My Name is Khai and I’m Not a Terrorist

Page ini telah menerima kunjungan sebanyak 2,751 views

Last update: 22 Jun 2011

PROFILE STYLE: Simple // Detail

khai

Hai. Assalamualaikum dan salam sejahtera. Terima kasih kerana meluangkan masa anda melawat blog ini dan berminat untuk mengetahui siapa pemilik blog yang naif ini. Apa yang boleh Khai katakan, Khai memang gemar bercerita dan berinteraksi secara senyap. Khai sudah membina blog dan mula berblogging semenjak di tingkatan 3 lagi. Khai tidak suka berkata-kata membuang air liur kerana Khai lebih suka diam kerana diam itu banyak kebaikannya. Kerana itulah, wujudnya blog ini. Khai gemar bercerita dan berkongsi pengalaman hidup Khai dan Khai gemar orang tahu apa yang Khai tahu. Khai gemar berkongsi sesuatu yang baik dan mendatangkan faedah mungkin. Gemar juga berkongsi kisah apa sahaja gadget-gadget terbaru yang Khai beli.

Apapun, terima kasih kerana mengambil sedikit masa membaca blog ini dan Khai harap korang dapat baca kesemua entri yang ada kerana InsyaAllah, pasti ada sesuatu yang akan korang dapat. Kalau tak banyak pun, sikit tu insyaAllah. Jangan lupa tinggalkan komen untuk entri yang korang baca eh? Hehehe..

Kalau rajin, berikan sedikit buah tangan untuk blog ini dengan menulis sedikit autograph di sini. Blog ini dijana sepenuhnya oleh WordPress dengan tema yang telah diubahsuai oleh Khai sendiri. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai owner blog ini, korang bacalah biodata di bawah ini. Panjang taw! Kalaulah larat. Hahaha! #retis

Siapa Khai?

Halfname: Khairul
Nickname : khai | Kerol | Nizam
Age : 21 years old (2009)
Birth : August 03 ’88 | Wednesday | 2 a.m | 3kg | Johor
Sex : Male (ketulenan ku di sahkan Sirim)
Body Type : Tall and Stolid
Height : 185 Cm (Not so sure la)
Weight : 60 Kg
Orientation : Straight (Gay is TICKLISH me up!! Sorry my friends)
Hobby : 21 hours in front of my Macbook & 3 hours on my bed.
Ambitions : Blogger, Web Developer & Entrepreneur of my own creation brand.
Sibling : “Adik” from six siblings. Dah tua pun tetap adik. best tak?
Education : SKPL | SMKSP | Limkokwing University (graduate already. Yay!)
Hometown : Negeri Sembilan | Petaling Jaya
Current location : Ampang
Sleep per day : 3 – 5 Hours enough for me. InsyaAllah.
Status : Owned by Nur Irfah (“,).. Single already! Yay!

Kegemaran Khai

Fav Food : Nasi Goreng Thai | Nasi Goreng Pelik
Fav Drink : Honey Dew with Longan.. Susu O also.. ade ke? Sky juice le tu ๐Ÿ˜›
Fav Brands : Apple, Samsung, HP, Sony & Nike.
Animals : Kucing, Ikan & Hamster.. sume binatang sayang la.. Sipot pon! Babi je dok!
Music Genres : Slow dan menenangkan jiwa.. Metal paling tak boleh blaa..
Books : Majalah PC, Lawak Kampus, Gempak & Galaxy. Novel? Lagi la x leh blaa.
Movies : Transformers(excellent 3D), I Am Legend (buat Khai menangis) & Geng Upin Ipin(Malaysia Boleh!)
Fav Tv Series : Juvana TV3, Ghost 8TV, Blogger Boy 8TV & Kami The Series 8TV
Fav Anime : Dah tak minat dan tak layan lagi (dah tua kot?)
Fav Singer : Faizal Tahir & Awie
Fav Actor :Farid Kamil, Pierre Andre, Lisa Surihani & Diana Amir
Fav Song : Faizal Tahir – Karma
Fav Websites: www.facebook.com
Idol : Bill Gates and of coz lah, my abah!

Keluarga Terchenta

Sebuah keluarga bahagia terdiri daripada seorang bapa, seorang ibu, 2 orang anak lelaki, 4 orang anak perempuan & 9 orang cucu yang sangat cute. Dalam 6 beradik tu, semua dah kahwin. Tinggal seorang je yang bakal berkahwin tak lama lagi. Ehem-ehem..

Orang Tak Tahu

Pemalu
Mungkin kerana sampai sekarang still dipanggil ‘adik’, Khai bila dihapan family seperti menjadi orang lain. Dia akan menjadi pendiam dan manja. Kalau makan kat mana-mana kedai, dia akan diam aje.. bila my sis tanye nak makan ape, baru Khai cakap.. Then control baik gile.. hehehe… Tapi kalau depan member mahupun insan yang disayangi dan menyayangi, Khai akan cuba menjadi yang terbaik.. kira macam ketua keluarga gitu.. everything Khai akan buat untuk dia.. Jadila diri Khai yang satu lagi yang sekali imbas memang layak menggantikan DS Najib. Kahkah!

Pendiam
Pendiam gila tapi kalau dengan orang yang Khai dah kenal, Khai berubah menjadi diri khai yang satu lagi. Jadi seorang yang ramah dan boleh di bawa berbual dalam semua jenis topik tanpa henti. Khai dijadikan sebagai seorang yang open minded.. Story la apa pon, semua khai boleh terima. Because what? I’m a good listener. Yup! Tanyalah gadis-gadis.. kahkah!

Imsomniac
Mata Khai ni memang dah diajar sejak dulu lagi untuk tidur selepas pukul 6 pagi. Sampai sekarang pun bila Khai rasa mengantuk aje, nengok jam dah 6 pagi rupanya. Baru masuk tidur. Sampai TV pun memang dah set untuk tutup sendiri tepat jam 6 pagi. Bila dah tidur, time bangun mesti dalam pukul 9 atau pukul 10 pagi. Jarang jarang sekali untuk melebihi 3 atau 4 jam masa tidur untuk sehari. Bagi Khai tidur lama-lama ni suatu perkara yang tak berfaedah dan membuang masa. Kalau tidur 4 jam dah boleh buat Khai rasa selesa, kenapa perlu tidur lebih bukan? Baik gunakan masa untuk tidur lama tu untuk buat something yang berguna untuk hari ini dan masa depan.

Perlukan Privasi tahap Kritikal
Khai sangat tidak menggemari suasana bising dan kusut. Semua itu membuatkan kepala Khai jadi pening dan tak terkawal. Kalau kat campus tu, nengok kedai cam ramai orang sikit, jangan harap dia nak masuk. Dulu kat rumah selalu kene marah ngan parent sebab tiap kali suruh bayarkan bil Astro, api dan air, mesti tak pergi. Alasannye sebab orang ramai beratur.. Then ape lagi.. kene marah la.. mak cakap kalau tak beratur sampai bila bila pon ramai adik oiii.. hehehe.. Aiyark!

Feeling
Sebenarnye dia ni pun tak faham dengan diri dia sendiri.. dia ni bila dah sayangkan seseorang tu, dia akan buat apa sahaja untuk bersama orang tu.. dia sanggup mati kalau dia kehilangan orang yang dia sayang.. itulah Khai.. memang gile kerana menghambakan dirinya kepada perasaan cinta dan kasih sayang yang ada dalam dirinya.. Ada tak lelaki macam tu lagi? Apapun dia sedar, cintailah orang yang mencintai kita, bukan yang kita cintai. Itu yang terbaik. Khai banyak belajar dari kegagalan sebuah percintaan sebelum ini. (update: sekarang ni alhamdulillah dapat pasangan yang amat memahami dan menerima diri ini seadanya)

Stylo Melo
Suka berpakaian kemas dan selesa. Khai kalau dah beli baju baru, baju lama automatik jadi baju pakai rumah aje la jawabnya.. Tidak mempunyai walau 1 (satu) pun seluar pendek. Baru belajar-belajar pakai Jeans dan juga kain pelekat (2007). Bila tidur camana panas sekalipun, takkan buka baju even dalam bilik sendiri. Sebab taknak tilam kene peluh. Hehehe.

Rendah Diri
Khai dapat rasakan yang Khai adalah seorang yang sangat suka merendah diri.. Khai lebih suka orang pandang rendah kat Khai kerana Khai akan lebih berusaha keras untuk biarkan orang tu tahu sendiri siapa Khai.. Khai memang dididik macam ini supaya sentiasa merendah diri tak kira dengan sesiapa pun agar orang tidak menyampah dengan kita.. Lebih suka menjawab tak tahu dari tahu (bukan kedekut ilmu ok). Paling penting, kalau taknak sakit hati, janganlah nak berlagak depan dia ni sebab dia akan balas balik yang menyebabkan korang terdiam + touching. Lulz.

Jangan Kacau
Khai ni tak suke barang dia orang usik.. paling dia pantang kalau ade orang yang main pakai je barang dia tanpa izin.. cam bongok je perangai.. lagi lagi kalau dah pakai tak reti letak kat tempat asal.. Lepastu bukan semua barang dia akan kasi pinjam, antara benda yang paling pantang dia nak kasi pinjam adalah baju dia, laptop, handphone, kenderaan dan alatan untuk diri dia especially pencukur.. Satu lagi yang dia paling pantang kalau ade orang duduk atau tidur (tanpa izin dan buka baju) atas katil dia.. kalau pijak tilam dia lagi la kene sekeh!

Terima Kasih Allah

Alhamdulillah.. Khai memang cepat faham dengan apa sahaja ilmu yang Khai pelajari. Even belum pernah masuk mana2 kelas buat website sekalipun, Khai dah tahu sedikit sebanyak hal mengenai web. Baru kali pertama bukak Adobe Audition, lecturer Khai dah puji hasil kerja Khai.. Kalau main apa2 game pun, tak payah nak belajar2 dulu, boleh terus je main sampai habis. Keluarga Khai hanya golongan sederhana sajaja, tapi Alhamdulillah, Apa yang ada pada Khai hari ini, semuanya Khai dapatkan dengan hasil titik peluh sendiri.

Khai juga tidak mudah terpengaruh dengan hasutan. Tidak pernah terniat menjadi seorang pencuri, kaki pukul atau apa sahaja perbuatan yang tidak baik. Setinggi-tinggi Alhamdulillah ku lafazkan kepada Ilahi. Terima kasih kepada kedua ibu-bapa dan keluargaku di atas didikan dan perhatian sempurna mereka sejak aku masih kecil. Khai juga adalah seorang lelaki yang setia. tidak mungkin akan mengecewakan tapi pernah disakiti dan dikecewakan.. yang amat-amat sangat suatu ketika dulu.

Pendidikan

1994 – Tabika Kemas.
1995 until 2000 – Sek. Keb. XXX | Sekolah Agama XXX
2001 until 2005 – Sek. Men. Keb. XXX, Negeri Sembilan
2006 until 2009 – Limkokwing University of Creative Technology, Cyberjaya

– sekolah rendah-rendah je. UPSR dapat 4A. PMR A sikit yang lain semua B. SPM menjadi satu-satunya pelajar di sekolah dan Negeri Sembilan yang mendapat A1 dalam subjek Information Technology (IT). Baru sahaja menjadi graduan dari Limkokwing University 14 Disember 2008 lalu. Menerima award dari Hewlett Packard (HP) sebagai pelajar terbaik dalam kategori Multimedia & Interactive. Khai bersyukur dengan itu semua.

Kerjaya

Bertugas sebagai Managing Director di syarikat sendiri. Rasanya korang pun tahu company apa kot kan?

Tak suke tak suke tak suke!!

Lelaki berpewatakkan wanita
Walau apa pon, itu adalah pendirian masing-masing. Kalau bapok yang cun dan comel, boleh jugalah diterima. Tapi macam kat Limkokwing tu, ada seorang bapok dah la badan sasa dan ada jambang pula tu, tapi still nak jadi bapok. Menyampah nengok jambul merah jambu nye terkeluar je kat depan. Ntah apa apa.. Kesian kat parent diorang kan..

Bodoh Sombong
Ini lagi satu hal. Benci gile dekat insan yang belagak pandai. Nak kritik kerja orang itu ini, tapi dia sendiri pun tak tahu nak buat benda yang dia keji dan kutuk tu. Then berlagak poyo nak ajar kita pula. Kepada insan sebegini, Khai just nak kasitahu biar orang respek kita dengan benda yang kita dah buat, bukannya macam tin sardin kosong. Contohnya, Sedih lihat perangai manusia yang berlagak tapi dengan sesuatu yang bukan dari hasil titik peluh sendiri. Ada member time study dulu, upah member yang dah grad buat assignment dia, then berlagak dengan member lain konon tu hasil assignment dia. Booyah! Baik ko duduk kampung tanam jagung je.

Sosial – Terus terang Khai katakan, khai memang bukan seorang yang sosial. Malam2 pergi clubing, duduk melepak, tukar2 betina, duduk peluk2 dan cium-cium. Lagi pula dengan melayu yang suke ikut style fashion barat. Kalau hiphop still sejuk mata memandang, tapi kalau Skin Head atau Gothic, mak datuk.. rumah takde cermin ke ape? Apa pun ikut gaya fashion stylo diorang mmg buatkan kita update, but jangan nak ikut budaya diorang sekali pula. Sedap makan sampah?

Kedekut Ilmu – Kenapa la ada orang macam ni kat atas muka bumi ni. Tak kiralah kat dunia nyata or dunia maya macam internet ni, especially forums. Kalau ade user mintak kita ajar, janganlah suka nak cakap orang lain bodoh. Then bila kene tegur coz kurang ajar, abis melenting kecoh satu dunia mentang-mentang bijak dan betul semua la kononnya. Then putar belit ayat menghasut orang lain. Ingat ilmu yang kita ada ni adalah ilmu Allah SWT. Takde hak pun nak cakap orang lain bodoh. Siapa yang bodoh sebenarnya?

Poyos– Manusia macam ni tak abis abis nak cakap besar. Kita cakap kita ada benda ni, dia pun cakap dia ada benda ni juga. Pendek kata, memang tak kenal erti mengalah. Tak boleh langsung orang lebih dari dia. Suka pula cerita soal awek even orang tak tanya. Then puji diri sendiri.. Alahai.. Sudah-sudah la tu. Kadangkala kita tak perasan diri kita dengan orang. Fikir balik kenapa orang benci kita. Baru kita mampu untuk insafi diri.

Kuih Talam Dua Muka – Umat macam ni memang patut di sula. Depan kita dia kutuk pasal si dia. Dengan si dia pula dia kutuk kita.. Pendek kata memang suka pecah belahkan hubungan ikhlas dua insan. Binasalah dunia dengan orang sebegini. camana kau boleh wujud atas muka bumi ni?

Kenapa ber’BLOG’..

Tujuan berblog: Sebenarnya saja suka2.. selain memeriahkan dunia blog kat Malaysia ni, sekurang2nya Khai dapat menambah ilmu pengetahuan tentang web. Blog ni Khai tak kursuskan untuk satu ketegori je tapi lebih kepada macam2 ada.. So harap y’all boleh enjoy dengan gaya penulisan Khai yer.. Khai mmg tak berbakat nak buat ayat cantik2 untuk orang baca tapi sekurang2nya Khai dapat share gaya pemikiran Khai dengan y’all. Semua yang Khai tulis adalah pandangan dari Khai sendiri tanpa ada sebarang hasutan dan sebagainya.. bukan semua yang Khai tulis y’all akan setuju.. So sebarang pendapat membina dari y’all amat Khai alu2kan. Memperbetulkan kenaifan orang adalah lebih baik dari menghentam dan apa yang ditulis, tidak pernah memaksa sesiapa sahaja untuk bersetuju.

Dunia Khai Dulu dan Kini

Kali pertama menyentuh komputer (Intel celeron) semasa tahun 2000 apabila abah membeli sebuah komputer persendirian untuk kakak. Tapi aku yang santap komputer tu sampai lebam. Dalam masa 5 tahun menggunakan PC tu, memang banyak kali rosak aku kerjakan.. tapi itu semua membuatkan aku lebih mengenali ape itu komputer sehinggalah kini mampu mengendalikan software dan hardware untuk pc. Kali pertama menggunakan komputer, tiada apa yang aku fikirkan melainkan, GAME, GAME dan GAMES!! sampaikan akak aku bawak balik beratus CD game untuk aku lenjan. Siap ajak member mai rumah tu.. bajet nak berlagak la ade komputer.. time tu memang tak ramai yang ade komputer. Hahaha.. budak-budak biasalah tu..

pc_kumaksudkan.jpg

Dua tahun mengggunakan komputer, aku mula bosan dengan game (sebab dah pro main CS & Red Alert pada ketika itu).. hehe .. then naik form 2, parent aku masukkan line internet kat rumah. Dial up aje masa tu. Streamyx belum wujud. Walaupon lembap nak mampos, tapi time tu aku rasa aku dah cukup canggih!! hahaha.. dari situ dah datang hobi baru aku. Game langsung dah tak sentuh.. tapi CHAT, CHAT dan CHATING!! hari hari chat sampai bil multimedia sampai dekat RM200.. mengamuk mak bapak aku.. hahaha … time tu bil macam cipan!! Zaman sekarang dah senang. Pakai la berapa lama pun, bayar bulan-bulan banyak itu juga.

Masuk form 3, aku mula bosan dengan chat.. dan aku sedar chat aje tak berfaedah.. dapat kawan baru, kawan lama hilang.. itulah hukum berkenalan di internet ni. Aku mula dengan hobi yang baru.. Web design.. pada permulaan, aku ade gak buat website untuk Avril Lavigne sebab aku ni peminat no 1 dia. Dapat sambutan jugak masa tu.. ramai la tak caya aku ni form 3.. hehehe.. tapi web tu aku park kat tripod aje.. mana la ade duit nak beli hosting ni semua.

Sehinggalah form 4 dan 5 aku tetap ngan hobi ni. Banyak web yang dah aku siapkan. tapi jangan ditanye, ntah mana perginya. Yang aku ingat hanya blog pertama aku dulu.. Lebih dikenali dengan domain www.wacky.cjb.net (kini http://wackynetworks.blogdrive.com) .. tak sangka wujud lagi.. Banyak kenangan tu. Sempat gak dalam masa tu aku belajar basic tentang Photoshop, Illustrator, Adobe Flash dan macam2 lagi software sebab time tu aku memang struggle untuk masuk MMU. So basic kene ade kan? Time form 5, aku banyak diundang untuk menjadi fasilitator kat sekolah aku. Ajar murid lain ngan cikgu cikgu sekali buat website.. lawak le plak.. hehehe .. dan sampai sekarang, 2 sijil jadi fasilitator ni yang paling aku sayang. Bukan senang nak dapat tu. hahaha.. aku gak diarah oleh pengetua sekolah untuk buat web untuk perpustakaan.. Alhamdulillah, dalam sebulan je setel dah menda tu dan cikgu pon berpuas hati. Pihak sekolah nak kasi upah, tapi aku tolak sebab itu aku rasakan satu sumbangan aku untuk sekolah. Bila lagi nak buat sumbangan kan. Satu lagi sumbangan aku pada sekolah masa tahun 2005 tu, menjadi satu-satunya pelajar di Negeri Sembilan yang mendapat A di dalam subjek IT. Hehe, aku sendiri pun tak sangka.

Time SPM (masa tu sehari sebelum paper add math), aku terpikir untuk buat portal komuniti untuk memeriahkan dunia ICT kat Malaysia ni. Tercetus plak nama SCUKZ yang ilhamnya hadir dari brand baju aku, FCUK. Dan esoknye tu terus aje aku buat web portal under PHP-Nuke masa tu. Sekarang Scukz tu dah tak wujud lagi kerana pada awal tahun 2009, jenama tersebut dah dijenamakan semula sebagai Oh! Media dan dipecahkan kepada beberapa jenis blog berlainan niche. Apapun sampai bila-bila aku takkan lupa dengan Scukz tu. Terlalu indah dan banyak kenangan yang menjadikan siapa aku pada hari ini.

Awal Mei, 2006 aku menerima hadiah yang sangat bermakna dari parent aku. Aku dihadiahkan sebuah Notebook Compaq Presario V2000 (AMD Turion64 with Mobile Technology) kerana melihat minat dan ketagihan aku dalam dunia internet. Kini laptop tersebut masih ada dan terus berbakti. Tapi bukan kepada aku, tapi kepada akak aku. Hehe. Terima kasih abah kerana belikan laptop ni walaupun kita bukannya senang sangat kan masa tu. Kerana laptop abah ni la, orang dapat capai apa yang orang capai hari ini.

jeng3_compaq.jpg

* kanan sekali.

Dan kini, aku dah pon menjejakkan kaki ke menara gading. Inilah impian kedua parent aku sejak dulu. Alhamdulillah, niat mereka dah dimakbulkan. Aku kini menuntut di Limkokwing University of Creative Technology (LUCT) dalam jurusan Creative Multimedia. (Update: dah graduate pun pada Disember 2008.. yay).. Kini sedang mengusahakan syarikat dan jenama sendiri.

limkokwing.jpg

* kenangan ketika study..

Doakan kejayaan Khai ye semua .. thanks kerana mengunjungi blog ini. Tanpa korang, siapalah Siti Nurhaliza. Haha!

Harapan

Klik Sini (Last update 22 Jun 2011)

Tanda Kenangan

Selain tinggalkan komen atau apa sahaja sumbangan di sini, berilah satu tanda yang akan kekal sampai bila-bila di sini.

Hubungi

Sebarang cadangan atau komen antara kita berdua, hantarkan saja terus ke email khaixy@gmail.com

Khai on Facebookfb.com/xkhaix.
Khai on Twitter – twitter.com/xkhaix

* akaun Facebook di atas adalah akaun yang benar-benar personal. Hanya orang yang Khai kenal sahaja, akan di’approve. Kalau rasa anda tak diapprove, jangan marah ya? Boleh juga follow Oh! Media di Facebook.

Best bukan menjadi seorang “Khai”? Hehe.. Itu sahaja. Terima kasih kerana membaca sehingga barisan ini. Assalamualaikum.

TWITTER // FACEBOOK

PROFILE STYLE: Simple // Detail

Subscibe Blog Nih || Subscribe Via Email || Favourite this blog

RSS feed | Trackback URI

434 Comments »

Comment by biochi aka shahz
2006-10-14 10:05:43

Perjalanan hidup yang penuh ranjau.Tapi syabas buat khai…kerana sudah sampai ke menara gading.Walaupun blog yang ntah keberapa kali pun…ia tetap menjadi pujaan hati ku.

p/s:aku yg dah lama hidup ni pun,lom ada awek lagi…hampeh khai.

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2006-10-14 12:12:32

ahaaa…. mana ko tahu perjalanan hidup aku penuh ngan ranjau ni? hehehehe …. pandai2 jerk… blasah kang!! …

actually, my life better la kalau nak dilihat dari all my prenz.. Alhamdulillah…

[Reply]

bator Reply:

khai…
hang ada x software utk font….
kalau ada bagi aku….
plzzzz…..

[Reply]

Khai Reply:

apesal la kat sini plak ko request? hehe.. neway software font ape? software nak design font ke ape? ke website nak dapatkan font2.. hehe..

[Reply]

..
Comment by bator
2008-01-07 17:54:38

khai…
hang ada x software utk font….
kalau ada bagi aku….
plzzzz…..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-01-07 22:39:33

apesal la kat sini plak ko request? hehe.. neway software font ape? software nak design font ke ape? ke website nak dapatkan font2.. hehe..

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by biochi aka shahz
2006-10-14 14:24:23

Syukur la…klu idup ko baik wat masa ni…masa depan..kita x leh nampak lagi…jadi..kna la wat baik selalu….ingat tu!!!

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2006-10-14 15:00:20

wat baik slalu ek? kalau time cuti ni memang aku baik sangat.. tapi tu la, bila balik Limkokwing, hancus aku kat sana … betul kata orang, kene pandai pilih kawan ……

Insyallah takkan aku ulangi keterlanjuran masa sem 2 nanti …

[Reply]

..
 
Comment by biochi aka shahz
2006-10-15 05:43:24

X leh gak nak salahkan kawan…diri sendiri tu yang penting…harus digaja dan dididik..supaya tidak sesat.Klu ikut org..sampai bila pun kita x jadi diri yang sebenar….

++Napa la awek ko tu cun sangat…geramnmya…gigit kang..

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2006-10-15 06:36:57

itu lah .. ni first time aku keluar bawa diri … jauh dari keluarga… aku tahu aku boleh melakukannye.. thanx for support ye biochi…

>:d<

[Reply]

..
 
Comment by biochi aka shahz
2006-10-15 07:19:13

Sesama khai..Jika kau fikirkan kau boleh..kau hampir boleh melakukan..jika kau fikir ragu-ragu..usaha mu tak menentu…

[Reply]

..
 
Comment by erza
2006-11-03 04:56:17

whoaa!!! cool r cite pnjg lebar ko kat atas tuh. anyway, slamat maju jaya dude!!:-b

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2006-11-03 07:15:07

thankx erza :”>

[Reply]

..
 
Comment by hampeh
2006-11-07 11:58:48

\:d/ Enjoy ur life as students…..:)>-

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2006-11-07 12:31:15

thanks hampeh.. ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
Comment by indyana
2006-11-13 15:41:56

all da song so nice!!!;);)

[Reply]

..
 
Comment by khai
2006-11-13 15:47:56

[Comment ID #644 Will Be Quoted Here]

enjoy ur self ~ :d/

[Reply]

..
 
Comment by airus_lufia
2006-11-18 17:25:37

hi.. nak tanye jer .. background music ni lagu sapa ek? best gak

[Reply]

..
 
Comment by airus_lufia
2006-11-18 17:49:27

oopps.. dapat dah

[Reply]

..
 
Comment by nadia andrea
2006-11-19 19:10:04

best pulak aku bace citer ko nih..hahahaha..bleh lar aku watkan novel utk ko..kuikuikui….tp aku menokok nambah ar..bior memalsukan maklumat..hahhahaa…kang dikatakan plagiat plak x gitu encik khai..heh..well aku budak law..x main ar plagiat2 nih..menyalahi etika tuh..hukhukhuk

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2006-11-19 20:38:50

[Comment ID #847 Will Be Quoted Here]

eh eh .. perli nampak.. ermm .. budak law ek.. nanti leh la i amik u jadi peguam persendirian i .. ahakss.. sudi tak?

[Reply]

..
 
Comment by nadia andrea
2006-11-20 18:36:30

[Comment ID #857 Will Be Quoted Here]

hahahha…tgk ar kalo haku lulus dgn gemilangnyer..aku x minat nak jadi lawyer neh..aku nak jadi journalist lar..pesal dorang campak aku kat sini ntah..tension haku.

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2006-11-20 19:51:29

takpe la .. asalkan rezeki halal yang mampu tampung kehidupan.. :d

[Reply]

..
 
Comment by Wizurai
2006-11-23 21:28:02

catatan perjalanan hidup yg menarik…
aku pun lama x layan chat ni…
skang nak bikin duit dengan internet jek…

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2006-11-23 22:13:05

[Comment ID #1186 Will Be Quoted Here]

thanks bro and good luck for you online bussinnes… [-o<

[Reply]

..
 
Comment by YaNa
2006-11-28 10:38:06

bleh wat novel kisah Khai ni..ahaks ! :)>-

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2006-11-28 12:10:21

[Comment ID #1451 Will Be Quoted Here]

jangan buat.. x laku nanti =))

[Reply]

..
 
Comment by azleah
2006-12-01 04:28:13

khai, give me 10 !
me kenal tenet form 1, khai kenal tenet form 2
hohoho… tapi masa tu dok asrama so xleh nak on9 deh
lagi 1, apsal jadikan mawi idol pulak ๐Ÿ˜•

[Reply]

emma Reply:

satu kisah hidup yg agak menarik…hope ko akan lebih success

[Reply]

..
Comment by emma
2008-09-15 14:32:48

satu kisah hidup yg agak menarik…hope ko akan lebih success

[Reply]

..
 
 
Comment by Khai
2006-12-01 07:24:41

[Comment ID #1738 Will Be Quoted Here]

bile plak jadikan mawi idol.. kan dah kasi cross tu name dia ~:>

[Reply]

..
 
Comment by e-zudin a.k.a dinokage
2006-12-01 13:17:53

bsmngat aku bla baca ko nya profile ko nie.. aku hrp 1 hri nnti kta bleh bjmpa.. aku tringin sgt nk jmpa ko..[-o<:((

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2006-12-03 23:33:19

[Comment ID #1791 Will Be Quoted Here]

ahakss.. nak wat pe hah? :”>

[Reply]

..
 
Comment by fynie
2006-12-05 09:15:40

apesal tak view your face huh????????? nak gak tengok mamat yang bernama khai ni…. confirm ko mesti famous cam siput sedut klu ko bagi ktorang tengok ko punya muka8->

[Reply]

..
 
Comment by fynie
2006-12-05 09:16:17

[Comment ID #2185 Will Be Quoted Here]

[Reply]

..
 
Comment by balqis
2006-12-05 09:29:29

[Comment ID #2045 Will Be Quoted Here]

haha; tu la. semangat. habis baca sampai huruf yg terakhir.

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2006-12-05 10:02:51

[Comment ID #2185 Will Be Quoted Here]

orang tak hensem takyah nak tunjuk2 .. kang ramai plak awek tergila-gilakan sayeee :d

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2006-12-05 10:04:14

[Comment ID #2187 Will Be Quoted Here]

thanks… :”>

[Reply]

..
 
Comment by ryna
2006-12-09 18:48:57

:)tahniah tuk khai.smoga kita dpt mncpai impian di LUCT

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2006-12-09 18:52:54

[Comment ID #2617 Will Be Quoted Here]

thanks ryna.. hope so… may good bless kita kan? [-o<

[Reply]

..
 
Comment by nawkaz
2006-12-10 14:13:50

wahh..hebat2 aa ko ney…kagom aku…=d>=d>

asal ko mencei sgt ngan n9 aa?? x sono2 btol…aku dok n9 taw…>:pb-([-x

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2006-12-10 16:12:43

nak wat camana.. perasaan benci tu bukan aku yang nak dia datang.. =))

[Reply]

..
 
Comment by m3rlyn
2006-12-13 16:33:51

NICE!!!!
LUV UR PAGE SOOOOO MUCH….
TP WHICH ONE IS KHAI?????????? ๐Ÿ˜•
ROCK ON BABE!!!\:d/

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2006-12-13 16:58:11

[Comment ID #2833 Will Be Quoted Here]

which one is khai? me la .. hi hi…. :-“

[Reply]

..
 
Comment by YaNa
2006-12-23 21:36:45

khai, tunjuklah muka ..
kemut arrr [-x
mana tau jupe kat memana area KL ni leh gak sain autograph =))=))

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2006-12-23 21:47:29

[Comment ID #3287 Will Be Quoted Here]

uhuk2… i ni pemalu orangnyeee=))

[Reply]

..
 
Comment by dinokage
2007-02-02 09:16:30

khai, lagu apa yg ko buh nie?? bes jgk.. leh kasi dia nya link??:d

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-02-02 15:21:17

teenager – my chemical romance.. nak gi request kat scukz forums .. .tq

[Reply]

..
 
Comment by zilaso7
2007-02-02 20:24:36

layan dgr lagu nih……awaitnya pic girl mane nih……x pasal2 kang org ingat ni khai yg sebenarnyer…kuang..kuang..kuang…khai mmg pakai 2 phone ker skang nih?

nak mintak opinion la ni…antara byk2 hp…brand mane yg lagi bagus…Nokia,Motorola,Samsung,Sony Ericson,Dopod??

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-02-02 21:40:18

NOKIA rulez!!

[Reply]

..
 
Comment by zilaso7
2007-02-06 01:04:18

cam kenal je girl kt atas tuh….name die s****a ke…klu silap sory la yer…:d

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-02-06 12:58:51

sorry diterima ;))

[Reply]

..
 
Comment by wan
2007-02-08 18:12:16

khai “bertukar” jadi gurl
hapa apa la ko ni
tapi skali aku jenguk blog ko ni kira ok gak
biasa aku surf blog 15 minit tapi ni dah masuk 3 jam ni kira orait ler tu
hampir semua dah jelajah ,artis ker.software ke,
bagus ko ikut nasihat sesiapa ni utk popular kan ko pnyer blog ni.

[Reply]

..
 
Comment by lails
2007-02-09 12:33:34

hai salam kenal

[Reply]

..
 
Comment by lails
2007-02-09 12:35:59

๐Ÿ˜ก best the best

[Reply]

..
 
Comment by n3dmax
2007-02-09 23:16:41

huhuhuh…walau dh lme aku kt blog ko nih…tpi aku respect ko…tabik springla…good job & well done..

[Reply]

..
 
Comment by jimmy
2007-02-15 11:38:16

cehs..haha ‘kentut’ la sangat..hahah
btw x sangka lak ko lg muda dr aku khai..
hahaha

[Reply]

..
 
Comment by fairy
2007-02-20 15:22:46

3 hrs is enough for u to sleep???:o kalo fairy..sure mata mcm pontianak bila bangun pagi esoknye..hikss

[Reply]

..
 
Comment by lila
2007-02-22 20:47:11

8-| amboi amboiiiii
kite punye la cari password dia tuuuue

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-02-22 20:52:13

[Comment ID #6259 Will Be Quoted Here]

best pe.. nak jadi gothic x yah dah pakai celak.. hehehe..

[Comment ID #6336 Will Be Quoted Here]

hik hik .. sowyyyy =))

[Reply]

..
 
Comment by shadowX_19
2007-02-22 21:44:54

panjagnyer la about ko ni khai.. letih lak nak membace sumeye

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-02-22 22:39:26

hahaha.. sapa suh ko baca.. kan dah penat :))

[Reply]

..
 
Comment by shadowX_19
2007-02-22 23:02:55

hahah. sebgai kawan aku kene la hargai ape yg ko tulis ni dgn membacaye sampai abis. kalo tak ape makne name kawan tu :-w

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-02-23 00:40:36

terima kasih kawanku.. hihihih :))

[Reply]

..
 
Comment by ~sHuE~
2007-02-27 12:37:58

hahah…rsnye mcm da lm je aku xsinggah kt web ko nh..
siap da de password lg..by da way, evn ko x wat cm ni pn aku still akn bc background ko nh..:)

anyway, syabas dicapkn pd khai…wish u da best luck 4 evrything u do…gud luck babeh…:)>-

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-02-27 15:51:20

thanks shue~ ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
Comment by apis
2007-02-27 17:01:22

macam garang jer muka bapak ko bro..takut r…:P

[Reply]

..
 
Comment by apis
2007-02-27 17:02:36

anyway still happy family..bagus la tu..syukur ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-02-28 00:39:34

haha.. nampak je garang.. tapi baik dan penyayang sangat2…

[Reply]

..
 
Comment by nyuma
2007-03-05 01:56:23

hai..this the first time i came to ur web..its fun n nice…
n,,u sound cute too….hope u had a great luck!! ๐Ÿ˜‰

[Reply]

..
 
Comment by DevilSparda
2007-03-05 13:08:51

Hai! Im nu here!

Slamat berkenalan!

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-03-08 23:05:36

thanks ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
Comment by nia yusof
2007-03-14 09:47:30

hmm.. tahniah kerana khai berjaya kemudi diri anda ke arah kerjaya yang cemerlang….:)>-

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-03-15 10:49:35

[Comment ID #7323 Will Be Quoted Here]

ISYAALLAH..

[Reply]

..
 
Comment by wanda
2007-03-27 13:21:24

tetibe terlalu kat sini..haha..
neway..i like the grateful you…the thankful you..
hehe…

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-03-28 05:33:48

[Comment ID #7463 Will Be Quoted Here]

thanks wanda..!!

[Reply]

..
 
Comment by gurl life
2007-03-28 23:14:43

ni first time cube bca khai nye blog. tkejut, mmg tkejut laa…ader something yg xdsangka2 kan huhuhu….khai mmg ader cite2, so teruskn la smpai bjaya ape yg diidam2kan tuh..awk boleh lebih maju dr skang .sy sntiasa mndoa kan awk yer…:)

[Reply]

..
 
Comment by mixology
2007-03-29 18:40:10

nice……
bole tahan gak kpala otak ko ni….:-w

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-03-30 01:30:16

[Comment ID #7496 Will Be Quoted Here]

moga doamu dimakbulkan…… love u ๐Ÿ˜ก

[Reply]

..
 
Comment by Hulubalang
2007-03-30 09:52:38

yo wassup…dude owang palong ke nih…uhuukkk

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-03-30 19:46:37

[Comment ID #7523 Will Be Quoted Here]

haah .. tinggal je kat sane.. lahir johore

[Reply]

..
 
Comment by shada
2007-03-31 12:58:31

bleh tahan la blog awk ni…
simple tapi best…
pa2 hal pun good luck…

[Reply]

..
 
Comment by Riena Hassan
2007-03-31 14:49:09

๐Ÿ˜ฎ hurrmm… sexy nyer kak ngah u khai…. ;)) kem slm kat dia ye….. ๐Ÿ˜›

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-04-03 00:29:19

hehehee… nak wat camne.. dah x de pic nak letak.. ciplak je la.. harharhar…

[Reply]

..
 
Comment by firzana firdaus
2007-04-05 09:58:24

khai, saya ni pangkat makcik pada khai. tengah belajar tengok-tengok internet, tertengok blog ni pulak. seronok baca cerita khai. ada bakat jadi penulis. telus, tulus tapi mengasyikkan. harap-harap khai teruskan usaha sebegini untuk kebaikan. all the best to you.:)

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-04-05 12:16:28

[Comment ID #7599 Will Be Quoted Here]

thanks saudari firzana…. thanks for the wish…:)>-

[Reply]

..
 
Comment by syuhada
2007-04-12 19:46:32

khai, u best giler la.. first time i masuk blog u tau.. i minat gak web designing but i tak taula sangat sal komputer ni… but i’ll learn.. tq for cetuskan idea i… so,i hope u success always… satu hari nanti i caya u ble jadi idol i!!! i love ur idea 4 dis blog.. bye.. email i kay??? at least i can learn from u about computer…

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-04-13 11:27:49

[Comment ID #7746 Will Be Quoted Here]

AMIN ~ .. thanks syuhada.. nanti add la khai kat YM okies.. id dia : khai_luct

leh borak sampai lebam.. Hiks hikss…

[Reply]

..
 
Comment by gurl life
2007-04-13 19:18:51

pandai nyerks eh…pakwe sape la niee..weksss, saaaayang awk!!

[Reply]

..
 
Comment by sal
2007-04-15 16:49:10

assalamualaikum khai..
sy dh hbs baca “about awk” tu..pjgnyer..tp best la.byk gak dpt tau psl awk..pe pun wish u luck in 4 whaever u do k.nnt sy nk add awk dlm ym leh?

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-04-16 04:12:50

[Comment ID #7848 Will Be Quoted Here]

hi.. waalaikumsalam.. thanks for wish me… nak add kat YM? boleh ajeer… ;))

[Reply]

..
 
Comment by hanif zulkifli
2007-04-16 10:52:49

slm.. nk mnta tlg ajr bt website bley?:”>

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-04-16 19:37:41

[Comment ID #7865 Will Be Quoted Here]

huhu.. boleh je.. joinlah forums scukz.com …

[Reply]

..
 
Comment by killerz
2007-04-17 19:25:49

huh lbih kurang sama lar dgn gua…minat gla design web…tp kerana masih bru so just…..bawah freewebs.com……….web ni berkaitan nasihat just 4 pembunuh

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-05-01 19:07:16

[Comment ID #7913 Will Be Quoted Here]

wha nice web… taknak ganas lagi tuuuu.. hehehehhee…

[Reply]

..
 
Comment by kid
2007-05-15 00:20:00

Mana passwordnya..nak bg mata aku lebam ker…duk mencarinya…:((

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-05-16 01:51:10

kan ade kat bawah skalu tuuu.. huhu

[Reply]

..
 
Comment by kak su
2007-05-25 15:57:37

Aslmkum khai. ur site vry2 awesome! akak lahir thn awal 70an jadi bab2 it ni tertinggal skit. takde belajo pun kat skolah. kat u pun stakat words n lotus jer utk buat account cukup ler. so since become full time manager at home ni byk masa terluang nak ngadap screen. kalau khai tak kedekut ilmu, boleh ajar akak? camner nak buat blog cam khai punye ni. start from basic lah or bagilah any site for reference. May ur life full of wondefull xperients ek.

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-05-25 17:04:54

hi kak su, insyaAllah khai boleh ajar akak.. just add me at YM .. ID khai : khai_luct

lagi senang ntuk akak faham nanti kalau kita chat secara live… add taw!!8-|

[Reply]

..
 
Comment by wana
2007-06-01 14:00:13

Perghh!!! Ble tahan awek hang Khai. Cewah2.. bangga lerr tue orang dok puji awek dia

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-06-02 00:57:21

[Comment ID #9716 Will Be Quoted Here]

takda maknanya nye bangga hai.. nak jaga x nak macam susah plak.. sabor aje la… dah sayang kan.. nak wat camane.. ๐Ÿ˜ก

[Reply]

..
 
Comment by castellurbac
2007-06-11 16:08:30

khai menyampuk sat…dalam page ang kan men ang belasah seleb2 tue sume er.. ang ngan awek ang caner??!!jangan pulak dok sebok mengata orang awk sendiri lintang pukang…btw,sori 4 da komen k bkn aper kite nie juz manusia banyak lagi wat dosenyer dari timbe pahale so kalu ade salah silap 0-0 la yerk..-salam-

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-06-12 01:40:36

thanks castel…yg buruk datangnya dari saya.. yg baik datangnya dari Allah SWT … ๐Ÿ˜€

neway, awek sihat jer.. budak LUCT ker?

[Reply]

..
 
Comment by ilazz
2007-06-20 11:39:04

hai..khai

sedap la lag nih….:)

Khai dah bahagia sekarang ekk
semoga apa yg khai impikan akan tercapai
lawa ekk nieza tuuu:x
nampak khai dah betul2 sayang kan? ni cinta pertama khai.heh?
tapi khai perjalanan hidup masih panjang umur khai baru 19 kan? tak tau aper akan terjadi akan datang..
so…kalau cintakan seseorang jgn 100% takut nanti frust la nanti.
okay…cau cin cauuu…:)

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-06-20 12:40:01

[Comment ID #10484 Will Be Quoted Here]

hehe.. thanks ilazz.. neway bukan cinta pertama atau kedua… tapi ianya cinta pertama yang sebenar benarnya… bukan cam dulu2…

[Reply]

..
 
Comment by ilazz
2007-06-22 11:02:39

khai nie mesti budak pandai kannn…

untung nieza…

๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
Comment by Firdaus
2007-06-29 03:18:18

skadar nk tgk2…aku ade gak reti wat web, tp xde pakai theme ler…mmg btul2 wat pkai adobe illustrator, photoshop, dreamweaver n notepad…

tp undung ler ko, aku baru jer tau mcm mane nk beli hosting n server tu, sblm ni xpenah tau lansung huhu! ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜›

[Reply]

Khai Reply:

latest basic web assignment.. http://justkhai.com/ezine

[Reply]

..
Comment by Khai
2007-12-11 22:05:37

latest basic web assignment.. http://justkhai.com/ezine

[Reply]

..
 
 
Comment by Khai
2007-06-29 09:42:53

[Comment ID #10589 Will Be Quoted Here]

aku dalam wordpress ni baru dalam 7 bulan.. still learning nak buat themes sendiri.. study structure semua.. theme ni just aku customize je bagi nampak cantik kalau nak dibezakan dengan yg asal… insyaAllah,nanti akan release satu theme di bawah nama KHAI & dicoded sendiri oleh KHAI.. maybe lepas graduate luct la kot.. sbb tu masuk luct.. heheeee :d/

sebelum ni aku lebih selesa wat web dalam flash jerk.. ade la buat web ntuk skolah masa awal form 5 dulu.. dan beberapa web html based.. bukan guna system cam sekarang..

[Reply]

..
 
Comment by Hamdi
2007-07-08 22:24:14

Lawa giler theme baru nih… Color pink… Aku suke la… Nak jugak leh tak?? hehe…

[Reply]

..
 
Comment by might 88
2007-07-26 18:32:36

saya nak cari laman sex melayu boleh tlong cari

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-07-26 23:17:22

[Comment ID #11081 Will Be Quoted Here]

cari sendiri la bro.. google banyak.. bawak2 la bertobat!

[Reply]

..
 
Comment by syuxx
2007-09-12 19:26:31

aiseymenn..
why this about me seem like suit wif my own personality??
kembar aku kah anda?? different nya hanya pada umor dan status..lol lmao~ hah

[Reply]

Khai Reply:

plak da.. x sengaja je kot… sama..

[Reply]

..
Comment by Khai
2007-09-12 21:52:38

plak da.. x sengaja je kot… sama..

[Reply]

..
 
 
Comment by gurl life
2007-11-17 08:09:13

abg syggg…i love u demmm muchh!!!

[Reply]

..
 
Comment by hayatan
2007-12-07 17:40:40

kem salam ngan org Palong kerol..anak yg baik ko nih…(from the person whi always miss her childhood…)

[Reply]

Khai Reply:

wohoho.. ye la ye la .. nanti bila balik kampung, try la kim salam satu satu orang palong tu.. kalau larat.. hahaha…

[Reply]

..
Comment by Khai
2007-12-11 22:06:54

wohoho.. ye la ye la .. nanti bila balik kampung, try la kim salam satu satu orang palong tu.. kalau larat.. hahaha…

[Reply]

..
 
 
Comment by ketuk_angel
2007-12-22 18:12:33

Askum ar kat bro khai… gua respect kat ko la bro…. nko minat komputer dan berjaya mengeksploitasikan dia menjadi duit…… xramai umat maknusia yang berjaya berbuat demikian… Yang berjaya mempokaikan diri dengan komputer adalah… macam aku… kekeh…
setelah aku membaca blog nko yang satu nih… dapat lah aku menyimpulkan bahawa… xramai umat kat malaysia ni yang nak buat apa yang nko buat…
Lebihnya kat malaysia nih adalah terdiri daripada golongan remaja yang duk sibuk menghabiskan duit mak bapak diorang yang dah semakin habis tuh….
x kesah la sebab duit mak bapak diorang… bukan duit mak bapak aku pun….
tapi yang dikesalkan,, kewujudan diorang nih la kan…. ibarat nak dibuang mati mak, nak dibela mati bapak…. paham paham je la ye….

Pepehal pon congrate lah kat nko bro… semoga kewujudan remaja remaja yang macam nko nih tumbuh bagaikan cendawan… menggantikan remaja “REPUT” yang tumbuh bagaikan cendawan sekarang nih…..

Assalamualaikum……

[Reply]

Khai Reply:

thanks… kata kata yang menyejukkan jiwa… hehe

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-01-02 17:18:29

thanks… kata kata yang menyejukkan jiwa… hehe

[Reply]

..
 
 
Comment by myie
2008-01-02 16:44:43

gudluck khai..nice work.kita ni kalau rajin..usaha..semua jadi =)

[Reply]

Khai Reply:

thnks saudara…

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-01-03 03:03:45

thnks saudara…

[Reply]

..
 
 
Comment by ahib0205
2008-01-07 07:38:48

๐Ÿ™‚ secara detail mendedahkan siapakah khai yg sebenar… Ok khai, dh 2008 nih mana gambar famili ko ๐Ÿ˜›

apa2 pun lets go on with our comp… hehehe

Good Luck dude

[Reply]

Khai Reply:

gambar family? heh.. nanti la khai letak baliks…

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-01-15 18:41:32

gambar family? heh.. nanti la khai letak baliks…

[Reply]

..
 
 
Comment by MieyaKhaiSista
2008-01-19 01:52:32

Erm dik..
Bestnyer bace crite adik dr A to Z…banyak sgt pengalaman idup kan..mase dulu..kt siap x kasi lagi adik usik pc coz takot rosak,,but pastu tergezut berok ar coz x sangke lak adik ku ini genius giler ngan bdg IT..congratulation dik..moge success slaloo.. luv u so much…damn! (“,)

[Reply]

..
 
Comment by zskeith
2008-01-23 01:27:00

nice blog..

[Reply]

..
 
Comment by nieja
2008-01-25 18:42:03

haha sngat besh utk dibace..akkekek..neway nice blog

[Reply]

..
 
Comment by Admin IklanBanner
2008-01-29 00:34:01

Salam Khai,

Aku cuma nak mintak invite ko dalam Network IklanBanner aku. Just for traffic exchange je la…

Admin IklanBanner.Org

[Reply]

..
 
Comment by SembangKomputer.Com
2008-01-31 14:40:54

alhamdulillah… muda lagi, tapi ilmu tinggi…
kagum (dan jeles :&#112;) dengan awak.

semoga terus berjaya. harumkan nama melayu dan Malaysia

[Reply]

..
 
Comment by ketuk_angel
2008-01-31 19:24:12

erm… nak tanya ar sket kan…. advertlets dah buat pembayaran untuk khai lum sepanjang khai jadi publisher advertlets?

kenapa x cuba aply google adsence??

[Reply]

Khai Reply:

dah la jugak beberapa kali.. hurmm.. google adsense ek.. nanti la khai apply.. x berapa berminat.. tapi akan minat gak someday…

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-02-08 22:39:54

dah la jugak beberapa kali.. hurmm.. google adsense ek.. nanti la khai apply.. x berapa berminat.. tapi akan minat gak someday…

[Reply]

..
 
 
Comment by Carleone
2008-02-09 10:45:04

tak nak komen coz tak kenal..tapi khai kau isap okok dunhill ke?mai ar sebatang…

[Reply]

Khai Reply:

aiseh.. kantoi.. no la.. khai x isap rokok.. itu rokok sapa ntah.. pernah la dulu sbb nak buat research je…

[Reply]

ketuk_angel Reply:

ehehe… cantek lah alasan yang nko guna khai… “RESEARCH” ek?? ehehe nih dah kali ke bapa ntah aku masuk page nko… pe yang aku nak carik, aku sendiri pun x pasti.. tp yang buat aku bengang, tiap kali aku masuk page nko, mesti aku sesat selama berjam jam…. memang nak kena sekeh nko nih… heheh

p/s erm, aku rasa nak curik ar blog nko nih… macam macam ada…

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-02-10 21:35:41

aiseh.. kantoi.. no la.. khai x isap rokok.. itu rokok sapa ntah.. pernah la dulu sbb nak buat research je…

[Reply]

..
Comment by ketuk_angel
2008-03-16 12:17:00

ehehe… cantek lah alasan yang nko guna khai… “RESEARCH” ek?? ehehe nih dah kali ke bapa ntah aku masuk page nko… pe yang aku nak carik, aku sendiri pun x pasti.. tp yang buat aku bengang, tiap kali aku masuk page nko, mesti aku sesat selama berjam jam…. memang nak kena sekeh nko nih… heheh

p/s erm, aku rasa nak curik ar blog nko nih… macam macam ada…

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by akulah zoela...
2008-02-27 16:39:37

kpd khai..
blh tlg ajar kn aku mcm ne nk wat blog mcm ni?
aku dh lme nk wat tp x tau cranya mcm ne.. plz r tlg aja..
bg web blog ke aper ke ok r..

[Reply]

Khai Reply:

x susah pon nak wat blog macam ni.. petik jari je tak tak boleh.. haha.. petik jari mmg x leh tpai kalau petik jari tambah ngan usaha, boleh le..

so kepada yg baru nak belajar berblog, belajar2 la di wordpress.com dulu before beli hosting n domain sendiri..

salamx!

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-02-27 18:41:32

x susah pon nak wat blog macam ni.. petik jari je tak tak boleh.. haha.. petik jari mmg x leh tpai kalau petik jari tambah ngan usaha, boleh le..

so kepada yg baru nak belajar berblog, belajar2 la di wordpress.com dulu before beli hosting n domain sendiri..

salamx!

[Reply]

..
 
 
Comment by Ainey Nan
2008-02-27 23:46:39

assalamualaikum.. wah2.. rajin tangan 2 mnaip ye? spend masa bape lame kat sini ye.. pep0n.. ma’a najah!

[Reply]

Khai Reply:

bukan tangan la yg menaip.. jari la yang menaip.. huhuhu..huhu.. camana ek nak jawab kalau orang cakap rajin menaip..

oh jawapannya, kene praktis taip laju.. so bila apa kita fikir kita leh terus taip.. so x perasan pon dah banyak.. haha

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-02-28 00:01:53

bukan tangan la yg menaip.. jari la yang menaip.. huhuhu..huhu.. camana ek nak jawab kalau orang cakap rajin menaip..

oh jawapannya, kene praktis taip laju.. so bila apa kita fikir kita leh terus taip.. so x perasan pon dah banyak.. haha

[Reply]

..
 
 
Comment by Abechimaru
2008-02-28 04:05:15

yer!!! lelaki yang nak jadi pompuan patut dibenci!!!
bila mati nanti, deorang pegi la lepak kat negeri Sodom bersama-sama kaum nabi Luth……pastu masuk Neraka…. jangan salahkan tuhan yang mencipta, jangan salahkan takdir di Luh Mahfuz…. salahkan diri sendiri yang tak mahu berusaha untuk berubah……

DEATH METAL THUNDER!!!!!!!!!!

[Reply]

Khai Reply:

oleh itu abe, jom la kita pancung mereka2 yg ada di limkokwing ni.. yg x bersyukur dgn apa yg ada … hehee..

[Reply]

ketuk_angel Reply:

Abe n khai… LUTC tuh sket jerk… meh datang ITM shah alam nih… dulu masa aku belaja kat situ,suke uat group discussion nih.. satu hari tuh, aku pon gi la ke bilik member aku tuk uat group discussion ( 1st time p bilik dia ) nak dijadikan cerita, member aku nih kua sat p koop bli barang, aku pon bagik ar salam kat bilik dia, nkorang tau sapa yang keluar? “POMPUAN” binawe punya jantan… dek kerana terkejut ada “POMPUAN” aku pun blah ler dari situ… Esok nya aku tanya la member aku tuh, dia bawak balik “POMPUAN” ? dia jawap tu roomate dia… BABENG….. mati mati aku tertipu… rupanya “POMPUAN” yang aku “TERJUMPA” semalam tuh adalah seorang JANTAN….

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-02-28 04:08:02

oleh itu abe, jom la kita pancung mereka2 yg ada di limkokwing ni.. yg x bersyukur dgn apa yg ada … hehee..

[Reply]

..
 
Comment by ketuk_angel
2008-03-16 12:26:17

Abe n khai… LUTC tuh sket jerk… meh datang ITM shah alam nih… dulu masa aku belaja kat situ,suke uat group discussion nih.. satu hari tuh, aku pon gi la ke bilik member aku tuk uat group discussion ( 1st time p bilik dia ) nak dijadikan cerita, member aku nih kua sat p koop bli barang, aku pon bagik ar salam kat bilik dia, nkorang tau sapa yang keluar? “POMPUAN” binawe punya jantan… dek kerana terkejut ada “POMPUAN” aku pun blah ler dari situ… Esok nya aku tanya la member aku tuh, dia bawak balik “POMPUAN” ? dia jawap tu roomate dia… BABENG….. mati mati aku tertipu… rupanya “POMPUAN” yang aku “TERJUMPA” semalam tuh adalah seorang JANTAN….

[Reply]

..
 
 
Comment by Abechimaru
2008-02-28 04:25:22

hahahahahargh!!! ade sorang mamat+minah yang mmc mcm pompuan itu hari directly depan2 dia aku sound “Hoh! Anak Yahudi Mane Sesat Nih?” mase tu dia pakai baju ala2 pompuan.
time tu gak aku nak naik lift, sanggup dia naik ngan Negro… bia dia kene ‘rogol’ ngan Negro tu hehehe

[Reply]

Khai Reply:

hahahaha.. bagus tu abe.. teruskan usaha anda membasmi simtom2 tidak sihat..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-07 05:35:51

hahahaha.. bagus tu abe.. teruskan usaha anda membasmi simtom2 tidak sihat..

[Reply]

..
 
 
Comment by izzati
2008-03-06 14:54:41

hai …khai…bg no fon k…by…

[Reply]

Khai Reply:

no phone? hehehe.. 017xxxxxxx.. hah ape tunggu lagi, buatlah super savers.. haha

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-07 05:36:59

no phone? hehehe.. 017xxxxxxx.. hah ape tunggu lagi, buatlah super savers.. haha

[Reply]

..
 
 
Comment by Din Beramboi
2008-03-07 17:43:05

Haha…best la baca cerita ko ni khai…Membuatkan aku insaf seketika..chewah. ๐Ÿ™‚

Rumet aku kat UM ni pun nama Khai…kot2 orang yang sama kot..hehe.

Gud Lark Khai… ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
Comment by ISMINORA BINTI MOHD ALI
2008-03-07 23:39:42

bleh bgi no tel x?

[Reply]

Khai Reply:

017XXXXXXX

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-08 03:56:58

017XXXXXXX

[Reply]

..
 
 
Comment by ulatsoket
2008-03-10 02:19:51

terel la pulak mamat sorang ni. tambah lg sorg yg lg terel dari aku bab komputer2 ni. nih aku jeles nih. rasanya kalau dari segi suka belajar tu, ko dgn aku sama jenis la, tp dari segi yg lain2, mungkin aku ada tergolong lam golongan yg ko x suka kot. xpe aku tau aku mmg x best sgt pun.

ok, aku berminat ngn ko pasal satu jer, ko pandai wat hompej, dan aku pn wat masa sekarang terminat lak nak try benda2 gini. kalau dpt berguru dgn ko lg bagus kan dari belajar sendri…byk sgt yg aku x tau ni. aku nak belajar wat wap page la. Dan nak belajar mysql. ape kebende mysql itu. Kalau nak wat hompej biasa tu, aku pakai sofware jer (WYSIWYG homepage builder), taruk gambar taruk flash curi dr hompej org, dah setel. Tp nak wat flash sendiri aku teda tau. Aku pun nak blaja gak flash nanti. Ketinggalan jauh rupene aku ni. ko add la frenster aku, senang aku nak tanya2. email frenster aku di bawah:

ulatsoket@yahoo.com.

[Reply]

Khai Reply:

fs and ms khai dua dua guna email khai_luct[at]yahoo.com .. add la khai ye..

ala bro, kita dilahirkan dengan kosong tidak berilmu.. so kita belajar la apa yg kita nak.. itu sahaja.. cuma cepat dan lambat yg akan menentukan.. dengan izin-Nya..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-10 02:32:34

fs and ms khai dua dua guna email khai_luct[at]yahoo.com .. add la khai ye..

ala bro, kita dilahirkan dengan kosong tidak berilmu.. so kita belajar la apa yg kita nak.. itu sahaja.. cuma cepat dan lambat yg akan menentukan.. dengan izin-Nya..

[Reply]

..
 
 
Comment by hana
2008-03-14 14:12:15

hmmm..
best gak open blog nie ek..
nie first kite open blog x tau lak sblum nie mende2 cam nie wjud..
kite nie bute it skit..
skang nie bru nk blajo skit2 sal it nie..
huhu…
ketinggalan zaman kiter nie..

papehal gool luck ek!!
smoge leh wt web yg t’gmpak tahap gaban..
(ape lak yg aku carutkan nie..)
hehehehehe….

daaaaaaaaaaa….

[Reply]

..
 
Comment by ketuk_angel
2008-03-16 12:40:15

HUhuHUhuHUhuHuu… puas sudah aku mentelaah hari nih dalam blog si khai nih. 1st time aku baca blog dari header sampai ke footer.. kalau lah betul firasat aku nih, si khai nih blajar sendiri jer kat rumah.. sebelom dia memperhebatkan diri dia dalam bidang ICT nih kat LUCT… betul x khai? kalo salah firasat aku nih… nko delete la comment nih.. huHuhUhuHUhuhuHU

p/s Kalau minat blogging/webpage design/internet tuh.. carik sampai dapat.. jgn duk sekerat2 jalan.. Betul x khai? aku rasa aku sowang jer dak engineering yang sesat dalam dunia blogging nih….. hope ada ler teman seperjuangan seperti khai nih …. =))

[Reply]

..
 
Comment by yatt
2008-03-17 14:02:39

ye ke pemalu…xcye lgsg..=)

[Reply]

..
 
Comment by yatt
2008-03-17 14:10:56

igtkn awk ni membe sy,tp bkn r…owh kte ni sebaya rupe2nyr..ley thn ek blog awk ni..byk knowledge yg sy dpt n ley mskkn dlm asgmnt..hu3

[Reply]

..
 
Comment by hanieee
2008-03-19 08:07:28

tahniah khai awk sangat hebat..bye

[Reply]

..
 
Comment by yun
2008-03-19 08:55:27

smart plak tgk khai nii. hee. ni first time bkk. tu pun sbb nk bace psl kes banduan tuu.

[Reply]

..
 
Comment by nurul
2008-03-20 17:57:00

nak kapel blehh??? hehe

[Reply]

..
 
Comment by darkMawar
2008-03-20 19:45:02

stay cool yahh..!

[Reply]

..
 
Comment by jAwAkGuRL
2008-03-20 19:52:44

best la ko…
hehee…
ciannyer takut semut..
kekekeeeh!

[Reply]

..
 
Comment by nurshahid
2008-03-22 15:16:20

Erm… interestng story.
Nway..wish all the best 2u.
Hope u’ll get what u want.
Tapi..sha nak tanye,ape yg khai dpt dari wat blog ni?
Dah lame sha pk.
Knp org suke wat blog?
Teringin nak tau. Dpt income ke??
Tapi..yg pasti,sha mmg suke masuk bolg org.
Byk in4mation yg sha dpt.
Hihi..

[Reply]

Khai Reply:

kalau sha suka masuk blog ni, khai pula suka bila orang masuk blog ni dan tinggalkan komen.. sama2 share idea dan berbincang di blog.. itukan best…

pasal income, alhamdulillah, ade blog adalah income.. tapi ingat, bukan income yang khai utamakan.. khai x kesah

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-03-26 03:43:29

kalau sha suka masuk blog ni, khai pula suka bila orang masuk blog ni dan tinggalkan komen.. sama2 share idea dan berbincang di blog.. itukan best…

pasal income, alhamdulillah, ade blog adalah income.. tapi ingat, bukan income yang khai utamakan.. khai x kesah

[Reply]

..
 
 
Comment by sweet
2008-03-24 16:30:01

evrythng is nice 4 me….

[Reply]

..
 
Comment by miera_badgurlz
2008-03-25 15:21:50

hurmmm…nice blog….
leh tahan gak khai nie wat blog best cam ni…
ni bkn takat novel,tapi dah tahap leh wat ensiklopedia…
huhu…
mesti best study kat limkokwing kan??

[Reply]

..
 
Comment by nurul85
2008-03-29 09:05:43

tahniah khai…..adik ni mmg rajin berusaha dr kecil ek…akak suke sngt bce live khai…hrap truskn usaha n jati diri yg kuat ni….gud luck….dulu akak dapat gak twaran ke limkokwing ni…tp x minat study dh la…..ape2 pn gud luck

[Reply]

..
 
Comment by alang khai
2008-03-29 11:21:41

i love you, ‘adik’!! hahaha.. mmg ko akan forever jadi adik, sbb sbb sbbnyaaaaaa.. tak mungkin mak akan adakan adik kepada ko lagi.. hhahahah

[Reply]

abillabella Reply:

hahahahahahahahaahahahahahaahahah…..

tumpang gelak sekali…..

:o: :o: :o: :o: :o: :o: :o: :o: :o: :o: :o:

[Reply]

..
Comment by abillabella
2009-03-17 01:15:54

hahahahahahahahaahahahahahaahahah…..

tumpang gelak sekali…..

:o: :o: :o: :o: :o: :o: :o: :o: :o: :o: :o:

[Reply]

..
 
 
Comment by aneez
2008-03-30 16:35:19

Jd smue cter about khai 2 smue tul r????anez twu cme x sure about that coz de yg ckp nie smue x bnr….so anez x sure nk ag kmen..until my kezen give me this blog..

[Reply]

..
 
Comment by blueshark
2008-03-31 23:16:35

cayalah khai…
ak ske ko sbb ko benci pondan….
ak pon benci kaum 2 gak….x taw bersyukur
truskn misi ko menerjah isu2 y hangat…tp makesure btul la…
gud job….

[Reply]

solehah 92 Reply:

yeh..btol tuh..pondan zmn skrg ader krisis kekeliruan identiti….waa kiamat nk dkt daa…. pepun kiter kne terjah n basuh diorang…. spesies mnyimpang neyh dlaknat ALLAH

[Reply]

..
Comment by solehah 92
2008-04-12 00:22:50

yeh..btol tuh..pondan zmn skrg ader krisis kekeliruan identiti….waa kiamat nk dkt daa…. pepun kiter kne terjah n basuh diorang…. spesies mnyimpang neyh dlaknat ALLAH

[Reply]

..
 
 
Comment by fisya
2008-04-02 14:32:02

nak puji tp speechless…(^^)

[Reply]

..
 
Comment by EkiN
2008-04-04 13:42:26

not bad i mean he is to….may allah bless you

[Reply]

..
 
Comment by syaf
2008-04-05 02:12:25

laptop kite same r.. presario 2000.
tp ak punye intel pentium m…
ko amd turion64..
hehe..

[Reply]

..
 
Comment by syaf
2008-04-05 02:18:27

we own the same laptop.. presario 2000.
but mine is intel pentium m…
yours, amd turion64..
hehe..
im inherited the laptop from my father.
now,my father uses presario 3000.
haha, the newer version, just not even a year after he use the presario 2000.

[Reply]

..
 
Comment by huds | penguin lover
2008-04-06 16:25:47

assalamuallaikum
khai
syep nk tnya mna dpt layout neyy
cutee sgt!!
blas cpt2 yea!!

[Reply]

solehah 92 Reply:

weh btolla apa ko ckp, lay out dier cun giler babas… mana dia kopek pun ntah… pc aku nilak mmg mnyeksa nk carik lay out yang dasar cun giler… pepun add la aku kt fs..ni la time aku nk p’mote fs…lama x djenguk org huehue

[Reply]

Khai Reply:

actually, khai reDesign theme ni balik.. daripada theme asal yang membosankan.. sila lihat footer blog ni k..

[Reply]

..
Comment by solehah 92
2008-04-12 00:20:12

weh btolla apa ko ckp, lay out dier cun giler babas… mana dia kopek pun ntah… pc aku nilak mmg mnyeksa nk carik lay out yang dasar cun giler… pepun add la aku kt fs..ni la time aku nk p’mote fs…lama x djenguk org huehue

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2008-04-12 08:31:48

actually, khai reDesign theme ni balik.. daripada theme asal yang membosankan.. sila lihat footer blog ni k..

[Reply]

..
 
 
Comment by huds | penguin lover
2008-04-06 16:51:36

owh
org nogori
rupanya
slalu x jmpa nabil raja lawak
ngan nubhan af6??

[Reply]

..
 
Comment by alang khai
2008-04-08 01:01:47

ni laaaaa ‘adik’ kesayangan kitoranggggg… hehehee.. ko malu dipanggil adik ker.. dh si bongsu.. hahaha…
kot kot mak leh kasi adik lagi tak pe laaaa.. hahahahaha
lawatilah.. myspace ku.. http://www.myspace.com/juliaes ๐Ÿ˜€
**promote!hehehe

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2008-04-08 12:41:29

TX all… rajin2 la masuk blog ni selalu.. korang rajin masuk, khai pon rajin nak tulis entri baru.. hehehe…

thanks again… see ya!!!

[Reply]

..
 
Comment by cheekin
2008-04-09 10:25:15

salam….hi khai….i need yur help la…admin saya dh blog my pc…so i xbleh nk download any kind of many2 things….please..how 2 hack da psssssswrd….please..email me yer….tq…

[Reply]

..
 
Comment by cokelat pahit
2008-04-11 22:47:50

weh khai,gambo awek ekau xdok ko..ado awek toksah lah di nyorokkan..keh3x.teman nak jugok nengok awek ekau… klu xley xpo lah..mane tau ado mamat nak ngorat awek ekau.kalo ekau lotak gambar awek ekau,cnfirm xdok sapo usha dio.so my request is want to see ur GF pic…adios,,

[Reply]

..
 
Comment by cokelat pahit
2008-04-11 23:13:55

weh,sori.slh tlis…bukan ado mmat ngorat awek ekau,tp ado mnah yang dok ngorat ekau.kalo ekau lotak gmbo awek ekau, cnfirm xdok sapo usha ekau,den nengok ado jugok y dok berknan ngan ekau..huahuahua…

[Reply]

..
 
Comment by solehah 92
2008-04-12 00:13:57

best giler jadi mcm ko…expert la tu klu dah bley bikin web, dasat la kau….hehe..tak sesia duit mak pak kau sbl pakai streamyx dlu…. aad potensi ker, jadikla hacker… ker kau bikin virus baru lwn trojan huahua

[Reply]

..
 
Comment by solehah 92
2008-04-12 00:16:20

klu ader masa lapang search la a`ah mat dee kt fs, chat ker nk ajar aku bikin web sndirik….tanak la aku ktinggalan dlm zmn neyh

[Reply]

..
 
Comment by sweetalia
2008-04-12 01:58:07

uwaa…khai ajar la sis wat flash…(sambey wat mata kelip kelip mintak di bantu)kalau tak pun bg tau sis kat mana sis bleh blajo kat web ni..pepandai la sis godak kang..heheh..tq SYG!

[Reply]

Khai Reply:

sweetalia, camne ye khai nak ajar.. meh la duduk sbelah ni.. leh gak tunjuk ape yg khai dah belajar..

ok la, ape kate suruh pakcik google tunjukkan arah mana nak belajar tu..

sis buka google, then search “Flash Tutorial” .. insyaAllah..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-04-12 08:39:04

sweetalia, camne ye khai nak ajar.. meh la duduk sbelah ni.. leh gak tunjuk ape yg khai dah belajar..

ok la, ape kate suruh pakcik google tunjukkan arah mana nak belajar tu..

sis buka google, then search “Flash Tutorial” .. insyaAllah..

[Reply]

..
 
 
Comment by SITIFARA
2008-04-17 20:30:22

WOW!IMPRESSIVE…KAGUM FARA DGN KHAI

[Reply]

..
 
Comment by shin gon a.k.a zain
2008-04-18 09:30:03

wahhhh.. habat tul ko punya blog………
mcm tak caye je ……..
anyway nanti aku nak add kooo….

[Reply]

..
 
Comment by mie_dila
2008-05-08 15:14:28

hello khai!!kau ni cute ar..good luck in your study…..gua tabik ar ngn ko khai…peace…:p

[Reply]

..
 
Comment by kyrah
2008-05-15 21:49:43

askum wei ko ni khai yang ne r sbb ak nk cri kai yang cinta tiga segi nye site p ko plak yang ak dpat p x pe lh pape hal pn gud lak eh tok ko kat u nnti…

[Reply]

..
 
Comment by mie_dila
2008-05-16 15:46:15

hai!!!!!!
apa khabar?
cute r awek ko….pandai ko pilih….mn ko kenal die hah?????oh ye,mn vedio cinta tiga segi yg real??kat ne kite org leh tgk hah??

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2008-05-16 20:46:53

for those yang ade tanya pasal hazwan cinta tiga segi tu, sila usya entri yang dah lama pon khai buat.. entri paling meletop kat blog ni..

ade lagu, video dan beribu komen ntuk korang download dan baca… thanks!!

ni url dia.

http://www.justkhai.com/cinta-tiga-segi-aka-perangkap-cinta/

click je la jgn malu2.. yay!! hehe…

[Reply]

..
 
Comment by meme
2008-05-19 01:55:15

hello khai..hebat tol la ko..
sikap ko tu lebih kurang cam aku gak..
haha..ingatkan ko criter pasal aku ..tp ko memang dasat arr..
bagos2..teroskan usahamu..

[Reply]

..
 
Comment by dmchcrew
2008-05-26 21:33:09

tolong promot ckit..
bly ajar x mcm mane nak ltk widget kat dlm wordpress blog
ako da bwat da blog sndiri n ajar serba sikit bly…
tntg sume skali…

[Reply]

Khai Reply:

boleh ajar.. tapi agak susah nak belajar macam ni.. cuba search kat google dulu kot2 boleh jumpe jawapan dia… ok?

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-05-29 17:48:05

boleh ajar.. tapi agak susah nak belajar macam ni.. cuba search kat google dulu kot2 boleh jumpe jawapan dia… ok?

[Reply]

..
 
 
Comment by terong sakit
2008-05-28 23:32:08

allop lolipop…huuu
nape scukz.com da kiok??..
bosan lorx x leh bkak scukz…hurmm

[Reply]

Khai Reply:

comin soon.. under construction lagi..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-05-29 17:59:22

comin soon.. under construction lagi..

[Reply]

..
 
 
Comment by terong sakit
2008-06-07 20:14:39

ok cun!!!…cayalah!..x sbr nk bkak..yahooo!!..ksi thn lama sket ye..ambk host lain lak..keh3

[Reply]

..
 
Comment by eriey
2008-06-14 18:30:12

owh yaka?

[Reply]

..
 
Comment by jackass
2008-06-21 15:08:35

khai, ari 2 aku ade tgk link g 1 site untuk nieza yg ko wat kot. ade lagu yusri nyanyi 2. mane ar link 2? aku nak tgk lg la.
kalo ade pm aku eh. pls!

[Reply]

Khai Reply:

sorry to say bro… sob sob.. sedih gak ni.. benda kenangan manis dan pahit akan khai kenang bila lihat page tu..

tapi malangnya, bila seluruh scukz dah down abis gara2 cgyhost tu, semuanya hilang..

[Reply]

jackass Reply:

siannye. la, aku br nak jdkan site 2 inspirasi. hehe. bwat br la khai. pls2!;) aku sgt suka akan karyamu wahai khai.

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-06-22 00:48:32

sorry to say bro… sob sob.. sedih gak ni.. benda kenangan manis dan pahit akan khai kenang bila lihat page tu..

tapi malangnya, bila seluruh scukz dah down abis gara2 cgyhost tu, semuanya hilang..

[Reply]

..
Comment by jackass
2008-06-26 02:52:25

siannye. la, aku br nak jdkan site 2 inspirasi. hehe. bwat br la khai. pls2!;) aku sgt suka akan karyamu wahai khai.

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by hadi
2008-06-23 18:13:24

khai anak felda ker, aper?
peneroka la maksud?

[Reply]

Khai Reply:

Yups!!

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-06-26 03:41:02

Yups!!

[Reply]

..
 
 
Comment by noey88
2008-06-27 09:57:27

Assalammualaikum khai,best blog ni ako suka sgt dgn blog ni.aku da dpt pgjaran pntg time tgk2 blog ni.aku bhrp pas ni dpt wat blog sdiri…blh mnta tnjuk ajar ka ni dr khai.yg pntg usaha dr dri sdiri kan.

[Reply]

..
 
Comment by Anne Hanafi
2008-06-30 10:51:35

Tahniah anak melayu… bukan mudah anak melayu boleh berjaya dengan mudah. Insyaallah agar Khai berjaya dengan cemerlang dengan apa yang Khai buat dan dicita-citakan

[Reply]

..
 
Comment by syazwanvL
2008-07-01 11:46:31

congrat bro…nice site….nie yg buat gwa teruja nak buat mende nieh….nak2 skang keje pun bidang nie tapi bukan line coding aku usability nye line…banyak document kene buat…wireframe la ape la….tapi xpe x usaha x tau kan..thanx bro pasal aku rasa site ko nie akan buat aku confident kan diri aku…ko bole takkan aku tak bley kan…orale!

[Reply]

..
 
Comment by adk pkah
2008-07-05 10:51:09

kite suke abg khai!!!
cumel,sweet..encem..sume2 lawh!!!!
heeee

[Reply]

..
 
Comment by rina
2008-07-09 03:09:27

hye khai. ni first time jumpa blog ni scre tak sengaja masa browse tadi. sngt best!! rasa ada info-info baru dapat kat cni. nnt kalau ada pape sis nak coret2, link kan pada page khai ok kan?

keep up the good work;)

[Reply]

..
 
Comment by mankip
2008-07-21 13:20:06

Bagus blog u ni khai.. takniah.. selalu2 lah apdate..

[Reply]

Khai Reply:

insyaAllah, terima kasih kerana berkunjung…

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-07-21 14:07:25

insyaAllah, terima kasih kerana berkunjung…

[Reply]

..
 
 
Comment by draxter
2008-07-26 22:39:05

Mana alamt emel ko ni, tak terjumpa pun. Aku nak hantar design, Illustrator

[Reply]

..
 
Comment by qarya
2008-08-05 12:57:22

salam ziarah

[Reply]

..
 
Comment by aku6177
2008-08-07 15:37:30

salam… weh… apa la kau nie khai.., aku dah penah kata yang aku copy keje kau kan?? naper kau FUCK aku plak??? cuma masa aku mintak.., aku letak nama dgn email jer lain… bukan dalam nie jer… myspace pon penah gak…. aku copy pon profile jer… juz nak wat contoh jer… hampeh la…

hhmm… anyway… camna kau buat ek gmbar tukar gitu??? xnak ajar ker??

[Reply]

Khai Reply:

sorry bro.. aku generate menda tu untuk semua images blog ni yg dah di bawa keluar tanpa izin mahupun secara izin dari khai.. maaf yer.. so cara selamat, donlod pic then upload guna hosting sendiri…

salamx!!

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-08-15 18:15:58

sorry bro.. aku generate menda tu untuk semua images blog ni yg dah di bawa keluar tanpa izin mahupun secara izin dari khai.. maaf yer.. so cara selamat, donlod pic then upload guna hosting sendiri…

salamx!!

[Reply]

..
 
 
Comment by ZIE NAZIRA
2008-08-23 20:40:03

AJAR AKU WAT BLOG,,CAM BEZ JERK..

[Reply]

..
 
Comment by aNaiLzDak
2008-08-26 12:59:45

hey khai, cm feel giler jek bacer blog ney. t’pk gak, de ag rupenyer ank mlayu yg ade arah tuju cmni. neway, congrats khai. rasenyer each person yg usha page ney, pas bace, xbyk, cket msti ade kesedaran sivik r..congrats beb..hope to see more on your page..

[Reply]

..
 
Comment by nana lala kiki
2008-08-30 02:40:38

hehe. just droppin by, my fwen invite me to visit ur blog.
afta ushaing, my 1st impression, ‘cambes’
rase nak wat blog jugakla…nak blaja2 web2 sume sbb ska ngadap internet gak….tp sumtyme blur xtau watpe..
mse abis gitu jer…

hebatla bro khai….diam2 ubi berisi bagus2

sy pun geng diam2 ubi kadg2 ada isi kadang xda…ha3

all the best, ill keep supporting wut u did by visit dis web frequently….

hope each pieces inspire everyone in their own unique way ^_^

merdeka.puasa.raya.com

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2008-08-30 17:10:40

thanks korang kerana menyokong Justkhai ni.. keikhlasan dan kemahuan tu penting dalam berblog.. tu je satu yg khai amalkan selama ni.. kalau korang rasa blog ni cam best, mean khai dah berjaya.. ada apa apa komen yang korang rasa x best kat blog ni, kontek la khai.. kritikan membina amat khai alu-alukan.. terima kasih..

Contact info: khaixy@gmail.com

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2008-09-06 16:44:46

Hi Khai,

Satu Khai lagi… hehe ๐Ÿ˜‰

– Khai

[Reply]

Khai Reply:

hi khai from aboutkhai…. yeah, we are top on google search… hehehe..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-09-09 12:05:46

hi khai from aboutkhai…. yeah, we are top on google search… hehehe..

[Reply]

..
 
 
Comment by syasha
2008-09-09 10:03:38

khai, nak minta tunjuk ajar cari kandungan untuk blog boleh? syasha pun ada blog, baru lagi, hope khai dapat luangkan masa baca blog syasha… boleh?

[Reply]

Khai Reply:

honestly, kalau nak cari idea untk blogging, rajin2 la join forums… mmg seronok.. ape ape forums pon x kisah la.. tapi kalau Khai, mesti la kat Scukz.Com …

ape blog syasha? kasi la URL…

[Reply]

syasha Reply:

shemahshemot.blogspot.com
rasanya la…hehehe..
tapi baru 2 artikel yang sya tulis…
Bagi2 komen gak….

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-09-09 12:07:45

honestly, kalau nak cari idea untk blogging, rajin2 la join forums… mmg seronok.. ape ape forums pon x kisah la.. tapi kalau Khai, mesti la kat Scukz.Com …

ape blog syasha? kasi la URL…

[Reply]

..
Comment by syasha
2008-09-12 10:49:38

shemahshemot.blogspot.com
rasanya la…hehehe..
tapi baru 2 artikel yang sya tulis…
Bagi2 komen gak….

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by izmeer
2008-09-11 07:38:13

all the best, syok sangat rase ada blog sendirikan..hehe..
ok gud luck..

[Reply]

..
 
Comment by Yatie_Owner
2008-09-12 13:08:20

salam khai, can u please2 add me…aku nak tahu how to sign up tu facebook..hehe…selalu masuk friendster je…n list, nak tau jugak benda baru….tq

[Reply]

..
 
Comment by didi_ann
2008-09-18 13:51:03

1st time msuk cni..orait jgk r,not bad…keep up da good work k?

[Reply]

..
 
Comment by emma
2008-09-18 16:42:32

Masuk ni dah berkali2 aku bace blog ko,teringin gak nak blaja wat blog cam ko tapi xde mase ar…hope ko akan lbih succees!!!!! chayo khai chayo!!!!!!

[Reply]

..
 
Comment by emma
2008-09-18 16:53:15

aku rase bangge r ade gak anak melayu yang menuju kearah kegemilangan ni….bravo my prend

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2008-09-18 22:22:20

Thanks semua yang terus menyokong Khai even kita x kenal n tak pernah ketemu pon.. thanks a lot…

kalo nak add khai kat YM ke.. ID dia : Khai_luct

kalau kat google talk plak: Khaixy@gmail.com

salamX!!

[Reply]

..
 
Comment by melissa solehah
2008-09-30 16:35:52

salam alaik khai….
alhamdulillah dgn izin yg Maha Esa, awak dpt membuka blog awak sendiri….moga moga blog ini dpt dihadikan jambatan ilmu bg membina ukhwah sesama kita…..moga2 kita ini sentiasa hidup dalam keadaan yg diredhai ALLAH SWT sentiasa….akhir kata…buat khai jg diri, blajar rerajin, jgn tinggal solat………..salam alaik khai – AAK – ( my nick name )…

[Reply]

..
 
Comment by ZIE NAZIRA
2008-10-04 13:01:04

bukan nk bls komen aku…e budak nie…ko blajo lim kok wing bez x.aku blajo grapc sm mcm ko…k bye

[Reply]

..
 
Comment by Tie
2008-10-12 21:44:21

Salam khai…nampaknya sifat kita hampir sama…pendiam, tak suka bising, tak suka org usik barang kita, hubby panggil kak tie ‘adik’ gak…cuma bab tido tu tak sama..Kak tie mesti tidor jam 10 mlm, bangun pagi2 sebelum subuh. Kak tie buat blog utk layan perasaan, sebab kadang2 tension, sunyi (tak pandai bergaul)dan mungkin dapat kawan baru. Ok..jaga diri.

[Reply]

..
 
Comment by ayid
2008-10-30 22:55:41

khai tolong kiteorg wat website leh? =)

[Reply]

..
 
Comment by osman
2008-10-31 11:15:38

samekom khai…..
saje nak komen ni….
erm….
saya pelajar Dipl office admin..
n ader blajar wat web…
so ader gak wat web or blog just seaje2 jer nak ilang ase boring…
so nak tanyer khai punye web daftar bawah aper??/
kene bayor ke sebiulan 50???
or x???
pls reply

[Reply]

Khai Reply:

Sorry.. khai x perasan soalan awak ni… Buat pengetahuan awak, blog ni disponsor oleh awek cun yang bernama SYia.. link dia ada di footer blog ni.. dan Scukz juga disponsor.. pendek kata semua projek Khai, alhamdulillah mudah dapat sponso…

untuk blog ni stahun dalam rm300 gitu… kene tanya syia tu…

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-11-13 13:55:29

Sorry.. khai x perasan soalan awak ni… Buat pengetahuan awak, blog ni disponsor oleh awek cun yang bernama SYia.. link dia ada di footer blog ni.. dan Scukz juga disponsor.. pendek kata semua projek Khai, alhamdulillah mudah dapat sponso…

untuk blog ni stahun dalam rm300 gitu… kene tanya syia tu…

[Reply]

..
 
 
Comment by put_272
2008-10-31 22:55:19

waaaa…byk tul komen…hihih…neway…wish u all the best… kalo de pojek baru…kitorg ttp support khai….hihi..

[Reply]

..
 
Comment by nadiah KHAIessa
2008-11-02 18:46:08

Waah…pc khai kaler oren la. Mahu3~!!!
And nama kita pon kadang orang panggil khai jugak.
haha.~~
so, adakah kite twins?? =P

[Reply]

Khai Reply:

Kembar sama x serupa kot? hehehehe… nak pc kaler oren eh? gi beli spray .. kasi random spray je.. mesti cool.. baru la kretive kan? hehehe…

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-11-06 06:25:50

Kembar sama x serupa kot? hehehehe… nak pc kaler oren eh? gi beli spray .. kasi random spray je.. mesti cool.. baru la kretive kan? hehehe…

[Reply]

..
 
 
Comment by dark art
2008-11-04 13:23:11

hye,agk mnarik blog khai ni,m’buatkan sye memakse dri tok read smpai abes.hehe…
ok,kreatif,menarik,smbutan pn hangat yek.huhu
gud luck!!!!!

[Reply]

..
 
Comment by munirah
2008-11-05 21:51:49

syok bc blog hang
haha.penuh dgn ” ___ ”

errr

;p

[Reply]

..
 
Comment by cikyuyu
2008-11-06 14:43:54

Khai..
S”PM menjadi satu-satunya pelajar di sekolah dan Negeri Sembilan yang mendapat A1 dalam subjek Information Technology.”

im proud wif u..
huhu!~
Information Technology ku tidak kesampaian mnedapat 1A
tapi. aku amt suke dgn subcject itu!~
huhu.TAHNIAH :))
semuge kamu bejaya di masa hadapan!~

[Reply]

..
 
Comment by anaktekak
2008-11-13 12:01:40

Status : Owned by Nieza (รขโ‚ฌย,).. Isteri tu belum tentu

ape tu???milik niza lagi ke??hehe

[Reply]

Khai Reply:

hurm.. harap begitulah…

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-11-13 13:57:21

hurm.. harap begitulah…

[Reply]

..
 
 
Comment by rosmerah
2008-11-18 12:40:20

buat khai, semoga maju jaya dlm hidup. aku kau manusia penuh dengan wawasan da cita-cita… teruslah mengorak langkah gemilang dlm bidang yg di ceburi..chaiyok khai!!!

[Reply]

..
 
Comment by fhieya
2008-11-20 17:32:45

hye khai..best ko kan..memiliki kebijaksanaan dalam bidang it..;)..aku skg ne amik multimedia gak..bru 1st year..klu ada pape aku xpaham leh lah aku tnya ko kan??hee..

[Reply]

..
 
Comment by samarder
2008-11-21 23:23:17

sampai hatipapuan

[Reply]

..
 
Comment by adik fel
2008-11-23 19:30:29

sy ni mnja skt…org slalu panggil adik…lagipun abang khai 7 thn lbh tua…jd sy bahasakan adik…adik tak der abg..tringin cgt nk ada abang..adik ske crita abg..adk rse kan mcm nk knl lbh rpt pulak dengan abg

[Reply]

..
 
Comment by ejardkethot
2008-11-28 18:30:08

peh!!~ nice story !!~
btoi la…wat novel beshnie..hehehe

[Reply]

..
 
Comment by adleyna
2008-12-12 19:18:45

Tahniah di atas kewujudan blog ni…

Tak sangka akak..kretif btul khai ni..ni first time akak tjumpa blog ni..trus tpikat nak membacanya….

Truskan berkarya k…..

[Reply]

..
 
Comment by Fuad
2008-12-15 23:21:11

Salam.. Khai, di sini saya ada entri menarik mengenai masjid al-Aqsa. Oleh kerana ramai yang mengunjungi blog Khai, jadi apa salah nya Khai siarkan artikel ni supaya ramai tahu perkara sebenar mengenai masjid al-Aqsa:

http://sampah.sementoji.net/v1/?p=292

ThanX:)

[Reply]

..
 
Comment by miemy
2008-12-16 03:19:22

salam..aii..byk tul cter yek..hehe..cam suke je nak knl khai..;)

[Reply]

..
 
Comment by rynie
2008-12-22 14:18:12

bru beberapa kali layan blog khai ni.. tapi best jugak…

[Reply]

..
 
Comment by ema_lulu
2008-12-24 10:41:26

ko dak felda ek khai?

[Reply]

Khai Reply:

yups! proud to be!

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-12-24 12:00:20

yups! proud to be!

[Reply]

..
 
 
Comment by ema_lulu
2008-12-24 15:09:35

same ar kite khai…he3..
majulah felda untuk negara!!hahahaha..

[Reply]

..
 
Comment by haha
2008-12-24 16:43:12

xtahan tgk status, ade palang

[Reply]

..
 
Comment by jiran sblh rumah a.k.a azi @ jijot
2008-12-26 14:16:49

oit jiran sblh umah…first of all congratz sbb da grad hr tuh. mcm la jauh sgt pn nk chating huhu.terigt plak time skolah dlu, men gem wrestling, rally & mcm2 lg smpi ke subuh hahah..wlupn da dkt nk exam pn men gem x hengat dunia…seb baik exam x kantoi…sempena nk mymbt maal hijrah nh marilah sama2 kita berhijrah mnjdi insan yg lbey baik…ape yg da jadi tu jdkn la iktibar haha (baik nye la bg nsht kt org…huk2). rmi lg org yg syg kt kte hehe (phm2 la ek) so gud luck have fun… 8)

[Reply]

Khai Reply:

huhu.. ko time nak PMR pon masa tu leh belasah main game sampai pagi.. tapi straight A’s jugak.. konpius aku.. heheheh…

k bro.. thanks.. pas ni semua dah nak kahwin dah.. eri anak cik ziah tu dah nak kahwin kan.. kita bila lagi? hehehe…. tu semua dulu geng2 main bola je time kecik ye tak… hehehe..

rindu zaman budak2 dulu… :8

[Reply]

lolok Reply:

hem………

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-01-03 19:07:34

huhu.. ko time nak PMR pon masa tu leh belasah main game sampai pagi.. tapi straight A’s jugak.. konpius aku.. heheheh…

k bro.. thanks.. pas ni semua dah nak kahwin dah.. eri anak cik ziah tu dah nak kahwin kan.. kita bila lagi? hehehe…. tu semua dulu geng2 main bola je time kecik ye tak… hehehe..

rindu zaman budak2 dulu… :8

[Reply]

..
Comment by lolok
2010-06-13 01:33:03

hem………

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Lanz
2008-12-30 03:17:51

Salam.aip..1st time aku drop by site ko ni khai. nice. maybe aku akan selalu kunjung pasnih. Keep it up k. Aku baru berjinak ngan blog, merewang kat internet carik idea n info.. mcm ko jugak aku mmg pyh nak tdo, internet teman aku, setia. singgah r blog aku kalu sudi.

p/s : bljr LKW mesti duk area cyber @ SK @ putra kn?

[Reply]

Khai Reply:

haah… tapi khai duduk puchong dulu.. kat area Pulau Meranti.. ala kan ada condo hostel limkokwing kat situ tu.. ๐Ÿ˜

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-01-03 19:03:07

haah… tapi khai duduk puchong dulu.. kat area Pulau Meranti.. ala kan ada condo hostel limkokwing kat situ tu.. ๐Ÿ˜

[Reply]

..
 
 
Comment by Faiz
2008-12-30 09:25:15

Salam’alaik khai, umur kita jauh 1 tahun jer, he he he…

Salam perkenalan dari ana, anta makhluk Allah yg mempunyai banyak kelebihan, subhanAllah!

[Reply]

..
 
Comment by ejardkethot
2009-01-03 08:59:12

khai hebat!!~
huhuhu..idola baru khai ๐Ÿ˜‰
ngeh ngeh ….khai ada ym x?

[Reply]

..
 
Comment by syikin
2009-01-06 16:22:19

assalamualaikum……… :love:

[Reply]

..
 
Comment by syikin
2009-01-06 16:27:01

semoge khai akan lebih berjaya lpas ni k. Good luck!!!!!!!!!! ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜€

[Reply]

..
 
Comment by j_hafiz
2009-01-11 09:01:26

salam.khai..da mcm artis la..rmai pkomen nih. leh chge url?
rply me ok?

[Reply]

..
 
Comment by Baldu_merah
2009-01-12 12:14:27

assalamualaikum khai

semoga mendapat apa yang dihajati…semoga sentiasa dirahmati…kemana pun kita merantau kelak….bumi Allah jualah yang kita pijak…

๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
Comment by no.5
2009-01-13 16:12:04

story yg menarik n tertarik 8)

[Reply]

..
 
Comment by moskos
2009-01-18 11:01:32

salam
chayok2 mr khai dgn pelbagai coretan dlm ni
sume org terhibur>>ade yg x puas ati gak kot, huhu
moga tercapai ape yg d hajati, insyallah
be a gud boy ๐Ÿ™‚ , gud employee, anak yg soleh

[Reply]

..
 
Comment by slut66
2009-01-22 17:24:13

adakah bby yg palin comel kit bangat itu khai?ke da edit??hehehheyg pasti that bby so dammmm cute

Khai says: Tu mmg gambar Khai la masa kecik dulu..

[Reply]

..
 
Comment by qazreen
2009-01-23 13:44:23

bro, ni pendapat ikhlas dr aku – laman web bro ni adalah laman web paling best yg aku bukak.bukan justkhai ni je, yg lain2 pn semua syok (ohtidak, oh atris, oh cun)
aku siap promote kt kawan2 lagi laman2 web ni.
gud luck bro.teruskan usaha.

Khai says: Thanks a lot.. sama-sama la kita memanfaatkan ilmu Allah SWT..

[Reply]

..
 
Comment by nur
2009-01-27 22:31:43

honestly mmg blog ni best…walau baru sekali dua msuk blog ni but rasa mcm da jatuh hati..of coz bookmark hehe..teringin plak nk kenal dgn khai..

[Reply]

..
 
Comment by clumzycaffein
2009-01-31 22:17:43

salam
em khai, saya hari2 bukak blog ni nak bace entry baru.
saya berminat untuk tgk portfolio en khai la. terima kasih.
en khai xde account deviantart ke? ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜€

[Reply]

..
 
Comment by mey
2009-02-01 01:10:19

camne nak buat blog cantik cam khai r???tlg ajar lah tak??? :oups:

Khai says: Cantik ke? khai rasa ni la blog paling buruk kat mesia ni.. lom lagi nengok kat dunia.. huhuhu.. anyway, blog x perlu cantik2 pun takpe.. asalkan kemas.. kalau korang rasa justkhai ni serabut, khai minta maaf sangat2.. tak tahu nak minimal kan tang mana dah..

[Reply]

..
 
Comment by Along
2009-02-03 12:37:50

salam bro, teruskan perjuangan..
blog yang cute..
jage diri hiasi peribadi
๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
Comment by fvhgjvmkugv
2009-02-04 07:42:40

salam…bsyukur n bgga sbb amik brat ttg agama…

[Reply]

..
 
Comment by cruz
2009-02-04 11:15:56

gue cukup bangga sama lo…
punya blog & ide kritis… utk menulis..
gue juga pingin jadi sama lo…

lo gunain ilmu yg lo ada utk buat apa yg lo suka…
tapi gue? udah mau abis pengajian di tingkat master…
tapi gue ngak tau apa mau di aplikasi….
gue cukup salute sama lo…
hope i can be like u…

[Reply]

..
 
Comment by yg bname insan
2009-02-12 20:07:36

yuuuuuu khai~kite same umo laa~wahahahhahhaaaa~xsangke org yg lahir thn 88 ni mmg hebat2~hek3~neway nice work khai.. :8
suke cara penyampaian khai~klaka~leh g toilet dibuatnye~huhuhuuu~

[Reply]

..
 
Comment by achi
2009-02-12 21:29:02

salam.. bez plak aku bace cite ko ni. cantik ko nye page! ko ni antara orang melayu yang kreatif..naikkan balik martabat org melayu. aku bangge bile ade org cam kau lagi atas muke bumi m’sia ni. sukses tok kau! ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
Comment by watever
2009-02-16 04:48:43

nak story about ur love sory..
or any story..

[Reply]

..
 
Comment by watever
2009-02-16 04:55:35

1 thing i hope,jg lupe dr ye..
smoge trus maju and mencapai cite2 yg dihajati..
amin..

[Reply]

..
 
Comment by kaknur
2009-02-16 16:40:54

salam khai…best jugak baca blog khai…kisah hidup khai yg suka pd ilmu..baguslah tu…semoga berjaya..berjaya dan terus berjaya…

[Reply]

..
 
Comment by malaygirl
2009-03-01 09:47:27

good luck khai…………. ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜‰

[Reply]

..
 
Comment by mesmerising1
2009-03-02 18:18:17

amboi die nye pasal diri die,
panjang mengurai eh berjurai..
:(( ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰

Khai says: saya kan gilakan populariti.. tak gitu? hehehe

[Reply]

..
 
Comment by Atack
2009-03-06 03:18:45

bila mista khai mau letak gambar yg namapak muka sendirik ek?asyik nampak montot jer..ekekekeke

[Reply]

Khai Reply:

baru tunjuk belakang u dah tergoda.. kalau depan2… nanti ramai plak masuk minang i.. hahaha ๐Ÿ˜€

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-03-07 20:43:10

baru tunjuk belakang u dah tergoda.. kalau depan2… nanti ramai plak masuk minang i.. hahaha ๐Ÿ˜€

[Reply]

..
 
 
2009-03-07 14:00:42

Blog yang menarik….mintak tunjuk ajar…

[Reply]

..
 
Comment by din
2009-03-10 00:39:23

suspek la ko..hehe
ak sntiase sapot blog2 ko..
nt leh mntk ajo gak..
tp kene tgu cuti sem la..
bz ngn tes je..hehe

[Reply]

..
 
Comment by iza
2009-03-10 03:52:15

dlm byk2 ni,plg mnarik birth date 2..3rd august.same la..ssh ni nk jmpe org lhir bday sme ngn iza.kwn2 skol smpai msuk u pon xde jmpe lg..hahah

[Reply]

..
 
Comment by winnie
2009-03-10 16:15:58

khai nie comey la…tp syg khai nie dah kahwin…heheheh…..gurau je…arap khai appy k di cc owg trsyg…. ๐Ÿ˜€

[Reply]

..
 
Comment by just khai love
2009-03-13 04:10:58

macam blog hollywood..tahniah.. :beurk: :beurk:

[Reply]

..
 
Comment by zamstylo
2009-03-14 18:17:36

sangat cool la bro~ ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
Comment by zarynn
2009-03-17 01:16:39

:[ rupenye pemilik blog nie seorang student..
ingt wartawan.. ๐Ÿ˜€ selalu jugak link tapi baru tau..
nice job adik..peace…

[Reply]

..
 
Comment by stonez145
2009-03-22 03:50:02

bagus khai…ak dah der calon…klu tak,ak ngurat hg ah…
heh gurau jek…
apa2pon,ak suka org yg hdup byk ranjau n complicated cam hg…
kita sama!..tau kan email ak?…rajin,add kat tagged sbb ak aktif kat c2 dr yg lain2…email ak x pnh check pon…hoh…
khai,jumpa lg nnt…assalamualaikum…

[Reply]

..
 
Comment by Mustaffa
2009-04-02 12:28:59

mmg hebat

[Reply]

..
 
Comment by adi
2009-04-04 12:25:48

komen aku kat ko la khai… ko nie mmg gmpak. rse mcm mak ko lhirkn bayi ajaib je… kikikikik

[Reply]

..
 
Comment by daniel putra
2009-04-06 21:18:17

syabas la ko khai…. kalo ko terer lam bab komp2 ni aku lak terer lam bab lukisan… tak caya lawat la kat friendster akue. admiz89@gmail.com. walau apa pon… aku ucapkan syabas la buat hamba kerna bermula dari komputar ko berputar-putar sampai ke menara gading… ish aku jeles sama ko… kalu boleh kan bagus kalo ko reka juge laman web utk akue pasal aku ni penjual kad. sementara tak de kerja . aku nak dagang kan kad aku kat internet. macam tak logik pulak aku punya permintaan. memang tak logi pon. :bloody: :o: :o: ngeee ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
Comment by virgoes_gl
2009-04-14 13:41:32

c0ngrate khai…… terharu bc sumenyer

[Reply]

..
 
Comment by fariena
2009-04-14 20:27:35

๐Ÿ™‚ salam… khai… awk sek dlu kat palong 5 ek?? huhuuhu… saye duk kat palong timur 03… kre jiran ar.. huahaua.. btw nice blog…

[Reply]

Khai Reply:

palong timur? hehehe.. mmg jiran.. thanks ya!!

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-04-14 21:00:24

palong timur? hehehe.. mmg jiran.. thanks ya!!

[Reply]

..
 
 
Comment by adol
2009-04-16 00:51:44

la umo ko sama dengan aku tapi blog ko mantap la.. aja la aku bg mantap blog camne?.. hehehe nice blog…

[Reply]

..
 
Comment by ella
2009-04-16 19:42:25

blog yg menarik… ๐Ÿ™‚ ko pun menarik jugak… ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰

[Reply]

..
 
Comment by makiko
2009-04-21 02:32:10

sy baru 2,3 kali masuk blog khai. bila klik tang kisah hidup khai ni,…..(dot dot tu maknanya tak terkata). rupanya ada insan yg sangat loving di sebalik blog yg dibina kreatif ni. ada ke lagi lelaki melayu terakhir mcm ni?? tak taulah..

cerita mcm drama jer, tapi ada ketulusan yg terselit. sy harap khai success sokmo,k. ramai nampaknya yg sokong khai. bertuah parents khai dapat anak camni.

yg paling menarik tentang khai:~fast learner, strong self confidence, jadi contoh utk diri sendiri

keep it on!

[Reply]

..
 
2009-04-25 00:46:19

buleh tahan mantap gak ko khai…cool bro… ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
Comment by Kreuger
2009-04-26 14:12:59

wah… rase macam nak pengsang habiskan citer ni..
eheheh.. tapi enjoi gak bace life time story orang
punye ni..

harap nko terus maju khai~
thanks!

[Reply]

..
 
Comment by someone
2009-04-27 15:47:00

cite yg menarik… ๐Ÿ˜‰

[Reply]

..
 
Comment by sham
2009-04-27 16:09:18

tumpang lalu..khai..nak perbetul cikit tarikh pada tajuk PENDIDIKAN “Baru sahaja menjadi graduan dari Limkokwing University 14 Disember 2009 lalu”belum lagi ni..saje boring2 komen..

[Reply]

..
 
Comment by yazidane
2009-04-28 01:32:04

Best ar citer ko…prinsip idup punblei tahan…lbh kurg ngn aku..leh jdik pren la kite…

[Reply]

..
 
Comment by wanie2621
2009-04-30 12:06:53

ko pun dok felda eh..tak sangka lak ko pun org felda palong..sama gak ngn aku
anyway good luck for ur life..

[Reply]

..
 
Comment by inn
2009-04-30 18:34:29

url inn same maksud ngan kamu.hehe.just kami bi.owh inn rasa kalau org dewasa tgk kartun ok je sb yang lukis dan buat kartun tu pun org dewasa ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
Comment by yusri
2009-05-17 15:03:27

Salam,

Sila lawat site saya dan beri pendapat pro anda. TQ

[Reply]

..
 
Comment by cake mania
2009-05-21 15:56:17

salam,

jumpa blog kamu dr oh artis..
best2.. suka baca.. teruskn penulisan anda.. ๐Ÿ˜‰

sy br bljr nk wat blog.. main try n error jer..

[Reply]

..
 
Comment by JACK_BRO:-)
2009-05-25 21:49:13

mirul_samurai@yahoo.com….add la aku…. weh khai…ko yg mner ar?????ko kenal aku???ank cikgu zaedah????knal x??/kalo ko knl aku,msti aku knal ko…. ๐Ÿ˜€

[Reply]

Khai Reply:

anak cikgu zaedah? hehe.. x kenal.. cikgu zaedah tu kenal la.. ada ajar math dulu time form 3 (2003)..

Umo bape ni?

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-25 23:22:16

anak cikgu zaedah? hehe.. x kenal.. cikgu zaedah tu kenal la.. ada ajar math dulu time form 3 (2003)..

Umo bape ni?

[Reply]

..
 
 
Comment by JACK_BRO:-)
2009-05-25 21:50:51

weh…dengar x????his kang………..

[Reply]

..
 
Comment by jack4
2009-06-12 18:18:19

aku xtau nk ckp ape..

[Reply]

..
 
Comment by tehsafiah
2009-06-13 03:11:01

khai…teruskan usaha anda..
sy suka blog ni =D

kagum dengan prinsip khai…terutamanya pasal tdo 3-4 jam.

[Reply]

..
 
Comment by muslim girl
2009-06-15 16:33:31

assalamualaikum! boleh tak saya nak bersembang ngan khai. bukan ape, cuma kalau saya anta chatting ke diorang tak balaslah tak tahu la kenapa. emm, boleh tak?

*jangan pikir bukan2 ha……….!:8

[Reply]

..
 
Comment by muslim girl
2009-06-15 16:56:41

hellooooo……..*_*

[Reply]

..
 
Comment by muslim girl
2009-06-15 17:06:53

DUKACITANYA! skali lagi tak terbalas. nape ea? orang slalu tak balas? sanggup tau tak tgk citer fav semate-mate layan blog ni! takpela……. sedihnye! huhuhuhuhu….:(

[Reply]

..
 
Comment by muslim girl
2009-06-15 17:20:33

erk! mane khai ni. x de pun…..

[Reply]

..
 
Comment by muslim girl
2009-06-15 17:41:30

takpelah………..puas ku menunggu dirimu, namun dirimu tidak muncul juga isk!isk!isk!

[Reply]

..
 
Comment by muslim girl
2009-06-15 17:49:45

agaknye en. khai kite ni tak bukak komputer arini kot!

oh, apalah nasib
diriku yang malang
OH TUHAN!

[Reply]

Khai Reply:

alamak.. muslim girl..majuk la plak.. khai x perasan la.. hurm.. add la khai kat ym ye..

id: khai_luct

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-09-11 16:36:37

alamak.. muslim girl..majuk la plak.. khai x perasan la.. hurm.. add la khai kat ym ye..

id: khai_luct

[Reply]

..
 
 
Comment by nursha
2009-06-16 10:28:34

kehidupan ini x seindah yang kite impikan
dari itu sebagai manusia kite perlu tabah menjalani kehiduoan ini….

[Reply]

..
 
Comment by aku_joe
2009-06-19 00:57:14

semekum… kwn baru belajar dunia ICT ni… dulu buta IT. Tolong bg tunjuk ajar..

[Reply]

..
 
Comment by aku_joe
2009-06-19 00:58:53

semekum… encik khai… pekabo????

[Reply]

..
 
Comment by kepala2desa
2009-07-07 22:35:44

Tahniah buat khai di atas kejayaanmu.

Pakcik doakan khai terus berjaya menjadi perintis dan contoh yg baik untuk rakan-rakan sebaya dimasa hadapan..

[Reply]

Khai Reply:

terima kasih pakcik…

@aku_joe, sihat je wat masa ni.. Alhamdulillah..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-09-11 16:37:56

terima kasih pakcik…

@aku_joe, sihat je wat masa ni.. Alhamdulillah..

[Reply]

..
 
 
Comment by farrah fazyra
2009-07-20 14:12:16

Best la jugak kamu nie..sukses ar!

[Reply]

..
 
Comment by radd
2009-07-22 17:38:58

uikss..banyak nye laptop dia..akak nak mintak satu lah ๐Ÿ™‚ …laptop baru rosak :bloody: susah nak wat keje part time kt umah….peace !!!

[Reply]

..
 
Comment by gadis
2009-07-27 16:58:53

asslmualaikum……
hai……..ape khbar???
sy kagum ngn khai ni……
umr muda lgi,tp pngetahuan dlm IT ni sngt2 mluas….
sbnrnye bru2 ni je sy ‘tjmpa’ ngn “justkhai” ni….
sy dh bca dh sume entri2 yg khai tulis 2….
sngt mnarik….bnyak ilmu yg sy dpt dri entri2 yg khai tlis 2….
slain ilmu,bnyk jgak pngjarn yg sy dpt dri entri2 2 sume…..
tpi sy tk bape ska bla bca cmment yg xgurl khai tlis 2……
dasyat sngt bhasa yg dia gna….
ni adlh pndpt sy sbg seorg ppuan ye…
khai jgn salh tfsir plak….
bg sy tk prlu lah nk kutuk smpai cm2 skali….
cm2 ker adab pckapan seorg ppuan…..
tkde rsa sgan nk ktuk ngn gna word s*al 2………
sy pn prnh jgak kcewa….
bkn skali….alsn nye sma…org ke3……..
tp tkdelaaa smpai nk ktuk2 cm2….
yg dh lpas tu lpas laaaa…………
sma2 lh prbaiki dri…..
nma pn mnusia mmg tk lpas dri wat slap….
bla dh jdi cm2….renung2 kn lh ape yg tk kna sbnarnye…………

me……….hamba Allah…………

[Reply]

Khai Reply:

Thanks gadis..

hurm.. mengenai artikel2 lama dan komen2 dia ex khai tu, takpelah.. Khai pun dah buka lembaran baru dalam hidup..

Alhamdulillah, rasa sungguh bahagia sekarang even dia bukan milik Khai pun. Ini semua dah tertulis dan Khai terima dengan redha.. dulu mungkin tidak, tapi sekarang.. ya!

thanks anyway for ur support..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-09-11 16:40:12

Thanks gadis..

hurm.. mengenai artikel2 lama dan komen2 dia ex khai tu, takpelah.. Khai pun dah buka lembaran baru dalam hidup..

Alhamdulillah, rasa sungguh bahagia sekarang even dia bukan milik Khai pun. Ini semua dah tertulis dan Khai terima dengan redha.. dulu mungkin tidak, tapi sekarang.. ya!

thanks anyway for ur support..

[Reply]

..
 
 
Comment by fad
2009-07-30 15:37:11

hahaha…best2 cter ko.. ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
Comment by misteri
2009-07-30 16:01:43

mnarik…….msih bdak hngusan lgi dh terror dh sal IT ni sume……….. ๐Ÿ™‚

[Reply]

Khai Reply:

saya dah lama tak selsema.. camne leh ada hingus pulak? hehe…

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-09-11 16:41:21

saya dah lama tak selsema.. camne leh ada hingus pulak? hehe…

[Reply]

..
 
 
Comment by misteri
2009-07-30 16:04:31

hbat ngko ni yer……ugilh si nieza tu tgglkn ngko khai………hehehehehe………..tkpe,nieza dh tgglkn ngko kn?rmai lgi pompuan bsusun nk kt ngko khai………. ๐Ÿ™‚

[Reply]

Khai Reply:

kalau yang bersusun pun tua-tua kerepot nak mam*** buat apa.. hahaha.. p ramlee nye ayat…

hurm.. wallahualam.. :8

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-09-11 16:47:51

kalau yang bersusun pun tua-tua kerepot nak mam*** buat apa.. hahaha.. p ramlee nye ayat…

hurm.. wallahualam.. :8

[Reply]

..
 
 
Comment by haritz
2009-08-27 12:57:18

ramai nye manusia menulis kat ruang ni. OK Khai aku tinggalkan jejak ni :choler:

[Reply]

..
 
Comment by faryza
2009-08-31 12:04:31

salam khai..
nm ko cam nm boifren aku la,khairul..haha
so,cmne aku support die, cmtu jgk la aku akan support ko walau d alam maya..
nyway, blog ko ni mmg cantik, menarik, tertarik ko mmg da bomb..
keep up d good work n all d best 2 u..

[Reply]

Khai Reply:

thanks faryza.. kim salam dengan khairul awak tu pulak eh.. hehe..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-09-11 16:51:52

thanks faryza.. kim salam dengan khairul awak tu pulak eh.. hehe..

[Reply]

..
 
 
Comment by cayunk_arin
2009-09-05 15:42:25

yeah!! khai yunk sya minat da single.. :love:

[Reply]

..
 
Comment by Kerink
2009-09-06 12:50:04

Salam bro khai! na tengok yr portfolio! thnks ;]

[Reply]

Khai Reply:

kerink.. portfolio tu dah x berupdate la.. dulu je time nak apply job.. skang ni dah wat kerja sendiri, tak update lagi dah.. jadi segan la nak tunjuk dah.. hehehe..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-09-11 16:52:54

kerink.. portfolio tu dah x berupdate la.. dulu je time nak apply job.. skang ni dah wat kerja sendiri, tak update lagi dah.. jadi segan la nak tunjuk dah.. hehehe..

[Reply]

..
 
 
Comment by BRO
2009-09-07 09:40:50

Tahniah dik. Teruskan usaha anda. Flow cara yang awak buat sebelum ini. InsyaAllah akan BERJAYA.

[Reply]

..
 
Comment by lampumeja
2009-09-11 14:49:10

allopz…singgah jp ye…
best r blog ko…
ko nyer layout ni,wt ak trkenangkn air ribena je,di bln posa ni…
wawaaaahahaa…
pe2 pn,gud luck,slamat berkarya…

[Reply]

..
 
Comment by virgo
2009-09-11 15:05:59

nice blog… i’m so surprised. ๐Ÿ˜‰

[Reply]

..
 
Comment by ct_fiza
2009-09-12 17:18:00

salamzzz khai..
2nd time sy jenguk blog ni, baru terbaca ur path of life. ๐Ÿ™‚
huhu…very nice.. tahniah atas suma kelebihan yg Allah bg kat awk.. very nice blog..sy dah bt bookmarks ๐Ÿ™‚ (uiks??) heheheheh..

[Reply]

..
 
Comment by reezluv
2009-09-14 16:25:37

patut la best baca blog ko neh..sebab..MEMANG BEST SIOT!>> ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
Comment by SRM
2009-09-24 03:40:29

fuh!
walopon dah dekat tiiiga taun,
tapi nak gak bagi komen…
teruskan usaha, sambil2 tu buat la skrip film ke, drama ke, since awk banyak cite nak diluahkan…
teruskan usaha…
panjang umur, murah rezki…
jgn jadi melayu mudah lupa dah la…
๐Ÿ˜€

[Reply]

..
 
Comment by Cik Nad
2009-09-28 22:02:38

hai khai.. erm..very sweet of u..

xD

twuskan usaha awk ek..
suke bace ur blog.. erm..

wslm..

[Reply]

..
 
Comment by gagah
2009-10-26 16:01:33

kejap khai kejap aku..
huu puning den :((

[Reply]

..
 
Comment by ally
2009-10-28 11:22:32

hi…best gak bce blog org ni kn..huhu…1st time bce story pasal perangkap cinta..n trus jd fan tuk blog ni…huhu…anyway… truskan usaha… ๐Ÿ˜€

[Reply]

..
 
Comment by sayang2kita
2009-11-06 04:00:41

wallah~ khai ni jenis budak baik2 kut ni

[Reply]

..
 
Comment by cahaya
2009-11-27 22:57:33

he, 8) klaka.

[Reply]

..
 
Comment by ninasofia
2009-11-30 22:45:28

nice blog.first time aku memuji dengan muke yg sgt kagum

[Reply]

..
 
Comment by nurtahirah
2009-11-30 22:47:36

assalamualaikum.. ok nk comment..,
1st, mmg terkejut gle coz baru umur 21 beb.. dh ade berlambak gle website..
n mse khai wat website ni, kn khai umo 15 kn? gune duet ke pree je?
n congratulations la dgn ape yg khai dh capai skrg nie..
i’m only 13years old n teringin nk jadi cam khai ble dh besar nanti..
gudluck n all the best in your life kayh..
p/s nk carik gelpren jgn awal2 nanti x kesampaian xD.

[Reply]

..
 
Comment by muslim girl
2009-12-01 14:58:57

assalamualaikum khai. hi3 dah lame tak bukak internet. bile dah bukak niw teringat lak kat khai he2. khai ngah wat pew tu? ingat muslim girl lagi tak? kalau x ingat xpewlah….. he2 gurau jerk! hmm, khai ngah wat pew tu? harap2 kali ni khai balas kalu x bls gak xpe r khai busy kowt. ๐Ÿ˜‰

[Reply]

..
 
Comment by muslim girl
2009-12-01 15:08:31

hai………………….. sekali lagi tak berpeluang saya nak sembang ngan khai niw. hurm, xpewlah kite tunggu lu r. harap2 adew respon………………..

[Reply]

..
 
Comment by muslim girl
2009-12-01 15:13:27

assalamualaikum…….. encik khai. kengkadang sy pelik gak sebab khai cakap khai ngadap komputer 23 jam tp nape lah x balas yek! okey2 xpelah kite tunggu lu nengok adew respon x kalo xde gak xpewlah………………………………….

[Reply]

..
 
Comment by muslim girl
2009-12-01 15:21:27

hwa! mane khai niw?! okey, xpe kite tunggu gak! =(

[Reply]

..
 
Comment by muslim girl
2009-12-01 15:31:41

hurm, mase saye anta komen dulu bulan 6 tp khai balas bulan 9. ni sy anta bulan 12 agak2 tahun depan agaknye khai balas kan?! hmm, xpewla tunggu jelah. tp syifaa harap sangat yang khai akan balas! harap sengsangat! sengsangatlah-sangat! sangat- sangat!!!!!!!!!!!!!! :oups:

[Reply]

..
 
Comment by muslim girl
2009-12-01 15:45:23

opss! alamak! terbagi name lah plak! ala, anggap jelah saye tak tulis. tapi kan, mane eak khai ni?hwa………….. :o: mane khai niw?! hmm, tunggu jewlah! ๐Ÿ˜ :((

[Reply]

..
 
Comment by muslim girl
2009-12-01 16:13:11

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm…..
manewlah khai ni? puas ku menunggu tak muncul2 gak mr. khai ni! okeylah! khai busy r 2 kowt. or ‘x perasaan’ lagi ker? hurm, tak taulah. itu antare khai dan ALLAH S.W.T ajelah yang tahu kan……………………. hwa, penatlah tunggu khai ni. :oups:

[Reply]

..
 
Comment by muslim girl
2009-12-01 16:18:41

hmm, xde jodoh la 2 nak sembang ngan khai. guruh dah muncul ni, tanda suruh tutup letop ni. k. esok tgk r lu camnew…………………………….. bye mr. khairul nizam. assalamualaikum………………… ๐Ÿ˜‰

[Reply]

Akuro San Reply:

kih..kih..kih… ๐Ÿ™‚
dah macam meroyan pun ada saya tengok ‘muslim girl’ nih~
tak sangka yerk, macam-macam jenis perempuan boleh dijumpai di Justkhai nih~ huhu~

[Reply]

..
Comment by Akuro San
2009-12-01 17:19:37

kih..kih..kih… ๐Ÿ™‚
dah macam meroyan pun ada saya tengok ‘muslim girl’ nih~
tak sangka yerk, macam-macam jenis perempuan boleh dijumpai di Justkhai nih~ huhu~

[Reply]

..
 
 
Comment by muslim girl
2009-12-01 22:02:32

assalamualaikum akuro san, memang cam ni lah nasib saye puas menunggu tp tak adew respond jugak bukannye ape, tapi lepas saye bace tentang diri khai ni saye terus rase macam nak sembang ngan die, besalah orang yg sedang kesunyian la katekan………………… but! jangan piker bukan-bukan yerk!!! ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
Comment by muslim girl
2009-12-01 22:06:21

tapi memang betul lah kan! memanglah mr. khairulnezam bin abu hasan ni memang sangat busy kowt sekarang niw. agak2 kul bapelah die nak bukak letop……………… :oups:

[Reply]

Khai Reply:

salam. wahai muslim girl.. or shifaa right? hehe.. sorry Khai mmg lambat sikit tapis komen-komen kat Justkhai ni.. Nak borak-borak? hehe. SMS unknown yg sampai kat handphone Khai ni, kamu ke?

Neway ada apa-apa nak share, email khai ye? khaixy@gmail.com

nnt kita borak2.. ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-12-02 00:05:46

salam. wahai muslim girl.. or shifaa right? hehe.. sorry Khai mmg lambat sikit tapis komen-komen kat Justkhai ni.. Nak borak-borak? hehe. SMS unknown yg sampai kat handphone Khai ni, kamu ke?

Neway ada apa-apa nak share, email khai ye? khaixy@gmail.com

nnt kita borak2.. ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
 
Comment by muslim girl
2009-12-02 13:33:03

assalamualaikum en. khai, balas gak akhirnye tapi salah time lah plak. n name saye bukan shifaa tapi syifaa salah eja daa…. ha, mesej unknown tu tak tau lah plak sape tapi yang pasti sepastinye bukan sayelah. erm kalo khai bukak letop sekarang niw, nak tanye khai ngah wat pew? ๐Ÿ˜‰

[Reply]

..
 
Comment by muslim girl
2009-12-02 22:30:36

๐Ÿ˜‰ assalamualaikum mr.khai, saye dah add dah mr.khai kat ym saye n anta email kat mr.khai. tp mgkin mr.khai sibuk kowt….. emmmmmmmmmmmmmmm

[Reply]

..
 
Comment by nurtahirah
2009-12-04 18:50:54

hahahha syifaa nie peminat setie khai mehehehehh
๐Ÿ™‚
khai, nak code web banner leh? nk ltk kat blog sayer..

[Reply]

..
 
Comment by akak yOna
2009-12-07 16:28:22

khai… saya dah email awak.. nnt awak balas yer.. saya pun peminat setia khai.. ๐Ÿ˜‰ bile nak lepak oldtown dengan sy lagi… :O

[Reply]

..
 
Comment by EyraHanyfantasy
2009-12-13 14:30:54

selama ni jadik silent reader justkhai , cmne leh terlepas pandg ‘about khai’ ni? hahaha.. ampunn~
perjalanan hdup yg sgt kool ๐Ÿ˜€

[Reply]

..
 
Comment by Suri
2009-12-24 14:01:37

semoga kejayaan akan menjadi milik anda lagi..dan lagi.. :8

[Reply]

..
 
Comment by Aqif
2009-12-31 18:00:56

Rasanya macam saya jauh je ketinggalan sebab sebelum ni asyik jadi silent reader je. Papepun, you are the best Khai!

To your success!
– Aqif

[Reply]

..
 
Comment by coklat koko ben
2010-01-07 03:51:52

nu’ year
nu’ life
nu’ hope

“keep it up”

– koben ๐Ÿ˜€

[Reply]

..
 
Comment by muslimgirl
2010-01-08 21:52:47

assalamualaikummm…hehehe….. bagi yang penulis komen ni anggaplah saye tak yulis yang komen saye kat atas tu…. tu mase saye tak matang ag… ni da besar ckit da bley piker gak lah…. malu sangat rasenye bile bace balik…… hehehe….. soriyer mr. khai……. sori sangat cuz slalu kacau…. sori sengsangat yer all friends kat cini…. eeiiiiii…. malunyer!!!!!!!!!!! hi…hi…hi…

[Reply]

..
 
Comment by muslimgirl
2010-01-10 15:45:13

assalamualaikum…. hai mr khai n friends…. lame tak mengomen…. hehehe…. tahun ni mgkin tak bukak sangat kot justkhai ni. sebab busy ckitlah.. tapi wat eve tetap akan beruasaha untuk bukak justkhai ni. ok… mr. khai….. chaiyok2!!

[Reply]

..
 
Comment by FaisalReza
2010-01-11 03:18:24

Salam,
Khai panjangnya kisah hohohh, ni buleh buat novel ni, nnt aku upah orang pastu create novel pasal ko n blog ko, xpu terbitkan biografi pasal ko. :choler:

[Reply]

..
 
Comment by Lin
2010-02-06 07:29:07

i’ve never read such a long-detailed blog before.. the blogs that i’ve read so far, are quite boring.. mostly abt the writer’s lame sad love story & their blogs are dull.. but i found u (i mean ur blog) quite interesting.. lot of colour & creative… & the headline.. “cinta ku tertinggal di cyberjaya”.. its very ๐Ÿ˜Ž & nice.. too bad, u’re on opposite side of the causeway bridge.. would’ve been nice if u’re nearer… =(

[Reply]

..
 
Comment by zaxd
2010-02-15 02:58:06

blog niy superb arr!
entri2 khai smuenye menarik…especially yg psl ICT

hope you’ll be a successful blogger ๐Ÿ™‚

hurm ,yg sebelah pic handset n-gage dlm entri handset n-gage yg hilang tu khai eh??

[Reply]

..
 
Comment by asri
2010-02-17 14:24:13

ade main cabalsea ๐Ÿ™‚ x?..

[Reply]

..
 
Comment by wanie
2010-02-24 20:43:48

khai~~~

[Reply]

..
 
Comment by din
2010-03-13 19:23:33

bro aku xtau nk gtau kt mne so cni jela..xyah approve la..aku da mention ko pnye blog dlm aku pnye..untuk kontest dr ariffshah..tkut ada selisih phm..thaknx bro sbb bg bnyk tip dlm blogging ni..tq sngt2..

[Reply]

..
 
Comment by ELIEYA
2010-03-27 17:41:42

NICE BLOG.. ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
Comment by iffa yuna
2010-04-03 00:39:32

dh bc entri ni berbelas kali tp xpenah bosan pun cz bminat sgt rs nk kenal insan istimewa n bbakat mcm khai ni..huhu ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
Comment by Bestari
2010-04-15 14:34:39

Seronok eh menjadi Khai.. jadi sape pun tetap seronok asal tau mencari keseronokan.. jgn berseronok-seronok sgt.. nnt jadi dua ronok… muahahaha.. itulah saja pesanku wahai si mambanggg..

[Reply]

..
 
Comment by mm275
2010-05-07 15:19:56

bru terlekat kat blog ni..
n bru je tamat mengenali empunya blog dr penulisannye..
byk gak persamaan.. ๐Ÿ˜€

anyway best of luck k!

[Reply]

..
 
Comment by -jUe-
2010-06-07 02:45:28

khai…teruskan usaha…semoga terus berjaya… susah utk anak muda zaman sekarang macam awk ni nak buat ape yg awk usahakan sekarang…semoga ALLAH berkati kehidupan mu..bahagialah org tua mu mempunyai anak seperti mu khai.. ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
Comment by Zik
2010-06-10 20:08:31

salam khai, nak password tgk portfolio boleh? tq

[Reply]

..
 
Comment by muhammad amin
2010-06-25 03:31:32

salam…ang nie mcm memberi semangat kpd km la untk trs berjaya cam ang..(serius x tipu)…wlubgimanapun aku nak berjaya cam ang..tp dlm bidang len lah..hu3…

*p/s:klu blh aku nak ngengot sngt ko nie..blh x..?klu blh nak password untk porfolio tu..he3..tu pun klu sudi memberi…
๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
Comment by arif
2010-06-30 22:02:09

salam khai. nice blog. aku kagum. wlopun ko muda lagi,tapi dh bjaya bukak minda cari duit lebihh..hehe 8)

[Reply]

..
 
Comment by rayban wayfarer
2010-07-06 01:39:09

very informatif blog keep update

[Reply]

..
 
Comment by sox
2010-07-13 11:47:48

hurm….. ๐Ÿ˜‰

[Reply]

..
 
Comment by ain
2010-07-18 21:45:18

yg pakai sua pendek kt pool tu sape ek
coz khai x penah ade sua pendek

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2010-07-19 00:05:34

Ain, khai le tu.. seluar pendek ada (baru je beli) sebab nak pakai untuk mandi.. kalau nak pakai jalan2 kedai mamak ke, kim salam je la.. Hehehe..

[Reply]

..
 
Comment by ekinnnnnnn
2010-08-07 02:04:18

nice blog dude.. ๐Ÿ™‚
bila nk tunjuk muka u khai..
so excited nk tgk..
lalalala~

[Reply]

..
 
Comment by fz
2010-08-13 11:06:08

sy sgt respect dgn blogger yg menulis dlm bhs malaysia yg ejaannya bgus dan skema mcm blog ni hehe;)
menyampah btul nk baca kalau ejaan tahpape, sakit mata nak baca haahaa ๐Ÿ™‚

teruskan usaha anda!!! hehee ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
Comment by arifz
2010-08-16 17:47:01

luv justkhai.com , scukz.com

[Reply]

..
 
Comment by akulah mean
2010-08-18 05:58:01

salam…
aku ske org creat-if cm ko khai…
trus kn jd owang creat-if..jgn benti sparuh jln….kay..

“8) bia ht jiwang, jgn ht penoh sawang”

[Reply]

..
 
Comment by ciko al fayed
2010-10-03 10:34:30

best blog ko nih…tak bosan sebab simple..(psl aku malas pikiaq hehe XD)…keep it up…good luck ntuk kareer anda plk pas ni…
naik lebam tgn aku ni pasal drag mouse… ๐Ÿ˜‰

[Reply]

..
 
Comment by K.A
2010-10-07 20:35:40

gua tau website nk dptkn font2 yg gile b@b! cool!!sory Khai carut kt blog ko..hang msok sini haa (http://dafont.com/) ๐Ÿ™‚

[Reply]

Khai Reply:

dafont rasanya mmg tempat designer nak kutip font best best.. hehe..

[Reply]

..
Comment by Khai
2010-10-08 01:48:05

dafont rasanya mmg tempat designer nak kutip font best best.. hehe..

[Reply]

..
 
 
Comment by arnamee
2010-10-21 12:05:18

Salam khai.

*Anem bukan peminat khai, tapi peminat blog2 khai.hihii:-)
thanks for sharing everything – dalam dunia sementara ni ๐Ÿ™‚

and, semoga cepat disatukan dengan rosmerah:-)

[Reply]

..
 
Comment by ggborhan
2010-11-25 06:54:57

saya berbanggga ada blog mcm nie yg dpt bg byk ilmu dr segi barang, tips n everything. thank a lotz dapat kongsi ilmu n dpt membantu bangsa kita 8)

[Reply]

Khai Reply:

Sama-sama Borhan. Yang baik jadikan tauladan, buruk jadikanlah sempadan ya.. ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
Comment by Khai
2010-11-25 12:54:51

Sama-sama Borhan. Yang baik jadikan tauladan, buruk jadikanlah sempadan ya.. ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
 
Comment by Nazihah
2011-02-04 14:51:35

slm, waa.. sangat impressive. awak pandai perihalkan diri awak sendiri dengan begitu detail, no wonder la, dari segi penyampaian awak dalam penulisan, idea and pandangan, sangat jelas dan sampai dalam fikiran, terus ke hati. cakap pasal hati, saya sangat tertarik hati dengan personaliti awak, walaupun tak kenal sangat pun, i’m sure awak ni mesti orang yang baik, dan disenangi dalam pergaulan kan. awak sangat jelas dalam apa yang awak minati dan apa yang awak ingin capai dalam hidup.Sungguh. Alangkah ruginya la ex-gf tu sebab lepaskan lelaki macam awak. Awak sangat menarik dan istimewa, nak saja saya promote diri sendiri, minta awak ambil saya jadi isteri.(kekasih tak nak la, tak baik. I don’t want the relationship to be in the past, I want it to be in the future, saya nak ia berakhir dengan perkhawinan yg berkekalan hingga akhir hayat. bersediakah awak nak beri komitmen?? haha, ayat tak bleh blah kan. *blushing right now) Terima kasih (ikhlas dari saya) kerana terus menulis something yang worth-reading and worth to share, awak memang seorang yang kreatif, jangan sia-siakan dan syukuri la bakat yang dikurniakan ni ye. By the way, I’m only 20 years old now (jangan pulak fikir saya ni tua dari awak ek, haha). ok, semoga berjaya dunia akhirat.

[Reply]

..
 
Comment by Nazihah
2011-02-04 15:12:02

Ops, don’t get me wrong. saya saja baru tau awak dah ada cinta hati. Alright, semoga hubungan berkekalan hingga ke jinjang pelamin, berkekalan hingga akhir hayat.

[Reply]

Khai Reply:

Salam Nazihah.

Terima kasih kerana meminati blog ini dan penulisan saya. Hehe. Ya, saya dah punya kekasih hati dan kami dah pun merancang untuk mengikat tali pertunangan, insyaAllah. Kita boleh jadi kawan kan? hehe. Thanks again Nazihah..

[Reply]

..
Comment by Khai
2011-02-07 01:16:04

Salam Nazihah.

Terima kasih kerana meminati blog ini dan penulisan saya. Hehe. Ya, saya dah punya kekasih hati dan kami dah pun merancang untuk mengikat tali pertunangan, insyaAllah. Kita boleh jadi kawan kan? hehe. Thanks again Nazihah..

[Reply]

..
 
 
Comment by Hafizul
2011-02-11 23:30:09

syukur alhamdulillah.. khai ni amat baik orgnye.. hrp2.. rmi laa org yg mcm khai ni ye.. oops! da lari drpd question yg sy nk tnye nih..
abg khai oh abg khai~ (woot!)
ape ciri2 blog yg chantek n menarik yg disukai org.
p/s:sy menggunakan blogger 8)

[Reply]

Khai Reply:

Hi Hafizul, try baca entri ni.. http://justkhai.com/blog/10-sebab-blog-dikau-sungguh-annoying/

[Reply]

..
Comment by Khai
2011-02-12 04:40:04
..
 
 
Comment by Hafizul
2011-02-12 10:12:25

bleh ker bdk2 U18 ber’blogging’ mcm khai n the gang nih?

[Reply]

..
 
Comment by Hafizul
2011-02-12 15:32:48

actually,sy ni pon.. bru brjinak2 dengan blogging world nih.. al-maklumla.. newbie la ktekn.. hrp2 khai dpt la ajr gue berblogging.. hihi

[Reply]

..
 
Comment by rinhanikoma
2011-02-18 16:38:58

1st time bce blog khai mse search resort tuk gathering, kua blog khai mse kt ilham resort pd..nice la ur blog n inspiring..actually adik i pn sgt minat ngn multimedia nih..mmg leh bayangkan betapa beruntung nye adik beradik khai cz i pn camtu, pape hal pasal IT sume leh refer kt dia. free tech in family haha..anyway all the best for u khai..moga wishlist u tercapai ek..

[Reply]

Khai Reply:

Hihihi.. Thanks Rinhanikoma.. <3

[Reply]

..
Comment by Khai
2011-02-19 05:41:09

Hihihi.. Thanks Rinhanikoma.. <3

[Reply]

..
 
 
Comment by Yang Areff
2011-02-26 01:22:42

Menarik dan bermaklumat, tahniah!

[Reply]

..
 
Comment by jayyyrul
2011-03-04 02:23:18

aik?,. Mcm mana aku boleh trgerak nk bace sal ko ya?,. Dh lh pnjang pulak tuh,. Haha Nway mmg bez citer sal ko,.. Aku pun minat gk pasal blogging,.. Since brblog start form 2,.. N tp slalu x dpt update,.. Sbb mst utamakan study dulu,.. Kiki,.. Skarang dah lpas spm… Tgh tunggu result g nih,.. Hope dpt result yg ok. Sementara menunggu result,. Dpt lh gk aku kembali bradsense,. Brnuffnang,.. N baru jer nk bli hosting n domain yg first promote dr encik khai…erm,.. Tnya2,.. Bez ker study kt limkokwing tuh?,. Berapa kos ya?,. Hehe..

[Reply]

..
 
Comment by jayyyrul
2011-03-04 02:39:14

hope khai lebih berjaya lagi,.. Dan selalu share info yg brmaklumat … Good luck n congratz 4 ur archievement!

[Reply]

..
 
Comment by mamat
2011-03-15 21:23:19

dasyat2…mamat boleh jadikan sebagai idola…

[Reply]

..
 
Comment by Ila
2011-03-19 12:56:10

“My Name is Khai and Iโ€™m Not a Terrorist….”
Nak tanya Khai.. Ni skrip dri filem mana ek?

-kalu nak kata Khai tiru tajuk cite My name is Khan tak logik sbb artikel ni ditulis oleh Khai SEBELUM “My Name Is Khan” dikeluarkan…Tahun 2006
Atau “My name is Khan” tiru Khai? heheheheeh…

I’m so proud with u Khai….

[Reply]

..
 
Comment by landax
2011-04-19 21:12:55

ye..aku tau ko tulis ni dah lama..tapi baru skang aku habis baca =) nice profile! now i know a lil bit bout KHAI

[Reply]

..
 
Comment by sara
2011-05-14 01:21:34

khai punye bufday same dn my sis la,,, ahaks,,, i was so excited pasal die x suke tarikh bufday die .. even same year maa =)

[Reply]

..
 
Comment by ash kutcher
2011-07-17 02:24:05

errr, tetibe tatau kenape pagi2 bute aku selak sini kan..hahaha..nahh ni sile betolkan..

Mungkin kerana sampai sekarang still dipanggil ‘adik’, Khai bila dihapan family seperti menjadi orang lain. – suppose to be dihadapan kot..?

Tidak mempunyai walau 1 (satu) pun seluar pendek. – err, aku tgk pix yg dekat pd tu ade je selua pendek..sah ni lame punye kan, ko hapdet just tambah je isi, xde tuka2..:)):))

k, last but not least, semoga ko bejaya dalam ape je yang ko buat..pekerjaan, percintaan, pelajaran etc etc etc..hahahah. just be yourself =)

[Reply]

..
 
Comment by plain jane
2011-08-17 23:21:16

Salam,

Kisah Khai ni mcm Mark Zuckerberg plak ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ , mmg gila IT sejak kecil tapi apa2 pun Khai berjaya buat sesuatu seiring dgn minat Khai. Teruskan!

[Reply]

..
 
Comment by MeiAx HRC
2011-09-11 02:47:21

Salam,

Khai,mcm mana nak register blog khai ni?
ada log in jer

mei baru jer lepak 2-3 ari lepas(sbagai pembaca je la..^^)

btw,nice blog,gempak abes!!!^^ ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
Comment by kotak
2011-09-12 23:56:13

test tengok…

[Reply]

..
 
Comment by affan
2011-11-03 04:52:28

bro..boleh bagi email x..i nak dealing n discuss u lah..about publish and advertising..tq..

[Reply]

Khai Reply:

Email kan ke support [at] ohmedia.my

[Reply]

..
Comment by Khai
2011-11-07 18:30:00

Email kan ke support [at] ohmedia.my

[Reply]

..
 
 
Comment by farah fadieyla
2011-12-03 22:04:36

huhuhu. panjangnya. tapi best bace. moga terus success. ๐Ÿ˜€
ps : ajarkan Ara tuk jadikan blogAra more intresting

[Reply]

..
 
Comment by dinaizzati
2013-03-28 03:41:21

hi khai! best bace blog awak.. seem u are ManUtd fan btul ke?? klu btul, sy nk ajak awk n wife join mymanutd official MU fan club kt malaysia selepas MUSC (man utk supporter club) Malaysia. ni serius tau mmg official kt malaysia. yg lain2 club tu unofficial. ok hearing from u soon.

[Reply]

Khai Reply:

Wow wow wow.. Camana nak join tu? Hehe.

[Reply]

..
Comment by Khai
2013-04-04 10:38:22

Wow wow wow.. Camana nak join tu? Hehe.

[Reply]

..
 
 
Comment by mahadzira
2013-04-04 21:48:44

Salam Khai, cayalah bro you masih muda lagi..
to date facebook like million over..wow tahniah selamat stylo mylo….salam

[Reply]

..
 
Comment by TechPalm
2013-08-02 22:40:44

hepy birthday bro khai!! Ada impian untuk jadi berjaya macam bro dan tengah berusaha kearah tu. Enjoy ur life!

[Reply]

Khai Reply:

Thanks bro! Sama-samalah kita ya untuk mencari kejayaan. Hehhe ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
Comment by Khai
2013-08-04 00:04:45

Thanks bro! Sama-samalah kita ya untuk mencari kejayaan. Hehhe ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post