Khai’s Birthday Contest

1,233 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Khai's Birthday Contest
Buat pertama kalinya dalam hidup Khai sebagai seorang blogger separuh masa, Khai nak buat satu pertandingan. Pertandingan ni takde la susah mana pun. Dan hadiahnya Khai harap berbaloi dengan apa yang perlu korang lakukan.

Sempena menjelang hari ulangtahun kelahiran Khai pada 03 Ogos ni (esok), Khai berbesar hati nak beri sesuatu untuk korang. Kalau nak kasi free-free je karang, ramai plak yang nak apply ye tak? So lagi baik kalau Khai buat satu pertandingan yang meminta kekretifan korang. Kalau korang dah lama guna internet dan kenal apa itu Photoshop atau apa-apa software image editing, malu sangat kalau korang taknak join.

Pertandinganya mudah. Khai nak korang mencipta satu kad hari jadi untuk Khai. Kalau birthday Khai tahun lepas budak-budak Scukz boleh buat kad harijadi dengan sangat cantik tapi tak dapat apa-apa, apakata kali ni, buat sesuatu tapi dapat hadiah. Kan best tu? Hehehe. Contest ni berdasarkan beberapa syarat berikut:

Syarat Pertandingan:
Saiz Kad: 450px (width) x 330px (height)
Format: Jpeg/jpg
Tulisan atas kad: ” Selamat Hari Jadi Khai ”

Dan pastikan ada mengandungi gambar di bawah. Pandai-pandai koranglah nak buat camne asalkan ada gambar ni dalam kad tu. Gambar ni ber’format PNG so jangan risau pasal background.

Kalau korang nak tambah apa-apa design atau tulisan, ikut suka asalkan mengikut semua syarat-syarat yang dah ditetapkan. So, inilah masanya korang tunjukkan kretiviti korang. Sumpah, tak susah pun kan?

Hantarkan kad korang melalui email ke:
khai_luct@yahoo.com (hantar file JPG sahaja)

Prizes:
First
RM50 cash.
FREE 6 month advertisement at Justkhai.Com (worth RM60)
Free web/blog link promotion.
Sehelai Tshirt Scukz (in progress. dah siap nanti dapat la)

Second
RM30 cash.
FREE 3 month advertisement at Justkhai.Com (worth RM30)
Free web/blog link promotion.

Third
RM20 cash.
FREE 1 month advertisement at Justkhai.Com (worth RM10)
Free web/blog link promotion.

Disebabkan Khai lahir pada 3 haribulan, so 3 je pemenang yang dicari. Fuh, nasib tak lahir 30 haribulan. Naya je tak makan bulan ni. Hahaha.

Tarikh tutup: 09 August 2008 (sabtu)

Nak submit berapa banyak kad pon boleh. Tapi yang menangnya satu je. Mesti la mana yang cantik tu kan. Pemenang akan diumumkan di blog ini pada tarikh berkenaan. Sebarang soalan boleh diajukan terus melalui comment form. Thanks korang! Ni first time Khai buat contest kat blog ni. So sokongan korang amat dialu2kan. Buat la trackback kat blog masing-masing ye. Contest senang hadiah lumayan. Sapa tak join dia sengal. hehe..

Psstt: Korang patut support taw sepatutnya bila ada siswa Universiti yang berani buat contest kat blog menggunakan duit poketnya sendiri.. Ikhlas ni. Tak tipu.. biarlah Khai makan Meggi sebulan pun takpe asalkan korang bahagia.. Ngeee ~

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 1:58 am 2 August '08 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 1,233 views
Dalam kategori: Istimewa | Tweet This!

Eat This Google!: , ,


RSS feed | Trackback URI

43 Comments »

Comment by IcedNyior
2008-08-02 03:49:50

kalo buat swf dpt rm50 extra tak? ๐Ÿ˜›

happy birthday

..
Comment by Khai
2008-08-02 03:51:18

huhu.. tau la terer flash.. same je la RM50.. mana la khai ade duit banyak2 nak kasi korang.. ape pon pemenang nya berdasarkan keputusan juri la nanti.. ramai nak jadi juri ni.. hehehe..

..
 
 
Comment by nawkaz
2008-08-02 08:44:37

wah2..mentang2 la besday dia..siap wat contest tu..bagus2..hehe..ade mase aku join..nyway..happy upcoming birthday!

..
Comment by Khai
2008-08-02 09:10:40

takde masa pon ko kene join.. bukan dari dulu ke ko merayu2 mintak aku topup.. ni aku nak kasi ko topup la ni.. hakhak..

..
 
 
Comment by Mohd Hafifi
2008-08-02 09:09:06

teringin nak join tapi aku tak reti nak wat sume tu..sedeynya aku..

..
Comment by Khai
2008-08-02 09:11:47

Ala bro.. tak susah pon.. ape la yg dikau tak reti tu…

..
 
 
Comment by Mohd Hafifi
2008-08-02 10:43:25

photoshop la..aku ni buta photoshop ataupun software yang seumpamanya dgnnya..baru nak berjinak dengan sume ni..

..
 
Comment by nieza
2008-08-02 13:20:36

haha…cayunkk..bukan main lg dia ekhh……dah jd kaya ke ni. mcm xpcaya jer…

..
 
Comment by asdar_saifullah
2008-08-02 20:48:48

waa bley laa masuk contest nie, nak try gak cuba nasib…
neway, happy birthday to you bro……. may Allah S.WT bless you and grant you with more happiness and rezeki……

..
 
Comment by zaidi
2008-08-02 21:48:53

berminat gak tapi masa tak berapa nak ada..apa pun selamat ari lahir, ada org cakap makin kerap kita hembus tiup lilin makin dekat kita nak hembus nafas terakhir…semoga panjang umur

..
 
Comment by adil
2008-08-03 00:04:09

hepi besday bro…

..
 
Comment by ketuk_angel
2008-08-03 00:59:03

wah.. ada kontest.. nak join, tp mesti ada yg lg cantek.. hee
so bagi ucapan jer epi beday jer la kat nko..
semoga pjg umor dan semakin bnyak entry kat blog nih
amin

..
 
Comment by abdfatah
2008-08-03 16:46:59

warna wajibnya sudah semestinya warna kegemaran khai… sudah pastinya gerenti menang… hohohohooo

..
 
Comment by fareez
2008-08-03 23:38:47

bro khai,, i boleh join gak ker??..

..
 
Comment by razifmustapha
2008-08-04 02:51:02

wah! ini yang aku nak join ni! best! 50 tu duit gak tu byk tu..

..
Comment by topo
2008-08-08 09:01:49

habis la kalo mamat ni dah join…

..
 
 
Comment by amirull
2008-08-04 03:01:16

eeii2…
beshnyer…
dak under 18 leh x masok??

urm..
450 weight??
bukn 450 width ker??

..
 
Comment by deennasour
2008-08-04 06:18:41

selamat hari jadi khai!!
aku agak2 aku orang ke seribu dua puluh tiga point 6 yang wish ko….~

..
 
Comment by azleah
2008-08-04 08:52:59

Jom2 join. Haha. Tak de masa la nak edit2 ;P

Edit kat paint je boleh x encik khai? X pun aku lukis kat kertas n then scan je, baru letak kat sini. Lagi original. Menampakkan keikhlasan lagi.

Hahahaha..

Owh, Happy Birthday ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by Dakjaat
2008-08-04 15:44:19

uiks? buat contest lak .. ekeke! boleh cuba buat neh … hakhakhak~ ;p

..
 
Comment by ihsan
2008-08-04 22:58:39

wah..aku ni brape kreatif sngt. tp join jer lah..

..
 
Comment by DeQda
2008-08-04 23:56:42

Hepi Blated Bezday!!!
SmOga Pnjg UmO N muRaH rZki..
Hmm..bminat ar nk join bsday card cntest nih..
Tp…x brapa terer sngt la dlm bab2 ni…
InsyaAllah,klau ada msa aku try buat..
4 those yg take part dlm cntest nih,aku ucpkn Gud Luck!! ChayOk..ChayOk..=)

..
 
Comment by Khai
2008-08-05 09:41:01

thanks korang… cepat2 la join.. x kira la korang terer atau tidak, join je kalau ada nasib menang, insyaAllah…

tak kira la guna paint ke, photoshop or etc, join je.. kalau orang lain la yg buat contest macam ni, honestly mmg khai akan terus join sbb menda tak susah, hadiah lumayan.. heehe..

terima kasih kepada yang dah submit card ke email khai.. yg lain cepat cepat… jgn buang masa… bila lagi nak asah kekretifan anda..

..
 
Comment by me amor
2008-08-05 14:43:51

hepi besday to u…..sori lmbat…(sbnarnya aku tak tau pun besday ko…..)huhuhuhu

..
 
Comment by zool
2008-08-05 15:02:10

Aku tak berapa pandai2 design2 nie,..
So setakat ucap selamat hari jadi je lah kat ko khai…

..
Comment by Khai
2008-08-05 17:59:32

hurmm… thanks zool.. ala leh buat nye laaaa

..
 
 
Comment by arham
2008-08-05 15:14:15

haha im in bro im in.~! semoga dpt hadiah

..
 
Comment by rina
2008-08-05 22:50:56

khai, happy burfdayyyy;)

..
 
Comment by Eriyza
2008-08-05 23:17:54

Alamak dik, akak x bebakat laa lam Photoshop nih.
Kalo idok, sure join punya. Anyway, heppi burfday Khai.
Semoga dirahmati Allah selalu. ๐Ÿ™‚

..
Comment by Khai
2008-08-06 09:00:32

thanks kak dan semua yg wish besday khai x kira la kat blog, myspace, frenster, pesbook etc… thanks a lot!!

psstt: ala akak, kan khai dah cakap, berbakat atau tidak, sebenarnya kita tak tahu melainkan lepas kita cuba.. bila dah ada hasilnya, jgn terkejut kalau bakat yg kita tak duga, sebenarnya ada..

..
 
 
Comment by IcedNyior
2008-08-06 04:12:30

dah ramai dah submit?

..
Comment by Khai
2008-08-06 09:01:12

ade la beberapa belas submition… thanks fiona coz submit 2 skali kad ntuk contest ni.. hehe..

..
 
 
Comment by titan
2008-08-06 11:25:21

ler, ni mesti kes tanak wat sendiri kan?

..
 
Comment by KNizam
2008-08-06 20:44:26

aisey tak reti design2 neh la. heeh ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by chot
2008-08-07 15:52:54

kalau aku xjoint ko kata sengal…tapi mcmana..aku mmg xkreatip langsung..

..
Comment by IcedNyior
2008-08-08 01:04:13

chot masuk la. nak tgk gak ๐Ÿ˜€

..
 
 
Comment by Shibli
2008-08-11 21:34:04

bro khai…result bile?
nak tengok kad2 yg menang!! hehe

..
 
Comment by bantingboy
2008-08-12 21:56:22

so, siapa la yang jadi pemenang tu?

..
 
Comment by aie
2008-09-08 23:38:38

wah..besh nya..syg terlambat tengok.hehe.. baru daftar arini. xperla. nex time maybe. heee..
ek, khai bezday 3hb apa? =D

..
Comment by Khai
2008-09-09 09:35:15

03 august 1988… 2a.m .. hehe… y?

..
 
 
Comment by momo
2010-08-30 03:53:40

Mekom khai..u ada Facebook? mo add ni..ble gak aku tanya2 pasal prkmbangan baru and bg info semasa..hehe ๐Ÿ™‚

Khai replied: add la.. http://facebook.com/justkhai

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?