Produa Myvi SE atau Mylove?

14,461 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Hurm.. Tahun 2009 dah nak sampai. Umur Khai dah pun nak masuk 21. Well, member-member semua ada yang dah pakai kereta. Dan Khai, tanpa segan dan silunya, lesen pun belum dapat ni. Member kampung cakap, “ape barang Nizam motor-motor lagi, nengok RXZ aku dah jual. Terus amik Proton tu ha”.. Pheww.. indah nya bila ada kereta sendiri.

Target Khai dari dulu lagi nak pakai kereta bila masuk umur 21, kira dah cukup baligh untuk keluar mengundi PAS (eh, undi itu rahsia eh?).. So, masanya sudah tiba. Usia perkenalan Khai dengan motor tak sampai setahun pun. Nak buat camana kan, kalau manusia bernama adik Sharlini yang hilang tu pun tak jumpa-jumpa, apa lagi kalau motor.. Banyak kembar pulak tu.. Ah lupakan motor buat sementara waktu..

Bercakap mengenai kereta, apa kereta impian Khai? Kalau dari segi keinginan dan kemampuan Khai, amik Myvi SE dah cukup memuaskan nafsu sarakah ni. Kalau nak ikutkan nafsu kuda, Mazda RX8 tu ha Khai belasah. Tapi sekarang ni ada masalah nak angkut Produa Myvi SE atau Produa Mylove? First time dengar pasal Produa Mylove? Takpelah, usya je gambar-gambar ni..


Gambar lagi…

Haha. Takde lah, gambar atas ni hanyalah kereta Myvi yang dah dimodifikasi menjadi Mylove. Designer Perodua takde lagi yang se’kreatif itu kot (selambe je sound secara terbuka). Well, secara overall menarik tak Mylove tu bagi korang? Khai rasa kalau Khai dah sebat Myvi SE sebijik nanti, nak buat macam tu jugak lah. Tapi pink eh? Khai penggemar pink ape? Ingat, pink hanya mereka yang gemarkan sirap bandung. Bukan Gay. Hehehe.

Alahai.. ada apa dengan Myvi SE?

Blog Adibah Ahmad

Khai tak tahu ini betul-betul blog milik wanita islam, atau ada non-muslim yang menyamar kononnya orang islam yang menulis macam tu. Well, orang bodoh je yang nak dedahkan identiti lepas tulis macam tu. Entahlah, moga orang yang bertanggungjawab ke atas blog tu diberi pengajaran dari Allah. Mati dalam keadaaan hina mungkin? Allahuakbar..!!! korang yang nak masuk blog tu, harap-harap bawak bersabar yer.. tak guna nak memaki hamun.. Kita hadapi dengan cara bijak..

Pssttt: Doakan kejayaan Khai yer.. Amin

Ditulis pada 12:03 am 27 December '08 dan pastinya oleh . Siape lagi?
Dalam kategori: Hidup Khai | Tweet This!

Tag: , , , , , , , , , , , , ,


RSS feed

44 Comments

Comment by edzudy
2008-12-27 00:15:36

woahhh!!nak satu.hehe :o:

 
Comment by daya.qiela
2008-12-27 00:16:21

igtkna btol3 perodua kuarkan produk camtu..haha..tp siyesly..sgt cantek myvi tu..even tak bpe nk mnt pink..but it nice!

 
Comment by sufian
2008-12-27 00:16:32

pompuan kot tuan punya keta ni..

 
Comment by zieyn
2008-12-27 00:25:50

Chantek tu beb!! :love:
tp pompuan jarang yg ggah modify kete…
Neway,mmg cun abeh!b’gye..

En.Khai pe g?amek ar lesen cpt2..
mne tau ade org nk hadiah Myvi SE or Mylove?
utk birthday yg k-21..Hehe
Amin la..

Comment by Khai
2008-12-27 14:46:52

u kan yg nak hadiahkan tu? thanks… terharunyaa :8

 
 
Comment by G-Mah
2008-12-27 00:27:52

chanteknyee!!! wow2 i lyke..n love myvi too

 
Comment by rham
2008-12-27 02:08:29

Dude blog adibah ahmad tu sies gampang. Kena wat tindakan sepatutnya. Agak-agak lapor polis boleh x?

 
Comment by nisa
2008-12-27 02:36:48

sekarang ni kereta yang paling praktikal dikalangan orang2 sederhana macam kite2 ni memang myvi lah… cantik pun cantik. jimat pon jimat. yang dulu kereta besar2 pon dah mula crik kereta kecil. jimat minyak dan senang parking. huehue…

anyway, semoga khai cepat dpt lesen dan dpt kereta yang diidamkan ni ye… ;)

 
Comment by Sabri
2008-12-27 07:03:22

wa, bestnye khai da nak pakai kereta.. abang sabri nak beli myvi gak.. tapi duit dia baru hilang rm20, 000 beb.. duit nak beli kereta tu.. adesyy..

Comment by miss kaka
2008-12-27 08:31:08

alahaii, siannya….
bwk2 bersabar ye..
ada hikmahnya tuu……..

 
Comment by Khai
2008-12-27 14:48:34

fuh.. 20k…. mau seminggu x lalu makan tu. sabar je la.. mmg ada hikmah.. kalau kita rasa dugaan kita dah cukup kuat, ramai lagi orang lain yg boleh terima dugaan yg jauh lebih berat dari kita…. :D

Comment by Sabri
2008-12-30 06:55:44

yup, tu la pasal.. 20k bukan sikit.. tapi orang kat luar sana macam-macam lagi teruk daripada kita kan..

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by cyberfly
2008-12-27 09:28:28

myvi se versi baru ni tak byk beza sgt dengan myvi sxi.beza kat interior dalam je (kulit) dan ada skirt,sport rim.kl yg versi lama, mmg byk beza.

 
Comment by Aby RAd
2008-12-27 10:53:59

arini blog minah tu dah xwujud plak

Sorry, the blog at adibahahmad.blogspot.com has been removed.

 
Comment by Malaynium_
2008-12-27 10:58:54

hadui..
bentuk ati xmenahan btul..
huehueh..
ni keta autoshow xsalah aku..
:D

 
Comment by frahynx
2008-12-27 11:54:24

chumil tol kete mylove tuh..
pinkie2 gitu..ulalala~
:love:

 
Comment by eda
2008-12-27 12:23:16

wow..Mylove…cantek gilew..i pon penggemar PINK…heheh..sape la yg kreatif sgt tu ek..?? ;)

 
Comment by me amor
2008-12-27 13:28:19

comelnya….ko blila satu cm tu…pastu bwk aku gi mkn chicken chop 2 tingkat…(aku ingt lagi…. :D )

Comment by Khai
2008-12-27 14:46:07

:(( lalalala… :bloody:

 
 
Comment by cbu843
2008-12-27 19:25:41

kreatif.. but not complete.. kene touchup lagi.. sure leh mendatangkan hasil lagi gempak.. btol tak khai? 8)

 
Comment by Hamdi
2008-12-27 19:25:55

larh
selamba kodok je ko kata designer diorang tak creative

Comment by cbu843
2008-12-27 19:47:56

lo aku ckp kreatif tapi tak abis lagi.. ko pandai bace ke tak? :8

Comment by Khai
2008-12-27 20:17:55

dia cakap khai kot yg cakap macam tu… hehehehe.. jangan gado.. :love:

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by aman
2008-12-28 00:30:53

hoho..try ar antar kat perodua, mane taw kuar Perodua Myvi VSE (Very Special Edition)…haha

 
Comment by nad.cydot
2008-12-29 14:16:39

sumpah! lawa gilos kete myvi kaler pink tu.
creative gler la tuan pemilik dy…
jeles²! huhu.:D

 
Comment by bd fabregas
2008-12-29 18:56:48

mmm, nk modify ni mau puluhan ribu gak kot..

 
Comment by Top100Entrepreneur
2008-12-30 23:42:48

Aduh… tak mau aku naik kete macam ni. :P :lol:

 
Comment by senapang
2008-12-31 18:03:17

teringat plak paper yg aku baca hari ahad lepas…sorang mamat tu sanggup berhabis 250K utk makeup kancil die jd mcm giler babeng..huhuhu…klu dah minat, apa pon bleh jd :[

Comment by Khai
2009-01-01 15:53:37

kancil je dia make up sampai 250 k? waa.. hahaha

 
 
Comment by shadowX_19
2009-01-01 13:54:13

yea.. khai adalah GAY..!! hahahha :)

ape brg dah pakai moto. moto tu zaman skolah leh a bro. org skrg pakai kete je.. haha…

 
Comment by nieza
2009-01-01 14:19:10

cute r mylove….nak satu..

Comment by emptyspace
2009-01-04 10:45:04

kereta gentian fiber paling buruk pernah aku jumpe.. kalau nampak memang aku pecahkan terus gentian fiber die tu.. :bloody: :bloody:

Comment by Khai
2009-01-04 11:23:35

hahaha… jangan bro.. before ko pecahkan, ko jual kat aku =(

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by fza
2009-01-05 17:13:03

oren lg cun..huuu :o:

 
Comment by ::lil duck::
2009-03-03 22:35:25

comey!saya suka pink! & saya juga nak masuk 21 & saya juga nak beli kete nnt! & saya juga nak beli kete mazda rx8! smart!

 
Comment by misa
2009-06-21 17:59:01

my bro also like pink…
pnya fanatik smpai blik pun cat kaler pink…
smua pekakas blik dia smua kaler pink..
nmpak cute lak dah dia transformer blik jadi wrna pink..

 
Comment by nia
2009-08-18 12:55:12

emmm..ley tahan gak…abg khai siyes ke nak beli ni?

 
Comment by ayu
2009-09-28 13:21:25

Salam abg khai….saya pun minat kete myvi ni…tapi nak buat cam ner….msih blaja…lesen pun tak da ag……ish…ish….harap2 dapat la saya miliki kete ni…csm sbg khai…

 
Comment by nurulsas
2009-10-11 10:42:37

wah..cun giler…
untuk viva punye ader x..?
khai tlong la usha2 viva yg dh dimodiefied..
ngah cari idea nak modified kete viva.. ;)

 
Comment by Am
2009-10-30 21:50:06

2 kalo jumpe jpj nanges la..

 
Comment by aishah
2010-01-13 23:32:39

gile2 smart beb.nk beli.ader x u jual…….gile kereta idaman i tu myvi SE pink……..ader wg pandai modified ek.be ribu tu.naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkk please………

 
Comment by tiny
2010-07-02 13:42:15

siape yek yg modified mylove tu???let know lah untung maa kalu org ramai tau

 
Comment by sha
2013-03-14 23:58:13

comel sgt mylove khai 2..

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?