Photos: Tanah Runtuh di Bukit Antarabangsa, Ampang

9,943 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Subhanallah segala puji bagi Allah. Tuhan sekalian alam. Hari ini kita semua dikejutkan dengan kejadian tanah runtuh (ya, buat sekian kalinya) di Bukit Antarabangsa, Ampang. Agak terkejut pagi tadi masa nengok Berita Pagi TV3. Well, sebut tanah runtuh kat Bukit Antarabangsa bukanlah satu kejadian yang pelik. Agak banyak kejadian tanah runtuh di situ. Khai wonder, kenapa orang kaya-kaya penat-penat cari duit sampai jadi kaya, tapi nak cepat mati beli rumah kat situ. Siti Nurhaliza dan Dato K, nasib kau tak tekorban sekali, kalau tidak pasti semua bendera di Malaysia berkibar setengah tiang mungkin.

Itulah, air yang tenang jangan disangka tiada buaya. Malang memang tak berbau. Kalau berbau, pastinya manusia tak akan sedar. Masih ingat Tsunami beberapa tahun lalu yang mengorbankan ribuan nyawa? Juga berlaku pada bulan DIsember. Sama-samalah kita muhasabah diri. Khai, jadi yang lebih baik dari yang terdahulu yer? to Muslim, jangan sambut Krismas.

Berikut adalah gambar-gambar selepas kejadian jam 3 pagi tadi (6 Disember 2008) di Bukit Antarabangsa, Ampang yang di mana sehingga kini sudah meragut 3 nyawa. Sama-sama sedekahkan Al-fatihah kepada mereka yang telah meninggal dunia dan berdoa agar mereka yang masih tertanam dalam diselamatkan. Amin.

Lagi gambar di bawah.. Kudos to Extremist Thinker

Video Kejadian

Download semua gambar sekali gus. Klik Sini.

Ditulis pada 6:28 pm 6 December '08 dan pastinya oleh . Siape lagi?
Dalam kategori: Tergempar | Tweet This!

Tag: , , , , , , , , , , , ,


RSS feed

35 Comments

Comment by zieyn
2008-12-06 18:43:06

Phuh!dah ade rupe Berita Harian Online aku tngok
justkhai ni..good job..bravo2!! huhu:D

‘Sama-samalah kita muhasabah diri. Khai, jadi yang lebih baik dari yang terdahulu yer?’
**Ahakz!

Comment by Khai
2008-12-06 19:08:29

ape ahak ahak.. x leh ke? hehehhee

 
 
Comment by Fahmishah
2008-12-06 19:08:10

dari allah kita datang, kepada allah kita kembali

Comment by Khai
2008-12-06 19:09:30

mungkah kejadian macam ni yg selalu terjadi mampu menyedarkan mereka yang kaya-kaya ni yang standard kita sama sahaja.. kalau mati kata Tuhan, mati jugak ye tak? duit x leh bantu…

Comment by zieyn
2008-12-06 19:31:00

Btol3x!!
Khai smakin baek nmpaknye…Hehe

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by Sabri
2008-12-07 00:20:06

ahaks, betul khai.. tiada apa yang membezakan orang kaya dan miskin melainkan wang ringgit yang tak boleh dibawa ke akhirat kelak..

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by aman
2008-12-06 19:09:27

mane ler hang leh dapat gambor nie cepat-cpat…:P

Comment by Khai
2008-12-06 19:15:06

awek aku kasi bro… tahu sape awek aku… segan la nak kasitahu…..

kasi hint je la ek…
hint dia.. awek aku tu nama dia siti nurhaliza..

cuba teka sapa? hahahha

 
 
Comment by zelo55
2008-12-06 19:12:48

terigt time aku pegi ghost hunting ngn member2 aku kt highland tower tu….
huuuhuhu…
jln2 yg rosak tu jugakla jln yg ktorang lalu dulu…
takuttt…

 
Comment by Azizwanâ„¢
2008-12-06 19:13:38

Subhanallah.. itu je yg mampu aku ckpkan.

p/s: mungkin Allah s.w.t nk bagi peringatan awal supaya jgn smbut krismas dgn mlampau. huhu.. (apa kaitan?)

Comment by Khai
2008-12-06 19:17:41

yes.. almost tiap kali disember, ada je malapetaka yang jadi… orang kata kebetulah.. tapi.. Wallahualam..

 
 
Comment by nana
2008-12-06 19:56:18

takziah pada ahli keluarga mangsa..
al-Fatihah…

 
Comment by megat
2008-12-06 19:58:30

insya allah semoga kejadian seperti ini dapat menginsafi dan membuka mata hati umat islam dinegara ini.

sedar atau tidak, ini adalah salah satu peringatan kepada kita, subhanallah.

 
Comment by eSempoi.com
2008-12-06 20:44:16

terkejut tengok, ni la akibatnya kalau construction tak betul…. sekarang nak salahkan sape alam atau engineering?

Kalau tengok kat luar negara tak jadi macam ni, saliran air dalam tanah tak diambil kira oleh developer.

Comment by zieyn
2008-12-06 21:04:17

x jugak..xpyh tunding jari pd sssape..
Allah yg dtgkan so kita sbagai hamba
kena trima.Tiap kjadian kaitkan dgn Tuhan.
barulah kita dpt hikmahnya..
bkn akibat atau sebab yg menjadikan
slame ni Tuhan dah bg kita mcm2 nikmat,tp kita lupa pdNya..
sbab tu Tuhan dtgkn bencana sbagai peringatan..

P/s:Jgn salah akidah..bley jd syirik tu

 
Comment by Sabri
2008-12-07 00:24:15

wakaka.. bro, btul kata zieyn tu.. ni adalah takdir allah..
dan ada hikmah disebalik kejadian..
mgkn allah nak tunjukkan kat mereka yang mewah2 supaya tidak terlalu angkuh dan taksub dengan kemewahan tu..

 
 
Comment by Extremist Thinker
2008-12-06 21:50:10

skali silap name daa :p kat sane Extremist Thinker.
Sweet Thinker untuk akoo coret ttg kehidupan.
okeh. daaa.

Comment by Khai
2008-12-06 22:12:13

hehe. takpe la.. janji track ke blog ko.. hehe.. tapi takpe.. dah tukar..

 
 
Comment by deennasour
2008-12-06 22:42:12

gile la…Tuhan nak tunjuk power dia tuh..
ada sebab dan musabab dia..wallahualam.
hanya Tuhan yang tahu.

sesungguhnya Tuhan tidak akan menimpa bala bencana kepada hambanya melainkan untuk menguji hamba-hambanya.

Rasullullah sendiri pun dah berdoa kat Allah semasa nazak supaya Allah tak menimpakan ummatnya bencana seperti ummat2 terdahulu spt banjir besar umat nabi Nuh

 
Comment by kuriee
2008-12-07 01:31:36

tak silap aku.. rumah rafidah aziz dgn syarizat pun dekat atas bukit nih.. betul ker ??? hehe3.,,,,, semua rumah org2 kaya lah atas bukit nih…..

 
Comment by appleblogger
2008-12-07 01:44:16

ehm..benda dah jadi. nak wat macam mana..

 
Comment by 26
2008-12-07 15:46:27

takziah buat semua mangsa..well, its happened almost every time….still no effective solutions..

 
Comment by Faiz
2008-12-07 16:44:52

” kekayaan tidak menjamin kebahagian ”

Al-Fatihah .

 
Comment by Tim
2008-12-08 01:50:36

I just ran accross your blog and am impressed. Keep up the good work.

 
Comment by azleah
2008-12-08 17:48:27

fuiyooo… cantiknya banglo ranap.

kehkeh..

x mau ah buat banglo kat situ

 
Comment by pcuserz
2008-12-08 18:05:45

takziah.
tanah runtuh berulang kembali.
lagi nyawa melayang.
sejarah lama berulang.
sampai bila?

 
Comment by aidiel980
2008-12-08 21:31:32

la aku baru nak beli banglo kat atas tu… dah runtuh pulak… emm x jadi beli la… huhuhu

 
Comment by Truckster
2008-12-08 23:59:15

aku rasa xdak efek pon, pasal suma duk sana orang2 kaya…

tgk berita xdak pon rasa kesian sgt….macam dlu banyak rumah setinggan orag miskin kena roboh, sedih woo siap tururn demo lg

 
Comment by xmindfreakx
2008-12-10 14:52:47

yang kaya,jangan mintak bantuan la…kasi la kat mangsa banjir..

 
Comment by chacha
2008-12-17 13:07:36

tu sebab kerajaan negeri tak bagi pampasan..dorang kaya giler.. sana ade satu banglo baru siap pembinaan.. dia beli banglo lame dgn tanah dia sekali, runtuhkan balik, buat banglo yg lebih besar lagik..amat besar kata org cerita kat saya… sekelip mata banglo baru dia ranap… duit tak berkat lah tu…

 
Comment by hamba allah
2008-12-27 22:25:29

salam khai,

saya nak minta kebenaran nak simpan gambar2 tragedi ni boleh tak?

saya pun duduk kat bkt antarabangsa, tp bukan mangsa2 yg duk banglo mewah tu..

thanks in advance.

 
Comment by cik im
2009-04-16 22:26:21

Al-Fatihah bt semua mangsa2…
hmm nk tny da x mklmt psl tnh rntuh kt Highland Tower?
nk wt asgmt….huhu ;)

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?