Photos: Pesta Gay di Malaysia.Yeah!

24,324 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Jika kau seorang gay, kau boleh menjawab kau tidak minta untuk dilahirkan begitu. Jika kau seorang gay, kau boleh menjawab bukan kau yang minta mempunyai perasasaan sukakan kaum sejenis. Jika kau seorang gay, kau boleh menjawab itu hak kebebasan manusia. Jika kau seorang gay, kau boleh menjawab itu aku punya pasal.

Akan tetapi, jika kau seorang muslim, kau boleh menjawab begitu, ketahuilah kau adalah makhluk Tuhan paling keji. Bukan paling seksi ok. Hehehe. Hurm, gejala gay atau hubungan lelaki sesama lelaki kat Malaysia ni boleh dikatakan sudah agak normal dan biasa. Boleh nampak kat mana je lagi-lagi kat KL & Melaka. Diorang boleh berpelukkan dan meraba sana sini tanpa rasa malu.


Apelah nasib perempuan-perempuan zaman sekarang ni ye. Dah dapat lelaki yang menyayangi dunia akhirat, di tinggal-tinggalkan (ade yang terasa?). Nanti dapat suami gay, baru padan muka (tiba tiba teringat kisah Erra, Yusry dan Adam. Ops!). Teringat cikgu kat sekolah Khai dulu, bujang terlajak Cikgu Omar dan Cikgu Azmi (memang nama sebenar). Beberapa tahun lepas dia kahwin dan masing-masing bercerai tak sampai setahun pun. Rupanya berkahwin pun sebab desakkan keluarga. Kira nak jaga hati mak kat kampung yang taknak anak dia jadi bujang terlajak padahal tak tahu siapa sebenarnya anak dia. Teringat lagi masa kawat KRS tahun 2005, masa latihan dia boleh suruh Khai dan kawan-kawan berkawat tanpa baju. Then tahu ape kitorang nampak, ada ‘benda’ tegak beb. Naik bulu roma satu badan. Hahaha.

Jika ditanya Khai pendapat mengenai gay, what can i say. Khai bersyukur kerana Khai telah memilih jalan untuk tidak menjadi gay. Never. Khai masih lagi mengharap kasih sayang dan cinta seorang wanita. Masih lagi bernafsu melihat perempuan seksi dan tergoda bila digoda. Hahaha. Normal what? Akan tetapi, Khai tak pernah menyalahkan mereka untuk memilih jalan menjadi gay. kerana bukan Khai yang ada ditempat mereka, so Khai tak akan memahami sampai bila-bila apa sebenarnya yang bermain dalam jiwa mereka.






Cuma, tolong jangan katakan, yang kau telah dilahirkan untuk menjadi seorang gay walhal itu semua datang dari diri kau sendiri. Pernah dengar yang bayi yang baru lahir tu ibarat kain putih. Terpulang pada kita untuk mencorakkan. Nak salahkan didikan agama? Khai tak rasa begitu kerana Khai juga adalah kawan kepada insan bergelar GAY yang sangat baik. Sangat caring pada Khai malah Khai sendiri pernah temankan dia di Bukit Bintang suatu ketika dahulu. Masa belum tahu dia siapa. Terkejut Khai masa kitorang keluar tu, dia memang seorang lelaki sejati. Sampai je Bukit Bintang lepas kene hug dengan kawan dia yang ketara adalah gay, terus transfer jadi ala-ala pondan. Pakai rambut palsu semua. Cucuk jantan sana sini ajak main kat hotel. Khai tersipu-sipu kat tepi mengenang nasib alahai.. kawanku. Malunya aku kalau berdepan ngan mak bapak kau.

Ilmu agama yang diberikan ibu bapa dia mungkin cukup, solat tak tinggal, pandai mengaji, muka handsome dan bijak pulak tu. Apa yang menghairankan, kecacatan otak mungkin yang dialaminya. Salah satu faktor mungkin membuat dia begitu adalah kerana dia adik lelaki bongsu dari 5 beradik yang 4 daripadanya adalah perempuan. Bila masa proses tumbesaran dia melihat akak-akak melaram baju perempuan yang cantik-cantik, pekena gincu kat bibir, tepek pipi macam-macam warna dan maskara semua, manusia mana yang tak sukakan kecantikkan, betul tak? Selalu kes macam ni kan?

Dari pemerhatian Khai dengan apa yang terjadi di sekeliling Khai, fikir baik-baik sebelum hantar anak korang ke sekolah berasrama, sekolah teknik ataupun sekolah khas untuk lelaki yang pelajarnya tiada satu pun perempuan atau mungkin mereka akan learn satu subjek baru iaitu “Homosexual” atau mungkin “Bisexual” yang terdorong untuk minat pada kedua-dua jantina lelaki atau perempuan. Dulu, Khai ada tiga kawan lelaki yang memang betul-betul lelaki sejati masa kat sekolah dulu tapi bila dah terjumpa balik, terkejut.melihat perubahan drastik mereka. Dengan pergaulan terlampau dia dan kawan-kawan lelaki tanpa sempat melihat perempuan, mungkin itu yang menyebabkan dia terdorong menjadi seorang gay. Boleh dikatakan sebagai mangsa keadaan bukan?

Bergelar siswa di mana-mana insitutusi pengajian sekalipun, takkan lengkap kalau tiada golongan ini. Di Limkokwing University, kawan-kawan serumah Khai sendiri boleh buat pesta tari-menari ramai-ramai dalam bilik. Bogel ke ape, Allahualam. Yang pasti, keluar dari bilik, mesti penuh lovebite seluruh badan. Ewwwkss!!

Khai tak pernah terfikir untuk membantu diorang ni kerana Khai tahu, alasan mereka ni terlalu kuat. Salah pujukan, korang yang ditarik jadi gay. Kalau mereka ni sendiri tak cuba nak ubah diri sendiri, apa kita buat pasti takkan menjadi. Gerenti! Teringat kata-kata cikgu Khai, Puan Kamariah masa form 5 dulu, “Zaman sekarang ni pelik. Mak bapak tak kisah kalau anak lelaki bawak perempuan masuk bilik (alasan study), tapi akan risau sangat bila anak lelaki bawak member lelaki masuk bilik. Alahai….”

Kepada sahabat-sahabatku yang menghidapi masalah krisis identiti, cubalah bantu diri korang sendiri. Kalau korang dah tak tahu takut pada Tuhan, kesian lah kat mak bapak korang tu. Nanti akhirat sanggup korang lihat mereka terseksa kerana gagal mendidik anak? Ingat, ni dah bulan 12. Mahu Tsunami kali ke-2? dan ingat, Nabi tak mengaku Umat weyh!! Renung-renungkan dan selamat beramal..

Psstt: Even ini cerita mengenai gay, sama je ceritanya pun pasal lesbian (pengkid). Hurm, Khai rasa Pak Lah dah cukup bagus dah kalau dia dapat block IP Malaysia ke Guys4Men (gay website) tu. Setuju?

Ditulis pada 10:49 pm 5 December '08 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 24,324 views
Dalam kategori: Tergempar | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

455 Comments »

Comment by Truckster
2008-12-05 23:37:18

Cikgu ko dulu Gay?? WTF??

..
Comment by Khai
2008-12-06 00:12:18

mereka ada di mana mana je bro skang ni.. bebaik roomate ko tu.. hehe

..
Comment by Unveiled Undefinely
2010-05-24 15:57:11

Myb this just my opinion but I hope you all can reconsider this.

I think bebudak gay nie, kalu diikutkan arr, lagi bnyak cabaran (dugaan) yg perlu dihadapi compare to straight guy. Lemme list it some (nie from my observation n opinion jew ok)

[b]1. Dugaan diri ‘lain dari yang lain'[/b]
They dun want to be a gay but ia mcm dh tertulis dlm takdir. Allah nk uji these guy whether they can resist nafsu tu. U know diaorg lagi byk diuji dr straight one.

[b]2. Dugaan dari ‘tomahan masyarakat'[/b]
They all x terlepas dari dikutuk oleh masyarakat yg x open terhadap situasi ini. mereka boleh buat sedemikian as diaorg rase diorg perfect enough and discriminate gay like an aliens from the other planet. better tht community just keep quiet and act nothing drpada kutuk org merata2. Mintak jauh dr jadi masyarakat cmni. Comfem diorg dpt keturunan tu, baru tau. Dh tau org tu gay, buat biase sudah, asal kite x terjebak sudah. Mcm smoke arr, xkn nk disriminate diaorg jugak kalu dh kawan bertahun-tahun, just try avoid arr anyting yg membuatkan kteorg smoke.
Setahu ak, mmg arr kaum Sodom tu kene laknat di Allah tp xde plak dengar nabi luth buat public execute, bunuh puak2 Gay tu. Cume bumi kene terbalik sbb xdengar perintah Nabi Luth and Allah.

[b]3. Dugaaan terhadap ‘hidup berpasangan'[/b]
Ni satu hal, kte manusia mmg fitrah utk hidup berpasangan. Sama arr jugak bg yg gay tu. Mmg arr x boleh couple ngn same jenis tp kalu yg couple berlainan jenis tu, tak kahwin, jd perosak institusi keluarga plak. lahir anak luar nikah (bawak susah kat ari tua korunk jgak) or bg jalan mudah buang baby (ak pantang sgt sal nie, dh la x pakai condom, kalu pakai pun, x reti. Please arr, pikir jauh2 dulu sebelum zina. Ingat muka mak dulu sebelum buat)
Gay pun cm2 jugak, x terlepas dr keinginan cmtu. bg yg kuat iman, diaorg x buat arrr sex luar tabii tu. Kalu yg telanjur tu nk wat cmne. Myb rosak institusi gender, tp atleast x bunuh baby yg x dosa langsung tu (baby tu adalah manusia wei, kucing pun ak x sanggup bunuh). Celake arr kat couple yg bunuh anak luar nikah tu. :bloody:

[b]4. Dugaan nikmat ‘berkahwin'[/b]
Of course we cant allow gay/lesb marriage or this condition will spread up like a virus. Bg yg baek, diaorg tau x leh buat seks luar tabii. Nafsu diaorg pun ad bergelora jugak, mcm yg straight. U know, tht muslim are prohibited to get marry if they know they can work out for nafkah zahir n batin. Kalu gay kene force kahwin, thing not going to work out at all. Myb someday they will back to their old orientation and left their family just like tht. Cerai wei, Arasy Allah bergegar tu. Allah x suke cm2. Sorry to say, but if they know the limits then they will avoid it (the seks luar tabii tu) and masturbate all their lifetime. Kesian x dengar, tp tu arr cara diaorg nk survive, banyak dugaan tau.

[b]5. Dugaan sbb ‘ujian yg besar'[/b]
Korg ingt jd gay tu kehendak diaorg ke, at first. It’s come naturally. but when they grow up, then they start to decide either to stay like tht or make a change. and making change need a lots of effort and strength. Kte suh org berubah tp try tgk mcm mane kalu kite plak kt situasi tu. belum tentu boleh. Diaorg, si gay, kalu nk compare lagi byk bersabar dr yg straight. Kte, yg straight trus melenting sbb gelar kte gay. Mcm mane dgn diaorg yg dh lame tahan benda tu.
Mcm nie arr, diaorg nk dekat 20 tahun kene kutuk gay. They all telan jew, masyarakat pandang serong, even x buat ape2. Kte kene gelar gay skit dh melenting bawak parang. kalu mcm tu arr happen kat malaysia, msti a new news headlines, “holocaust kat malaysia sbb gelar-mengelar”. So, bagi pengutuk tu, sedar2 arr sbb myb this issue (orientation) terbawak2 ke anak cucu. I see this before my eyes and I believe in karma.

This comment is sincerely come from a guy who support WORLD HUMAN EQUALITY. No matter who you are, just be yourself and stop dicriminating people…

[i]Please vote me to be the UN (PBB) member so I can change the world into a better place. (haha, just kiddin’)[/i]
:beurk:

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by PAKCIKNGENTOT
2009-08-14 03:09:07

UDAH NEGARA MALING, LELAKINYA SUKA KONTOL SMUA NAJISSSSSSSSS KAU MALINGSIA :p

..
Comment by MiLza_gaDis ciNta
2009-08-18 15:31:55

bengap tol le mkhlk kt ats ni
x sdr dek untug
indon bnyk mrompk,mlacur dtg cni
hampeh!!
so kou pk la sndri sape maligg!!!

menumpg kt ngra org
x taw nk dok diam2
m’ggu ktntrman jer
mluat aku tgk bgsa kou taw!!

dh la msuk webste mlysia
mngutul lak org
dh taw mskin x yah le dtg bt kacou
keje leklok ni x
dtg cni kne hlau pn dtg blik
dsar muka x taw malu
x de maruah!!

i luv mlysia!!

(Comments wont nest below this level)
Comment by kery...
2009-10-13 07:06:44

bengap nyer….hindon…ko ingt tmpat ko tu bagus dan sume str8 ar…..
dasr x sedar di untung……mcm mane ko reti online???
bkn ko dok kat ngre yg palng keji ker…
boleh kawin tanpa tukar agama…
rmai yg x amalkan cara hidup islam…
lagi dasyt….kena tsunami sebab maksiat bnyk sekali….
ingt!!!!! pantang nenek moyang ader org yg lagi hina nak kutuk tempat aku….
dapat ko….bukan stakat muke ko aku pijak….
dgn pc yg ko gune untuk taip tu aku hentak
baghal…….

1 malaysia…

 
 
Comment by Johann
2009-09-30 12:11:56

PakcikNgentot@TOLOL@Impoten yang GOBLOK benar. Lihat diri kamu dan negara kamu??? Yang MERAMPOK, MEROGOLLL, MENYAMUN, MELACURRR, BODO MENGURUT, MENIPU, MENDATANG HARAM naik Sampan, dan yang akhirnya yang MAMPUS KATAK Kenak TEMBAK tepi jalan ialah BANGSA KAMU…….terutamanya yg dtgnya dari PULAU dan mukanya mcm org makan org! Kamu tu merempat di negeri org tapi tak sedar diri di untung dan tidak berterima kasihhhh! Haiwan mcm monyet pun tau bersyukurrrr…..Kamu? Jaga diri sendiri dan negara sendiri! Jangan bodo sombong dan ikut perasaaan GOBLOK saja……BErambus kau berengsekkkk!!! :p :choler: :p :choler:

(Comments wont nest below this level)
Comment by eshans
2009-10-26 22:27:08

org yg tak tau bersyukur cmni lah dier…
tak yah nk ckp org…msg2 pk sendri sudah…
kalau ader org tak btol jgn di layan…
kalau di lyn sm jer kiter dgn org yg tak btol tuh… 8)

kdg2 kner pk gak…
org cmni penyebab pergaduhan…
wat bodo jer…
pk matang sudah…

 
 
Comment by farhe
2009-11-08 13:32:04

jangan layan komen2 cam ni, abaikan yer… biarlah diorang dengan kejahilan, hasad dengki, dan hawa nafsu mereka sendiri.. wassalam.

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by rafie..
2010-03-22 14:59:49

klakal la indon kt atas nih….cmnew leyh sesat kt blog malaysia nih….kt indon pon ade gay la pakcik….pakcik ni dal la umah kate pegi kubur kate mari…haha…indon bnyk kapir,murtad,lg terok dari gay malaysia……..
1 malaysia, visi:indon sifar! !

(Comments wont nest below this level)
Comment by LOLO
2010-04-16 00:42:09

Jgn marah sangat, soal ni susah nak jwb sbnarnya, yg buat hal satu hal dan yg buat komen satu hal. Emosi tu kawan xxxxtan, jadi sabar tu kan bagus.

 
Comment by bengang
2010-06-09 12:24:44

1stly, mmg salah pak indon tu sesat p blog malaysia pastu ngutuk2 malaysia…
2ndly, yg korang brabis dok ngamuk kat pakcik tu sal apa…?
dah pakcik indon tu ngutuk org malaysia, yg kmu org malaysia ngutuk org indon,
tak ke 2X5=5X2=10… so,ksimpulannya,bukannya org mana yg kmu harus persalahkan,
tetapi org yg mlakukan sgla perkra kotor tu yg hrus dipersalahkan….

3rdly, ak x sangka ak akn jmpa makhluk2 yg ngutuk2 makhluk2 lainnya tapi ngaku 1Malaysia…
asasnya apa dasar 1Malaysia…? bukannya sal kesepakatan rakyat2 d Malaysia ni kee..?
ok, biarlaa 1Malaysia tu Melayu,Cina,India…HELLO!! org Melayu Malaysia ni semuanya melayu asli ke…?
Well, I don’t think sooo…. ckap sampai mluat tengok org indon, bgus korg priksa dlu btul2
salasilah ktrunan kluarga korang tuwh… tak tau what kind of 1M yg korg amalkan ni…

 
Comment by The f
2010-06-11 17:18:31

:8 aku setuju ngan bengang

 
 
Comment by Zulkiflee
2010-03-24 12:37:36

Saya berasa heran karna ada juga manusia seperti kamu yang keterlaluan dalam mengungkapkan kata-kata seperti itu. Kita haru belajar dari sejarah bahawa rumpun melayu di Indonesia dan Malaysia adalah serupa walaupun berbeda dari beberapa perkara terutama pertuturan dan budaya yang telah berkembang dan berubah mengikut tempat dan masa.

Saya rasa orang seperti kamu harus berterima kasih kepeda Malaysia yang kamu bilang “Malingsia” atas beberapa perkara seperti berikut:

1. Malaysia banyak membantu Indonesia dalam perkara-perkara yang berkaitan dengan bencana alam. Contohnya ialah peristiwa Tsunami yang melanda Aceh dan sumbangan derma untuk beberapa tanah runtuh di Indonesia.

2. Terlalu ramai orang Indonesia yang datang bekerja mencari nafkah di Malaysia. Akhirnya wang yang mereka dapat dari Malaysia dihantar ke Indonesia untuk kegunaan ahli keluarga mereka di sana. Satu sumber ekonomi yang mereka dapat dari Malaysia.

3. Ramai pendatang haram dari Indonesia yang telah mendapat kerakyatan di Malaysia kerana mereka mendapatkannya dengan cara betul dan juga yang salah. Satu lagi sumbangan Malaysia terhadap pendatang yang sepatutnya perlu kembali ke Indonesia.

Perkara yang berkaitan dengan budaya meruakan perkara yang tidak perlu diperkatan sebagai meniru atau menciplak budaya Indonesia kerana seperti yang saya telah katakan bahawa kita serumpun. Sebagai contoh kalau ada orang jawa di Pulau Jawa (Indonesia), di Malaysia juga ada kerana mereka telah berada di tanah ini sebelum pun nama Malaysia digunakan. Mereka turut membawa budaya asal mereka dari Indonesia. Begitu juga dengan beberapa suku seperti Bugis, Tidong, Minang, Dayak dan beberapa suku lagi yang berkongsi tanah pada masa silam. Ini kerna pada asalnya mereka telah berada di mana-mana daratan atau pulau sebelum terciptanya negara.

Jadi sebagai penutup kata, saudara harus mempunyai pemikiran yang rasional dan jiwa yang lapang dalam memikirkan dan menzahirkan perasaan untuk jadi tatapan mana-mana pun individu yang dapat melihat dalam blog ini.

(Comments wont nest below this level)
Comment by bengang
2010-06-09 12:46:43

1. aku stuju…

2.kurang stuju… kbanyakan org indon yg cari nafkah kat malaysia ni berjaya atas hasil usaha dan kegigihan mereka sndri… hasil dari kbodohan org malaysia yg tdk mmpu utk melihat pluang yg org indon mmpu hidu smenjak mereka d negeri asal mereka lagi….

3.HaHaHa πŸ™‚ korang tak rasa lucu ker..? negara kita ada mcm2 undang2, tp pelaksanaan nya ciput.. lum lg pihak berkuasa sndri yg melanggar peraturan tu, tak heranla kalau pndatang haram tu tetap mnjadi warganegara dgn cara yg salh… bukannya ak tak dengar crita kat sbuah negeri tu, sal wakil rakyat dia nak menang bertanding,habis sume pendatang asing tu dia bagi kad pengenalan supaya dapat mengundi…. Lu fikirla sndri…

mngenai isu budaya, i totally agree.. bahkan seharusnya org indon berbangga kerana pengaruh mereka telah tersebar ke negara lain… pada asasnya, budaya mereka yg mereka tuduh malaysia curi tu pon org indon malaysia juga yg guna… so, marilah kita hentikan persengketaan yg hanya membawa kepada perpecahan ini… :love:

 
 
Comment by amirul
2010-04-21 15:48:33

wei pakcik..bla la..jaga negara ko tu..jgn nak sibuk negara orang..patut orang indon kena pukul..mulut cam sial..datang negra orang nak belagak..x sedar diri btol..padan muke orang indon datang malaysia jadi kuli..orang datang malaysia nak berniaga,,melancong orang indon jadi kuli…hahah…goblok bangat lo…

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by fizzz
2010-04-04 12:09:58

haii..all bleh join…
πŸ˜‰

..
 
 
Comment by zieyn
2008-12-05 23:40:06

Ya Allah…Tande dunia nk kiamat ni..

Hm,Biase kes homosexual ni mmg bnyak gak b’laku kt
sekolah asrama lelaki/perempuan..
maklumlah makan sama2,mandi sama2,tidur pn
sama2 kn..so,kpd warden2 asrama n IbuBapa tu
awasilah anak anda..
‘biar mereka menangis, jgn kita menangis’

Psstt..Khai, ade ke ‘Allahualam’?bkn WaAllahualam ke..
Huhu..

..
Comment by Khai
2008-12-06 00:14:04

itu lah .. member khai yg dulu bukan gay (tapi ada ciri-ciri lembut), balik je matrikulasi terus nak kasi satu dunia yang iri dia gay……. alahai..

..
 
Comment by cencorot_91
2008-12-09 17:17:32

aku duk asrama tak jadi gay pon..
jadi org kuat skodeng pompuan ada la..
haha..

..
2008-12-10 00:02:31

itu sbb kau dok asrama yg ada pompuan bro..

klau kau jd askar kelak, tak mustahil kau akan terjebak dlm dunia gay lg2 bila kau dok kem a.k.a dlm hutan sbb kau dah jauh dr pompuan.. tkde sape lg kau boleh skodeng mlainkan kau skodeng batang berjuntai yg sama ngan ko je tiap hari. hehehe..

hrap dijauhkan le benda2 mcm ni..

p/s: komen jenaka semata-mata.. kau jgn ambik serius plak.

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2008-12-11 00:26:37

sape nak jadi askar? huhuhu.. well, khai x nafikan.. terpulangla pada keimanan seseorang tu… kalau dah sangap sangat, lan**p aje la… hehehe..

 
 
 
Comment by ina
2009-01-03 21:11:02

Allahua’lam ada. wa tu kalau dalam melayu = dan. jd, wallahua’lam = dan Allah Maha Mengetahui. Allahua’lam = Allah Maha Mengetahui

..
 
Comment by hafiz
2009-03-22 16:05:22

‘wa’ bermaksud ‘dan; jd sama je maksud dye ‘allah maha mengetahui’

..
 
 
Comment by Sabri
2008-12-05 23:56:24

ya Allah, tak sangka Malaysia negara yang dibanggakan seluruh dunia kerana wujudnya sistem Islam Hadharinya pun masih ada pesta camni.. Astaghfirullah.. yup, nabi tak mengaku umat kat sesiapa yg homo..

psstt : zieyn, beza WaAllahualam dengan Allahualam hanyalah ‘Wa’ yang bererti ‘dan’.. jadi tak mempengaruh pun..

..
Comment by Khai
2008-12-06 00:15:30

rasanya x nampak pon apa apa usaha pentadbir malaysia ni how to overcome benda2 macam ni.. buat2 tak tahu jer.. sibuk duk benda lain.. minyak la, pilihanraya la, kejadah la….

..
Comment by Sabri
2008-12-06 07:04:34

ahaks, tu la pasal.. kalau pemimpin dah bergaduh sesama sendiri, semua tak risau hal negara.. mereka hanya nakkan pengaruh, jadi mereka concentrate pada satu tujuan, nak naikkan parti.. betul tak?

psstt :Khai, kau di trick oleh aku.. Sila baca entri di blog aku.. wakakaka..

http://sabri.artzz.net/?p=253

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by Isfa
2010-01-30 11:41:30

sebab pemimpin pun ada yg gay…

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by zieyn
2008-12-06 00:25:38

Psstt:haha..yeke?Mmg pn,zieyn tau b.Arab wa mksud dan..
tp member kt sbelah ni yg ckp slh..(x tipu)
kite pn ikut sama confuse coz x biase dnga..
huhu..sorry Khai

..
 
Comment by jojo
2010-06-15 14:21:57

weh..mmg nabi tak ngaku umat…bez uh,if dowang da try to eliminate dowang pnye feel law tak leh cam ner????bdak2 skang law kite bgtau poblem kite dowang pergunakn kite…tak penah dgr pasal ustaz liwat????so skng sape yang patut disalahkan???may ur answer me??????????????????? :p

..
 
 
Comment by |1f34|-|1r3
2008-12-05 23:57:03

ada orang kata gay ni sejenis penyakit…btol ke tak..aku pon tak tahu…atau maybe perkataan “penyakit” tuh hanya kiasan sahaja…papehal pon…aku pon ada gak member gay…nyah pon ada gak…sound pon sound jugak tp tak leh nak lebih2 pasal diri pon tak berapa perfect jugak…muakkaakka

..
Comment by Khai
2008-12-06 00:16:59

apa yang buat kita respek kat diorang ni, even diorang macam tu, tapi diorang la member yg paling caring pasal kita.. dan member aku pernah cakap… even dia minat pada lelaki, dia takkan minat atau cuba anak ayamkan kawan2 yg dia sayang…

fuh…. dan aku rasa ianya memang satu jenis penyakit dalam masyarakat. boleh berjangkit pulak tu..

..
 
 
Comment by miss madiey
2008-12-06 00:05:07

OMG, gay….??? they r, so… disgusting!!

say no, to GAY…

ahaha…

..
Comment by khai-klate
2009-04-29 15:56:29

napew korang sukew sngat sebut OMG xleh kew cakap ya Allah!!!!!

..
Comment by la la land
2009-10-11 15:53:00

sebab dia bukan melayu kot… atau pura2 jadi org puteh agaknya

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Mohd Ismail
2008-12-06 00:38:29

tu dia bersesak2 gitu.. kalo aku lemas da hai.. diaorg seronok kot berlaga **** sesama mereka..

*muka xjambu pun ade tu ha..*

..
Comment by zieyn
2008-12-06 01:20:51

Kite yg tngok ni pn nk termuntah~
Knape krajaan cam buat x peduli dgn gejala pasangan songsang ni?
sbab tu kot mereka pn mkin b’leluasa..
siap buat pesta lagi tu..dah mcm Persatuan Gay Semalaysia plak…:o

Dulu,kt asrama aku ade sorang kakak ni les..mmg caring abez..ade 1 hari tu aku demam,die la yg jaga aku selama seminggu t’lantar ats katil,smpai x tidur mlm beb!Mak aku pn x buat camtu..(yg pnting die x buat pape kt aku)aduhai,nasib aku bukan lesbian..Lindungilah aku ya Allah…ahakz! πŸ˜€

..
Comment by Sabri
2008-12-06 07:13:51

haha.. memang la kau bukan lesbian.. sebab lesbian f + f..

(Comments wont nest below this level)
Comment by zieyn
2008-12-06 13:55:14

Waa..mlampau ar ni,aku female dowh!
siot gler!zieyn bkn zain ok..:D

 
Comment by Sabri
2008-12-06 14:27:54

ouh, yekew? eps.. X_X (Tersipu kemaluan..) hahaha..

 
Comment by reenz
2009-08-09 10:38:08

tak tau nak kata kekawan aku pun banyak gay dan nyah bg aku biarkan mereka janji mereka x ganngu gugat idup kita cuma satu 2 semua nak menunjukkan kekuasaan tuhan cuma kita ni harus tau batas nyer

 
 
 
 
Comment by zackrulz
2008-12-06 02:45:43

khai.. ko xnak jadi gay ker?..
bukan senng tau.. tapi masalahnye ko akn kehilangan nikmat kentut tuh.. ahaha.. justt joking.. kalo nak join.. join la.. aku xnak..

..
Comment by Khai
2008-12-06 03:19:29

ape punya soalan la ko ni.. selisih malaikat 44.. seluruh keturunan aku… insyaAllah..

..
 
Comment by rosmerah
2010-04-30 09:30:24

sengal nye soalan kau ni ler…

..
Comment by The f
2010-06-11 17:31:27

korang nii lawakkk laa..
πŸ™‚ πŸ˜‰

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by menteil
2008-12-06 03:35:59

banyak kali gak terserempak..
rasa nak sepak..

muka jantan..
tapi perangai setan…

ingatlah akhirat
kubo panggil dekat
dah bersedia jumpa malaikat?
karang menjerit kena ikat
memang kaum memalukan umat!

secara tak sengaja aku dah cipta pantun..
ke sajak?
haha..

..
Comment by Khai
2008-12-06 03:38:52

pergh.. gila hebat… hehehehe… aku baca pon dah smacam je bunyi nyee.. hurmmm… pantun ke sajak eh? hurmm ntah la.. kalau aku nak cakap syair boleh? hahaha

..
 
 
Comment by loque
2008-12-06 05:20:06

waaah….cikgu tu gay tol tol ke????
alahai…malang sungguh…

..
 
Comment by zool
2008-12-06 07:31:58

Ini tanda-tanda akan kiamat..
Makin teruk.. dan yang ramai hanyut anak bangsa kita…
Aku pun tak tau nak kata apa lagi..

Aku bersyukur sebab jadi insan normal walaupun masih tercari-cari wanita di hati..

Huhuhuhuhu. jiwang plak

..
Comment by Khai
2008-12-06 17:01:18

kepada wanita2 di justkhai, dah baca tu? masuk la meminang saudara zool ni.. hihihi..

psstt: aku pon dalam proses mencari bro.. ingatkan x perlu mencari lagi.. kusangka panas sampai ke petang, rupanya tsunami di tengahari..

..
 
 
2008-12-06 14:12:57

nauzubillah.. itu je yg mampu aku komen..

p/s: rajin juga kau cari sumber mcm ni ye khai. hehehe.. mesti kau dah byk layan gambar2 yg lg gila babas dr yg ni kan. huhu πŸ˜‰

..
Comment by Khai
2008-12-06 17:02:52

hahaha.. * ade orang kene apply Etiqa cepat2 sket * .. hehehe

..
 
 
Comment by FieraAtack
2008-12-06 15:18:55

ramai giler rupa laki kt mesia nih gay…mesia dah ler kecik.laki plak dah ckit…pmpuan plak dah sah2 nak cari laki sejati xjumper2…rupa2nyer kne share ngn laki…last2 andartu jadi identiti..huhuhuh

..
 
Comment by aman
2008-12-06 16:28:41

hoho…dapat kat emel ker, atau ko join skali…haha

..
Comment by Khai
2008-12-06 17:05:10

email dari ko la amanz.. kan ko ajak pergi aritu.. tapi aku busy.. hahahaha.. gurau je..

dapat dari forums scukz.. well, aku ternanti2 kalau ada reader yg baca ni adalah “gay”.. mahu tahu pendapat insan yg bergelar gay..

wahai lelaki homoseksual, bersuaralah!

..
Comment by ladidadidum
2008-12-09 21:55:33

=)

salam to all,
ni 1st cmmnt ak kt blog nih..
actually, aku raselah… aku nih bi.. x pn gay,
but aku nih mcm kwn kpd khai td.. solat aku x tggl, aku puase..
mmg cukup r didikan agame yg parents aku bg..
aku x mintak pn jdk cmnie, klu ni mmg satu pnykit..
tolonglah sesape bg tau aku ubatnye..
tp aku brsyukur.. wlwpn aku ade prasaan yg salah tu..
aku x pnah wat sex luar or dalam tabi’e…
aku x pnah ade gf or bf..
bkan sbb xde yg approach k.. just aku tolak..
aku slalu rase brsalah ble prasaan suke tuh dtg..
n aku x pnah join pesta2 yg cam kt atas tuh..

fyi, aku pn trgin nk khwin, ade fmly (wlwpn aku bru 19, aku da tpikir psl nih.. it comes naturally i think..)
tp, aku xnk jd hipokrit.. jd mcm pkcik aku.. kawen da ank 3, still g klab gay.
tp, xkn la aku nk bwk laki lak jumpe mak pak aku..
n, mslh nih.. bkan leh citer kt sumer org..
nnti kang, ilang sdare, xde kwn aku.. klu ade pn, set2 tu jek.. lg rosak la aku nnti..

so, .. aku pn x tau la ape nk jadi ngan aku nih… hopefully, aku kn dpt thn n dijauhkan dr prkare2 x snonoh tuh..smpai aku jalan.. =)
tu jelah aku mintak..

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2008-12-11 00:31:23

faham bro perasaan ko.. aku ni jenis memahami.. good listener. huhu..

satu je nasihat aku kalau ko nak jauhkan benda2 macam tu, gi bergaul dgn lelaki2 yang straigh… join aktiviti diorang.. elakkan melayari web web yg ada kaitan ngan gay..

ni baru ko terasa nak jadi.. lom sampai jadi lagi.. good for you. so ini masa untuk berubah..

 
 
 
 
Comment by akukopikausiapa?
2008-12-07 02:35:16

kalau aku ade kat pesta tuh..mesti kecut aje..haha..gile geli siut..

..
 
Comment by Syeera
2008-12-07 12:31:20

adoaiii.. gerun nyer bace artikel khai neh.. nak beza kan spesies dorg ni pon agak susah.. susah nyer nak carik lelaki yang btol2 “lelaki” skg neh.. i mean dr sume segi aspek la..hhuhuhu..

..
 
Comment by Ninda
2008-12-07 12:51:16

Astagfirullah……..,

semoga kita dan keturunan kita (anak, cucu, cicit dan seterusnya) terhindar dari kelainan ini. Amiiiiiinnnnnnnnn………

..
 
Comment by Darkz05
2008-12-07 15:11:58

Kaum gay yang dilaknat. Agak kalo pesta tu menjadi sasaran pengebom berani mati. Macam mana la agaknya tajuk berita tu. huhu. =P

..
 
Comment by azleah
2008-12-08 17:55:49

haaaa ni mcm kes ex-roomate aku..

dia ni nampak ok je.. tudung labuh… tapi bab2 sexs je memang dia faham 100% la.. paling aku terkejut dia bawa outsider (seorang askar perempuan nama petra yg perwatakan dia lebih pada lelaki) masuk bilik kami. ya allah.. dah la masa tu aku ngah pakai … je *haha*.. aku lak yg malu tiap malam bila roomate aku tu wat phone sexs. hmmm…

suka hati dia la…

..
 
Comment by Callister
2008-12-10 20:02:41

mak ai..
hancur malaysia kalo mcm ni..

..
 
Comment by myra;46
2008-12-11 14:05:58

wah cam f*cker je dorang tu semua..

..
 
Comment by redpenut
2008-12-12 15:42:46

hell..hell..hell

..
Comment by The f
2010-06-11 17:37:07

x de bende lain ke nak sebut,.. nk tiru org puteh ke :[

..
 
 
Comment by an2blur
2008-12-15 01:01:45

Hai, salam.
I am a nubie.

Aku setuju la ngan Khai, kat sekolah dulu aku pernah dengar cerita drpd bdk2 lelaki ada cikgu gay walaupun dah kawin.
Lepas tu adik aku pernah kena ngorat ngan gay.
Meluat.

Sekarang ni, gay bukan je dikaitkan dengan jejaka metroseksual tapi kdg2 yg alim2 pun ada jugak jad gay.

Susah betul dunia akhir zaman.
Banyak menda yg kita tak boleh jangka.
Yang penting kita harus berdoa dan terus berdoa supaya kita sentiasa hidup dalam landasan yg betul.

=)

..
 
Comment by someone
2008-12-25 23:57:41

it’s very difficult actually when it comes to this matter….
all in all…it depends on the person himself…
he should fight with that emotion…
the person can change….believe me…
he can…the choice is in his hands….
whether he want…or he wont…
I can say this because…
I admit that…I was in that situation before…
Alhamdulillah…I could manage n control it…
maybe they said that it’s hard….
yes…it is…
but…u’ve to be strong…n make sure strong enough…
that’s my advice…
even for me too…

..
 
Comment by hamba Allah
2008-12-26 01:22:41

salam alaik to all….

i’m just a 20 years old guy….
i’m just like ladidadidum…. =(
i like guys since i was 6….ms tadika dulu ade sorg budak sek ren suke tunjuk die nye kemaluan kat kitorang, budak2 tadika, and we all pun kene tunjuk….i guess since then i like guys…. =( unfortunate for me, mase kecik mane la aku tau suke laki tu ok ke x, so i just followed my feelings…

aku xpenah tinggal solat, bace quran, buat amalan2 sunat lain spt puase sunat, even aku jarang tggl puase sunat Isnin dan Khamis sejak aku form 1, malah mase sek men, org anggap aku pelajar paling alim dlm sek. unfortunately, i was hypocrite mase tuh….kalo tgk luaran pun, memang aku act straight, mcm laki macho yg laen, tp hati aku lain….well, aku memang sgt benci diri aku ms tu, aku try utk ubah, suke pompuan, but i dont know why i still can’t….

more unfortunate for me, aku dah terlanjur….coz of my uncontrolled lust…tp alhamdulillah aku dah sedar balik, Allah masih sygkan aku…

cumenye, aku masih xtau camane nak ubah diri aku, aku xtau camane aku nak jauhkan rase suke aku kat laki…u all can’t blame gay people 100% coz there are people like me too…too many in fact…aku sedih jugak, i know many gay guys, and many of them are muslims too….jom kite same2 doakan diorg spy diorg sedar jugak suatu ms nanti, spy Allah bg Hidayah kat diorg gak….

skrg nih aku masih mencari-cari jawapan, camane aku nak ubah nasib aku nih….of course the best solutions are ikhtiar and doa kat Allah….alhamdulillah, mslh nak cr isteri aku xdek masslah sbb skrg ade 2 org pompuan masih tggu aku, sbb aku reject diorg mase diorg luahkan perasaan diorang kat aku…

so skrg aku masih keliru, keliru dgn diri aku sendiri, i bet all gay people are really confused of themselves….aku takut kalo aku dah kawin nanti, and dah ade anak, aku akan terase utk cari lelaki lain….that will become a huge problem, aku xnak isteri and anak2 aku menderita sebab aku, that’s why aku xnak couple smpai skrg and aku biarkan dua orang pompuan tu menanti aku….walaupun aku dah suruh diorang lupekan aku, malah salah sorg dari diorg tau aku sukekan laki, and die masih nakkan aku jd suami die….aku tau korg mesti fikir, “watpe nak takut?? kalo ko betul2 dah berubah, ko xkan wat bende tu lg”…..aku fikir, kite xkan tau ape akan jd kelak, aku mgkin akan jd mcm skrg nih balik….

i guess that’s all i wanna share, hope u guys can give me a proper feedback on my comment….

..
Comment by Khai
2008-12-26 02:22:03

Alhamdulillah, sekurangnya saudara tahu yang gay itu salah dan mampu ketepikan ego tidak seperti gay-gay yang lain..

Khai bukan taknak bantu, cuma Khai faham perasaan u’ll.. Khai dapat selami even though khai ni straight.. penyakit gay ni merupakan satu ketagihan. Macam penghisap rokok yang tak dapat rokok.. kira ketagihan yang masih di dalam kawalan..

ape pun, nasihat Khai, berjumpalah dengan ustaz2, atau mungkin kaunselor kerana mereka lebih arif akan perasaan orang2 sejenis kamu..

InsyaAllah…. kami pasti normal seperti lelaki lain yg mempunyai keluarga dan anak-anak yang soleh… amin.. :8

..
Comment by hamba Allah
2008-12-26 08:10:21

Terima kasih Khai utk sokongan tu…. I really appreciate it and I really hope all of you boleh tolong doakan aku dan juga golongan2 gay yg lain supaya kami dapat berubah sepenuhnye…..Amin….

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2008-12-26 11:13:17

amin-amin ya rabbal alamin… :8

 
Comment by bellby
2009-05-07 18:44:43

hai semua uall tlg la

 
 
 
Comment by maxxalbert
2009-01-03 20:53:00

hai,saya orang cina ,saya pun seorang homo,sama juga dengan condisi lu juga,hehe,dulu ingat saya seorang aje ade masalah ni,tapi renung,nampaknya byk juga org ada masalah ini.nama saya chong,saya rasa kita boleh share masalah masing-masing……..christcs30@hotmail.com-kalau tak beratan,jadilah kawanku,saya nak ubah jadi straight,cuma kena cari comment kat org yg sama dengan saya

..
 
Comment by zita
2009-12-15 13:13:54

for me you’re too scared to try.why not you try couple ngan ladies then compare!sure ade beza ngan gay!!!dan u kene ingat u mesti swear ape pon terjadi nanti u x akan berpatah jadi gay.jgn kerna frust skali u nak jd gay blik.and i rase u mesti beri urself mase utk berubah jd laki str8,not too drastic….try minimise time with ur gay frenz,chill out ngan member str8!!!!!!godwill u bole berubah………. πŸ˜€

..
 
 
Comment by perinduSyurga
2008-12-29 13:40:21

salam..insyaAllah jk ada kemahuan..disitu ada jalan..yg penting istimrar dlm kebaikan dan selalulh brdoa pd Allah swt.

pd hamba Allah..
jgn rs akn anayia perempuan bile dh khwin nnt..bahkan Allah sendiri berfirman, isteri2 adalah penenang hati bagi sang suami..mg pernikahan mjadi satu turning point utk kembali ke jln Allah swt..rasulullah jg suke umat baginda yg ramai..

mg memperoleh pasangan yg sejati dan sama2 memperoleh redha dan syurga Allah swt.

..
Comment by hamba Allah
2008-12-29 14:38:56

Terima kasih perinduSyurga atas nasihat tu….
InsyaAllah i’ll think about what u said…
Bukannye ape, sbb skrg dah byk berlaku kejadian lelaki yg dah berkahwin dan dah ade anak pun masih keluar mencari lelaki lain…..
Hopefully i won’t be one of them….
Please pray for me my friends…. =(

..
Comment by Problem_solution
2009-02-01 12:29:42

hamba Allah,aku arap ko sudi bkenalan dgn aku, aku nak kita sama2 usaha tinggakkan perkara tu k

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Top100Entrepreneur
2008-12-30 23:45:32

Gampang la diorang ni… ooops… :p

..
 
Comment by chempaka
2008-12-31 21:23:50

aku cukup takut dgn gay ni… klu gay yg homo mmg xkan minat dgn pompuan dah.. tp klu yg bisex punya…. jadi satu masalah plak… aku teringat kata2 kawan aku.. dia rela kawin dgn lelaki yg garang dari kawen dgn sorang yg baik pastu dapat tau yg dia bisex….. macam chelaka jer derang ni… arghh… soriii jadi tersangat emo plak….

..
 
Comment by maxxalbert
2009-01-03 20:54:21

hi

..
Comment by Problem_solution
2009-02-01 12:27:36

hi maxxabert, wanna share promblem with me.. find the solution together…

..
 
 
Comment by Daniel Josen
2009-01-07 20:21:20

bg aku adalh salah tindakkan x bermoral mengadakan parti gay camtuh…

tp dari segi kebebasan, Homosexuality bkn satu penyakit, bukan perbuatan sendiri yg senang boleh diubah (kecuali benar2 mahu). Bg pendapat saya Homosexual bkn suatu yg salah… krm golongan ini tidak membahayakan sesiapa… selain itu, sehingga kini tiada bukti yang sahih dan nyata mengatakan Homosexuality itu adalah tidak normal, tidak natural dan tidak bermoral. Sebenarnya peragai org itu patut dijadikan alasan utk menyatakan moral bkn begantung pd sexuality nya

..
Comment by reenz
2009-08-09 10:45:19

i sokong u 100% sebenar nyer i ni pun sorang nyah tapi i x buat keja yg menyalahi undang undang dan agama heran kekadang maknusia cuma menhukum dari luaran jer….kata anti gay dan nyah tapi cuba u ingat

..
 
 
Comment by Baldu_merah
2009-01-12 11:39:44

Allahuakhbar…
Allahuakhbar…
Allahuakhbar…

kalo aku ada AK-47….dah lama aku tembak dia org ni…takpon..lempar jerk bom..biar mampos semua tuhhh…huhhhhhhhhhh :o:

..
 
Comment by Problem Solution
2009-01-22 16:55:30

buat someone,maxxalbert,
ladidadidum and hamba Allah… -same problem and confusion for that situation-

This is the first time that i found the profile like this, thankz to khai coz announced this circumstance , because surprised or not, im in the same situation with the person that i mentioned above. – gay or bi. (Unbidden).

I am still take care of my behavior and attitudes when standing in the crowds outside. Alhamdullilah, aku tak lagi terlanjur, melainkan pernah ringan2 suatu ketika dulu. dan aku tak sangka yang member aku tu pun seorang gay/bi… kerana perkara itu terjadi secara tidak segaja, dan aku pun dah tak berjumpa dgn dia lagi.

now, i still trying to prevent this problem as hard as i can, repeated the someone’s comment, he have been admit in that ‘world’ , so-please give me the tips and the opinion to stay away from that problem. maybe there a lots of the gay guys outside would like to knowing ur secret.

ladidadidum and hamba Allah which is have a sufficient education and priciple in Islam’s religion- as advantages for us to built a concrete wall to avoiding ourselves to make any nastiest experience, right? aku pun muslim jugak, dan aku pun tak ubah macam ladidadidum and hamba Allah ni, rajin solat dan rajin puasa, lima rakaat tak pernah tinggal-pantang beb.

And to maxxalbert, congratulation to you, because you still wanna change yourself to become a straight guy. But noticed or not, become a straight guy, it doesn’t mean you are not gay anymore. becoz we know that, not all the gay gays are outside came from the soft boy-right? There are lots of the straight guys also as a gay. Change ur word maxx, hehehehe (just kidding) :o:

Hence, i hope we can share our problem and maybe some of tips, or maybe we also can endeavor to find the solution together. Believing that, we afford do not commit any offences-coz the authorities in our hands, right…!!!

And the owner of this profile. KHAI definitely, encouraging the people to talk about the news on time are really useable. And I can see many types of the advertisement around for achieving something inside recently. It automatically reveals the people anything and maybe concede it-congratulation KHAI


Khai says:
Thanks a lot dgn komen yang begitu panjang.. Harap mereka yang inginkan perubahan, dapat lakukan seperti apa yang dilakukan “Problem Solution”, tuan punya komen ini.. malah kalau lebih bagus dari dia pun, itu adalah sangat kool.. Again, thanks dude!

..
 
Comment by problem_solution
2009-01-24 21:16:21

buat someone,maxxalbert,
ladidadidum and hamba Allah… -same problem and confusion for that situation-

This is the first time that i found the profile like this, thankz to khai coz announced this circumstance, because surprised or not, im in the same situation with the person that i mentioned above. – Gay or bi. (Unbidden).

I am still taking care of my behavior and attitudes when standing in the crowds outside. Alhamdullilah, aku tak lagi terlanjur, melainkan pernah ringan2 suatu ketika dulu. dan aku tak sangka yang member aku tu pun seorang gay/bi… kerana perkara itu terjadi secara tidak segaja, dan aku pun dah tak berjumpa dgn dia lagi.

now, i still trying to prevent this problem as hard as i can, repeated the someone’s comment, he have been admit in that ‘world’ , so-please give me the tips and the opinion to stay away from that problem. Maybe there lots of the gay guys outside would like to know ur secret.

ladidadidum and hamba Allah which is have a sufficient education and priciple in Islam’s religion- as advantages for us to built a concrete wall to avoiding ourselves to make any nastiest experience, right? aku pun muslim jugak, dan aku pun tak ubah macam ladidadidum and hamba Allah ni, rajin solat dan rajin puasa, lima rakaat tak pernah tinggal-pantang beb.

And to maxxalbert, congratulation to you, because you still wanna change yourself to become a straight guy. But noticed or not, become a straight guy, it doesn’t mean you are not gay anymore. becoz we know that, not all the gay gays are outside came from the soft boy-right? There are lots of the straight guys also as a gay. Change ur word maxx, hehehehe (just kidding) :o:

Hence, I hope we can share our problem and maybe some of tips, or maybe we also can endeavor to find the solution together. Believing that, we afford do not commit any offences-coz the authorities in our hands, ya…!!!

And the owner of this profile. KHAI definitely, encouraging the people to talk about the news on time are really useable. And I can see many types of the advertisement around for achieving something inside recently. It automatically reveals the people anything and maybe concede it-congratulation KHAI

..
 
Comment by problem_solution
2009-01-24 21:30:33

hey khai, aku tersend dua kali perkara yang same, ko delete la yang satu tu hehehe, n if there is no promblem to you, how can i am recognize the person( hamba Allah, Maxxbert,laliladidum and someone). our promblem can be delays anymore. no pocrastination….

..
 
Comment by pokok
2009-01-26 20:40:44

neway,aku pun nak cerita pasal diri aku yg boleh dikatakan bisex (but more to men la..) aku juga bukan seorg yg bersosial. aku memiliki wajah yg menarik (mampu memikat wanita) dan aku juga berkawan dengan kawan2 yg straight. dan aku juga seorang penghafaz Al-Quran.. tapi.. kenapa aku di uji sebegini dalam hidup aku…

aku dah cuba byk cara untuk hilangkan perasaan ni. kadang2 aku cuba nak cederakan diri bila perasan suka kat seseorg lelaki tu dtg. tapi tak berjaya gak.

bagi aku, gay ialah satu penyakit.. seksa dan sedih skali bagi orang2 gay ni untuk hadapi dunia sebab, hati kitorg hanya kitorg je tau..

seperti sorg perempuan (aku x soft) hati aku pernah terpaut pada seorg laki. aku tatau la perasaan cinta ke apa, even aku tau agak jijik bg korg untuk aku katakan aku jatuh cinta kat laki. tapi itu kebenaran nya.. tapi,bila aku dah sukakan dia, aku x boleh buat apa.. nak luah, ini perkara x betul.. nak buang, bukan senang.. kadanag2 rasa nak nangis kenapa aku boleh ada perasaan camni..

tapi,mujur aku seorg yg ada juga perasaan pada perempuan, namun kerana peratusan kecil, jadi agak susah mencari wanita yg betul2 boleh pikat hati aku. sampai lah aku terjumpa Ayu. stiap kali aku tengok dia, aku terlupa aku ni gay.. stiap kali aku cuba suka pada lelaki, aku akan cuba hilangkan cepat2 sebab aku taknak curang pada Ayu. (even dgn lelaki..)

namun,sejak Ayu pergi dengan lelaki lain, aku kembali macam dulu.. mungkin sebab aku terlalu memahami perasaan Ayu, hingga dia menganggap ku lebih kepada TEMAN RAPAT dari seorg kekasih.. entahlah..

tapi,aku sekarang takut.. aku mempunyai ramai kawan2 yg good-looking dan baik kat aku.. aku ada perasaan pada mereka. tapi aku nak hilangkan perasaan tu sebab aku tak nak KHIANAT pada persahabatan kitorg.

aku tatau apa aku kena buat… aku masih tertanya.. bila aku akan jadi camni?? bila aku akan betul2 berubah..?

jadi gay adalah sangat menyedihkan… aku nak berubah..
ALLAH TOLONGLAH AKU…..

..
Comment by Problem_solution
2009-02-06 23:40:37

buat sapa2 yang ingin erkongsi masalah mengenai dunia gay ni, ko emeil a aku…myprivacy_work@yahoo.com k…aku perlukan pendapat da nsokongan kuat korang

..
 
Comment by farouq
2009-07-10 22:29:33

memang aku kasihan kat korang serta member aku 2 yang telah menjadi gay. apa-apa pun cubala berubah.

..
 
 
Comment by so what
2009-01-28 20:26:28

kalau org gay xkacau hidup korg, jgnla korg kacau hidup org gay

Khai says: sape kata tak kacau? nanti kalau Allah terbalikkan bumi Malaysia ni, dengan kami-kami sekali terlaknat sebab membiarkan kegiatan korang terus berleluasa..

..
Comment by mischka
2010-03-05 02:47:03

well Khai, kalau Allah nak terbalikkan bumi Malaysia ni, maybe bukan sebab gay2 je, rempit, seks bebas lelaki perempuan, zina, arak, judi, semua tu orang straight buat jugak. Pesta sex orang straight lagi banyak kot dari pesta gay. So .. sama2 la banteras semua tu, straight ke gay ke sama je. Peace.

..
 
 
Comment by nenek999
2009-01-29 02:53:34

emm,.. sian kan dgr kisah bdk gay nie.. huhuhu.. =(

..
 
Comment by Problem_solution
2009-01-30 11:28:17

erm kesian kat pokok, maybe there is only gay knowing what the gay’s feel. to prevent all this things, its quite difficult- but, i can feell the nastiest feeling from my hearts to the gays slowly down recently. alhamdulillah…

and even though myself can be categorized as a bi, but my desire more to the man, i try to create a moment to imagine how interesthing making love with the girls outside.. πŸ™‚ hehehehe

to Pokok please to urself, there is no person can change your fells unless ur ownself. i know and understanding youself- but the efforts really imortant in our situation now. and dont forget to prayinga always to ALLAH S.W.T-

if you told, u can have a good looking face, you should be consider wit mine face. i also can be categorized as a handsome man(my Friends Told me) but im not take that advantages to implement my bad desires (making love with men)- take care f yourself and jaga teruna jagn terjebak dengan sesiapa pun k…..

kuatkan hati dan semangat-bagus la kalau dah cakap tak nak meminati rakan sekeliling ko yan ko cakap ko ada perasaan kepada mereka, just stay away from thats feeling. kalau dah terjebak payah nak klua (budak2 gay nasihatkan aku) and lagi satu , sunguh malu kalau kau akan diwawarkan oleh mereka yang straight kat luar sana mengatakan ko seorang gay, manusia ni mulut payah nak kawal. benarlah kata para sahabat dahulu( zaman Nabi-Nabi, aku tak ingat siapa) mengatakan benda yang palng tajam adalah LIDAH…

so good luck for you Pokok, aku pun akan doakan ko…

..
 
Comment by Supermance
2009-01-30 16:27:00

Di jakarta juga ada gay club, namanya Heaven. Ironic huh, heaven … lol

i dont have any problem with gay peoples, they’re the same like us. and btw,,,btw, your header is so gay, pink shirt? d’oh ?! Lol

..
Comment by Khai
2009-03-22 21:55:10

pink doesn’t mean gay dude… :p

..
 
 
Comment by Problem_solution
2009-02-01 12:26:03

sama-sama kita doakan yer nenek

..
 
Comment by cruz
2009-02-04 12:03:27

“kawan-kawan serumah Khai sendiri boleh buat pesta tari-menari ramai-ramai dalam bilik.”

hahahahahhahaha πŸ™‚
kelakar la………. teringat aku pun prnah tengok coursemate wat mcm tue dulu……. πŸ™‚

..
 
Comment by tria
2009-02-10 16:17:27

ntalah x phm lsg drg nih…
mmg pun aku x phm hehe..
pepun..skg sihat walafiat almaklum darh mude
dah tue kerepot sok baru nak terngadah..
tobat..itupun kalau sempat..
datang si penyakit..baru tau
ntalah lantak krgla..janji x susahkan org lain
tapi mate sakit woo..
b***** ngan B***** manede hasil
baik kawen kaum hawa ada gak waris,
tp jgn waris pulok jd sama..simpg jauh2 :choler: :o:

..
 
Comment by yg bname insan
2009-02-11 21:09:54

suke suke sukeeee :8
heheheee~xtahan bace blog khai ni~sbenanye xtau la nk komen ape~lebih kurang je cam orang len kt ats…..just nk kongsi 1 ayat al-quran tp xingat surah mane~
xtau la kalo ade yg dh kuakn ayt ni~

”tidak Allah mengubah nasib suatu kaum shingga kaum itu mengubah diri mreka sndiri”

4 gays yg dh sedar,alhamdulillah,,org wish korang all d best….bgaul la dgn org2 yg betul2 leh membimbing korang untuk meraih kebahagiaan dunia akhirat……

”sesungguhnye Allah lebih memandang tangisan seorg pendose yg btaubat krn takutkan-NYA lebih jika d’bandingkan dengan tangisan seorg yg alim yg takutkn RABBnya” :8 xde hamba Allah yg sempurna~semua pn ade wat ksilapan~n tidak Allah membebani hambaNya ngan suatu ujian melainkan DIA tau hambanya itu mampu untuk menghadapi ujian tu:)

jadi korang mesti boleh punye berubah:) kuatkan semangat n ingat balik tujuan utama kite dilahirkan kt dunia ni adelah untuk beribadah n menghambakn diri kite pada Allah:) bukan untuk cari knikmatan sementara yg xtentu menjamin khidupan kite kat akhirat nanti buat selama2nya:)

i care bout u bcoz of ISLAM:)

P/S: sori la kalo ade tsilap tulis kt komen ni..mintak mahap awal2 neh~=(

..
 
Comment by fareez
2009-02-14 21:55:16

jusy want to say hi..to khai πŸ™‚

Khai says: Hi.. fareez.. hehe

..
 
Comment by zamstylo
2009-02-16 00:57:09

gay tambh byk mak nyah pon same haper nak jadi dunie dah nak tua.. =(

..
 
Comment by TingkapMediaPemain
2009-02-17 19:30:11

Aku pun ada gak cam kat atas tu sikit2. Masa kecik2 aku takde experience. Aku tak tau kenapa ada perasaan camtu. Mungkin ada lelaki yang caring kat aku sebab comel masa kecik2. Tapi dorang tak GAY rasanya. Mungkin sebab aku comel kot. Aku cam adik kecik le tu.. ntah HEHE πŸ˜€ start pada tu la aku cam ada minat. Aku confuse. dan pendam sampaila..

Bila dah besar sikit,aku kaji la bende2 ni…

Perasaan sayang pada kaum sejenis ni sebenarnya ujian Allah ke atas hamba yang dikasihinya. Allah nak lihat sejauh mana kita dapat melaksanakan Amar Makruf Nahi Mungkar dengan sempurna. Sayang pada kaum sejenis tak salah. TAPI, inilah yang aku katakan ujian sama ada kita menurut hawa nafsu atau tidak.

GAY n LESBIAN ni nafsu je. Nafsu yang halal bagi kita adalah isteri atau suami. Bukannya wanita kepada wanita sebaliknya atau laki kepada wanita yang bukan mahram. Bergaul bebas sana sini bukan cara Islam. Lelaki dan wanita bukan mahram berdua-dua. Halal ke? Dan buat insan2 yang tak berminat pernyataan aku di atas, tolonglah jangan blame aku seorang yang alim dll. Aku nasihat kat diri aku dan rakan2 yang aku sayangi.

Berbalik kisah tadi.

Cara aku lah kan. Seseorang yang ada gak perasaan camni. Aku tak pernah manjakan perasaan ni. Nafsu aku bergaduh dengan akal. Alhamdulillah, Akal still the winner.
Ambil pendekatan hadith Rasulullah. tak ingat sanad hadith,

Tujuh golongan Yang dibayangi Arasy Allah

1. Pemerintah adil
2. Pemuda sejak awal lagi menumpukan ibadat kepada Allah
3. Lelaki yang hatinya sentiasa terkenangkan masjid
4. Dua orang lelaki berkasih sayang kerana Allah,bertemu dan berpisah kerana Allah.
5. Lelaki yang diajak wanita untuk berzina,namun pelawaan ditolak.
6. Lelaki bersedekah dengan ikhlas seperti perbuatan tersebut sehinggakan tangan kiri tidak mengetahui apa yang dilakukan tangan kanan.
*Lelaki=Wanita

Aku ambil no 4 tu. Terus terang aku ada perasaan kat laki tapi aku tak pernah membawa perasaan tu kepada perlakuan yang tidak bermoral. Aku tak lembut. Tak aw. Macho dan hensem lagi. Wanita meronta-ronta supaya dikasihi. terlampau plak. hehe. Bukan bermaksud berbontot2 dengan rakan. Pastu kita ucap. kerana Allah. Gila! Laknat Habis!

Ada insan2 GAY berminat pada aku. Mengorat aku. Nak ngorat2 la. Aku tak kisah. Tapi orang2 tersebut rimas.benci bila aku tolak perbuatan terkutuk. Tambah lagi bila aku bagi nasihat. GAY atau BI ni ajak buat seks je, tau dak! Tipulah kalau ada GAY LES kata tak minat buat seks. Title GAY dan LES selari dengan hubungan sejeniskan. Janganlah turut hawa nafsu. Seronok kat dunia je.

Aku berserah pada Allah je supaya aku dapat kawal nafsu. Maksud aku berserah tu kene usaha sikit le. =(
Janganlah korang buat keje bodo cam tengok vid lucah pompuan laki atau korang buat2 ngan mana2 pompuan sampai korang boleh buat anak dua tiga.

Akhir zaman ni, seperti Ayu kekasih Pokok. Wanita berperanan penting. Bukan maksud aku suruh cari lelaki GAY atau BI. Tapi kalau dah tersingkap rahsia si suami atau isteri seorang GAY atau BI. Jangan cepat mengalah. Bawa dia pulang.

Kepada yang ada perasaan ni dan juga sesape yang byk menghafal quran, belajar agama, tak tinggal solat. (Aku rasa ramai gak di kalangan macam ni.)

Pesanan aku, lagi datang bende tu maksudnya ALLAH nak UJI kamu, kita trick nafsu syaitan kita balik. Biar dorang rasakan! Kita sayang rakan sejenis tapi berpandukan hadith dia atas. Teruskanlah menyayangi sahabat2 mu tetapi berbatas. Tukarlah GAY atau LESBIAN itu kepada SAHABAT KARIB YANG MENJAGA SAHABATNYA YANG LAIN. InshaAllah, Allah bantu hambanya yang membantu diri sendiri.

..
Comment by Problem_solution
2009-02-21 02:08:23

kepada TingkapMediaPemain, thnkz for ur advice, aku pun macam ko jugak, tapi aku tak buat perkara yang dilarang-NYA itu, syukur alahmdulillah, Golongan Gay ari ini masih lagi bengang dengan aku sebab aku tak turut kemahuan diorang. Hahahaha :o:
lagi satu, aku pun suka trick balik godaan syaitan, biar diorang bengang sebab aku tak buat perkara terkutuk tu, makin kuat nafsu aku, makin kuat aku tahan. dan aku jugak percaya, aku akan berjaya suatu hari nanti. doa-doakan a aku dan rakan-rakan kita yang lain. aku harap diorang jugak kuat macam kita.
teringat jugak aku bila ko cakap kau ada nasihatkan diorang, aku jugak pernah menasihati, tapi aku yang disemburnya balik. tapi aku tak kisah. janji aku tak buat benda-benda tu sumua. dan aku sangat-sangat berharap rakan-rakan yang lain dapat kuatkan iman dan teguhkan pendirian.
just nak cakap, makin kita buat maksiat- melalak-lalak a syaitan duk gelak. tul x??? apa kata kita buat syaitan dan dan sekutu dgn nyer cam iblis bengang sekali-mesti best kan hohoho:o:

Psst: enta mengapa, dari kecik aku tak penah takutkan antu. hehehehe:D

..
 
Comment by farouq
2009-07-10 22:32:45

bagus bro.

..
 
Comment by kromosom X + Y
2009-12-22 05:59:40

komen paling bagus…
πŸ˜‰

..
 
 
Comment by adhitya
2009-03-10 13:39:40

hmm……..tapi dalam pengetahuan aku la…..bukan ye semua gay nak kan lelaki semata-mata nak sex….. 8) 8) 8) cuba tanya dorang “nak jadi gay ke…???”……..fikir2 k πŸ˜€ an la>>>>>>

..
Comment by aimi
2009-04-19 00:11:42

nope
x semua gay just nak sex
sometimes, kitorang nie just nak someone, contoh mcm org normal kapel, adekah die nak seks semate2? xkan, die nak sumbody utk berkasih sayang, somebody yg nak caring utk die..

and then, bukanlah nak jadik pesimistik, tp dalam seribu, mungkin 2 atau 3 sahaje gay yg boleh betol2 kembali ke jalan yg sebenar sbb kami ni dilahirkan sekali dengan perasaan macam ni, cube bayangkan, drpd kecik dah cenderung main masak2, main anak patung, ikut mak drpd ikut ayah, x minat bola, minat barbie, tibe2 bende tu rupenye salah, kene ubah totally..

mmg drpd kecik cenderung nak minat lelaki, and then tibe2 kene tukar pulak..

sorry to say, tapi sy rase sye mungkin x akan kawin kalau saye rase sye x cukup kuat, sye xnak dah kawin, lepastu cerai..

kan menyeksa org macam tu, sye takut, takut dengan balasan, takut dengan Yang Maha Esa..

tapi saye x tau nak buat ape, godaan ade di sekeliling saye, xkan saye nak duduk dlm hutan sorang2..

ape yg saye boleh harap, saye doa agar sye kekal x melakukan bende tu sampai mati..

sbb tu org mcm saye sembahyang sentiase kene jage, sbb bile kite jage, Tuhan akan jage kita, akan tutup peluang kite drpd buat bende2 mcm tu

..
 
 
Comment by adhitya
2009-03-10 13:42:26

kadang2 meyampah gak tengok orang yang btul2 lelaki nie……POYO GILEEEERRR……PERASAN BAGUS>>>>>> :p :p

..
Comment by Hina_nya aku
2009-05-21 00:52:29

tu lah ko,
tau kutuk org jk
ko pun cmtu gk sbenarnya
org yg btul2 baek,
dia xkn komen hal2 cmtu. πŸ˜€ πŸ˜€

..
 
 
Comment by adhitya
2009-03-10 13:52:19

aku pernah terseprmpak gan gay……tapi tak nacho laa….lembu t semacam je….TAKUT LAK….. =(

..
Comment by adhitya
2009-03-10 13:53:25

PE LAGI KAT KL LE……”TAKE CARE”

..
 
 
Comment by hantu
2009-03-15 10:36:31

meremam bulu rome gua,dgr perkataan gay tuh,npe bleh berlaku nye gay??ade kh kurang ajaran,ajaran agame,bkn ajaran sesat,atau pon,mak ayah diorg x aja dorg =(

..
 
Comment by hantu
2009-03-15 10:41:07

tobat2 le,dunia nk kiamat dh, :-[)

..
 
Comment by aku lelaki cantik
2009-03-21 15:09:43

πŸ˜€ ehmmm tol gak t.. la ne laki luv kat laki mmg ramai, siap cover lg.. ye lee siang jalan pimpin tggan dgn pompuab tpi blah malam kepit dgm laki yyaahhhaadddooo….
tapi nak ckap ape lg.. hak masing2.. ckap byak kali pun tetep trjadi gak.. kan kan kan..

..
 
Comment by juz wanna share
2009-03-22 17:07:52

salam ukhwah, terus terang, im a gay…aku ader satu benda je nk ckp kt golongan yg homophobic ni, “jangan benci golongan gay, tp benci la perbuatan mereka”…

aku kagum ngn khai yg walau pn straight tp respek ngn golongan mcm aku ni…aku mengaku, mmg kitorang salah sbb buat seks sejenis, tp aku nk balik semula kpd root dia, yg kitorang x minta jd gay, in d first place. kalau kita dgr orang kata gay niy taw nak maen seks je, tu semua x betul…mmg kitorang ada access yg mudah kalau nk buat seks tp itu semua bergantung kpd diri masing2…bukannya kalau dah nama gay mmg auto ske maen, sama jgk mcm golongan heteroseksual, walaupn x byk access mcm kitorang, tp sanggup ssh payah cr pelacur dlm malam gelap semata2 tuk puaskn nafsu…

korang kena igt, walaupn perbuatan kitorang niy terang2 salah, korang x ley nk berselindung bwh nama “orang2 normal” tuk korang hina, pukul kami ikut nafsu korang…padahal korang pn asyik berzina ngn awek2 korang…jgn smpi anak cucu korang sok2 jd mcm kitorang, masa tu br korang menyesal ngn perbuatan sendiri…

aku sokong khai sbb die x menyalahkan kitorang ssb die taw hanya allah yg mampu menghukum hamba-Nya…bukan sesama manusia yg byk kelemahan,

sebenarnya aku dah berenti buat seks sejenis niy, aku berazam x nk buat lg sbb benda niy mmg salah, tp aku nk tekankn yg jgn disisihkan golongan mcm aku sbb apa yg kitorang perlukan adalah dorongan dan persahabatan yg mampu mengubah kami…maybe korang akn kena blk drpd kitorang tp make sure korang approach cara nyg betul, bukannya terus sound direct…sapa x marah?

lastly, aku nk minta maaf kpd semua sekiranya msg ni menyakitkan hati sesiapa, tp aku cuma harapkan korang jgn hanya taw ckp je sbb selemah2 iman adalah bencikan munkar dgn hati(bknnya bencikan orang tu) igt, sebaik2 manusia adlh manusia yg berguna kpd orang laen, bkn hanya taw mengutuk, jgn smpi kt dpn allah nnt Dia tanya apa usaha korang nk membanteras maksiat tp korang x ley jawap…

barakallahufik, maa’salamah…

..
 
Comment by Semutar Hijau
2009-04-03 12:14:21

Assalamualaikum…
Hamba hanya insan biasa yang punya tak banyak ilmu, walaupun sedemikian hamba tahu mana yang salah dan mana yang buruk. Seperti dalam hal homoseksual ini, hamba memang tentang habis-habisan. :oups:

Hamba memang tak suka akan tetapi hamba sedar bahawa mereka yang terlibat dengan masalah ini bukan atas kehendak mereka, kebanyakan berpunca daripada perbuatan rakan-rakan malah saudara mereka sendiri.

Apabila hamba melihat gambar-gambar di atas, masya-Allah, inilah perlakuan umat di akhir zaman, terpaku mengucap panjang hamba… :8

Oleh itu hamba sarankan kepada saudara-saudara hamba sekalian, perbanyakkan doa kepada Allah SWT meminta hidayah dan dipertingkatkan iman kita dalam mengharungi dunia dinihari yang penuh dengan godaan nafsu syaitan, moga Dia melindungi kita daripada kemungkaran-Nya. Sesungguhnya hanya Dia satu-satunya pelindung kita. =(

Hamba adalah Yang Di Pertua Pertubuhan Gagasan Ukhuwah, satu NGO yang berusaha mengembalikan syiar Islam di rantau ini. Oleh demikian, hamba mempelawa kepada sesiapa yang ada cadangan dan idea dalam usaha mengekang masalah ini, saudara dan saudari sekalian boleh menghantarnya ke e-mel dibawah.

Setiap buah fikiran yang dihantar akan dikaji dengan lebih lanjut untuk dijadikan modul untuk program kami yang khusus untuk menghalang kemungkaran ini daripada berleluasa. Setiap cadangan yang dihantar amat bernilai sesungguhnya perkara tersebut akan dijadikan benteng kepada umat Islam untuk kembali ke jalan yang diredhai oleh-Nya. Jadi setiap apa yang anda sumbangkan walaupun sedikit adalah amal jariah yang berpanjangan kerana ia akan digunakan untuk membawa kepada penegakan kembali syiar Islam di bumi tuhan ini. Allahuakbar…

“sesungguhnya manusia itu dalam kerugian kecuali bagi orang-orang yang beriman dan sesiapa yang saling menasihati ke arah kebaikan dan kesabaran-Petikan daripada Surah al-Asr ayat 3”

Hantarkan cadangan anda ke:
iskandarius01@yahoo.com.my

..
 
Comment by BeLiaBenCiGaY
2009-04-17 18:50:32

bodo gay bangang

..
 
Comment by Akugay,pondan,bapuk,nyah
2009-05-06 14:33:30

tak perlu ler uols menjadi ustaz or uztazah ataupun ahli ulama….uolss tak payah nak mengaibkan orang seperti guru,,rakan or saudara mara….doakan mereka dan banyak dekat diri mereka tunjuk ke jalan benar…..ini sikap manusia bernama melayu…entahlah bukan fikir secara profesional tapi menghentam bangsa sendiri….inilah mulut sentiasa berzikir tapi sapa tahu ada hati busuk dan berulat…so sesiapa di luar sana jangan ler menghina mereka(gay,pondan,bapuk,nyah) kerana mereka akan berubah bukan masa terdekat insya allah makin lama akan ke jalan Allah dan bertaubat.

..
 
Comment by Hina_nya aku
2009-05-21 00:49:26

aku gay,
YEAH??
ingat aku suka ke?
aku mmg abis2 nk ubah perangai buruk ni..
mslhnya sgt sukar,
tp aku trus m’cube.
aku start suka laki2 ms skolah rendah lg,
tp skrg umor da 22,
xperna pun aku wat seks sjenis lg.

so kpd korg yg anti-gay tu,
beringat ler…
xsume insan Gay tu “sama jer”!
terang2 korg tak tolong, cume tau hina je tanpa fikir!!
jauh lg burok korg punye perangai..
kalo korg kt tmpt kami,
ntah sjauh mane korg tahan..

aku x minta sume nie,
tp aku yakin faktor p’sekitarn pengaruhi aku.
walau da lame lwn sikap buruk ni,
tp feel aku masi xubah..
masi kt laki.
aku takut sgt2
takut t’jebak…
mudah2an aq trus m’dpt petunjuk~NYA.

skrg nk kawin pun aku takut,
risau kalo dpt anak cm aku.. = GAY
kesian kt die.
dah la tpakse lwn nafsu..
ade lg cabaran melyn karenah org KOLOT!!!
~org yg cume tau m’hina, tanpa membantu.

thanx pd khai discuss hal nie,
dpt gk bukak mata & fikiran org lain
t’hadap insan b’gelar Gay! :((

..
Comment by diya hanna
2010-04-15 21:12:07

wow!! i like ur honesty…dun worry, as long as we workhard on wat we work on…insyallah u’ll be success. n dun forget, Allah is always with us..ok? πŸ˜‰

..
 
 
Comment by hariss
2009-06-11 16:44:30

:p aku dah baca semua comment kauorang.ada yg cuba faham and also ada yg condem.so bagi aku issue ni mmg dah lama, dari zaman nabi lut lagi.. So kauorang yg nk menghina tu ingat2 la.. Ini semua dugaan dari Nya yg maha kuasa.. Semua umat nya diberi dugaan yg bermacam2 ada yg ikut nafsu jdi perogol,pembunuh,perompak, kaki judi, kaki maksiat main ngan pompuan dan mcm2 lagi.so yg ni sex sesama jenis.. Aku rasa bukan mereka nak semua ni.. ini dtg nya dari dugaan Nya. sejauh mana

..
 
Comment by pening
2009-06-13 11:24:13

Ish3..mmg mengerikan bc entri ni…Nauzubillahiminzalikk..adekah dunia ni dah hmpir k pnghujungnye….

..
 
Comment by Liberalist.
2009-06-16 02:30:57

Lawls. Jadi gay bukanlah suatu pilihan.Genetics and inborn hormonal factors play significant roles. Well, you guys can be stereotype bout it, but of course kalau nak campurkan agama, tak de apa boleh cakapah.Unless a guy’s born gay curious or something, it can’t be done. Take it from someone who spent 10 years to figure out that hes bi.

..
 
Comment by misa
2009-06-16 11:34:14

assalamualaikum…

geli tgk pic yg khai ltak….
semoga diorg mndapat hidayah sebelum diorg mnutup mata selama-lamanya…..

..
 
Comment by jack ondoro
2009-06-23 00:16:41

bawak hal masing2 sudey.

sakit telor ko kalau ramai gay kat malaysia ? :choler:

..
 
Comment by Blure
2009-06-24 22:46:47

bebenornya nafsu suka pasangan sejenis ni semua kejadian allah cuma sebagai hambanya kita kena tahu kewujudan kita dimuka bumi ini untuk menyembah allah dan mentaati perintahnya… jadi gay bukan mcm tukar baju boleh pilih2 baju… itu semua kejadian allah.

..
 
Comment by cutehunk
2009-06-28 18:04:39

ade org ckp gay gen tu ade dlm kromosom org laki(gay) tu from the begining..

maksudnye he was born to be a gay guy?

bole percaya ke sumer tuh?

but for me.. xsume gay tu jhat!

at the end of the day…

jugde urself b4 jugding org lain..

——————————————————————-

nak tau info psl lelaki visit my blog.. hehe πŸ˜€

..
 
Comment by xxxxxx
2009-07-01 20:37:30

Dear Khai, it is not like what you think.. Not necessarily gays are being nurtured to be gays, there really are cases that man are born to be so. Tak percaya?

I am a gay and saya malu. Lagi malu bila nampak other gays tak tau malu kat luar. I am very suffering as a gay but what to do? I cannot love women because tidak ada nafsu langsung even lihat badannya bogel. What to do?

..
 
Comment by republik45
2009-07-03 21:16:52

insyaflah wahaiii malaysia… negara mu pertahankan islam, tapi rakyatmu guys semua….. mana bisa maju negara seprti itu.
jijik liatnya.

..
Comment by gaemon
2009-08-19 23:49:04

Orang indonesia. xpyahla mengutuk. Ape kurangya dgn korang. Dgn sgala bencana yg cukup lengkapnya kat sana, tu smua musibah yg korang sdiri mintak.

..
 
Comment by farhe
2009-11-08 13:23:28

jangan layan komen golongan yang x berilmu dan dipengaruhi dengan hawa nafsu dan hasad dengki macam republik45 ni.. lain kali kalo nk buat ape2 komen yang boleh menyinggung sensitivity sesetangah pihak, sila buat kajian dan soal selidik dulu…. kalo x, anda telah menampakkan kebodohan diri anda sendiri… sekian..

..
 
 
Comment by dudud
2009-07-10 10:37:14

aisey, tatau nak komen camne thread neh..hambe ade la bape ekor kawan gay (eventhou hamba ni awek betudung yg agak pious, still kwn je ngan kaum gini)..hamba penah je soal siasat tnye macam2 n share citer ngan derang (yg gay tuh)..kalo kowank nak tau, rase cinta songsang tu memang dtg dari diri derang, since lahir derang kate..tapi yg peliknye, even derang da ade buipren pon, derang masih lagi bebas tuk mencocok and dicocok oleh mana2 jantan..sex and love is totally different..hurm, lagi ade hati mau bekawen secara rasmi (pe guna kawen kalo benda tu mmg haram kan..pdahal pekawenan tu tuk halalkan pe yg haram) very d pelik la pemikiran they all…

..
 
Comment by tetamu x diundang
2009-07-12 20:41:52

salam gue nk tnya ni ada x korang smua pernah alami thing mcm ni

Dlm lumrah khidupan manusia, memang
lelaki dilahirkan untuk mencintai wanita & begitu sebaliknya
tapi memang tidak dapat dinafikan begitu ramai golongan macam tu baik di sekolah, kolej, universiti mahupun ditempat kerja
korang sume pun (terutama yang berasa dirinye kacak) pun pernah mengalaminyakan(maksud aku terjumpa golongan yang macam ni depan mata ke/x nampak

klu ak pergi mana2 yang aku perasan sgt la sejak dlu lg, mesti ada je mata-mata even guy pun yng singgah kt aku
sampai xbergerak pandangan pun ada tgk sgala gerak geri org lain
ak xgelabah tp krg selesa lah klu org tenung sampai mcm tu!
knp!nk mntk no tel k?!
aku tahulah aku ni smart, kacak smpai member aku yang aku kenali kt beberapa2tahun menyimpan perasaan terhadap aku, aduh!
aku bukannye bt apa2 pun, loving k, caring tu biasa la coz mmber kan, smua org tahu
die kene lah jaga plakuan coz masing2dh ada buah hati
knp ye jd mcm tu, ak pernah bertanya die knp,mungkin krn pengaruh(org luar k,internet k, media masa k)atau persekitaran
tp mmg btul die simpan perasaan guy lover sjak dr sekolah lagi cma x berani nk brsuara kn kbnrn diri tu yang sbenarnye gay!
aku jd bingung
dulu boleh tinggal sebilik dengan dia, ok je
tp sekarang aku bencilah nk tinggal dengan die bukan takut die meraba2, tp takut kaki aku singgah kat muka die time aku tido
kalau time buat assignment aku akan cari orang lain kalau xde sangat lah baru cari dia,x mcm dulu
mentang2lah ak buat baik-kali ni mmg xleh bg muka-tak kira lah apa pun!
Pantang tengok hot guy, mesti jadi gile!
sms yg baik2 btukar menjadi jahat!arghh
ada ssiape nk tlg mmber ak ni-spya die sedar apa yg die buat jgn krn alasan ikut org lain,biarlah diorang tu
nasihat k,kaunseling k
sebelum ak sebar

tp ak rs mungkin ada mmber yg lain tahu, tp xrmai la
ak pernah cerita kt mmber rapat die, tp smpai skrg xde apa2 pun mungkin kerana xpercaya kt aku atau sama je 2 ekor tu

aku nk cerita kt awek yg die xbrapa syg tu, tp ak tak berani la bukan tak sampai hati

time ak sekolah pun ada juga orang mcm ni
trutama kalau duk asrama tu, ada senior smart ajak …..#*@%+=

yg heran nye diorang ni ada rupa n gaya
tp knp pilih utuk khidupan mcm tu

ak rasakan gololongan Bi ni lagi ramai
kat temapt kerja kwn ak, walaupun dah kahwin pun still cari lagi bende yang songsang ni, alahai manusie

..
 
Comment by jayn
2009-07-13 22:05:03

::p : bantu lbih baek drpd menghina.klu ank cucu kita dilahirkan camtu sape nak jwb..anak jiran sy bunuh diri kerana punya naluri gay..bg dia masa depan dia gelap n takda tempat didunia ni…

..
 
Comment by Akiko
2009-07-15 00:54:40

Memang sangat pondan bahasa ko nyah, mak hayam mana yang ajar ko ni ek. Pandai sungguh la dok cover rina. Bikin Ati mami meluat!!! Mencintai wanita sanggggat la ko ye noks…. mualll..wekksss… :love:

..
 
Comment by mat
2009-07-20 04:02:28

hai smua…sya leh dikenali sbgai mat je..skg ni sya dlu gay..tpi skg syukur alhamdulilah sya dah dpt blik ke pangkalan jalan yg btol..stelah aku kenalan dgan sorang pmpuan..mula2 aku tkut nak couple dgan pmpuan tpi lma kelamaan sya dpt membiasakan diri sndiri…tq allah krana dah membuka pintu hati sya…kalau ko org nak thu knapa lelaki skg ni bnyak jdi gay..smuanya bermula dri seorang penjga n lelaki tu dikenali sebagai anak ikan…kerje lelaki ni senang je…juz layan je..pah siap dpat duit…skg ni bnyak lelaki yg mgambil jalan yg mudah utuk mndapat kan duit…cyohnya main dgan nyah…gay…that why ketagihan tu bermula….sya mgaku jga yg sya pnah jdi anak ikan seorang gay cina…lau sepe2 yg bca pe yg sya tlis ni sya hrap STOP lah k…kita kna cri wang dgan halal bkan cra yg slah…n to other guy…lau bleh jgan lah mlakukan seks tanpa nikah…..bgi aku,aku lbih rela melancap dri memasukan anu ke dlm lurah….aku dah x nak mnagung dosa…skg aku dah bersih n memulakan hdup yg bru….dri sya mat(22) =(

..
 
Comment by am...
2009-07-20 16:27:56

erm…itu la yg berlaku kat negara kiter kan… 😐

..
 
Comment by Dude
2009-07-26 18:30:52

How did you get hold of the photos above again? (Sorry you might have mentioned it in comments above but there are too many to be read. Ahaa)

..
 
Comment by speechless
2009-08-06 01:36:27

rasenye bende ni de kene mengene ngan keturunan ke eh?? mane la tau zaman mude2 parents or tok nenek diorang dulu gay ke.. pastu insaf n kawen.. dapat la anak yg gay?? ade sape2 leh jawab x? :[ :[

..
 
Comment by looking4helper?
2009-08-08 14:55:07

masalah homoseksual, biseksual, gay, lesbian, pengkid, ada kaitan dengan mental dan naluri manusia. saya berasal dari Kuala Lumpur dan isu ini seakan familiar di sini tanpa sebarang pencegahan mahupun penguatkuasaan.saya pernah berhadapan dengan isu ini, fortunately i have someone who guide me through… jika anda ingin berubah, itu petanda baik dan teruskanlah. Ingat bahawa tak ramai yang boleh memahami anda, namun ramai yang boleh menghina. tetapkan hati dan azam. Jangan pandang BELAKANG!
Anda mungkin boleh share dengan kaunselor yang saya kenali tersebut. Alamatnya mudah saja : kaunselorkamu@yahoo.com.my (syukur saya mengenalinya kerana dia seorang yang suka membantu-a good helper).Hingga kini kami masih saling berhubung.

-edika

..
 
Comment by Akim
2009-08-11 01:20:11

Aslkm….

Boleh tambah sikit. Semua jgn lupa, ‘Wa’ pun dalam bahasa arab maknanya Demi. Wallah = demi allah. So, utk sedap tafsir dlm bhs Melayu… Demi (hanya) allah yg lebih mengetahui….

Tak guna gak nk kutuk keji org pdahal diri sndiri buat keja skodeng, main pompuan, n maksiat lain. So apa bezanya ko ngn gol gay tu… dosa bsar gak kan????

So, tak guna anjing menalak gunung, renung diri sndiri dulu. Agama ajar kita kt berdakwah dgn hikmah dan tladan diri sendiri untuk org lain. Bukan dengan caci maki n keji mengeji.

“Berpesan-pesanlah kpd kebenaran, dan berpesan-pesanlah kpd kesabaran…..”

Renung-renungkaaan…

Wallahu a’laam Hussowaab…

..
 
Comment by fuck malay
2009-08-14 03:27:03

gila… bner2 gila… emang malaysia sampah… manusianya sampah semua… gay semua lagi jangan2? hahha… dasar gak ada otaknya lo pade… πŸ˜€

..
Comment by farhan
2009-11-08 13:13:27

ni adalah komen org2 yng x berilmu… oleh itu sila jangan layan komen ini yer…

..
 
 
Comment by wajah kesayangan hamba
2009-08-14 22:19:37

aku tak sangka ramai jugak orang cam aku

kes aku cam namba Allah, ladidadidum dll… aku memang solat memang tak tinggal…kalu tinggal aku ganti … minat mengaji alQuran tambah-tambah semenjak dua menjak ni aku minat belajar membaca secara berlagu…kebanyakkan orang kenal aku seorang yang baik …alim… tu dulu …masa aku sekolah, kat matrik and universiti (siap jadi imam n bilal)…tapi akhirnya aku dapati yang aku ni sekarang minat pada jantina yang macam aku jugak

ceritanya sebenarnya bermula masa aku kat u, seorang kawan aku memang hansem dan jambu… dia memang baik n caring kat aku . pernah perang dingin dengan dia sebab dia selalu main-mainklan aku tapi akhirnya aku rasa kehilangan dia … dengan tebal muka aku kembali dan jernihkan balik benda yang keruh… dia tak sangka aku menitiskan air mata demi merapatkan kembali persahabatan yang dah retak… semenjak dari hari tu… lepas aku cakap yang aku sayang kat dia… kita orang bertambah rapat…

dia grad dulu …aku terus jadi seorang yang pendiam… semua orang terkejut dengan perubahan yang berlaku…

yelah seseorang yang selalu ada pergi meninggalkan kita…lame jugak aku nak baik….tapi memang betul kita kene kawan dengan ramai orang supaya kita boleh kurangkan perasaan macam tu…

sekarang aku dah 2 tahun tak jumpa dia…dia pun dah berubah … mebi sebab aku selalu mesej mengada-gada buat dia meluat dengan aku…
bila aku terbaca comment tetamu tak diundang… aku rasa macam itulah luahan hati kawan yang aku sayang tu …

memang dia kadang-kadang geram dengan aku sebab lebih-lebih kalu sms dia….mesej sayang lah…rindu lah…ko kiut lah…. tapi macam mana aku nak selindung…hipokrit…dah dia pun memang hensem

tapi aku tak pernah wat benda yang terkutuk… gile…bab -bab jolok bontot memang aku tak dapat terima… nape tempat tu jadi pilihan makhluk-makhluk gay???

cume aku hanya ada perasaaan pada dia…

kenapa aku suka kat mamat tu… sebab dia memang jambu n baik n memahami aku…

tapi bila aku pikir-pikir balik mebi jugak sebab aku masa masuk universiti terima suatu kejutan budaya… aku tak pernah ada awek… tapi kat u kawan-kawan aku senang-senang je dapat awek… aku gila nak cari awek… banyak yang aku ngorat tapi sebab aku bukan hensem dan macho (dengan kawan aku tu lagilah macam langit dan bumi)… asik kene reject..

tapi bila dah nak melekat ,,, alahai budak nogori la, budak terengganu la itu lah ini lah… sebab makcik aku dah nasihat kat aku jangan pilih yang itu yang ini… jadi bila line dah clear untuk aku berkapel tapi yang tak kenenya pasal negeri-negeri yang makcik aku cakap…aku terus stop…

lebih 5 orang aku ngorat…tapi semua tak jadi…

pasalnya negeri…

sampailah yang terakhir pun pasal masalah negeri…tapi yang terakhir ni aku keluar dating dengan budak perempuan ni tapi baru aku sedar aku tak rasa ape-ape pun…yang aku rasa adalah aku hipokrit gembira keluar dengan dia…(masa ni aku dah mula stat suka kat laki)…jadi aku menjauhkan diri daripada budak perempuan tu…

sekarang…aku masih cari identiti aku yang sebenarnya…aku masih tak dapat lupakan kawan baik aku tu…memang tak boleh luput dalam hati aku…. gambar dia aku simpan dalam enset…gile…tapi yang aku sedih kawan yang aku sayang pun seolah -olah menjauhkan diri daripada aku…

aku bukan gay tapi aku sayang kat lelaki…

ya Allah, tolonglah hamba-hamba mu…

dan satu lagi… aku seorang guru…

http://justkhai.com/blog/wp-content/plugins/smilies-themer/Julianus/20×20-big_smile.png

..
 
Comment by zack
2009-08-15 02:21:31

korang ingat suka sangat ke aku dan laki2 yang lain bertahan berperang dengan diri sendiri saban hari setiap waktu dengan perasaan dengan perasaan gay nie…aku sanggup tidak berkawan . benda ni dah ada dari sekolah rendah lagi. aku dah cuba berubah tiap-tiap tahun sampai umur aku 25 tahun nie tp tidak berjaya. cuma dengan melancap saja dapat membendung perasaan ini..alhamdulilah aku tidak pernah terlibat secara teruk . aku sendiri rasa benda tu menjijikkan . cuma aku rasa aku suka berkawan dengan laki yang kacak jer same as me. sex rasa tak akan aku buat. acttualy aku bisek but more to men. bro aku sentiasa cuba berubah. aku cuba mendalami ilmu agama sikit demi sedikit. luahkan perasaan cam nie ok juga sbb tidak siapa tahu aku ada perasaan gay ini. biarla aku hidup derita macam ini dari kaum keluarga, sahabat2 tahu aku ada perasaan cam ini. ok terima kasih. pada antigay jangan dihina berterusan gay mungkin anda sendiri tidak tahu mungkin ada kaum kerabat anda mengalami masalah begini. moga ramadhan seminggu dari sekarang akan memberi impak yang baik pada diri dan pada mereka yang senasib seperti aku.

..
 
Comment by joe razwil
2009-08-16 00:26:11

:choler:
maaf sebab memberikan pendapat tentang perkara yang nabi sendiri x kan mengaku umat, untuk pengetahuan semua ugama didunia melaknati gay, termasukalh yahudi, hindu, buddha serta kristian. itu merupakan ugama2 ugama yang utama tetapi yang asli hanya 1, jadi sekiranya mereka inginkan kebebasan atas nama had individu maka mereka harus tahu ugama apakah mereka dan atas nama apa kebenaran itu wujud.

penyakit ini makin teruk selepas paklah memerintah di mana najib langsung tidak mengambil tahu walaupun telah diberitahu dan untuk pengetahuan filem gay melayu ‘comolot’ telah diedarkan dengan byknya dikalangan mereka dan pengikut mereka. apakah peranan najib yang bangang nie bersama dengan kolenal sandersnya..saya telah menghantar bantahan demi bantahan tetapi tidak diendahkan..kita tahu kita siapa namun itu mereka x pentingkan habis apa yang mereka pentingkan..kita x nak jadi macam kaum yang engkar dengan nabi luth.

tolonglah bagi kesedaran kepada najib laknatullah dan pengikutnya…

..
Comment by andimidzi
2009-08-29 07:59:12

sedap je melaknat org ek
astaghfirullah…

..
 
Comment by anak malaysia
2009-12-01 05:52:21

emm sedap jer nk laknat orang.. sesungguhnya laknat melaknat itu kerja Allah… jangan mempermainkan agama untuk sesuatu yang anda sendiri tak thu sama ada anda ke syurga atau neraka.. jangan riak dgn sesuatu kelebihan kerana Allah boleh mengambilnya bila-bila masa sahaja… :choler:

wallahualam…

..
 
 
Comment by gaemon
2009-08-19 23:38:21

Oh Allah.. takutnya aku dgn dunia skarang ni. Patutla macam2 penyakit ada. latest H1N1.tu smua ada sebabnya..
kalu gejala ni merebak xtkawal..silap2 bumi Malaysia kita ni dibalikkan Allah macam yg berlaku pd zaman Nabi Lut dlu.
:((

..
 
Comment by rianty
2009-08-20 11:18:50

jika seorang pria suka memakai woman undderwear apa dia bisa dikategorikan gay ?

..
Comment by andimidzi
2009-08-29 07:57:29

maybe dia saja nak test…think +ve haha

..
Comment by zaira
2009-10-17 16:53:37

sbb underwear pempuan selesa kot??

*wink2

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by zaid ashwani b peruama
2009-08-20 11:46:14

korang jangan mengumpat !! dosa tau……. sukati dey orang la gey ke lesbian ke….. ape cite kite nak kisah kalo ibubapa dey orang tak kisah jugak… kolou korang nak gaduh pasal niy up 2 u laa.. aku tak join ok !!! πŸ˜†

..
 
Comment by ferisha ashanda
2009-08-20 11:50:18

betol tu zaid..tak baik mengumpat..dosa tambah gak nak pose niy…….. korong nak g wat maksiat sukati korang laa.. jual je maruah korang if tak tau malu.. jangan salah ibu mengandung dan jangan salahkan bapa membuat tol x……. 😎

..
 
Comment by andimidzi
2009-08-29 07:55:17

salam…
org malaysia mmg sgt prihatin
tp kalau dok asyik mencerca dan mengeji
masalah tak kan selesai
sepatutnya kita bersyukur sebab tuhan tak jadikan kita dan keluarga kita seperti mereka
sebenarnya silap kalau kita katakan cinta sejenis itu salah
yang salah ialah apabila melakukan perkara terlarang
sama juga halnya dengan cinta lelaki perempuan
kalau sampai melanggar batas sehingga berlaku perzinaan
pun berdosa juga kan
ilmu yg tuhan beri kepada kita sangat sedikit
jadi apa hak kita untuk menghukum orang lain
yang terbaik ialah doakan mereka
dan bersyukur kerana kita dilahirkan sempurna… πŸ™‚

..
 
Comment by Adinda
2009-09-02 13:04:43

:choler:

Aku bnci ‘PAKCIKNGENTOT’ ngan ‘REPUBLIK45’ r..

dasar Indon xsedar diry,, nk kutok Malaysia lak..

padahal negara korang tuh lagi terok..

der ker Islam leh kawen campur.. bodo!

negara da kne laknat pon lagi xsedar diri..

haram jadah la weh!!!

:p

..
 
Comment by zaman
2009-09-07 03:02:31

isk isk…org yg ckporg gay ni boleh diubati orang gile…imnot gay but i think its completely natural…bye πŸ˜†

..
 
Comment by Terry
2009-09-17 15:41:49

bukan smua PLU camtu , most of the time ada yang akan elak dari buat benda2 keji camtu. tapi ye la kan, ada jugak yng dah terikut influance barat, live your live to the fullest la katakan. I nie pon tak lalu tengok aku berpesta liar camtu. :oups: . menjijikan. Promiscuity is not an option, its a stupid, ignorant, negative lifestyle, and most gays embrace that lifestyle without realizing the implication.
lol!

..
 
Comment by mirolpaan
2009-09-23 16:21:07

aq pun gay..ni no aq 0139089670

..
 
Comment by ezz..
2009-09-26 15:49:43

salam buat semua samada pembaca mahupun penulis blog yg serba sdikit mmbawa intipati brguna.jjr dr hati kecilku,aku seorg gay yg trjerat dlm lmbah khinaan ini sjk 3 thn lalu n kini aku berusia 16thn..prasaan songsang ini wujud dlm diriku tanpa rangsangan pihak lain.aku thu,semua yg aku lkkn ini bleh mmbawa aku ke neraka jhnm.aku prnh brkali2 utk brbh ttapi hanya kkecewaan yg ku temui.aku terlalu lemah tnpa cinta kaum adam.=( barangkali juga bercinta utk ksenangan hidup dgn brcinta brsama golongan brprofil tggi atau kaya.aku prnh brcinta dgn 7psgn sblm ini dan aku sgt2 brsyukur krn aku tidak dserg penyakit2 berbahaya.buat teman2 di luar sane yang sudi mmbntu insan sprti aku keluar dri kepompong maksiat samada laki@pompuan,brhubunglah dgn aku :oups:

..
 
Comment by ezz..
2009-09-26 15:51:36

[[phone number deleted]]

– by admin

..
Comment by fifie ierina
2009-09-26 19:28:26

wa’slm.. adik, npe reveal no hp kt cni? klu lbh ramai yg salah gunakan dan nk amek kesempatan cmne? dalam dunia nie bukan semua orang adalah berhati baik dan suci.. hope admin delete a.s.a.p..

bykkan mendekatkan diri kpd Allah, jgn lemah semangat cmni.. mudah-mudahan adik cekal utk menjauhkan dri dr lembah kehinaan yg semacam nie.. Allah benar2 melaknat kaum yg sebegitu.. sungguh nie akak doakan…

take care taw adik.. bykkan ingat pd Allah dan keluarga, insyaAllah segalanya akan mudah…

..
Comment by adam
2009-12-26 16:01:04

em akak,,,,sya suke sanga t advise akak…boleh x bagi akak nya email..

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by amie
2010-01-04 09:53:24

hey leh kenalan?
πŸ˜‰

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by pencerita
2009-10-06 02:23:43

sajer jer nak citer satu kes kat kg aku….
pacik sebelah umah aku nie mmg sgt BENCIKAN gol. gay n pondan nie…. slalu maki hamun geng2 nie….. mcm ramai yang buat kat sini ler… yg hanya tau maki hamba ciptaan ALLAH… siapa kita untuk menghina ciptaanNya… masya allah…
ditakdirkan allah….. dia mendpt anak setelah 11 thn berkahwin. nak tau aper dah jd ngan anak dia skrg nie….
anak dia skang dah tingkatan 3 dan salah seorang dr golongan yang dia maki tu ler….

ambil ler iktibar…. jgn menghina org… lebih baik menasihat… dan mendoakan…. asalamualaikum

..
 
Comment by confused_man
2009-10-06 12:07:13

dulu sa suka gak ngan pompuan…. tapi, sejak masuk sklh menengah, perasaan kat lelaki tu makin bertambah. ada sorang mamat ni, dulu kitorang kawan.. dia ni straight. sa pun time tu tak suka kat dia, tak lama dari tu, myb dlm 3 tahun kitorg brkwn, sa macam dah jatuh hati k