Ada Apa Dengan PlayStation Portable (PSP)

13,473 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Selasa lepas (4 Ogos 2009), tiba-tiba Khai rasa nak beli hadiah untuk diri sendiri. Disebabkan apa yang Khai rasa nak beli ni tak mungkin akan dihadiahkan oleh siapa-siapa, terpaksalah Khai hadiahkan untuk diri sendiri. Sony Playstation Portable atau PSP memang dah lama tersenarai dalam wish-list Khai untuk tahun 2009. Khai bukanlah rasa addict sangat sampai termimpi-mimpi nak ada PSP ni tapi rasanya dah sampai masanya untuk buat perkara bagai tiada hari esok. Khai dah kasi dia nama tau. Nak tahu ape nama dia? “Black Spaghetti”. Hehe.

Sebelum ke Plaza Lowyat, tanye kawan-kawan kat Twitter. Ramai la kasi idea termasuk harga. Then YM dengan junior kat Limkokwing, Hamdi. Dengan sedikit maklumat yang Khai dapat dari mereka yang dah lama layan PSP ni (Khai memang Zero pasal PSP), terus gerak pergi Lowyat. Ada yang cakap PSP-3000 tak boleh main game pirate/donwload. Betul ke? Hurm, sebenarnya PSP-3000 dah 2 bulan berjaya di’hack. Tahniah buat PSP-hackers! Hehehe.

Sampai sana, terus survey terus kedai Sony. Harga diorang letak RM880. Dan apa yang korang akan terima dalam pakej ialah..
- Sebuah Sony PSP-3006
- Percuma dua game tapi hanya boleh pilih satu (bernilai RM150)
- 4GB Memory Stick Duo (kena tambah RM80)

Dan kat kedai Sony tu, PSP dia masih belum di’hack dan takkan di’hack. Jadi korang tak boleh main game yang di’download di internet. Pendek kata, nak main game je kene pergi beli yang original. Satu dvd dah RM150 something. huh! Khai terus pergi Magic pulak. Memang diorang ni jual console PSP, PS3, PS2, Wii, Game Boy dan macam-macam lagi eksesori. Lokasi dia kalau korang nak naik tingkat dua Lowyat tu, betul-betul kedai dia depan eskulator tu.

Lepas sedikit perbincangan dibuat, harga total yang diorang beri untuk Khai adalah RM900. Dan apa yang Khai terima ialah..
- Sebuah Sony PSP-3006 Piano Black
- Percuma game pilihan sampai penuh memory card
- 8GB Memory Stick Duo
- Transformers Hard Case + Screen Protector
- PSP hard case Plastic Cover
- Sony Headphone
- Data/Power Cable
- 4 botol air mineral beserta straw (perlu tulis ke? hehehe)
-10 biji gula-gula (hahaha)

Dan diorang hack depan mata Khai. Hack ni guna satu application dalam memory stick duo yang lain. Khai pun tak ingat camana, sebab sekali je diorang tunjuk. Sebab tu suruh diorang setelkan terus. Tapi mesti depan mata la. Paling penting nak beli handphone ke, notebook ke, console ke atau apa-apa pun kat Lowyat tu, pastikan jangan pergi seorang. Bawak member sekali. Thanks Syed sebab temankan. Lowyat tu sebenarnya bukan sekadar syurga barangan teknologi tapi juga adalah syurga gangster dan kaki penipu. Almaklumlah, siapa pulak majoriti kat sana kan?

Tokey kedai Magic tu sendiri dedahkan, dalam Lowyat tu kedai dia yang paling murah dan berbaloi untuk PSP-3000. Kalau kedai lain memang ada murah, tapi barang dalam semua dah tukar local. Kalau tak caya, dia suruh Khai survey. Bila Khai survey memang betul pun.

PSP ni memang best. Bukan sekadar untuk main game grafik terbaik je, tapi boleh dengar MP3, layan video MP4, snap gambar, surf Youtube dan surf blog korang. Walaupun semua tu dah boleh Khai lakukan dengan Nokia 5800XM, tapi mungkin dah sampai seru untuk beli jugak PSP ni. Tapi yang paling happy pasal menda-menda macam ni, sure’lah anak-anak saudara Khai yang bersusun tu. Habis lah PSP aku raya ni! Jahanam la gamaknya. Hehehe.

Jadi artikel ni bukan setakat memberi penanda dan ingatan pada Khai bila dan kenapa Khai beli PSP ni, tapi juga mungkin boleh menjadi panduan buat korang yang nak beli PSP pada masa akan datang. Pastikan apa yang Khai dapat tu korang dapat dan kalau boleh lebih lagi dari itu. Atau korang masih menunggu PSP GO sampai kat Malaysia? Harga dia RM1599 macam tu. Jadi kumpul duit dari sekarang ye.

Ok tak harga PSP dengan apa yang Khai dapat tu? Tak OK ke? Kalau korang memang kipas susah mati PSP ni, advise la sikit kat bahagian komen tu ya. Renung-renungkan dan selamat melayan PSP. Teehee!

Tips: Perbedaan paling ketara antara PSP-1000 serta PSP-2000 dengan PSP-3000, ialah pada PSP-3000 logo SONY terletak di sebelah kiri kemudian terdapat lubang microphone di sebelah bawah PSP (sebelah logo PSP). Paling menarik, warna screen dia jauh lebih cantik dan menakjubkan dari PSP version sebelumnya.

Off Topic:

Kalau korang pernah terbaca artikel pasal perkahwinan akak ke-tiga Khai dulu, kat bawah ni anak dia. Dah 4 bulan dah. Nama diberi, Intan Nur Arisa.Hehehe. So cute macam mak dia jugak. Hehe..

Ditulis pada 11:31 am 6 August '09 dan pastinya oleh . Siape lagi?
Dalam kategori: Gadget, Hidup Khai | Tweet This!

Tag: , , , , , , , , , ,


RSS feed

186 Comments

Comment by sleepy
2009-08-06 11:44:15

yes..1st..haha..nk beli gk ar..

Comment by FALSAMPAH
2009-08-07 02:26:39

aku pun nak beli gak
eheh 8) 8) 8)

 
Comment by Taufik SM
2009-08-07 11:36:38

poyo tul hehehe :D

 
 
Comment by bunga kecil
2009-08-06 11:46:01

aku ade psp yg zaman batu.. hahaha.. yg psp fat tu.. aku wat men game je psp tu.. yg zmn dulunye bley ke amek2 gamba sume?

Comment by Khai
2009-08-07 13:15:10

tak tahu la.. boleh je kot.. kene la beli camera usb dia tu (dijual berasingan)..

 
 
Comment by pakuuya
2009-08-06 11:50:16

kuarkan ler entri sal nk hack psp hehehe :)

Comment by Khai
2009-08-07 13:15:58

kalau korang beli PSP, mmg dia akan kasi satu kertas cara2 untuk hack PSP tu.. in detail plak tu.. :)

Comment by pakuuya
2009-08-24 15:15:18

masalah aku beli kt jepon
tak der saper yg tahu kat sini kot
sbb dh byk bertanya ngn kawan2
so saper2 tlg laaaaa =(

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Siput
2009-08-06 11:56:49

Mahal tu. Kedai magic tu salah satu kedai con paling kuat dekat lowyat. Kebanyakan pro gamerz mmg tau pasal kedai tu. Better beli dekat lowyat.net. Rm699 dh dpt full package mcm u dpt td.

Tp since dh beli,enjoy ja la. Just my 2 cents

Comment by Khai
2009-08-06 12:01:25

oh really? is it 2nd hand? kalau dekat Sony retailer pun RM800+ kan.. actually dah usya forum lowyat, tp x jumpa mungkin sbb dah byk sangat..

Comment by Daus
2009-08-06 12:20:28

Salam Khai,
impian aku utk beli PS2 x tercapai lagi, inikan pulak PSP, best jadi khai kan, hidup senang…
Bertuah jadi Khai…
hehehe….
Apa2 pun, nice PSP…
Selamat bersyok2 dgn PSP…

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by manap
2009-08-06 14:27:27

kalau rajin check la http://www.yeahstore.com

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by siput
2009-08-06 19:38:11

erm banyak.dekat sg wang cuma ada 2 je kedai yg trustable.2-2 dekat tingkat 4/top floor plaza sg wang.

btw untuk game2 psp, bro bleh download dekat pspgweber.com kalo ade acct megaupload lagi cepat dwnload. :)

untuk mod psp, ble tgk sini :)

http://forum.gamerzunite.net/index.php?showtopic=400

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-08-07 13:19:17

Thanks siput! :)

Untuk Daus takde maknanya. Aku amalkan hidup cara independence. Berdiri atas kaki sendiri. Alhamdulillah, apa barang impian aku, semua guna duit titik peluh sendiri. Kan lebih puas hati tu.. hehe

 
 
 
 
Comment by finalcross
2009-08-06 12:23:43

Aku dh beli lame gak tp model PSP-2000 la. Harga pakej lgkp ngan 8GB memory,warna ijau muda harga RM1000 kt JB. mahal ckit kot tp berbaloi la. Semua dpt. yg penting mcm2 game ku dpt main.

p/s: game final fantasy VII (crisis core) amat lah mengujakan smpai aku dh abiskan. Terbaikkk!. hehe

Comment by Khai
2009-08-06 12:30:31

nak kene cari ni.. FFVII ek.. sapa2 ada nak rekomen game2 yg best2 pernah korang main, kasila tahu ye..

buat masa skarang, khai layan God of War je.. ingat sama macam dalam PS2, rupanya lain.. Khas untuk PSP.. terbaik lah!

Comment by spatt
2009-08-06 21:47:14

ff kat psp bosan weh.gameplay die kureng ar..huhu
ingat lagi zaman muda2 dulu, usha2 gamespot cari game psp utk disedut.
god of war memang best bro.kalo ko nak sedut ISO die, gi kat PSPISO.com
game lain yang mantap, LocoRoco, Patapon, Resistance Retribution, Burnout, GTA, hui banyak la..

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-08-07 13:20:43

thanks spat! Khai baru habiskan god of war semalam.. :) kat PSP senang gile berbanding dengan ps2..

 
 
Comment by pakuuya
2009-08-24 15:19:12

betul tuh khai
god of war pon terbaik …
mmg lain dri utk ps2 pnyer…
cmner nk hack psp nih
pening dh cari artikel kt tenet
cm tak berjaya jerk :bloody:

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by misseda
2009-08-06 12:28:50

da gak da…Khai mst wat entry sal PSP punyer…hahaha..
orabg der PSP br…hehhee (cam jeles jek kan..)heheh..mybro pon skang sibuk ni pujuk2 mydad suh blkn PSP,,tp kn tgk rege yg sesuai dl..n rasenyer sy leh bantu die kot ngan entry Khai ni….ermm…

P/s : Baby Intan Nur Arisa mmg cute sesangat…tomey2…

Comment by Khai
2009-08-06 12:38:39

hehe.. mesti lah.. nantikan cucu-cucu Khai nak baca ape atok dia buat time muda dulu.. hehehe..

pujuk jgn x pujuk. time muda2 ni la nak layan gadget2 ni.. nanti dah kahwin, duit dah habis ke anak, kereta, rumah, barang rumah, dan macam2 lagi..

kalau lelaki pulak, dapat isteri maintenance tinggi, jgn harap la nak sentuh psp ni.. hehhee

Comment by misseda
2009-08-06 13:30:07

ahahaha….betul tu..kalo da kwen..isteri akan tanyer ape saje yg dibeli si suami..(teruk ke jd isteri ni ek)..tp kalo sy..sy xtanyer kot..
sendrinyer duit…sendri bl la kan..boleh ker cam tu?hehe :)

(Comments wont nest below this level)
Comment by fifie ierina
2009-08-06 17:52:32

erm, nk tmbh ckit pandangan cik fifie kte, hehehe.. klu isteri yg jenis memahami, insyaAllah xkn menjadi isu.. pd sy, masalah hye akan timbul ble kemahuan lelaki ni tinggi sgt, sampai terabai keperluan nafkah keluarga..

asalkan bijak menyimpan dan mampu menunaikan tanggungjawab dgn adil, tentunya x salah mengeluarkan duit yg lebih utk sesuatu yg da lama dhajatkan.. back 2 basic, harus selalu ukur baju d badan sendiri.. sekian, hehe :)

 
Comment by hafizmd
2009-08-06 18:52:28

yeahh..btul sgt2 tuh fifie..cam aku nie..dah kawen dah..tp wwife xpernahla nk halang aku beli itu ini..janji semua tanggungjawab n amanah dijage ngn baik..beli la nk beli psp pun..

khai: jgn syok sgt layan psp tuh ek..kang xde plak entri baru kt sini..cian kmi yg xde psp..lyg blog nie jer..hikhik :)

 
Comment by fifie ierina
2009-08-06 19:41:08

hehehe.. betul 2! kcian taw kt kami readers2
yg da kne bomoh gn pak cik khai.. hahaha,
uwekkk =p

 
 
Comment by lixdo
2009-08-06 22:15:56

terasa aku ko cakap pasal dah org dah khawin mcm aku nie.

memang sentiasa lari budget. psp main dalam minpi aje. kalau beli pun mesti cepat jahanam di godek anak2 aku yg belum cukup umur nie
:bloody: :bloody: :bloody: :bloody:

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-08-07 13:27:03

lixdo, betul kata fifie tu. Khai pun faham hidup dah berkeluarga ni, byk tanggungjawab. Lagi pun bila kita cakap kat parent yg kita nak kahwin, rasanya kita kena la lupakan PSP dan lain2 ni.. utamakan pada keluarga dulu.

Ada lebih-lebih duit pon, elok la kita simpan untuk masa depan anak2.. hehehe.. anggaplah PSP ni ntuk orang muda dan masih bujang.. macam saya.. teheee!!

 
Comment by fifie ierina
2009-08-07 19:15:29

amboih.. pak cik, x rugi la spe yg pilih
awak jd suami.. bagus2! mentaliti yg
cmni la kami2 org pmpn nk.. hehehe! =p

 
 
 
 
Comment by Hamdi
2009-08-06 12:36:45

eyhhh, nama aku kat dalam nih lar.
hehehe
weh, aku junior kau ker?
bukan kita sama sama er?
hahaha

dah boleh hack ekk. tak tau la plak.
weeee, malu aku bagi maklumat salah kat ko
eehehe
btw,
PSP Go tuh dah sampai ekk?

Comment by Khai
2009-08-06 12:41:02

kan aku masuk dulu limkokwing. otomatik ko junior aku la.. jgn byk bunyik! hehehe…

PSP Go lom sampai.. awal tahun 2010 kan kalo x silap.. tapi harga dah release.. RM15900..

Hamdi yg comel, bak sini semua game yg ko ada please.. hehehe :)

p/s: jgn jeles.. psp i 3000 punya.. x main la 2000.. heheh… :)

Comment by Hamdi
2009-08-17 00:16:03

kau kejam
haha
tak nak bagi game
weeeeeeee~
ahaha

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by mello
2009-08-06 12:40:07

nk bli gk la satu..tp duit x cukp lg..huhu :bloody:

Comment by misseda
2009-08-06 14:53:40

mintak ngan khai,…heheh

Comment by Taufik SM
2009-08-07 11:35:39

betul tu .. khai baru dpt rm800 dr blog ni …
belanja r .. kitaorang

hehehe… :)

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-08-07 13:29:52

tunggu khai kahwin. Baru dapat belanja korang makan nasik minyak pree.. hehee..

 
 
 
 
Comment by ejardkethot
2009-08-06 13:28:13

pergh…teringat psp abg ku yg kaler putih tu….roomate dia curik!!~ :((
khai jaga baik2 lew psp tuh…. :) kalu rasa nk buang…kasik sini :aie:

Comment by Khai
2009-08-07 13:30:20

ingat baru nak buang.. nengok2 ejard kate kalau nak buang, kasi ejard.. terus khai x jadi buang.. hahaha

 
 
2009-08-06 13:42:50

kt labuan, full pakej yg ko dpt 2…
ku dpt dlm RM384 jer~
Gila kentang~!!! :[

Rsa mcm dlm mimpi lak~
hoho.. :)

Comment by misseda
2009-08-06 15:01:50

gilak la…bl kn satu untuk sayer..heheh

2009-08-06 19:01:46

huhu..
trillion maaf
kuota dh pnuh..
kang lbih, kna cukai lak
hrg jd mcm kt lowyat blik..
:aie:
:bloody:

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-08-07 13:31:52

Gila murah.. Original ke tu? Huhuhu.. Kalau labuan bebas cukai pon, takkan byk gile government tax untuk PSP ni. sigh ~
:)

 
2009-08-08 11:47:32

a’aa, mmg original..
ku pn x phm napa murah sgt..
lntk ah, mls nk pk..
x sia2 ku study sni~
muahahaha :p

 
 
 
 
Comment by Renzo
2009-08-06 13:44:24

Uits, Dinner Dash pun simpan skali ke? hehehe :)

 
Comment by atiqahadnan
2009-08-06 14:04:46

so dah tahu la sekarang kenape cik abang saya tu giler kan PSP..
tapi kesian dia tak dapat beli lagi…
RM900 okie laa berbaloi dengan pakej yang dia bagi tu..
kat mane kedai tu..? actually takut nak pi lowyat tu.. ramai chinese conquer kan..? nak kena bawa bodyguard.. heheh :D

btw thanks for sharing…

Comment by Khai
2009-08-07 13:33:15

X perlu takut.. memang cina ramai tapi mereka semua baik2.. Kita baik dan hormat mereka, mereka pon baik dan hormat kita balik.. Inikan Malaysia.. hehehe :)

 
 
Comment by Ikhwan
2009-08-06 14:46:55

wah, dah bli pon psp dia. nnti ble blanja aku satu psp khai! haha, JK. :)

 
Comment by megat
2009-08-06 15:11:54

anak sulong aku dah bentak-bentak nak kan PSP hu3. termasuk dalam whishlist aku utk anak aku. ini semua sebab pak usu derang la ni.

pak usu sama macam ko la khai ha3.

Comment by Khai
2009-08-07 13:38:01

hehe… megat, jgn lupa suruh dia dapat byk A dulu dalam exam.. perangsang tu.. Kalau kasi dia terus PSP, nanti dia ingat, apa dia nak semua ayah dia belikan. hehe..

 
 
Comment by Putra Al-Maliki
2009-08-06 15:42:34

Khai, selain Low Yat, kat mne lagi Khai suggest utk servey PSP 3000 nie? Nak buat perbandingan harga la.. ;)

Blog : Putra Al-Maliki http://putraalmaliki.via.my

Comment by Khai
2009-08-07 13:43:13

Putra,

Kalau barang-barang pc, Notebook, Handphone atau Gadget, Khai memang ke lowyat terus. Tak nengok dah tempat lain. Sebab dalam Lowyat tu je, kita dah boleh buat survey yang murah2. Lagi byk kedai bersebelahan, lagi persaingan harga murah tu cepat berjalan.

Kalau nak cari handphone murah2, boleh try pertama complex.. tapi hati2, kat situ byk china punya handphone. kelentong gila2 punya.

 
 
Comment by abdusfauzi
2009-08-06 16:45:08

aku nak book anak sedara ko.
haha :D

Comment by topo
2009-08-07 02:58:16

hahahahah ko buatkan theme utk dia.. konfem dia bg punya….

Comment by Khai
2009-08-07 13:43:55

Abdusfauzi, ingat anak saudara aku dah besar nanti, dia nak kahwin dgn lelaki tua anak berderet macam ko? hehehe… :)

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Akuro San
2009-08-06 16:53:15

best ker PSP ni khai? agak2 boleh main game ‘The Sims’ tak? kalau boleh nak gak beli… nak test main game ‘The Sims’ versi PSP lak…

Comment by Khai
2009-08-07 13:44:30

Boleh.. mmg ada game the sims.. tapi khai x masukkan since rasa lagi best main guna mouse kat PC..

 
 
Comment by aman
2009-08-06 18:06:53

nak cari WiFi tuk guna tenet dia yg malas tue. Takpe2. Nanti tunggu aku beli 5800 dulu. Hehe.

 
Comment by fifie ierina
2009-08-06 18:19:33

salam…

pertamanya, nk cakap sy da jatuh hati sgt3 kt………..

.
.
.
.

ANAK SEDARA AWAK! pak cik jgn perasan, hahaha uwekkk! alahai, cyumelnye die! spe nme budak cyumel nie td? intan nur arisa? hehehe, rse cm nk sentuh2 pipi die yg putih gebu 2, geram nengok… i believe she’s gonna be a very cute, pretty little princess when she grows bigger! :P

hehehe.. ttg PSP yg awak bru beli 2, u deserve it khai.. sgt lumayan dgn harga yg awak bayar.. just in case orang len dapat beli yg jauh lbh murah kt tmpt len, 2 rezeki mereka.. rezeki setiap orang kn berbeza2? cm sy la, tbe2 ms redah shopping mall hari nie, ade la plak ternampak 1 kedai nie gh wat sale besar-besaran.. mmg bda yg sy nak plak 2, huhu.. ktorang pn pe lg, laju jela borong baju2 kt kedai tuh.. krenye, sy bayar harga separuh utk bda sama yg kawan sy pnh beli dlu.. kn rezeki 2? hehehe! (mood hepi2).. sekiranya orang lelaki dgn gadget2nye, pmpn plak gn baju yg x pnh ckup satu almari, kasut yg x pnh ckup dalam rak dan beg tangan yg xkn pnh ckup dgn satu.. lalalala =p

kagum dgn pak cik cm awak nie.. wpn x malu mengaku dri sendiri penanam anggur terhormat, income still masyukkk.. hehehe, rezeki Allah bg nie.. kena bersyukur banyak2 taw? x ramai pak cik cm awak kt m’sia nie.. bangga sgt2 dgn awak, hihihi :)

p/s okey pak cik, enjoy da game! main game jgn sampai lupa solat plak yer? renung2kn dan…….selamat beramal! hikhik =p

Comment by Khai
2009-08-07 13:46:34

iye cik fifie.. terima kasih.. itulah, khai x kaget sgt la dgn RM900 tu dgn apa khai dapat. Macam ada yg murah2 tu, jauh pulak dah jadi satu hal nak pergi. kira berbaloi juga lah. Mungkin yg murah tu warranty takde.. dah satu hal pulak lagi..

Eh cik fifie, kalau jatuh hati dekat anak saudara saya, awak wajib (diulangi wajib) untuk jatuh hati dekat bapak saudara dia sekali oke!! hehe..

Comment by fifie ierina
2009-08-07 19:21:45

errrkkk?? sejak ble plak menda2 cmni menjadi
perkara wajib? hurm…..klu xnk wat, kre berdosa
la eik? sungguh ku musykil, hehehe =p

x mau la, sy nie spe jek.. next question plz! hehehe

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by h3r0
2009-08-06 18:40:43

Aku pernah beli psp nie…
Tapi hanya untuk sementara…
Sebab dah boring… Aku layan ps2 je…
Pas tue, aku jual blk..
Untung jugak la…

Yang boleh untung tue, bukan apa…
Jual masa harga psp2000 naik…
Sebab masa tue, psp3000 xleh nak hack…

Tahniah khai, main la PSP tue sampai berbuih mata…
he he he…

Comment by Khai
2009-08-07 13:47:40

Khai main PSP ni sebelum nak tidur je.. itu je masa yg ada.. Bangun2 je jangan tanya la mana pergi PSP tu. sbb mesti kat bawah badan punya lah.. hahaha!! kejam gile.. :p

 
 
Comment by syahiran
2009-08-06 18:53:20

ahaha..psp dapat masa adiah pmr dlu taun 2006 yg fat pnya..pastu taun depan abg beli satu lagi yg slim punya…bleh men 2player..bes2….abah plak adiahkan adek kecik ps3..psone dgn ps2 dah lingkup..adeh…xsabar nk tggu pspGo! ni..

denga cite pspGo ni xpakai dvd..terus download masuk dalam internal memory dia..

Comment by Khai
2009-08-07 13:49:14

ni betul2 sony supporters ni.. kan? hehee.. yup, psp go ni saiz lebih kurang iphone je. mana muat nak letak UMD tu.. takpelah, saiz max dia kalau x silap 16GB.. ada bluetooth lagi.. berbaloi la tu..

Mungkin Khai akan jual PSP-3000 ni nanti. Mesti harga naik time PSP-GO nak keluar.. hehe..

 
 
Comment by acadterror
2009-08-06 18:53:30

aku beli psp mase psp yg pertama kluar dulu hage seribu lebey .berat plak tu .maen 30 mnt dah lenguh huhuhu.tp aku berjaya hack sendiri psp tu dengan menggunakan bateri pandora.dan sesape pun ble wat :)

 
Comment by EiNS
2009-08-06 19:07:45

Kalo antar kat kedai ntuk dia update firmware dll tu dia caj brapa? Kalo aku confirm akan try buat sndiri sampai jadi…coz step2 dia korang boleh bca kat tenet…

btw, xnak tunggu psp-go kuar ke?

Comment by Khai
2009-08-07 13:50:46

memang leh buat sendiri untuk update firmware tu. tapi nak hack untuk main game pirate, kesabaran amat diperlukan.. hehehe..

ada yang cuba untuk kali ke-20 baru menjadi. Kalau Khai sekali dua je, mau tercampak PSP tu kat dinding.. hehe..

Kalau x silap hantar kedai dia charge rm40 something kot.. kalau x silap la..

 
 
Comment by kaela
2009-08-06 20:27:58

game yg prmpuan ske main loco roco la. hehehehe. comel gle main bde tu, klau main bleh nynyi skali. god of war da abs main pn,tp rsnye ps2 version lg mncabar.. jgn dwnld game pirate of carribean, prince of persia and eragon. sume mcm hampes je..game yg best lyn wktu boring wining eleven, last but not least, silent hill origin, klau nk main, gne earphone,seram gle. tp game ni kte slalu tgk cheat code kt intrnet. hehehehe,enjoy ur psp :8

Comment by Khai
2009-08-07 13:51:45

Thanks Kaela untuk tips game yg patut di download dan tidak tu.. :)

Khai dah habis main jugak god of war semalam..

 
 
Comment by tehsafiah
2009-08-06 20:42:28

khai…bagitaula kedai mana yang kamu pergi 2
hohoho…nanti takadela kami terpergi kat kedai yang menipu…hoho :)

Comment by Khai
2009-08-07 13:52:22

dah cakap kan dalam entri tu.. kedai dia nama Magic depan eskulator tingkat 2… kat lowyat.. hehe

 
 
Comment by hydir
2009-08-06 20:50:03

aku pun ada beli psp ni v3K
suka main God of War, Need For Speed, Naruto, Tekken, Final Fantasy, Medal of Honour .. grafik mmg ngam…

selain main aku suka donlod movie simpan dlm psp .. kalo travel jejauh .. naik flight ke, naik bas ke .. layan psp le :)

Comment by Khai
2009-08-07 13:57:39

khai pon layan gak GOW, NFS dan Naruto tu. yg lain tu, tak muat dah nak letak dalam memory stick..

 
 
Comment by Fahmishah
2009-08-06 21:56:20

aku ada cita-cita juga nak beli PSP, tapi sampai sekarang belum dapat.

 
Comment by Kill-Vearn
2009-08-07 00:15:46

kat rumah aku ps3 kaler itam dah tak pakai… takde org nak main… psp kaler itam gak (lupa model ape) takde org nak main… so entahla… kenapa la main sony nya game bosan eh? melayar internet agi best!

Comment by Khai
2009-08-07 14:01:15

Untuk yg mandi tak basah, tidur tak lena tanpa internet dan komputer ni macam kita ni, mmg x dinafikan kejap je dah rasa bosan dengan game2 tu semua. x kiralah psp ke, ps2 ke, ps3 ke semuanya sama.

Tapi biarpun cepat bosan, cepat jugak rasa nak main balik.. itulah pasal aku beli psp je. rasa nak main game, bukak je psp.. dah bosan campak psp jauh2.. online balik.. hehehe..

 
 
Comment by wan
2009-08-07 00:45:50

org kaya senang je nk pape..trus leh sambar jerk..huhu nasib la org miskin cm aku nie..tgk je la yg mampu..poket slalu kering..duit pun cukup makan..x merasa la pkai n miliki sumer bnda2 cmnie.. =(

Comment by Khai
2009-08-07 14:02:00

uiks.. sape kaya? tak le.. kumpul duit jugak ni. ada rezeki lebih, boleh la beli sesuatu yg dah dihajati.. lagi pun xde perkara lain yg perlu didahulukan.. bila lagi kan? hehe..

 
 
Comment by nbie89
2009-08-07 01:04:43

at the age of 21, still acceptable for psp…

when you are already 30, you should questioning yourself man!
maybe you should pass the psp…im just saying man, it makes sense…kene carik partner ma…hak3

anyway, “black spaghetti”?what about, i’ll be you pepperoni…amcam…her..her..her :D

Comment by Khai
2009-08-07 14:03:01

jauh lagi nak 30 tu. jgn cakap tahun depan, minggu depan pun tak tahu dah apa nasib kita kan..

Hurm, thanks for being my pepperoni.. but i prefer, makaroni la.. same ke? hahaha.. :bloody:

Comment by spatt
2009-08-07 20:17:44

pegi jalan2 kat lowyat.net, usha thread consoles, pastu tengok gaming setup..

kebanyakan forumers yang ade gaming setup mantap2 semuanya laki orang and yang memang dah ada kerjaya masing2..

life’s not about being matured all the time and restricting things that can’t be done by looking at age..its all bout enjoying every seconds of it and not regretting. 8)

kalo khai dah cecah 30 nanti, why not buat gaming setup untuk family kan?(assuming dah kawin time ni. Insyaallah)boleh gak spend time dengan anak2 etc.

P/S – still think that gaming is far better than rempit and clubbing. Melayu oh Melayu..

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by titan
2009-08-07 01:50:57

ni yang rasa nak sambar satu gak ni..

 
Comment by hytiq
2009-08-07 02:50:29

eh khai,psp go ni..skang da ade kt psaran ngre mne je??
asal taon dpan bru smpai M’sia??

Comment by Khai
2009-08-07 14:04:43

Mengikut jadual, PSP-GO akan release kat US pada 1 oktober 2009 ni.. mungkin masuk ke asia awal tahun depan.. sampai malaysia tu, wallahualam la kan. =(

 
 
Comment by topo
2009-08-07 03:01:49

aku yg memang xminat game ni tetiba terliur plak nak beli PSP… hahahah kene tunggu tahun depan punya wishlist la lak… hohoho

Comment by Khai
2009-08-07 14:05:44

khai x minat game2 n topo.. tapi sampai satu masa, rasa perlu ada game dalam hidup.. iyelah, orang takde awek la katakan.. hehe

 
 
Comment by neyra
2009-08-07 04:00:44

my lil bro ngan lil sis dah mntk psp ngan i. aduh. tak mampu eden. tak kayo macam abg khai. haha

Comment by Khai
2009-08-07 14:07:08

skali 2 orang mintak.. haa, padan muka u.. heheh :bloody:

Comment by neyra
2009-08-07 17:13:43

adek i yg laki tuh mntak xbox ler…yg perempuan mntak psp. ape deorang engat akak deorang ni da keje ke? ahah. elaun MARA bg tiap bulan pon ta ckup2 ni ha

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by nikillas
2009-08-07 10:16:19

god of war tu best..!! skarang tgh tunggu game little big planet plak.. cam best je..

 
Comment by Mr. Ax
2009-08-07 10:44:27

PSP owner erk..ala takpe…
tak kisah PSP tu version berapa….
janji leh men….
aku tetap sayang PSP Version 1000 aku tu…
and still ada orang nak beli lagi tu yang aku punya PSP….

Comment by Khai
2009-08-07 14:08:00

hehe.. ye la.. tanpa psp1k, sapelah psp2k n 3k.. :aie:

 
 
Comment by lembu_comey
2009-08-07 11:09:53

Kalo nk layan graphic best, mesti kne angkat ps2/ps3…

psp ok la bg gamers yg byk travel…
Rekomen God of War, game hack n slash yg ganazz giler.. :[

Comment by Khai
2009-08-07 14:09:22

God of war terbaik sebab memang sony buat khas untuk Playstation je.. takde kat tempat lain.. PC ape lagi.. hehe..

tapi god of war ni ada part kene rogol awek2 tu yg tak tahan tu.. even bunyi dia je.. budak2 main karang, haru gak kalau dia tanye bunyi ape yang “ah arghh arhgh” tu..

sape nak jawab? hehee

Comment by vidic
2009-08-07 17:36:02

wakaka..
aku dh abis men God of War.
time sampai kat situ nasib baikla aku pilih pintu kanan.
haha.
pastu bdk darjah 4 jiran sebelah rumah aku men sampai part tu aku ckp,

“bdk2 tak bleh masuk pintu kanan tu, ko kne masuk pinti kiri” :)

tapi susah gak nak lepas part tu. kan Kahi? :)

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Luth Textile
2009-08-07 11:11:45

PSP, Politeknik Seberang Perai, tempat study aku… haha..
eh, syok gak psp, tapi aku tak minat. Nt bleh la blogging melalui psp :[

Comment by Khai
2009-08-07 14:10:19

blogging guna psp mati bro.. nak taip dia super-leceh. hehe..

 
 
Comment by mira
2009-08-07 12:38:39

tumpang lalu
hahah
main laa game patapon :D
mesti nak nyanyi lagu pata pata tu

neway, same laa kte khai
mira pun bli hadiah untuk diri diz becoming birthday
haha
hadiah dah de, siap dah pakai pun tapi birthday next week
hehe:p
tp instead of buying gadget, beli perfume yang mahal giler
so nk justifikasi kan pembelian yang sgt mbazir tu ckp laa hadiah untuk diri sendiri
hahaa
kesyan giler :)

Comment by Khai
2009-08-07 14:11:12

alo.. kesiannya dia.. hehe.. anyway happy birthday. Saja nak jadi orang pertama yg wish awal.. hehe..

Comment by mira
2009-08-08 09:26:58

hahaha
lambat dah
smlm officemate dah nyanyi lagu besday utk mira dah
tp kalau wish khai 1st laa
kalau nk nyanyi lagu besday org yg ke 11
haha :D

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by xtreme_paranoid
2009-08-07 13:08:34

adoi..aku ps2 pon lom dapat beli
mmg maen game ngan pc jelaa smpi abes blaja
huhuhu~ =(

Comment by Khai
2009-08-07 14:11:48

PS2 dah murah skang bro.. RM500 dah leh dapat. Kalau nak joystick ori, dalam 600 something..

Comment by xtreme_paranoid
2009-08-08 22:25:20

tapi aku bukan gamers..
rase membazir plak klu beli..
pinjam anak buah punye je laa..
hahaha~ :)

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by nur
2009-08-07 14:22:45

Salam..

Psl PSP ni mmg xtau..so komen yg chumel gler kt bwh tula..hehe

Ehm..comel la rasa cm nak culik je.hehe..

Bile la nak ada anak chumel cmtu?..hehe..

Khai xmo ksi ke kite ank cmtu?hehe..

 
Comment by asbesstos
2009-08-07 15:09:12

hehehe… dulu aku beli PSP 2000 hacked version rm800 with 4GB jew… masa tu kalau bawak jejalan memang orang kagum ar.. dah ar warna putih… hahahha.. sekarang aku tengok dak2 kecik pun dah wat cm lolipop je psp.. betapa kayanya mereka.. hahahha…

neway khai.. kalau theme.. or any other detail for psp…. go leh gi kat sini… http://www.psphack.com

 
Comment by am
2009-08-07 16:16:27

khai,klau ko nk downld game psp ko g kt forum
http://www.warez-bb.org

kt c2,mmg ko blh downld bnyk game smpai muntah…
tp kbnyknnye pkai link rs……^^

Comment by vidic
2009-08-07 17:38:34

klau ko faham french..
ko bleh google Dark Alex.
dia nilah raja hacker PSP.

untuk lubuk psp plak. ko wajib tau http://pspiso.com

 
 
Comment by sshhhhh
2009-08-07 17:08:05

woi khai,ugi wo ko clash ngn nieza tu
hahahahaahahaha………..untuk pngetahuan ko
aku ngn nieza kapel skang ni………………
yg bestnye aku dh ‘mrasa’………………si nieza tu…………..
hahahaahahaha…………..best wooooooooo………….
ugi laaa ko msa clash dlu ko tk wat yg tttuuuuuuuuuuuuuuttttttttttt ngn nieza tu……..
aku gak yg dpt HAHAHAHAHAHA………………

Comment by Khai
2009-08-07 21:08:10

ada aku kesah? hehe.. :)

Ps: IP duduk sarawak.. sejak bila la minah tu pergi merantau kat sarawak.. hehehe… belajar lagi pasal IP ye.. dan semoga anak kamu nanti takde la buat perkara “merasa-merasa” tu.. amin..

 
Comment by kaela
2009-08-09 00:56:13

belajar la mnghormati prmpuan ye, x elok mmalukn org. org len pn ade maruah, arap habit awk ni x diwarisi org len. ati2 dgn prkataan sndiri, mmfitnah lg bsr dosanye dr mmbunuh, enjor ur damn habit..

 
Comment by wan
2009-08-09 17:21:21

makluk yang membangang kn diri kt blog org lain..lu xder blog ke bai..nk melucah g tempat lain la

 
 
Comment by neyra
2009-08-07 17:12:04

sape sshhhhhh ni?

 
Comment by ezad
2009-08-07 19:00:54

aku dh men psp dah.. wat mase ni ak dh busan… khai oi.. :((

alah kal0 nk surf tenet gune psp ni sl0w r.. you tube pun bkan cam real web view.. tpi leh trus d0wnload r..

Nway skng dh survey tempat nk jual balik psp nie.. ad kedai brani amik rm420, tngh pikirkan balik, mane2 tau ad kedai lebih bes0r tawarannye… k, nway enj0y ngan BlackSpaghetti ko puas2… k khai… ;)

Comment by Khai
2009-08-07 21:09:50

Ezad.. try la jual kat mudah.my.. RM650 pon orang sanggup beli..

 
 
Comment by hamba Allah
2009-08-07 19:04:14

nauzubillahu minzalik…

wei sshhhhh, ak x heran la dgn komen orang cm ko nie, btul2 cm orang da lupa Tuhan.. betapa hitam hati ko dsebabkan maksiat yg ko da wat dalam dunia ni, ko je yg tau.. AGAK2 KO LA KN, TUHAN MASIH WUJUD DALAM KAMUS HIDUP KO KE X EIK? akal Allah bg free 2 gne la baik2, jgn la campak kt longkang! ko igt, dunia nie kekal ker? satu hari nti klu Allah nk bg ko penyakit kelamin, time 2 bru la ko tau langit 2 tinggi ke rendah.. HAHAHA, kesian gle d0wh baca komen orang pendek akal cm ko nie.. ek eh, masih layak dipanggil orang ke?!!

astaghfirullahalazim, sakitnye hati aku baca komen ko! aku x tau la ko nie manusia bertopengkan setan ke setan yg menjelma dalam bentuk manusia.. Ya Allah Tuhan Yang Maha Pemberi Azab, klu betul pe yg ko tulis kt komen nie, aku doakan sgt2 ko dapat azab neraka yg terlalu setimpal dgn perbuatan ko! da nk puasa da nie.. rasanya, time 2 Allah lebih mudah makbulkan doa orang2 yg teraniaya.. khai, nanti bulan ramadhan ko doa byk2 taw, jgn putus.. amin2 ya rabbal alamin..

MEMANG KURANG AJAR!!!

Comment by Khai
2009-08-07 21:13:08

ala hamba Allah.. biar lah dia. kalau ikut mampu buat hati dia puas..

thanks atas peringatan ;)

 
 
Comment by d|n
2009-08-07 19:28:19

psp..kalo men 2 org lg bes..hehe :)

Comment by Khai
2009-08-07 21:14:31

sape nak lawan psp dgn patik, mari turun ke bangsar.. hehehe (macam xde kerja lain plak semata2 nak lawan psp ye tak? hehe)

 
 
Comment by ajatburn
2009-08-07 22:29:50

ko try r men game motoGP..sure leleh..even game ni dh lame tp aku still simpan lg..
lg best klu men mulltiplayer..
try r..

 
Comment by ajatburn
2009-08-07 22:30:32

ko try r men game motoGP..sure leleh..even game ni dh lame tp aku still simpan lg..
lg best klu men multiplayer..
try r..

 
Comment by fakhri
2009-08-08 02:05:17

membe aku beli kat jb rm600 jer

 
Comment by jambatan
2009-08-08 07:58:32

aku ade psp, beli kt beijing dulu..tpi 1 game pon xde lgipon memory card die da rosak..

 
Comment by Najmi
2009-08-08 23:19:48

dengaq kata PSP3000 dia pya crack temp only kan? pas reboot dia kena crack blk. or so I heard.

Comment by Khai
2009-08-09 04:34:10

mmg betul.. so jgn la reboot.. hehe.. kalau kene crack balik pon senang je.. ada cara dia dah kasi dalam kotak psp sekali.. sekali buat sure ingat sampai bila2..

 
 
Comment by kaela
2009-08-09 14:03:08

anyone here yg tau mcmne cara nk naik kn level top player ke superstar tuk game winning eleven tu? im stuck kt top player smpai skrng,x naik2 level lg ke superstar. need anyone help =(

 
Comment by mimi
2009-08-09 21:54:42
Comment by mawar_berduri
2009-08-10 16:25:54

mudah je nak crack PSP….sekali buat dah tak perlu nak refer kertas yang dia bagi ……. ‘ ayat ni tercipta sbb aku pernah separuh giler bile PSP aku kehilangan sume game dan buat pertama kalinya aku terpaksa try crack sendiri PSP tu’- untuk elak kena marah ngan myfiance …ahax :) hasilnya AKU BERJAYA CRACK PSP KU SENDIRI .

 
 
Comment by tanpa nama
2009-08-10 23:40:23

khai,.. nak jd gf kamu.. bole pinjam psp nti.. bole kikis duit kamu..huahuahua…. :p

 
Comment by osman
2009-08-19 18:34:41

Salam bro,

Aku ni bukan lah kaki game sgt…tp pada bulan 2 yg lepas aku rembat PS2 kat lowyatt (harga RM540)…semata2 untuk kepuasan diri dan bg anak buah main. Tp kdg2 aku main gak ps2 tuh.

Skrg aku bercadang nak beli PSP plak..alasan nye? Lagi sekali, hanya la utk kepuasan diri. Alasan ke-2..sebab PSP ni byk function yg best..

So, aku nak tnye btul ke..PSP 3000 ni bleh main game donwload? Klu kene beli game rm150..mmg aku xnak beli PSP ni..x berbaloi. Maknenye, PSP 3000 yg plg latest ek kat msia…??

 
Comment by jamal
2009-08-20 14:59:02

khai,aku cdgkn ko ngn de gang kat sni suggest game yg best u psp ni.aku pn nk tau jg sb br jer beli psp nih.. :)

 
Comment by jebon
2009-08-28 12:31:53

jom tukar2 game ngan aku :)
aku ada 4gb game psp :o:

 
Comment by BAGAK
2009-09-04 10:56:46

multiplayer main games tennis…tak ingat dunia bila mahu smash lawan

kalau nak menduga akal boleh cari games

1. Chess
2. Brain Challenge

Disamping itu menonton video mp4 dengan gambar yang begitu jelas dan jitu dgn PSP.

 
Comment by jamal
2009-09-04 22:57:58

aku ade 120 gb game..br je donlot..huhu..tp psp ni wat hal pl.nk mod pny la ssh..ad sape2 leh tlg..ples..

 
Comment by Kimie
2009-09-17 15:29:34

Salam,

Buat masa nih kalo anda pengemar mobile console maka PSP mmg best lar sebab selain dari main games dapat gak surf tenet . Sambil tuh jugak kalo ada cable sambung kat tv pastuh leh layan skrin lagi besar andainya tak puas …hahahahahah

Memana yg nak MOD PSP tuh boles ler masuk kat portal nih http://www.pspiso.com dalam tuh ada berbagai posting tentang cara2 nak MOD PSP , apa yg perlu is register dgn portal tuh dulu baru ada privilage nak view the forum.

Diingatkan andainya tersalah MOD PSP tuh maka jadi bahan sejarah jerlah… sebelum nak MOD PSP pastikan baca arahan yg diberi dan fahamkan betul2 baru lakukan apa yg sepatutnya anda nak lakukan… tapi kalo rasa ngeri nak buat sendrik pergi kedai jer bayar dalam RM50 kots, settle takyah pening2 kepala takut PSP tuh rosak…hahahahaha

Anyway kat portal tuh leh download segala games dari file bentuk .iso mahupun .cso dan jangan lupa ucap terima kasih atau pun bagi REP skit kat dia org tanda kita hargai jasa2 uploader. Enjoyyy…..

P/s Nintendo DS pun best gak sebab leh touch screen

Oh yer sesapa yg dah pandai MOD PSP tuh nanti ajar2 lar kami kat sini.. thank you.

 
Comment by rahman
2009-11-07 15:20:03

camne nak tau tauke kedai tukar barang ori kpade local…??

 
Comment by rahman
2009-11-07 15:22:45

khai…camne nak tau yg tauke kedai dah tukar brang ori kpde local

Comment by Khai
2010-04-10 01:53:10

Beli lah dikedai yg boleh dipercayai. Pastikan warranty tak broken dan sebagainya.

 
 
Comment by wanazizi
2010-02-17 16:55:17

salam khai
nk tnya,
khai bli psp 3000 tu kt kedai sony ke kt kedai magic??

 
Comment by Sweet Nor
2010-03-08 12:55:27

Khai, buat entry pasal Blackberry boleh tak? Nak beli BB Bold 9k @ Bold 9700? Pening kepala. Huhu. Mane tau lepas baca entry Khai pasal tu, terfikir nak beli model tu pula 8)

Comment by Khai
2010-04-10 06:41:56

Khai tak pakai Blackberry, jadi nak buat artikel pasal Blackberry tu agak susah kerana tiada pengalaman.

 
 
Comment by msbmna
2010-03-09 21:42:39

Kalau sesiapa yang nak beli PSP ni, fikir dalam-dalam sebab PSP hanya untuk peminat games sahaja walaupun menawarkan fungsi lain seperti wifi, boleh layan video dan lagu. Kalau tak, anda akan rasa bosan dan nak jual semula. Walhal, mahal PSP ni.

Nak beli, jangan beli masa cuti sekolah. Aku survey, kedai naikkan harga sebab ramai yang beli masa cuti.

Kalo main PSP ramai-ramai, games Fifa Street 2 best! Lagi best dari main FIFA.

Secara peribadi, games terbaik PSP: Metal Gear Solid series, Socom series, Patapon, Little Big World, Final Fantasy series….

Aku main games PSP sampai naik bosan, siap masukkan plak games PS One dengan GBA plak dalam PSP…huhuhu…

 
Comment by ijat
2010-03-29 09:24:55

alhamdulillah..tercapai jugak hajat nak PSP..dah rembat semalam PSP 3001..already hack,dapat kat mudah.com, onwer tu baru pakai 3bln..

*Rebut dengan anak le pulak :o:

 
Comment by hell_boyz
2010-04-09 18:03:02

khai sye nk tanye agak2 bile khai beli psp 3000 tu?

 
Comment by invisible_judge
2010-04-09 18:12:47

khai brape ek harga psp 3000 kt magic sekarang

Comment by Khai
2010-04-10 06:43:09

Khai tak berapa sure sebab lama tak singgah Magic. Tapi rasanya murah sikit dah. Dalam 800+ something.

 
 
Comment by invisible_judge
2010-04-11 18:23:38

khai ape yg khai ckap pasal percuma game pilihan sampai penuh memory card tu btul x sbab munkin 17.4.2010 sya akan singgah di magic untuk beli psp?

Comment by Khai
2010-04-11 20:31:50

Betul. Kalau gi sana tanya la dia betul2. Cakap haritu ada member datang beli dapat game2 free sampai penuh memory card. hehehe..

Comment by skaletone
2010-04-16 15:22:09

Depend gak space untuk setiap game… mkin besar space game tu mkin sikit la space yang ada dalam memori card tu……selalunya game yang grafik cam best space dia besau punyee..

jadi kalo memmori stick 4GB skit je la blh msk game…btol tak khai

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by invisible_judge
2010-04-23 09:16:22

khai nk tanye skit system psp khai yg mana 5.01,5.02,5.03 dan sebagainye

 
Comment by lin
2010-04-25 18:24:39

nak tanya sikit, lin punya psp 3006 version 6.00 boleh hack ke kat kedai tu?

 
Comment by saf21
2010-04-29 20:10:17

Sebenarnye nak hack psp ni senang gak ar….ak pon time mule2 takot nak hack coz mgikut komen2 org, kalau salah hack…boleh rosak psp 2,kire kene hantar kedai utk repair…mmber ak penah try smpi lgsg xbleh mane game download, hantar kedai suap rm50, baru elok…… :)

yg penting korang kene check motherboard psp dulu….coz sesetgh motherboard xboleh dihack sesuke hati…kire setiap motherboard ad sofware tertentu la nak hack 2….masalah hack ni slalunye bleh setel kat kedai jek coz senang dan korg perlu wat sekali jek,xperlu wat ulang2….

yg masalah ialah update psp, coz sekarang pihak sony giat membanteras aktiviti pirate ni dgn update sistem psp selalu..so, kebanyakan game2 yg baru keluar akan ada sistem yg baru, dan sistem2 lama xboleh nak maen game ni…sbb 2 skrg ad sistem gen, chickHEN dan laen2 lagi….kire ni sofware2 yg digunakan utk update psp mengikut model psp dan motherboard….ape2 pon semoga berjaya yer…

Game2 latest yg best….
-Dante’s Inferno
-GTA Chinatown Wars
-Disgae 2: Dark Hero Days
-Assasin Creed: Bloodliness
-Naruto Shippuden Legends Akatsuki Rising
etc…..

Enjoy…. :)

 
Comment by invisible_judge
2010-05-04 10:22:27

khai bleh tolong x kenape psp sye apabila masuk game kt memory stick ia hanya keluar 5.03 gen c sume game yg ada hilang tolong pleaseeee…………

 
Comment by syafieq
2010-05-17 21:48:13

hek..bru rembat aritu(30 mac) kt lowyat gk..
psp 3006..kale merah,mem crd 16gb..980rm..
okla ek..
tu kirenye pezen untuk diri sndiri gak stlah pnat buat part time kt stesen minyk..hahah..smentare tggu result spm..hahaha..lame dah mngidam since 2005..tpi,xder sape nak belikn..laz2,bli sndiri je la..

@invi_judge..
nak kene crack blik kot..
pkai chickhen ek??

 
Comment by amat aj
2010-05-20 15:11:00

tadi siang aku g singgah kedai magic.. saje nak survey harga PSP 3000..
die kasi RM750 = psp 3000 + memory card 4gb + game sampai penuh..

kalo nak memory card 8gb harga die RM780..

 
Comment by Nabil97
2010-06-15 08:39:32

Aq beli PSP harge dye sngt murah…RM 500 JEW….KLAU SKALI MEMORY STICK NGAN ACESSORIES LAEN RM 600….Mrah Kan 8)

 
Comment by Tebuanz
2010-06-21 17:13:34

mungkin dh trlmbt utk komen kt entry ni dan ni 1st komen kt justkhai.pape pun psp mmg best.
aku pnye psp dh lma ver 1000 fat.5.50 gen D3.
plugins-ctf cxmb(theme)
joysen,highmemorymode,recovery,vshmenu,music,battwarn,dayviewer,game categories…etc.
dh pnh brick bnyk kali tpi alhamdulillah bila de pandora battery xde nk risau lg bila nk modding psp.utk theme ctf leh tgk2 kt sini
http://www.consolespot.net/forums/psp-themes-releases/

 
Comment by infins
2010-07-26 18:36:36

Semalam ada pergi ke lowyat ikut guide yg diberikan, rupanya kedai tu kat Ground Floor.

Tapi tak jadi beli pun kat situ sebab orang yg melayan tu tak reti nak amik hati pelanggan, ada ke aku tanya sikit siap nak marah2… apa hal.. last2 aku chow ke Sg Plaza ke top floor terus, ikut kata kawan kita yg post tu.. fuh.. akhirnya aku beli jugak psp 3000..

Itulah hikmahnya, nasib baik org tu marah, kalau tak dah terbeli psp 2000… haha

 
Comment by fn
2010-09-18 14:16:42

bpe harga psp kt jepun?

 
Comment by MONAT
2010-11-07 14:59:45

tertarik ngan entry ni :) ehem2~ sbb aku gak merupakan seorang kaki PSP yang amat teruja ngan MOD2 PSP ni~ :) Em~ betul kata khai tu~ sapa kata PSP3000 takleh men game pirate/download? Memang boleh~ tapi bergantung kepada OFW (original firmware) korang~ Samada 5.01 , 5.02 , 5.03 atau 5.50..dan kalau tak silap aku selepas 5.50 dan above korang takkan dapat maen game pirate lagi :)

Aku nyer PSP2000 ngan OFW 5.03 yg dihack jadik CFW (custom firmware) 5.03 Gen-C via MHUspeed3 / ChickHenR2.

apa yang tak best nyer adalah PSP yang OFW dia 5.03 or above nie tak HACK full~ means bila full turn off korang kena hack balik PSP korang =( ~ hehehe~ memang best kalau korang dah pandai hack psp korang sendiri sbb korang gak leh change themes korang~ using CXMB or FLASH~ huhu~ tp diingatkan~ risiko untuk brick PSP korang tu~ tanggung sendiri~ banyakkanla surf site2 PSPhacks baca forum2 kat situ untuk mengelakkan PSP korang jadi arwah :) huhuhu~ PSP1000,2000,3000 masing2 ada kelebihan sendiri~ :) nie jela aku nak kongsikan~ jom kongsi2 ilmu lak~ :)

nah site untuk korang yang berminat nak belajar mod psp korang :

http://www.psp-hacks.com/

and nah~ video yg menunjukkan penggunaan CXMB themes~ :)

http://www.youtube.com/watch?v=_bETK_7Ri5U

selamat mencube~ :)

 
Comment by MONAT
2010-11-07 15:05:32

kalau2 ada sesaper yg OFW 5.03 nak upgrade g 5.03 Gen-C(full) ChickHenR2…~ leh tengok tutorial dalam bahasa melayu kat sini~ :)

http://akumonat.blogspot.com/2010/09/hack-psp-slims-ofw-503-503-gen-c-full.html

:p

 
Comment by jejaka
2010-11-09 01:23:47

berapa harga psp 3000 sekarang…
kalu harga psp + asscry + memory stick + hack agak2 brp boleh dapat??? :)

 
Comment by MONAT
2010-11-14 13:06:19

PSP3k rasanya sekarang dah bleh dapt dlm rm600-700..
siap ngan accessory + fully modded tp 2nd la :) tp ok aper :) ehehehehehe~ :)

 
Comment by afyq
2010-12-20 11:53:12

ntah2 abg khai maen yg level Mortal(Easy) kowt…
tuh psal lar senang…
hehehe… :)
cube maen level God(Very Hard)…
saye dh maen dah level yg god…
mmg payah…
tros saye crik 100% save file ntuk game god of war nih kt internet… ;)

 
Comment by insiqnia
2010-12-25 11:53:53

hacked psp 3000 takleh reboot kan? psp tak rosak ke kalau sleep mode lama lama? anyone?

Comment by Khai
2010-12-25 14:09:58

Yup. Kalau reboot, kene hack guna chicken tu lagi sekali. Tak rosak la kalau sleep mode. Hehe..

 
 
Comment by cyberclay87
2011-01-10 22:41:02

area kedah…tahun lpas aku beli PSP dapat RM650 jer…sblum kluar PSP GO,ingatkan PSP 2000 @ 3000 akan jtuh harga lg,tup2 naik harga ke RM800 blik,sbbnyer PSP GO kena main game original…ha3

pada sesaper yg ada PSP 2000 @ 3000,korang beruntung sebab bleh upgrade GEN A smpai GEN C,untuk main game yg terbaru…bab hack tu sbnarnyer,kita pun bleh buat sendiri…klau pergi buat dkat kdai,diorang akan charge…padahal mudah jer,cara nak settle hack tu,bleh tgok cara dia di youtube…tak silap,diaorang bg skali link utk download software hack free…utk game free plak,bleh layari HAKO PSP.com…diaorang bg file game,tapi kita kena compress files tu sendiri la…. ;)

 
Comment by Najihah Cullen
2011-01-13 20:21:17

hai abang khai,sy najihah
umo 12 taon
4 bln lps sy beli psp 3000
wrne merah
harga total semua RM936.00
tapi ape yg sy dpt just psp,benda basic cam charger n free games satu ! =(

Comment by Khai
2011-01-14 06:00:41

Hi Najihah. Dia ikut kedai juga sebenarnya. Ada kedai kita kena minta. Kalau tak minta, memang itu ajelah yang kita dapat. Hehe.

 
 
Comment by insiqnia
2011-01-21 00:11:54

khai, tadi aku pegi lowyat..nak sambar satu psp…aku pegi kedai magic tu…berbekalkan ilmu yang aku ade, aku deal la dgn tokey kedai tu…tapi aku terkejut bile die kate ofw 6.3 dah seminggu berjaya di hack…aku agak risau jugakla..sbb takut die tipu..setahu aku, ofw lbh dari 5.5 takleh hack lagi..then, aku mintak die masukkan game dalam memory card…memang bleh main game tu…skrg ni aku nak tanye, bleh ke main game yang didownload dari internet?

Comment by Khai
2011-01-21 05:30:31

Entri ni pun entri lama. No wonder sekarang banyak dah berubah. Boleh la tu kalau dia dah tunjukkan kat depan-depan boleh main kan? hehehe..

 
 
Comment by insiqnia
2011-01-21 13:09:51

camtu ek..ok..thanks…

 
Comment by drogba
2011-01-22 14:57:01

khai,maknanya psp 3006 v6.3 dh bleh hack ke utk men game download?

 
Comment by messi
2011-03-11 17:15:06

kat website mne ye nk download game psp free??

 
Comment by wan
2011-04-11 14:37:15

macam mna nk tahu kita punyer firmware 5.____? aku baru ja ada psp ni model 3000..so macam mna ek..aku x tahu ape2 tntang ni.tu yg aku nk tahu bnyak ni….best je tgk korang macam2 leh buat,,,,,,share rr cikit….

 
Comment by mby
2011-08-02 19:05:21

nie entry lama..tp infonya membantu yg baru..

khai, camna nak tau dorg tukar barang dalam ke tak?ada tips?

 
Comment by Iz
2011-10-14 09:24:14

Mcm mana nk masukkan game percuma dalam psp go ya?
Boleh hack?

 
Comment by Fikri
2011-11-05 14:05:16

psp 3000 kat lngkawi mrah ja..Rm 669 dpat 8 game dgn mmory 8 gb…ps[ go Rm699
:D

 
Comment by farah
2011-12-23 12:59:04

bleh tak bg detail psal kdai tu…. ada byk kdai kat low yat tu… n cmne nak beza local n ori??? thnx

Comment by Khai
2012-01-19 21:30:38

Kedai tu naik je tingkat LG, ada betul-betul kat depan eskulator tu. Magic namanya.

 
 
Comment by farisha
2012-07-10 08:41:41

nak tny,, kalau sekarang ni berapa ek price psp 3006 ni?

Comment by Khai
2012-09-01 19:17:02

Lebih kurang RM500 sahaja.

 
 
Comment by andrea
2012-07-11 03:24:06

Khai, nak tny sket.. Retail price PSP ni dlm RM699.. So kalau tgk kat mudah.my boleh dpt dlm RM500-RM600.. Reasonable and boleh caya ke? Macam mana nak tahu kalau x ori? Please please answer me :)

Comment by Khai
2012-09-01 19:16:43

Boleh caya tu. Tapi jangan beli by online. Pastikan jumpa dia dan COD ya.

 
 
Comment by Qib
2012-09-24 08:45:17

Da bosan r men psp ni . Igt nk jual je .

Comment by Khai
2012-10-06 21:35:58

PSP memang cepat membosankan. Saya punya lepas 3 4 bulan artikel ni release dulu, saya jual dah. Hehe

 
 
Comment by Yusof
2013-03-10 17:16:26

Der.. aku baru jer beli psp.. bagaimana cara nak install software yang boleh cheat game
main game ade yg susah .. tk pernah complete.. huhu

 
Comment by ezza
2013-05-10 17:03:52

khai…nak mntk tlg boleh tak??

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?