Archive for 'Tergempar'

Tak mungkin aku nak boikot KFC

Mari teruskan kempem peribadi, 1 hari 1 update di Justkhai. Kira kempen ala-ala menyokong gagasan 1Malaysia la ni. Haha. Burkz! Alhamdulillah kenyang. Baru lepas makan KFC. Ngee.. Hampir 24 jam tak menyuap apa-apa di mulut. Asyik minum, minum dan minum je. Masuk toilet buang air entah berapa kali tak tahu lah.

Tadi sebab nak buat kerja pun dah tak boleh sebab lapar, keluarlah kejap pergi KFC yang jaraknya adalah seminit dua dari rumah ni. Masa on the way tu sempat terpikir betul ke tindakkan aku ni nak pergi makan KFC lagi. Tak takut ke dengan video ayam di tapak kasut yang tersebar baru-baru ni? (more…)

Posted on 7 July '11 by , under Tergempar. 41 Comments.

Begitu mudah orang membusukkan nama anda

Bila orang sakit hati dengan kita, macam-macam orang ni cuba buat kan? Satu kerja jahat tak menjadi, dia cuba cara jahat yang lain pulak. Pendek kata orang macam ni hati dia dah hitam dah. Tak senang nengok orang lain senang. 24 jam panas je bontot nengok orang lain hidup senang hati. Ada kemungkinan, dia hidup dalam tekanan, so dia nak orang lain pun turut rasa apa yang dia rasa. Orang macam ni memang sampai bila-bila pun takkan maju. Lagi teruk perangai, lagi tinggi hukum karma yang diterima.

Petang tadi tengah online-online di Old Town, dapat email dari seorang perempuan ni. Marah-marah dia cakap Khai ni kurang ajar sangat. Khai pelik tiba-tiba dapat email yang macam tu. “Aik, ape salah aku tiba-tiba kena marah ni?”, bisik Khai dalam hati. Nak kata masuk blog orang tinggalkan komen kat shoutbox, rasanya Khai takkan buat kot. Khai kalau masuk blog orang, memang jadi pembaca je. Kalau suka dengan entri tu, Khai akan tinggalkan komen. If tak suke dengan enri tu, Khai keluar dan baca blog lain pulak. (more…)

Posted on 9 October '10 by , under Hidup Khai, Tergempar. 102 Comments.