4 Software percuma wajib download.

469 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Oh tidak, semalam motor Khai dilanggar tanpa izin oleh dua orang mamat Iran yang baru nak belajar naik kereta mungkin. Khai parking di tempat motor macam biasa. Dan Satria GTI ni dengan selamba badaknye melanggar deretan motor yang parking di situ. Ada beberapa motor yang tumbang dan motor Khai berganjak sedikit kebelakang. Masa kejadian, Khai tak tahu menahu. Tengah busy buat assignment mungkin. Saksi yang ada masa tu hanya panggil owner kepada motor yang tumbang tu je. Khai dia tak panggil sebab bila lihat dengan mata kasar, 125zr yang baru ku beli 3 minggu lepas tu memang tiada langsung cacat celanya. Tapi bila Khai belek motor tu, Fox depan bengkok siot. Fox original tu. Damn! Breakdisk juga mungkin bengkok. Sekali lagi, Damn! Breakdisk original tu!!!!

Kawan Khai yang motor tumbang tu dah deal mintak RM200 dan dah dapat pon petang tadi. Khai baru deal petang tadi dengan mamat iran tu. Khai awal-awal dah buat persediaan dengan membawa team-team gangster dan juga team-team baik. Sebagai backup kalau mamat tu nak cari pasal. Deal punye deal, Khai yang hancus english ni boleh speaking tak pasal-pasal. Haha, ini semua kerana 125zr itu yang tak henti-henti menangis kesakitan dari semalam. Nasib baik mamat Iran tu Ok. Kalau tak memang kena debik. Kitorang kat sini semangat setiakawan tu kuat. Mana boleh nengok kawan-kawan susah kan. So mamat Iran tu bersetuju untuk membayar ganti rugi. Nasib kau nak bayar, kalau tak tidur lokap ko malam ni. Dia suruh hantar workshop, tukar apa yang nak tukar, then dia bayar even beribu pon. Ah, Khai tak kira, Khai nak semua barang ori balik. Naya la ko nanti mamat Iran baru nak belajar kereta oi.. gambar motor ada Khai tangkap, tapi tak sampai hati nak publish kat sini.

Itu saja daily craps untuk hari ini. Neway, kalau korang perasan, dah lama blog ni tak mem’promo software2 terbaru untuk korang. Tak macam dulu lagi. So hari ni Khai nak promo dua software tarbaru dan dua software pilihan Khai.

Winamp Media Player 5.52

winamp_baru.png
Mungkin ada yang masih tidak tahu, Winamp kini sudah ada versi baru. Interface yang sangat sesuai untuk mereka yang menggunakan Windows Vista. Pelbagai sebab kenapa korang perlu download. Boleh rujuk sendiri di official websitenya.Khai tahu, setiap orang ada Media Player kegemaran mereka sendiri. Ada yang suka iTunes, ada juga yang suka Winamp mahupun pelbagai jenis yang lain. Tapi pada pendapat Khai, apa guna kita install Windows XP atau Windows Vista disertakan sekali dengan Windows Media Player? Kenapa tak guna? perlu ke nak makan hard disk korang tu sedangkan fungsinya sama sahaja. Kalau nak cakap kau tak suka support hasil keluaran Microsoft, habis kenapa guna produk mereka? Khai cukup tak suka dengan mereka yang anti Microsoft kerana barang mereka mahal dan cekik darah tapi dari awal belajar menaip, tak pernah beli Windows yang original pun.

Nokia PC Suite 6.85 Release 14

nokia_pcsuite_baru.jpg
Kepada pengguna Nseries, dapatkan juga Nokia PC Suite terbaru ni. Memang jauh lebih baik dari sebelumnya. Interface juga macam biasalah, semua nak ala-ala Vista. Kali ni, data-data dah boleh di’drag terus mengikut kemahuan korang. So kalau berminat, boleh download di Softpedia. Tiada masalah kepada pengguna XP mahupun Vista.

GOM Player

justkhai_gom.jpg
Lupakan FLV Player, VLC Player, Real Player atau apa sahaja player third party yang korang gunakan sekarang. GOM Player terlalu mengujakan Khai. GOM Player mampu memainkan file mp3, dvd, real, mp4, avi, dan apa sahaja format yang ada. Jika ada yang tak boleh main, korang akan dihantar terus ke website mereka untuk mendownload plugin bagi format yang tidak terkandung dalam package default installer. Khai pernah menulis mengenai GOM Player suatu ketika dulu (di sini), bacalah untuk korang mengetahui lebih banyak kelebihan GOM Player ini.
Download GOM Player di sini. orang dah download taw!

DeskSpace


live preview, click sinih
Pernah bermimpi untuk mempunyai 4 Desktop dalam 1 PC? DeskSpace akan menjadikan impian anda sebuah realiti. Eceh, ayat tak leh blah. Khai sangat teruja mempunyai DeskSpace di dalam notebook ni. Contohnya, korang tengah banyak tab kat taskbar windows. Tiba-tiba member korang nak guna sekejap. So mesti korang takut tab tu akan terpadam kerana banyak perkara penting yang masih terbuka. Begitu juga kalau korang rasa terlalu banyak tab sedang terbuka, dan korang perlukan satu desktop yang clean untuk tidak menyakitkan mata. Dengan DeskSpace, korang boleh switch ke windows baru tanpa perlu log off untuk pergi ke user account yang lain. Betul, ini wajib korang download dan tunjukkan pada rakan sepejabat mahupun sekolah. Mereka mesti akan cakap, Aku nak wei!! aku nak!!.
Download DeskSpace di sini. orang dah download taw!

So kalau dah cuba, Ok tak?

UPDATE: 02march..

Internet Download Manager with Crack

Ada request kat bahagian komen dari saudari Eriyza, so Khai letak di sini je. Internet Download Manager adalah satu lagi software yang wajib di download untuk siapa yang mahukan kelajuan download berkali ganda dari yang biasa. Korang juga boleh pause download proses tu dan sambung pada bila-bila masa je. Kalau line internet korang tiba-tiba putus, IDM automatik akan pause’kan dan korang boleh sambung balik lepas tu. URL file download tu juga akan disimpan oleh IDM. So memang tiada cacat celanya jika korang install IDM dalam pc dan gunakan. Memang berbaloi bak kata Kamdar.
Download IDM di sini. orang dah download taw!

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 6:16 am 2 March '08 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 469 views
Dalam kategori: Daily Craps | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

56 Comments »

Comment by syuxx
2008-03-02 08:58:44

aku pecinta winamp player.
nak try jugak gomplayer. ekeke
btw, macamana khai buat yg “1 orang dah download taw!” ???
^^V

..
Comment by Khai
2008-03-02 12:00:01

gunakan plugin download counter dari http://www.yellowswordfish.com/

..
 
 
Comment by Fahmishah
2008-03-02 09:14:47

aku dah x pakai nokia pc suite.sebab aku pengguna sony ericsson sekarang

..
Comment by Khai
2008-03-02 12:00:53

SE yg mana 1 ko pakai? mesti yg gempak ni..

..
Comment by Fahmishah
2008-03-03 00:07:01

ada lah skit2…x gempak macam n73 music edition ko.

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by maeng129
2008-03-02 09:41:09

lek laa bro.. aku nyer moto baru jer jatuh.. licin nyer pasal..
brek lever bengkok.. tu jer laa. tp kesian gak dkt moto ko.. fork bengkok?? hebat betul mamat tu bwk kete

..
Comment by Khai
2008-03-02 12:03:21

motor khai tu tengah stand 1. handle tengah lock.. so bila kereta tu langgar dari depan (time handle lock), dia langgar kat area tayar.. so handle yg lock tu membuatkan tayar tu termasuk sedikit ke dalam sbb dia langgar dari tepi tayar.. so handle takde ape ape, fork yang bengkok kot.. maybe je atas pengamatan khai dan kawan2…. so kene bawak kedai dulu la..

..
Comment by maeng129
2008-03-02 19:03:36

khai tunjuk gambar leh??
aku nak tengok..
nnt aku bg gambar moto aku lak oK??

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2008-03-02 22:03:44

ok bro, insyaAllah, malam nanti khai update gambar motor tu kat entri ni..k

 
Comment by maeng129
2008-03-03 00:06:40

huhu thanks.. nnt besok aku masukkan gambar aku lak..
sedih utk ko br 3 minggu dah kene langgar..

 
Comment by Khai
2008-03-03 03:18:21

itu la.. kalo kita yg salah ok gak.. leh terima.. tapi atas kelalaian orang yg takde kene mengena langsung plak tu ngan kita… and motor tu parking punya la elok elok x kacau orang.. tapi dah nak jadi kan.. redha je la.. ade hikmah nye tu. hanya Khai yg tahu apa hikmahnya.. ๐Ÿ™

 
 
 
 
Comment by hanep
2008-03-02 10:02:07

2 la pasal.. adeih. hebat mamat tu..

ak xpakai winamp baru tu.. xbesh. pendek kate, winamp scuks!,, meh ramai2 pkai Jetaudio!! sound besh, costumizable, and besh besh lah…

..
Comment by Khai
2008-03-02 12:04:22

yups, even khai x pakai winamp baru ni pon, khai ngk ramai member khai pakai.. khai lebih prefer version yg sebelum dari yg baru ni..

..
 
 
Comment by sekret
2008-03-02 12:08:11

Uhuk2..sian khai motor hang jadi cam gitu..takpola..

nanti da repair ok balik..alang2 dia nk bayar seribu tukar la kasi up lagi =p

btw..deskpace tu lebih kurang cam beryl n compiz je yer function dia dalam linux.

P/S:nice blog anyways ๐Ÿ™‚

..
Comment by Khai
2008-03-02 22:04:44

ooo ye ke.. kira linux dah lama la mempraktikkan menda2 ni.. windows je x mahu.. even vista pon.. nasib ada deskspace ni..

..
 
 
Comment by khaiphotography
2008-03-02 13:52:10

hahahaha winamap mmg x besh. lembap time nak open. jet audio gak besh!

GoM player pn besh. aku suka gOm pLayer

aLahai siaN ko kaN kHai.
motOr baru bLi dh bNgkok saNa bgKok sini.

maMat tu aSaL blJar kat siTu. x dew tmpt laIn kew nK blja keReta. seNggggaaLL

..
 
Comment by titan
2008-03-02 14:14:08

Aku dah pakai GOM player, FLV player, winamp dan memacam lagi. So aku decide, aku download yg ke 4 tu..

..
Comment by Fahmishah
2008-03-03 00:09:41

aku xleh ar pakai bnyak2 ni…semak pc aku.

..
Comment by Khai
2008-03-03 08:08:07

itu lew.. better kalau software yg functionnya lebih kurang, kita decide ntuk amik yang paling bagus.. so lebih sihat kepada pc dan memudahkan kita.. huhu..

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by MK
2008-03-02 15:40:20

“.. anti Microsoft kerana barang mereka mahal dan cekik darah tapi dari awal belajar menaip, tak pernah beli Windows yang original pun”

huk3. terasa.
cdey….

..
Comment by Khai
2008-03-02 22:07:55

hukhuks.. tapi khai x anti dengan mereka yg berterus terang.. wakakkaa

..
 
 
Comment by Eriyza
2008-03-02 16:21:06

Tq Khai, dah pakai Gom player masa Khai promote dolu. Nak mintak idm ngan keygen bleh tak?? ๐Ÿ™‚

..
Comment by MK
2008-03-02 23:55:16

saya anti keygen. he3 j/k

..
 
Comment by Khai
2008-03-03 03:10:24

ok kak eryiza, dah letak atas tu.. donlod lew..

..
Comment by Eriyza
2008-03-03 13:20:53

Mekaseh daun keladi Khai. Ada satu lg software yg akak xleh donlod yaitu Screen Recorder. Kalo Khai maseh simpan, sudilah kiranya upload. Jangan maghah noo. ๐Ÿ™‚

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2008-03-04 14:32:19

dah upload balik.. so akak leh donlod balik ok..
ni url dia..

http://www.justkhai.com/5-software-ada-boleh-tiada-pun-boleh/

tq ๐Ÿ˜€

 
 
 
 
Comment by KNizam
2008-03-02 19:05:34

saya suka ngan winamp ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by sallikin@nikillas
2008-03-02 19:59:42

aritu aku dah guna GOM player neh..
tapi bila pasang tv series atau muvi, x leh nak load subtitles..
tu yang frust tu..
aku guna Media Player Classic untuk tgk citer pastu winamp untuk dgr lagu.. hik3..

..
 
Comment by Qaiyum
2008-03-02 20:05:56

Info Best!! Perbanyakkan Info Sebegini Ek.. Hehe..

..
 
Comment by MK
2008-03-03 00:05:52

saya penrah eksidenkan motor member…
patah fork gak
kena ganti rm200
sejak hari tu fobia nak naik moto dah.. huhu

..
Comment by Khai
2008-03-03 03:16:57

waa, kalo motor eksiden fork patah, ape la jadi ngan orang yg bawak motor tu ye? heheheh.. eksiden ngan ape bro?

..
 
Comment by MK
2008-03-03 11:12:16

orang yang bawak motor tu sempat lompat keluar. hehe

uhm. segan nak cakap. eksiden dengan tembok kedai. bukan tembok, ala.. lantai yang ditinggikan sedikit apabila memasuki satu-satu kedai itu. hu3

..
Comment by deennasour
2008-03-03 15:14:06

owh…patutlah ko ari tu ckp ko tak berani bwk moto~
ngiah ha ha~

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by Khai
2008-03-03 20:04:39

hehe, takpe.. kereta lebih selamat.. so lepas ni, sama-samalah kita berhati di jalan raya.. hehehe..

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by MK
2008-03-04 12:01:04

deen: hu3, kantoi dah kisah lama.. erk

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by deennasour
2008-03-03 15:12:40

wah!!!
buta ke mamat iran tu?
isy2…
semuanya sungguh mengujakan,
byk2 tu,
software nokia pc suite utk model hp N series tu yg deen ade..
wakaka…padahal guna hp kepala 3…nngehe..
kwn punya pasal la…
kilang pengedar mp3 hp diorang~

..
Comment by Khai
2008-03-03 20:05:44

hp kepada 3? camane tu deen?

..
Comment by deennasour
2008-03-07 02:01:32

model hp kepala 3….3310, 3315….
khai model hp kepala N….N70,N73…tu le…
bukan kepada….kepala la khai~

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2008-03-07 05:32:16

eh kepala.. salah tulis tu.. kepada plek.. hehehe.. oooo, henpon yg mula(kepala) dari no 3… hehehehe…

isk, nape x tukar henpon lagi deen oiii.. biarpun kita boleh cakap just guna ntuk call or sms je, kene gak ikut perkembangan zaman.. alalala.. hehehe.. takde ar, sekurangnya takde la bosan time tengah bosan.. leh gak dengar lagu ke ape.. main game ke… hehee..

 
 
 
 
Comment by musnaz
2008-03-03 15:31:38

memang best desktop yang 4 kotak tuh. menangis-nangis aku kagom. thanx khai!

..
Comment by Khai
2008-03-03 20:06:57

hehehe, bro kalau tak cukup tissue, khai ade tissue lebih.. hehehe.. neway, u’re welkom..

psstt: bro Musnaz komen tentang DeskSpace tu… jgn ade yg x paham plak.. so donlod untuk mencuba sendiri..

..
 
 
Comment by WaWa
2008-03-04 19:23:07

dlm lima software yang ko list-kan, aku minat yg no 4 tu je. hahaha. (tapi x download lg)

..
 
Comment by catzer
2008-03-06 10:50:24

Aku rasa aku cuma install mp3 player tu jerk..kekeke..lain2 tak berkaitan ngan hidup maya aku.

..
 
Comment by azleah
2008-03-06 14:21:11

aku tak tahu la nak cakap apa.
klu nak main lagu kat winamp player ni
lagu tu mcm kena potong je :'(
laptopku dah nyanyuk ke, aku yg x reti donlod ke..
atau.. mmg suwei winamp ni ( <- yg ni x mungkin kot)..

gom best la.. ๐Ÿ˜‰

..
Comment by Khai
2008-03-07 05:28:59

erk, leh plak gitu.. ke fade in fade out je?

..
 
 
Comment by gie
2008-03-06 18:19:53

selamat sampai pingback aku…hurey..thanks khai…. :p

..
 
Comment by maeng129
2008-03-09 20:23:33

khai moto dah sehat ke blom??

..
 
Comment by azleah
2008-03-14 15:31:38

ada sesetengah lagu je khai yg winamp tu xleh play..
entah la… nnt la rujuk pada yg pakar

..
 
Comment by amir
2008-05-27 09:54:04

emmm..nk ambk lisen key untk kaspersky kt mne ek??yg v7….

..
 
Comment by adliotto
2008-12-31 14:40:56

bpk best deskspace tuh…
thx… ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by nadiah
2009-01-05 14:37:51

dah cuba desk space, million thanks to u khai, ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by darz
2009-05-22 16:14:16

khai… nk tanye…
desk space tu, after activate… dia remain jap je…
after few seconds, it changes to normal desktop…
camne nk remain desk space tu longer?

..
 
Comment by Am
2009-10-18 11:14:20

aku mmg minat ngn software2 pc yg cool2 nih..
btw,sesape kt cni yg taw cne nk crack kaspersky 2010?

*khai,meh cni email myspace ko,aku nk tambah

..
 
Comment by amor
2010-07-01 19:56:01

gmpk r…bez dpt dwld sndri…jd lk 2…gne DeskSpace spe yg lom try… :love:

..
 
Comment by fiza
2012-02-27 06:10:39

saya dah try guna internet download manager…sangat senang untuk download tapi sayang…30 hari sahaja.skang kene register,,,tp bile cuba register x boleh..saya pon x taw masalah aper…skang saya tidak dapat download apa2 lg…macam 2 software saya cube tp gagal..sangat frust

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

  • Ayat Ayat Cinta..!!

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?