Topup Lagi Mudah di Maybank2U

417 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Yuhuu.. Online dari Starbucks, KLCC. Sambil tunggu member ni, Khai update la entri yang ringan-ringan sikit. Ingatkan nak tunjuk gelagat manusia masa Khai ke Pudu petang tadi, tapi nanti dalam entri akan datang.

Well password WIFI di Starbucks hari ini adalah seperti berikut:

Username: username
Password: password

* tapi dia akan tukar 2 hari sekali..

Haha, agak kureng di situ. Simple tapi unthinkable! Ok, Just nak share benda baru yang memudahkan di Maybank2u. Tak tahu la dah lama ke tidak, tapi baru hari ni Khai perasan. Masa nak topup untuk seseorang tadi. Siapa la tu yer? Hehehe. Maybank2u sekarang dah memudahkan pengguna Hotlink untuk reload topup. Kalau before lepas korang masukkan TAC tu, korang akan terima PIN untuk reload number Hotlink korang, tapi sekarang tak payah susah-susah lagi since diorang dah buat sistem kepada number mana yang korang nak topup. Mean, korang masukkan je number phone, diorang terus hantar topup tu kepada number yang korang inginkan. Berikut snapshot yang sempat Khai buat on the spot! Haha!!



Rasanya balance kat atas tu cukup tak untuk meminang anak dara orang yer? Hahahaa. Siapa mahu sila isi borang dulu. Bukan borang nak jadi awek, tapi borang pemindahan harta korang ke akaun Khai. Baru Khai on the spot pulak masuk meminang. ngehngeh! :p

Oh ya, buat masa ini sistem ni baru dibangunkan untuk pengguna Hotlink. Siapa yang bukan hotlink tu, sila salin pin korang satu-satu sampai mata ber’air, jari bernanah. Jangan marah haa.. Tapi still ada something new untuk mereka yang nak beli topup selain Hotlink. Korang boleh pergi try sendiri.

Pssttt: Jumlah duit tu tipu jee oiii.. berapa kali nak kasitahu kat Justkhai ni. Cuba la korang search “firebug” kat Justkhai ni. Tahu la apa dia tu.

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 7:55 pm 17 January '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 417 views
Dalam kategori: Lain-lain | Tweet This!

Eat This Google!: , , , ,


RSS feed | Trackback URI

50 Comments »

Comment by miss kaka
2009-01-17 20:09:45

wah, khai, mmg byk duit ni..
klau cmtu, khai isi borang kat sy la..
hahaha..
itu no. kat atas jgk tu no. sapa???
n silap taip ke*bata ber’air*?

..
Comment by Khai
2009-01-17 21:31:24

uiks! thanks dah tukaq typo error tu.. ok je isi borang kat u, tapi u dah pindahkan harta jadi nama khai belum.. hahaha πŸ™‚

..
 
 
Comment by wan
2009-01-17 20:15:43

boikot israel?

aduuuii ko awal2 dah pergi starbuck apa cerita?
hukum boikot BELI barangan israel dah jadi wajib oleh seorang ustaz yang baru2 ni kuar kat utusan.

..
 
Comment by x-po shop
2009-01-17 20:26:54

ai khai, aritu ckp nk boikot israel…starbuck tu bkn ke produk israel? hoho

..
 
Comment by flip9
2009-01-17 20:29:10

wahh..
mudahnye..
kena bukak akaun maybank satu nih..

..
Comment by Khai
2009-01-17 21:34:50

wajib.. rasanya akaun maybank sangat wajib dari bank2 yg lain.. mesra, cepat dan betul.. tapi tiada rasuah.. ops! :aie:

..
Comment by me amor
2009-01-19 10:09:05

aku dah lme gakla gne m2u ni…mmg bestla…tp tiap2 blan mak aku lagi best sbb aku bleh transfer duit kat dia ble2 masa….waaaa =(

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by nizam_5282
2009-01-17 21:05:37

Tiba-tiba layan starbuck apahalnya? Aku buat instant Maybank top-up ni sampai sekarang pending napa? Penipu ke maybank ni… Ke lesapkan duit aku sebab RM10 je? Serius aku masih menunggu topup aku yang RM10 tu…

..
 
Comment by Khai
2009-01-17 21:17:39

ya ampun.. lupa nak masukkan dalam post.. ntuk pengetahun korang pembaca justkhai yang disayangi dan dirindui selalu, khai online kat starbuck je, bukan minum kat starbuck.. sementara tunggu member sampai… online kat luar ni, orang starbuck tak kacau punye..

percayalaaaaaa… (sebut ikut lagu Tok Ti)

..
 
Comment by Malaynium_
2009-01-17 22:05:05

Khai..
Kitaorang yg tolong jaga kebun anggur ko xde pape elaun ke..
tauke untung besau..
kasi2 la skit..
huheue.. Juz Kidding!(klu betul nk kasi y not!) πŸ™‚

..
 
Comment by hafreze
2009-01-17 22:05:57

ko da bayar cukai tak? kang aku report LHDN.hahaha

Khai says: Biar la LHDN cari aku.. leh aku kasitahu hal sebenar.. mesti dia x jadi tangkap…

..
 
Comment by khaimmu
2009-01-17 22:19:21

haha khai zakat ko dah bayar kew ?
HAHA! …
share r sikit !
kedenk r ko nih hehe πŸ˜›

kidding πŸ˜›
tutorial yg agak menarik πŸ˜€ 8)

..
 
Comment by Merah+hitaM
2009-01-17 22:29:29

perghhhhhhhhhhhh….
mmg tabik la akaun ko ada byk mcm tu dalam usia yg mcm ni…mmg best…leh la banje2 aku ngan azizwan..wakaka πŸ™‚

..
2009-01-17 23:41:10

ek.. sal nama aku sangkut skali? huhu.. patut la aku batuk2 td πŸ™‚

tp ada juga betulnya apa yg bro merah+hitam ni ckp. hehehe..

..
Comment by Merah+hitaM
2009-01-18 01:57:33

betol3….bila la nak dpt ampow kan wan..sian kita… 😐

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by muhdzahari
2009-01-17 23:08:25

kekadang aku pn topup kat internet gak, cimbclicks, tp kekadang tac die error, tu yg aku bengang skit, huhu..lg2 time tu nk kol awek tgh2 malam, hehe

..
 
Comment by azif4
2009-01-17 23:10:08

oh ho…system security system maybank2u my fiance nyer company yg wat,die antara org kuat wat system tu..hehe..ironinya,aku xde akaun maybank πŸ™‚

..
 
2009-01-17 23:46:31

byk duit.. pass ar sehinggit 2 kat aku. huhu..

lg 1, aku dah save num tu dan nanti aku call guna private number. hahaha.. takde la, just kidding je..

oh ya, boleh tak bg URL web hiburan bodoh tu kat ym :p

..
 
Comment by Nazz
2009-01-17 23:51:44

Balance tu original yek..? bukan edit ha..? kalau cam tu… memang banyak duit dan dah boleh pinang anak menteri…. πŸ™‚

..
 
Comment by deennasour
2009-01-18 00:05:46

aku hanya dapat berkata FUIYOO!!!
lepas tgk baki akaun ko tuh khai.
aku dah tak ingat lagik pasal isi entry ko tuh.

p/s: adoyaii, sorang tak roger sorang. ko tau tak, ari ni tadi aku pon lepak klcc, dari kol 5-8.30pm.

erm kalau ko perasan, tadi ada dak2 sekolah gado kat luar. gempak seh,siap bukak baju, tapi badan cekeding.bodohnya budak2 sekolah kat kl ni kan.

aku baru nak snap polis dtg.cabut!!!

Khai says: Lor.. aku pun tak teringat nak roger ko bro.. takpe, next time leh lepak sama.. hurm, rugi ar tak snap! πŸ™‚

..
 
Comment by Faiz
2009-01-18 00:08:30

bukan benda nie dah lama ke ?

erk , ko gado pasal gambar maya tuh ke ? ha3x…kelakar la ko..mcm budak2…

Khai says: macam x layak je kau nak komen macam tu.. renung2kan lah

..
Comment by Faiz
2009-01-18 18:27:30

tak arr..
pasal benda kecik tak payah la melarat2..
tp dia dah iklankan tuh kira trafik gak arr..ha3x..

pssst…apsal rmai hentam ko skrng? pelik2…dlu xada plak..

Khai says: sebab jadi aku takde insurance kot? hahahaha.. takde la, niat nak menyedarkan.. tapi cara aku, menyedarkan dgn cara yg sangat sinis.. dan jahat

..
 
Comment by aman
2009-01-18 19:50:08

wakaka…kan dah kena sound ngan abang khai… πŸ˜†

..
 
 
Comment by bodoh sombong
2009-01-18 01:04:04

bodo betul khai ni, dasar hipokrit…
kata nak boikot tapi gi starbuck jugak
dasar anak haram
kononnya nak boikot tapi habuk pun tarak…dasar bodo
page rank 7/10 dengan blog semacam ini?
please la…hahahahaaaaaaaaaaaaaaaa
fuck off

ko delete comment ini ternyata ko pondan dasar apek cina jual sayur

Khai Says:

1. takde telur jantan ke? URL yahoo.com.. email plak wakaka@yahoo.. WT* la ko ni..
2. ye saya bodo.. tapi anda triple bodo dari saya.. ops :bloody:
3. komen2 kat blog ni tak pernah di delete melainkan double, triple, quadraple komen yg sama..
4. si bijak x kan cakap pasal PR.. ada ke blog melayu dah sampai 7? aku nak letak 10/10 pon, who cares.. ko je yang cares.. hahahaha.. blog macam ni, blog macam ni… ko ade blog ke?

psstt: kepada yg nak komen menghentam tu, berani2 kan la beritahu siapa diri anda.. jgn jadi bacul macam si bodoh sombong.. nama pun dah melambangkan orangnya… peace :bloody:

..
Comment by Pirate Bay
2009-01-18 02:02:24

Comment by Khai
2009-01-17 21:17:39

ya ampun.. lupa nak masukkan dalam post.. ntuk pengetahun korang pembaca justkhai yang disayangi dan dirindui selalu, khai online kat starbuck je, bukan minum kat starbuck.. sementara tunggu member sampaiÒ€¦ online kat luar ni, orang starbuck tak kacau punye..

P/S KPD BODOH SOMBONG:
BACA LA SKET APE LA MAMAT NEH….NAK NGATE ORG BODOH..PADAHAL DIA TU TAK SEDAR DIRI… :p

..
 
Comment by Zik
2009-01-18 02:06:45

baiii aku rasa kau lg bodo la, sbb kau mengata org tk letak link ke blog kau. atau kau dengki dgn khai (?) dasar otak kerdil cap budu!

lai satu apsal kau nk f*ck2 anak org (?) tkde kejer ke? sejenis dgn si saiful.

8)

..
 
Comment by deennasour
2009-01-18 09:37:55

entah, macam gampang je komen2 tak ada url. email tak bagik!
boo!!! bacul lah.

*ni aku dah backup sikit2 ni tak ada ke nak belanja starbuck. wakaka

..
Comment by Khai
2009-01-18 13:07:12

deen, ko call aidil ajak lepak.. then suh aidil ajak aku.. aku mmg lama kat KL ni.. available sentiasa… :8

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by akmal
2009-01-18 01:39:37

apasal laaa mencarut banyak sangat pada kul 1.38 pagi kakaka baru nak bace yek apa apa pun khai selain hotlink yang lain takde leh kew??

Khai says: akan ada kot.. tapi buat masa ni baru hotlink je.. nanti orang kata x adil plak..

..
 
Comment by SilentAnarm
2009-01-18 02:03:29

gile gaban btol balance akaun ko khai.. mane ko curik duit byk2 tu.. ntah2 ko ni ade ilmu Jumper.. ko rompak bank dunia ek khai? ke photoshop yang buat akaun ko bejumlah byk tu? cayalah bro khai.. :love:

Ayahpin tolong la bro.. kakakaaaaaa

..
 
Comment by Zik
2009-01-18 02:09:12

hehe khai apa kate derma 90% kpd saudara seislam di palestine. tk pun belanja la members scukz (gathering?).

πŸ™‚

..
 
Comment by faiz
2009-01-18 02:25:36

khai o khai..
nk tutup no. recipient..
tp kat bwh tu still ada lg..
nsb la ko khai…
aku dh dpt..
hehhee..
:o:

..
 
Comment by wenkt
2009-01-18 02:31:43

wan dah try bebrapa hari lepas
tapi pilihan dia hanya 012 dan 017
takder utk 0142

then nk topup cara lama pun takder dah
terpaksa pergi Petronas utk beli prepaid.

period.

nak balance lagi tinggi? nanti i publish kt blog i

Khai says: Nanti dia update la tu kot. since menda ni baru lagi kan..

..
 
Comment by raju
2009-01-18 02:35:11

hahaha..ayat di atas hanya contoh org jelous ngn khai jek..jgn mare..haha

..
 
Comment by Rjuna
2009-01-18 03:53:34

yeke baki ko tu khai haha (aku tak caya)

Perasan gak masa beli topup minggu lepas, dulu kena salin pin code dia, skang terus masuk phone, rasanya CIMBclicks dah mulakan dulu

still kena TAC number kan hehe πŸ™‚

Khai says: Really.. hurm takde akaun cimb sampai skang ni.. bila la nak buat 1 ni.. rasa maybank satu pun dah cukup kot..

..
 
Comment by Khai
2009-01-18 06:32:31

ok fine.. mmg tak betul.. hahahaha :p gila ke hape boleh ada duit dalam akaun byk tu dalam beberape bulan.. dan gitu2 saja.. bak kata hafreze di YM, LHDN mesti akan cari.. hehehe..

jgn mara haaa… ke’photoshop’an nya teserlah kot?

psstt: matilah hafreze mengamuk ngan aku buang masa dia smalam πŸ˜›

..
 
Comment by wenkt
2009-01-18 06:54:14

hahahha
anak ehem2 erk
mana ada
i usaha sendiri k
ngee

..
 
Comment by eda
2009-01-18 12:40:36

heheh..lawak lak bile korank gertak Khai..knp layan starbucks tu..hehe..ilek arr juz duduk ‘curik’ line arr… :

mmg mudah, but i x bukak akaun mybank la…juzt ader Bank Islam huhu..hartaku disana…

** Khai, tu akaun khai ker?banyknyer uwet die….nk 50 % leh?heheh

Khai says: boleh jer.. no problem.. transfer la dulu harta2 Eda kat akaun khai.. hahaha πŸ˜›

..
Comment by eda
2009-01-18 14:10:47

xder hal Khai..kerna harta i hanye sekangkang hamster…heheh πŸ™‚

..
 
 
Comment by hafreze
2009-01-18 17:00:09

aku duit byk cmtu. pakai je dedicated line. haha
takya curi line starbuck.

wenkt nyer duit. wow. ko anak ehem ehem sape nie?

..
 
Comment by aman
2009-01-18 19:54:07

wakaka…no tepon sape tue…bleh aku contact-contact…hehe..

Khai says: no phone nenek khai la Amanz.. call la.. πŸ˜€

..
 
Comment by Hamdi
2009-01-18 23:54:49

system nih baru
system yang terus tulis phone number tuh
baru dalam seminggu dua nih
before this, kita just beli top up number
skang sudah maju
bak kata iklan berita harian, “zaman dah berubah, dunia dah maju” πŸ™‚

..
 
Comment by kokon
2009-01-19 08:00:17

CIMBCLICKS dh lama bleh wat mcm ni…

..
 
Comment by Kak Lea
2009-01-19 15:18:24

kaya rupanya adik kak ni…kak pun tak de duit simpanan sebanyak tu…kak dah lama top up kat sanak saudara guna CIMB saving akaun kak…dah bertahun-tahun…maybank baru nak buat rupanya…tu sbb kak lebih suke guna cimb apa2 cimb cepat…

Khai says: hehehe… main2 je la kak.. bukan betul2.. khai pun nak apply CIMB dalam masa terdekat ni..

..
 
Comment by azleah
2009-01-21 17:46:33

khai banyak duit. jom reramai rompak dia. haha,

leceh aaaa nak buka akaun maybank. huhu. dah sedap2 kat bandar x mau buat lak akaun tu

πŸ™‚

..
 
Comment by IcedNyior
2009-01-22 10:16:47

Khai, lain kali, jgn pakai wifi untuk buat online banking. Tak digalakkan sbb tak secure. Member Iced sendiri penah buat dulu kat starbucks. Senang sgt pakai sniffer.

Berbalik pada topic, CIMBClicks dah lama pakai topup terus ke number πŸ™‚ Lg satu, Maybank2u ni patut buat topup utk semua telco, bukan Maxis je. Utk telco yg lain leceh plak :/

..
2009-01-22 13:20:18

Tp org still tak boleh kluar duit dalam akaun tu kan sbb dia kena request TAC lg

tp tak tau la kot2 ada cara lain utk dptkan TAC sbb aku mana la tau sangat benda2 ni.. akaun maybank / cimb pun takde. huhu.. :aie:

..
 
 
Comment by Anip
2009-01-27 16:36:25

Pergh..kalau cmni..sng lar nk topup..
tgk det dlm maybank..Kosong??
Sebab slalu topup..Huhu…
Thanks…info yg bergune…

..
 
Comment by naem
2010-04-11 10:54:16

tudia heh….punya byk duet :[

..
 
Comment by llllllllllllllllllllllll
2010-06-05 01:43:12

oh khai,
boleh bgtau x mcm ne khai boleh ade duet byk mcm tu?? haha
meh lah share rahsia,kami nak jugak..
bkn mintak share duet tau..haha
=)

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?