mztla korg akn rsa skt hti,jelz n bdndm..apa2 pn smoga arwah hazwan d tmptkn d klngn yg lyk brda d cc NYA..alfatihah

[Reply]

 
 
 
 
Comment by gurl life
2008-03-05 16:21:22

yay!! setuju ngan aisyah. ehehe 😛

[Reply]

..
 
Comment by siti allyn
2008-03-05 16:58:26

hurmmm…

sedih memang laa sedih.. tp sebagai org yg matured,
kita kena lah berfikir lebih dari pada ini..
tp aku benci laa ngn sikap pompuan tuh..
memang kita ada hak tuk memilih, tp jgn laa ikut kan hati..
syaitan ada di mana2.. memang jodoh di tangan Tuhan..
yang penting HATI kena betul…NIAT kena betul..
kita cinta kan seseorg tuh kerana ALLAH swt..

jgn disebabkan ex-bf mintak couple balik…kita dah cair..
alaa ayat aje tuh.. sapa2 pon leh ayat.. tp hampeh nak kota kan janji…

tuh la..manusia cepat berubah.. sebab kita terpengaruh dgn keadaan sekeliling.. that call x tetap pendirian.. kita x tegas pada diri sendiri…

aku x salah kan lelaki tuh, ex bf dia, n girl yg mati tuh…
tp hargai laa cinta masing2… bukan senang nak membina masjid nii…

sesungguhnya… dalam Al-Quran telah tertulis..
” Allah tidak akan menguji hamba- NYA diluar kemampuan hamba-NYA sendiri”

so that means… kita mampu tepis semua.. x ada yg kita x mampu buat… cuma kadang2 manusia ni cepat mengeluh… sume serba x kena…

x apa…aku pon pernah terkena cinta 3 segi ni.. memang perit nak hadapi.. membuang air mata sendiri.. tp aku kuat kan hati, aku tetap stay ngn dia.. bayang kan laa.. aku dimadu pakwe sendiri.. sampai skang, aku tetap bersama dgn dia..

ingat laa apa pon kita lakukan sepanjang hayat kita, ALLAH swt sentiasa ada disisi… sebab ALLAH sentiasa merindui rintihan hamba-NYA.. paham kan apa maksud nii…

[Reply]

Khai Reply:

uiks siti, macam tak caya ko boleh kasi komen sebagus ini.. siap kasi petikan ayat dalam Quran lagi.. ya Ampunn..

hehe, so siti, ko kene buat pilihan.. takkan nak hidup dimadukan.. itu satu benda yang sangat tidak kool.. haha.

[Reply]

sha Reply:

wait!!!hmm kat cni da kata kes ni berlaku 5 thn yg lps…n sekarang spatutnya umo dia dlm 20 so dia bunuh masa umo around 15-16….kiranya kes ni jadi kes juvana and tak kan sama sekali dihukum gantung!!!!pastu yang aku pelik tu muda2 lagi da nak kahwin????sekolah pun tak habis lagi????

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-05 17:30:39

uiks siti, macam tak caya ko boleh kasi komen sebagus ini.. siap kasi petikan ayat dalam Quran lagi.. ya Ampunn..

hehe, so siti, ko kene buat pilihan.. takkan nak hidup dimadukan.. itu satu benda yang sangat tidak kool.. haha.

[Reply]

..
Comment by sha
2008-03-24 20:36:05

wait!!!hmm kat cni da kata kes ni berlaku 5 thn yg lps…n sekarang spatutnya umo dia dlm 20 so dia bunuh masa umo around 15-16….kiranya kes ni jadi kes juvana and tak kan sama sekali dihukum gantung!!!!pastu yang aku pelik tu muda2 lagi da nak kahwin????sekolah pun tak habis lagi????

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Khai
2008-03-05 17:11:29

Guitar Chord…

Standard Tuning

Intro:

Dm C A Dm 2X A

Dm C
Bertahun sudah ku menunggu dirimu
A Dm
akhirnya kau menjadi milikku
Dm C A Dm
sukarnya untuk ku melupakan mu kerna kau ku cintai selalu..

Chorus :
Gm C Dm
Tapi sayang kehadiran kekasih lama mu..
Bb C Dm
datang kembali mengenang cinta dahulu..
Dm Gm
mengapa ini semua harus berlaku..
C F
apakah ini semua kerna diriku..
Bb A
sedangkan aku cuma watak dalam percintaan..
Bb C Dm
tak sanggup… aku melepaskan mu…

Gm C Dm
Kau ibarat terperangkap di tengah lautan…
Bb C Dm
tak tahu mana arah untuk kau menuju…

Dm C A Dm 2X Bb C F Bb C A Dm

ulang chorus

Gm C Dm
Kau ibarat terperangkap di tengah lautan…
Bb C Dm
tak tahu mana arah untuk kau menuju…

Dm C
Andai kau pinta untuk melepaskan mu…
A Dm
terpaksa aku turutkan….
Dm C A Dm B C Dm A-Dm End
Mungkinkah ini suatu pengajaran di dalam percintaan………….

taken from evildead78lair.blogspot.com

[Reply]

..
 
Comment by azzahirah
2008-03-05 19:58:54

byk lak versi citer yg ade
aku pun ader gak dgr citer ni dlu
tp ader laen skit

ape yg aku dpt tau
hazwan rakam lagu ni n mintak warden penjara tu bg pd prmpn tu
tp warden tu tak tau sape prmpn tu
so die sebarkan melalui media

[Reply]

..
 
Comment by Zackrulz(afiq_27)
2008-03-05 20:14:13

byk gak fakta yang tunggang terbalik aku dpt.. nieh dekat penjara sungai buloh.. yg tuh jerk aku tau.. ehehhe

[Reply]

..
 
Comment by WaWa
2008-03-06 06:11:17

eh, tadi komen aku tak keluar ke? penat aku tulis panjang-panjang. hurm. ringkaskan je lah. first, aku tak setuju dengan khai yang ni dinamakan cinta sejati, antara sebabnya a reasonable man tak akan buat seperti apa yang arwah buat (bukan nak cakap buruk untuk orang yang dah tak de ok).

cerita ni pun banyak sangat versi. hoho. muda-muda lagi dah nak kawin ke? entah lah. dulu aku penah search nama penuh budak ni, terjumpa portal untuk bekas pelajar smka baling. err.. cuba tengok ni:
xsmkab – news pasal hazwan.

aku bagi link macam tu sebab aku tak boleh masuk. dia kata aku akses guna invalid IP. hoho.

apapun, tak tau juga mana yang betul, mana versi yang salah. tapi lagu ni memang not bad. hehe. dan harap2 komen ni lepas.

[Reply]

Khai Reply:

aik wawa, dalam SPAM takde, dalam akismet takde.. agaknye mana terbangnye komen wawa tadi ye… hehehe…

tapi link budak skolah yang dikebumikan di pendang tu, tak tahu la dia ke tak.. ramai orang nama hazwan.. hehe

neway thanks for dah komen..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-06 09:59:05

aik wawa, dalam SPAM takde, dalam akismet takde.. agaknye mana terbangnye komen wawa tadi ye… hehehe…

tapi link budak skolah yang dikebumikan di pendang tu, tak tahu la dia ke tak.. ramai orang nama hazwan.. hehe

neway thanks for dah komen..

[Reply]

..
 
 
Comment by catzer
2008-03-06 11:03:35

Aku syorkan hentikan lah edisi merapu-merapu ni..cite ni dah lama sesgt…1998, aku ambil SPM thn tu..takder plak aku kisah pasal cinta 3 segi ni hingga skang. Sbb org dah takde dan satu tragis plak so jgnlah dikenang-kenang.

[Reply]

Khai Reply:

ok ape untuk dijadikan pengajaran.. amik yang baik2 je..

[Reply]

dayah Reply:

khai,dayah rasa Hazwan pun slah gak coz walaupun pompuan 2 dah tinggalkan dia dia x patut bunuh pompuan 2……dia perlu redha n mulekan kehidupan baru bukannyerw sampai membunuh….wat ever kt juz doakan dia jerw kalau betul.

[Reply]

Khai Reply:

mangsa keadaan.. ~

..
Comment by Khai
2008-03-06 11:22:21

ok ape untuk dijadikan pengajaran.. amik yang baik2 je..

[Reply]

..
Comment by dayah
2008-03-11 21:50:17

khai,dayah rasa Hazwan pun slah gak coz walaupun pompuan 2 dah tinggalkan dia dia x patut bunuh pompuan 2……dia perlu redha n mulekan kehidupan baru bukannyerw sampai membunuh….wat ever kt juz doakan dia jerw kalau betul.

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2008-03-11 22:06:02

mangsa keadaan.. ~

[Reply]

 
 
 
 
Comment by ija
2008-03-06 11:07:43

walaupon ija pompuan…tapi ija sokong kata2 khai….
cinta seorang lelaki lebih sejati….tapi ada jugak dikalangan org pompuan….
dlm bab nie…hazwan memang hero…ija tabik spring…
berani….kerana cinta…korban….segala-galanya…..
satu dalam sejuta…..

[Reply]

..
 
Comment by ija
2008-03-06 11:14:41

AL-FATIHAH UNTUK SEMUA SEKALI YG TERLIBAT….
SEMOGA ROHNYA DICUCURI RAHMAT

[Reply]

..
 
Comment by azleah
2008-03-06 14:16:56

adeh.. lawak la citer ni. yg dah pergi tu, pergi la.. semoga diampunkan dosa² mereka. tak yah cakap pepe tentang si polan atau si polin. now, ni opinion aku la.

dalam dunia ni ramai lagi
manusia. pilih la mana² pun. tak susah. sekalipun kita kata diri kita tak cantik / lawa / pandai.. klu allah dah tentukan yg kita akan berteman, mmg x akan ke mana teman hidup kita.

semua kata cinta itu buta. tidak, cinta tidak buta! tapi kita yg buta (bukan buta mata aaaa ;p). klu benar cinta itu buta, kenapa allah turunkan “cinta” kpd umatnya kan?..

manusia yg syg dirinya tidak akan mensia-siakan hidupnya. kita seharusnya bersyukur kerana kita berpisah dengan lelaki / perempuan yg terdahulu. kenapa? sebab tuhan sgt mencintai dan sygkan kita. dia menciptakan orang lain untuk diri kita dan bukan mereka (perempuan / lelaki yg terdahulu) sebagai pasangan hidup. lihat, betapa cintanya tuhan kepada kita tetapi kita tidak pernah mencintai tuhan, apatah lagi mencintai diri kita dan manusia lain..

moral of story : jgn taksub dengan orang⊃ di sekeliling kita. lebih baik cintakan diri sendiri, keluarga dan tuhan dari cinta 100% kepada teman lelaki / wanita

😉

[Reply]

..
 
Comment by puteri kedah
2008-03-06 17:11:34

sal cerita mang dengar…
tambah2 lagi berlaku kat negeri sendiri…

apa2 pon…
x salahkan arwah azwan…

dia buta kerana cinta dan kasih sayang…

pompuan 2 x tao nak menilai…

manyak pgjaran dipeolhi…
ini lah cerita cinta segi yang menyyat hati…

saya pon ada video saat dia bunuh girl dia…
tgk sekali dah reman bulu badan…

ase x patot…

tapi hanya diri sendiri tao apa yang dia lakukan…

[Reply]

rokudaime_jr Reply:

Ada video masa dia bunuh gurl tu???biar btol??Share la tgk….

[Reply]

sky_block Reply:

kalo ade yg tukang rakam tu skali masuk dalam la….pe ar…xde sape yg nak rakan kencing la smua tu…bende leh PK tara akal ka???huhuu

[Reply]

titan Reply:

biar betul ada video dia bunuh orang tu..aii..sape tukang rakam tuh?? takkan bawa video nak rakam kot?

[Reply]

Khai Reply:

HAAH, biar betul… camne leh ada plak video bunuh tu.. kalo ada, share la please.. pleaseee

[Reply]

fardatul Reply:

a’ah…betul ada video pempuan tu kn bunuh…siap kepala kn hentak ngan batu konkrit lagi taw…kejam sgt taw…pecah kepala pempuan tu….darah tak yah nak kata la….macam cat merah baru tumpah…..ni tak dinamakan kejam ker?cuba kepala kita kn hentak!

[Reply]

Khai Reply:

kalau betul2 ada, leh tolong buktikan tak?

nuru Reply:

.. leh tlg send vedio 2 x?????

adi Reply:

klaka la cte ni… cba dgr org jerit….. dgr ape???? bahasa arab…. mkne nye….. aku pn x pasti….. xkn la sorg nye psl org rmi kerumun nk bunuh pmpn tu… klu btl mne laki yg kn bunuh tu??

ayang Reply:

babe,, video yg kene hntak 2 pasal ragut la,,,jgn uat cite x lok lak psl org,,,x baik aw,,,

nadyrah Reply:

kalau kes sorg pompuan kena hentak kpalanya dgn batu konkrit berlaku lak kt Malaysia..msti dah heboh pasal kes 2 kt media.ari2 aku tgk tv..x de pown brita mcm 2. kes ragut spt yg dikatakan or kes hazwan x de kena ngena ngn peristiwa tu. x caye check blik buku Mastika baru2 ni.peristiwa tu sbnarnya brlaku kt negara laen laaaa…bukan kt malaysia.

Na-zrul Reply:

lagi r… siap ckp ada video time die bunuh perempuan 2 lagi 2… jgn la nk bohong… kalo ada pun mesti 2 lakonan semula… btul x????

[Reply]

nurul85 Reply:

blh x tlg kasi video tu kat nurul…klau btul la puteri kedah ni ckap ade…buktikan maa…..emel la ek nurpnisa@yahoo.com

[Reply]

Khai Reply:

sia-sia je awak mintak.. x mungkin lah menda tu ada.. imposible yg teramat sangat.. hahaha

[Reply]

nurul85 Reply:

sbb tu la nk tngk…dngr dia ckap berhabok sngt….mane la thu kot2 dia wat video tipu ker….hehehe…kite tngk jer la…wakaka!klu ada mesti khai pn nk gak kn…..

misz Reply:

bkn pmpuan 2 idup lg ker..
siap ad video plak tu, bohong tuhss..
mcm2 la korang ni..

[Reply]

sis Reply:

eh nk tgk arr video time bunuh tue..
send bleh x..?
tue pown klo btul lar..
so kte kne tgk lar bukti..

[Reply]

Khai Reply:

ok, khai x pasti video ni betul ke tak.. khai dah dapat video ni dari seorang rakan di limkokwing ni.. sila rujuk semula entri ni dan baca update di situ..

sila rujuk Update: 29 march 0645PM yg khai dah tambah dalam entri ini… tq

[Reply]

..
Comment by rokudaime_jr
2008-03-06 21:44:43

Ada video masa dia bunuh gurl tu???biar btol??Share la tgk….

[Reply]

..
Comment by sky_block
2008-04-10 15:40:54

kalo ade yg tukang rakam tu skali masuk dalam la….pe ar…xde sape yg nak rakan kencing la smua tu…bende leh PK tara akal ka???huhuu

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by titan
2008-03-07 01:05:28

biar betul ada video dia bunuh orang tu..aii..sape tukang rakam tuh?? takkan bawa video nak rakam kot?

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2008-03-07 05:24:47

HAAH, biar betul… camne leh ada plak video bunuh tu.. kalo ada, share la please.. pleaseee

[Reply]

..
Comment by fardatul
2008-03-22 19:11:27

a’ah…betul ada video pempuan tu kn bunuh…siap kepala kn hentak ngan batu konkrit lagi taw…kejam sgt taw…pecah kepala pempuan tu….darah tak yah nak kata la….macam cat merah baru tumpah…..ni tak dinamakan kejam ker?cuba kepala kita kn hentak!

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2008-03-23 04:38:58

kalau betul2 ada, leh tolong buktikan tak?

[Reply]

 
Comment by nuru
2008-04-01 16:16:25

.. leh tlg send vedio 2 x?????

[Reply]

 
Comment by adi
2008-06-06 03:39:23

klaka la cte ni… cba dgr org jerit….. dgr ape???? bahasa arab…. mkne nye….. aku pn x pasti….. xkn la sorg nye psl org rmi kerumun nk bunuh pmpn tu… klu btl mne laki yg kn bunuh tu??

[Reply]

 
Comment by ayang
2008-06-06 22:20:31

babe,, video yg kene hntak 2 pasal ragut la,,,jgn uat cite x lok lak psl org,,,x baik aw,,,

[Reply]

 
Comment by nadyrah
2008-10-23 18:28:27

kalau kes sorg pompuan kena hentak kpalanya dgn batu konkrit berlaku lak kt Malaysia..msti dah heboh pasal kes 2 kt media.ari2 aku tgk tv..x de pown brita mcm 2. kes ragut spt yg dikatakan or kes hazwan x de kena ngena ngn peristiwa tu. x caye check blik buku Mastika baru2 ni.peristiwa tu sbnarnya brlaku kt negara laen laaaa…bukan kt malaysia.

[Reply]

 
 
 
Comment by Na-zrul
2008-03-10 14:03:10

lagi r… siap ckp ada video time die bunuh perempuan 2 lagi 2… jgn la nk bohong… kalo ada pun mesti 2 lakonan semula… btul x????

[Reply]

..
 
Comment by nurul85
2008-03-22 09:38:50

blh x tlg kasi video tu kat nurul…klau btul la puteri kedah ni ckap ade…buktikan maa…..emel la ek nurpnisa@yahoo.com

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-22 10:17:54

sia-sia je awak mintak.. x mungkin lah menda tu ada.. imposible yg teramat sangat.. hahaha

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by nurul85
2008-03-29 11:41:05

sbb tu la nk tngk…dngr dia ckap berhabok sngt….mane la thu kot2 dia wat video tipu ker….hehehe…kite tngk jer la…wakaka!klu ada mesti khai pn nk gak kn…..

[Reply]

 
 
Comment by misz
2008-03-28 21:50:01

bkn pmpuan 2 idup lg ker..
siap ad video plak tu, bohong tuhss..
mcm2 la korang ni..

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by sis
2008-03-27 00:38:57

eh nk tgk arr video time bunuh tue..
send bleh x..?
tue pown klo btul lar..
so kte kne tgk lar bukti..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-30 00:58:33

ok, khai x pasti video ni betul ke tak.. khai dah dapat video ni dari seorang rakan di limkokwing ni.. sila rujuk semula entri ni dan baca update di situ..

sila rujuk Update: 29 march 0645PM yg khai dah tambah dalam entri ini… tq

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by sekret
2008-03-06 18:03:56

sedih2…sian hazwan…

[Reply]

..
 
Comment by titan
2008-03-07 01:00:35

hehe..susah nak cakap. kalau pempuan dah suka yg lain. Susah nak dapat balik. Melainkan dia sendiri memang suka kat ko..

lelaki lain sket aa..tapi takkan sampai membunuh? Islam tak ajar pun..

[Reply]

..
 
Comment by deennasour
2008-03-07 01:53:55

sana sini orang bercakap pasal mende ni…..yg pergi biarlah pergi….Dialah yang maha mengetahui~

[Reply]

..
 
Comment by ija
2008-03-07 08:37:32

udah la……cian dia terseksa sebab kita asyik cite pasal dia biarlah dia tenang disana…kita yg dh mengetahui cite ini banyakkan sedekah al-fatihah….amin….

[Reply]

khai Reply:

takpe la kalau kita kenang arwah yang dah pergi…. sama la macam p ramlee.. still dikenang2 kerna buat sesuatu yang luar biasa.. hehe..

[Reply]

..
Comment by khai
2008-03-07 14:02:10

takpe la kalau kita kenang arwah yang dah pergi…. sama la macam p ramlee.. still dikenang2 kerna buat sesuatu yang luar biasa.. hehe..

[Reply]

..
 
 
Comment by hidayah
2008-03-07 10:18:21

mmg bez la lg nie.touching sgt……leh mleleh air mate…..
sape penyanyi asal lg nie ek.????????????
ayie & berd @ hazman…………………
kat utube bnyk beno yg ciplak lg nie………………..
ape2 pon mmg cedey la lirik die
sedekahkan Al-Fatihah wat arwah………………amin

[Reply]

zaQie Reply:

ade lirik lagu hazwan cinta 3 segi x? send kt epal_lebam@yahoo.com.my………….kerjasama anda amat diharapkan secepat yang mungkin..please….sedih tul ni.

[Reply]

..
Comment by zaQie
2008-03-15 17:32:56

ade lirik lagu hazwan cinta 3 segi x? send kt epal_lebam@yahoo.com.my………….kerjasama anda amat diharapkan secepat yang mungkin..please….sedih tul ni.

[Reply]

..
 
 
Comment by Seorang Isteri
2008-03-07 13:53:44

Alfatihah buat Arwah.. semoga roh dia dicucuri rahmat..
Nway, aku baru dpt lagu ni smalam(6/3/08).. skali jer dengar dah rase nak bergenang airmata.. Mungkin disebabkan pengalaman yg ade…
Kalo aku berfikiran singkat mcm arwah pun mungkin aku akan buat perkara yg same.. siapa yg x kecewa bila ditinggalkan org yg amat kita cintai..?
Aku, cinta aku pada suami amat sejati.. namun, dia sendiri tlah berpaling tadah… Nasib baik aku kuat semangat,
cari jalan penyelesaian terbaik, minta nasihat namun yg pastinya anak2 adalah kekuatan aku. Lebih2 lagi waktu itu aku sedang mengandung.. cube bayangkan betapa terlukanye hati aku..! Aku percaya andai jodoh masih panjang, pasti kami bersama, cuma aku perlu berusaha utk buat dia kembali pada aku. Alhamdulillah.. sekarang dah kembali pulih.. Mohon agar dia akan setia kepadaku, walaupun hatiku masih terluka sehingga kini…
Andai dia lakukan sekali lagi, maybe aku terpaksa melepaskan dia….(buat apa mengharap pada yg tak sudi)
Yg pastinye,setialah pada yg satu.. kadang2 kita tak tahu sesetengah org bole berubah jadi sebaliknye..Jgn suka melukakan hati orang yg mengintai kite..
Payah nak cari cinta sejati..

[Reply]

abdfatah Reply:

terkadang cinta itu berbolak balik bergolak bergelodak jiwa raga…

[Reply]

Khai Reply:

hurm, banyak2kan bersabar ye.. insyaAllah, hubungan awak akan berkekalan sampai ke akhir hayat…

[Reply]

DEKYA Reply:

HEHE….Cyan2…sbow jela yo….laki mmg cam 2…dah dpt pompuan yang cntek cket dah cair bkannye nk tgk prngai pmpwan 2 cm new….sengal sgoh…but lagu 2 mmg cdey glew…blew dga touching glew tww…..if tol lar laki cm 2 wujud kat dunia ni cnpom smew pmpwan nak kt dy….yela nk cari lki cm 2 kan sSah amat…..

[Reply]

Khai Reply:

x susah ar.. tuan blog ni antara satunya.. hahahaha… call me k!! =))

[Reply]

hassan bad boy Reply:

akak bnyk sabar ingat allah saya pun pernah ptus cinta sampai sesak diri ambik nospan dadah tapi alhamdullialah dpt stop doakn saya tabah.g pun umur 17.doakan saya brjaya s.p.m

[Reply]

Lin_darling Reply:

Love not juz a feeling butz love itz ol abaut.Cinta 2 kat mane2 pun besepah tp nak cari cinta yang sejati 2 sukar.Tapi kerana cinta r mcm2 hal bley jd.Tapi bg Lin perasaan cinta 2 sebenarnya indah sgt2.Ada 1000 makna yg tersurat & tesirat.Bg yg benar2 dpt merasai kehadiran cinta sejati 2 je yg akan memahaminya.Hargailah cinta sejati yang mungkin akan hadir sekali je dlm idup kita.
A part of arwah Hazwan,Lin turut bersimpati.Sbagai seorang insan yg punya hati & perasaan,Lin juga dpt merasakan kelukaan,kekecewaan & kesengsaraan yang arwah 2 alami bila menjadi mangsa cinta 3 segi.Lirik lagu 2 gak amat menyantuh perasaan till Lin & opismatte pun nangis teresak2.
Begitulah lumrah kehidupan…’Cinta yg penuh dengan seribu kegembiraan & seibu kelukaan.
Al-fatihah kepada arwah Hazwan……

[Reply]

..
Comment by abdfatah
2008-03-07 15:12:15

terkadang cinta itu berbolak balik bergolak bergelodak jiwa raga…

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2008-03-07 20:52:13

hurm, banyak2kan bersabar ye.. insyaAllah, hubungan awak akan berkekalan sampai ke akhir hayat…

[Reply]

..
 
Comment by DEKYA
2008-03-13 15:34:06

HEHE….Cyan2…sbow jela yo….laki mmg cam 2…dah dpt pompuan yang cntek cket dah cair bkannye nk tgk prngai pmpwan 2 cm new….sengal sgoh…but lagu 2 mmg cdey glew…blew dga touching glew tww…..if tol lar laki cm 2 wujud kat dunia ni cnpom smew pmpwan nak kt dy….yela nk cari lki cm 2 kan sSah amat…..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-13 16:55:15

x susah ar.. tuan blog ni antara satunya.. hahahaha… call me k!! =))

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by hassan bad boy
2008-03-18 22:21:38

akak bnyk sabar ingat allah saya pun pernah ptus cinta sampai sesak diri ambik nospan dadah tapi alhamdullialah dpt stop doakn saya tabah.g pun umur 17.doakan saya brjaya s.p.m

[Reply]

..
 
Comment by Lin_darling
2008-03-29 11:51:54

Love not juz a feeling butz love itz ol abaut.Cinta 2 kat mane2 pun besepah tp nak cari cinta yang sejati 2 sukar.Tapi kerana cinta r mcm2 hal bley jd.Tapi bg Lin perasaan cinta 2 sebenarnya indah sgt2.Ada 1000 makna yg tersurat & tesirat.Bg yg benar2 dpt merasai kehadiran cinta sejati 2 je yg akan memahaminya.Hargailah cinta sejati yang mungkin akan hadir sekali je dlm idup kita.
A part of arwah Hazwan,Lin turut bersimpati.Sbagai seorang insan yg punya hati & perasaan,Lin juga dpt merasakan kelukaan,kekecewaan & kesengsaraan yang arwah 2 alami bila menjadi mangsa cinta 3 segi.Lirik lagu 2 gak amat menyantuh perasaan till Lin & opismatte pun nangis teresak2.
Begitulah lumrah kehidupan…’Cinta yg penuh dengan seribu kegembiraan & seibu kelukaan.
Al-fatihah kepada arwah Hazwan……

[Reply]

..
 
 
Comment by dilah
2008-03-07 18:23:14

hmm first time dgr lagu nie membr yg kasi…mmg sedih glaa..tmbh bila th kisah ttg lgu nie…g clas pun asyk terpikir je…mcm xpcya dlm dunia nie ada lg org yg mcm nie n ada lg org yg begitu romntik n setia pd pasangn dia…anyway aku arap sgt dpt th cita yg sebnar…dan betul3 benar…pless tlg gth…

[Reply]

..
 
Comment by Mohd Ismail
2008-03-07 23:17:16

kalau la betuk cerita ni, mmg sedih beb.. tapi sadis.. pasal cinta nak berbunuh.. huu

[Reply]

..
 
Comment by fiqa
2008-03-08 01:01:24

klu x silap bdk pmpuan 2 bdk kajang..
keje kt mpob dulu..
tp x sure betol ke x..
makcik keje kt mpob ade sume cter pasal nih..
nk tahu lebih lanjut,nboleh la tnye pekerja2 MPOB.

[Reply]

Khai Reply:

MPOB tu ape? Malaysia Palm Oil Board ke?

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-08 03:59:11

MPOB tu ape? Malaysia Palm Oil Board ke?

[Reply]

..
 
 
Comment by fiqa
2008-03-08 01:02:47

n 4 kahi..
klu bleh i nk jgak ur myspace email..
ur web is quite interesting!

[Reply]

Khai Reply:

myspace : myspace.com/khai_luct

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-08 03:59:56

myspace : myspace.com/khai_luct

[Reply]

..
 
 
Comment by Wizurai
2008-03-08 10:20:48

permintaan terakhir tu patutnya mintak rakam baca yassin ke, nasyid ke… huhu…

[Reply]

Na-zrul Reply:

lol… time die dah di kapan mesti la ada bc kan yassin…
pastu ok gak die wat pemintaan cam 2…coz… bg org2…yg same nasib dgn nye paham… ape erti cinta…
dan jgn main cinta 3 segi…

[Reply]

hassan bad boy Reply:

betul 2

[Reply]

..
Comment by Na-zrul
2008-03-10 14:16:14

lol… time die dah di kapan mesti la ada bc kan yassin…
pastu ok gak die wat pemintaan cam 2…coz… bg org2…yg same nasib dgn nye paham… ape erti cinta…
dan jgn main cinta 3 segi…

[Reply]

..
 
Comment by hassan bad boy
2008-03-18 22:23:02

betul 2

[Reply]

..
 
 
Comment by sallikin@nikillas
2008-03-08 13:28:25

erm…
arwah hazwan baru dapat cinta..
tapi cinta nya hanya sementara….
sedih gak tu..

[Reply]

..
 
Comment by keyla
2008-03-09 12:49:35

ksiannye….
sy bru je tau ttg ni….
first dgr lgu ni mngalir air mata…
mmber2 pun camtu…
tmbah2 plak dh tau cita ni…
lgla sdih…
apa2 pun pmpuan 2 mmg jhat…
tp kta xtau bnda yg sbenar…
kta hnya tgok mlalui hazwan je…
cuba tgk blah pmpuan 2 plak…
msti ada sbb pmpuan 2 tnggal dia…
apa2 pun mmg ksianla kt Hazwn…
kta sma2 doakn je la Hazwan dtmpatkn brsma2 org yg briman..

[Reply]

..
 
Comment by Liea
2008-03-09 14:22:55

sbenanye abg khai..
that girl xmati di bunuh..
yg dibunuh cme ex-bf dye jew..
girl tu telah d’masukkan ke hospital
bahagia gara2 dye sedih bile dgr lgu
tu..thats the ending..

[Reply]

Khai Reply:

terlalu banyak maklumat yang ada dalam internet ni.. ura2 yang awak katakan tu pon khai tahu.. cuma khai pilih satu je la.. takyah pening2..

[Reply]

hassan bad boy Reply:

mandai je ko.ko ke yg lalui.sory but btl x kta x tau pun yg trjd kat dpa

[Reply]

yuhana Reply:

yg saya dengar citer, pompuan tu terpaksa putuskn pertunangan dia ngan hazwan coz dia terpaksa kawin ngan ex-bf dia sbb dia dh terpregnant.. pastu dia kena bunuh skali ngan bf dia.. mati ker x, xtau la..

[Reply]

hantu Reply:

pompuan miang..
pompuan jahat…
tpi bkn aku dier..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-10 02:30:52

terlalu banyak maklumat yang ada dalam internet ni.. ura2 yang awak katakan tu pon khai tahu.. cuma khai pilih satu je la.. takyah pening2..

[Reply]

..
 
Comment by hassan bad boy
2008-03-18 22:24:28

mandai je ko.ko ke yg lalui.sory but btl x kta x tau pun yg trjd kat dpa

[Reply]

..
 
Comment by yuhana
2008-03-27 09:53:33

yg saya dengar citer, pompuan tu terpaksa putuskn pertunangan dia ngan hazwan coz dia terpaksa kawin ngan ex-bf dia sbb dia dh terpregnant.. pastu dia kena bunuh skali ngan bf dia.. mati ker x, xtau la..

[Reply]

..
Comment by hantu
2008-04-17 17:09:42

pompuan miang..
pompuan jahat…
tpi bkn aku dier..

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by bety
2008-03-09 23:50:31

aku dah dgr lagu nie..dan aku sedang research tentang kebenaran lagu nie..setakat ni aku dapati penyanyi asal lagu nie adalah ayie..(samada ayie n hazwan org yg sama aku x tau)…lagu ni dicipta pada tahun 1998…sebenarnya wujud banyak keraguan dalam kes ni ar..hmmm dari apa yg aku dapat tahu..hazwan ni lahir tahun 1987..kalau tahun 1998 berapa umur dia? n dia kalau membunuh pun dia kategori budak bawah umurkan…dan hukuman dia bukan hukaman 302 kanun keseksaan…paling teruk pun hantar kat sekolah juvana atau penjara jer…(penjara pun x mungkin kot)…
lagi satu yg tak logik nyer citer ni..x kanlah umur 11thn dah kawin pulak kot….hmmm ntahlah hanya ALLAH jer yg tahu kebenaran citer nie..HMM ntahlah

[Reply]

Khai Reply:

khai pon tahu serba sedikit pasal research yang awak buat ni.. ikut logik, budak 10 tahun mana mungkin dapat buat muzik dan lirik sebagus itu..

di youtube, nengok akak si ayie kemain sibuk nak kata itu lagu adik dia.. tapi tak tahu la..

jika benar ini bukan lagu allayarham hazwan, tak pe la.. bukan rugi ape pun.. kita sekadar ingin tahu bukan? hehe..

[Reply]

nadyrah Reply:

setuju2 !!!!!

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-10 02:34:05

khai pon tahu serba sedikit pasal research yang awak buat ni.. ikut logik, budak 10 tahun mana mungkin dapat buat muzik dan lirik sebagus itu..

di youtube, nengok akak si ayie kemain sibuk nak kata itu lagu adik dia.. tapi tak tahu la..

jika benar ini bukan lagu allayarham hazwan, tak pe la.. bukan rugi ape pun.. kita sekadar ingin tahu bukan? hehe..

[Reply]

..
 
Comment by nadyrah
2008-10-23 18:20:32

setuju2 !!!!!

[Reply]

..
 
 
Comment by ija
2008-03-10 08:15:44

al-fatihah…….

[Reply]

..
 
Comment by ija
2008-03-10 09:36:14

Perjalanan kehidupan

Termangu mengenangkan kisah silam
Yang tiada siapa mengetahuinya
Melainkan diriku yang menanggung segalanya

Sepanjang perjalanan ku……
Hanya air mata yang setia menemani
Tidak kira pagi,petang, siang atau malam……
Tetap setia hingga sekarang……….
Entah mengapa……
Segalanya menimpa diriku….

Namun…..
Aku perlu sedar,
Dalam kehidupan….
Tiada yang sempurna……
Walaupun begitu……
Aku akan cuba tabahkan diri….
Selagi kudrat masih ada…

Kesedihan…
Kedukaan…
Akan tetap muncul jua……
Segalanya sudah sebati dengan diriku…
Dari dulu dan selama – lamanya…

Tetapi……
Mengapa kini agak sukar untuk kulaluinya…
Putus asa terhadap perjalanan kehidupan sekarang..,
Semangat untuk meneruskan perjalanan kini semakin pudar,
Serba salah menerjah diri,
Sepi dalam kehidupan memang tidak boleh kulari……

Inilah dikatakan nasib diri…
Terasa diri mahu kembali kepadaNya.
Maafkan diri ini sekiranya tiada waktu lagi bagiku.

[Reply]

Khai Reply:

lirik lagu ape ni ija?

[Reply]

ija Reply:

bukan lirik la….cuma cebisan luahan hati ija je…hehehe

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-11 13:57:27

lirik lagu ape ni ija?

[Reply]

..
Comment by ija
2008-03-17 10:12:36

bukan lirik la….cuma cebisan luahan hati ija je…hehehe

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by ija
2008-03-10 09:39:57

Kekecewaan mengajar kita erti kehidupan. Teruskan perjuangan kita walaupun terpaksa menghadapi rintangan demi rintangan dalam hidup ini.

Dunia ini umpama lautan yang luas. Kita adalah kapal yang belayar dilautan dan telah ramai yang karam didalamnya…. Andai muatan kita adalah Iman, dan layarnya Takwa, nescaya kita akan selamat.

Pengajaran di dalam PERCINTAAN…

[Reply]

..
 
Comment by Na-zrul
2008-03-10 10:54:47

memang btul2 sedih bila layan lagu nie…

zru bleh bayangkan betapa sedih nye hati arwah hazwan..
semasa menyanyikan lagu nie… ;-(
sama2 lah kite sedekah al-fatihah.. utk arwah hazwan

[Reply]

..
 
Comment by Na-zrul
2008-03-10 14:19:12

em Guitar Chord…dah ada… em… chord piano x da ke???
mesti best kan kalo men dgn piano….

[Reply]

..
 
Comment by Alfazaq
2008-03-10 16:42:46

Kalau ada information tentang arwah Hazwan nie nanti e-mailah kat aku .

Sedih gak dengar lagu nie

[Reply]

..
 
Comment by Alfazaq
2008-03-10 16:43:59

lupa plak cord guitar sent sekali kat aku

Thank’s a lot wat semue

[Reply]

Khai Reply:

chord guitar kan dah ade kat atas tu… scrool atas skit plss…

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-11 13:56:22

chord guitar kan dah ade kat atas tu… scrool atas skit plss…

[Reply]

..
 
 
Comment by Truckster
2008-03-11 10:01:59

sememangya pompuan itu mengundang WTF, dari pelbagai pihak…termasuk diri aku……Al Fatihah kepada arwah Hazwan

bila dia kena hukum gantung tu?? baru2 ni gak ke?

[Reply]

Khai Reply:

lama dah bro.. org kata 2005.. bukan khai kata taw.. khai pon tak bape pasti..

[Reply]

mizza Reply:

khai npe br skrg tmbul ttg hazwan??di org ne???bnde ni jd kt ne???umo dy brpe msa 2???????

[Reply]

yuhana Reply:

kisah pasal pembunuhan diorang ni penah kuar dlam surat khabar.. kononnya berlaku kt seremban…

hantu Reply:

jum..
ade kater kt srmbn ader kater kt kedoh..

..
Comment by Khai
2008-03-11 13:55:33

lama dah bro.. org kata 2005.. bukan khai kata taw.. khai pon tak bape pasti..

[Reply]

..
Comment by mizza
2008-03-20 08:59:56

khai npe br skrg tmbul ttg hazwan??di org ne???bnde ni jd kt ne???umo dy brpe msa 2???????

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by yuhana
2008-03-27 09:57:53

kisah pasal pembunuhan diorang ni penah kuar dlam surat khabar.. kononnya berlaku kt seremban…

[Reply]

 
Comment by hantu
2008-04-17 17:13:01

jum..
ade kater kt srmbn ader kater kt kedoh..

[Reply]

 
 
 
 
Comment by nor
2008-03-11 11:35:00

masa org sibuk2 undi hari tu, budak2 ni pun bukak lah lagu tu, pas 2 adalak org mengaku yg dia abg kpd hazwan ni. tp dia ckp adik dia hidup lg. baru lpas jumpa. Ntah mana yg betul pun tak tau. cuma dia pesan jgn hebah2kan lagu nie.
Entahlah……………..

[Reply]

..
 
Comment by aul
2008-03-11 13:00:26

sore die y jujur btl2 myentuh ati ak…ak dpt rse kn btape die myintai gurl tu…n ak sendiri nk tau cite arwah dgn lbh mdlm g..ak nk tgk rpe arwah[klu dpt]…n stahu ak lak cite ni..mse thn 2005..
mse tu umo die br 18 thn..e2 y ak tau la..ape2 pn
lg ni ckup ikhlas dari hati sore arwah tlalu jujur…dn sayu

[Reply]

zue Reply:

org kata die org tganu… pristwa nie ms taun 2004?? enta la..

[Reply]

..
Comment by zue
2008-04-08 15:45:13

org kata die org tganu… pristwa nie ms taun 2004?? enta la..

[Reply]

..
 
 
Comment by tasha
2008-03-11 13:31:34

tak pernah dengar pun kisah ni,kalau ya pun mesti keluar paper ke,tv ke kalau kita masih berbudak mesti orang otai bagitau kita,macam ada sesautu je,jangan suka mengadakan cerita tak baik camtu.kalau betul takziah buat famili dia,mungkin disana dia temui cinta sejati yang tulus menyayangi.

[Reply]

Khai Reply:

agaknya ada ke dalam paper or berita kat tv nak kasitahu pasal berita macam ni? seorang banduan menyanyikan lagu terakhir sebelum ke tali gantung? kalau ada pun, just kasitahu dia dihukum gantung mandatori kerana membunuh..

dan dalam seminggu, agaknya cukup ke 7 kali kita depan tv setiap jam 8 malam ntuk nengok berita…

[Reply]

Airel Reply:

emmm.. cerita nie jadi kat Kedah.. dekat jar ngan umah aku.. Laki yang nma Hazwan 2 nak kahwin lagi 1 minggu ja.. Tapi sayang, kehadirang kekasih lma pompuan 2 mai.

[Reply]

fiza Reply:

mcm tak caye je mende nie, anywere al-fatihah wat arwah

fiza Reply:

ye ke???????

ina Reply:

tu ar…aku pun rasa cm2..klu dlu2 lg semua ni terjd,xkan xde masuk dalam barita kat tv3 kot…xpun rancangan 999, klu jd kat malaysia orang tv3 mst x lepaskan cerita menarik ni kan????tp xtau ar kan…mgkn ms cite ni heboh2 dlu,kita yang x amik tau plak kan???tp kan aku nk sgt tau cte ni yang sebenar2nya…coz very interesting….aku nk sgt tau…klu ada apa2 y menarik pasal kisah ni,jgn lpa email aku ek???

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-11 13:51:38

agaknya ada ke dalam paper or berita kat tv nak kasitahu pasal berita macam ni? seorang banduan menyanyikan lagu terakhir sebelum ke tali gantung? kalau ada pun, just kasitahu dia dihukum gantung mandatori kerana membunuh..

dan dalam seminggu, agaknya cukup ke 7 kali kita depan tv setiap jam 8 malam ntuk nengok berita…

[Reply]

..
Comment by Airel
2008-03-25 08:54:20

emmm.. cerita nie jadi kat Kedah.. dekat jar ngan umah aku.. Laki yang nma Hazwan 2 nak kahwin lagi 1 minggu ja.. Tapi sayang, kehadirang kekasih lma pompuan 2 mai.

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by fiza
2008-05-10 04:10:17

mcm tak caye je mende nie, anywere al-fatihah wat arwah

[Reply]

 
Comment by fiza
2008-05-10 04:13:59

ye ke???????

[Reply]

 
 
 
Comment by ina
2008-04-16 17:27:34

tu ar…aku pun rasa cm2..klu dlu2 lg semua ni terjd,xkan xde masuk dalam barita kat tv3 kot…xpun rancangan 999, klu jd kat malaysia orang tv3 mst x lepaskan cerita menarik ni kan????tp xtau ar kan…mgkn ms cite ni heboh2 dlu,kita yang x amik tau plak kan???tp kan aku nk sgt tau cte ni yang sebenar2nya…coz very interesting….aku nk sgt tau…klu ada apa2 y menarik pasal kisah ni,jgn lpa email aku ek???

[Reply]

..
 
 
Comment by Eriyza
2008-03-11 14:52:06

Firstly, tq kat Khai sbb pekenalkan lagu nih. Agak syahdu ttp jalan citer yg digembar gemburkan tuh x best laa plak. Kalo betul citernya, heharap arwah sempat taubat. Semoga rohnya damai di sana.

[Reply]

..
 
Comment by mizsaz
2008-03-11 17:26:41

salam, knp sblm ne cite ne cam x meluas n knp lately mkin kedgran….cam pelik pn ye heehhhee tp sdih gak la cite bdk tu, aku tmpg sdh gak n aku cm xcited nak tau cite yg bnr. pepahal pnklu btul smoga roh nya dicucuri rahmat, amin.

[Reply]

Airel Reply:

sebab baru2 nie, ramai kat Kedah dapat lagu nie kat hp depa

[Reply]

adi Reply:

baru2 ni dpt???? mmmm mmmm mmmm…. cian….. cri la lgu ni spe yg wat lak… spe yg cipta…. bru best… ni dgr dr mulut org mcm tu je x best dik….. kaji la 1 msia…. spe yg dpt dlu… klu nk kaji tu kn bsbr sbb mlibat kn rakyat msia kn….

[Reply]

..
Comment by Airel
2008-03-25 08:57:34

sebab baru2 nie, ramai kat Kedah dapat lagu nie kat hp depa

[Reply]

..
Comment by adi
2008-06-06 04:03:14

baru2 ni dpt???? mmmm mmmm mmmm…. cian….. cri la lgu ni spe yg wat lak… spe yg cipta…. bru best… ni dgr dr mulut org mcm tu je x best dik….. kaji la 1 msia…. spe yg dpt dlu… klu nk kaji tu kn bsbr sbb mlibat kn rakyat msia kn….

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by sape
2008-03-11 17:54:03

cte nih pnah masuk dlm ‘disebalik tirai besi’ tv3. kisah pasal bnduan tu..

[Reply]

..
 
Comment by dayahcayang
2008-03-11 21:43:55

assalammualaikum………citer nie btul kerw????first time dgr lagu nie wat x tau jerw tp bile dgr bnyk kali n faham stiap lirik lagu sampai nangis…….cedih cangat…cian ar kat dia..tapi walau ape pun kita doakanlah supaya arwah Hazwan dicucuri rahmat dan ditempatkan di tempat orang2 yang beriman….-Al-Fatihah-

[Reply]

..
 
Comment by feel
2008-03-11 22:27:41

huu mmg sedey… lagu ni member yg sampaikan kat feel… mmg feeling abes laa… syahdu sgt klu betul laa citer ni.. tp itu lah manusia kan.. kadang2 kiter bukan jahat.. tp dsbbkan emosi diluar kawalan apa2 jer terjadi.. maka kiter kenalah slalu dekat kan diri kepada Pencipta kita…..5 stars!

[Reply]

..
 
Comment by anne_azmi
2008-03-12 00:48:38

assalamualaikum..
hi semua..anne yang baru tahu dan baru dengar nak tahu juga kisah semua ni sebab anne rasa lagu tu anne mula2 dgr macam biasa je tapi bila kawan2 anne syor kan dgr lagu tu anne cari dan tgk gak kat mana2 website..tapi baru jumpa kat sini..tapi anne nak juga tanya adakah semua tu betul???

tapi apa2 pun kita sama2lah berdoa agar rohnya dicucuri rahmat..kdg2 sbgai sorg ppuan kita kenalah pandai menilai hati seseorg lelaki dan kita blh nampak bertapa ikhlasnya arwah melepaskan ppuan tu utk pergi kpd exbf ppuan tu..
walaupun anne baru dgr beberapa kali tapi hati ini sayu juga..sebab anne ni xblh dgn benda2 yang sedih..

[Reply]

..
 
Comment by Truckster
2008-03-12 08:31:00

ni plak versi kedua…mana satu yg betul ni?? sila sahkan?? sape2 yg tau…

http://mrfinal.blogspot.com/2008/02/cinta-tiga-segi-lagu-berhantu.html

aku nak buat entri gak ni…aku rembat ayat ko ye khai nanti aku kasi kredit….xbleh laa aku nak karang ayat2 syahdu cam ko ni:

[Reply]

Khai Reply:

nampak sangat rekaan sendiri.. ikut suka je nak letak tipah la, ali la.. dah tak tahu tu, tak tahu la.. hahaha..

and then pompuan tu tak gilee… tapi mati dibunuh…

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-12 13:26:12

nampak sangat rekaan sendiri.. ikut suka je nak letak tipah la, ali la.. dah tak tahu tu, tak tahu la.. hahaha..

and then pompuan tu tak gilee… tapi mati dibunuh…

[Reply]

..
 
 
Comment by dian_izan
2008-03-12 12:34:51

kepada ahi keluarga arwah hazwan , sila tampil memberi penjelasan demi kesejahteraan roh arwah hazwan.
saya jugak terlalu ingin mengetahui sejarah kejadian ini.

[Reply]

..
 
Comment by adha
2008-03-12 15:22:10

saper2 yg tahu citer sebenar berkaitan hal ni, boleh x bg tahu..aku serius nak scripkan crite ni dan nak buat drama tv..ni emel aku..adhasma@gmail.com, saper yg betul tahu tolong bagi tahu..

[Reply]

Khai Reply:

dari fakta yang dah ada ni pun, dah boleh buat script… nak tunggu betul2 cerita sebenar, tak tahu la bila leh dapat..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-12 16:38:42

dari fakta yang dah ada ni pun, dah boleh buat script… nak tunggu betul2 cerita sebenar, tak tahu la bila leh dapat..

[Reply]

..
 
 
Comment by hana
2008-03-12 15:54:32

hmm…lgu nie mmg menyayat hti btol.

tp kn kite dgr cite lak yg gf arwah nie jd gile lps kematian 2 org yg die syg..
tp xtau r btol ke x..
juz dgr kabo angin jer..

[Reply]

..
 
Comment by rozzarienna
2008-03-12 18:17:02

1x dga…bosan
2x dga…layannnnnn
3x dga…fuhhhh!!cdeyh beb..slalu dga pon tak jemu

tabik ar kt kestiaan boy tu an..
huu..sob..sob…

[Reply]

..
 
Comment by rokudaime_jr
2008-03-12 19:31:09

Erm…..ni9 paling latest info aku dpt….Lagu ni sebenarnya bukan nyanyian dari penjara seperti yg diceritakan orang….Malah arwah Hazwan tu sendiri x pernah ada apa2 hubung kait ngan lagu ni….Ntah sapa la pandai2 wat citer pasal ni…
Sebenarnya lagu ni merupakan nyanyian asal kumpulan Strategy(band ni x brapa nak top) Cinta Tiga Segi…Info ni tau pon dari jiwang….Lagu ni dah lama…Udah2 la citer pasal arwah Hazwan….Kecian kat mak bapak dia tau…..Xde kena mengena langsung…..

[Reply]

Airel Reply:

hei,, bukan kumpulan 2 yang nyanyi.. breg la yang nyanyi

[Reply]

mangkuk Reply:

betul2….wat pe nak msuk kt tmpat org2 beiman..dia yg bunuh org krna cnta,bkn krna mmperthnkan islam…cnta2 gak beb!!!!

[Reply]

..
Comment by Airel
2008-03-25 08:58:33

hei,, bukan kumpulan 2 yang nyanyi.. breg la yang nyanyi

[Reply]

..
Comment by mangkuk
2008-04-06 11:56:38

betul2….wat pe nak msuk kt tmpat org2 beiman..dia yg bunuh org krna cnta,bkn krna mmperthnkan islam…cnta2 gak beb!!!!

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by nessusman
2008-03-12 20:18:39

assalamualaikum.
cinta kepada ALLAH, itu yang hakiki.

wassalam… maaf jika ada yang marah.

[Reply]

..
 
Comment by niegy_luv
2008-03-12 20:18:54

huhu~!~
mcm2…..rse mcm nk wat tesis psl bnda nie jer…
bleh x???
btw….dis song beshh~!~

[Reply]

..
 
Comment by thumbelina
2008-03-12 21:04:08

assalamualaikum..mungkin dh lmbt utk sy respons pd semua ni sb selama ni terlepas pandang.sy student SMKA Baling,SPM 2004,classmate arwah HAzwan Wafiy dari form 1 sampai form 3.sy nk mta hentikanla semua cerita2 merepek anda tu.Allahyarham mmg dh meninggal,bkn di tali gantung tp skt jantung..tlg hentikan semua tu,xbenar sama sekali yg Arwah pernah dipenjarakan.mungkin cerita2 yg anda dgr tu rekaan semata atau mgkin mmg benar tp insan tu bkn la Hazwan Wafiy.arwah meninggal sb ada mlsh jantung yg disembunyikan dari semua org..dan dia meninggal mengejut pada tahun 2005 semasa menanti keputusan spm..

[Reply]

barung Reply:

aku dengar lagu ni ada 2 org main gitar..takkan waden tu main skali kot..pastu takkan dh nk kena gantung bleh main gitar mcm tu sedap…x mungkinnnnnn…pe2 hal pn kte sdekahkan al-Fatihah

[Reply]

nurul Reply:

yg main gitar tu mmbr arwah, sorg je yg main gitar..

[Reply]

Airel Reply:

nie Hazwan len la.. Hazwan Wafiy 2 kite knl arr.. Mcm knl laa anx nie

[Reply]

nurul Reply:

saykom… maaf klu sy mencelah tp sy rase ape yg ditulis dan diceritakan pasal lagu ni adalah tdk benar. nape sy kate xbenar? sbbnya, penyanyi lagu ni bkn hazwan tapi halim abd hayat.. sy berani katakan disini sbb penulis lirik lagu ni M.S.A ade ngan sy skrg, arwah dihukum gantung sekitar tahun 2002 di penjara kajang bkn penor seperti yang banyak dihebahkan.. dan dia telah membunuh tunang dan lelaki tu skali. lirik lagu tu ditulis oleh rakan arwah yang juga rakan sy yg ms tu juga ade kat kajang atas kesalahan yg lebih kurang same. lagu tu dirakam sehari sebelum arwah dihukum gantung, diaorg b3 duduk menghadap 1 sm lain, membe sy main gitar, yg lg sorang ketuk berus gigi kat gayung n arwah menyanyi n ia dirakam oleh pegawai penjara atas permintaan arwah.. so xde cite hazwan yg sakit tu atau tunang dia jd gila. semoga roh arwah diberi ketenangan dan dicucuri rahmat.

[Reply]

ina Reply:

ea ke nurul????masa tu nurul dalam penjara gak ke???ke membe nurul je ?????

[Reply]

..
Comment by barung
2008-03-20 18:05:20

aku dengar lagu ni ada 2 org main gitar..takkan waden tu main skali kot..pastu takkan dh nk kena gantung bleh main gitar mcm tu sedap…x mungkinnnnnn…pe2 hal pn kte sdekahkan al-Fatihah

[Reply]

..
Comment by nurul
2008-04-11 13:17:32

yg main gitar tu mmbr arwah, sorg je yg main gitar..

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by Airel
2008-03-25 09:00:40

nie Hazwan len la.. Hazwan Wafiy 2 kite knl arr.. Mcm knl laa anx nie

[Reply]

..
 
Comment by nurul
2008-04-11 13:13:21

saykom… maaf klu sy mencelah tp sy rase ape yg ditulis dan diceritakan pasal lagu ni adalah tdk benar. nape sy kate xbenar? sbbnya, penyanyi lagu ni bkn hazwan tapi halim abd hayat.. sy berani katakan disini sbb penulis lirik lagu ni M.S.A ade ngan sy skrg, arwah dihukum gantung sekitar tahun 2002 di penjara kajang bkn penor seperti yang banyak dihebahkan.. dan dia telah membunuh tunang dan lelaki tu skali. lirik lagu tu ditulis oleh rakan arwah yang juga rakan sy yg ms tu juga ade kat kajang atas kesalahan yg lebih kurang same. lagu tu dirakam sehari sebelum arwah dihukum gantung, diaorg b3 duduk menghadap 1 sm lain, membe sy main gitar, yg lg sorang ketuk berus gigi kat gayung n arwah menyanyi n ia dirakam oleh pegawai penjara atas permintaan arwah.. so xde cite hazwan yg sakit tu atau tunang dia jd gila. semoga roh arwah diberi ketenangan dan dicucuri rahmat.

[Reply]

..
Comment by ina
2008-04-16 17:43:15

ea ke nurul????masa tu nurul dalam penjara gak ke???ke membe nurul je ?????

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by ija
2008-03-13 08:40:44

Semoga d tempatkan d kalangan org beriman….Al-fatihah

[Reply]

..
 
Comment by hamba Allah
2008-03-13 10:51:46

Assalamualaikum semua..saya mintak maaf jika kata2 saya ini menyinggung perasaan anda..saya ingin memberikan sedikit ulasan.. kite sebagai umat islam sepatutnye,apabila mendengar berita tntng kematian saudara kita perbanyakkanlah sedekah kan al-fatihah atau rajinkanlah sedekah kan yassin..bukan perbanyakkan penyebaran atau pencarian cerita sebenar tentang si mati..
jika cerita ini benar kamu semua menambahkan lg malu pd keluarga si mati(jika cerita ini benar)dan keluarga di pihak perempuan..
jika cerita ini hanya rekaan kamu semua tergolong daripada org yang menyebarkan fitnah(jika cerita ini rekaan semata2)..kite x tau cerita sebenar sama ade betul atau pon tidak..pikirlah secara logik akal…

Comment by nor
2008-03-11 11:35:00
masa org sibuk2 undi hari tu, budak2 ni pun bukak lah lagu tu, pas 2 adalak org mengaku yg dia abg kpd hazwan ni. tp dia ckp adik dia hidup lg. baru lpas jumpa. Ntah mana yg betul pun tak tau. cuma dia pesan jgn hebah2kan lagu nie.
Entahlah……………..

mengikut pada komen adik nor ini kite sama2 lah pikir secara logik..
dan x boleh menghukum seseorg itu dengan mengatakannye zalim… jd jangan lah difikirkan lagi tntng cerita ni..
YANG PERGI TETAP PERGI,..kite yang hidup ni perbanyakkan sedekah al-fatiha kepada saudara kite yang sudah pergi buat selama-lamanye..
sama ade cerita ini benar atau pun tidak kite ambillah sebagai iktibar..
kite yang hidup ni berlumba-lumbalah mencari kebaikan untuk diri sendiri..kite tak tau bile masenye kite akan dipanggil untuk ke dunia yang kekal…
akhir kata..saya mintak ampun mintak maaf jika ade yang terasa janganlah ambik hati..jika ter kasar bahasa saya mintak ampun dan maaf..saya sebagai insan yang lemah hanya mampu memberi peringatan kepada saudara-saudara seIslam saya..dekat kan lah diri dengan maha pencipta.bertakwa lah pada Allah…
assalamualaikum..

[Reply]

Khai Reply:

thanks Hamba Allah di atas nasihat anda.. terasa insaf lak.. hurm, kepada yg lain, anggap je la cerita ni rekaan semata2.. sbbnye, kita sendiri pon tak tahu di mana kebenaran cerita ni..

and khai harap, nama hazwan yang khai gunakan dalam entri ini, tidak memalukan keluarga si mati.. sbb ramai lagi orang nama hazwan kan..

insyaAllah..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-13 13:17:06

thanks Hamba Allah di atas nasihat anda.. terasa insaf lak.. hurm, kepada yg lain, anggap je la cerita ni rekaan semata2.. sbbnye, kita sendiri pon tak tahu di mana kebenaran cerita ni..

and khai harap, nama hazwan yang khai gunakan dalam entri ini, tidak memalukan keluarga si mati.. sbb ramai lagi orang nama hazwan kan..

insyaAllah..

[Reply]

..
 
 
Comment by Miera07
2008-03-13 11:05:15

salam… hmmm mmg sedey giler kisah nih.. takleh salahkan hazwan tu jer.. kerana kecewa beb… akal pendek.. aper saja leh berlaku… sedekahkan al fatihah kepada arwah.. dengar berpuluh kali lagu nih tetap tak jemu… bersimpati atas kisah dia nih…

[Reply]

..
 
Comment by dian_izan
2008-03-13 11:20:52

al-fatihah kepada arwah hazwan.

suara arwah terlalu jujur meluahkan isi hatinya.

[Reply]

..
 
Comment by Rezza
2008-03-13 12:15:21

aku baru tau cite ni…. slama ni dok dgar lagu je… sedih gak aku… semoga ssape yg tgok cita ni dpt pengajaran terutama ssape yg suka curang 2. Sedar la bhawa ade org yg syg kt kita ni…… (Al_Fatihah) untuk Allahyarham Hazwan….

[Reply]

..
 
Comment by huhu
2008-03-13 13:41:20

xtau citer per yg btol tp pnghayatan lagu nie mmg besh!
getaran suara nmpak eclass
mayb penyanyi smla kot yg mnhayati lagu yg dibwa…
but ada sket pening2 bla ckap kne gantung kul 5 ptg????kat pndang laks 2????
xsumer pnjara ada wat hukum gantung kan???
n pg jer org kne gantung…

[Reply]

..
 
Comment by Truckster
2008-03-13 14:23:20

bg aku yang penting jugak pengajaran…..dari cerita tu….xkesah la betul ke x??? kita xtau…..

lagi satu aku dengar dah lama dah lagu tu..ada 2-3 tahun….banyak betul la mulut2 bercakap susah nak buktikan mana yg betul/salah

[Reply]

..
 
Comment by ita
2008-03-13 17:37:53

aku bru dapat lagu ni kat member sekeje aku… mmg best lagunya… ttg kisahnya mmg menyayat hati dan menyentuh perasaan… tp bila dah baca mcm2 fakta… dah mcm mereka-reka citer la pulak…. ape2 aje lah… yang penting kita yg hdup ni jagalah kehidupan dengan baik, kalo poblem dlam percintaan cube lah selesai dengan baik dan sebagai seorang islam… amin…

[Reply]

..
 
Comment by aein
2008-03-13 23:56:41

sebenar nya lagu ni macam apa yang tenngah jd pada aku..aku terpaksa tinggal kan boyfriend aku sebab rasa x adil pada dia sebab aku masih sayang kt ex boyfriend aku..now lelaki 2 tengah cuba nak dapat kan aku balik n aku tau dia jadi macam 2 sebab aku..aku n kawan2 terpaksa report polis semata2 aku x nak dia ganggu hidup aku..aku yakin dia boleh jumpa orang yang lg baik dr aku..dia da hampir dapat sakit jiwa..semuanya sebab aku..kata-kata terakhir dia,dia nak aku ampunkan dosa dia selama ni pada aku n terima dia semula..how sad aku menangis sangat bila dengar lagu hazwan ni..huhu..al-fatihah..

[Reply]

Khai Reply:

aein, jgn terlalu yakin dia akan dapat wanita yg lebih baik dari awak.. kalau dia dah set awak yg terbaik, awak la yg terbaik sampai bila2.. x mungkin dia akan cari perempuan lain kalau dia dah hambakan cinta dia untuk awak..

so jgn la buat dia macam tu.. kesian dia.. mengharap cinta yang x kesampaian..

[Reply]

zery Reply:

ko nyh mmg kejam cial . ko tawh x cnte sorang laky 2 cm ne ?? saket aty towl klu adew pomp cam ko lam dunie nyh . owg cam ko la pnybab laky x cayekn pomp . n x airan laa jika aruah hazwan mlakukan bnde 2 . sbb bkn sng weyh nk dpat laky cam 2 cial . ko nyh mmg x kng jase laa weyh . ak nshtkn ko blek laa kt blak ko . ex ko da kcewakn ko bleyh lagy ko trime dye . len cter laa klu ko nyh jns setia n tggu ex ko 2 plg kat ko . 2 xpe arhh . ny ko bwt blak ko cam prhentian plak . ko pk cam highway nk lik kmpg apew haa ?? ny cnte beb bkn prjalanan . pk laa weyh .

[Reply]

ina Reply:

aein…jika kita mencintai seseorang,kt akan sentiasa mendoakan nya,wlwpun dia x berada disisi kita…tuhan memberi kita 2 kaki untuk berjln,2 tgn u memegang dan 2 mata u melihat tetapi mengapa tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pd kita???kerana thn telah memberi kan sekeping hati lagi pada seseorang untuk kita mencari nya…itulah namanya cinta….jgn sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu msh mahu mencuba,jgn sesekali menyerah jika kamu msh merasa sanggup, jgn sesekali menyatakan kamu tidak mencintainya lg jika kamu msh tidak dapat melupakannya, cinta akan datang pada orang yang masih ada hrpn walaupun mereka telah dikecewakan, kpd mereka yang msh percaya, wlwpun mereka tlh dikhianati, kpd mereka y msh ingin mencintai, wlwpun mrk tlh disakiti sebelumnya dan kpd mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan u mbgnk kmbli kpcyaan..(memang ssh untuk di fahami…tetapi renungi lah ia seketika)

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-14 04:00:37

aein, jgn terlalu yakin dia akan dapat wanita yg lebih baik dari awak.. kalau dia dah set awak yg terbaik, awak la yg terbaik sampai bila2.. x mungkin dia akan cari perempuan lain kalau dia dah hambakan cinta dia untuk awak..

so jgn la buat dia macam tu.. kesian dia.. mengharap cinta yang x kesampaian..

[Reply]

..
 
Comment by zery
2008-03-30 00:39:23

ko nyh mmg kejam cial . ko tawh x cnte sorang laky 2 cm ne ?? saket aty towl klu adew pomp cam ko lam dunie nyh . owg cam ko la pnybab laky x cayekn pomp . n x airan laa jika aruah hazwan mlakukan bnde 2 . sbb bkn sng weyh nk dpat laky cam 2 cial . ko nyh mmg x kng jase laa weyh . ak nshtkn ko blek laa kt blak ko . ex ko da kcewakn ko bleyh lagy ko trime dye . len cter laa klu ko nyh jns setia n tggu ex ko 2 plg kat ko . 2 xpe arhh . ny ko bwt blak ko cam prhentian plak . ko pk cam highway nk lik kmpg apew haa ?? ny cnte beb bkn prjalanan . pk laa weyh .

[Reply]

..
 
Comment by ina
2008-04-16 18:00:09

aein…jika kita mencintai seseorang,kt akan sentiasa mendoakan nya,wlwpun dia x berada disisi kita…tuhan memberi kita 2 kaki untuk berjln,2 tgn u memegang dan 2 mata u melihat tetapi mengapa tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pd kita???kerana thn telah memberi kan sekeping hati lagi pada seseorang untuk kita mencari nya…itulah namanya cinta….jgn sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu msh mahu mencuba,jgn sesekali menyerah jika kamu msh merasa sanggup, jgn sesekali menyatakan kamu tidak mencintainya lg jika kamu msh tidak dapat melupakannya, cinta akan datang pada orang yang masih ada hrpn walaupun mereka telah dikecewakan, kpd mereka yang msh percaya, wlwpun mereka tlh dikhianati, kpd mereka y msh ingin mencintai, wlwpun mrk tlh disakiti sebelumnya dan kpd mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan u mbgnk kmbli kpcyaan..(memang ssh untuk di fahami…tetapi renungi lah ia seketika)

[Reply]

..
 
 
Comment by grung geng
2008-03-14 01:46:34

KENAPA AKU DIUJI ?

” Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan (saja)mengatakan: “Kami telah beriman,” sedang mereka tidak diuji lagi? Dan sesungguhnya Kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang dusta. ”

-Surah Al-Ankabut ayat 2-3-

KENAPA AKU TIDAK DAPAT APA YANG AKU IDAM-IDAMKAN ?

” ….. Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui. ”

-Surah Al-Baqarah ayat 216-

KENAPA UJIAN SEBERAT INI ?

” Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya.”

-Surah Al-Baqarah ayat 286-

RASA KECEWA ??

” Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah (pula) kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi derajatnya, jika kamu orang-orang yang beriman. ”

-Surah Al-Imran ayat 139-

BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA ?

” Hai orang-orang yang beriman, bersabarlah kamu dan kuatkanlah kesabaranmu dan tetaplah bersiap siaga (di perbatasan negerimu) dan bertakwalah kepada Allah supaya kamu beruntung. ”

-Surah Al-Imran ayat 200-

“Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan sabar dan shalat. Dan sesungguhnya yang demikian itu sungguh berat, kecuali bagi orang-orang yang khusyu’, ”

-Surah Al-Baqarah ayat 45-
APA YANG AKU DAPAT DARIPADA SEMUA INI ??

” Sesungguhnya Allah telah membeli dari orang-orang mu’min, diri dan harta mereka dengan memberikan surga untuk mereka ….. ”
-Surah At-Taubah ayat 111-

KEPADA SIAPA AKU BERHARAP ?

” ….. Cukuplah Allah bagiku; tidak ada Tuhan selain Dia. Hanya kepada-Nya aku bertawakkal. Dia adalah Tuhan yang memiliki ‘Arsy yang agung. ”

-Surah At-Taubah ayat 129-

AKU DAH TAK DAPAT BERTAHAN LAGI !!!!!!!!!!

” ….. dan jangan kamu berputus asa dari rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat Allah, melainkan kaum yang kafir. ”

-Surah Yusof ayat 87-

Semoga segala persoalan, kekecewaan, kesedihan, dan rintihan yang melanda hati dan sanubari terubat dengan janji-janji Allah. Sesungguhnya Al-Quran adalah penawar kepada segala permasalahan, dan panduan seluruh makhluk di alam semester……… Semoga Allah memberkati manusia yang mengalamkannya dunia dan akhirat….

[Reply]

..
 
Comment by grung geng
2008-03-14 01:50:52

Rasulullah saw bersabda….
“Cintailah kekasihmu secara sederhana, barangkali suatu hari nanti dia akan menjadi orang yg paling kamu benci. Bencilah org yg tdk kamu sukai secara sederhana, barangkali suatu hari nanti dia akan menjadi kekasihmu kelak”
(Riwayat at-Tarmizi)

[Reply]

..
 
Comment by grung geng
2008-03-14 01:57:52

Renungan bersama….

“Jika ada sesiapa meminta cintamu,
katakanlah cintamu hanya pd Allah.
Jika ada sesiapa menangih cintamu,
katakanlah rindumu hanya utk Rasulullah.
Jika ada sesiapa yg mengharapkan kasihmu,
katakanlah kasihmu hanya pd ibubapa,
Jika ada sesiapa mendambakan keikhlasanmu,
BERIKANLAH KEIKHLASAN MU HANYA PADA ORANG YG BENAR-BENAR MENGHARGAINYA……”

[Reply]

..
 
Comment by grung geng
2008-03-14 02:07:56

Daripada Abu Said r.a. Sabda Rasulullah saw….
“Org2 yg saling menyintai akan melihat bilik2nya disyurga sedemikian indahnya laksana bintang yg cemerlang disebelah timur dan barat,”para sahabat bertanya: siapakah mereka?””Jwb Rasulullah: org2 yg saling menyintai kerana Allah”
(riwayat Imam Ahmad

[Reply]

..
 
Comment by grung geng
2008-03-14 02:13:56

Thanx ya coz coz kwn2 sekalian sudi baca komen sy. Saje kongsi2 dgn kwn2. Sy juga manusia yg lemah seringkali melakukan kesalahan dan kesilapan. Thanx a lot…. cau…….

[Reply]

Khai Reply:

thanks grung geng.. nama je ganas ni.. tapi hati baik.. hehe..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-14 04:01:42

thanks grung geng.. nama je ganas ni.. tapi hati baik.. hehe..

[Reply]

..
 
 
Comment by pemuda insaf
2008-03-14 11:50:39

sedih…memang sedih….sy terbaca cerita ni baru je td…tu pun kat blog kwn sy..dia hurai dengan cr dia sendiri kat http://farid-paduka.blogspot.com

kat situ dia ade ckp sumber yg dirujuk ialah http://www.justkhai.com…jd sy terus bukak kt sini…

anyway kalu cerita ni betul..kite patut ambik teladan drpdnye….alfatihah buat arwah hazwan..

[Reply]

..
 
Comment by dian_izan
2008-03-14 12:55:39

every day i dengar lagu ni since dpt email hari tu.but until now i still continuous play . suara arwah begitu mendayu dan dapat dirasakan keikhlasan pada suaranya.

semoga kisah ini dapat memberi pengajaran kepada diri saya sendiri and kawan2 yg mendengarnya.

al-fatihah.

[Reply]

..
 
Comment by hana
2008-03-14 13:37:20

hmmmm…
mcm2 cite plak yg kuar..
tp pape pn cite nie ade gak moral nye..
xksh r cite nie rekaan @ btol..
ade yg baik,ade yg buruknye..
papehal kite wat r sebgai pngajaran..

mmg dlm p’cntaan nie bnyak dugaan nye,
kite yg lalui kite tau ape yg kite rse..

kdg2 ape yg kite nk xtentu kite dpt walaupn kite yakin giler yg si dia akan jd milik kite,
tp nie sume dh ditakdirkn,
antare ye @ tidak kite dpt memiliki nya hanya Allah sje yg tentukn..
itu semua jodoh yg dh di tentukn oleh-Nya..
kite kne trime dgn redha..

kdg2 kate hti bleh m’bwa pdah gak,
bile kite mrh pliz jgn r dok ikt kate hti..
sume mende yg bkn2 kite fikir..
papehal sematknlah iman,benihknlah rase kasih kpd Allah dlm hti kite insyaAllah xkn jd mende2 yg buruk…
amin…..

[Reply]

..
 
Comment by nely
2008-03-14 14:17:01

aku baru dengar lagu tu semalam dr hp adik aku.ye ke citer ni? kalau betul la, aku rasa arwah tu tertekan sgt kot.ye la ko dambakan semua pada seorang pompuan sanggup buat aper saja in the end ko ditinggalkan mcm tu je, sakit hati lebih teruk dari sakit jantung tau.sebab sakit hati ni boleh buat kite lupe mana satu tindakan berasaskan akal mana satu emosi.
apa yang arwah buat mungkin betul padanya, kite semua tak tahu apa yang terjadi pada arwah dan x girl ( arwah jugak) masa malam tu,maybe arwah dihina atau pun ada perkara lain yang mencabar kita sebagai seorang manusia.
pendek kata kita tak boleh nak judge sapa salah, kite tak tau hujung pangkal,apa yang aku rasa kite hanya boleh jadikan iktibar.lagu tu jadikan kenangan. kalau betul cite arwah ni, kita sama2 doakan supaya die mendapat keampunan dan sedekahkan alfatihah pada arwah dan x girl die.

tak payah la kita nak kaji sampai ke angkar umbi perkara ni.yang sudah tu sudahla..buat keluarga arwah aib dan buat luka lama berdarah kembali..

k, sekadar pendapat……..cow cin cau…

[Reply]

..
 
Comment by nudra iryani
2008-03-14 14:27:35

Salam..sedih gak..wlu x tau cite tu btl ke tdk tp lagu ni mmg sedih di dengar…

[Reply]

..
 
Comment by ija
2008-03-14 15:41:34

Alhamdulillah….semoga kita tidak panjangkan lagi cite ini…
Allah Maha mengetahui…Kita sebagai hambanya…jadikan tauladan agar tidak berlaku seperti itu…same2lah kita perbanyakkan sedekah Al-fatihah pada yg telah tiada…ija nak minta bantuan kawan2 semua doakan untuk ija agar dlm kisah percintaan ija tidak jadi seperti kisah ini…

amin… thanks pada semua…bye..

[Reply]

..
 
Comment by mia_sara
2008-03-14 17:12:44

erm..aku tatau la btoi or tak..tapi bedasarkan citer yang aku dengar..macam yang khai cakap la..aku sokong khai..walaupon aku pompuan..aku rase aper yang arwah rase..

[Reply]

..
 
Comment by fana
2008-03-15 14:38:56

wehhh….dh r stop je r citer yg taw asal usulnya… korg ckp pown…dpt apa??? masuk exam ke??

[Reply]

..
 
Comment by zahn
2008-03-15 16:15:36

citer ni borak jer… korang tok sah le cayer sgt… ni kan dunia maya.. so semua org leh reka citer mcm2…. lagu org lain ko ckp lagu si hazwan ni…. hazwan ni pn satu… nk mati pon mcm2 songeh… sampai warden tu pn ingat itu lagu dia reka… siasat dulu beb asal usul lagu tu… ntah cite yg korang ckp ni benar ke tidak?… semua ni borak jer.. pepandai je korang nih…. ada ke nama hazwan nih dlm senarai org yg digantung?… BUKTIKAN kalo ia benar…. ape2 pn jdkan ler citer tu teladan dr semua segi…. sudah ar tutup topik…. kalo benar pn citer ni… tak pasal2 arwah si hazwan ni terseksa dlm kubor… korang citer pasal benda yg tak sepatutnya… dunia2… citer lah benda2 yg elok skit pasal arwah…. ape pn lu pikir ar sendiri…

[Reply]

..
 
Comment by nia
2008-03-15 20:56:10

wahHhHHhH!!!!!!!!
SDEyY yEw lgu nih

[Reply]

..
 
Comment by HAMBA ALLAH
2008-03-15 21:08:41

kta x yah tercri kesimpulannya..
dari lirik lgu kat dah tau hal sebenernya..
arwah hazwan orng jujur dan ikhlas dlm percintaan dgn gadis yg dia sgt cintai..
tpi akhirnya cinta yg dibina dan dipertahankan..
runtuh dan hancur kerna orang ketiga yg tdk ade perasaan langgung..dan wanita yang yg arwah cintai ini. telah menerima org ketiga tersebut dan sangup memutuskan mahligai percintaannya dgn arwah azwan..
dan mungkin hati arwah azwan ini hancur n terguris akhirnya arwah azwan mengambil keputusan untuk membunuh 2 orng manusia yg tdak ade perikemanusiaan ini.
kerna tdk sangup melihat mereka bahagia..
waallahualam..
marilah kita ambil iktibar dri pada ksh CINTA TIGA SEGI ini..
dan kta sedekahkan AL-FATHIAH kepada arwah azwan..
semoga dia berada di tempat orng yg beriman..
BISMILLAH…

[Reply]

Siti Kus Semangat Reply:

oi hamba Allah. ko mcm bagus je. org lain ikut al-quran, ko plak ikut lagu. bagus sgt tu. tingkatkan lagi usaha. kalau die nyanyi lagu backstreets boy plak camne? mesti ko rase arwah seorg yg gagah dan tampan kan? harharhar. kihkihkih. dr lagu ko tau mcm2 eh. ko ni mmg hamba Allah yg plg stylish la. gua tabik la sama lu. lu mmg kaki belit la. harharhar. kihkihkih. ko ni mesti seorg yg mendalami dunia seni kan? ke ko bercita2 nak jd komposer? harharhar. kihkihkih. ok la. i wish u all the best. =))

[Reply]

..
Comment by Siti Kus Semangat
2008-04-17 10:31:50

oi hamba Allah. ko mcm bagus je. org lain ikut al-quran, ko plak ikut lagu. bagus sgt tu. tingkatkan lagi usaha. kalau die nyanyi lagu backstreets boy plak camne? mesti ko rase arwah seorg yg gagah dan tampan kan? harharhar. kihkihkih. dr lagu ko tau mcm2 eh. ko ni mmg hamba Allah yg plg stylish la. gua tabik la sama lu. lu mmg kaki belit la. harharhar. kihkihkih. ko ni mesti seorg yg mendalami dunia seni kan? ke ko bercita2 nak jd komposer? harharhar. kihkihkih. ok la. i wish u all the best. =))

[Reply]

..
 
 
Comment by HEPPI_FARA
2008-03-15 23:22:46

HMM..CITER NIEY BTUL2 KER OR SALAH EK..KT MANE2,,KECOH JERK CITER NIEY..HMM,,LG SATU,,LIRIK DYE YG MNA SATU YG BTUL..? SEDANGKN AKU CUMA WATAK DLM PCINTAAN KER ATAU SEDANGKN AKU PENAWAR DA…DLM PCNTAAAN..??KT YOU TUBE YG LAST WISH..LIRIK NYE LEN CKET..HMM,,K.LA..2 JERK..CAMEKOM….

[Reply]

Khai Reply:

” sedangkan aku cuma watak dalam percintaan….. ”

lirik selain dari itu, adalah lirik yang disalin oleh mereka yang pekak.. hehehe..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-16 05:30:09

” sedangkan aku cuma watak dalam percintaan….. ”

lirik selain dari itu, adalah lirik yang disalin oleh mereka yang pekak.. hehehe..

[Reply]

..
 
 
Comment by hamba002
2008-03-16 06:50:22

[Reply]

..
 
Comment by hamba002
2008-03-16 06:53:03

Salam…saya selaku bekas pelajar SMK Agama Baling menafikan sekeras-kerasnya berhubung dakwaan insan yang mati dihukum gantung bernama Hazwan Wafiy bin Abu Hassan. Dari kebanyak cerita berkenaan dengan ‘lagu hantu’ ini, banyak dikaitkan dengan nama Hazwan, tapi yang sebenarnya, insan tersebut bukanlah Hazwan Wafiy bin Abu Hassan yang bersekolah di SMK Agama Baling.

Cerita sebenar mengenai arwah Hazwan Wafiy: arwah meninggal pada tahun 2005 disebabkan sakit dalaman sewaktu menunggu keputusan SPM2004. Saya sendiri yang hadir sewaktu pengkebumian arwah di Pendang dan di sini menafikan yang orang dihukum gantung itu bukan Hazwan Wafiy bin Abu Hassan yang bersekolah di SMK Agama Baling.

Kepada penulis blog ini, sila padam pada bahagian ‘Fakta Lain’ penulisan ini. Ingat, lagu ini semakin digilai dan ramai yang tertarik tentang kisah cinta disebalik lagu ini. Tetapi jangan kaitkan lagu dan kisah cinta tersebut dengan arwah Hazwan Wafiy bin Abu Hassan kerana arwah tidak terlibat langsung dalam kisah ini. Penyebaran maklumat yang tidak tepat ini secara tak langsung anda telah mencemar nama baik arwah Hazwan Wafiy bin Abu Hassan dan keluarganya serta nama baik SMK Agama Baling. Sila beri perhatian serius tentang perkara ini.

Selidik perkara sebenar!

[Reply]

..
 
Comment by rokudaime_jr
2008-03-16 08:05:48

Kan aku dah kata…lagu ni asal nyanyian Strategy(band ni x top sgt) popular sekitar tahun 1998 kalau x silap la….Dah2…stop2 la benda2 melalut ni…

[Reply]

..
 
Comment by fana
2008-03-16 10:40:44

aduhh…korg ny dh r..bawa2 r berstop…
tapi aku de tnya mak aku…mak aku kata pernah ade…
2005..kuar metro x silap aku kot…
dh r abaikan je r…xmasuk pun exam sej korg… nk tau ngat pe kes sbnr ‘la an’ korg terjemah r maksud lain lagu tu…bukak kamus dewan bahasa k…

[Reply]

..
 
Comment by hamba allah
2008-03-16 11:50:09

kta x tau benda nie btol ke x..
tpi yg tahu hanya ALLAH dan arwah nie..
coz sya bg padangan dri kita pikae banyak lbh baek kita sedekah kan doa je dan al-fathiah kepda arwah nie..
dapat gak pahala ckt..
yg dah pergi biarlah pergi dengan aman..
kta yg msh hdp nie..
teruskanlan bertwakal dan ingat selalu pda ALLAH S.W.T.

[Reply]

cute_zomby Reply:

i s2ju dgn u…al-fathiah….

[Reply]

..
Comment by cute_zomby
2008-03-16 11:57:14

i s2ju dgn u…al-fathiah….

[Reply]

..
 
 
Comment by cute_zomby
2008-03-16 11:55:28

i plik r,,dh mcm2 cite psal lgu nie i dgr but cemuenye x sm..xtaw yg mne 1 btol..

[Reply]

..
 
Comment by manja
2008-03-16 12:28:37

stop this crite la wei….

[Reply]

..
 
Comment by aboy
2008-03-16 14:25:19

erm…kalau la betul kan…sedih y teramat sangat…sebab rasa macam tak sanggup jer nak hadapi benda2 ni…saya baru tau sangat benda ni…semalam kawan baru cerita…dia bagi saya dgr lagu kat hp dia…tapi saya rasa macam nak cari dalam internet jer kisah arwah ni…pas tu saya balik umah n cari dalam laman web…so laman web ni yang agak menarik perhatian saya…jadi…saya dah keliru sebab saya ada baca komen2 dalam ni yang bercanggah btul…sebab saya orang baru yang baru tau benda2 ni…..dahsyat la benda ni…jgn la main2…melibatkan perasaan la

[Reply]

..
 
Comment by sheila
2008-03-16 15:03:54

so………..sad!

[Reply]

..
 
Comment by Linda
2008-03-16 15:10:07

Hai,
Kpd seme,
Jd kn lh cerite ini sebagai pengajaran.
Kite tak tau sejauh mane kbnaran nye.
Mgkin cerite ini hanye utk mmberi pngajaran
@ iktibar kpd kite.
Kpd pasangan yang sdg bcinta,
hargailah pasangan msg2.
Andai kate cinta yg anda bina x kekal,
cube lh utk trime kenyataan trsebut.
Mgkin ade lg insan yg lebih baik dari die
& mgkin juga ia sbg ujian hidup utk kite.
Jd walau ape pon yg trjadi anggap lh
ia sbg ujian Allah kpd hamba nya.

[Reply]

annissa_zulfa Reply:

Salam..
Sya sahabat arwah Allahyarhan Hazwan Wafiy Abu Hassan , SPM 04 ,SMKAB…
Yang bersama belajar dengan beliau selama 5 tahun di sekolah ni……n Insyaallah saya kenal hati budi arwah..
Memang baik budi pekertinya..dan orang yg sebaik ini xkan menjebakkan diri dengan dunia percintaan sebab dia tau tujuan dia hidup nak kejar redha Allah dan tambahan dia masih belajar dan menduduki SPM tahun 2004.
Arwah seorang yg sangat pemalu tambahan untuk berckap dengan perempuan.

Tak kisahla sebenarnya pun cerita ni,PERHATIAN SEMUA!!!…watak asal dah tertukar..mungkinla kan kalau crita ni betul tapi apa yg pastiya, bukan arwah Hazwan Wafiy Abu Hassan..SMK Agama BAling…anda semua dah tersilap orang..Jadi,ni dah jadik satu bentuk fitnah yg sangat besar pada arwah.Tolong delete blog ni or paling x,edit balik..sebelum dpt dikesan oleh sahabat2 saya yg lain sebab budak yg bukak topik yg sama kat blog dia abes kena serang teruk..n akhirnya dah delete posting tu..
Arwah hazwan smkab xpernah masuk penjara..Kitaorg siap pegi mkn kenduri sesama seminggu sebelum dia meninggal!..

Harap dapat buat tindakan yg sewajarnya………segera!..

[Reply]

..
Comment by annissa_zulfa
2008-03-16 17:05:33

Salam..
Sya sahabat arwah Allahyarhan Hazwan Wafiy Abu Hassan , SPM 04 ,SMKAB…
Yang bersama belajar dengan beliau selama 5 tahun di sekolah ni……n Insyaallah saya kenal hati budi arwah..
Memang baik budi pekertinya..dan orang yg sebaik ini xkan menjebakkan diri dengan dunia percintaan sebab dia tau tujuan dia hidup nak kejar redha Allah dan tambahan dia masih belajar dan menduduki SPM tahun 2004.
Arwah seorang yg sangat pemalu tambahan untuk berckap dengan perempuan.

Tak kisahla sebenarnya pun cerita ni,PERHATIAN SEMUA!!!…watak asal dah tertukar..mungkinla kan kalau crita ni betul tapi apa yg pastiya, bukan arwah Hazwan Wafiy Abu Hassan..SMK Agama BAling…anda semua dah tersilap orang..Jadi,ni dah jadik satu bentuk fitnah yg sangat besar pada arwah.Tolong delete blog ni or paling x,edit balik..sebelum dpt dikesan oleh sahabat2 saya yg lain sebab budak yg bukak topik yg sama kat blog dia abes kena serang teruk..n akhirnya dah delete posting tu..
Arwah hazwan smkab xpernah masuk penjara..Kitaorg siap pegi mkn kenduri sesama seminggu sebelum dia meninggal!..

Harap dapat buat tindakan yg sewajarnya………segera!..

[Reply]

..
 
 
Comment by sheila
2008-03-16 16:09:35

halueeeeeeeeeee……ai!erm………sedih sangat2 kan???erm,i’m sheila from pahang, nak share ler pasal lagu n history of this song.first, sheila dgr lagu ni, x bape nk clearlah,,tapi ble diamati betol2, baru pahm maksud sebenar lagu ini.this song is dedicated to all malaysian citizen, Banduan yang bernama hazwan ni, nak korang kat outside 2 amek iktibar n pengalaman melalui lagu nih. This song is about permintaan seorang banduan iaitu’dia nk lagu nih disebarkan’..sheila x bape pasti tntg ni, tapi yang sheila tau,this young man sdg bertunang n, nk kat kawen da…tetibe je ex dia dtg mtk sambung blk. fRom my heart lah kan?,, kalau sheila, sheila pun msty syg lagi kt ex.Of koz lar, theres a lot memory dgn ex kita..Kita x bley slh kan that gurlz…bcoz, ni ttg diri n perasaan dia. Kalau sheila lar, sheila x kan jd egois..Sheila akn berterus terang dgn tunang sheila yang sheila nak pergi kembali dgn ex lama. 2 pun kalo sheila rasa sheila still sygkan dialar..Sb,perkara ni x ley men2, its about our life. Kawen bukan perkara main-main kan?RITE??kalau kita kawen dgn org yg x kita cintai pun x gunakan?yang akhirnya x menjamin kebahagiaan..Kalau kita menipu diri kita, ia pasti akn merosakkan hidup kita. Pasti kitta akn teringat kat ex kita..although kita da jadi milik suami kita. Tapi nak wat camner kan? bg sheila, arwah azwan plak kalau betol2 cinta kat gadis itu, he suppose to release her. Rite???Hurm..kita sepatutnya berfifir mengikut kewarasan kita walaupun kita syg sesangat2 kat orang 2!Jgn ikutkan kata nafsu…Mmg ramai yang menyalahkan gadis itu, tapi pikirlah..kita bukan kat tempat gadis 2..so, kita x kan paham kenapa gadis 2 wat keputusan cm 2. Yg ex gadis ni pun 1, bkan 2 @ 3!dah tau yang gadis tuh nak nikah da, nak jgk g ushar blk!mamat ni pown……………….!!!Lagi dari ape yang sheila tau, ada 2 cter disebalik lagu nih, 1st, laki 2 bunuh tunang dier 2, n bunuh ex dier 2,,Ok, let me story u about this 1st, laki ni bunuh kedua2 orang nih dalam cinta 3 segi ni. Maknenyer, dia mati dalam keadan yang tenang koz sumer x hapat memiliki gadis 2. MAYBE DENDAMNYA N RASA X PUAS HATI DIA TERBALAS!’Sheila rasa lah’…2ND, sheila dgar jugak yang laki ni bunuh ex gadis 2 jeh..pas laki 2 wat permintan terakhir 2, dia mtk pihak penjara bagi lagu n lirik 2 kat tunang dia 2..masa 2, laki2 dah kena gantung da..sian kan??hurm,,,pastu, gadis 2 jadi gila..Sheila juz sampaikan ape yang sheila rasa jew. Kesahihan citer yang sheila n outsider tau, belum pasti tau? Yang sahihnya, hanya DIA yang maha mengetahui..So, kita x perlulah nak blamekan mana2 pihak n jgnlah salahkan family sumer pihak….Jgn hukum mereka kerana kesalahan ank mereka lakukan. Mereka hanyalah manusia biasa, x terlepas dr melakukan kesalahan n kesilapan kt dunia ini. Maafkanlah mereka….dan jika semua ini benar, kita doakn lah agar roh-roh mereka dicucuri rahmat dan tergolong dalam golongan orang2 yang beriman…Amin….Ermmmm..Sheila nak mtk maaf kat cni andai kta, ada terguris perasaan mana-man pihak..FROM: nOshey_sw3t89@yahoo.com.my

[Reply]

..
 
Comment by port
2008-03-16 18:36:51

I am very sorry i have to disable comments for dis video bcoz ofd speculations which is untrue… I realise dat many of u out there hasheard rumours regarding dis song..

Let me make it clear dat dissong is originally titled ‘PERANGKAP CINTA’.. Composed by me,Ayie.. Dissong has been around since 1998 n copyrighted since 20th March 1999.Yes,i composed dis song at a young age of 13yrs old.I dont know anyBANDUAN or d guy who so called composed dis song n i dont wanna know.Wat i know is im d real composer of PERANGKAP CINTA. Its up to u if uwana believe it or not but let d fact remains dat i am d real composer.There is no story behind dis song. Thks for listening to my song n ursupport is greatly appreciated.

I hope there will be no more speculations after dis. I have d proof dat dis song is originally by me under my own name.

Thksto all for viewing my video. I will NOT be making any more videos afterdis. To my sister IDABELO,thks for standing up for me. If u guys haveany queries regarding dis song,kindly leave a comment on my channel orsend me a personal msg.. Thank u all.

Dari meja komposer,
Ayie.

[Reply]

DELL Reply:

PROVE IT.IF THAT WHAT YOU WERE SAYING JUST PROVE IT!DON’T JUST SAY THAT IS YOUR SONG!

[Reply]

daniell Reply:

ayie or khai…aku sbenar nye simpati terhadap arwah…gurl skang nie mmg xblh d’percayai…..dpan kite tunjuk rase syg n cnta tp diblkg kita nth ape yg d’buatnye…sy dgr cite yg arwah nmpak awek die BERZINA kat masjid dgn bkas blak die…xtau la cite 2 btul ke x….klu bleh ko tlg bg kat aku keratan akhbar ttg arwah mati di gantung n sbb ape beliau bnuh awek die…klu bleh aku nk research yg original….aku btul2 nak tau ksah sbnr arwah..

[Reply]

girl Reply:

sy nk tau hal yg sebenar!!bleh x u add me at askypiece@yahoo.com.my…kalau bleh send la gmbar u,hazwaz,n tunang dier jgk ek.pliz….

[Reply]

..
Comment by DELL
2008-03-28 04:47:16

PROVE IT.IF THAT WHAT YOU WERE SAYING JUST PROVE IT!DON’T JUST SAY THAT IS YOUR SONG!

[Reply]

..
 
Comment by daniell
2008-04-10 15:38:52

ayie or khai…aku sbenar nye simpati terhadap arwah…gurl skang nie mmg xblh d’percayai…..dpan kite tunjuk rase syg n cnta tp diblkg kita nth ape yg d’buatnye…sy dgr cite yg arwah nmpak awek die BERZINA kat masjid dgn bkas blak die…xtau la cite 2 btul ke x….klu bleh ko tlg bg kat aku keratan akhbar ttg arwah mati di gantung n sbb ape beliau bnuh awek die…klu bleh aku nk research yg original….aku btul2 nak tau ksah sbnr arwah..

[Reply]

..
 
Comment by girl
2008-05-05 13:54:20

sy nk tau hal yg sebenar!!bleh x u add me at askypiece@yahoo.com.my…kalau bleh send la gmbar u,hazwaz,n tunang dier jgk ek.pliz….

[Reply]

..
 
 
Comment by ka'e
2008-03-17 09:54:25

askum, korang nie semua kena kencing low.. benda nie dah blaku dah lama dah.. dia org nie bwt ceriter jer low.. pasal lagu nie.. kire nak org tau low pasal lagu nie.. yang pasti lagu dan cerita nie hanya hayalan semata-mata.. kire org yg bwt cerita dan lagu nie memang berjaya low..bwt org pecaya dan menangis.. dan hari2 dok pasang lagu,..nie..babe..hehehee..
tapi tahniah lah kepada pencipta or penyanyi lagu nie.. ko memang berjaya.. membuat lagu nie popular… korang jgn terpedaya dah low..yeer..

[Reply]

..
 
Comment by ija
2008-03-17 10:17:23

Kepada kengkawan semua…udah2 la…khai tolong la hentikan cite ni….cian tau…

[Reply]

..
 
Comment by dian_izan
2008-03-17 10:45:38

khai, i nak explain comment by fiqa 08/03/08….pasal budak pompuan tu adalah staff mpob…..

i one of staff mpob, budak pompuan tu takde kena mengena dengan mpob…..mmg dulu ada sorang staff mpob yang mati kena bunuh dgn bf dia tp bukan arwah hazwan seperti yang dikatakan fiqa.masa dia mati kena bunuh tu dia dah habis buat practical kat mpob.

harap maklum di atas penjelasan ini.

al-fatihah kepada arwah hazwan
lagu ni mmg sedih ..dengar beratus kali pn x jemu ……

[Reply]

..
 
Comment by azizah
2008-03-17 13:25:37

hmmm…sbb lirik ni,aku takut nak pasang 2 boy lam idup aku.lagu ni mengajar aku tentang cinta sorunk lelaki…skrg aku setia ngan sorunk boy je lam idup aku….arap dia setia jgak r ngan aku…emmmm.=)

[Reply]

nina_lala_watie@yahoo.com Reply:

saya kesiankan arwah Hazwan… kisah ini seharusnya dijadikan sebagai satu pengajaran agar kita yang masih hidup tidak melakukannya.. tapi saya ada s0rang kawan lelaki di mana dia berdendam dengan saya atas sebab saya mengatakan bahawa dia adalah lelaki dayus {sebab utama saya c0p dia dayus: dia suka buat pelajar pompuan kat kelas nangis N suka sEik0 plajar p0mpuan… yang teruknya dia sebarkan benda yang buat plajar p0mpuan tu malu…tp bukan saya…}… masa saya tak hadir kelas bestfriend saya dengar dia ugut kononnya dia nak balas dendam ikut cara arwah Hazwan utk balas dendam,,.sepatutnya dia jdkan kisah nie sebagai satu teladan bukan utk d’jdkan rutin kehidupannya utk balas dendam!!!!!bagi kamu pe yg pa2t saya lakukan????????????????

[Reply]

..
Comment by nina_lala_watie@yahoo.com
2008-07-18 16:22:40

saya kesiankan arwah Hazwan… kisah ini seharusnya dijadikan sebagai satu pengajaran agar kita yang masih hidup tidak melakukannya.. tapi saya ada s0rang kawan lelaki di mana dia berdendam dengan saya atas sebab saya mengatakan bahawa dia adalah lelaki dayus {sebab utama saya c0p dia dayus: dia suka buat pelajar pompuan kat kelas nangis N suka sEik0 plajar p0mpuan… yang teruknya dia sebarkan benda yang buat plajar p0mpuan tu malu…tp bukan saya…}… masa saya tak hadir kelas bestfriend saya dengar dia ugut kononnya dia nak balas dendam ikut cara arwah Hazwan utk balas dendam,,.sepatutnya dia jdkan kisah nie sebagai satu teladan bukan utk d’jdkan rutin kehidupannya utk balas dendam!!!!!bagi kamu pe yg pa2t saya lakukan????????????????

[Reply]

..
 
 
Comment by putrie
2008-03-17 16:48:59

hai… bukan tujuan nak mereka cerita or nak cari publisiti murahan… tapi i know the story well…. i hope jgn memutar belitkan cerita. penulis lagu tu bukanlah ,arwah mohd hazwan wafiy{kalau tak silap nama dia la}..
sebenarnya,tujuan lagu tu di sebarkan bukan nak tagih simpati or whatever mcm orang ckp tu, tapi arwah sendiri nak org tau kisah tu dan jadikan teladan. jgn jadi mangsa korban cinta.n jgn terlalu ikutkan nafsu muda dan bertindak bodoh hanya kerana cinta.. plz..harap just u all dgr ja lagu ni… buat jd pengajaran n pedoman.

[Reply]

..
 
Comment by putrie
2008-03-17 17:08:43

plz,jgn bukak apa2 cerita dah.kalau tak puas ati ka, email di tengkuputrienurnateja@yahoo.com.my.. stop the story plz. kecian pada arwah hazwan. jgn kerana org lain, kita mengganggu ketenteraman org lain.

[Reply]

..
 
Comment by shah
2008-03-17 17:34:01

aku tak kisah la cerita yang korang tulis ni betul ke x…yang aku tahu aku sendiri yang sedang rasa apa yang korang tulis tu…sakit sial…kenapa perempuan semua mcm ni???????aku pelik..aku khaskn lagu ini untuk seorang wanita yang sanggup buat aku mcm ni lepas apa yang aku korbankan untuk dia…aku biasa terbaca cerita perempuan kena tipu la apa la kena belasah la dengan bf diorang..tapi korang sedar tak..perempuan yang bodoh..tak reti buat keputusan…perempuan yang nak kena mcm tu…aku bengang gila….bila dah kena mcm tu mula la ckp lelaki jahat la apa la…tapi diorang sebenarnya yang bangang,bodoh,bahalul,babi…tak reti buat keputusan..tak reti buat pilihan…

[Reply]

kyra_karlyssa Reply:

kpd:shah…

bila pertama kali sy baca komen awk kt sini…terlintas difikiran sy yg awak adalah seorg lelaki yg dah x ada rasa percaya kt perempuan…
shah..
bukan semua perempuan mcm tu..perempuan mmg x reti bt keputusan..x reti bt pilihan..seorang perempuan memerlukan seorg lelaki utk menjadi pemimpin…lelaki memerlukan perempuan..dan perempuan juga memerlukan lelaki…x adil awak cakap mcm tu..x semua sama..semua org ada pengalaman bercinta..x kira pahit atau manis..jadikan pengalaman cinta yg lepas sbg pengajaran…
shah..
awak kena igt..perempuan yg baik hanya utk lelaki yg baik..jadi,Insyaallah..awak akn bertemu dgn perempuan yg baik jg..sabarla..jgn terlalu emosional sgt..sebab..semua da tertulis..x semestinya org yg kita syg&cinta itu akan menjadi milik kita…
thanks…

[Reply]

kaum hawa Reply:

eh tak semua perempuan macam tu tau….aku sbagai perempuan bukan nk sokong ex-tunang arwah nie tapi cuba la kau fikir yg logik…kesian laa kat perempuan lain kalau sebab minah nie sorang habis semua perempuan kau maki hamun…kau sumpah….x baik laaa…tolong laa paham hati kami kaum HAWA ini wahai kaum ADAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[Reply]

..
Comment by kyra_karlyssa
2008-03-22 17:25:00

kpd:shah…

bila pertama kali sy baca komen awk kt sini…terlintas difikiran sy yg awak adalah seorg lelaki yg dah x ada rasa percaya kt perempuan…
shah..
bukan semua perempuan mcm tu..perempuan mmg x reti bt keputusan..x reti bt pilihan..seorang perempuan memerlukan seorg lelaki utk menjadi pemimpin…lelaki memerlukan perempuan..dan perempuan juga memerlukan lelaki…x adil awak cakap mcm tu..x semua sama..semua org ada pengalaman bercinta..x kira pahit atau manis..jadikan pengalaman cinta yg lepas sbg pengajaran…
shah..
awak kena igt..perempuan yg baik hanya utk lelaki yg baik..jadi,Insyaallah..awak akn bertemu dgn perempuan yg baik jg..sabarla..jgn terlalu emosional sgt..sebab..semua da tertulis..x semestinya org yg kita syg&cinta itu akan menjadi milik kita…
thanks…

[Reply]

..
 
Comment by kaum hawa
2008-04-18 19:07:58

eh tak semua perempuan macam tu tau….aku sbagai perempuan bukan nk sokong ex-tunang arwah nie tapi cuba la kau fikir yg logik…kesian laa kat perempuan lain kalau sebab minah nie sorang habis semua perempuan kau maki hamun…kau sumpah….x baik laaa…tolong laa paham hati kami kaum HAWA ini wahai kaum ADAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[Reply]

..
 
 
Comment by van der sar
2008-03-17 23:17:35

gua simpati terhadap dia org n perempuan tuu kalau hidup lagi luu pikir lah sendiri ape erti cinta sejati k ar chow…..///

[Reply]

..
 
Comment by fara_aul@yahoo.com
2008-03-18 11:02:12

ak btl2 nk tau info ttng arwah..
sape2 y tau.. email la ak ker–> fara_aul@yahoo.com
sb dr ape y ak dgr.. arwah kne hukuman gantung..
sb..die bt sa2 excidnt lnggr ex ppuan tu..then sblm die dhukum..pmintaan takhr arwah..nk rekod lgu ni..’cinta tiga segi’..adr jugak y pggl lgu ni ‘lastwish’..ak nk tau klu cite y ak dgr ni btl or x..blh xkowg mail ak n bg tau cite sbnr…smpi skrg ak still mencari info nyer..

[Reply]

..
 
Comment by evilrock
2008-03-18 12:25:02

saya nak tau citer asal…pasal lagu ni boleh bg tau tak?
plucking gitar lagu tu tak betul la…..silap bg la
salah tu….picing lari bertaburan..yg saya tau pasal lagu ni ialah sorang banduan
bg lagu untuk ex-tunang dia aje…banduan tu memang nama hazwan…tp bkn hazwan yg korang ckp tu…bkn hazwan wafiy abu hassan tu la…kisah yg lg2 saya tak tau…kalu sapa ada citer yg betul2 bg tau aje la… htr kat email saya mycancer_evil@yahoo.com.my

[Reply]

..
 
Comment by azizah
2008-03-18 13:12:48

hargai setiap pasangan kite….x perlu kutuk mengutuk..amek pengajaran n hargai jerk pasangan kite…..

[Reply]

..
 
Comment by sakura
2008-03-18 13:15:56

sedih giler lagu nie….nagis aku bila dengaq sorg2…

[Reply]

..
 
Comment by sazmen
2008-03-18 14:01:53

kisah yang betul kita xtau.so xleh nak wat kesimpulan. masing2 punya pendapat.yg rasa macam ‘arwah’ tu pkir la sendiri apa kekurangan kita.mgkin kta xsedar apa yg kta dah buat.xde sape yg perfect.pmpuan plak fikir la prasaan org lain gak.apapun benda dh jadi so jadikan teladan. tp klu citer ni tak btul,tlg la bagi info yg btul. daaaa

[Reply]

..
 
Comment by sue
2008-03-18 16:31:56

saya yakin arwah merupkan seorang pencnta yang stia..tpi silapnya,arwah terlalu mengikut perasaan..dan bgi sya,cnta terbaik selayaknya utk ALLAH..kerana perasaan cnta yang ada dalm dri kta jga ada dgn izin ALLAH,dan boleh ilang sklip mta jga dgn khndak ALLAH..jdi rnung2kanlh

[Reply]

..
 
Comment by Amizanida
2008-03-18 17:42:46

Assalamualaikum..
ape pun kesahihan cerita ini….kita sebagai hamba ALLAH hendak lah yakin dan berserah kepada nya..kerna ape yang telah terjadi itu,sesungguh nyaadalah suratan takdir,yang telah ditentukan oleh ALLAH S.W.T….
Amin…..

[Reply]

..
 
Comment by zetty
2008-03-18 18:26:56

wei bnda yg dh lpas 2 dh la…..kta x kn dpt cri kbenaran dia…klau btol hazwan dah arwah tseksa dia wei….kta bdoa jer la utk dia…balak aku ckup ska dgr lgu ni…tiap kalo gduh dia msti bg lgu ni kt aku..n dgn spontan nyert aku akn ngisss….wei sedih tau…kdng2 aku tkut bnda 2 jd kt aku……….

[Reply]

..
 
Comment by zetty
2008-03-18 18:33:14

khai npa msti ppuan jer yg di slahkn?????aku tau mmg skit bla jd cm 2 tp npa x redha jer…kn lg baik kta sbar..ni smua permainan jer la khai……….

[Reply]

..
 
Comment by anys
2008-03-18 18:34:33

apsal rmai sgt yg nk nyanyi ni eyh….sume nk nyanyi..btol ke cite ni khai??sy nk tawu true stiry nih…..

[Reply]

..
 
Comment by zetty
2008-03-18 18:51:58

khai aku hrap ko dpt pkembangan tbaru….aku still bca blog ko…..

[Reply]

putri eida Reply:

khai…aq nak tnyer ckit boleh tak…?klau ko jdi mamat nie ape ko wat? aq tak ckap yg mamat nie slah..coz lau pkir dri segi logik..aq pun sdih gak..tp tak de masalah y tak bleh slesaikan..lg sa2..bg aq pompuan nie bleh diktekan kjam jgak..ye..aq thu jodoh kat tgan tuhan tp kne ingat..owg yg sggup wat kter happy blik slepas sdih maknenyer dyer mmg syg gle…kat makwe dyer

[Reply]

Khai Reply:

honestly, jika Khai jadi lelaki tu, Khai takde la sampai membunuh.. Khai akan terima suratan takdir… tapi itu kata Khai dalam keadaan Khai tidak senasib dengan Hazwan.. Mungkin juga bila Khai kena perkara yang sama, boleh juga bertindak di luar batas… entahlah..

[Reply]

..
Comment by putri eida
2008-03-19 15:11:06

khai…aq nak tnyer ckit boleh tak…?klau ko jdi mamat nie ape ko wat? aq tak ckap yg mamat nie slah..coz lau pkir dri segi logik..aq pun sdih gak..tp tak de masalah y tak bleh slesaikan..lg sa2..bg aq pompuan nie bleh diktekan kjam jgak..ye..aq thu jodoh kat tgan tuhan tp kne ingat..owg yg sggup wat kter happy blik slepas sdih maknenyer dyer mmg syg gle…kat makwe dyer

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-24 05:41:52

honestly, jika Khai jadi lelaki tu, Khai takde la sampai membunuh.. Khai akan terima suratan takdir… tapi itu kata Khai dalam keadaan Khai tidak senasib dengan Hazwan.. Mungkin juga bila Khai kena perkara yang sama, boleh juga bertindak di luar batas… entahlah..

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by mai
2008-03-19 10:43:52

oh….pmpuan 2 je la yg kejam???????????xleh nk salahkn sebelah pihk je……dh xde jodoh….tuhan sdri dh tntukn jodoh kite,kite hny merncg…membunuh xselesaikn ape2 masalh…die jgk yg rugi…akhir2 kene gntg smpai k.o….berbaloi ke semua 2???????klu die kate pmpuan 2 kejam die lg kejam sbb menamatkn riwyt org…dan menzalimi pmpuan mcm 2.korg pnh tgk x pmpuan 2 kn bnh cmner?aib gler….xde belas kshn lgsg!!!!!2 ke name nye seorg khalifah allah?????

[Reply]

..
 
Comment by Juan
2008-03-19 16:24:05

ceh…tu pon nk bunuh…mental nye budak…
tah2 time idup dlu awek dye slalu kne pkol… (arap bunuh pon dye brani ) ..tu sbb awek dye lari kt laki len…
sian kt yg kne bnuh tu……
xpsal2 kne bunuh….

[Reply]

..
 
Comment by Juan
2008-03-19 16:25:29

ceh…tu pon nk bunuh…mental nye budak…
tah2 time idup dlu awek dye slalu kne pkol… (arap bunuh pon dye brani ) ..tu sbb awek dye lari kt laki len…
sian kt yg kne bnuh tu……
xpsal2 kne bunuh….
sorri..kengkorang jgn mrh aku lak…… weh kod gitar lagu ni btol ke… lagu dye sdap…. rugi…kalu x msti leh jadi pnyanyi n komposer yg gempax….

[Reply]

..
 
Comment by jusoh sontorian
2008-03-19 16:32:49

aku sokong ko juan….

[Reply]

..
 
Comment by eisyacelica
2008-03-19 20:29:52

eylo…aku rase btol laa lagu ney lagu lame…
coz td bf aku maen lgu ney gne piano…
da 10 taun lebey da lgu ney…

[Reply]

..
 
Comment by zuldiey
2008-03-19 23:01:23

Lek, jangan gado2… kot betul, kan cam tak baik pada arwah…. terseksa arwah kat kubur! apapun, lagu nih memang sempoilar… sambil gua makan kepek pisang pun gua boleh meleleh hingus dengar lagu ni. Gua taknaklar cakap tak betul fakta kisah ni. Nantilar gua siasat dari sumber yang boleh dipercayai. Gua dengan top management penjara malaysia kira baik gak! kalau gua dapat pengesahan,gua akan laporkan disini!! zasss……..!!!

[Reply]

..
 
Comment by Mail
2008-03-19 23:15:09

Hai kawan2, samada benar ker tidak citer ni, biarlah citer tu berkubur, jgn dipanjang2 kan citer ni lagi yer, btul atau salah, jadikanlah pengajaran………………….

[Reply]

..
 
Comment by gurl lif3
2008-03-20 00:02:47

haha…apsal smpai nak gaduh2….rase nye cite ni cam xwujud jer…anggap je la cite ni cam xwujud. just andaian bg lirik lgu nie jer. xder la ader pihak yg terasa…kan kan..

[Reply]

..
 
Comment by mizza
2008-03-20 00:07:22

sy n bdk2 kls sy ske gler dgr lgu ni…da jd kewjipan stiap hri,pntg lacture xde..hehe…lgu ni sdh n best gler pndai aruah hazwan wat…tp ex dy 2 xpndai mnghargai lngsung ksh syg yg hazwan crhankan smapi sngup wt mcm 2 blk kat hazwan…sy doakan arwah ditmpatkn ngan hmba2 allah yg diredai allah..de ke girl mcm ex dy 2lau lh mber sy mmg da kne mki adih2…pompuan pling bdh sy rs dylah kot x pndai mnghargai pngorbanan tnang sndri x ke bdh nmya 2……..kte sdekahkan al-fatiha unt aruah hazwan…..maap lau bhs agk kurang ajar……kpsa org len y bcnta jgn lh skali2 ikt jjk langkah ex dy 2………

[Reply]

Khai Reply:

bahasa u x kurang ajar pon.. tapi bahasa u kurang sket dari segi pemahaman untuk orang nak baca.. banyak sangat short form yang pelik2.. nasib khai leh tangkap.. hehehe..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-20 04:22:56

bahasa u x kurang ajar pon.. tapi bahasa u kurang sket dari segi pemahaman untuk orang nak baca.. banyak sangat short form yang pelik2.. nasib khai leh tangkap.. hehehe..

[Reply]

..
 
 
Comment by mizza
2008-03-20 09:16:22

ye ke???maap smau yg x fhm 2…hehe….khai umo aruah bape mse bnde ni jd???hazwan ni bkas bdak SMKAB???

[Reply]

..
 
Comment by alya
2008-03-20 13:50:47

sedihnyer aku ble aku dgr llagu niw.mmmm.semoge rohnya dicucuri rahmat.amin

[Reply]

..
 
Comment by paed
2008-03-20 14:17:52

dah2 le cite sume ni…aku ni senior hazwan kat smkab…kcian parent arwh klu diorang tau…dri pade korang duk bcrita benda ni and mempertahankan facta masing2…bek korang sedekahkan al fatihan kat arwah…aku akui le de fakta yang betul…dan bagus untuk dpertahankan..tapi mslhnya benda ni takkan abis klu de yang duk bawak mulut mcamni…pling kurang pun sedekah kan le al fatihah untuk arwh…dua2 arwah…tak kira hazwan yang mane….by de way…time diorang dah lepas…camne plk time kita nnt…sme2 la kita renungkan…dua2 hazwan mati pd umur yng muda…kita macmne?mari le sama2 kita sedekahkan al fatihan pada arwah…al -fatihah….wassalam…

[Reply]

..
 
Comment by Sham
2008-03-20 18:50:35

Abaikan sudah, download lagu layan, habis cerita. Ambil yang jernih, yang keruh campak dalam loji. Kekekek abis ceta.

[Reply]

..
 
Comment by tieyka
2008-03-20 19:30:18

wei…tipu la..kta dia ptus tunang sminggu sblom kawen…cba korang pk tngok..ade diowg kte hazwan ni lahir 1987,so kalo taun 1998,dia bru je drjh 5…so,logik ke?????

[Reply]

..
 
Comment by Kid
2008-03-21 00:48:26

err..x minat citer disebalik tu,sbb x sahih gie.just nk komen lagu tu mmg best.sbb x terlalu figuratif n very direct.x berbunga2 mcm minah bunga.

sometime,menda yg simple n plain bley gmbrkan kjujuran,kan?

[Reply]

..
 
Comment by KaZ Wan
2008-03-21 03:09:11

sekarang lagu ni sedang dimainkan online di laman web http://www.usyar.com

makin meletop lah citer ni

[Reply]

siti Reply:

betul ke semua ini.atau buat2 cite je.kalau betul saya doa kan kepada arwah alfatihah…………amin.bukan name amin ,amin doa

[Reply]

..
Comment by siti
2008-03-22 21:10:33

betul ke semua ini.atau buat2 cite je.kalau betul saya doa kan kepada arwah alfatihah…………amin.bukan name amin ,amin doa

[Reply]

..
 
 
Comment by suraya
2008-03-22 05:48:45

Assalamualaikum..

Disini sy ingin berkongsi ttg kesahihan lagu ni..sbnrnye,lagu ni memang Ayie yg cipta dan memang dye yg nyanyikn. Sy ada gak buat research sendiri kat mane2 blog dan jg youtube..terserempak plak lagu dr si ayie ni la..berdasarkn komen2 yg sy bace dr video ayie dan yg len2,sy tertarik pd komen kakak si ayie ni (username dye idabelo). Sy pun antaq la msj kt dye utk tahu dgn lebey lanjut lg..dye btol2 mempertahankn yg lagu ni memang adik dye si ayie yg cipta..susah sy nk pecaye klu xde bukti kukuh kan so sy mintak lah kat dye.

So sy pn berilah email kt dye sbb sy btol2 nk tahu..tk lama pastu sy trime email dr kakak ayie..dlm email tu ada attachment ttg hakcipta lagu yg berjudul “perangkap cinta” dibwh nama dak ayie yg sebenar iaitu mohammed nazri pd thn 1999 bln march. Dibwh logo compass Singapore..sy nk sgt kongsi bukti yg ada pd sy skg ni jadi qta sume tahu kebenaran lagu ni tp memandangkan sy dah berjanji dgn akak si ayie ni,sy terpksa lah simpan je sbb ni amanah org..tp akak ayie ade gak blg dgn sy yg tk lama lg ayie akn membuat pengakuan umum siap dgn buktinya skali..sy amat2 lah berharap ayie akn buat secpt mungkin sbb sy pun xnk tgk org len dok buat creta merepek psl banduan tuh..tu je la sy nk kata.nk pecaye ke x,tu sume trpulanglah..yg penting,sy dah tahu bkn hazwan yg cipta dan bk hazwan yg nyanyikan dan sy xkn dan xmahu tertipu dgn creta2 karut ni.

[Reply]

..
 
Comment by suraya
2008-03-22 05:59:25

lupe plak nk blg yg ayie ni memang brbakat lah sbb dye mula2 blajaq gitar pd usia 7thn dan mula cipta lagu pd usia 12thn..lagu perangkap cinta ni dulu xde solo gitar..cume dibarukan semula pd thn 2003..sy ade trime video ayie yg bertarikh 25 july 2000 yg menunjukkan ayie sedang nyanyikan lagu ni..mase tu xsedap cm skg nih sbb lagu tu blom ade solo gitar lg dlm lagu dye..sy akn cuba dptkn izin dr akak ayie utk kluaqkn video mase ayie kecik2 tuh..ape2 sy feedback kt sini k..

[Reply]

nurul85 Reply:

nurul harap awk dapatkn video ayie tue…..

[Reply]

..
Comment by nurul85
2008-03-22 08:55:35

nurul harap awk dapatkn video ayie tue…..

[Reply]

..
 
 
Comment by ladybird
2008-03-22 12:34:28

btl ke cite nie????? sy dgr kwn sy ckp kai yg nanyi lagu ni… and ada gak org ckp yg ayie jg yg nyanyi lagu ni… yg mane 1 pnnyi asal ni????? & dia 2 bdk mane??? tlng la sy…… sy confuse sngt ni…. sy jgk ada dgr yg awek dia tu jd gila n trs mati bila dgr lgu ni…. dan di sebab kan itu lagu ni di blok…. dan satu lagi,ada tak gambar pnnyi asli lagu nie?????? please help me………….

[Reply]

..
 
Comment by nurshahid
2008-03-22 14:40:19

Sha harap la kan,pihak berwajib tu,tolongla… settle kan hal ni.
Dah macam2 cite kite dengar.
Contohnye,pihak polis,penjara,n mahkamah ke…
Tolongla bgtau,betul ke cite ni.
KAlau cite ni btl,mesti lah pihak polis ade simpan fail kes ni.
Pihak penjara pun mesti tau.
So sha hrp sgt,tolongla tampil & wat kenyataan yg sebenarnye.
Spy xde lg cite yg x benar ni.
takut plak,terjerumus dlm fitnah nanti.

[Reply]

..
 
Comment by penjara tipu2
2008-03-23 09:21:04

ko filem kan jer la citer nie khai…biar smua pompuan nangis.. nyusahkan btol..huhu

[Reply]

..
 
Comment by boyot
2008-03-23 09:44:05

aku pon rasa cdih bila dengar lagu nie,aku dapat rasa penderitaan tuan punya lagu nie,mesti pedih punya apa yang dia lalui…….semoga rohnya berada dtmpat org yang beriman….AL-FATIHAH…

[Reply]

..
 
Comment by zetty
2008-03-23 12:20:57

wei crita ni btol ke x ha…….jgn smpai aku lempang sekor2…dh pnat tahap cipan bca korng pnya fakta….dh merapu2…ntah btol ke x….baik korng smpan la korng pnya fakta yg mcm biawak hidup 2…lebih baik korng pegi balik smbahyang n btaubat sblom bnda ni jd kt korng….insaf la wahai tapir2 sekalian…………………huhuhuhuhu…………aku just advice jer…xnk dgr xper zetty xksah…x mati pun…heheheh….btol x….sowie r khai klau ader tsingung aku cma x nk korng kelam ketik jer….

[Reply]

Khai Reply:

hehe.. khai x marah.. bagus nasihat awak untuk semua pembaca kat sini.. cuma satu je nasihat khai.. kalau nak nasihat orang, biar kena pada cara.. bukan dengan panggilan nama-nama haiwan dan sebagainya.. awak menasihati orang dalam pada masa yang sama, panggil mereka tenok, biawa etc.. tak baik tu..

ok.. jangan tersinggung juga ye.

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-23 15:25:49

hehe.. khai x marah.. bagus nasihat awak untuk semua pembaca kat sini.. cuma satu je nasihat khai.. kalau nak nasihat orang, biar kena pada cara.. bukan dengan panggilan nama-nama haiwan dan sebagainya.. awak menasihati orang dalam pada masa yang sama, panggil mereka tenok, biawa etc.. tak baik tu..

ok.. jangan tersinggung juga ye.

[Reply]

..
 
 
Comment by anyss
2008-03-23 12:27:45

woit biol2 sekalian korng x pnat ker mfitnah………..ape motif korng rrrrrr……….dh xtahu wat la cra xtahu jgn la wat glabah biawak wat komen yg tburu2….cian org yg kna ftnah 2…..ishk4….smpati la ckit….korng jgn jd kejam itik…cuba jd baik cm cpot yg comei………ok chow..huahuahuahua…………

[Reply]

..
 
Comment by syera
2008-03-23 15:02:07

hurmm…x pat0t larr gals tu mainkan perasaan org..
die patut fikir cmne klu org mainkan perasaan die..
sungguh menyeksekan..sem0ga r0hnye berade d’ tpt2 org yg
berimn..hrp semua ambil iktibar fr0m diz st0ry..

[Reply]

..
 
Comment by zetty
2008-03-23 16:23:06

x per…btol gak apa yg khai ckp 2…mmg zty yg slah…sowie….emo sgt td.heheheh

[Reply]

..
 
Comment by man
2008-03-23 17:05:40

emm…memang xpatut perempuan 2 bt lelaki yang setia giler kat dyer..so,bagi lelaki kat luar sana man ingin berpesan jangan mudah terpedaya dan terperengkap dengan kata-2 manis perempuan…ko0rang semua kalu nak pilih makwe kena tapis dahulu budi bahasa jangan pandang wajah yang cantik…disebalik wajah yang cantik 2 kite xtahu atie dyer camane baik ke x…so,berhati2 kaum nabi adam dalam memilih makwe…untuk pengetahuan ko0rg man pon pernah di tipu perempuan….bye22…take care semua…

[Reply]

aida Reply:

patot pon awak ckp pompuan cm 2… tp sebenarnya laki2 pon x bo percaya cm ex aida….

pandai ckp j tp hampeh!!!!

[Reply]

..
Comment by aida
2008-03-23 18:13:00

patot pon awak ckp pompuan cm 2… tp sebenarnya laki2 pon x bo percaya cm ex aida….

pandai ckp j tp hampeh!!!!

[Reply]

..
 
 
Comment by aida
2008-03-23 18:07:57

salam semua…

first time dgr lgu nie ex pakwe aida yg bg dgr.tp aida x caya coz cam ngarut j semua nie.bg aida dieorang cm nk publisiti kan benda yg kdg2 x wujud.jd jgn nk semak kan kepala korang dgn benda yg remeh temeh nie….
lbh bek korang fkr byk perkara yg lbh penting lam dunia nie especially tanah air kita. ape2 pon andainya hal ini benar2 terjadi jdikan ianya satu iktibar dan pengajaran lam hidup kita.jgn nk mempersoalkan ape yg da terjadi.kita semua sebagai manusia ada kelemahannya….

jd korang sedekahkanlah al-fatihah untuk arwah…. jgn nk kutuk org yang da pergi….

salam…

[Reply]

..
 
Comment by shasha
2008-03-23 18:24:38

akum dan selamat sejahtera…
Setelah diperiksa satu persatu mungkinla benar.. penciptanye ayie.. then dinyanyi semula oleh hazwan si banduan… mungkin disebabkan nyanyian hazwan tu di malaysia jadi kite anggap die penciptanye… sebenarnye penciptanye org singapore.. c ayie… pastu yang band gravity plak mungkin menyanyikan lagu ayie tu semula..
hmm.. begitulah pendapat saye setelah meneliti semua cerita2.. dan check sume website.. wallah uhalam… wassalam..

[Reply]

..
 
Comment by aida
2008-03-23 22:48:50

harap2 korang stoplah wat spekulasi sal cite di sebalik lagu nie… kalo apa yg dikatakan oleh korang 2 salah x pasai2 korang dapat dosa free tau… da terbukti lagu nie x da kena mengena yang hidup dan mati tapi korang tetap gak nk bg komen yang kemungkinan besar 2 salah tau!!!!

[Reply]

..
 
Comment by penjara tipu2
2008-03-24 04:34:16

ala.. ckp pun x gune pompuan pn sma jer.. dlm diam pasang laen ceh. laki2 kerr.. pompuan ker…nk yg baik, baik2 kan dri tu dlu.. tul x? tak caye, bukakla quran ayat 26 surah an nur.kne laa yakin.. sekian time kaseh…

[Reply]

..
 
Comment by angelicazira
2008-03-24 09:03:18

hidup ini hanya sementara.kubur kata mari.dan sesunguhnya cerita yang tidak ada kebenarannya adalah fitnah.ramai rakan-rakan yang lain percaya cerita ini.
tak sungguh tak melata tak sungguh orang tak mengata.tapi kalau tak betul jangan la percaya..dengar sudah tapi jangan percaya cerita-cerita macam tu.apapun hidup perlu diteruskan untuk kemudian hari anda semua tidak menyesal.kerana hari-hari lain bakal tiba hingga tamatnya zaman duniawi ini.disana lah kita tak ada kompas tapi berpandukan pada setiap perbuatan kita..maka berbuatlah kebaikan selalu.insafi setiap kelemahan mereka dan hentikanlah semua ini..salam..bye…

[Reply]

..
 
Comment by cinta emilya
2008-03-24 15:02:53

emmm so sad…ada gak jadi macam tu kerana cinta…semoga rohnya dicucuri rahmat n lagu ni memang best…sedih.. memang dah jatuh cinta ngan lagu ni…so kepada u all semua hargai la cinta anda sebaik mungkin..walau apapun kuatkan iman cintailah allah sedalam dalamnya sebelum menyintai insan terpilih….

[Reply]

..
 
Comment by sarinah
2008-03-24 15:59:00

ass.. buat tatapan semo…

ada jgk gurl yg kejam kat dunia ni mintak pts lg seminggu nk kawin, knp la gurl ni wat cm ni kan, dia ni pentingkan diri sendiri je la..
tak kesian ke kat arwah tu..

ape2 pun sy pn aku pn tau la cite ni betoi ke tak.. ape2 aku suke dgr lagu ni sb ia lain dr yang lain..

[Reply]

mie Reply:

ermmm…sy dl pernah alami kes2 cam ni.
sampai nk ilang nyawa sbb pompuan..pompuan tu balik pada kekasih lama dia,tp bila d pk balik,x der guna sy wat smua tu,baik pk positif ajal maut,jodoh pertemuan smua d tgn tuhan…redha dgn ketentuan ilahi,pasti der hikmat d sbalik ape y terjadi,sy x pasti ape y terjadi pada arwah btul @ tidak,tp ape y pasti…bila kter bdepan dgn masalah cam ni,dan bila perasaan syg mguasai,kter jd x rasional.kter hanya ikut emosi,bila kiter ikut emosi ape y kiter wat n lakukan pun akan jadi x rasional…sy cakap ni pun dasrkan ape y sy rasa.pk lah….kuattkn ati dan iman dalam dr.pk positif.Al-fatihah pada arwah.

[Reply]

..
Comment by mie
2008-03-24 17:02:04

ermmm…sy dl pernah alami kes2 cam ni.
sampai nk ilang nyawa sbb pompuan..pompuan tu balik pada kekasih lama dia,tp bila d pk balik,x der guna sy wat smua tu,baik pk positif ajal maut,jodoh pertemuan smua d tgn tuhan…redha dgn ketentuan ilahi,pasti der hikmat d sbalik ape y terjadi,sy x pasti ape y terjadi pada arwah btul @ tidak,tp ape y pasti…bila kter bdepan dgn masalah cam ni,dan bila perasaan syg mguasai,kter jd x rasional.kter hanya ikut emosi,bila kiter ikut emosi ape y kiter wat n lakukan pun akan jadi x rasional…sy cakap ni pun dasrkan ape y sy rasa.pk lah….kuattkn ati dan iman dalam dr.pk positif.Al-fatihah pada arwah.

[Reply]

..
 
 
Comment by Laskar Cinta
2008-03-24 17:21:15

Erm, memeningkan…macam2 cerita di sebalik lagu ni, pape pn lagu ni memang bez…dah lama saya kaji lagu ni, hope kebenarannya tidak lagi berselindung di balik kepura-puraan…jika benar apa yang di perkatakan, tolong jangan diselewengkan…jika pencipta lagu ini masih hidup, hubungi saya…ada peluang menanti anda!!!

[Reply]

..
 
Comment by ejat
2008-03-24 18:52:15

pstt khai..bnda nie terjadik kat penjara area2 kedah.(kulim or yan,x sure la coz aku pon dgr mcm2 tu jew) n dgr kata ex-boy pompuan tu mmg kena bnh..tp pompuan tu dgr kata gila skang nie..wallahuallam

[Reply]

..
 
Comment by joe uitm perak
2008-03-24 23:05:11

eh..bkn..cte yg sbenar nya…si hazwan ni sbena nya ex-clasmate aku…hahahaa…dia gila seks..dia kapel dgn pompuan ni..tp dia asyik nk maen jer..hahhaa..so pompuan ni xnak ar slalu main..xlarat..hahaha…dia pon cari laki laen…pastu si hazwan ni jeles..dia bunuh both ex awek dia dgn laki awek dia tu..nk caye atau tidak korang pikir sdiri ar…HAHAHAH

bodoh punya melayu!benda remeh camni pon nk nangis2./…
aparaaa!!!

[Reply]

DELL Reply:

ASSALAMUALAIKUM….AKU XTAU LA LU MINAH KE MAMAT KER!TAPI KALU NAK KIRA BODO ORANG LAEN KO LAGI BODO SEBAB KO TU YANG X CELIK MINDA….KALU BENDA NIH HAL ORANG XYAH KO MASUK CAMPUR.K.

ASSALAMUALAIKUM……

[Reply]

..
Comment by DELL
2008-03-28 07:41:47

ASSALAMUALAIKUM….AKU XTAU LA LU MINAH KE MAMAT KER!TAPI KALU NAK KIRA BODO ORANG LAEN KO LAGI BODO SEBAB KO TU YANG X CELIK MINDA….KALU BENDA NIH HAL ORANG XYAH KO MASUK CAMPUR.K.

ASSALAMUALAIKUM……

[Reply]

..
 
 
Comment by Gogo
2008-03-25 02:11:54

banyak2 sabo la…. poning baca comment korang semua ni…. penat aku…. hahhaa…. lawak btul aku lihat bangsa aku…

[Reply]

..
 
Comment by pompuan sedih
2008-03-25 14:09:28

rse sdeh gle gle ar…………… dgr lgu ney.a.q rse ssape yg dgr lgu ney gerenty nangish punyer………………….

[Reply]

..
 
Comment by feelinggg giler...
2008-03-25 14:13:32

a.q rse sapw yg de blk 2 pndai2 ar………… jge blk jgn ar… men kn prasaan laki.jgn jdi cam cire yg sdh ney……..

[Reply]

zura Reply:

terpulang la pada individu nak menilai nyer..apa2 pun lagu tu memang sedih bila dengar…

[Reply]

..
Comment by zura
2008-03-29 05:51:05

terpulang la pada individu nak menilai nyer..apa2 pun lagu tu memang sedih bila dengar…

[Reply]

..
 
 
Comment by dear SAD GURL
2008-03-25 14:24:34

ako rse korang mmg x ptut slhkan c laki ney……….mmg ptut pown klo dye nk bnuh c pompuan ney……….. sbb dye x ptut menkan prasaan c laki ney………ako rse kecian le jgk kat laki ney…sbb jarang gle r pompuan menkan prasaan laki biasanya laki yg menkan prasaan pompuan……..smoge roh c laki ney d tempatkan d kalangan owang2 yg beriman……..AMIN…..

[Reply]

gudy2gurl Reply:

sy stuju jgk
pmpn 2 x pndai hrgai arwah hazwan
dh btaun die tgu cm dlm lirik 2…
sdih la kt arwah

[Reply]

..
Comment by gudy2gurl
2008-04-13 13:20:30

sy stuju jgk
pmpn 2 x pndai hrgai arwah hazwan
dh btaun die tgu cm dlm lirik 2…
sdih la kt arwah

[Reply]

..
 
 
Comment by zaki88
2008-03-25 16:26:23

sedihnyerrrrrrrrrrrrr…

[Reply]

..
 
Comment by YANIE
2008-03-25 20:55:00

dari fakta yg aku dpt, arwah hazwan hanya m’mbunuh ex-boyfriend awek die jer…yg perempuan tu jadi giler skrg…

[Reply]

..
 
Comment by am
2008-03-25 22:35:20

mm…lawakla korang nie.
cerita nie semua tak masuk akal.

ader yang kate banduan nie bekas student ukm.
yang bunuh gf dia…

tapi…

mm…waallahualam.

lebih baik pk kan cerita dunia yang lebih berfaedah..

[Reply]

..
 
Comment by mawar
2008-03-26 10:37:59

ermmmm…
i dh dgr lagu ni mmg sedih giler..
apa yg i tahu kisah ni mmg btol2 terjadi di sungai petani, kedah. korang igt tak ada satu kisah yg heboh didada akhbar pasal pembunuhan x silap i 2 tahun lepas kot.
kisahnya tentang tentang bakal pengantin bunuh tunang dia di kawasan tanjung jaga, merbok. sebab tunang dia jumpa blk boypren lama sblm diorg kawin..
sadis btol la cerita ni…
semoga jadi pengajaran kpd pasangan yg bercinta..

[Reply]

..
 
Comment by buckboost
2008-03-26 13:22:57

ni la org kiter..
melayu…islam..

pada semua peng’komen2′ kat atas..
xpayahla benda2 kecik dibesar2kan..
ko komen dia,dia komen ko…sampai bila xhabis..
camni la melayu kita lemah..bodoh..yg lebih pelik lg..semua kat atas ni majoriti ISLAM..

yg penting,sapa nak dengar lagu ni,dngarla..
nak caya ke x,ikut la sbb masing2 xtau citer sbnr(mamat khai ni pun xtau,dah bgtau awal2 lg kan?..)
klu betul dia dah arwah..sedekah la al-Fatihah.
klu betul lagu ni sedap,dgrla..
klu citer ni xkene mengena ngan kite,xpayahla komen sgt..
klu betul arwah buat silap,biarlah tuhan (Allah) yg tentukan..
so..cubala tanamkan sifat pk positif and pk ke depan..

paling kurang,amikla iktibar dr citer ni ke,lagu ni ke..
yg asyik komen sini sana,padahal xtentu lagi kite ni ‘bagus’ dr arwah..

amikla pengajaran dr kisah..
xsiapa pun sakit hati….xsiapa pun berdosa..:-)
peace!!

[Reply]

..
 
Comment by missblur....
2008-03-26 13:56:09

aku nk komen lbh2 aku x tau citer die…
sahih ke x….
tuhan jer tau….
yg penting kiter manusia kena amik iktibar r
first jgn jd hamba cinta….
teruk sgt rasenye…
n jgn sbb cinta kita buta….
jgn cinta manusia lbh dr allah….
coz x de manusia kekal kan….
and bg yg tlh dicintai seseorg dgn sepenuh hati….
hargai cinta 2…
sbb bkn sng nk cr cinta sejati skrg….
n ape2 hal….
moral of the story….
ape guna akal dan fikiran…..?????????
lu pikir r sendiri…

[Reply]

..
 
Comment by mawar
2008-03-26 14:32:11

ermmmm…
wa setuju ngn lu miss blur..
td wa try surf tgk cerita ni n wa dpt maklumat ni:-

Jurujual direman tujuh hari bantu siasatan bunuh tunang
30-08-2006 07:00:36 PM

GURUN: Mahkamah Majistret di sini hari ini membenarkan permohonan polis untuk menahan reman seorang lelaki selama seminggu bagi membantu siasatan kes bunuh seorang wanita di Yan semalam.

Perintah reman tujuh hari itu dikeluarkan Majistret Surianom Miskam, selepas polis membawa lelaki berusia 24 tahun itu ke mahkamah kira-kira 10 pagi ini.

Dalam kejadian semalam, polis menemui mayat Rohayu Kasa, 28, berhampiran sebuah banglo kosong di Tanjung Jaga, Jalan YanTanjung Dawai dalam keadaan berlumuran darah dan separuh bogel.

Polis kemudian menahan seorang lelaki yang dilaporkan sebagai tunang kepada wanita berkenaan, semasa lelaki itu yang bekerja sebagai jurujual, datang ke balai polis untuk membuat laporan.

Pasangan itu dijadualkan bernikah esok. BERNAMA

itu jer maklumat yg wa dpt utk dikongsi dgn u all
yg wa tau lagu yg berhantu tu di nyanyikan oleh tunang minah yg kena bunuh tu sblm dia kena hukum gantung.. kira mcm permintaan terakhir gitu..
tp x sure la plak sahih ker mamat tu yg nyanyi lagu ni..
tp kt area wa ni mmg dh kecoh pasal lagu berhantu ni..
tp wa ckp lu… mmg sedap lagu ni..

kalu benarlah cerita ni tkde ker producer nk buat drama ker cerekarama ker berdasarkn cerita ni..
wa kompom beb.. sure melatop !

[Reply]

..
 
Comment by zaki88_spg rgm/jaij
2008-03-26 15:21:30

btl ke xcte ni sume???
lagu nie mmg sedey sgt…
menusuk terus ke dlm kalbu….
jikalau cte ni sume btll…
sy doakan semoge arwahyarham bersemadi dgn teng…
amin..

[Reply]

..
 
Comment by cute
2008-03-26 15:25:32

best dgo lgu nie, sdy gle ar, tpi x lie nak emo sgt tkt terbyg2 plak… smoge roh d cucuri rhmat…. beri bnyak pngjarn untk smua ar.so ksmpulanya adlah jgan bercinta gle2 ar… jgn berharp sgat dlam sesebuah prhbgan tkt ble x ksmpaian jdi cam nie la, hilg kwlan diri……
berpk sblum bertndak kte tkt terslah langkh…..
2 jek nak komen bye………………… bce tau sbgai pengajaran untk smua…………………………………………………………………………………………

[Reply]

..
 
Comment by budak geram.....
2008-03-26 15:36:01

kepada awek ak…., jngn la syg wat abg mcm tu taw….., kalau abg jd mcm tu…., abg akn bom je laki tu…., biar jd mcm altantuya…….,

[Reply]

kentang90 Reply:

hakhak!!!!!!!!ko x tkt msk penjare ker bdk geram…hukum gantung plak 2..aku rase xyah laa ko bt awek ko cm2 nti paper pnuh lak ngan muke ko y xbrape nk nsem 2..wakakaka!!!!!!!!!

[Reply]

nadyrah Reply:

kahkahkah….warning yg menyeramkan..kikikih

[Reply]

..
Comment by kentang90
2008-04-03 11:34:29

hakhak!!!!!!!!ko x tkt msk penjare ker bdk geram…hukum gantung plak 2..aku rase xyah laa ko bt awek ko cm2 nti paper pnuh lak ngan muke ko y xbrape nk nsem 2..wakakaka!!!!!!!!!

[Reply]

..
 
Comment by nadyrah
2008-12-20 12:47:59

kahkahkah….warning yg menyeramkan..kikikih

[Reply]

..
 
 
Comment by ziha..unimap
2008-03-26 19:08:32

sedihnya lagu nie…yg pasti aku benar2 teringin jumpe lelaki y nyayikan lagu cinta tiga segi nie…teringin sgt2…xkire siapapn die…yg pasti aku mau berjmpe dgnya…aku jatuh cinta dgn setiap baris lagu yg dinyayikan olehnya…..tp andai btul dia sudah tiada di muka bumi ini hanya doa yg mampu aku berikan…amin…

[Reply]

..
 
Comment by Mush
2008-03-26 19:23:33

minah tu penah kapel ngan other guy yg dye syg gle, den mamat tu tah pgi mne, kt minah laen kot, patu kne tpo rasenye, den dye mintak balek kapel ngan minah tu, dlm pade tu, hazwan ni da cuba ngorat minah tu lame, ble da dpt msti la dye syg gle, minah tu terima hazwan sbb boy yg dye syg tu da lame xde, den ble 1mggu nk kawin, boy tu dtg balik, mintak kapel balik, minah tu kn syg gle kat dye, den dye pon mintak break ngan hazwan, hazwan bengang la ble dpt taw yg pompuan tu kapel ngan dye sbb laki dulu xde, ble da ade dye terus nk pegi kt laki tu, msti la hazwan panas kn, dat y dye bunuh 2² pasangan tu, pastu dye serah diri kt polis, mintak hukuman gantung, 1 hari sblum hukuman mati besenye dorg diberi 3 permintaan, tapi hazwan mintak 2 je, gitar ngan perakam dan dye pggl sume kwn² dye dtg mase dye nk rakam lagu yg dye nyanyi tu, actly lagu tu bukan lagu dye, ala bese la mcm aku gak, aku sedih aku denga lagu bukan rayuan gombal, kalo leh aku pon nk rakam bg kt sowg gal yg aku ske n da dpt kt org lain, camtu la kirenye.

pas abis rakam die mintak kwn dye sebarkn lagu die kt org ramai, supaya x berlaku lagi kisah sedih camni~

harap gal² kt luar sane tu,

sayangi org yg menyayangi kte,
jgn minta org yg tak syg kte menyayangi kte~

takut hubungan tak tahan lame!

[Reply]

irah senget Reply:

betul ckp awk tu sy sokg…cinta xleh dpksa krn tiada kikhlsn kalo dipksa…sedih!!!!

[Reply]

..
Comment by irah senget
2008-04-08 12:33:41

betul ckp awk tu sy sokg…cinta xleh dpksa krn tiada kikhlsn kalo dipksa…sedih!!!!

[Reply]

..
 
 
Comment by DSK Salman poly PD..
2008-03-27 01:21:40

hargai la cinta yg suci n jngn lah main2 kn cinta seseorng itu……
ikhlas la kalo mencintai seseorng….jangn sakiti hati pasangan kite…..
aku dengar lagu ni pun rasa nk nangis….
true love just one time in our life…
so appciete your love…..
ape2 hal email aku kt audan_89@yahoo.com.my

[Reply]

..
 
Comment by fyqa
2008-03-27 14:24:18

mmbe aku ade plak video die , tp xtaw r btl ke xkn . ngeri aku tgk . sian gk aku tgk awek die tuh kne blasah rmai2 gn geng balak die . dorg blasah awek die 2 mcm blasah laki . bleh plak blak die amik batu divider kt jalan yg bsar pas2 gy hntak kat pale awek die 2 & pcah pale . pape pon , lgu die mmg best r . aku salute kt allahyarham 2 . smge die dicucuri rhmat . amin

[Reply]

..
 
Comment by dakkaran
2008-03-27 14:40:19

hmm..
aku baru jer dapat tau cite nih..
katenye kes ni penah masuk majalah 3 ek?
so, mmg betul la cite ni ek?
wallahualam…

[Reply]

..
 
Comment by dakkaran
2008-03-27 14:44:30

aku pun ade tgk gak video tuh..
sian siot kat awek die..
kene hentak ngan batu..
ngeri…
mase tu die mmg da nyanyi lagu nih..
hmm
wallahualam

[Reply]

..
 
Comment by dakkaran
2008-03-27 14:50:19

tajuk video tuh lastwish kan?

[Reply]

..
 
Comment by SyAruL
2008-03-27 14:53:46

sape ade vdeo 2 share laa ..

[Reply]

..
 
Comment by SyAruL
2008-03-27 14:56:17

mne nk crik vdeo 2.??

[Reply]

..
 
Comment by mawar
2008-03-27 15:05:50

hah? ada video plak? biar btol….
sapa ada video tu nk tgk gak..
abis tuh sapa yg bunuh pompuan tu sbnrnya ni????
fuhhhh konpius aku!!!
bnyk sgt fakta n auta yg timbul plak ni…

[Reply]

..
 
Comment by SyAruL
2008-03-27 15:18:06

ade .. tp kne crik .. mmber ade .. tp x smpat nk amek ..

[Reply]

..
 
Comment by olive
2008-03-27 16:38:45

info terbaru…seme cite yang dbuat tentang kisah lagu ini adalah rekaan semata2… kalu korang nak tau lagu ni adalah ilham seorang budak uitm yang minat menulis lirik n menyanyi… hanya nak dengar pendapat korang psl lagu die saje…. lagu ni best kan..tahniah kepda penciptanya…

[Reply]

..
 
Comment by hafiana0315
2008-03-27 22:11:31

lagu ni btul2 mengusik jiwa sape2 yg dgrnya……..tp kte smua hnya mmpu redha ngan pemergian arwah…..n amiklah iktibar drp lirik lgu ni…….smoga arwah dcucuri rhmat…….
al-fatihah………

[Reply]

..
 
Comment by emet
2008-03-27 22:27:26

Fuh terharu aku baca komen korang…

Tapi betul ke cerita ni semua? Atau khabar angin jer? hanya Allah jer yang tau.

[Reply]

..
 
Comment by konfius@konfirm_betol_ker???
2008-03-28 00:42:32

hah…pula…ada video la pula(btol ker??)….sape yg der 2 bley x share jgn ar makan sorang2 nak ngok gak…kalo der pls send 2 me at Naimahtopmodel@yahoo.com.my……tolon ar share ar ngan member yg x ngok agi nie…..br bley percaya 100% nie….(dlm dilema nak caya ker x…atas pagar…)

*khai x der ke video 2 kalo ada send kat saya ye kat my mail….

sama ada btol ker x biar ar criter nie….just amek sbg pengajaran pd umat di muka bumi nie…terutamanya umat islam….berdosa beb bunuh org…..

tp apa2 pown sblom wat sesuatu pkir dolu baik dan buruk nyer jgn main pakai redah jer (ingat hujan ker apa main pakai redah jer…hohohoho)….

kalo btol ar criter nie,,,AGAK kecian kat arwah sanggup pertahankan cinta dier ngan cr yg AGAK lah kejam…

kalo x btol…waaaaaaaaaa……………………….kiter smua kena tpu…cian kat my member yg tersedu sedan nanges n smpai bengkak mata…huhuhuhuhu…………………………..

[Reply]

..
 
Comment by aku SapE??
2008-03-28 04:52:21

xyah le korang bulat2 caye cite2 ttg budak hazwan yg nyanyi lagu sedey ( k0n0n2 nyer…….) ni sume sengaje digembar-gembur untuk menaikkan rating lagu ni kat internet…budak2 lagi dah nak kawin…pastu boleh plak berani mati cakap die bunuh tunang die smpai kne hukum gantung….serius gler tu…padahal klu diikutkan citenye di masih bawah kes juvana…so, xde nyer sampai main gantung2…pelik bin ajaib plak…so, korang sume agak2 ar…korang pikir le sendiri!!!

[Reply]

..
 
Comment by ika
2008-03-28 10:16:57

aku dgr cite pmpuan ne lawa la sesangat..tu yg dia syg gile tu smpai jdik gila..huhu..
to arwah..i fall in love with you..

[Reply]

..
 
Comment by mawar
2008-03-28 11:09:39

ermmm..
mcm2 btol komen n info yg ditulis kt sini ek.
cuma yg dpt aku pastikan kes bakal pengantin bunuh tunang sehari sblm kawin tu mmg btol n dah pun sahih (rujuk keratan akhbar yg aku dh paste kt komen 26/03/2008).
tp utk pengetahuan ‘aku sapE’ mamat yg bunuh tunang dia tu bkn kes juvana la… mamat tu dh umur 24 n minah yg mati tu umur 28 bkn juvana lg dh ni.
cuma kesahihan lagu ni jer x dpt nk di kompomkan lg
tp kt area aku ni mmg dh kecoh lagu ni dinyanyikan oleh simamat yg kena gantung ni sbg permintaan terakhir n dia mintak kawan dia sebarkan lagu ni sbg pengajaran dalam percintaan… huhuhuhu
cemana sekali pun aku akan try lg cr maklumat yg sahih.
adios!!!!

[Reply]

..
 
Comment by tebu80
2008-03-28 12:35:50

aku rasa kisah hazwan ni direka2. sbb kalau dia main gitar sorang, camne leh dgr 2 bijik gitar plak masa dia wat “solo” sblm chorus tu? kalau hazwan sorang je main gitar, patut background masa plucking gitar tu takde bunyi. bunyi solo je. baru nampak betul dia sorang je main gitar. ni 2 orang main. sorang rhytm gitar n sorang nyanyi and solo gitar. takkan pak guard yg jaga penjara tu main gitar ngan dia. hahaha. kesimpulan, lagu and lirik dia best. aku suka lagu ni. tahniah kpd sesiapa yg mencipta. apa2 lu pikir lah sendiri. assalamualaikum…

[Reply]

..
 
Comment by doubleclick
2008-03-28 18:22:36

ades la.. byk tol versi citer ni.
xtau ne 1 nk caye.
tp lagu tuh mang besh….berantu!
then 1 g, aku trigin ngat nk tgk video blasah tuh.
huhu…sape2 yg ade share le ngn lin.
ling_doubleclick@yahoo.com.my
khai, de ke video tuh?
share le…huhu!

[Reply]

..
 
Comment by In
2008-03-28 19:31:38

banyak sangat komen. pening nak baca. aku pun tak tau citer sebenarnya. tapi kalau betul le ape yang dituliskan nih, memang sedih. sangat2 sedih. harap2 gf aku tak ah buat cam tu. hehehe.
al-fatihah kepada arwah. AL-FATIHAH…..

[Reply]

..
 
Comment by emois
2008-03-28 19:49:34

hurm
frst taim jewp akuh denga lgu neh troz akuh feling .
sedey siot !!
feling abez !!
tp ,
cter neh tol err ?
orr sajer nuk wat gmpak jewp ?
neway , tingin rr nuk tgok real vdeo lgu neh .

[Reply]

..
 
Comment by ^V^
2008-03-29 00:14:42

Al-Fatihah utk arwah…..sedih aku dgr lagu neh…pes time dgr..syahdu jer……
Ye la sapa yang x sedih kalau seminggu lg nak kawen ppuan plak wat hal….persiapan dah dibuat….kad dah diedarkan…ye kot…huhuhuuu…sian…….

[Reply]

..
 
Comment by angel
2008-03-29 00:31:53

lagu ni best gak la
x kesahla spe yg nyanyikan lagu ni
korg nie pon
desperate sgt
tah arwah ke blum org yg nyanyi lagu nie
tu la
baik stop je citer2 nie sume
klu slah kn dosa namenyer

[Reply]

..
 
Comment by angel
2008-03-29 00:35:34

heh ye2 jer kad kawin dh diedarkan
korg nie tukang wt skrip ker
huhu

[Reply]

..
 
Comment by terngiang ngiang
2008-03-29 06:27:35

Menurut kajian n pemerhatian aku kt comment2 korg..bnyk gak korg ckp cite ni tpu..tp, np tah aku suke if cite ni BETOL2 dowh! siyes beb..hoho..ia membuat kan neutron otak2 aku secara x lgsg bersambung di antara satu sama lain dengan pantas..smpai terpikir2 aku..siang, mlm, mandi, mkn..malah sehingga kurus! ahahahahahaha..komen aku:
1. if betol-dua2 salah coz x gune neutron otak ngan betol cm haku..hoho
2. if salah-sama cm korg, aku amek iktibar..wlupun aku x bp best, tp, aku yakin if aku x dpt sumthng tu, mksudnye, adela kurang kt aku or mayb ade hikmah n akan dpt lebih better..depends pd thp kesabaran. pk la..
3. hakikinya- memang terasa tol story nih..jgn kata terngiang ngiang, SYAHDU, SAYU, sume ade..terbaik arwah ni buat lagu if betolla kan..
4. if d pihak arwah- biasela bile dh menaruh kepercayaan kt seseorang yg kiter rs mmg dh memenuhi ruang hati, ape pun jd. mgkin arwah lupe nk pk pasal diri sendiri..n setuju gak ngan sp tah, bile dh dihasut makhluk setan nih, emosi n akal kurang dpt dibezakan..aku pun slalu kontrol, tp, emosi selalu menang even menang tipis! peh, x pasal2 politik. by the way, mmg jenis laki yg menyayangi sepenuh hati ni sejati.smpi melupakan 3 ruang kosong di hati and dipenuhi oleh gadis tu je.
5. di pihak exgirl arwah-mane tau die dh lm nk tggalkan tp, x tau cmner.mgkin ade satu dua sebab yang die x berapa gemar ngan arwah yg menyebabkan die lari(eg: sikap panas baran or dsb)..or tah2, die kene bomoh ngan ex boy die..yela,gadis ni bnyk disalahkan cz die ni x de lagu..cube ade lagu, msti korg x tau nk pilih mane?? hoho.

Conclusion: Aku yg tiada kaitan ngan si mati (x pasti cite rekaan or sebenar) wlupon x tau cite sebenar, aku mayb d pihak arwah Hazwan coz die dh cinte gile2 kt gadis tu. lgpon, gadis tu patutnye kawen je dlu, tgk keadaan cmne, if x de pape. pastu, dh x thn, cerai la tu pun ms yg seswai, bkn tym org frust gile2, sket2 x pela..bkn ke pompuan ni disifatkan seorang yg pndi jaga ati org laen kan..pastu, bk kt ex bf die..kawen..hamek ko, dpt dua2..pastu, bia pompuan sorg tu je mereng…hoho…makin mengarut, makin aku x tau…just anggap, Nobody is Perfect! yg pergi, kite doakan kesejahteraan, mintak d ampunkan..maybe die buat lagu, nk tunjuk kt gurl lain gak, jgn mainkan feel org..wallahualam..Tuhan Maha Mengetahui..al fatihah..

[Reply]

..
 
Comment by ema
2008-03-29 08:15:29

halussss…sy da dgr lagu 2 mmg tangkap leleh abis….ape2 pn kite amek ni 1 pengajaran dlm idup kite….nasi da jd bubur nk wat mcm mane…kite doa kn je la smoga die di ampunkan dosa nye……yg lain 2 jgn la wat mcm ni kalu t’jd pd diri anda smyag n b’doa la pd tuhan….kuat kn iman sbgai umat islam msti tabah menerima dugaan

[Reply]

..
 
Comment by nurul85
2008-03-29 08:47:00

mmg pening pn kisah nie….konfius,sadis,sedih,pelik….smue ade lah….mcm2 dah nurul terima dr emel psal ni…yg marah2 pn ade…hehehe…mcm2 org la…ape2 pn kn kite lyaaaaaaaannnn…..jer zas…..

[Reply]

..
 
Comment by SyAruL
2008-03-29 12:38:10

ni ke vdeo 2 ..

[Reply]

terngiang ngiang Reply:

ya ampun..tgk size bdn die, kecik je gurl ni..cian sioot..video ni kt malaysia eh..smpi dh x de rupe aku tgk..dh tarik2 bj, tutup balik, tau plak..mmg blasah cm blasah bdk laki..oo..x tau plak arwah serah diri??kua mjlh 3?? aku ni, ty lebeh2, skali upenye, dak2 yg reka lagu nk publish kt website..hohoo

[Reply]

yazimasaki Reply:

Ish awat sampai tera 2… Orang melayu ka?? Orang islam ka tuu? Ada ka tengok saja?? tengok yang belasah ramai hazwan ja ka kena gantung yang len p mana?tanya orang yang rakam tuu..Ish2 tapi kesian betul gulr tuu Waallahuaalam….

[Reply]

hantu Reply:

wei kowg nie ngarut ampaz video 2
x b’kaet lgsung ngn hazwan..
2 kes bdk pompun 2 rompak mcik 2wer 2..
wei x yah r nk fitnah 2 hazwah
fitnah itu kebih trok
dari m’bunoh..
bodo!!

ITA Reply:

ni video ttg couple yg mencuri dompet sorg makcik yg tgh pregnant…
pakwe dia dapt lepaskan dri…bwk moto…
awek dia kne tarik dgn org rmai kat situ..
sbb yg dia kne blasah smpai dia mati…
makcik yg dorg rompak tu meninggal kat situ gak..sbb dorg tarik lengan mak cik tu nak amik dompet..
mak cik tu tersungkur kat jlan raya..
dgn kandungan yg besar..tggu hr nak beranak..
mak meninggal..baby dlm kandungan pon meninggal..
sbb tu org yg lalu lalang kat situ..marah sgt kat couple tu..
yang dorg sempat tarik hya awek dia je..
dia di belasah smpai meninggal..
innalillah untuk makcik tu & dia pya baby..
juga takziah untuk pompuan tu..
JGN KATA INI VIDEO TTG HAZWAN TU LG!!!!

[Reply]

zool Reply:

Ngeri ..
Semoga sesiapa yang terlibat bertaubat….
Azab akan tiba juga….

[Reply]

aien Reply:

for syarul…

emmm, saya rasa ni bukan video tu lah..tak logik pulak…kata arwah yang bunuh tapi nape ramai sangat laki2 dalam video tu dok tendang pempuan tu….tak kan tumpang sekali kot.
siannya pempuan tu…mana awak dapat video tu…kejamnya…

orang yang ada kat situ just to see je ke….melampau….ingat orang dok korban ke…

nape ada manusia yang semakin kejam…ya Allah

[Reply]

aries Reply:

aku setuju dengan syarul… jantan2 yg len 2 wat pe nk nyebok.. sape kite nk hukum pmpn 2? darjat x mulia mne.. anggap diri 2 mcm tuhan.. biarla yg MAHA ESA membalas pbuatan pmpn 2.. sape yg tlbat mbunuh pmpn 2 mmg layak ditarafkan dgn binatang.. dalam konflik cinta si arwah, xde sape yg betul.. si arwah,si pmpn & ex-boy pmpn.. sume salah.. c arwah bkn xde akal nk fikir sblum btindak mbuat sesuatu pkara.. ikut hati je.. kte kt dunia ni smntara je.. c pmpn plak, nape perlu kmbali pd ex-boy sdangkn die prnh dkecewakn dulu.. dah da org btul2 syg.. c ex-boy plak dh tau c pmpn 2 bahagia dgn c arwah nape dtg gnggu hbgan diorg.. dlu nape tggalkn c pmpn.. renung2 knlah ape yg aku ckp.. aku harap kpd jantan2 yg kononnye TUHAN 2, akan terima azabnye.. knp aku pgil JANTAN? sebab perlakuan diorg serupa dgn binatang..

[Reply]

sygku ieydah Reply:

err..tul ke video ni de kaitan ngan arwah si hazwan 2?tp rase cm xlogik plak de kene mgena.wallahualam..
hmm..cedey tul tgk gurl ni.mane ‘manusia’ y len?xkan juz tgk jer.plak 2 berebut2 nk rakam.org y wat smua ni xlayak lgsg dpgl manusia.d serang, d pukul, d pijak kaum y lemah?d mn sifat kmanusiaan dlm dr?agknyer kalo adk mereka,kakak mereka,ibu mereka d perlakukan cmtu diorg juz berdiam dr je kot.xde lgsg ker sifat kasihan???
org laki d ciptakan tuk membimbing n melindungi kami kaum y lemah.tp…???pade sape lg kami hrs berlindung kalo ni la keadaannyer???plak 2 pas d belasah mcm haiwan pandai plak tutup bdn gurl ni ngan sopan..
ya allah.. 🙁 mungkin ni la sikap manusia akhir zaman..masyaallah..allah hu akbar

[Reply]

Wan Juhaida Reply:

Video wanita yang dipukul/dihentak dengan batu tu terjadi kepada wanita kurdish di Iraq…ia adalah tindakan yang dikatakan Honour Killing di mana wanita berkenaan tidak mengaku pernah berzina. Namun terdapat klip video menunjukkan penzinaan beliau. empat lelaki telah ditahan dan empat lagi lelaki termasuk saudara dekatnya masih dicari. ia dilakukan mengikut Hudud kepercayaan puak Kurdish. peristiwa tersebut ditentang secara besar2an oleh dunia. malah terdapat beberapa lagi pengakuan gadis yang hampir menjadi mangsa pembunuhan bapa serta keluarga sendiri.hanya kerana di’syaki’ berzina…untuk lebih lanjut, boleh check kat Youtube dengan tajuk “Iraqi Girl Stone To Death”..ni laporan dari CNN…Harap Maklum.

[Reply]

lynne Reply:

khai, btol ke vdeo ni?? ngeri lar.. ape kez xtually si hazwan ni wei?? aku ingin sgt nak tau.

[Reply]

..
Comment by terngiang ngiang
2008-03-29 19:36:51

ya ampun..tgk size bdn die, kecik je gurl ni..cian sioot..video ni kt malaysia eh..smpi dh x de rupe aku tgk..dh tarik2 bj, tutup balik, tau plak..mmg blasah cm blasah bdk laki..oo..x tau plak arwah serah diri??kua mjlh 3?? aku ni, ty lebeh2, skali upenye, dak2 yg reka lagu nk publish kt website..hohoo

[Reply]

..
Comment by yazimasaki
2008-03-31 15:28:30

Ish awat sampai tera 2… Orang melayu ka?? Orang islam ka tuu? Ada ka tengok saja?? tengok yang belasah ramai hazwan ja ka kena gantung yang len p mana?tanya orang yang rakam tuu..Ish2 tapi kesian betul gulr tuu Waallahuaalam….

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by hantu
2008-04-17 17:32:44

wei kowg nie ngarut ampaz video 2
x b’kaet lgsung ngn hazwan..
2 kes bdk pompun 2 rompak mcik 2wer 2..
wei x yah r nk fitnah 2 hazwah
fitnah itu kebih trok
dari m’bunoh..
bodo!!

[Reply]

 
 
Comment by ITA
2008-07-04 13:38:38

ni video ttg couple yg mencuri dompet sorg makcik yg tgh pregnant…
pakwe dia dapt lepaskan dri…bwk moto…
awek dia kne tarik dgn org rmai kat situ..
sbb yg dia kne blasah smpai dia mati…
makcik yg dorg rompak tu meninggal kat situ gak..sbb dorg tarik lengan mak cik tu nak amik dompet..
mak cik tu tersungkur kat jlan raya..
dgn kandungan yg besar..tggu hr nak beranak..
mak meninggal..baby dlm kandungan pon meninggal..
sbb tu org yg lalu lalang kat situ..marah sgt kat couple tu..
yang dorg sempat tarik hya awek dia je..
dia di belasah smpai meninggal..
innalillah untuk makcik tu & dia pya baby..
juga takziah untuk pompuan tu..
JGN KATA INI VIDEO TTG HAZWAN TU LG!!!!

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by zool
2008-03-29 20:28:46

Ngeri ..
Semoga sesiapa yang terlibat bertaubat….
Azab akan tiba juga….

[Reply]

..
 
Comment by aien
2008-04-01 12:40:16

for syarul…

emmm, saya rasa ni bukan video tu lah..tak logik pulak…kata arwah yang bunuh tapi nape ramai sangat laki2 dalam video tu dok tendang pempuan tu….tak kan tumpang sekali kot.
siannya pempuan tu…mana awak dapat video tu…kejamnya…

orang yang ada kat situ just to see je ke….melampau….ingat orang dok korban ke…

nape ada manusia yang semakin kejam…ya Allah

[Reply]

..
Comment by aries
2008-04-16 13:38:29

aku setuju dengan syarul… jantan2 yg len 2 wat pe nk nyebok.. sape kite nk hukum pmpn 2? darjat x mulia mne.. anggap diri 2 mcm tuhan.. biarla yg MAHA ESA membalas pbuatan pmpn 2.. sape yg tlbat mbunuh pmpn 2 mmg layak ditarafkan dgn binatang.. dalam konflik cinta si arwah, xde sape yg betul.. si arwah,si pmpn & ex-boy pmpn.. sume salah.. c arwah bkn xde akal nk fikir sblum btindak mbuat sesuatu pkara.. ikut hati je.. kte kt dunia ni smntara je.. c pmpn plak, nape perlu kmbali pd ex-boy sdangkn die prnh dkecewakn dulu.. dah da org btul2 syg.. c ex-boy plak dh tau c pmpn 2 bahagia dgn c arwah nape dtg gnggu hbgan diorg.. dlu nape tggalkn c pmpn.. renung2 knlah ape yg aku ckp.. aku harap kpd jantan2 yg kononnye TUHAN 2, akan terima azabnye.. knp aku pgil JANTAN? sebab perlakuan diorg serupa dgn binatang..

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by sygku ieydah
2008-04-02 13:53:49

err..tul ke video ni de kaitan ngan arwah si hazwan 2?tp rase cm xlogik plak de kene mgena.wallahualam..
hmm..cedey tul tgk gurl ni.mane ‘manusia’ y len?xkan juz tgk jer.plak 2 berebut2 nk rakam.org y wat smua ni xlayak lgsg dpgl manusia.d serang, d pukul, d pijak kaum y lemah?d mn sifat kmanusiaan dlm dr?agknyer kalo adk mereka,kakak mereka,ibu mereka d perlakukan cmtu diorg juz berdiam dr je kot.xde lgsg ker sifat kasihan???
org laki d ciptakan tuk membimbing n melindungi kami kaum y lemah.tp…???pade sape lg kami hrs berlindung kalo ni la keadaannyer???plak 2 pas d belasah mcm haiwan pandai plak tutup bdn gurl ni ngan sopan..
ya allah.. 🙁 mungkin ni la sikap manusia akhir zaman..masyaallah..allah hu akbar

[Reply]

..
 
Comment by Wan Juhaida
2008-05-25 18:10:35

Video wanita yang dipukul/dihentak dengan batu tu terjadi kepada wanita kurdish di Iraq…ia adalah tindakan yang dikatakan Honour Killing di mana wanita berkenaan tidak mengaku pernah berzina. Namun terdapat klip video menunjukkan penzinaan beliau. empat lelaki telah ditahan dan empat lagi lelaki termasuk saudara dekatnya masih dicari. ia dilakukan mengikut Hudud kepercayaan puak Kurdish. peristiwa tersebut ditentang secara besar2an oleh dunia. malah terdapat beberapa lagi pengakuan gadis yang hampir menjadi mangsa pembunuhan bapa serta keluarga sendiri.hanya kerana di’syaki’ berzina…untuk lebih lanjut, boleh check kat Youtube dengan tajuk “Iraqi Girl Stone To Death”..ni laporan dari CNN…Harap Maklum.

[Reply]

..
 
Comment by lynne
2008-06-05 17:38:58

khai, btol ke vdeo ni?? ngeri lar.. ape kez xtually si hazwan ni wei?? aku ingin sgt nak tau.

[Reply]

..
 
 
Comment by someone
2008-03-29 21:17:39

emm aku bru jerr tau pasal ni… n lagu ni pon aku dpt dr pakwe aku, dia ckp lgu ni sdeh gler n ble aku dgr 1st time tu xrasa sdeh sgt tp pastu aku trus search pasal lgu ni kt tenet, n then aku terus termenangis bce cite ni sambil dgr lgu ni… emm xkisah la cite ni btol ke x tp klu btol la aku sebagai manusia yg ada hati perut berpendapat yang mmg x patut gurl tu tgglkan ‘hazwan’ tu mcm tu jer, mmg la mgkin dia syg gler2 kt ex dia tu, tp klu bg aku, yang lepas tu lepas la coz wat pe kte nk ingt perkara yang lampau kan, lupakan jer.. ex aku pon pnh mtk kapel blik ngn aku, dulu mmg aku syg gler3 kt dia, n alasan dia tgglkan aku..dia kte nak tumpukan pada study,nth la mgkin dia ada makwe baru masa tu then pastu aku mmg kecewa gler ngn dia, bbrp bln pas tu aku terus kapel ngn org lain n lupakan kisah2 aku ngn ex tu.. dah xde jodoh nk wt camana kan.. tp ble dia dtg blik kt aku mtk kapel blik aku tolak sb aku dah bahagia sgt2 ngn pakwe aku skrg, bg aku bnda yg lps tu lps..lets bygone be bygone.. btol x? pasal kes ‘hazwan’ yang kte x taw btol ke x ni, eloklah kte hentikan khbr2 angn cm ni kn.. klu btol la cite ni… kte sedekahkan lah al fatihah utk dia, smoga dia diampunkan dosa2nya oleh ALLAH…

[Reply]

..
 
Comment by angel
2008-03-29 23:03:55

asmkum khai..
sy dh tgok vdeo pmbunuhan prmpuan 2
ngeri laa
18sg

[Reply]

..
 
Comment by angel
2008-03-29 23:10:09

pd pndpt sy, klu btul pun pmpuan 2 yg slah
npe smpai dbnuh sbegitu kejam.pas 2 rmai lak yg jd tukang pukul dan bunuh.nyesal lak tgok vdeo 2…x tau lak tragis cm 2 skali.ah x blehh laaa..loya tekakkkk

[Reply]

..
 
Comment by zery
2008-03-30 01:53:38

heyy , korunk caye ke video 2 . smue 2 karut laa weyh . xkn laa time nk kne buno de owg rakam plak . smue temberang laa . ny laa mnusia , ske sgt nk tabur fitnah sdgkn x tawh crite sbnr . eish3 , sory la ckp . phal korunk stupak sgt . mmm tpy pe yg ak ckp nyh smue dr aty ak . tah laa prasaan ak mgatekn yg lgu nyh mmg towl laa dnynyikn leyh arwah hazwan . sbb stiap x dgr lgu nyh jew ak cam trbygkn betape , uhh siksenye arwah . n cbe korunk pk laa ann bkn ak sorng je yg x pena burink nga lgu nyh korunk pn same ann . daa brjuta2 kali ak nga lgu nyh tpy x pena buhsan n klu bleyh tiap mse ak nk dgr lgu nyh . sbb sblom nyh smue lgu jiwng yg ak dga x smpi smggu dgr kerap2 da busan btw lgu nyh , fuyoo cam de spirit plak . ceyh tade laa 2 da karut . keyh , back 2 de topic .. ak x pena slhkn pomp 2 100% n arwah pown mgkn de slp gak . & kslpn arwah yg plg besa sbb x dpt cntrol dye nye prasaan kn . tpy ak x bleyh kumen lbeyh2 coz bkn ak yg de dtmpt arwah . ak pown laky , ak pham cmne syg nye arwah kat pomp 2 tpy ye la kte nyh mnusia base yg x bleyh lary dr kslhn . spe yg keji arwah 2 korunk mmg slp besa owwh sbb sblm dye dhkum mst da taubat kan ?? koronk sukati je ckp ptot nye dye da nk maty nynyi la lgu nsyid ke apew . ak pown de pk . tpy at last ak pk dr sudut ++ . dsblk lgu 2 dye smpt brpesan kat kte “mgkn kah eny suatu pgjaran d dlm prcintaan ” towl ark ? dye nyesal laa ngn apew yg dye bwt & arap prkare 2 x brulng . citer psl dye kne hukum nyh korunk ckp dye unde age kn .. ak x bpe past cme nyh pndpt ak je larh eerk . myb mmg dye yg nk dirinye dhukum kowt . sbb dye tawh xde pe yg boley dye lkukan lgy . pomp yg dye syg da xde , mse dpn dye pown da xde . xde pe lgy yg nk dkeja lam idop . bek maty jew . ne tawh mgkn sbb 2 laa kowt . pndpt ak jew laa . yg ak x puaz aty phal mnusia nyh rakus sgt haa ?? ble lgu nyh da fofular mle laa , eiyh ny lgu ak laa , lgu sy laa cam2 la yg diowg nk bktikn yg diowgnye lgu . heyhh , klu towl owg yg cpte lgu nyh dye pnye lbeh bek diam je sudeyh . x yah laa nk ngaku nyh ak pnye ke ko pnye ke . yg mmbuatkn ak btmbh ykn lgu nyh dnyanyikn oleh arwah ialh sore dye sayupp sgt ble dgr . lgu nyh lgu ptame yg mnybbkn air mate ak mnitis ble trkngkn owg yg ak syg . mnx maaf andi trslp kte . andai lgu nyh towl dnynyi kn leh arwah mri kte sme2 sdekahkn al-fatihah . amin ~

[Reply]

Khai Reply:

hurm, ala bro, kan dah kasitahu, video tu tak tentu betul ke tidak.. especially la video tu.. so nak terima x terima, terpulang pada diri masing-masing..

untuk khai sendiri pon, tak percaya apa pon sebenarnya…

[Reply]

sue_84 Reply:

khai sue nk tgk video 2 tp x dpt buka.camner nk cr yer…nk tgk gak cam ner kejam nyer pmpn 2 dbunuh…

[Reply]

Wan Juhaida Reply:

Check from YouTube…. “Iraqi Girl Stone To Death”….
Terdapat juga pengakuan wanita pakistan yang menjadi mangsa rogol tetapi dihukum ‘rejam’ dengan batu dan perogolnya dilepaskan hanya keran tiada saksi yang cukup mengikut hudud….macam2 ada…

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-30 03:42:05

hurm, ala bro, kan dah kasitahu, video tu tak tentu betul ke tidak.. especially la video tu.. so nak terima x terima, terpulang pada diri masing-masing..

untuk khai sendiri pon, tak percaya apa pon sebenarnya…

[Reply]

..
Comment by sue_84
2008-04-16 17:07:26

khai sue nk tgk video 2 tp x dpt buka.camner nk cr yer…nk tgk gak cam ner kejam nyer pmpn 2 dbunuh…

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by Wan Juhaida
2008-05-25 18:17:53

Check from YouTube…. “Iraqi Girl Stone To Death”….
Terdapat juga pengakuan wanita pakistan yang menjadi mangsa rogol tetapi dihukum ‘rejam’ dengan batu dan perogolnya dilepaskan hanya keran tiada saksi yang cukup mengikut hudud….macam2 ada…

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by boboyz
2008-03-30 02:33:50

semekom,gua hrp awek2 kt luar sn jgn la pls…………….la jgn ikt ape2 yg trjdi dlm cite arwah hazwan and gua hrp member2 kt sn jgn frust sgt bunga bukannya sekuntum,kumbang bukannya seekor byk lg awek2 and boyfriend2 kt muka bumi ini……….bye2

[Reply]

..
 
Comment by mawar
2008-03-30 11:45:15

apa pun aku x caye video tu ada kaitan dgn kisah yg digembar gemburkan dgn lagu ni…
yg aku tau mamat tu bunuh tunang dia sowang2 jer… tak ajak geng.. that’s why dia serah diri pada keesokkannya di balai polis gurun, kedah.
kalu yer pun ape ke bodohnya org yg bunuh tu nk buat video lak btol tak geng? takkan sesaje nk tiggal bukti.. ape raaaa..
tp sbnrnya aku x tgk pun video tu mcm ngeri jer… huhuhu

[Reply]

..
 
Comment by mawar
2008-03-30 12:29:23

yer yer… aku dh tgk video tu td.. w/pun pada asalnya x berani nk tgk… huhuhu
tp mmg sah itu bkn video pembunuhan yg digembar gemburkan…
yg aku tau pembunuhan tu berlaku di sebuah rumah kosong di kawasan kebun/dusun buah-buahan..
mayat bakal pengantin itu dijumpai di rumah kosong di kawasan tanjung jaga, Yan, Kedah.
ini adalah fakta dan bukan auta!!!

[Reply]

zery Reply:

tppy seram ciot tgk video 2 .
hihihi
mse ak anta kuman 2 ak x tgk lgy video uhh .
pas tgk seramm uhh .
hak3

[Reply]

..
Comment by zery
2008-03-30 13:24:38

tppy seram ciot tgk video 2 .
hihihi
mse ak anta kuman 2 ak x tgk lgy video uhh .
pas tgk seramm uhh .
hak3

[Reply]

..
 
 
Comment by doubleclick
2008-03-30 14:04:33

sokong mawar!
lin 100% xcaye kat video tuh!
video tuh cam video rusuhan jeh..kalo xpom tunjuk perasaan yg pastinye bkn blaku kat malaysia.
kalo ikut laporan akbhar..mang bcggah la ngn video tuh.
tp kan mawar, xde nyatakan lak dlm laporan tuh si pembunuh tuh name hazwan n die turut membunuh ex bf tunang die…
hurmmm….kite research lagi!

[Reply]

..
 
Comment by mawar
2008-03-30 14:35:54

ermmm tu la lin.. nnt kite nk wat research kt malayan law jurnal lak nk cr kes nih..
kite nk tau citer yg sebonarnyer… nnt kalu dpt maklumat yg btol kite akan kongsi ngn pengunjung khai’s blog ni..
thanks lin sokong kiter…

[Reply]

..
 
Comment by haloo
2008-03-30 14:52:23

akum,

saudara khai, video saudara khai pada update 29 march tersebut merupakan an ‘honor killing’ yang berlaku di Iraq apabila seorang perempuan berumur 17 tahun di bunuh kerana menkhianati puaknya sendiri akibat mencintai pemuda dari puak lain….

ini adalah keratan berita dari CNN yang turut menunjukkan video itu…
http://www.youtube.com/watch?v=JBkDdsx8T-4

so i really hope u could remove the video since sekrang dah confirm video tuh bukan berkaitan kerana nanti orang masih ingat video tuh berkaitan and can lead to further rumors…

sekian wassalam

[Reply]

ahib0205 Reply:

hm.. fakta sebenar aku tak tau tp housemate aku yg bgtau aku… soal dia tau mana aku tnya dia kata internet. so aku tak la caya terus n smpai arini tak caya jugak. i think its enough to talk abut this. sbb ini berkaitan aib org. just my opinion khai

[Reply]

Khai Reply:

thanks for the information..

[Reply]

..
Comment by ahib0205
2008-03-30 15:08:46

hm.. fakta sebenar aku tak tau tp housemate aku yg bgtau aku… soal dia tau mana aku tnya dia kata internet. so aku tak la caya terus n smpai arini tak caya jugak. i think its enough to talk abut this. sbb ini berkaitan aib org. just my opinion khai

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2008-03-31 02:30:43

thanks for the information..

[Reply]

..
 
 
Comment by terngiang ngiang
2008-03-30 15:09:53

aku pun sokong..=)

[Reply]

..
 
Comment by lina
2008-03-30 17:20:24

assalamualaikum….. lina rasa… walaupun lina tak tahu mana 1 kebenaran yang nyata kerana terlalu banyak unsur yang dapat dipercayai…… tapi lagu ini memang terlalu menyentuh perasaan……. jika kita menghayati liriknya… memng menyetuh perasaan. dan sbg orng yang memahami muzik.. ini memang sebuah lagu yang di mainkan oleh GITAR sahaja….

cuba lah kita renungkan…

jika kita barada di tempatnya….

kita terlalu mencintai insan itu…

namun tidak mendapat balasan darinya…

setelah dirinya si tinggalkan kekasihnya..

baru dia menerima cinta dan pinangan kita ini…

setlah harapan dan impian di cipta bersama…

namun… dia meminta agar dilepaskan..

karana ingin bersama leleki lain..

di saat masa yang terlalu hampir impian itu menjadi kenyataan…

apakah yang anda rasa,sedangkan anda terlalu mencintai dia…

munkin arwah bersalah kerana membunuh insawn lain..

tapi bayangkan jika kita yang berada di tempat arwah… kadang2 akal kita tak dapat memeikirkan sesuatu apabila berasa teramat marah…

jiak sesiapa yang ada lagu ini… pasti dapat memahaminya… saya dah dengar berpuluh kali… namun tak jemu….

dengar….. hayati…… dan bayangkan….

[Reply]

zery Reply:

btol 2 .
dye trlalu syg kn awek 2 .
sme laa cam ak .

fuhh bygkn bai , impian da nk jdy knyataan .
tbe2 kksih lame pomp 2 dtg lik , apehal ann .
mst dye pown panazz .

tpy kn ak pk arhh , dye x mara kat pomp 2 .
dye buno gul myb sbb dye da serah sluruh aty n jiwe rage dye kut gul 2 n ne tawh gul 2 pown da jnji ngn dye ke xde laky len lgy yg bleyh gntikn arwah . myb sbb 2 laa arwah trkilan n trase amt kecewa .
dye pown amik kptsn tuk buno gul 2 n sblom dye buno dye pk camnyh kowt .
“klu ak x dpt gul 2 , owg len pown xkn dpat” mgkn laa .
ak x ckp pown cme rase .
pas2 ble dye da buno pomp 2 baru nyesal kowt ..
2 laa pndpt ak .

[Reply]

Fatin nor wahida hassan Reply:

boleh x tlg send lirik lagu Hazwan ni?

[Reply]

..
Comment by zery
2008-03-30 18:57:54

btol 2 .
dye trlalu syg kn awek 2 .
sme laa cam ak .

fuhh bygkn bai , impian da nk jdy knyataan .
tbe2 kksih lame pomp 2 dtg lik , apehal ann .
mst dye pown panazz .

tpy kn ak pk arhh , dye x mara kat pomp 2 .
dye buno gul myb sbb dye da serah sluruh aty n jiwe rage dye kut gul 2 n ne tawh gul 2 pown da jnji ngn dye ke xde laky len lgy yg bleyh gntikn arwah . myb sbb 2 laa arwah trkilan n trase amt kecewa .
dye pown amik kptsn tuk buno gul 2 n sblom dye buno dye pk camnyh kowt .
“klu ak x dpt gul 2 , owg len pown xkn dpat” mgkn laa .
ak x ckp pown cme rase .
pas2 ble dye da buno pomp 2 baru nyesal kowt ..
2 laa pndpt ak .

[Reply]

..
 
Comment by Fatin nor wahida hassan
2008-03-31 11:15:34

boleh x tlg send lirik lagu Hazwan ni?

[Reply]

..
 
 
Comment by Squall_Leonhart
2008-03-31 00:31:00

ala..tu bukan video pembunuhan yg real..tu video an honor killing kat iraq….kes gadis kurdish kwin ngan mamat dari kaum lain..tengok kt you tube..register dulu..type an honor killing..gerenti dpt..ape2 pon kite sedekahkan al-fatihah…amin sekian..

[Reply]

..
 
Comment by mawar
2008-03-31 01:29:57

erm..aku dpt emel psl lagu ni smggu yg lalu kot..aku juz tgk n dgr jek le..sedeh mmg sedeh..tp xle trfikir yg lagu ni jd isu lak..sgguh xsgka..tp bile sume org tnya psl lagu ni, bru le aku tau yg ni kire isu beso gak ek..huhu..

aku xkesah le cite ni btul ke x..sbb msg2 ade cite sndri kn..yg nk puji, sore singer tu sedap..xtau le sape ek..huhu..klu wat album, msti meletop.. 😉

tp yg psl video pmpuan kna belasah tu..rsanye bkn video mkwe hazwan kot..sbb aku penah dpt video tu..die tulis kt situ yg tu video mat rempit/peragut wanita kt indon..die kna tgkp pastu kna belasah ngan batu smpai mati oleh org2 yg ade kt situ..

tu jek le nk bgtau..wallahu’alam..

[Reply]

..
 
Comment by maeng129
2008-03-31 04:35:53

tu laa x slh aku tu bkn video makwe hazwan ni..
cube tengok dkt forum scukz ada gambar minah mati kene bunuh.. baju sama warna.. check it out..

[Reply]

..
 
Comment by niki
2008-03-31 09:56:25

cinta sejati ke camtu?
dah tu camana lak dengan tunang aku yg tak bunuh org sebab nak kat aku…

bukan cinta sejati ke…

[Reply]

..
 
Comment by kira89
2008-03-31 11:35:04

hmm sedeyh dgr lagu nihh…syahdu sangat…apa pown aku da tuju lagu nihh kat ex aku…nangis dia weyh hahah…kalo citer arwah nihh tol aku sedekah fatihah kat dia…moga jadi iktibar…kalo ssapa yg frust 2 igt2 la tuhan…nisemua dugaan…insyaallah apa yg belaku 2 ada ikmahnya….

[Reply]

..
 
Comment by key`m
2008-03-31 13:14:47

urm. . .lagu ney mmg sdey, rse nk nangis pown ade. ksian kt arwah. . .dr lagu ne nmpk sgt2 yg dya btol2 syg gurl dya.sye tringin nk dgr lagu ney pown ble ade sorang mmber sye sbuk cter sal lagu ney. . .dya ckp lagu 2 sdey sgt,so sye decide nk dgr.lgu ney mmg mnyayat ati. . .tp apepn sume yg trjd kte jdkn pgjrn. . .

[Reply]

..
 
Comment by mawar comey
2008-03-31 14:07:29

ermmm… siapa mawar yg komen kt 2008-03-31 01:29:57 tu? nape pakai nick aku ‘mawar’. eeeeeeeeeeeeeee bengangnya…
so, skrg aku dh tukar nick baru ‘mawar comey’
Comment by mawar
2008-03-30 14:35:54
Comment by mawar
2008-03-30 14:35:54
Comment by mawar
2008-03-26 14:32:11
(semua komen2 diatas adalah aku’mawar’ yg sbnrnya n skrg aku tukar nick jd ‘mawar comey’.

[Reply]

Khai Reply:

huhu.. mungkin ada nama yg sama je tu.. takde tiru sapa2.. sabar ek mawar comel.. nama baru ni lebih comel dari mawar.. hehehe..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-31 16:51:58

huhu.. mungkin ada nama yg sama je tu.. takde tiru sapa2.. sabar ek mawar comel.. nama baru ni lebih comel dari mawar.. hehehe..

[Reply]

..
 
 
Comment by angel
2008-03-31 15:42:56

tutup kes

[Reply]

..
 
Comment by asma
2008-03-31 16:25:53

Awatlah kejamnya org lelaki muda zaman ni…. sanggup membunuh seorg pempuan yg lemah beramai-ramai mcm tu Klu binatang pun kitaxsanggup nak lakukan camtu inikan pula …Dek kerna cinta yg xkesampaian sampai sanggup berlaku kejam macamtu… Cuba lah fikir klu benda tu terjadi pd kakak, adik atau anak pempuan kau org sanggup kah kau org tengok je… Tapi wlau bagaimanapun yg dah lepas tu biarlah lepas… engkau org tunggulah pembalasan dari Allah….samade secara tunai atau diakhirat nanti… Sebagai seorg yg beragama islam bertaubatlah… org2 yang terlibat didlm pembunuhan tersebut..Aku sedekahkah Al Fatihah kpd aruah pempuan tu semuga dia syahid disisi Allah dan diampunkan dosa2nya…..Mungkin ada hikmah disebalik cinta yg xkesampaian.

[Reply]

Khai Reply:

cik asma, video kat atas tu takde kaitan dengan cinta la.. ape lagi dengan hazwan mahupun kes lagu cinta tiga segi ni..

itu video lain seperti yg dijelaskan dari komen2 user di sini.. apapun, sejahat mana pun wanita tu, mmg x patut diperlakukan macam tu oleh lelaki2 yang dayus seadanya..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-31 16:54:44

cik asma, video kat atas tu takde kaitan dengan cinta la.. ape lagi dengan hazwan mahupun kes lagu cinta tiga segi ni..

itu video lain seperti yg dijelaskan dari komen2 user di sini.. apapun, sejahat mana pun wanita tu, mmg x patut diperlakukan macam tu oleh lelaki2 yang dayus seadanya..

[Reply]

..
 
 
Comment by doubleclick
2008-03-31 17:35:44

ermmm….aku dh bace citer ko mrs adie.
nasihat aku 1 jeh..
sbelum laki tuh bunuh ko ngn ex bf ko,
bek ko bunuh die dulu..
hehehe…
pastu ko wat lagu..
then, kitorang pakat2 kaji kes ko.
hehehe..

p/s: mawar comel..
pe pkmbangn tebaru?
xsabo nk tau ni.

[Reply]

..
 
Comment by blueshark
2008-03-31 22:08:12

panas btol blog ni…
macam2 pendpat ader
x taw btol x..

bg ak….org y bunuh sbb cinta mmg bodoh lar…
pastu nak kecoh sbb cinta sejati…
ntah ape ntah

byk lg awek2 kt dunia ni….carilar len
nmpk sgt x gune akal secara waras…
len kali pki sparepart…klu sorg pegi ade backup x de r sdey sgt..

ak ni x caye sgt lar cinta sejati ni…tipu jer sumer tuh
lebih2 lg cinta lelaki…lg ak x caye..
klu cinta pompuan ak caye gak la coz pompuan ni bile dye ckp cinta….mmg cinta mati lar…
klu laki…hampeh…tipu jer lbey..

ni komen ak secara umum lar…x de kena mengena y mati ataw hidup..sori

[Reply]

..
 
Comment by Hard2K
2008-04-01 01:43:32

Hakhak agak tertarik ngan komen2 disini.. Setelah mengamati semuanya aku dapat buat byk kesimpulan, antaranya :-

– Kalau lah dia umor 15 masa di hukum x kan lah dia kena gantung? toi ak??

– Then dalam petikan berita tuh mmg betoi tp tidak berkaitan ngan lagu nie.

– AND YANG PALING AKU NAMPAK SANGAT!! KU SEBAGAI SEORANG YANG BERMAIN NGAN MUSIK MENDAPATI WUJUDNYA ORG KEDUA DALAM PEMBIKINAN LAGU NIEH.. KORANG

[Reply]

..
 
Comment by Hard2K
2008-04-01 01:51:11

Hakhak agak tertarik ngan komen2 disini.. Setelah mengamati semuanya aku dapat buat byk kesimpulan, antaranya :-

– Kalau lah dia umor 15 masa di hukum x kan lah dia kena gantung? toi ak??

– Then dalam petikan berita tuh mmg betoi tp tidak berkaitan ngan lagu nie.

– AND YANG PALING AKU NAMPAK SANGAT!! KU SEBAGAI SEORANG YANG BERMAIN NGAN MUSIK MENDAPATI WUJUDNYA ORG KEDUA DALAM PEMBIKINAN LAGU NIEH.. KORANG CUBA AMATI BETUL2 LAGU NIEH LAGU INI DIBUAT MENGGUNAKAN DUA GITAR BUKAN 1!!!! SO X KAN LA PERMINTAAN DIA MATI BOLEH DIBUAT SEBANYAK 2 KALI?!! SETAHU AKU JUST SEKALI N KALAU DIA MINTAK GITAR MANA LEH MINTAK KWN DIA MAIN LAGU TUH SKALI NGAN DIA?? X PELIK KER?? X KN LA TUKANG GANTUNG TUH MAIN GITAR SKALI NGAN DIA KOT??

– SATU LAGI KALAU LA DIA DIHUKUM MATI SETAHU AKU SEWAKTU DIA DIHANTAR UNTUK DIGANTUNG BARU LAH PIHAK PENJARA AKAN BERTANYA APAKAH PERMINTAAN TERAKHIR DIA SO CUKUPKAH MASA UNTUK MEMBUAT RAKAMAN DENGAN MENGGUNAKAN 2 GITAR??!

– HASIL DARI PENCARIAN AKU DI INTERNET MENDAPATI LAGU NIE BUKAN LAH CIPTAAN SI HAZWAN NIEH TP ADALAH LAGU CIPTAAN SEBUAH BAND DI MALAYSIA DULU.. CUMA BAND NIE X POPULAR.

P/S:- SO SECARA KESIMPULANNYA BAGI AKU LAGU NIH TIADA KENA MENGENA NGAN NAMA HAZWAN NIEH OR SAPE2 YG LAIN.. COZ X ADA KESAHIHAN YANG BETUL2 SAHIH!! SO IKT LA KORANG NK CAYA KE X.. AKU CUMA MEMPERBETULKAN APA YANG AKU RASA BETUL DAN KEPADA PIHAK2 YANG TERNTENTU JANGAN TERLALU MENGAGUNG2KAN LAGU NIEH..IT WAS JUST A SONG X PAYAH LA SAMPAI NK BERGADOH2..JGN MARAH AKU OK..!! AKU CUMA MEMBERI PENDAPAT YANG LOGIK OK!

[Reply]

NaKaDnaS Reply:

yg dua gitar tu aku tak stuju kalo ko tak tau pasal gitar jgn pepandai nak koment…bunyi cm 2 gitar tu dinamakan plucking la ngok… blaja n menilai dulu sblm bckp ade fhm bhs melayu????

[Reply]

..
Comment by NaKaDnaS
2008-04-10 16:07:44

yg dua gitar tu aku tak stuju kalo ko tak tau pasal gitar jgn pepandai nak koment…bunyi cm 2 gitar tu dinamakan plucking la ngok… blaja n menilai dulu sblm bckp ade fhm bhs melayu????

[Reply]

..
 
 
Comment by anne
2008-04-01 10:57:06

mane satu yang betul nieee…banyaknye fakta..video mcm tu blh percaya ke???tapi walaubagaimanapun tahziah diucapkan kpd kuarga family poun.kenapa manusia skrg semakin kejam????xkan pakwe dia langsung xcian kat poun 2??nak tengok r upe lelaki 2….

[Reply]

..
 
Comment by SetangPink
2008-04-01 16:37:40

Ahaks…hard2k…nothing is imposibble..ahaks2..band malaysia ka?aku dengar band singapore?n sejak bile lak keluar cite arwah hazwan(kalaw wujud la)kene gantung time umur 15?n lagi satu..maybe kalaw betol la..maybe si arwah ni karang lagu ni lame da…x silap aku sebelum seseorang tu dihukum gntung..seseorang tu kene menjalani hukum penjara 4 or 5 tahun dulu..ahaks tu dari pengetahuan aku la..ape2 pon…same2 a kite doakan semoga roh arwah hazwan bersemadi ngan aman..Amin -by hamba Allah-

[Reply]

..
 
Comment by SetangPink
2008-04-01 18:25:48

Aha…Aku Baru Dpt Sumber Baru…Korang Type Kat Yahoo pembunuhan norzi ayu <—type ni..tengok la…siap ade gamba pompuan tu lgi..sume bukti ade kt sane..ahaks3..xyuh ckp banyak da…tengok yerk!law salah jgn salahkan aku yerk!kakakaak

[Reply]

..
 
Comment by SetangPink
2008-04-01 18:29:50

Ya..aku dpt sumber lain…cube korang type kat yahoo pembunuhan norzi ayu.Xyuh Ckp Banyak…siap ade gamba girl tu..ahaks3..bace la sume kat situ..

[Reply]

..
 
Comment by SetangPink
2008-04-01 19:01:41

ahaks ni last comment dari aku yg hina ini…cube korunk banding kan due lagu ni:

1)http://www.youtube.com/watch?v=0x6LOprMBBU <-ni youtube ayie

2)www.mediafire.com/?yloy5xwjnnn <–ni lagu aku download

kedue2 lagu ni same je suare penyanyi die..tapi ade kelainan….yg kat you tube si ayie…last ending lagu die ade bunyi gelak n yg aku download tu pulak ade bunyi org bersiul last ending dia..haa yg mana betol ni?leh korang huraikan…n usha2 la kat yahoo “pembunuhan norzi ayu” or “gambar pembunuhan norzi ayu…hoho jgn mara ya..aku cume mengkaji…nak cari kebenaran..ahaks Aslkum by hamba Allah

[Reply]

Suraya Reply:

memang btol ni lagu ayie..aku dah tgk surat hakcipta tu..memang btol nama dye la,mohammed nazri..sape tah yg buat crite sal dak hazwan yg cipta lagu ni..

aku dah tgk video yg akak ayie email kat aku mase ayie kecik2 tgh main gitar lagu ni tp mase tu lagu ni xde solo gitar lagi..kureng sedap la ckit..skrg ni lagu tu dibarukan lagi oleh ayie..korunk nk percaye atau x tu trpulang ler..aku cuma nk ckp,jgn sebarkan crite xbaik ni yg xde pekdah..nk ckp ayie tu sesaje nk ngaku tu xjgk la pasai aku da nengok sendiri surat hakcipta tu bwh nama ayie..siap ade logo compass singapore lagik..

[Reply]

..
Comment by Suraya
2008-04-02 11:59:08

memang btol ni lagu ayie..aku dah tgk surat hakcipta tu..memang btol nama dye la,mohammed nazri..sape tah yg buat crite sal dak hazwan yg cipta lagu ni..

aku dah tgk video yg akak ayie email kat aku mase ayie kecik2 tgh main gitar lagu ni tp mase tu lagu ni xde solo gitar lagi..kureng sedap la ckit..skrg ni lagu tu dibarukan lagi oleh ayie..korunk nk percaye atau x tu trpulang ler..aku cuma nk ckp,jgn sebarkan crite xbaik ni yg xde pekdah..nk ckp ayie tu sesaje nk ngaku tu xjgk la pasai aku da nengok sendiri surat hakcipta tu bwh nama ayie..siap ade logo compass singapore lagik..

[Reply]

..
 
 
Comment by zPaH
2008-04-02 01:00:24

x jupe pn gmbar norzi ayu ni.. bg site bleh? tp rasenye cite norzi ayu ngn hazwan ni lain kan? aku pn da pening….. apsal youtube xley buke ni, nak tgk vid x dpt2….

[Reply]

..
 
Comment by kambingmandi_shower
2008-04-02 10:24:55

eeeiiii…!!!! aq biul tul r ngan citer yg korunk talking bout..yg ner 1 yg tul ni..jgnlh mmgadakn cite,ner th yg sing da song still alive n hny wt cite yg dye dh died cz nk trk attention people..ni dye pny idea kot or juz a gimik..cowy lh lau aq biadap,tp aq still xkn cyer until korunk showed me dye pny srt mti..amcm ad brni ker???or korunk gve me address dye..nk tgk gak cmner mka arwah{lau tul2 dh died la}..k,q hlurkn slm p’knln wt yg nk knl aq.it’s juz a joke…bubye………………

[Reply]

..
 
Comment by @mrizes
2008-04-02 12:40:23

dengar cerite bende ni berlaku di penjara kajang 3-4 tawon lepas.hope, sesape yg ader sedare keje penjara kajang yang keje dalam 3-4 tawon lepas tolong konpem kan tol ke benar story ni….

[Reply]

..
 
Comment by zetty
2008-04-02 12:59:05

khai 2 video per…wat sy tkut jer…pe sbnarnya ni……

[Reply]

..
 
Comment by mierianaz
2008-04-02 20:41:44

memang sdhlaaa…sy fhm prasaan arwah tu..
ape2 pun kte jgnla kutuk org yg sdh tiade kat dunia nie..
n kalau blh stopla stakat nie je..fkirla ckit ape prasaan org trutamanya fmly x kra sblh perempuan or sblh lelaki..
mreka akn rase smkin sdh jka kta berterusan bukak crite nie..
kalau crite nie bnrlaa..
sya mengaku memang prmpuan skarang nie byk yang curang tpi,..lelaki pun same jgk..kalau d ikutkan lelakila punca sgala2nya..x ckp sorg tmbh lagi sorg..coz tu la gal skrg nie smkin mjdie2 mahu blz dendam kat lelaki..
tension tau..mmmm..ape2pun,lelaki yg stia ssh nak d cari..psesiape yg dpt lelaki yg setia 2,jglah pasangan anda baik2 sblm d sambar olh org lain..jgala atie pasangan anda supaya dia x berlaku curang kat anda!!!
Kalau blh sya x nakla perkara nie blaku lagii..sdh..
sesiape yg ingin balik smula kpd x boy or x gal die yg lame, tlg fkir baik2..sesiape yg ade pakwe or makwe skarang nielaa.. plzlaaa…jgn cri pasal..kecualilaa kalau gal or boy 2 x bgz untuk d jadiekan sbgai pasangan x kira pasangan hdup or ape2 pasanganlaa..
hargailah org yg menyayangi kte..takecareee..

[Reply]

..
 
Comment by kentang90
2008-04-03 11:06:12

korang cter mngarut nie……

[Reply]

..
 
Comment by kentang90
2008-04-03 11:21:53

Khai cter nie btol ker x?..antara cinta,ksh syg,kesetiaan,kjujuran.keikhlasan mane korg plih???khai pn jwb laa skali..i want answer korg.cyg korg sume..mmmuahhh!!hehehe!korg tau x?ist pelajaran korg,second mbers,third bru laa gf or bf korg…tol x??

[Reply]

Khai Reply:

khai pilih sume.. hahahaha.. 1st bukan pelajaran, tapi ibu bapa, agama. bangsa dan negara.. … then pandai2 tentukan sindri jalan hidup masing2 dan pegangan..

[Reply]

kentang90 Reply:

pandainye khai nie…..anak sapa nie????????????

[Reply]

..