Yahoo Messenger for Web & Email [UPDATED]

454 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

yahoo_web_messanger.jpg

Still ramai yang belum tahu tentang perkhidmatan terbaru dari Yahoo! ni. Kalau dulu, kita gunakan applikasi Yahoo! Messenger (YM) yang diinstall di C:/ atau menggunakan E-Messenger (sekarang E-Buddy), kini semua tu boleh tolak tepi. Kalau dulu bila kat lab di University atau sekolah y’all tak boleh nak install Yahoo! Messenger, sekarang x payah risau semua tu. Ini adalah kerana pihak Yahoo! telah memperkenalkan Yahoo Messenger for Web. Lepas ni kalau lepak kat campus ke, still la boleh chating even kat PC tu takde applikasi Yahoo! Messenger dan semestinya, NO download required. Cuma yang perlu ada Flash Player je la dalam computer yg y’all guna tu..

brs_logos.gif
” Suitable with any web browser “

Ianya sesuai untuk semua jenis web browser yang ada di pasaran. Khai dah cuba guna, ermm .. boleh tahan la.. Tapi kalau dah Pc ada install full YM version, janganlah nak ngade2 pergi online kat web pulak kan.. ni untuk terdesak je.. Antara yang menarik di YM for web ni, dia punya imoticon sangatlah menarik. Lain dari yang selalu kita guna tu. Pihak Yahoo menggunakan Flash untuk icon2 baru ni. Selain tu y’all boleh juga view message history. Tapi mesti la dia ada banyak kekurangan berbanding YM Full Version. Dah nama pon still BETA release.. Y’all takkan boleh share pictures, no send files, no imvironment, no audible dan tak boleh main main BUZZ dah.. hehehe.. tapi tu semua takpe la.. janji lepas ni, bila kat tempat yang takde YM, dah senang nak online ikut website jer.. Yeah!! Y’all boleh nengok video preview dia.

This is the URL : messenger.yahoo.com

This is my screenshot: Click Here

pssttt: abis la URL Yahoo Messenger for web ni kene ban ngan University plak nanti..

[update 02 june 2007]
Hari ini, Khai agak terkejut bila check Email tadi sebab melalui Email pon dah boleh masuk YM jugak. Ingatkan lambat lagi benda ni.. rupanya mmg dah boleh guna pun.. So memang tak boleh dipertikaikan lagi, Yahoo adalah yang terbaik untuk semua.. Lepas ni boleh la chating dalam kelas ke .. depan lecturer ke .. bila lecturer lalu je, buat2 la check email.. ngeh ngeh ~

Screenshot .. click this thumbnail..

ym_at_email.jpg

Ditulis pada 4:06 pm 28 May '07 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 454 views
Dalam kategori: Lain-lain | Tweet This!


RSS feed | Trackback URI

14 Comments »

Comment by Qubezo
2007-05-28 17:43:38

Uh, hebat2, memang best la. Thanks ntuk review ni, baru aku tau YM pun dah keluarkan dia punya yang tersendri. Camni senang la nak chat ngan kawan yang x de YM dalam kom! :d/ Walaupun x banyak features yang ada, tapi still leh chat.. memang bagus la.

..
 
Comment by Qubezo
2007-05-28 17:44:51

Owh ya, BTW, Khai leh tau Khai pakai font pe ntuk.. Blog Khai ni?

..
 
Comment by Khai
2007-05-28 18:22:32

hi.. khai guna font trebuchet ms … dan selebihnya arial dan verdana… untuk entry guna trebuchet ms…. :)>-

..
 
Comment by musnazdotnet
2007-05-28 20:01:54

wah, cayalah info… selama nih saya layan meebo.com je, kalu YM tak diinstall…. lepas nih, babai je lah meebo ye…. bye…. :d/

..
 
Comment by gurl life
2007-05-28 20:41:20

wekss…xleh puji khai lebih2..nnt dia kembang :d/

..
 
Comment by azleah
2007-05-29 10:18:15

yahoo best :d caya la

..
 
Comment by Khai
2007-05-30 01:33:57

[Comment ID #9542 Will Be Quoted Here]

babai ebuddy too.. hehehe

[Comment ID #9544 Will Be Quoted Here]

bukan orang lain….. pakwe awak jugak.. hehe.. cayang dia!!

[Comment ID #9588 Will Be Quoted Here]

haah.. yahoo mmg best.. mmg percaya.. hahaha..:d

..
 
Comment by shadowX_19
2007-06-01 14:34:22

hoho.. aku dah pakai mende alah ni.. memang best. flash die pun cepat je load. :)>-

..
 
Comment by Khai
2007-06-02 01:22:29

[Comment ID #9718 Will Be Quoted Here]

hahahaha.. yahoo mmg mengancam.. ๐Ÿ˜ก

..
 
Comment by musnazdotnet
2007-06-03 12:39:38

pergh…. hari ni saya bukak email, dah boleh layan chat pakai email la geng…. ini macam messenger.yahoo.com pon boley babai nih ๐Ÿ˜ก

..
 
Comment by shadowX_19
2007-06-03 23:42:24

hoh.? cammane tu..? ๐Ÿ˜•

..
 
Comment by musnazdotnet
2007-06-05 09:17:54

saya pakai yahoo mail…. bukak2 je, yahoo mail tu ajak saya try chat pakai mail tu lah…. ala…. die ajar nanti… :d

..
 
Comment by lin
2008-12-02 13:24:56

sye gne ni sbb x ley nak download ym kat pc ofis..
tapi ‘kureng’ sket la..
icon2 nyer byak gak tak ley gune..
camne ek?..

..
 
Comment by eone2002
2010-09-23 11:59:14

terbaik.. ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post