Any Vacancy out there?

328 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Alhamdulillah, setelah hampir 3 hari Scukz di suspend, akhirnya pulih kembali pada malam ini. Hakikatnya, Scukz terpaksa disuspend seperti biasa dek kerana overload atau dengan kata lainnya, Scukz ni memang suka makan cpu usage yang agak tinggi. Jadi bagi tidak memberi effect tidak baik kepada web-web lain yang berada di dalam server yang sama terutama KelantanTV yang mengadakan event agak besar di website mereka, Scukz terpaksa beralah dulu bagi memberi peluang kepada mereka. Inilah ironinya website yang disponsor sepenuhnya seperti Scukz.Com. Mohon maaf kepada semua dan perhatian kepada pemilik blog di bawah domain Scukz, tolong beri perhatian kepada load blog anda. Jangan streaming lagu yang diletakkan dalam direktori Scukz dan jangan upload something yang bersaiz terlalu besar (seperti yang terkandung dalam syarat free blog at Scukz).

Beberapa hari ini, Khai agak busy dengan jemputan open house saudara mara dan adik-beradik sendiri. Siang tadi hantar Nieza balik Perlis pula tapi takde la sampai Perlis, sampai Puduraya sudey. Sejak Scukz disuspend ini, aku rasakan internet tidak terlalu bermakna lagi. Sekejap sudah boring. Kau akan tahu apa yang Khai rasa jika kau memiliki sebuah web berdomain & berhosting sendiri. Jika web kau bermasalah, kau lah orang paling bermasalah sekali jika dilihat. Haha. Khai banyak menghabiskan masa melawat blog orang lain terutama blog mereka-mereka yang popular. Lihat saja di senarai mybloglog mereka, pasti ada aku, Khai.

Kini Khai dah masuk fasa cuti Semester. Hampir 3 bulan juga cuti ni. Ingat nak kerja. Usya-usya takde la plak kerja kosong. Ingat nak cari Cyber Cafe atau apa sahaja peluang pekerjaan melibatkan internet. Kira Khai boleh bekerja sambil ber’internet kan diri. Jadi sesiapa yang ada peluang pekerjaan, email atau call la Khai yer? Kalau leh area KL la. This is for the first time cuba nak cari kerja part time untuk lebih kurang 2 bulan macam tu. Boring duduk rumah. Awek pun jauh. Perlis sana tu hah!

Untuk mengelakkan post kali ini dianggap crap semata-mata, apa kata amik tahu sikit mengapa kita diWAJIBkan untuk off handphone atau sekurang-kurangnya JANGAN call sapa-sapa masa tengah mengisi minyak. Tapi bagi Khai kalau kita tak call pun, kalau orang call kita naya juga. Kesimpulannya, Off sahaja handphone tu. Lebih lanjut,


1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Taken from Scukz.Com Forums. Post by mamama.

Sesungguhnya, kesedaran lahir dari minta yang terbuka. 😛

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 11:08 pm 28 October '07 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 328 views
Dalam kategori: Daily Craps | Tweet This!

Eat This Google!: , , ,


RSS feed | Trackback URI

10 Comments »

Comment by ceGhap
2007-10-29 00:28:35

huhu mai keja kt penang… cc… dekat sket ngan perlis…

..
Comment by Khai
2007-10-29 00:58:25

hah!! Penang? ahahaha… mmg dekat ngan perlis, tapi leh mati kutu dok situ nanti.. x biasa + no tempat tinggal… tapi penang best kan..

..
 
 
Comment by gurl life
2007-10-29 07:10:24

haha…kasi nieza jer la keja tu…kwang3

..
 
Comment by megat
2007-10-29 08:16:59

alahai khai, mai keje kat johor eheh. dl masa bebaru keje aku keje kt CC gak psl aku x leh hidup x internet wakaka.

uish bahaya! pasni henpon kena off

..
 
Comment by musnaz
2007-10-29 13:17:40

scukz forever …. whenever in my heart… until when-when!

..
 
Comment by nashroll
2007-10-31 17:59:56

Ari tu ada la aku jumpa sorang mamat nih, tengah isi minyak. Dah la tak matikan enjin, siap isap rokok dan call orang guna handphone plak. Bila orang tegur, dia marah balik, Memang saja cari pasal la mamat tuh..Takde kesedaran sivik betul.

..
Comment by Khai
2007-11-06 22:11:26

takpe.. someday, ko akan nampak mamat tu dah rentung sambil tersengih2… hehehe

..
 
 
Comment by xtreme_paranoid
2007-11-06 23:56:23

huhuhu..seb baik dah ok.
sangap gile nk masuk scukz..
x lengkap 3 hari aku tanpa scukz.
hahaha

..
 
Comment by Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin
2010-04-23 10:38:09

Dalam MythBusters episod yang kedua, diorang cakap, guna telefon bimbit dekat stesen minyak boleh mengakibatkan letupan tu tipu…

“Using one’s cell phone while pumping gas/petrol can cause an explosion.

busted

A properly-working cell phone poses almost no danger of igniting gasoline, even when surrounded by gasoline vapor with the optimum fuel-air mix for ignition. The actual risk comes from an electrostatic discharge between a charged driver and the car, often a result of continually getting into and out of the vehicle.”

source: mythbustersresults.com/episode2

..
 
Comment by Nur Najaa ^^
2010-06-12 23:16:12

woh, sumpah lepas ni tak call dah. T_T =(

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?