Happeepill – Superb Animation from Malaysia

309 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

happeepill_scukz.jpg

Disebabkan aritu tak sempat nak wish selamat tahun baru cina, so disebabkan entry kalini ade plak bannner image kat atas tu, so Khai pun mengambil kesempatan mengucapkan Gong Xi Fa Cai kat semua yang menyambutnya. Moga tahun ni mendatangkan kebaikan kepada kaum cina dan memintak agar tempiasnya dijauhi dari orang melayu sebab najis Mughalazah tu. Kan tahun ni tahun .. Hehe

Untuk entry kali ni, Khai nak promokan sebuah website maybe dari anak melayu kita sendiri. Tapi yang pastinya, ianya made in Malaysia. Semalam si acul suruh Khai masuk then sampai hari ni still tersenyum sendiri bila teringat flash animation yang Khai lihat di website tu.. Memang cool giler. Impress-kan ade anak melayu yang mampu buat animasi macamtu? Bukan macam sesetengah tu yang just edit je file flash yang dia jumpa kat mana2 website guna software.. Anak sedara Khai yang 3 tahun tu pun boleh buat kalau macam tu..

Kat website tu ada macam-macam. Bukan setakat flash animation menarik yang diorang buat, tapi ade juga movie review, clutter, classes dan macam2 lagi benda yang menarik. Otai dia menggelarkan diri sebagai ” Evil Bunny “.. Dia kadang2 sampai megeluh coz penat buat animation tu. Tapi adat la tu as cartoonist.. Hehe!! Antara kerja diorang yang Khai rasa superb, like “Enjit-Enjit Semut”. Khai sampai download masuk dalam pc buat collection. Kalau y’all reti nak mendownload terus ke dalam PC macam Khai, boleh la.. Tapi jangan sekali2 download then upload balik letak kat website sebab tu dah melanggar Term of Use diorang. So luangkan masa pergi nengok taw.. y’all takkan menyesal.. Okies.. mintak dirii …

ill_pain.gif

URL : http://www.happeepill.com

** Kalau flash animation dari korea plak, Khai suke sangat dengan Sambakza. Still tunggu episode 3 keluar.. Ala kisah si Nabi dan aweknya tu.. Arnab suke kat kucing. Hehe.. kalau belum nengok, pergi download cepat kat site dia..

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 12:17 am 23 February '07 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 309 views
Dalam kategori: Daily Craps | Tweet This!


RSS feed | Trackback URI

31 Comments »

Comment by shadowX_19
2007-02-23 01:51:26

hahah. post jugak akhirnya.. bukan ape.. kita cume menghargai ape yg dibuat oleh evil bunny tu. memang respek kat die wat animation flash tu. actually aku pun buat animation flash tapi takde la power cam die tu n aku tau cammane susah nak wat animation ni. so aku berharap akan dtg byk hasil kerja dibuat. ๐Ÿ™‚

i’m proud to be malaysian

..
 
Comment by manchurr
2007-02-23 02:39:02

melayu ke cina evilbunny tu? huhuh

..
 
Comment by shadowX_19
2007-02-23 02:56:45

[Comment ID #6365 Will Be Quoted Here]

entah la.. takde pun die bagitau race die ape… uhuhuh. rase2 melayu kot:d

..
 
Comment by Khai
2007-02-23 03:23:45

[Comment ID #6365 Will Be Quoted Here]

kalau cina mungkin ke ko rasa dia buat flash ntuk bangsa melayu? yang enjit2 semut tu .. baik dia buat ntuk bangsa cina jer. hehehe

..
 
Comment by shadowX_19
2007-02-23 06:26:40

mane la taukan… malaysiakan ramai kaum…

..
 
Comment by darkthrone
2007-02-23 22:09:21

evilbunny tu aku rasa orang melayu singapore …. pasal aku ada baca artikel dia tulis pasal indonesia tak mau jual pasir kat diorang …. so, aku conclude dia tu orang singapore la …. but he still MALAY

..
 
Comment by shadowX_19
2007-02-23 23:14:39

yeke..? anda pasti..? huuhh

..
 
Comment by fanramli
2007-02-24 00:25:53

wei. babi tu comel la.

..
 
Comment by Khai
2007-02-24 01:54:01

[Comment ID #6395 Will Be Quoted Here]

ermm.. maybe la kot ek.. takpe la .. malay jugak.. singapore tu tanah melayu jugak…

[Comment ID #6399 Will Be Quoted Here]

babi mana plak ni? :))

..
 
Comment by shadowX_19
2007-02-24 02:33:43

tahye.. babi mane ni..? ๐Ÿ˜•

..
 
Comment by Khai
2007-02-24 02:42:45

[Comment ID #6405 Will Be Quoted Here]

tolong la jangan cakap gambar kat bawah tempat komen ni babi .. tu kucing yer :))

..
 
Comment by shadowX_19
2007-02-24 13:01:07

hahahha. tu la.. aku pun heran gak ni :)) :))

..
 
Comment by apis
2007-02-24 14:33:29

huhuhu..best ar flash ni..tak nak try wat jugak ke bro? /:)

..
 
Comment by Khai
2007-02-24 16:43:29

[Comment ID #6431 Will Be Quoted Here]

kalau setakat buat bola lompat2 bunyi toink toink reti le aku .. wakakakkakaaa =))

..
 
Comment by shadowX_19
2007-02-25 01:13:32

ahhaha.. nak buat animation ni bole je.. tapi leceh a nak wat sbb byk keje kene wat

..
 
Comment by Khai
2007-02-25 06:40:27

[Comment ID #6444 Will Be Quoted Here]

kene ade ketekunan dan bakat yang besar… baru leh buat camtu kot… bukan makan sehari dua je ek .. hehehee.. alah, pendek kata kene ada peralatan lengkap juga… ade software, sapa2 pon boleh buat…

..
 
Comment by shadowX_19
2007-02-25 21:30:47

memang a khai.. tapi mase tu yg main peranan. nak wat animation camni makan mase beb. kalo sehari nak siap tu mustahil la paling koman pun seminggu baru leh siap

..
 
Comment by jinbara
2007-02-28 08:53:06

khai cam mana nk donlod n simpan enjet2 semut tu??

..
 
Comment by fairy
2007-03-02 15:10:49

kalo dia singapore..nape dia kata “we love our Ct”
kalo dia takat minat pon..ct malaysian..
malaysian koy evilbunny tu..

..
 
Comment by fiffy
2007-03-02 21:04:13

khai flash animation sambakzha tu bkn ker video dr korea bkn jepun r…kui3x…..

..
 
Comment by Khai
2007-03-03 12:37:50

[Comment ID #6618 Will Be Quoted Here]

kalau guna maxthon senang je nak donlod flash..

[Comment ID #6802 Will Be Quoted Here]

tul gak tu … hehe

[Comment ID #6811 Will Be Quoted Here]

aiseh.. nanti khai betulkan .. ๐Ÿ˜€

..
 
Comment by jinbara
2007-03-03 14:40:28

aku x de maxthon….x de ke cara laen nk donlod???:d

..
 
Comment by shadowX_19
2007-03-03 15:00:14

pakai firefox pun bole.. pastikan download extension dari http://www.mozilla.com

..
 
Comment by Khai
2007-03-03 19:41:45

guna la maxthon.. baru world.. trust me, firefox sucks!!

..
 
Comment by Domz
2007-03-03 20:47:48

Maxthon N Intercrap Explorer yg betul betul suckz!!!!!!

..
 
Comment by Khai
2007-03-04 00:48:43

[Comment ID #6874 Will Be Quoted Here]

lain orang lain citarasa kot … ermm … di mana sucks nya? security or wut? ermmm … banyak ke virus masuk coz pakai IE? huhuhu… :p

..
 
Comment by Khai
2007-03-04 12:06:56

ni untuk download enjit2 semut tu .. right click and save target as..

Enjit2 semut

..
 
Comment by jinbara
2007-03-04 20:55:10

x leh pon…bila right klik..kluar kotak tulih..”nk buat apa tu?”
aiyo….

..
 
Comment by Ariana
2007-04-14 18:00:28

:)>-confirm sangat evilbunny orang melayu singapura. ๐Ÿ˜‰

..
 
Comment by Khai
2007-06-12 01:53:54

[Comment ID #6937 Will Be Quoted Here]

right click kemudian pilih save target as.. kalau firefox, pilih save link as… setel.

..
 
Comment by sooofian
2011-12-01 02:14:26

BRO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AKU TAU POST NI DAH LAMA TAPI EVIL BUNNY TO SINGAPOREAN……

Orang Melayu Singapura……Bukan orang Malaysia…..

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?