Archive for 'Kisah Cinta'

I’m lucky I’m in love with my best friend


[audio:150juta.mp3]

Lama tak berbicara soal cinta dalam blog ni macam ceritera sebuah cinta seorang Khai yang dulu. Seronok bila baca balik sebab semua tu dah jadi kenangan. Bila kita dah jumpa sang pengganti, doesn’t mean kita perlu melupakan perkara yang lalu. Kerana perkara yang dah berlalu tu selalunya menjadikan siapa kita hari ini. Apa yang silap dalam hubungan terdahulu, dalam hubungan kini kita perbetulkan.

Semua orang berhak berbicara mengenai cinta sebab kalau dah memang Allah jadikan hambaNya dengan perasaan kecintaan yang tinggi untuk pelbagai perkara. Berbicara soal cinta kepada kekasih, semua orang akan mengalaminya. Samada cinta bertepuk sebelah tangan atau cinta suka sama suka, kira sama’lah tu. Kalau dalam dunia nyata, Khai lebih gemar diam dari sibuk menjadi doktor cinta. Orang kata kalau kita pun tak pasti rumah kita dah cukup tiang ke belum, jangan la sibuk nak pasangkan tiang kat rumah orang lain. Nanti rumah orang lain dah jadi banglo, rumah kita senget sebelah sampai tak kesudah. So, cukuplah sekadar jadikan kisah orang lain sebagai pedoman hidup kita dan pasangan.

Alhamdulillah. Selepas sekian lama menderita dengan cinta terdahulu dan melalui 1001 halangan, tangisan dan kekecewaan dek kerana seorang wanita yang tidak pernah menghargai, ditakdirkan Tuhan untuk Khai menemui seorang insan yang macam tak pernah Khai jumpa sebelum ini. Terlalu istimewa di mata sampai bila pandang perempuan lain, nampak perempuan lain tu macam tiang elektrik je. Seyes! (more…)

Posted on 4 October '10 by , under Hidup Khai, Istimewa, Kisah Cinta. 71 Comments.

Heart Beat dan hadiah penuh sentimental value

NOTE: Baca entri ni sampai habis kalau nak dapat hadiah misteri.

Hi guys. Actually Khai dah kenal dengan sebuah website hebat ni agak lama since awal tahun lepas. Memang teruja dengan servis dan ketulusan yang diorang sediakan untuk pelanggan. Rasanya di Malaysia, ini je lah satu-satu’nya website yang pernah Khai jumpa menawarkan pembelian hadiah yang menarik dan sangat-sangat boleh dipercayai.

HeartBeat! Itu nama website mereka. Do It Yourself Gifts (DIY Gifts) adalah keutamaan kewujudan mereka. Website yang menawarkan pelbagai bentuk hadiah untuk korang beli. Untuk korang yang dah kahwin tu, apa kata beli something untuk pasangan hidup korang atau mungkin sempena ulangtahun perkahwinan korang yang akan datang. Macam tu juga kalau korang baru couple-couple manja, so ini masanya untuk korang kasi something yang tidak mahal, tetapi amat bermakna untuk dikenang-kenang antara korang dan chenta hati sampai mati.

Tak perlu sebenarnya pening-pening kepala untuk beli hadiah mahal-mahal untuk pasangan korang. Cukuplah beli something yang berpatutan harga’nya (murah sebenarnya) tapi penuh dengan nilai sentimental antara korang dan dia. Untuk lelaki, apa yang penting pada wanita adalah untuk menyentuh hati mereka dan bukan dengan mengaburi pasangan korang dengan harta dan wang ringgit kerana hubungan yang macam tu, serius memang tak akan kekal lama. Hari ni korang banyak duit, esok lusa kocek korang kosong, dia pun blah cari pakwe yang lagi kaya. Tak ke sia-sia tu? Hehe.. (more…)

Posted on 26 August '10 by , under Kisah Cinta, Review. 102 Comments.