Teraba, Tersedap, Terlanjur dan……..

31,883 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Sebentar tadi, Khai dikejutkan dengan panggilan di atas pemergian nenek sebelah abah di Kedah. Dan tepat jam 2 pagi tadi, parent Khai terus bergegas dari Negeri Sembilan ke Sg. Petani, kedah. Pengebumian dijangkakan jam 11 pagi. Hurm, harap mereka selamat sampai tak kiralah dah dikebumi atau belum jenazah tu. Khai tak ikut sebab kene jaga rumah. Al-Fatihah setulus hati kepada arwah nenek di Kedah. Semoga ditempatkan bersama mereka yang beriman.

Percaya atau tidak, Khai tak pernah jumpa pun nenek sebelah abah ni. Sebab abah Khai dari kecil dijaga oleh orang lain. So kira macam tak berapa nak rapat sangatlah. Adik beradik Khai yang lain mungkin pernah jumpa dia sekali time kecik tapi masa tu Khai belum lahir pun. Mak Khai kata, dia pernahlah dokong Khai sekali masa Khai kecik dulu.

Semalam, member Khai, Rahman ada kasi satu fail notepad ni yang dalamnya nampak macam cerita lawak. Baca punya baca, sekali tazkirah hari ini daa. So Khai kongsikan bersama untuk korang dan korang yang rasa ada tanggungjawab sebagai seorang Muslim. Bukan paksaan pun untuk korang baca. Sangat digalakkan pada yang masih single atau sedang bercouple. Kalau dah kahwin, baca je la boleh cerita kat anak-anak.

1. Hai boleh sayer kenal sayer tertarik dengan perwatakan sopan awk, da lamer sayer perhati awk,awk budak baik n tertarik ngan tudung labuh awk…… sayer harap kiter boleh berkenalan….ukhwah fillah eh orang kater… sayer x pandai sangat arab…

2. Terima kasih menerima sayer, sayer akan try sedaya mungkin menjaga awak dan mengikut syariat,sayer tau sayer bukan baik, tp sayer sentiasa cuber terbaik untuk awak…

3. Ingat tau,keluar jaga aurat, jangan bagi orang nampak… kuar ngan kekawan tau, balik kontek… sayer doakan awk.

4. Wak, nape x kontek sayer, sayer risau awak kuar lelamer… ye,,,sayer x der hak, sayer tau sayer percaye awk, tp sayer x tau nak kater mcmmaner,kiter x bertemu selalu, just nampak dari jauh jerkan…, tp sayer rase awk mcm berada depn sayer…mungkin nie yang orang kater cinta kot, wak, wak cinta sayer? x nak bagitau,,, tp sayer tau awak cinta sayer… awk da malu nak jalan tempat sayer lepak ebab malukan… hehehr…tq…sayer cinta awk…

5. Wak, selain family, wak sayang siaper? saper sayer dalam hati awk?

6. Wak, dari kawn kiter just panggil sayer awk jer, mcm sayer x istimewa untuk awk jer. sayer teringin gak nak jadi mcm kawn sebilik sayer nie, panggil sayang… bolelah, bukan salah pun, just panggilan jer…tq sayang…

7. Yang, kekadang sayer tengok ayg nie mcm x prcayer sayer je,,, yela, sayer just tanyer awk pakai ape jerkan. Hehehe… yer tq bgtau, mkin sayang sayer kat awk…

8, Yang, sayer nak ayang tau, ayang lah segalanyer untk sayer, syng la pemberi semangat untuk sayer… yang, sayer harap ayang n sayer x der rahsia lg…jgn risau, ini kan membuktikansayer take care ayang kan… so, jngn risau k, yer… sayer akan jaga rahsia kiter… just msg je kan…

9. Ayang dah lamer kiter msg, boleh x kitr jumper? yer… ayang bawa lah kekawan k,,, tq yang…

10. Tq pnggil sayer ngn panggilan abg,,, abg tunggu da lamer da,,, abg tau, kiter x leh pakser dlm prhubungan…

11. Ayang, wt pe 2, nk ckp cikit, naper ayang bw satu batalion nk jumper abg?? ayang x prcayer abg eh….

12. Ayang kiter jmper k,,, abg suka ayang pakai tudung yang sayer beli 2, yang mcm wardina 2, bkn ayag x cantik, cuma lagi cantik kalau nipis sikit jer..kiter jumper nanti ayang bw la sorang jer k…

13. ayg,abg nak mintak maaf dngn aper yang jadi… abg td tersentuh jari ayg, tq yang, tol ckp ayang, trsntuh x per…makin la tebal cinta abg kat ayang.. ayang sk jmpr abg? tq yang, td cian tngk kwn ayang duk je diam,…
yer… nanti abg bawa kawn abg, leh dier borak kan… yang, abg suker tngk mater ayang,malu malu lak dier,,, ayang td cantik…

14. Tq jumper td,ayang cntk… abg romantik pun salah ker? suker abg romantik eh, td jmper da berani tenung abg…. tq…. tengk kwn ayang n kwn abgmcm melekat jer… snng la kiter jmper… tengk, ALLAh membrkati kiter… ayang da solat? doakan abg sekali k… (padahal diri sendiri belum tentu jaga solat)

15. Yang, just nak tanyer… ayang cintakan abg berape peratus? aper tandanyer? 50% je… yang, nak tanyer, rmbut ayang pnjng x, just trpikir,,,,

16. Tadi trbeli tudung pendek, yang bg kat ayang tu…yang, bg lah gmbr ayng special untuk abg pakai tudung 2… cantiknyer ayng…gmbr nie abg wat wallpaper hp…

17. Yang, cintakan abg brape %? spenuh hati? tq!!!!!!! ilove u sayang….

18. Yang, da lamer kiter couple, x kan abg pegang tangan nak mara, ayang kan milik abg… tq paham abg…

19. Kater ayang cintakan abg sepenuh hati… kalu ayng cintakan abg aper buktinyer yang,,,

Hurm, dan selepas itu bermula maksiat sebenar. Terpegang tangan, terpeluk, teraba, tersedap, terlanjur, terbunting, terbuang anak, terkeluar video lucah, termalu, terconteng arang muka mak bapak, tertekan, terseksa, terbuang… Dan jika ini berterusan, mungkin terbunuh diri pulak ye.. Semuanya TER

Khai bertanya pada diri, dah sampai ditahap mana “ter ter” yang dah kau buat Khai? MasyaAllah… Semuanya bermula dengan SMS berbunyi.. “ hai, blh saye kenal? “… Kepada korang semua, Khai berpesan pada diri Khai sendiri juga bahawa ingatlah, jangan terlalu asyik dengan cinta dunia. Ingatlah, CINTA ABADI ADALAH CINTA KEPADA ALLAH.

Vitagen at Limkokwing

Khai terjumpa Iklan Vitagen ni kat Youtube. Apa yang uniknya dan apa kene mengena dengan Khai. Takdelah, saja nak berkongsi cerita. Diorang shooting iklan ni kat Limkokwing University. Masa Khai praktikal dalam bulan 7 8 macam tu la. Dari office Khai tingkat 4 (bangunan putih belakang iklan tu), dapat la Khai usya camana diorang shooting. Iklan pendek macam tu makan masa 4 hari dan shooting bermula dari pagi sampai petang. Dashat kan?


Masa 1st day tu, ingat Vitagen datang nak promo air. Konon boleh dapatlah air Free sekali hampeh! diorang buat bodo je. Orang belasah makan kat belakang tempat dia shooting pun, dia buat bodo je. Pelik jugak rupanya memang dia saja nak nampak suasana ramai macam tu.

Apa yang lagi dashat, kalau korang perasan ada replika lambang vitagen yang ada pintu tu, diorang buat sendiri kat location. Bermula dari lori datang hantar kayu-kayu sampai la tukang cat siap warnahkan replika logo besar gedabak tu. Hehe, sekadar berkongsi cerita.

Err, korang termasuk dalam kategori “Ter Ter” tu ke?

Psstt: Baru je beberapa jam entri ni release, video iklan vitagen kat youtube tu dah kene remove. For the first time Khai rasa youtube ni betul-betul tak cukup sifat. Iklan macam tu pun dia kata “This video has been removed due to terms of use violation”. Takpela, korang nengok je la iklan Vitagen yang ala-ala High School Musical kat TV. Tu la iklan dia.

Ditulis pada 4:33 am 13 January '09 dan pastinya oleh . Siape lagi?
Dalam kategori: Religion | Tweet This!

Tag: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


RSS feed

89 Comments

Comment by ejardkethot
2009-01-13 04:56:58

haha…khai ejard pnh baca yg TER2 tuuu…sememangnya lelaki yg sebegitu ejard pnh jmpe…dan rasa byk sgt lelaki mcm tu…nauzubillah..takut..nasib la ejard sedar perangai dia “bertopengkan setan” tu,…thx gak bubuh entry tu…atlease bg peringatan !!~ ;)

Comment by Khai
2009-01-13 05:09:27

sorry to say ejard.. komen ejard kat atas ni baru buat khai tahu yang ejard ni perempuan.. hahahaa.. maaf yer.. take note ~

well, hati2 la dengan lelaki.. bukan semua lelaki ikhlas mencintai wanita.. mahupun berkawan.. leh dikatakan, hanya 1 dari 10 lelaki yg betul2 ikhlas ingin sekadar berkawan dengan perempuan.. lagi 9 tu hanya nak barang korang je.. frankly speaking la kan..

well, khai adalah yang 1 dari 10 tu. hahaha :bloody:

Comment by me amor
2009-01-13 12:34:34

dlu aku slalu TERnampak ko ngan …………. “TERpegang” tgn kat kolej……. :)

(Comments wont nest below this level)
Comment by anaktekak
2009-01-13 14:08:55

bukan sekadar TERpegang tangan je kan..lebih dari tu pun ade..sbb aku selalu TERnampak…

 
Comment by Khai
2009-01-13 14:47:27

kurang asam sungguh korang ni.. well, kantoi la korang slalu skodeng aku… lagi dosa :D

psst: budak 2 orang ni member khai kat limkokwing.. harap maklum.. fitnah tu hobi diorang.. jgn maraaa.. hahaha :8

 
Comment by anaktekak
2009-01-13 18:16:35

takyah nak skodeng..leh nampak je ko dengan niza kat mana2..kat kolam..kat tangga depan library…menyakitkan mata betul tgk aksi2 korang nie..huhu…tapi tu dulu….hehe

 
Comment by ketuk_angel
2009-08-26 22:43:24

wakakakaka…. apa da khai… sekel je si penyebar fitnah nih..
tp kalo benar apa yg disampaikan tuh… nko yg aku sekelll..

 
Comment by d|n
2009-09-05 01:44:08

nape x masuk dlm oh artis..hehe :)

 
 
Comment by bunga_40hari
2010-04-13 21:34:57

salam smua..
bila bce entri nie..teringat plk kata2 ‘musnahnya seorg wanita, bila wanita mula merasai dirinya cantik & m’pamerkn kecantikn.”wallahua’lam.

p/s: bunga yg cantik jrg harum…

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Callister
2009-01-13 05:17:14

nasihat tulus dari seorang lelaki bernama kepada sume perempuan..
tibe2 aku jadi takut lak.. :) :[

al fatihah untuk nenek khai..

 
Comment by ejardkethot
2009-01-13 05:50:38

heh…bru taw ke? adesh…kt scukz ponk org igt ejard lg awal2 :aie: ..its okay :)

yeap..lelaki yg baik susah nk cari skunk..wuwu :-|

 
Comment by sis mieya
2009-01-13 06:46:55

yah..yah..setuju boss..
Lelaki mmg mulut manis..lebih2 lagi suami org..mak aihh mengalahkan gula..kencing manis daku..haha

kalaula die nak berkasih lebih dr satu x apa..tp kalau la kita ni (prmpuan) nak beri cinta & hati pd lelaki lain..kemain marah lagi..x boleh..nanti dia akn kata ‘ i ni nak taruk mana??’
huh itulah hakikatnya..juz x faham de jugak husband org yg sanggup curang dgn isterinya..subhanallah..

So kalo boleh as a gurl..memang nak lari..sape yg nak bermadu..lainlah kalo yg meterialistik tu kan..ketuk habis2 an..ni kita yg ikhlas utk berkawan di salah ertikan..silap haribulan kita jugak yg jd mangsa keadaan..di tuduh merampas suami org…huhu :bloody:

Comment by Khai
2009-01-14 02:59:38

ekeke.. kawan boleh. jgn sampai pecah tradisi.. :) hihihi

 
 
Comment by flip9
2009-01-13 07:20:06

err..
rasa bersalah plak..
aku ni baru TERaba..
mntak2 tak sampai terlanjur..
len kali jgn pilih awek sangap..

 
Comment by Hamdi
2009-01-13 07:51:30

hahahaha
giler kentang minah ngan mamat couple tuh

haaaaa, pasal vitagen tuh, memang macam tuh
tapi kan, member aku dapat la sebotol vitagen tuh
masa kul 8 pagi ler

 
Comment by SYue84
2009-01-13 08:52:16

setuju sgt,mule2 bkn main yer pastu ter..ter..
mintak dielakkan ler jd cmni =) 8)

 
Comment by azleah
2009-01-13 09:33:23

oh. takziah. al-fatihah.

 
Comment by pelukispelan
2009-01-13 10:04:19

sg petani kt mana khai…

Comment by Khai
2009-01-13 10:46:36

tak sure la pelukis pelan.. khai pon tak pernah jejak sana.. :bloody:

Comment by dinokage
2009-01-14 02:15:44

sg.petani?? hmm… klu ko dtg leh aku g skli…. leh jmpe ko… hehehe.. gpwn bla lg ko nk nk g utara nie kn….

ape2 pwn, tkziah kt nnek ko khai… alfatihah…

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-01-14 03:00:25

Khai baru ingat.. dia kat Kuala Nerang.. tak tahu la kuala nerang ngan SP tu dekat ke jauh.. :[

 
Comment by dinokage
2009-01-14 05:26:47

jauh 2…. hehehe… luar sp dah 2…

 
 
 
 
Comment by mok
2009-01-13 11:10:56

err..vid tu mcm da xbley tgk la..kena removed?

Comment by Khai
2009-01-13 12:16:28

ape terencat nye youtube ni iklan Viatagen pun dia mau removed.. WTF? :) nnati khai cari lain..

 
 
Comment by Eriyza
2009-01-13 11:30:06

Moralny, jgn bechenta seblum kawen. :)

Takziah wat Khai sekeluarga.
Al-fatihah tuk arwah nenda Khai.

 
Comment by Faiz
2009-01-13 12:08:38

gambar awek mana plak ko rembat atas tu ?

tak nak masuk dalam oh cun ke ? ha3x..

Comment by Khai
2009-01-13 13:31:58

coming soon :)

Comment by Taufik SM
2009-10-02 16:10:11

khai ni keje dia sekodeng awek je !!!

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Nurul Harun
2009-01-13 13:32:34

apa yang khai tulis sume betol..
hanya dr ayat “hai, boleh kenal?”

tskkk..
disebabkan khai tergolong dlm 1/10 dr mereka itu, bolehkah sy nk kenal dgn khai?
uhuk….
:8

Comment by Khai
2009-01-13 13:35:17

call me bebeh.. i pon tengah single n available ni.. kwang3… :p

Comment by Nurul Harun
2009-01-14 12:30:39

thats cool.
so, give me ur no.
hehehhe.
:8

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by roku
2009-01-13 14:20:23

Hahahah….nasib aku bukan tergolong dlm golongan TER…Huhuhu…ntahla…kadang2 kita cakap je x buat….tp ada unsur ketiga ni la yg bahaya…Anasir setan…Huhuh…Moga iman lebih kuat utk menangkis segala godaan setan nir rajim ni….

 
Comment by nabila...lalala
2009-01-13 14:35:56

diriku pown TERgolong dalam kumpulan ini kadang2…

aittt…..cinta ku TERtinggal di cyberjaya..ngeh3 :)

 
Comment by Malaynium_
2009-01-13 15:55:52

terpegang.. teraba.. terpeluk.. tertuuuuuut.. terhamil.. terbuang.. last skali tertingal sudah.. :)

 
Comment by fira
2009-01-13 16:30:31

hahahaa….geli gile sms cmni..
mmg muntah kalo dpt kat aku..
too bad la. :D
haha..
sape makan cili die r trase pedas nye kan.
tp xpe..
amek sbg lesson.

 
Comment by abdusfauzi
2009-01-13 17:15:13

takziah..
pasal cerita TER-TER-TER tu..
sebab tu aku masih single. dengan harapan jauh dari semua tu.. :) bukannya apa, ustaz pun boleh kantoi kalu dah terjebak sebab Virus Chenta tu kuat.. sangat kuat oo~ :((

 
Comment by myne®
2009-01-13 19:17:01

aduish…aq slalu gak buat TER tuh….hurmm..ne brubah lpas nie….nak spm lagipon…
btw,takhziah khai about ur nenek…. :8

 
Comment by lilacfla
2009-01-14 00:21:23

8) si wanita asyik menjaga kehormatan, x pernah kapel, x pernah tunjuk aurat secara sengaja yang x berhak semata2 berharap dia dapat lelaki yang soleh yang boleh pimpin dia ke syurga.
alih2 dia dapat lelaki yang sebelum dengan dia dah pernah salin berapa orang dah.. =(
papun suma tu ketentuan Allahkan, so jagalah diri masing2 dan pasangan anda seadanya semoga Allah berkati perhubungan yang ada sampai ke syurga kelak. :8 hehe

“hidup mencari mati yang sempurna”

Comment by analyzer
2010-03-08 15:16:24

macam mane pulak kalau si lelaki amat menjaga maruah dirinya.tidak pernah menyentuh perempuan yg bukan muhrim.tidak pernah melakukan maksiat..tapi dipertemukan jodoh dgn gadis yg telah beberapa kali terlanjur.si gadis telah bertaubat dan si lelaki menerimanya dgn setulus hati…

si lelaki(A,K,U)
jodoh pertemuan di tangan tuhan.aku redha dgn ketetapan illahi.aku cintai dia setulus hati.

 
 
Comment by Lee
2009-01-14 00:43:39

i’m sorry about your grandmother.

tapi satu benda aku tak faham. aku ingat kau jenis yang couple. bukan kau ada awek ke sebelum ni?

maaf kalau soalan ini offensive. you can choose to ignore it. aku pelik je. pelik dan tak faham.

tengok. aku membebel lagi.

Comment by Khai
2009-01-14 03:02:02

Lee, aku bukannya lelaki yang sempurna. Kerat jari kalau aku x buat ter ter tu..

just nasihat pada yg lain juga pada diri sendiri.. :cool:

 
 
Comment by bd fabregas
2009-01-14 02:59:59

haa khai, ade berapa percent benda ni masa ko syok bercouple dulu?? hehehe..

Comment by Khai
2009-01-14 03:02:55

haha.. ntah la bro.. yg pasti silap aku meletakkan 100% kasih dan sayang pada seorang wanita yang belum tentu pun jadi isteri ku… =(

 
 
Comment by cik peanut
2009-01-14 10:21:34

memang semuanya bermula dengan “ter…”…
tersayang….

 
Comment by stupid moron
2009-01-14 11:11:27

who’s the moron put my photos here.Be careful boy, i will make a report

Comment by Khai
2009-01-14 11:37:23

really? just taken from the other site.. sue them first.. wanna know what website, email me girl.. :D

 
 
Comment by stupid moron
2009-01-14 13:00:41

what website?
email me pipi_unisel@yahoo.com

Comment by Khai
2009-01-14 13:08:41

afta dis, hati2 upload pic di myspace etc.. ramai akan tukarkan gambar tu kepada duit.. seriously, u x boleh nak marah or saman pun actually kalau pic tu orang amik di myspace.. since u public’kan pic tu untuk semua..

mungkin lepas ni, boleh set to private or just for friend.. i mean, that pic.. :8

 
 
Comment by stupid moron
2009-01-14 13:12:26

fuck you off bastard son of a bitch

Comment by myne®
2009-01-14 22:57:22

stupid nyew minah…x puas atiw plak..g mampos la sma lu…nak carut2 lak…prempuan jenis ape ar ko nie??bodo nye pompuan…xde budi bahasa…kangnene cibai sma lu…fcuk ur daddy ah! :choler:

 
Comment by dinokage
2009-01-17 14:39:23

nie lg 1 ter gk… terbodohkn diri…. bangang pnya org… :p

 
 
Comment by pipi_unisel awek feewit!
2009-01-14 14:49:48

adakah awek tu terlebih bodoh dengan mempublish email dalam bahagian komen? aduss..

 
Comment by syasya
2009-01-14 17:19:11

ni kenapa semua macam nak gaduh je ni?????mula2 org baca macam best sebab bleh buat org gelak…tiba2 gaduh….jangan la…

p/s untuk khai: thankz sebab banyak bagi info yang best…

 
Comment by nadia
2009-01-14 17:59:32

hahhahahahaa! menarik betuk artikel ni. Good2..

 
Comment by syahiran
2009-01-14 18:01:31

dalam hal ni..aku sokong khai..ape pnye pompuan..bising2 lak..sendiri yang letak..taw plak malu..kalo lawan mahkamah pun xley menang lahh~ :choler:

Comment by Khai
2009-01-14 19:20:24

best gak lawan mahkamah.. leh aku saman dia balik sebab membuang masa aku ntuk ke mahkamah.. kayo pakcik.. hahaha

 
 
Comment by aman
2009-01-14 18:46:43

hoho…insaf jap… =(

Comment by Khai
2009-01-14 19:20:50

ko mmg… kejap je insap nye :D

 
 
Comment by akimr
2009-01-14 21:02:20

huhu.. bagus artikel ni.. aku suke.. bhye tul laki2 skarang ni.. isk3.. :bloody:

doa mintak jauh2 dari bende2 ni.. isk3 :bloody: tiap2 smayang doa..

 
Comment by deennasour
2009-01-14 23:56:16

aku tak ada terpegang teraba awek aku. sbb terjumpa pun belum. salu dok terucap selamat wish sana sini and tersms je.

hoho.aku pelik le, camna video tu bleh kena remove lak. ek eleh~

 
Comment by sis mieya
2009-01-15 03:15:15

huhu..jangan saman saya..saya org susah.. wakakakkakaka x leh bla ayat tu khai oiiii :))

 
Comment by ejardkethot
2009-01-15 03:33:41

hohoho….awek mana yg mencarut2 nieh…haish..teringat aku kt CHUCKIE …gaya dia mencarut tu…hahaha..opss teroff tpic :aie:

Comment by Khai
2009-01-15 11:21:30

chuckie? oh.. sbijik la muka cam awek dalam gambar tu.. :bloody:

 
 
Comment by una
2009-01-17 12:23:34

takot baca nyee seme start ter ter ter .
iskk
cne nk idop cm neh
tu la org kate tym remaje mang bnyk cbrn
iman kne kuatt

 
Comment by stoberyaya
2009-01-22 17:03:40

err.ni laki ke.igt kn pompuan..lololo :)

 
Comment by amilah
2009-01-24 22:07:09

nampak macam baik tapi lama2 makin hanyut

*mintak izin forward note ni :)

 
Comment by iki
2009-01-26 13:18:43

hope u dont mind..
aku copy entry ni nak letak tmpt len..bleh kan??
thank you..(nm aku pun ada khai gak)

 
Comment by dianna
2009-03-18 02:57:09

hai. :)

i think khai kene tukar pic perempuan yang dah di edit tuh.
she is my friend. zayra.

Comment by Khai
2009-03-18 09:49:41

rasanya, dah kene edit macam tu, takde siapa2 kenal kot.. melainkan kawan2 terdekat macam awak…

sorry ye.. sbb i amik kat google.. and gambar tu dah tersebar teruk dalam internet.. staktat blog ni ok lagi.. hehee :)

 
 
Comment by ShaMiN
2009-06-03 00:17:55

AKU MEMANG TAK SUKA TENGOK ORG POMPUAN PAKAI YANG SEKSI2…..NANTI SEMUA BLH JADI TER..TER..TER…..NANTI ORG LELAKI JUGAK YANG DISALAHKAN. :-[)

 
Comment by ShaMiN
2009-06-03 00:22:01

NAPE YEE ZAMAN SKRANG RAMAI REMAJA YANG SUKA PADA JENAYAH???…..MAK/BAPAK TAK AJAR BAB2 AGAMA KE??:choler:

 
Comment by ShaMiN
2009-06-03 00:25:05

AKU NAK PESAN PADA DIRI AKU DGN KENGKWN SEMUA…BIAR KITA HIDUP BEBAS DARI JENAYAH…. INGTLAH PADA MAK/BAPAK YANG MELAHIRKAN KITA DULU……

 
Comment by ShaMiN
2009-06-03 00:28:42

PADA KORANG2 YANG TERBACA MSG AKU NI, TLG JANGAN LAKUKAN JENAYAH…ANDA YANG AKAN RUGI KEMUDIAN HARI…..CINTAILAH FAMILY DAN DIRI KITA.

 
Comment by misa
2009-06-10 17:29:49

aduss bnyak lg rpnya misa x bca kat jk ni…
x per bnyak msa lg kat rmah….

CINTA KEPADA ILAHI X PERNAH DKECEWAKAN DAN X KAN MENGECEWAKAN…

 
Comment by pening
2009-06-12 10:30:15

Dgn adenye alat2 komunikasi yg dah ‘tercanggih’ ni…mcm2 perkara2 ‘ter’ ni blh terjadi…oleh tu sntiasalah beringat-ingat agar x ‘ter’…….

 
Comment by hasifzul
2010-01-07 09:58:49

asslamualaikum….khai…erm,aku amek entry kamoo eh…
pinjam ntuk kongsi ilmu bersame…ok???
yup,klakar pon ade entry nih…thnks yer..n lain2 entry pon,blh x law nk copy,but,not all..mst la wat ayat sendiri an… :)

 
Comment by sha-na.szied
2010-03-07 07:29:39

ahha. hye khai..
kali nih sy bace citer khai campor2 lah..
3 cter,
nenek khai..semoga dicucuri rhmat.
TER TER TER..nauzubillah..kiamat da dekat..oh! :8
Vitagen..x setuju lah npe dah kene delete?!!! tgk org shooting 1 pengalaman kan?? (:

 
Comment by saye
2010-03-25 13:37:43

saye xphmla dgn laki.. pkwe saye tu xdpt nk cntrl nfsu dye.. nk putus syg plak.. dye asek mnx nk tgk my body.. saye nk ckp pon mcm geli.. jus nk nasihatkn kt laki,, klu xdpt kwl nfsu,, xyah kapel.. tros kawen.. mule2 kate dye dpt cntrl.. las2 pjok sye bg gmba xpkai pape..

saye syg awk.. tp jgnla bwt saye mcm ni.. saye pon ade maruah jgk..

 
Comment by nenny
2010-04-21 12:27:27

:D segalanya ter…biasa la tuh… zaman sekarang..y bertudung pun ada y ter…tak bertudung pun ada gak… maybe trend kot… bukan salah dapat gf/bf sanggap… antara dua insan adam n hawa pasti ada y ketiga… semua atas diri sndri.. bagi y tak pernah ter tu jgn la mengutuk sgt pada y biasa ter nie..sbb suatu hari nnti sebelum korang mati..korang akan buat juga nnti…oleh itu,marilah kita sama2 doa semoga kita dijauhkan dari melakukan perkara2 yang tidak mendatangkan faedah itu… abg khai…teruskan lagi cite2 cmni..smoga sentiasa sedar….hehehe :)

 
Comment by iFaiRieAthSha
2010-06-04 17:14:42

mntk izin c0py utk pringtn pd teman2 sy. tq3

 
Comment by lilou
2010-06-07 12:26:45

*jangan terlalu asyik dengan cinta dunia. Ingatlah, CINTA ABADI ADALAH CINTA KEPADA ALLAH.

btul2…tp d sbb kan ayat sebeginilah yg telah memutuskan hubungan ku ngan awek ku…huhu

 
Comment by unaa
2010-06-16 03:28:56

hye…sy nk mintak izin awk utk publish entry ni kat page sy k…utk tatapan sy dan kwn2…smoga awk izinkan…thanx a lot..

 
Comment by zul
2010-07-08 17:21:09

aku suka blog ni…
perempuan pandai2 la jaga diri.
lelaki pula pandai2 la kawal nafsu diri.
bila aku tegur pakaian perempuan aku di herdik,
bila aku tegur kegatalan lelaki, aku dikata ketinggalan zaman dan x romantik,
mereka hensem dan cantik,
tapi otak kecik,
kekekekeh.
macam pantun lak. :)

 
Comment by Aiman
2010-09-07 14:30:27

adoyai =( thx bro for da post. Tiada cinta yg sempurna & abadi selain cinta kpda Allah SWT. Moga2 kita sentiasa diberi petunjuk hidayah dari-Nya. Amin.

 
2011-02-12 12:23:05

thanx 4 da post…hmmm…naseb baik dulu xsempat ter ter ter..hihi…klu x naya..insaf..thanx 4 sharing..

iklan vitagen tu kt LKW rupenye..ptut bg r studnt sorg sbotol kan kan kan..apadaaa..~~~ :choler:

 
Comment by lucy
2011-05-15 10:29:49

thx, gud article

 
Comment by pie
2011-08-28 19:00:35

ade sesape x pnah jumpe vid yg isi die lbih krg camni? tp die more pade luahan hati sorg pmpuan yg menysal, spe2 jmp plis respon

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?