Puteri Umno yang Bodoh!

447 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

** artikel ini adalah pendapat penulis semata-mata yang meningkat matang. tiada cubaan untuk mencaci mana2 pihak.

puteri_bodoh.jpg

Hi manusia. Macam2 hal. Ni Khai agak confius mengenai badan2 kerajaan kita yang kononnya memartabatkan Islam di mata dunia. Korang kenal Sister in Islam? yang kononnya inginkan hak wanita islam di Malaysia ni. Tapi yang banggangnya, kalau dia keluar TV mesti tunjuk rambut yang macam tak terurus tu. Kadang2 siap warna lagi. Ntah apa apa. Awak tu dah la tua2 nak mam***, rumah kata pergi, kubur kata mari.. Huhu.. Khai anggap orang macam tu just orang islam yang tak cukup ilmu di dada tapi nak buat sesuatu yang tak tercapai akalnya. Haha!! Diri sendiri pun terhuyung-hayang, tapi nak jaga hak orang lain. Pada pendapat Khai la, tak payah nak samakan martabat wanita dengan lelaki sebab wanita tu dijadikan dari tulang rusuk (betulkan saya kalau silap) Nabi Adam A.S. Dan sampai bila2 pun, tak mungkin wanita akan berdiri sama tinggi, dan duduk sama rendah dengan lelaki.

Nengok pula gambar di atas tu. Wow.. masuk suratkhabar tulis besar besar ” Puteri Mengaji ” .. chait!! nengok je la pakaian dia tu dah macam orang tak cukup kain baru belajar nak mengaji. Sudah la Ketua Puteri UMNO bahagian tersebut. Langsung tak menunjukkan contoh yang baik untuk kanak-kanak dan rakyat di sana. Menghanjing betul perangai. Pakai baju nipis2 sampai nampak tubuh badan, then mengaji untuk Tuhan. Apa takde akal ke? mak bapak tak ajar? bagi Khai pakaian yang sopan semasa nak mengaji dah menjadi perkara asas. Dari kecil mak bapak dah ajar cara pemakaian sopan semasa ingin mengaji. yang lain2 duduk sekeliling tu, tak pastila samaada nak menghayati bacaan al-Quran tersebut atau menghayati susuk badan wanita tersebut. Ini la yang dikatakan manusia yang mengaibkan orang lain. Mengaibkan siapa? UMNO juga. Ni kat bawah ni keratan artikel tersebut.

puteri_bodoh_real.jpg

Entahlah, malas nak cakap banyak. Tapi pihak-pihak tertentu tolong la ajar sikit diorang ni. Buat malu UMNO aje. Adakah modal insan tidak menitik beratkan soalan pemakaian orang islam? lagi2 orang bawahan sendiri.. Sungguh memalukan.

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 3:03 pm 29 January '07 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 447 views
Dalam kategori: Religion | Tweet This!

Eat This Google!: ,


RSS feed | Trackback URI

62 Comments »

Comment by aman
2007-01-29 16:47:50

boleh baca quran camtue, bukan dia blum tutup aurat sepenuhnya ke? Dah ar kain dia jarang-jarang…sedih :((

..
 
Comment by kirabuluberuang
2007-01-29 16:48:06

tengoklah berapa kerat puteri umno yg pkai tudung….aku tak heranler..

..
 
Comment by Khai
2007-01-29 17:30:46

[Comment ID #5550 Will Be Quoted Here]

sedih gak nengok pompuan kat malaysia ni .. otak semua letak kat lutut .. sengal!!

[Comment ID #5551 Will Be Quoted Here]

ermm.. pemerintah kita punye isteri & anak pon kebanyakkannye x pakai tudung… ermmm… orang kata kalau suami x dapat nak suruh anak dan isteri pakai tudung, its mean dia tu DAYUS… adakah pemimpin kita DAYUS? oh mannn…..

..
Comment by doe
2009-05-06 17:16:36

“Pada pendapat Khai la, tak payah nak samakan martabat wanita dengan lelaki sebab wanita tu dijadikan dari tulang rusuk (betulkan saya kalau silap) Nabi Adam A.S. Dan sampai bila2 pun, tak mungkin wanita akan berdiri sama tinggi, dan duduk sama rendah dengan lelaki.”

walau bagaimanapun, sad to say, majoriti lelaki muslim perangainya tak terpuji mana pun. walaupun tanda di dahi but bila berjalan tak tunduk pandangannya. lalu lah perempuan (muslim/non-muslim seksi meksi), confirm ushar sampai nak patah leher.

kalau mcm ni perangai lelaki, memang tak mustahil perempuan boleh berdiri sama tinggi and duduk sama rendah dgn kaum lelaki zaman sekarang.

perlu diingat, kebanyakan lelaki cepat di-trigger oleh nafsu seksual. tgk saja la iklan2 dlm blog ini (no offense) dan iklan2 kopi jantan etc. perempuan kurang sikit dlm bab2 ni. malah ada yang tak berminat langsung. so, kalau perempuan lebih menggunakan akal compare to men yg banyak mengikut nafsu, di mana darjat lelaki?

itu belum lagi masuk lelaki2 melayu yang kerjayanya meragut. sampai banyak kes yg koma dan mati. di mana darjat lelaki yang tinggi sangat di sini?

perempuan mmg lemah, physically, yes. atas kelemahan perempuan jugak ada yang pakai seksi meksi, lemah agama. lelaki patut memimpin. bukan lagi nak blame perempuan tu atas kelemahan dia dlm menurut nafsu. nak lagi best, rogol terus. di mana darjat lelaki yang dilaung-laungkan tinggi di sini?

dalam kenderaan awam pulak, kalau lelaki melihat lelaki lain meraba perempuan, berapa ramai yang sanggup marah lelaki tak guna tu? ha, “tepuk dada tanya selera lah”

mcm ni “lelaki memimpin?”

apa darjat lelaki akhir zaman nie yang sibuk nk melaung-laungkan lagi bagus dari perempuan?

..
Comment by Rust_Noel
2010-01-05 01:44:57

meh pkir jap ……… sume laki ka camtu?????????……. suma pompuan ka baik???????……… suma laki ka suka ushar awek????………. suma pompuan ka laki lalu tunduk/tak pandang/x terpikir apa2 pasal laki tu je………. pikirla sama2

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by fahmishah
2007-01-29 17:39:11

dunia dah akhir zaman.macam2 bleh jadi/:)

..
 
Comment by zilaso7
2007-01-30 00:13:47

da lamer da bende ni jd perhatian…..kate islam hadhari….tp ramai gak yg wanita nyer…nampak jambul di depan….klu komen x trime lak tuh!!:(

..
 
Comment by mimi
2007-01-30 11:22:38

anak sapa la nie??
kononnya macam wahhh.. bagusnya puteri khatam Quran but then…
haihhhh.. last2 kene kutuk sana sini..

..
 
Comment by Khai
2007-01-30 13:55:48

[Comment ID #5561 Will Be Quoted Here]

pity him… and all her family’

..
 
Comment by puteri_qistina
2007-01-30 14:12:38

mmg hampeh ler pempuan ni
xmenghormati ayat2 suci namenyer tu

..
 
Comment by zulkifli
2007-01-30 14:20:37

betul sangat lah apa yg cik khai ckap tu, apa kate kite masuk kan isu ni kat surat kabar pasti heboh kan, kalah jom heboh,UMNO meper kate kn kite prlu jdi islam hadhari, tapi ada kah begini islam hadhari yg di perkatekan :d/. kite perlu ikut sunnah dan peganggan ahli sunnah waljamaah, x perlu la nak wat islam hadhari, kalau x thu lbih dalam tentang islam.:-?

..
 
Comment by xdinx
2007-01-30 14:23:45

ahahahaha… pompuan skang bongok2… harap2 awek aku xde le sampai camtu ek??? πŸ™

..
 
Comment by Khai
2007-01-30 14:30:17

[Comment ID #5568 Will Be Quoted Here]

SETUJU!!! sangat sangat ngan cara islam hadhari x releven!!:-\”

..
 
Comment by Khai
2007-01-30 14:31:01

[Comment ID #5570 Will Be Quoted Here]

bukan awek ko dah memang cenggitu ke =))

..
 
Comment by Raiyan
2007-01-30 22:23:40

mak aii baju dia!! takut2 nanti al-qur’an melaknat si pembaca pula. astaghfirullah

..
 
Comment by Khai
2007-01-31 03:26:20

[Comment ID #5591 Will Be Quoted Here]

mudah-mudahan dijauhkan la …. tu pun kalau si dia tu sedar……. ntah ape ape.. dah besar2 tapi takde otak!! :-w

..
 
Comment by chot
2007-01-31 16:15:06

itu pasal aku kurang berminat ke minat parti tu…xelok sungguh perangai…islam hadhari2…

..
 
Comment by Khai
2007-01-31 17:38:44

[Comment ID #5606 Will Be Quoted Here]

tapi most importan, jangan kerana nila setitik, rosak susu sebelanga.. even orang tu berkuasa no 1 kat negara ni pun, dia takde hak nak suruh atau wajibkan orang tu pakai tudung or berpakaian sopan. patutnye mereka tu kene pikir sendiri.. masing dah ada anak isteri.. bukan budak budak yang boleh dilentur macam rebung lagi… tapi dah jadi buluh tua pon.. degil nak mampos..

..
 
Comment by ayangdz
2007-02-01 12:15:17

Assalamualaikum, Pepatah mengatakan “KALAU MELENTUR BULUH BIAR DARI REBUNGNYA” so beginilah jadinya. Membaca Al-Quran sebagai utk menaikkan nama!! saja sedangkan hal1hal lain tak dipedulikannya.

“ITULAH UMMNOO. “DULU, KINI DAN SELAMANYA DAN SAMPAI BILA-BILA TAK MAHU NAK BERUBAH”

SEMOAG ALLAH SWT MEMBERIKAN PETUNJUK DAN HIDAYAH KPD KITA SEMUA.

ALLAH MAHA BESAR!!!

..
 
Comment by Khai
2007-02-01 17:02:44

moga Allah membuka hati2 mereka yang melebihkan keduniaan… :-??

..
 
Comment by yasmin
2007-02-01 17:36:41

rasanyer fenomena wanita berjambul yg korang ckp nih telah wujud SEBELUM konsep ISLAM HADHARI diperkenalkan.. so knp semua bende perlu disalahkan ke atas ‘islam hadhari’..

sungguhpun demikian, aku bersetuju ah yg kalau nak menegakkan syiar Islam itu, takyah tambah ‘hadhari’ tuh pun tk per… tapi give it a chance to succeed lar.. [jika diizinkan Allah]

‘ROME was not built in one day’
/:)

..
 
Comment by Khai
2007-02-01 20:54:02

betul gak kata kak haryani tu.. even islam hadhari ni success pon, ramai jugak wanita berjambul ni kat atas muka bumi ni … bukan PakLah tu tuhan boleh ubah orang ikut kehendak dia ….. wait n see je ar…. /:)

..
 
Comment by fanramli
2007-02-04 05:27:11

heee. baju jarang tu. x rase bersalah ke ngadap Quran gitu ha? aii.

..
 
Comment by antalya
2007-02-06 09:20:12

emm mcm aku kenal je ketua puteri umno ni..
memang tak dinafikan ini la dia fesyen n trademark minah ni
almaklum org cantik kulit putih melepak
sure la nk tayang kat owg kan. yg peliknya laki dia langsugn tak kisah pon
ish malang sungguh laki dia tu

..
 
Comment by Khai
2007-02-06 12:59:49

[Comment ID #5729 Will Be Quoted Here]

dapat lelaki bangang, bertambah bangang mina ni.. anak2 dia toksah cerita la camana pakaiannya .. /:)

..
 
Comment by yoda
2007-02-07 00:51:34

memalukan org islam je..
dia xtau ape itu aurat..
bca AlQuran pndai,tp dlm keadaan yg aib..
nauzubillah.. kna laknat le

..
 
Comment by Khai
2007-02-07 01:47:45

try

..
 
Comment by nadya
2007-02-08 19:54:34

lohh..
islam hadhari kan tuh??
really.. may God blast them!! hahaha

..
 
Comment by tuyen
2007-02-11 11:51:27

umno terus mara untuk rakyat malaysia….hahaha..xtau la skang pe nasib umno.pas Dr.M xde..dah suam2 kuku nak vote umno..xtau nape..bwh pak lah semua nak buat..islam hadari la..itu la..ini laa…nanti bwh najib lak, rakyat malaysia wajib kene ada kebal sorg satu lak..hahaha..klu nak jumpe Tuhan tu pki la elok2 ckit..cam nak perli je pakai..beradat ckit la wahai sedari..nak jumpe suami ko tu xkisah la..lebih seksi dr ni pun xpe..:-\”:-\”

..
 
Comment by tuyen
2007-02-11 11:52:23

kereta kebal:d silap taip..hehehe

..
 
Comment by kyohakeem
2007-02-18 17:17:55

act,keem tak phm sgt ngan article ni/:)

..
 
Comment by Khai
2007-02-18 23:11:27

[Comment ID #6166 Will Be Quoted Here]

ape yg ko x phm? ngok pic tu btul2… huhuhu:”>

..
 
Comment by azleah
2007-02-25 07:17:08

ni la islam hadhari…. :-\”

..
 
Comment by Khai
2007-02-25 19:21:42

[Comment ID #6447 Will Be Quoted Here]

jgn sebab nila setitik rosak susu sebelanga… bukan salah islam hadhari.. tapi salah perseorangan tu sendiri .. bukan atas nama islam hadhari.. betul kata kak yasmin tu, benda ni dah ada before islam hadhari diperkenalkan…..

..
 
Comment by niegy_luv
2008-03-18 21:15:17

secularisme…damn worse man!!!??

..
 
Comment by brontok
2008-08-31 23:34:38

huh!! aku tgk pun nek stim..hahahah..mcm palat

..
 
Comment by nabila...lalala
2008-11-05 22:20:51

yeaaahhh~….moden2!!
banyak perkara haram dihalalkan….

p/s:secularisme dibangga-banggakan, ari kiamat dilupakan…mmm

..
 
Comment by Adm!n
2008-11-13 11:57:28

weh.. bini agong pown pakai tudung..

aper kess?

..
 
Comment by frahynx
2008-12-26 13:30:04

kejadahnya pompuan tuh..

..
 
Comment by cream~puff
2009-02-26 13:47:04

tu ahli umno plg alim la tue..~~
cian cian

..
 
Comment by sirniey
2009-03-21 16:03:30

i kenal dia ni.pu3 umno kwsn kg pandan rasanya..dah kawin dah..aku ingat sgt minah ni sebab masa bnak pi tioman tahun 2007 dia anjurkan rasa nya.masa tu aku ingat baju dia koyak kat lengan…hahahaha.muka lawa,tak mampu jait baju

..
 
Comment by enuzz
2009-03-23 18:30:56

nak komen skit je…pasai kain jarang tu memang pompuan tu bengong tapi pasal pompuan tak leh berdiri sama taraf dengan lelaki, that i must disagree…zaman sekarang lelaki byk yg haprak sbb tak dapat nak pimpin diri sendiri contoh pompuan ni la..ayah dia tak pun adik beradik lelaki dia tak penaah nak tegur…n one more thing, mak kau bukan pompuan ka?…taraf dia n kau sapa lagi tinggi?..kau ka?…

itu pendapat aku je..nak tulis leh tapi jgn la menjatuhkan martabat sapa2 ok…aku setuju yg pompuan dlm gambar ni sial betul tapi yg pasai pompuan tu aku hangin skit..:choler: …ciao amigo…

..
Comment by doe
2009-05-07 10:46:16

cayalah !!!

..
 
Comment by Khai
2009-06-10 23:35:30

bodoh gila komen.. ape kaitan mak dgn anak pulak.. ini cerita pasal pemimpin.. pemimpin negara.. :bloody:

Dah tertulis pon wanita takkan setaraf dgn lelaki. Yang nak tentang hukum karma tu apesal?

..
Comment by Rust_Noel
2010-01-05 01:33:55

dia kata antara kita ngan mak kita mana lagi tinggi taraf… 4 sure la mak kita…. tp kna pkir antara mak kita ngan ayh kita mana lg tinggi taraf :oups:

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by pening
2009-06-10 23:32:41

Tulah…org yg bute hukum…sepatutnye knelah berpakaian yg sopan & menutup aurat dgn smpurna…bknkah nk mmbaca kitab al quran yg suci..bknnye nk duk santai2 bc novel cinta,,ish3…mmg x patut.. :-[)

..
 
Comment by ans
2010-01-04 20:46:25

kan dah terbukti yang geng2 dia tu fasik, nk pertikai pe lgi, jadi skg bertambah tambah fasik lgi le dgn islam hadhari(nasrani) dia tu…. nabi bersabda, org dayus tidak sekali kali mencium bau syurga, la klu nk masuk syurga, jauhhhhhhhh skali,,,,

..
 
Comment by mat takim
2010-03-17 12:51:13

ehm xpyah la nk ktuk lki…
mmg pnjara kt malaysia nie mmg rmai llki…
tpi jgn kta lpa pnjara akhirat yakni neraka pompuan agy rmai…
nbi sndri pn sdih pnghuni neraka kbnyaknye pompuan…
so pndai la kta judge…penjara dunia ngan penjara akhirat mne agy truk?

..
 
Comment by izuie
2010-04-03 03:29:51

salam…
skdr nk brkongsi dgn saudara…
sy pn brpesan utk dr sy sndr dn bg sesiapa yg nk mendengar.
kadang2, kita tk sedar bhw kita meletakkan agama islam itu merupakan milik sesiapa, cthnya, di m’sia ini, sebut je islam, trus trbygkn melayu. pndpt sy juga, prkara begini turut brlaku dlm sistem politik negara. sy jg brpndpt, golongan alim ulama better tdk trlalu trlibat dgn politik. (sy memetik ini dr kata2 pnsyarash sy). (sy tk pro pd mane2 prti) tq.. =)

..
 
Comment by abu
2010-05-15 16:06:50

ye la kenape le sekarang ni manusia yg beragama islam dah tak tahu yg haram dan halal pakaian tutup aurat dan bukan yg tutup aurat ni masalah zaman sekarang ni telalu ikut feryen le 2 sampai nak baca Quran pun ber feryen itu bkn tutup aurat tapi tudung hanya ber feryen ,,,, tapi bagi pendapat saya bukan sekadar org umno je mcm 2 org PKR yg agama islam PUN ada serta Org PAS ada juga tapi tak banyak le … mcm 2 ye betul 2 ckp saudari saya sokong alim ulamak kalu boleh tdk terlalu terlibat dalam politik … bab agama dan polikti banyak perbesaan
tapi kalu yg baik lebih baik le kita ikut tapi kalu yg tak baik jgn le ikut …contoh berpakaian itu hak induvidu itu sendiri kalu mak bapa tak bagi buka aurat anak nak buka di belakang kita kita nk ckp ape kan .. yg pasti kalu dah ada org berpakaian mcm 2 di masjlis baca AL quran yg ada pengentahuan 2 tegur le si dia jgn le ckp belakang je kan dah buat dosa tampa pengentahuan diri kita sendiri …maaf le kalu saya ckp ni org lain x suka k
:oups:

..
 
Comment by za
2010-08-05 13:16:12

OMG..agak la tak berakal ye..mengaji kena ttp aurat..ttp aurat tu bukan pakai baju je, baju tu mesti tak lutsinar..ada paham..apara badigol…tak kesah la mana parti pun…

..
 
Comment by taufiq orang indonesia
2010-09-28 11:11:56

betul…betul…betu….. πŸ˜‰
indonesia sahabat malaysia πŸ™‚
malaysia sahabat indonesia πŸ™‚

..
 
Comment by bullet
2011-01-18 12:21:48

bia lah allah je yang mengadili dia orang, kalau dia tau dose pahala dia x kan buat nye kan.

..
 
Comment by perempuan
2011-02-18 07:47:17

it’s good that you’re talking about this issue, but couldn’t you just leave that “tak payah nak samakan martabat wanita dengan lelaki…sampai bila2 pun, tak mungkin wanita akan berdiri sama tinggi, dan duduk sama rendah dengan lelaki” remark to yourself? It is provocative, and it belittles a woman’s value. You don’t want to be anti-feminist, you just want to advise and show that their clothes is improper.

..
 
Comment by cik cik
2011-03-18 16:46:29

penulis x melambangkan adab seorang Melayu yg sejati… Sejak bilakah Islam membenarkan umatnya mencaci org lain, dgn alasan nak tegur?…yeah, perempuan tu buat salah, but u have no right nk memalukan dia dengan mencaci macam tu..by d way, penulisan dia sbnrnya berbaur anti-Umno, brbnding isu pmpuan tu pakai baju ”tersalah”….

n yes, it get me mad bila baca bout, ”Pada pendapat Khai la, tak payah nak samakan martabat wanita dengan lelaki sebab wanita tu dijadikan dari tulang rusuk (betulkan saya kalau silap) Nabi Adam A.S. Dan sampai bila2 pun, tak mungkin wanita akan berdiri sama tinggi, dan duduk sama rendah dengan lelaki.”… hello, kalau xde gerakan2 utk menaikkan taraf wanita , sampai sekarang wanita jadi ”hamba” saja… xde pendidikan, xde pekerjaan…..
siapa kata kteorg nak setaraf lelaki?..kami cuma memperjuangkan hak-hak wanita, bukan nak everything sama lelaki…

by d way, lelaki sepatutnya shut ur mouth in this case, sebab kadar kemasukan lelaki ke dalam Uni smakin kurang… kadar moral lelaki pon xde bukti smakin baik….kadar jenayah meningkat, mmg terbukti…

how come u put women in such low value, menggunakan perkataan yg menunjukkan seolah2 sgt riak dgn diri sndiri, sdgkan Islam sndiri memastikan wanita dan kanak-kanak haruslah sntiasa dilindungi..
ingat, syurga di bawah tapak kaki ibu, so , terbukti wanita mendapat taraf yang amat tinggi….

dan , tolong, jangan sesekali menggunakan alasan2 Islamik, apabila anda ingin mencaci siapa2..sbb itu akan menunjukkan Islam itu kasar dan agresif…

..
 
Comment by cik cik
2011-03-18 16:56:39

JANGAN BERSIKAP JUDGEMENTAL…

LELAKI DAN PEREMPUAN TAK SEHARUSNYA BERBALAH, TETAPI SEPATUTNYA SALING MEMBINA, SECARA POSITIF…

PENULISAN INI TELAH MEMBUATKAN WANITA RASA TERGURIS, DAN AKHIRNYA PERBALAHAN KOMEN2 LAKI & PEREMPUAN TERJADI…MAKA PENULIS INI SEBENARNYA TELAH MEMULAKAN DAN MENJADI PUNCA PERBALAHAN INI…..

SAMA-SAMALAH BANTU LELAKI, WANITA MENINGKAT NAIK….KALAU ASYIK BERGADUH, DAPAT DOSA PERCUMA…..

WANITA DIJADIKAN DARI RUSUK LELAKI, AGAR LELAKI MEMBANTU WANITA, MENYAYANGI NYA, MEMIMPIN NYA….PERGERAKAN2 MEMBANGUNKAN WANITA INI TERJADI, KERANA LELAKI TERLUPA TANGGUNGJAWAB ITU…. WANITA HANYA ”RUSUK”, TIDAK BOLEHKAH KAUM LELAKI BANTU MEMAJUKAN ”RUSUK” MEREKA SENDIRI…?..

UNTUK PENULIS, TOLONG JAGA TUTUR KATA DAN ADAB ANDA….PERCAKAPAN KITA, MELAMBANGKAN KEBIJAKSAAN KITA…KALAU TIDAK, ORG AKAN COP ANDA YANG SEBENARNYA ”BODO-BERTINGKAT”….

..
 
Comment by fikir dahulu
2011-03-18 17:03:15

wanita dijadikan dari rusuk lelaki, agar lelaki bantu bangunkan wanita, majukan, bimbing, pimpin wanita…bukan merasakan diri itu amat tinggi dan riak…

sama juga, anak dijadikan dari sekecil2 sperma lelaki, dan ovum wanita, tapi, adakah anak itu lebih rendah tarafnya?..tidak..
malah, tanggungjawab ibu bapa, sama juga, membimbing, memimpin, memajukan anak itu…

..
 
Comment by hantu
2011-03-29 10:57:27

wow.. terlalu ramai org yg pandai bercakap hari ini… syabas …

tp kenapa ye aurat tidak dijaga apabila berdepan dgn alquran?

xperlu kita berkias atau berpandangan jauh…

budak umur 7 thun akan pandai berpakaian lengkap apabila ingin mengaji…

dimanakah prihatin kita sebagai muslimah…
tidak perlu juga kita mencari kesalah lain dari segi bacaan,tetapi yg terang lagi bersuluh amat malukan dari segi pakaian beliau..

……sekadar memberi komen berdasarkan situasi…

..
 
Comment by Faris
2011-04-13 19:41:41

Fuh! Memalukan betul la diorang…menutup aurat serta berpakaian sopan lebih menghormati apabila mengaji Al-Quran…tonjolkan budaya yang baik supaya agama islam tidak dipandang rendah oleh orang yang bukan beragama islam.

..
 
Comment by kureeng oksigeeend
2011-09-05 07:59:42

ape bengong punye um*o.. kuku besi. nampak mcm baik je tapi realiti yang telundung.. busuk.. tu lah simpan pekong lame2 naik bau jugak. pemimpin banyak rasuah.. nampak mcm xrasuah tapi kenyataannye memang rasuah.. itulah taktik kotor mereke2 pakai.. to me malaysia is not truely pemerintahan islam 100%.. apalah kedai nombor boley ader lesin??? kedai jual arak pun boleh ader lesin? aper hall??? kata negara islam… kite mejority melayu islam.. so pikir la sendri kedai2 tu patut ke x diwujudkan dan diberi lesin niage oleh kerajaan?? kalau tak mau generasi muda akan datang jadi seperti singap**a tatu sana situ sini, arak dah jadi mcn teh tarik jer slumber telan, BERUBAH LAH.. jadilah pemimpin yang tegas, tulus ISLAM.. dunia dah nak kiamat pun.. bila lagi?? tiap hari bumi dah makin panas. orang kaya semakin kaya, orang miskin semakin miskin.. beringat lah, pemimpin2 yang diatas nun sane.. apabila kamu disoalkan tentang semua yang telah kamu buat didunia ini dihadapan Allah, apa yang kamu nak jawab??…. kenapa generasi2 muda semakin jauh dari islam sebenar.. apa kamu nak jawab?? subuh lengang sentiasa di mesjid.. kelak jawab la sendiri wahai pemimpin dihadapan Allah…

..
 
Comment by apit
2012-04-02 15:45:54

em,sedap2 je mulut korang caci maki manusia2 cenggini..spatutnya kita doakan si mangsa diberikan hidayah..

lg pun, aku rasa Rasulullah SAW x pernah ajar umat2 baginda utk caci maki bila org wat salah.. baginda sendiri ajar tegur guna tangan, mulut dan hati.. korang cakap korang x sokong islam hadhari,islam yg direka2..so,islam yg korang sokong skrg mmg menggalakkan caci maki,kutuk mengutuk,aib mengaib sesama umat ek..kesian..

smoga Allah SWT ampuni dosa korang..pulanglah ke pangkal jalan..kalau x setuju skalipun dgn tindakan2 mereka ni, kalau korang sedar korang xde kuasa dan x mampu nak keluarkan suara dgn cara btul utk menegur, gunalah hati..

kalau korang smua dah khatam al-quran, tetapi sekadar bacaan,,xde gunanya..tiada apa yg perlu dibanggakan..sbb korang gagal menghayati isi2 al-quran tersebut..wallahualam..

jika saya ada buat salah di sini, tegurlah saya..jika ada yg terasa,saya mohon maaf dr ujung rambut hingga ujung kaki..tidak terniat utk mengguris hati sesiapa..tetapi hanya mahu mengingatkan sesama umat di akhir zaman ini..

salam..

..
 
Comment by wan
2012-08-16 04:43:17

umno ( united masuk neraka organization )

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?