Assignment video aku!

250 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

sem2_assignment_video.jpg

Update lagi? ah!! entah kenapa semangat aku untuk berblogging semakin memuncak.. Sampaikan kadangkala satu hari aku tak bukak langsung portal Scukz hanya semata-mata merayau kat blog member blog yang lain. Habis entry mereka aku baca dari pada awal buat blog, sampai la yang paling latest. Ni pun baru selesai merayau kat semua link cronies. Bukan hanya jalan-jalan kosong, aku turut tinggalkan satu dua komen untuk mereka. Tak tahu la mereka tu nak masuk sini atau tidak sebagai membalas kunjungan tak rasmi aku tu.. haha!! Sekarang dah hari sabtu jam 5 pagi. Bayangkan aku mula melawat blog seantero dunia tadi pada pukul 1:30 pagi. Erk.. lamanya.. patutlah otak ni rasa macam dah tepu dan tak larat nak amik ape ape input untuk hari ini.. output banyak ni tinggal nak duduk termenung kat toilet aje.. Hehe.. Terus terang aku katakan, yang aku ni rajin komen kat blog orang dan komen itu bukan sekadar sebaris dua atau satu entry sahaja. Tapi hanya untuk blog yang ada dalam senarai cronies sahaja. Yang tiada tu, maybe secara tak sengaja akan masuk ke blog mereka melalui link dari page rakan-rakan cronies tu. So, yang takde dalam senarai cronies tu, apa kata, sempena hari baik bulan baik ni (dah puasa ke?), jom kita exchange link!! Inform ok by comment..

Neway, tak tahu nak share ape!! so apa kata nak kasi kau nengok satu daripada final assignment Khai masa berada di Semester 2 haritu. Video 30 saat untuk iklan road safety. Ini adalah assignment untuk subject Introduction to Video. Inilah kali pertama aku mengenali Adobe Premier Pro. Dah tak larat nak cerita background assignment ni. Maybe ada antara korang yang dah tahu betapa seksanya untuk menyiapkan final assignment ni. Kelas dipecahkan kepada beberapa groups. Satu group 5 orang. Tapi untuk aku, walaupun 5 orang, tapi yang buat kerjanya, aku sorang! Dan video ini disiapkan dalam masa tak sampai 1 hari untuk editing. Shooting dalam masa 2 Jam aje.. Ah! malas nak ungkit menda yang menyakitkan hati ni just berdoa semoga semester 4 nanti, jauhkan lah aku dari group member yang macam bullsh*t!

Maaf jika kata-kata seperti bullsh*t itu agak kasar.. tapi itulah yang aku rasakan dan ianya langsung tidak dapat mengubat hati aku yang sakit oleh kerana dapat group members seperti mereka! Lagi menyakitkan, mereka hanya campur tangan (tunjuk muka) bila hari presentation video tu.. dan kerja sampingan seperti plot dan rangka cerita yg aku suruh mereka buat, lepas presentation baru nak buat. Itu pun still nak buat muka taik!! bukan nak ucap terima kasih coz aku yang menyebabkan diorang pun dapat markah!! siap boleh cakap aku FURK plak kat Mypsace.. Dasar bajingan!! Ahh!! sorry tercerita lagi dan aku harap takde antara kau yang sedang membaca cerita ini berperangai macam tu.. Jadilah orang yang bertanggungjawab. Nasib dia dapat group leader penyabar macam aku.. kalau orang lain, mahu kene belasah ramai-ramai tu..

Layankan sahajalah video assignment aku yang tak seberapa kat bawah ni. Dah upload kat You Tube. Tapi gambar jadi blur and pecah la plak bila dah dalam youtube.. Comments beberapa lecturer, iklan aku buat ni susah skit nak faham (terlalu metaphor) and sound effect tak kena.. Tapi dapat pujian tentang cara shoot camera. Tapi aku tetap berbangga kerana semua ini, hasil titik peluh aku dalam masa 1 hari dari cameraman sampailah ter’burn’nya iklan ni dalam CD. Actually, iklan ni group aku gunakan metaphor mean walaupun iklan ni pasal Road Safety, tak bermakna mesti gunakan kenderaan dan jalanraya aje..

Youtube page: http://www.youtube.com/watch?v=Y9nfV5BVYOM

Pssttt: 15 July dah nak balik campus.. oh tidakk ~

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 5:34 am 7 July '07 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 250 views
Dalam kategori: Daily Craps | Tweet This!


RSS feed | Trackback URI

27 Comments »

Comment by kaSyah
2007-07-07 08:01:21

seronok pulak tgk video ni. ko yg mane stu ek?

ni gara2 lambat ke kelas ke?

..
 
Comment by adila
2007-07-07 09:11:31

drop here by mael…
merayau…sambil cari ilmu…
jalan2 cari ilmu…lalalala…
nan
ti invite saya yer untuk powince tu.

..
 
Comment by adila
2007-07-07 09:13:17

hahah…
kelakar nengok video tu…sampai husband saya tanya apa yang kelakar sangat tu…

..
 
Comment by gurl life
2007-07-07 10:31:42

aiyoo….hp sape ler yg dia bantai tuh,…cam kenal jerks eh :d:-?

..
 
Comment by Khai
2007-07-07 16:30:46

[Comment ID #10694 Will Be Quoted Here]

orait.. nnt khai invite.. hoh… mmg kelakar pon video tu.. my family ngk pon sume berdekah2… kahkahkah…

[Comment ID #10693 Will Be Quoted Here]

khai tak jadi pelakon dalam tu.. khai jadi director, producer, cameraman, and coordinator.. sume kene buat sendiri.. dapat group member yg tarak boleh dipakai lor… neway thanks to bob n bigshow.. my friend yang sudi jadi pelakon..hehehee…

[Comment ID #10696 Will Be Quoted Here]

elehs.. kecoh ngan handphone buruk dia tu.. pinjam kejap jerkk. .weeekksss.. tu pon bob yang sibuk nak pakai… khai x suh pon dia pakai henpon tu.. hakhaks…

..
 
Comment by Daya.Qiela
2007-07-07 16:33:07

best la..
heheh~

..
 
Comment by ShutterSpeaks
2007-07-07 16:43:43

creative dude…. kebanyakan yg lain pasti buat kenderaan dan kenderaan.

berkenaan dengan plugin. boleh download di
sini. kalau xleh habaq no…

..
 
Comment by shutterspeaks
2007-07-07 16:46:28

cubaan komen, komen tadi kuar internal server error lah

..
 
Comment by Vile Dante
2007-07-07 18:56:32

wakeokeookeoeokeokeok…
lawak laa vid nih bila aku ngk lama2….

pelakon tuh ko ambik mna??:-“

..
 
Comment by Hard2K
2007-07-07 19:40:03

ekekekek lawak gile video nieh:)>-

..
 
Comment by shadowX_19
2007-07-07 20:04:36

huhu.. ape yg aku nak komen erk… nak aku komen ke wahai kawan baik aku…?

ok la.. aku komen a.. tapi jgn marah tau… 8-|

first video ko ni tak nmpk real sgt… 2nd tak nmpk sgt msg yg nak disampaikan… siaran tuk bahagian tulisan terlalu cepat tak sempat nak dibaca. tak guna gak kalo nak wat iklan kalo org tak sempat nak bace kan… 3rd… font tu cam cite hantu je… erm.. tu je kot yg aku nak komen…

kang kalo ade video baru ko wat tunjuk a lagi kat aku.. aku tak belajar pun lagi adobe premier nih walau dah install 🙁

..
 
Comment by wenkt
2007-07-07 20:47:13

apsal byk org comment blog ni??

..
 
Comment by medic_khai
2007-07-07 22:33:39

ape yg kami nak komen yekk …….”jp tgh pikiq”
ha dh dapat …

huhuh video tu kelakar.. then kalau bolehkan ..
tambah lah effects yg cun2 sikit .. ngeh3;)) ….
khai punya … assigmnt khai ni mgneai isu ape .. atau bebas boleh buat ape2 je …??:-?

..
 
Comment by Khai
2007-07-08 01:49:42

[Comment ID #10705 Will Be Quoted Here]

tu budak Limkokwing gak.. tapi amik course lain.. masa sem 1 dia roomate khai.. sem 2 dah rumah pon lain lain.. tapi still kamcing.. dia mmg minat belakon.. gile popular tul.. hehe

[Comment ID #10706 Will Be Quoted Here]

kah kah.. lecturer aku pon gelak x hengat..

[Comment ID #10707 Will Be Quoted Here]

yeah bro.. aku noticed semua benda ko cakap tu.. gap tulisan tu pening skit coz iklan kene buat 30 saat je.. tak tahu nak cut scene mana lagi dah.. and insyaAllah, aku akan perbaiki untuk semester 4.. actually ade banyak lagi assignment lain, maybe next time show kat blog ni.. hikhiks..

[Comment ID #10708 Will Be Quoted Here]

sebab? sebab…. ape ek? hehe.. sbb wan nak belikan iphone.. kekeke..

[Comment ID #10709 Will Be Quoted Here]

ohooo.. effect ek? tu la.. x pandai lagi guna adobe premier ni.. complicated sket n pc kene power2.. pc gua RAM 512 je.. x lalu adobe premier ni nak layan berat2.. neway tajuk ntuk assignment di atas tu bukan bebas.. tajuk dia ROAd SAFETY.. iklan 30 second.. tapi cara olahan je yg bebas..

..
 
Comment by azharie
2007-07-08 02:13:44

ahha. lawak2. :d/

..
 
Comment by Khai
2007-07-08 03:13:20

[Comment ID #10712 Will Be Quoted Here]

hikhiks… jgn gelak lebey lebey ok… ;))

..
 
Comment by shadowX_19
2007-07-08 08:00:52

oho. theme baru siot.. jambu gile.. tau la tgh becinta…. :))

..
 
Comment by Khai
2007-07-08 08:08:36

[Comment ID #10717 Will Be Quoted Here]

amboi2.. mulut takde insuran.. hehee.. pantang pink aje jambu. huhu.. takde la. suke ngan warna ni.. sejuk jee…. lagipun sebenarnye melambangkan jiwa aku.. hehe

..
 
Comment by Bat
2007-07-08 15:11:08

Wuhuu..Bab berlaga ngan bas tu yg tak tahan..hehe..Nice video..Tapi kejap sangat, aku nak lagi lama..hehehe..Demand betul..

Shoot guna camcorder apa khai? Aku selalu guna yg jenis tape Hi8 ja, tak pernah try miniDV apatah lagi yg guna DVD tuh..

..
 
Comment by Khai
2007-07-08 15:53:01

[Comment ID #10733 Will Be Quoted Here]

hehe.. kenapa sekajap sebab ni assignment ntuk video iklan 30 saat je. banyak scence yg best2 khai dah drop. sabar aje la..

neway sejarah shooting tu mmg menyakitkan.. actually shoot sampai 2 kali.. kali pertam tu guna DVD Video Cam.. skali video tak leh transfer masuk dalam adobe premier la plak..

and pinjam Sony Handycam dari Limkokwing sendiri.. baru la leh.. tapi sedih gak coz shoot yang 1st tu, lagi seronok dan best dari yang ini..

tapi takpe, its Done already!!

..
 
Comment by fiffy
2007-07-08 19:40:35

even msg kt vid ni krg jelas tp klaka la….hehe…
teruskn usaha anda…(cam komen lec lak…huhuhu)
siannye khai dpt group membe cam 2…
lbh kurang cam fifi je ri2 wat assignment ade group membe pun xgune xwat ape2…
terpaksa wat sorang2…alasan sub laen diaorg nk wat assignment…
cam la kite xwat assignment laen…
sehari lg nk presentation masing2 br mengelabah nk tanye…

..
 
Comment by rokudaime_jr
2007-07-09 19:03:21

Smart gak video ni….teringat lak aku nyer projek Mutlimedia dulu…..dpt A utk projek….wahhahha….bangga….Ni yg teringin nak citer pasal video projek aku kat blog nih…..Tunggu……..

..
 
Comment by shadowX_19
2007-07-09 20:16:00

hahha.. betul la tu ko jambu.. dak jambu kan suke warna pink. by the way i like greenb kale..

..
 
Comment by Khai
2007-07-09 21:17:18

[Comment ID #10770 Will Be Quoted Here]

huhu… ooo.. ko suke warna hijau ye? alah cakap orang.. hijau tu pun bukan jambu ke.. tapi jambu batu laa.. ngeee… ~~~~

..
 
Comment by BATOR
2007-07-11 07:09:36

JALAN CITE MENARIK…
KALER OK…
BUT…
ANGEL CAMERA X KENA LA KHAI…
SETIAP ANGEL YG KITA RAKAM SEMUANYE ADA MAKSUD…
PASTU CONTINUITY ADA LARI…
TP,
OK LA 4 1ST TIME SHOOT….
TP BELUM SETANDING CERITA REMPITLAH AKU….
SAMPAI DI TAYANGKAN LAGI…
TU 1ST PROJEK AKU TU…
HUHUHUH….

..
 
Comment by azleah
2007-07-11 11:10:18

huiyoooo best aaaa wp ko skrg khai huhu.. kitorg ni asyik busy je skrg

..
 
Comment by Khai
2007-07-11 12:47:17

[Comment ID #10823 Will Be Quoted Here]

Haha!! kecoh siot.. ala rempit tu ko buat masa sem 4 kan? lagi pon tu mmg course ko.. digital video.. hehe.. neway bro, thanks for advise.. aku dah x sempat nak toucup ape2 kat video tu.. tahu x aku shooting tak guna tripod pon.. free hand camtu je..hikhik.. tq bro..

[bator = my senior at LUCT yg dah praktikal skang]

[Comment ID #10831 Will Be Quoted Here]

tu la.. dunia bagaikan roda.. dulu khai lepas abis SPM pon camtu gak ar.. takpe.. kejar masa depan dulu.. keduniaan ni abaikan je dulu.. hehe.. neway, thanks azleah..

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?