Begitu mudah orang membusukkan nama anda

200 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Bila orang sakit hati dengan kita, macam-macam orang ni cuba buat kan? Satu kerja jahat tak menjadi, dia cuba cara jahat yang lain pulak. Pendek kata orang macam ni hati dia dah hitam dah. Tak senang nengok orang lain senang. 24 jam panas je bontot nengok orang lain hidup senang hati. Ada kemungkinan, dia hidup dalam tekanan, so dia nak orang lain pun turut rasa apa yang dia rasa. Orang macam ni memang sampai bila-bila pun takkan maju. Lagi teruk perangai, lagi tinggi hukum karma yang diterima.

Petang tadi tengah online-online di Old Town, dapat email dari seorang perempuan ni. Marah-marah dia cakap Khai ni kurang ajar sangat. Khai pelik tiba-tiba dapat email yang macam tu. “Aik, ape salah aku tiba-tiba kena marah ni?”, bisik Khai dalam hati. Nak kata masuk blog orang tinggalkan komen kat shoutbox, rasanya Khai takkan buat kot. Khai kalau masuk blog orang, memang jadi pembaca je. Kalau suka dengan entri tu, Khai akan tinggalkan komen. If tak suke dengan enri tu, Khai keluar dan baca blog lain pulak.

Dipendekkan cerita, macam gambar kat atas ni, korang sendiri nampak kerja jahat yang sedang cuba diusahakan. Memang senang sangat nak buat orang salah faham dan bergaduh kan? Dalam kes ni, si jahanam tu masuk macam-macam blog, kemudian tinggalkan komen di shoutbox. Dalam komen tu dia guna nama “KHAI” lengkap dengan link menghala ke blog ini. Komen yang ditinggalkan? MasyaAllah. Memang tak mungkin Khai akan buat.

So sesiapa blog dia ada perkara macam ni, harap korang clear yang itu bukan kerja Khai. Ada someone yang menggunakan identiti Khai untuk memburukkan imej Khai dan Oh! Media. Dan orang itu adalah manusia yang jiwanya tidak tenteram. Kalau mati, mungkin jadi hantu sebab roh’nya juga tak tenteram.

So harap clear perkara ni di sini. Kalau korang ada dapat mesej-mesej macam tu, better tanya pada tuan badan sebelum mengamuk tak tentu pasal. Jangan mudah sangat tertipu dengan planning jahat orang di luar sana yang tak senang nengok kita senang. Kepada yang buat kerja jahat ni, jadi jantan sikit boleh tak? Dah la peranai macam jahanam, buat kerja jahat belakang-belakang pulak tu. Gila takde telor. Buhsan seh layan haters yang penakot ni kan. One by one ke? lepak-lepak IT kat McD ke? Ini main jahat kat belakang. Tak mencabar lah macam ni.

Untuk korang yang baca ni, harap jadikan panduan sebab benda ni boleh jadi kat sesiapa je pun. Kalau korang baik dengan si A, then ada orang pergi blog si A dan tulis benda biadap kat blog si A guna nama korang, terus si A percaya itu korang dan mengamuk kat korang. Senang sangat orang percaya dengan nama dan URL kat shoutbox ni. Ikut logik la, selalunya yang tinggalkan komen-komen biadap ni, akan gunakan nama, email atau URL palsu sebab orang macam tu memang jenis pengecut. So hati-hati la lepas ni.

Wassalam.

More: Announcement di Oh! Media.

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 10:30 pm 9 October '10 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 200 views
Dalam kategori: Hidup Khai, Tergempar | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

102 Comments »

Comment by Amirez
2010-10-09 22:41:50

orang yang dengki agaknya.
mungkin dia nak sabotaj

..
 
Comment by lynda :)
2010-10-09 22:42:09

saba erk πŸ™‚
1st πŸ™‚

..
 
Comment by syafieq
2010-10-09 22:45:03

bawak bersabar je la ye..huhu

..
 
Comment by Yoshimura
2010-10-09 22:45:08

salam.. rasenye aku tau sape punye keje.. sbb dia pnah kate akan kenakan ko 1 hari nnt. drp komen aku ni ko bleh tau address emel aku kan? reply kt emel aku nnt aku bg link… ko bleh check account fb dia sendiri.

..
 
Comment by Meow
2010-10-09 22:51:03

sabar khai…ada la balasan dia jap lagi..

..
 
Comment by acad
2010-10-09 22:57:36

Kepada si pefitnah igtlah

Dan fitnah itu lebih besar bahayanya daripada pembunuhannya.  (Surah al-Baqarah, ayat 191)

apabila kita mendengar satu berita yg kurg sahih maka kita hendaklah:

Firman Allah bermaksud: β€œWahai orang yang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara tidak diingini, dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)

dan jgnlah kita sekali2 memfitnah kerana
Sabda Rasulullah SAW bermaksud: β€œTidak masuk syurga orang yang suka menyebarkan fitnah.” (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)

..
 
Comment by azah
2010-10-09 22:58:47

ade jugak ke mcm ni? aishh…
sy pon ade juga, ade yg gune nick anonymous bagi komen yg tah pe2..
padahal org yg same yg komen,
mcm xleh duduk senang tgk org lain senang…
sabar je ni slagi mampu,
nk repot polis xleh…hehe

p/s: ade solution x utk block org cmni?

..
 
Comment by Ayeem Ayam
2010-10-09 23:00:28

macam2 perangai orang ni

..
 
Comment by nash
2010-10-09 23:04:20

sabar ek khai..aku pun terkejut juga kerana aku pun terkena dengan khai palsu nie….isk3..tapi aku rasakan bukan khai betul…isk3..manusia ni la……mmg suka dengki..tak mahu orang lain maju…
pst-aku siap tulsi entri pasal nie….hehehe:

http://nash121.blogspot.com/2010/10/aku-kecewa-kerana-justkhaicom.html

..
 
Comment by Zairul
2010-10-09 23:04:29

Report je Khai. Orang yang tak femes macam aku pun pernah kena.

..
 
Comment by naem
2010-10-09 23:10:13

saba jela khai..twu je khai ni mmg penyabar org dy..dri dlu kene…stedy jew..huhu

..
Comment by Khai
2010-10-10 11:42:00

Ekeke.. Dulu kalo kena, aku nye melenting takyah cakap la. Cari yang buat tu sampai dapat. Kalau sekarang, orang buat kita, kita senyum je la. Cukup sekadar buat entri menjernihkan keadaan dgn perkara sebenar macam ni.. Mereka (haters), dah ajar aku satu perasaan yg hebat, iaitu kesabaran. Bila dah lali cuba diusik.

..
 
 
Comment by h3r0
2010-10-09 23:12:01

Kenapa yg benci sgt kat ko sampai camtu?
setiap manusia ada kekurangan tersendiri..
Tapi sampai nak buat camtu, memang kategori penakut laa..

..
 
Comment by Nizam
2010-10-09 23:13:17

cool bro.. mmg skang nieh mcm2 perangai n hasad dengki manusia nieh.. pepehal kalu dah tahap mengancam keselamatan.. report je pulis

..
 
Comment by stone
2010-10-09 23:16:26

woo woo woo….rileks la bro baru kene lahanat belum lg kene baling najis lg dkat muka….Nabi kita dulu kene baling najis rileks je…contohilah prophet muhammad kita….papun bawk2 kan lah besabar ye bro….. :oups:

..
 
Comment by Azrul Hisham
2010-10-09 23:23:12

giler keji punya perangai camtu…isk2

..
 
Comment by ariff
2010-10-09 23:23:54

haters gonna hate

..
 
Comment by khaz
2010-10-09 23:27:11

buduh punya org la nih,,xkeje ke dk fitnah2 camni,, :choler:

..
 
Comment by sofian
2010-10-09 23:31:21

pergh…tak pasal-pasal kena maki πŸ™‚ tapi stended la…mana-mana tempat pun akan ada manusia yang penuh dengan hasad dengki kan πŸ™‚

sabar je bro πŸ˜‰

..
 
Comment by evold
2010-10-09 23:33:03

sabor je la en khai :beurk: .. “one by one,two by two, klu belawan, jgn lempar batu”,,

..
 
Comment by luqman
2010-10-09 23:43:37

khai, aku suggest kt santau je org y myamar jd kau ni. hahaha

anyway, bwk2 bsabar k. hal ini tjdi sb ko dah makin dikenali ramai, ble dh dikenali ramai, ade y org dengki, ble org dengki, dorunk sanggup fitnah mcm2 demi nk tgk ko jatuh. Peace!

..
 
Comment by mosyar
2010-10-09 23:43:55

tak habis2 lagi kes dengki dgn khai ni…adesss……

..
 
Comment by Ahmad
2010-10-10 00:18:36

sabar je khai…sabar tu kan separuh drpd iman…tapi kalo dpt bdaknyer ko cepuk je…x yah sabar2…ehehe

..
 
Comment by jamal
2010-10-10 00:31:41

sunnguh kurang aja orang yang membuat jht guna nama khai nh! ni lah hasad dengki. pantang tgk org senang

..
 
Comment by afiq aiman
2010-10-10 00:44:21

dengki betul ngn kejayaan org lain..mcm mna nak maju kalau perangai mcm ni

..
 
Comment by Affan
2010-10-10 00:44:38

Salam khai.
betul gak tu.
Kat bhgn komen ko kena gak ke?
Sebab kat bhgn komen blh gak org nak tipu, asalkan dapat email je. bahaya2

..
 
Comment by aizuddin
2010-10-10 00:56:03

macam-macam hal zaman sekarang ni :aie: ..sabar je la

..
 
Comment by bubbles182
2010-10-10 01:14:25

naseb baik gak blog owner tu emel direct tanye. kalau x, mesti x tau ada org try nak burukkan nama khai kan.

..
 
Comment by Fahmi Raazali
2010-10-10 01:14:49

ni mesti tuan punya blog tu main terjah jek… tak fikir betul2 dulu la tu…

klu baca emel yg dia bg pun tak kurang hebatnya… hehe

..
 
Comment by connie
2010-10-10 01:17:37

erm. kesian nya.. keisan kat dua-dua org..
org y buat perangai, dan khai yang terkena.
takpela khai, orag teraniaya ni, doa die ALLAH makbulkan.
doa bnyak2..

..
 
Comment by mankuchai
2010-10-10 01:29:01

Salam,

Memang tak berhati perutla orang macam ni..jeles kut kat Khai.sebab khai dah ada gf cun he3 :p

..
 
Comment by msbmna
2010-10-10 01:30:12

Al-Humazah, ayat 1:
Celaka besarlah bagi pengeji dan pencaci

..
 
Comment by syaraf nothing
2010-10-10 02:36:12

owg dengki biasa la

..
 
Comment by Scromix
2010-10-10 02:51:12

ada typo di situ . kaca or kata?

..
 
Comment by Afiq Mat Zaid
2010-10-10 04:43:19

Kalau engkau berkuasa untuk berbuat aniaya kepada hamba-hamba Allah, ingatlah bahwa Allah lebih berkuasa lagi membalasnya–Umar Bin Khatthab πŸ˜‰

Sabar je, Khai..

..
 
Comment by MuJE
2010-10-10 05:11:48

seyes takde telor ah vavi tu…

..
 
Comment by neyrashazeyra
2010-10-10 05:48:02

haters gonna hate πŸ™‚

..
 
Comment by syahirul
2010-10-10 05:48:32

Gyahahahhahahaah~

Pengecut sangat2 la sape yang buat keje tu.. entah mamat mana atau minah mana tah..

Dah takde keje sangat ke? kalau takde keje pi la sapu sampah kat depan rumah ke, basuh jamban rumah ke… Ni nak main fitnah2, nak lagakan orang ape kes?

Kalau dah takde keje sangat meh aku bagi ko keje… meh tolong aku install wordpress baru… Gyahahahah~

Dah dasar hasad dengki ni nak wat camne khai..

Erm satu lagi aku nak pesan kepada mangsa2 yg terkena benda ni, jangan nak main terjah blog yang dilinkkan dalam shoutbox korang.. siasat la secara bijaksana.. bila dah main serang sekarang siapa yang malu?

kat shoutbox aku ramai gak pengecut2 yg datang kutuk2.. nak wat camne, ignore aje la..

..
 
Comment by ZoOL
2010-10-10 06:09:33

wow.. Khai kena identity theft… bahaya tuh.. tu la problem ngan shout box.. kita xleh nk claim nama tu, jd org “jahat” leh ciplak nama kita..

..
 
Comment by menteil
2010-10-10 06:42:03

ermm… sebab tu aku tak suka shoutbox dan berbagai2 box lagi… sebab sapa2 pun boleh guna nama kita… dan paling senang…

ape pun.. sabor jer.. tunggu je balasan yang akan dia terima nanti…

..
 
Comment by hanif
2010-10-10 07:29:27

khai boleh gantikan dengan fan page facebook tapi masukan stream sebagai chat

contoh aku dah buat adalah di http://www.anggerikavenue.com dan http://www.magicshawl.com .. boleh la kesan siapa nak menyamar nie

..
 
Comment by hantoo
2010-10-10 09:20:15

mungkin orang tu nak balas dendam sebab muka dia pernah naik dalam oh!media? he he

..
 
Comment by Ali ridha
2010-10-10 09:44:58

manusia mmg selalu cam.
ada saje nk dengki ngan
kejayaan org lain.

..
 
Comment by M hafiz
2010-10-10 10:04:57

Biasa la Khai , Bila dh popular , nie ,
Owg sntiasa jatuh2 kan kita plak ,
Lumrah hidup la di katakn , Bawa2 bersabar yea , πŸ™‚

..
 
Comment by hazwan
2010-10-10 10:41:15

haiihhh..dunia blogging skarang dh x mcm dulu dh

..
 
Comment by hisham
2010-10-10 10:51:20

xterfikir dek akal nak buat kerja jahat camnih…
betul punya hasad dengki orang nih sampai sanggup buat kerja kerja x berfaedah dan fitnah…

xpe khai… dia telah dengan sengaja membawa traffic yg lebih tinggi ke blog nko… nih bermakna… makin banyak lah nko duit… sambil dapat pahala percuma…

sedangkan dia yang membuat angkara tuh makin miskin dan bertambah dosa…

amin

..
 
Comment by Mohd Isa
2010-10-10 12:29:19

pergh…manusia camni pun ada ke…haters pengecut namanya tu…baik matilah…

..
 
Comment by Aunty Yin
2010-10-10 12:46:25

xpe…… if Khai tamo tahu sp yg buat pun takpe… kita percaya, d mana ada kejahatan… d situ ada pembalasannnyeee x kire cpt mahupun lambattt….. sedih tul… dah takdek keje len le tu kn, smp nk membusukkan nama Khai…. huhu…

..
 
Comment by suffer8zine
2010-10-10 12:54:19

org cm ni patut diperangi!,
sape2 dapat ip lahanat tu kasi la aku

..
 
Comment by shady
2010-10-10 17:18:03

ALL YOU HATER SUCK MY BALL πŸ™‚

..
 
Comment by syuzana
2010-10-10 17:56:04

salam…saya pun terkena juga komen kat shoutbox atas nama khai….mula2 baca mang rasa sakit hati sgt…siap mengata lagi dalam hati “kalau blog syu mcm sampah skali pun tak payah la ckp terang2 mcm tu….bagus sgt ke blog khai ni???”…

then syu pun terus klik link kat nama khai…terus ke entry ni…dah baca baru rasa tenang lega sikit rasa sakit hati….bukan khai la yg hantar kan….makhluk allah mana la yang penakut sgt guna identiti org lain….tak berani bercakap depan….

syu nak minta maaf ler sebab termengata khai sesaat dua….jgn marah ea…hati tengah panas masa baca komen mcm tu πŸ™‚

..
 
Comment by Shahrul
2010-10-10 18:03:53

Nasib baik aku x sepopular mcm khai, hua hua hua..

..
 
Comment by naem
2010-10-10 18:57:26

haha..yg aq igt rangers tu jew..yg lain x taw lak..huhu
bagus la law camtu..walaupon org bgi api kat kita, kita bagi air kat dyorang..sekurang2nya kita ada usaha nak meredakannya.. kan.. =)

..
 
Comment by naem
2010-10-10 18:59:06

yeke bg air..haha

..
 
Comment by Wan Perlis
2010-10-10 19:15:52

haha blog aku pun kena

..
 
Comment by amat
2010-10-10 21:22:49

orang tak ada keja lah tu……tak ada faedah langsung

..
 
Comment by Eriyza
2010-10-10 22:11:35

Dia nak tumpang keglemeran Khai.
Herm! Sabaq naaa!!! 😎

..
 
Comment by Melz
2010-10-10 23:30:52

dia pakai shoutmix bukan ada Ip ka? kasi trace der heh

..
Comment by Khai
2010-10-11 10:21:30

Yang dia komen tu kat shoutmix orang. So aku malas la nak mintak IP segala dari blog-blog yang dah terkena. And tak berminat pun nak tahu mana lokasi manusia macam tu. Hehe..

..
 
 
Comment by Sassy Balak
2010-10-10 23:58:24

Ntah2 post ni mcm alibi je kate yg khai ni innocent.
Haha, mainΒ² je. Betul gak, kalo nk mengutuk tu x kan la bodoh sangat tulis nama sebenar, kan.

p/s blog khai memang lawa pun…. jajaja

..
 
Comment by nikamirul
2010-10-11 01:13:24

rileks khai.
biasa la blogger πŸ™‚
risiko tinggi.

..
 
2010-10-11 08:31:43

nak gelak je ngan perangai haram jadah camnih.

..
 
Comment by hanz
2010-10-11 09:49:13

uik musuh 2 khai mcm haram lah dak 2 suke2 jer kan ish kene edit shout box nie x leh jadi nie spam abis… :p ko sakit hati aku pun sakit hati khai…lelak khai musuh mcm 2 pun x kan maju

..
 
Comment by mijie
2010-10-11 09:56:58

diorang ni kadang-kadang kalau nak buat jahat sampai ke situ, kena ingat satu pepatah “sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga

..
 
Comment by Daus
2010-10-11 11:17:24

fuyyooo khai. shoutbox pkai facebook? more safer huhu gmpak argh. mne khai dpt? hik3.. πŸ˜€

..
Comment by Khai
2010-10-11 13:47:28

Tu la kan.. xyah nak check2 dah lepas ni.. Hehehehe… eh wat sendiri la πŸ˜›

..
 
 
Comment by maz
2010-10-11 13:10:33

org mcm ni xkan berjaye…style nk menjatuhkan org ni xkan kemane2..org tu mungkin akan tersenyum,..tp sekejap jer..x lame.. don’t worry..ur frenz always around u.. πŸ˜‰

..
 
Comment by sahibul hikayat
2010-10-11 14:07:51

biasa la khai… ko kan semakin bahagia…. ada la org tgh derita tu tgk ko bahagia…. sbb tu dia nk cari pasal dgn cara mcm tu….sabar ja…. org fofular mmg mcm tu, slalu di duga….

..
 
Comment by hafizmd
2010-10-11 16:53:13

ada sajelah makhluk spesis perosak camni…apelah yg makhluk ni cari…agaknye puas dapat kenekan orang…aduilah…harap insaflah yer.. :[

..
 
Comment by toru
2010-10-11 19:14:54

harga yg perlu dibayar utk seorang manusia apabila popular…

hope khai sabar n kuat hadapi manusia2 berhati busuk kat luar sana…

toru sndiri pernah melaluinya…

..
 
Comment by samanosuke_04
2010-10-12 00:39:44

bapak busuk hati gile.. haha, kesian pompuan tue kena kutuk.. zzzzzz…

..
 
Comment by dilla molly
2010-10-12 01:27:24

org memang selalu dengki..dengki kalau orang lain lebih sikit..bukan nak improve diri sendiri..tp nak jatuhkan orang lain pulak..adooyaii..

..
 
Comment by faer
2010-10-12 07:09:02

Siot jer~ xder online ethics! Xper~ ada banyak tracing methods kat dunia nih, kalo dapat trace dak tuh, expose jer!

..
 
Comment by Nina Rawr
2010-10-12 11:41:15

Haters make u FAMOUS πŸ™‚

dats all i cn say πŸ˜€

hehehehehehe .

..
 
Comment by nabilpotter
2010-10-12 14:01:56

ak rasa ada org guna nama and url ko la khai..
biase la org melayu..
tak leh tengok org melayu senang..
mula la nak sakit hati…

..
 
Comment by syahiran
2010-10-12 14:21:33

erm..tak mungkin penjahat bg alamat umah utk mudahkn polis tangkap dia kn… bodo btl lah penjahat tersebut kn..

takpe khai.. kitorang tawu sape yg btl dan tidak…

yang penting trus maju! πŸ˜‰

..
 
Comment by gay
2010-10-12 14:24:19

salam khai…
ala lupakan org otak sempit cam tu khai…
ko buat bodoh ja..
nty makin ko layan makin menjadi lak…
biar dia emo sorg2… da macam org gile je aku tgk perempuan tu… tau nk serang2 org… bajet baik la sgt…hahaha

okay khai.. aku blah dulu~ rajin2 ko terjag blog aku yg bau sampah tu,..hik3 (tengok aku relax ja walaupon blog aku bau busuk cam sampah, asal jgn jd sampah masyarakat suda la kan)

salam, jaga diri,hiasi peribadi~zass

..
 
Comment by redbean
2010-10-12 22:09:21

gile keji lah taktik ni! asal la dorg bnci bangat ngn blog khai ni..aku suke je πŸ™‚

..
 
Comment by kukukakikakakku
2010-10-12 22:21:55

wow, sampai ke santau kau punya cadangan.

apa la, dari mengajak melakukan kerja syirik tu,
lebih baik ajak kepada kesabaran.

ingat! perbuatan syirik adalah perbuatan yg tak diampunkan..!
dan perkara syirik ni bukan untuk dibawa main-main dalam perbualan / cadangan. :oups:

..
 
Comment by kukukakikakakku
2010-10-12 22:26:10

oups!
kenapa reply tadi berada di bawah skali (sdgkan sy reply kpd comment bermasa: “2010-10-09 23:43:37” (use ctrl+F)
πŸ™‚

..
Comment by Khai
2010-10-13 00:14:51

Ops! hehe. Tak mengapa. Saya mengerti maksud komen anda. Ala, dia bergurau je tu pasal sautan santau tu. Takkan la sampai tahap macam tu sekali. Hehe..

..
 
 
Comment by Roslan
2010-10-13 02:53:07

so stupid la… alahai… tak perlu la buat camni wahai insan yang pandai oi… kembali la ke pangkal jalan..hmmm

..
 
Comment by Skype Crew
2010-10-13 03:05:47

bnykkan bersabar khai…biasala org da dengki sgup bt ape saje. org cam nie xsenang tgk org hidup senang.

khai doa jela spy org cam nie dbukakan hati oleh Allah Taala.
😎

..
 
Comment by zool
2010-10-13 11:29:32

macam2 dugaan org glamer ni.. Nasib baik aku tak glamer.. huhuhuhu

..
 
Comment by Nadia
2010-10-13 11:36:50

rilex khai..
org camni hati die xkan tenang sampai bila2..lg kita senyum n rilex lg sakit hatila dia..saiko jek org camni..
esok lusa dia daftar la kat hospital mental bila menyedari yg dirinya tu tgh mengalami tekanan jiwa..hehe..
Dah xde keje sgtla tu..
Meh baik ikut saya dengar ceramah Ustaz Kazim kat youtube..
Meh..meh jom…=)

..
 
Comment by NoorAfzan
2010-10-13 13:02:27

scary nyeeee~

..
 
Comment by ciktulip
2010-10-13 13:40:27

owh..salah satu kelemahan teknologi….xde cara ke nk elakk cmni? (ops soklan ni agak buat org blurr sama gaknye..hehehe)

..
 
Comment by Aretikz
2010-10-15 18:10:38

Kalo sya cakap Cool bro.. Memang Khai tengah cool.. apapapun.. kita berdoa sajalah insan yang haters ni.. xkira hate kat sepa2.. semoga dihatinya terbuka untuk berubah jd baik.. xda perasaan dengki ni.. πŸ™‚

..
 
Comment by fendidahada
2010-10-16 07:34:47

takpe khai..sabar jela eh… πŸ™‚

..
 
Comment by GematriAβ„’
2010-10-17 00:37:42

salam. sabar ja bro. ini semua gara2 mereka yg sedang jeles dgn kejayaan kamu. Biarkan mereka. Yang pasti, mereka yg kenal kamu pasti tidak percaya dengan kejadian semacam ini.

Eh, dapat jumpa mangkuk yang menyamar itu, kita hentam ramai2.. mahu? :p

..
 
Comment by x-po
2010-10-17 02:40:22

aku dah agak dah, benda ni akan terjadi punya kat blogger

..
 
Comment by arnamee
2010-10-17 15:02:16

Salam. benda wujud je di mana2.huhu

..
 
Comment by Hirameki no Herwan
2010-10-17 18:15:31

Salam khai. Tu lah salah satu teknik keji nak naikkan trafik. Hoho

..
 
Comment by encikbeliau
2010-10-21 14:33:52

sabotaj tu…maybe dia jeles dengan blog khai yg terbaekk neh..

..
 
Comment by intanberlian
2010-10-25 13:00:36

uish jahat dan hasad dengki betul lah manusia ni. hmm dekat mana2 je.. melambak orang busuk hati khai. cubelah jadi sihat sikit persaingan tu kalau iye pon jeles dengan kejayaan orang lain kan.

..
 
Comment by Im Jitra
2010-10-28 22:00:41

Nak tanya, Macamana dia boleh komen siap sekali dengan link tu?
Kira mcm penceroboh lah tu ye..

-Blogger baru. 8)

..
Comment by Khai
2010-10-28 22:12:11

nama dan link di shoutbox tu, mmg boleh diisikan oleh sesiapa sahaja..

..
 
 
Comment by penghuni bumi
2010-11-06 21:24:46

x sangka ye..ade gk cm ni..ish3…nasib baik khai ni penyabar an..ye ke?..hehe..

..
 
Comment by ejardkethot
2010-11-09 20:13:12

haters mmg sntiasa JELES dgn anda incik khai ;p
– dun worry ! saya taw incik khai sopan org nya…beliau x akan guna kata2 kesat 8) bhahaha

..
 
Comment by TkLyna
2011-01-07 14:52:07

salam..
tak sangka kat blog ada orang busuk hati…
semoga Allah bagi hidayah kat org cmtu..

..
 
Comment by Faris
2011-04-20 19:59:06

Ceh banjingan hitam punya orang perangai macam tu. Orang macam ni patut namanya Lahabau Bin Lahanat. Orang lain mahu ceriakan arena blog, ada jugak orang cuba merosakkannya. Jika perbuatkan jahat ni berlaku secara berterusan, sudah tentu ramai orang akan pulaukan Khai dan Oh! Media. Orang hasad dengki ni sudah tentu niatnya mahu tumbangkan someone sampai tak boleh nak bangkit lagi. Ni mesti kerja geng “Anti-Khai” dan Anti-Ohmedia” ciptaan diorang serta lancarkan skuad perosak mahu menghancurkan Oh! Media tanpa kita sedari. Orang jahat takkan serik selagi belum bertemu buku dengan ruas!

..
 
Comment by Faris
2011-04-20 20:06:38

Ceh bajingan hati hitam punya orang perangai macam tu. Main jahat belakang pulak tu. Ni mesti geng “Anti-Khai” dan “Anti-Ohmedia” ciptaan diorang sendiri serta mahu lancarkan skuad perosak mahu menghancurkan Khai dalam arena blogging. Orang jahat + hasad dengki ni memang takkan serik selagi belum bertemu buku dengan ruas!

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?