Yahoo Mail Going Crazy

420 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Hi guyz… i want to tell you what.. Fara Fauzana dah join Scukz.Com .. hehe.. actually dah 4 hari dah.. dia PM khai mintak lagu yang Khai pakai kat page myspace Khai.. ID dia fara_fauzana .. saja tanye awak ni DJ HotFM ek.. then dia reply.. Ye dia memang DJ HotFM.. tapi Khai still tak percaya sebab mana tahu dia punye fan ke.. Khai pun suruh dia add Khai kat YM.. borak2 kat YM.. rupanya, memang betul betul kak Fara daa.. selalu nengok muka dia kat 8TV dan Melodi je.. dapat chat ngan dia memang best.. dia cakap ada 2 orang invite dia join Scukz.. ape pon kehadiran artis dalam empire Scukz amat dialu-alukan.. Kak Fara gak ade komen kat entry Khai ni… thanks kak.. bukan senang nak suruh celebrity join website kita kan? Hope kak Fara Fauzana terus la lepak forums Scukz tu kalau ada masa.. Promo kat abang Faizal sekali k..

yahoo_mail_going_crazy.jpg

Orait.. dulu dah puas story pasal persaingan antara Yahoo Inc. dan para pesaingnya tentang storage email.. Masing-masing nak kasi yang terbesar untuk para penggunanya. Yahoo dulu pada awal penubuhannya pada tahun 2007, hanya menawarkan storage space sebanyak 4MB.. kecik gilee.. Tetapi pada tahun 2004, diorang dah perbesarkan kepada 100MB storage dan setahun kemudian menjadi sebesar 1GB. Persaingan bermula pada awal tahun 2004 dengan kemunculan GMail dari pihak Google Inc. GMail menyediakan user diorang ruang kapasiti email sebanyak 1GB dan buat masa sekarang, dah mencecah 2.8GB pun. Pesaing utama yang lain seperti Windows Live Mail buat masa ini hanya membekalkan 2GB manakala HotMail plak hanya sebanyak 1GB.

Dan oleh kerana persaingan sengit nak tarik user ni, pihak Yahoo secara drastiknya buat ulangtahun kali ke-10 Yahoo Inc ni menyediakan storage infiniti untuk semua penggunanya. Maknanya tiada had untuk email y’all.. Kalau tak caya pergi la usya Yahoo Mail.. hehehe.. nampaknye, lepas ni.. GMail, Hotmail dan semua pesaingnya, kompem mati akal la.. hehe.. paling busuk pun, sure diorang akan kasi ruang storage tanpa had jugak.. so yang untungnye sape? kita yang takde kaitan ni juga..

Tapi untuk Khai, tak payah besar besar pun.. bukan banyak sangat nak pakai storage.. kalau diorang kasi 1GB pon susah nak abis.. Ape pon mungkin ini akan memberi kelebihan untuk company maju dan perseorangan yang memang extreme menggunakan Email sebagai tempat menerima files attachment seharian.

Tahukah Korang, korang dan korang?

Menurut laporan yang dikeluarkan comScore Media Matrix, Yahoo Mail menerima kunjungan lebih 243 Juta pengguna untuk bulan February 2007 manakala pesaingnya seperti MSN Hotmail dan Windows Live berkongsi di kedudukan kedua iaitu dilawati oleh 233 juta pengunjung. GMail menduduki tempat ketiga iaitu hanya sekitar 62 juta orang. So thats mean Yahoo still lagi mendominasi perkhidmatan Email untuk dunia. Ye la orang lama.. Gmail baru nak naik lagi.. Khai ada dua account Gmail but tak berusik pun.. hehe

Oh ye, just nak inform.. Free WordPress Blog under Scukz.Com kembali lagi.. kepada sesiapa yang still belum ada blog tu, boleh la apply berdasarkan beberapa syarat.. masuk page dia ok .. Click Sini

Pssttt: Nieza nak balik KL sabtu ni.. Yeaa!! Khai la orang pertama yang bukak pintu Puduraya nanti.. hehe

Ditulis pada 4:18 am 25 May '07 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 420 views
Dalam kategori: Lain-lain | Tweet This!


RSS feed | Trackback URI

17 Comments »

Comment by haziqah
2007-05-25 14:05:40

wahhh..gilew ar fara fauzana pon baca ur blog..?
mmg hebat.!!!
suro la dia baca my blog gakk..hehe
eh..FF ade myspace ke? x taw plak..

..
 
Comment by FF
2007-05-25 16:48:55

waa… u sgguh gembira gitu … FF pn turut gembira jugak .. alamaks malu lah plak FF ni …. :”> al maklumlah … artikel psal FF .. lepas ni mesti dh ramai YM FF … x larat den nak approve .. tapi ape kan daya … kena layan peminat … betul x ?? thnkx khai … layan ……….:d/:x:)

..
Comment by ALIS
2008-11-29 10:44:06

NI TIPU JER JGN MUDAH PERCAYA TAU INGAT
PESANAN NI…………..

..
 
 
Comment by Khai
2007-05-25 17:09:32

[Comment ID #9383 Will Be Quoted Here]

hehee.. gembiranya saya… dia mestila ade myspace.. kawan dah melambak pon.. hehe… search je la fara fauzana kat myspace tu.. kuar la nanti…

[Comment ID #9392 Will Be Quoted Here]

hi kak fara.. hehe.. sebenarnye saya dah lama jadi die hard fan akak.. tapi cover sket .. kang akak kembang lebih lebih cam idong faizal kang, dah x comey.. hehehe…. all the best kak fara!! pray for u happines.. :)>-

..
 
Comment by Khai
2007-05-25 17:10:54

kak fara.. i think u mesti ade blog kan? takmo la blog rasmi kat hotfm ke.. nak blog yang akak buat kat blogspot ke… atau mana mana.. cam bro afdlin shauki…

kalau ada kasi la tahu k.. kalau takde, jgn segan silu gi la buat…. best kalau jadi orang pemes.. buat blog mesti ramai yang baca… hehee…

..
 
Comment by NuoX
2007-05-26 03:20:55

Wahhh…best la lu khai…tak lame lagi femes sefemes femesnye la blog ngan website ko tuh…aku sbg salah seorang ahli forum kat website ko tumpang berbangga….heheh…:d

..
 
Comment by medic_khai
2007-05-26 12:33:35

khai …. sebenarnya aku yg jemput dia masokkk .. aku tahu ko peminat setia ermmm, aku dah ada lama YM dia ermmm lepas ni c.loco plak aku jemput …. bagi meriahkan lagi ko nya website tu ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by Khai
2007-05-26 12:52:09

[Comment ID #9432 Will Be Quoted Here]

elehss… ye ye je ko.. hahhaa

[Comment ID #9424 Will Be Quoted Here]

hope macam tu ar.. amin ~ ๐Ÿ˜‰

..
 
Comment by medic_khai
2007-05-26 16:42:18

[Comment ID #9433 Will Be Quoted Here]
Ya Allah betul khai… aku berani bersumpahh…. aku yg jemputt dia masok website ko ……. kalau x caye pi tya sndiri .. bila dia online … :-w belive me ….

..
 
Comment by aman
2007-05-26 19:22:41

biler ar artis nak masuk blog aku lak.. ๐Ÿ˜€

..
 
Comment by Khai
2007-05-27 00:14:55

[Comment ID #9456 Will Be Quoted Here]

ntah ntah dah ramai kot.. ko je yg tak tahu… hehehe…

..
 
Comment by musnazdotnet
2007-05-28 19:55:48

wah…. steady lah yahoo mail… infiniti ek… ok, lepas nih saya tak payah lagi susah2 nak delete spam mail… nak tengok, setahun dari sekarang, berapa juta spam mail yang saya dapat, yeah! :)>-

..
 
Comment by draxter
2007-05-28 19:58:32

Wahh fa fau dah ada akt scukz. Bagusla, populer sikit scuk tu nanti. Yahoo Mail! 1GB ke berapa ke aku masih tak dapat nak penuhkan rungan nye tuh, he he

..
 
Comment by azraai
2007-06-03 16:10:12

Gmail, infinity+1.

..
 
Comment by WaWa
2007-06-08 13:04:09

hi.. 1st time masok sini.. eh nak tanya ni.. erm.. apa beza Windows Live Mail dengan Hotmail. bukan sama aje ke?

..
 
Comment by Khai
2007-06-12 01:54:43

[Comment ID #10043 Will Be Quoted Here]

entah lah .. khai pon x pasti.. tapi menurut Majalah PC, bagi diorang dua email ini adalah berbeza… maybe pada nama aje lain.. tapi antaramuka berbeda..

..
 
Comment by qery
2009-03-17 16:23:05

khai! it’s not fara fauzana..
she is a poser.Fara fauzana arituh de cakap kt hotfm LIVE,dier xde myspace,friendster dan sewaktu dengannya..
forum jer yg dier adO..

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post