Kenapa anda perlu beralih semula pada Advertlets

2,960 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Entri ni Khai nak bercerita sikit pasal Advertlets, satu-satunya advertising network yang masih bertahan hingga kini, selain dari Nuffnang. Ok baca entri sampai habis dulu. Jangan dengar nama Advertlets je korang nak blacklist, padahal korang dengar dari cakap orang jer kan? Entri ni wujud dari diri Khai yang dah mencuba sendiri dan bukan desakkan dari mana-mana pihak.

Beberapa hari lepas, Mr Josh Lim selaku founder Advertlets ada call Khai untuk test market Advertlets di Oh! Artis dan kemudian di blog ini. Menurut Mr Josh Lim, diorang dah upgrade server dan sistem mereka. Mean tiada lagi masalah “slow” bila nak load iklan kat dalam blog korang. Harapnya masalah fraud click juga dapat dielakkan selepas ini supaya cash out dari blogger tidak lagi menjadi masalah.

Buat masa ni Khai gunakan Advertlets di Justkhai dan juga di Oh! Artis. Seperti yang dah Khai war-war’kan di Twitter, pendapatan menggunakan Advertlets bukan kepalang. Sehari dengan impression yang tinggi, nak dapat sehari RM10 macam kacang dalam botol je. InsyaAllah.

Beberapa blogger melayu tempatan dah kembali menggunakan Advertlets. Antaranya saudara Azman dan Marzuki.

Hari ni, Khai dah buat first cash out RM 100 so kita nengok perubahan yang dilakukan Advertlets samaada masalah pembayaran kepada blogger tu benar-benar masih ada atau dah berjaya diselesaikan. Jika benar masalah seperti itu dah pulih, tidak mustahil Advertlets akan menjadi pilihan semula para blogger di Malaysia.


Frankly speaking, Khai lebih prefer gunakan Advertlets dari mana-mana Advertising Network yang wujud. Dan korang boleh lekatkan iklan Advertlets di blog dan lihat perubahan ketara yang ada pada Advertlets. Ingat, jangan dengar apa kata orang melainkan korang dah cuba sendiri.

Ramai blogger yang mengadu nak tunggu first cash out dari Nuffnang bagai menunggu kucing beranak lapan, so boleh try Advertlets pula dan jika rasa tak sesuai, pilihan sentiasa di tangan anda.

Renung-renung’kan dan selamat beramal.

Psstt: Kalau ada blog yang masih tak letak iklan tu, cuba-cubalah. Hobi pun hobi juga, tapi tak salahkan buat kos tampung hosting dan domain. Kalau guna blogspot pon jangan fikir tak keluar modal, sebab bil internet korang kena juga bayar. Kalau guna internet kat office pun, at least, penat lelah korang share something dengan reader, terbalas jua tanpa perlu reader keluar 1 sen pun dari poket.

Entri ni sekadar berkongsi pengalaman owner blog ini sendiri. Tiada hasutan atau paksaan untuk korang cuba mana satu pengiklanan yang ada (Advert of NN). Jika pendapatan dah cukup bagus dengan NN, kenapa perlu bertukar pada Advertlets kan? Tapi jika sebaliknya, why not mencuba yang baru kalau-kalau nasib korang ada di situ. So, consider yourself..

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 1:37 pm 17 March '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 2,960 views
Dalam kategori: Daily Craps | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

112 Comments »

Comment by saffa
2009-03-17 13:52:09

Khai pun cakap camni! sekarang jugak Saffa tukar!

P/s: Saffa baru tukar kepada NN last week.. nak test. Sekali haprak giler dapat.. Seriously dah banyak rugi ni pakai NN. =(

..
 
Comment by abdusfauzi
2009-03-17 14:08:06

khai, ko rase blog aku patut ade advertlets tak? hhmm. πŸ™‚

..
Comment by Khai
2009-03-17 14:13:49

boleh sajaa… hehehe.. ko kan popular.. apesal x leh plak πŸ˜‰

..
 
 
Comment by Jaws
2009-03-17 14:08:40

hehe..
aku nak maintain gliterrati status dalam nuff..
byk kelebihannya..
hehe.. :p

..
Comment by Khai
2009-03-17 14:15:51

ramai orang tepersona dengan glitterati.. lupa plak nak sentuh dalam artikel..

kalau glitterati pun, cash out sampai kucing bertanduk, korang renung2kan la… dan selamat beramal.. hehehe

pssttt: advertlets pun ada status macam tu.. Advertlets Titan.

..
Comment by Jaws
2009-03-17 14:23:19

dulu aku gune adverlert gak khai..
tapi lama2 aku jadi bosan sebb web adverlert lambt giler loading..
aku akan renungkan saranan ko..
insyaAllah bila dah renungkan aku akan try beramal..
hehe..
tapi aku skit jer ag nak cash out..hehe.. :o:

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by wan
2009-03-17 14:08:41

betol ke ni?…tapi stil kena tunggu rm100 gakkan utk kaluar duit?..itu yg problem sbenanye..kalo nuffnang rm50 je.. :love:

..
Comment by Khai
2009-03-17 14:30:43

berapa lama plak nak dapat RM50 tu? dan berapa lama pulak untuk Rm100 di advertlets.. hurm.. leh jawab tak.. nak gak tahu

..
Comment by wan
2009-03-17 15:14:26

dulu penah gak pakai advertlets. tp dalam sebulan dpt dlm sen jek. punye lambat dan jauh skali kalo nak cashout.

skang ni ble guna nuffnang dlm 2 bulan,hasil klik + buffer dapat la dlm beberapa hengget. oke la ade gak Rm**.** dari advertlet yg bersen jek dlm tempoh sebulan… 8)

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by the12
2009-03-17 14:10:34

hahaha. mcm pernah dgr lak kisah kucing tu td.

Aku masih dalam test mengetest lagi dgn advert ni. akaun dah wujud sejak tahun lepas. mcm ko kata, advert dulu mmg melambatkan blog.. huhu.

Nak dpt rm10 sehari tu susah la kot. lain la kalau ada blog mcm oh! artis tu.. huhu

harap2 ko dpt RM100 tu cpt2…leh menambah smgt aku skit.. :8

..
Comment by Khai
2009-03-17 14:45:20

ape perkembangan pasal cash out, khai akan inform pada korang.. untuk kemajuan kita para blogger melayu tegar.. Demi kebaikkan bersama kan…

..
 
 
Comment by fazrewl
2009-03-17 14:13:27

Waa.. nice info bagi aku yang newbie dalam berblog ini…
NNti kat bl;og aku lagi, aku nak try adverlets plak… πŸ™‚

..
 
Comment by Eriyza
2009-03-17 14:16:15

Ntah kenapa cheq liat bebeno nak
cuba masukkan iklan lam blog.

..
Comment by Khai
2009-03-17 14:48:54

eh eh kak Eriyza, kene amik mood, dan letak terus!! hehehe.. tu la dari dulu x pernah nampak ads kat blog

..
 
 
Comment by faizal
2009-03-17 14:23:56

eden pun baru torai ni haa

..
 
Comment by Marzuki
2009-03-17 14:31:39

sayang Mr Josh Lim, forever love you. :bloody:

..
 
Comment by Fahmishah
2009-03-17 14:40:47

Aku belum sampai seru untuk kembali jadi online money maker.

..
 
Comment by kita
2009-03-17 14:47:39

tp masalahnyer..dulu adverlets kata miniman payment RM50 kalau tak silap aku.tp sekarang tak leh keluarkan rm50 pun….

..
Comment by Khai
2009-03-17 14:50:18

bukan dari dulu mmg RM100 ke? ala, pe barang RM50 dah keluarkan duit.. dapat pun tak feeling la.. kejap dah abis.. kwang3 :bloody:

..
 
 
Comment by aman
2009-03-17 14:48:22

hoho…ayat last tue ko tuju kat sape yerk cik khai ooii…

..
Comment by Khai
2009-03-17 14:51:26

pulok dah… awat nye amanz.. jgn cakap ko terasa.. lempang laju-laju karang.. hahahaha

..
 
 
Comment by eyesolution
2009-03-17 14:49:39

hoho..kene try gak nih.. :choler:

..
 
Comment by rham
2009-03-17 14:58:07

Err khai ni aku nak tnye sikit?? adverlets ni die pay per click kah??

..
Comment by Khai
2009-03-17 15:11:55

Impression dan click.. itu apa yg aku nampak dari page daily earning yg ada kat advertlets tu..

..
 
 
Comment by Mr.Bintang
2009-03-17 14:59:43

hehehe.. kene try ni… ade bnyk ge blog aku yg tunggu turn nk letak.. hahahah.. πŸ™‚

..
 
Comment by abdusfauzi
2009-03-17 15:08:25

dah letak. and dah dpt RM0.002.

Hahaha! Tapi at least gerak, compare to NN dulu. hehe πŸ˜›

..
Comment by Khai
2009-03-17 15:12:41

wah tak sampai beberapa minit..

..
 
 
Comment by Khai
2009-03-17 15:13:21

Minggu depan, Advertlets akan run campaign dari ruumz.com πŸ™‚

..
 
Comment by anarm
2009-03-17 15:20:17

Advertlets akan mengambil sedikit bandwidth setiap kali blog dibuka

Adakah btol ape yg aku quote kan di sini? kalo camtu kn bleh buat page yg lembap

..
Comment by Khai
2009-03-17 15:30:32

wah anarm.. mana nye fakta ko curik tu? tak masuk dek akal langsng.. hehehe

kita hanya paste code.. dan tak host’kan ape ape. so tiada kene mengena dengan bandwidth.. πŸ™‚

..
 
Comment by Zik
2009-03-17 16:43:00

ni kena tahu sikit-sikit, nak load skrip tu still guna bandwidth dari hosting kite and the rest by them.

actually firasat aku la, rasa bandwidth kurang sikit tapi cpu. resource increasing on the server.

..
 
 
Comment by Azman Ishak
2009-03-17 15:39:21

erm.. memang aku dah lame ade akaun
adverlets ni. tapi kenape la earning tuh
susah sangat le nak dapat. mungkin sebab blog aku
pon tadek la se best macam blog hang.. aahaha

ape ape pon.. thanks letak link blog aku yang
hina ini.. *nangess* :bloody:

aku kene banyak lagi belajar bab bab keywords.
still banyak kelemahan termasuk la dengan
pengisian entri yang aku buat. buat mase sekarang ni
aku just follow jer dulu.. mungkin lepas bulan empat ni
aku agak free dan boleh mengatur strategi penulisan
aku balik.

thanks untuk hang dan sifu-sifu yang lain untuk
tips-tips best cam ni. πŸ™‚

..
Comment by deennasour
2009-03-18 01:28:49

abg azman oi,lepas link ko diletakkan kat entry ni, aku confirm traffic ko naek.

aku berani potong jari. *gurau je part ni eh.

..
 
 
Comment by rham
2009-03-17 15:50:36

Macam mana nak jadi advertlets nye titan tu..penat dah aku cari. Btw khai kau leh jadi duta advertlerts la x lama lagi haha.

..
Comment by Khai
2009-03-17 16:14:53

haha.. aku bukan duta atau dibayar nak promo mereka.. ingat tu.. just nak share something dari kaca mata aku (walau aku tak pakai kaca mata).. hehehe..

nak jadi advertlets titan, kene apply dgn hantar email ke info@advertlets.com ..

letak subject: I want to be an Advertlets Titan!! :love:

..
 
 
Comment by .AzFaRuL.
2009-03-17 15:58:54

sy prefer NN sbb duit wlupun x msk tiap2 hari tp bila skali dpt, hambek ko.

Lama pakai Advertlets dlu, duit msk tiap2 ari tapi.. alahai..

agaknya tgk org kot?

..
 
Comment by x-po
2009-03-17 16:12:43

ko xpala khai gne advertlets sbb trafik ko mencanak2 tiap ari. utk blog yg suam2 kuku tu, jgn harap nk cash out cpt dgn advertlets ni. tp mmg btl cek nuff lmbt smpai, aku py sbulan lbh pun xsmpai2 lg..sedangkan earning skrg pun dh leh cashout dh

p/s: aku sme cm jaws, sygkan status gleterrati aku..hoho

..
 
Comment by ezyreload
2009-03-17 16:19:05

salam khai..

bukan tak nak pakai khai, tetapi sampai bila nak kena tunggu cek daripada advertlets ni..

aku dah request cek tu pada tahun lepas lagi (11-oct-08) tetapi sampai sekarang status dia masih “unpaid”.

bila sebenarnya nak bayar??aku dah email diorg, sama gak..diorg suh aku tunggu 30-45 hari selepas request cek tu..

tapi ni dah bulan 3 2009..dah 5bulan aku tunggu.. =( =(

so mcm mana skrg?perlukah aku memilih advertlets or nuff?? 8)

..
Comment by Khai
2009-03-17 20:20:46

salam..

dari pengalaman khai, pernah gak diorang bayar lambat.. bila email, diorang kata earning kita ada fraud click.. dan diorang perlukan byk masa untuk asingkan mana betul2 income dan mana yg fraud click.. maklumlah, bukan sorang dua kan..

Harap advertlets dah lakukan something ntuk elak masalah yg sama berulang.. :o:

..
Comment by ezyreload
2009-03-17 20:31:19

yg tu aku tahu la..

tapi bila diorg buat diam mcm ni..

keyakinan aku nak letak advertlets tu semakin kurang la.kan nant bila letak balik…bila nak cashout…terjadi benda yg sama… :aie:

kalu boleh xnak kena dua kali… :aie:

(Comments wont nest below this level)
Comment by Mansur
2009-11-08 19:33:26

Aku same kes ngan ni… sampai sekarang dan RM 200 yang unpaid…

aku tidak akan gune advertlet selagi…die orang x bayar… susah2 kumpul senang2 je…x bayar… ingat kite ini bodoh ke… nak terima camtu je fraud klik cam haram jadah…

celaka advertlets…

sesiapa rase ok pakai je… sbb advertlet die tgk kulit..

 
 
 
 
Comment by izzat aziz
2009-03-17 17:08:43

advertlets ni impression pun dpt duit yg tu mmg best, tapi aku pnh guna dulu.. walaupun impression byk dpt skit je.. so aku tnya dia nape cm2.. phtu dia kata diorang hanya kira trafik yg dari malaysia dan sekitar je.. blog aku malaysia 30% je.. yg lain smua luar.. so nuffnang pun x guna, adverlets sm gak.. so ada idea.. btw aku nk try guna advertlets semingu tngk hasil.. πŸ™‚

..
 
Comment by nikillas
2009-03-17 17:35:57

salah satu sebab aku guna NN sebab USM block periklanan Advertlerts.. Itu yang susah.. Kebanyakkan reader aku student USM n kawan2 aku dari USM.. NN tidak pulak di block oleh USM.. itu je sebab aku menggunakan NN dari Advertlets..

..
 
Comment by Kujie
2009-03-17 17:58:54

dulu pernah..sebelum NN…tapi rasanya nak tukar juga….

..
Comment by Kujie
2009-03-17 18:38:28

Khai, kak jie dah tukar Advertlets ..dah sign up lama dah..sejak April 2007…bye bye NN

sempat juga merasa 1k dr NN :8

..
Comment by Khai
2009-03-17 19:27:03

cuba je la kak yer.. so akak leh bezakan mana satu better untuk blog. Bukan semua blog boleh terima nasib yang sama.. (tak tahu ape sebab) So bila dah try sendiri kedua-duanya, boleh putuskan mana satu yg terbaik untuk blog kita..

Entri ni bukan nak ajak reader 100% beralih pada advertlets. tak berani nak letak jaminan, so para readers sekalian, consider urself.. :8

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by JRY
2009-03-17 19:02:38

ok2. aku pun ngah dlm pemprosesan menukar balik ke advertlets. aku fed-up ngn nn

alkisahnya, setelah aku meng”cashout”kan rm150 dlm advertlts aku. Aku pun tukar g nuffnang, sja nak test2, sebab ramai gak org ckap ok. dekat 3 minggu aku tunggu, habuk pun xda. kalau seposen td aku bleh besabar lg. adoiya..

jom beradvertlets. :-[)

..
 
Comment by M&H
2009-03-17 19:34:16

khai… aku sedih neh… sob sob…
index.php aku telah ilang coding semua…
punca entah nape aku buh code advertlets kat situ dan update files…pastu terus blank..
bukak2 blog takleh dah…
aku try paste balik code asal dalam index.php pon still sama…
adoi sian newbie WP mcm aku ni…
sob sob…. =( =( =( =( =( =(

..
Comment by izzat aziz
2009-03-17 19:48:49

try upload blk ah theme.. guna theme ln dl.. phtu delete yg lm upload blk.. aku rs kalau dh copy blk index tu dh sepatutnya dh ok.. tapi x leh gak cr tu jelah yg bleh kot..

..
 
Comment by Khai
2009-03-17 19:51:25

bro.. nak paste code iklan, bukan dalam index… tapi kat theme yg ko pakai..

” wp-content/themes/xxxx ” ..

xxx tu adalah nama theme yg ko guna.. paste kat mana2 file.. header, sidebar, single, page, atau footer.. itu je..

paling penting, kene fahami code tu dulu before paste..

yg paste kat intex tu wat pe.. nanti on YM roger aku kat Twitter.. ngk mana aku leh tolong.. :8

..
 
Comment by Khai
2009-03-17 22:03:38

dah terjawab.. bukan salah si M&H atau advertlets.. tapi salah hosting dia.. mamat tu nye disk space dah penuh.. haha..

mmg le x leh nak masuk ape ape data dah.. sabar je la.. 😎

..
Comment by izzat aziz
2009-03-18 01:44:28

lol..haha

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by janda umur 32
2009-03-17 20:16:06

kalo slow gak, jaga ko khai. haha.

..
 
Comment by aTan aHmad
2009-03-17 20:24:17

Ler mcm tu plak…..ade org ckp mcm nie dan ade org ckp mcm itu…hmmmm…hentam je la labu….

..
 
Comment by TipsGoda
2009-03-17 20:35:53

macam mane pulak kalau dah ade adsense?semua orang compare nn and advertlets,mcm mane plak pandangan khai untuk adsense?saje nak tahu.

..
Comment by meow
2009-03-17 20:40:02

adsense akan masyuk kalu ramai guest klik iklan tu..

kalu iklan yang melayu, ko akan dapat sikit jer…

aku pun pernah guna adsense, sekarang dah dekat 2 tahun dah…hasilnya tak seberapa pun…baru dapat 70USD..entah la bila nak dapat 100USD baru boleh cashout…maybe 2-3 tahun lagi kot =(

..
Comment by Khai
2009-03-17 22:06:40

huhu, Khai dari dulu sampai sekarang x pakai adsense.. sbb tak suka iklan yg bila orang klik, dia x bukak new tab/windows.. haha.. itu je sebabnya.. 😐

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Sapikk
2009-03-17 21:20:38

Oh… aku nk tukar mungkin sbb aku punye erning NN asyik 0.60 sen je sejak dulu..tension gilerr..hehe

Tp ntah la… huh… kang bantai buat iklan sendiri je kang..setle..hehe :[

..
Comment by Khai
2009-03-17 22:07:58

camne nak gerak NN ni bro.. tengahari time ramai orang, iklan x mo keluar.. tengah2 malam time orang ramai membuta, time tu la sibuk keluar iklan sana sini.. :bloody:

..
 
 
Comment by |1f34|-|1r3
2009-03-17 22:02:40

advertlets sayang kamu ! bila la josh lim nak kontek aku sendiri plak? hehe

..
Comment by Khai
2009-03-17 22:09:23

ah pulak.. dia tak tahu phone number ko tu bro.. pe lagi, pergi mencapap kat josh.my .. josh lim tulis blog dalam melayu tu.. sangat kelakar leh gelak guling2… hehehehe πŸ™‚

..
 
 
Comment by dins
2009-03-17 22:38:07

ni pengalaman aku sendiri pasal adverlets….tahun lepas aku cash-outkan dalam RM400++ tapi sampai sekarng aku tak penah dapat cek dia..bila tengok status dekat dashboard Paid…aku tengok balik info aku semua betul..alamat ok..tapi cek tak sampai2…aku dah create ticket tapi tak de respon…so aku anggap tak de rezeki lah…then aku tak guna lagi adverlets dalam blog2 aku.

..
Comment by meow
2009-03-17 23:11:11

rugi la bro..

banyak tu rm400++, bukan senang nak dapat tu..

ko kena pertahankan hak ko…

ko dah bersusah payah nak dapat rm400++, tetapi ko dapat hasilnya..

ni kira penindasan ni…. :aie:

..
Comment by Khai
2009-03-18 01:40:11

betul.. perlu email diorang slalu bertanyakan hal tu.. Itu kan hak anda.. Smoga apa yg dilakukan berbaloi paling penting jgn putus asa ye.. πŸ™‚

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by hafreze
2009-03-22 16:55:21

memang advertlets ni cilake. bukan ko sorang je kene beb. aku pun sama. cakap paid, tapi haram takda.

aku tengok blog xbrain pun ada keluarkan pasal pengalaman dia dengan advertlets

and majoriti blog yang authority (blog popular) semua guna nuffnang. sebab apa? sebab nuffnang hebat, bayar on time semua.

blog yang ketinggalan zaman je gune advertlets. haha

..
Comment by Khai
2009-03-22 22:47:51

mana mazhab ko guna sapa guna advertlets ketinggalan zaman?

hurm rilex.. jgn jadi kacang lupakan kulit.. before NN di atas, dgn siapa kita bergantung? rumpun kat KLCC, siapa taja..

tak tahu la kalau masa tu ko yg ketinggalan zaman sbb tak kenal lagi advertlets tu ape kan.. πŸ™‚

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by iza
2009-03-17 22:41:29

khai..hmm x nk komen psl entry kt atas nih..bdk sek g..malas nk amik tau bnd2 nih..anyway,juz nk tny..pertandingan choki2 tu dh de pemenang ke lom..kte nk war2kn..

..
Comment by M&H
2009-03-18 01:24:59
..
 
 
Comment by deennasour
2009-03-18 01:25:55

ehehe aku memang guna advertlets.
tapi dekat nak 5,6 bulan aku terdelete iklan dia kat sidebar aku. rugi banyak owh.

aku sokong ko khai pasal nuffnang.
tunggu nak naik duit dia bagai menunggu ayam jantan bertelur sebijik. :o:

..
 
Comment by tra
2009-03-18 02:04:11

erkkk… boley ke ni?? ermmm…. nuff i x smpi sebulan guna… dpt rm14.. itu sikit ke? x berapa tau.. nuff tu just men letak je… adoyai…

..
 
Comment by iza
2009-03-18 10:38:48

haha..mkenye aq sowng je ah yg ketinggalan..huhuwawa =(

..
 
Comment by KNizam
2009-03-18 11:08:12

aku dah give up ngan adverlets lama dahhhh. hehe πŸ™‚

..
 
Comment by yasha
2009-03-18 18:36:29

x dek blog….. :bloody:

..
 
Comment by kuriee.com
2009-03-18 19:50:43

khai..aku guna adverlets gak..tp asal lmbt sgt bayaran yer…. janji 30-45 untuk proses tp dah nak dekat 3 bulan tak dapat2 gak… sapa nak jawab???

hahahaha…. nak cash out 100 pun berbulan2 ker ?

..
 
Comment by topo
2009-03-18 20:11:46

aku xnak komen pape la sebab aku tak try advertlets.. hoho nak tinggalkan nuffnang sayang plak sebab sekarang ni ads kat topotato.com tengah mencanak2 hoohoho

..
 
Comment by ezad
2009-03-18 20:31:37

Bkan xnak gune adverlet..
aku nye nuffnag satus gleterrati..
aku adverlets ade account…
tapi xgune sbb NN letak syarat xnak ade ads lain… kalo ade 1 clik inc0me mer0sot.. huhua…
ape pendapat ko khai…?? 8)

..
Comment by Khai
2009-03-19 07:28:37

nengok ape pesanan khai dalam last entri ni ezad.. πŸ™‚

..
 
 
Comment by dr.oracle
2009-03-19 01:21:00

huhu, korang best laa cakap pasal ads2 nie sebab blog dah mantap ngan ader byk visitor.. kalo blog sunyi, nak letak ads pun dah tkde semangat…

..
Comment by artzleen
2009-03-19 10:40:36

setuju..huhuhuuhu..
xpe la…cket2 naik bukit..
leen pnyer pun x rmai pngunjung..
br dpt rm2.50 kt nuff.. =(

..
Comment by Khai
2009-03-22 00:00:36

rilex2.. dimana ada kemahuan di situ ada jalan kan? blog2 yg ramai pengunjung pun, bukan terus ramai je sejak dia bukak.. kesabaran tu penting..

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by pakdi
2009-03-19 14:08:51

aku bagi 2nd chance.

harapnya betul seperti yang khai tulis tu.

tak cuba tak tahu kan ?

tq khai atas info ini

..
 
Comment by mirlme
2009-03-19 19:42:19

setakat nie..aku x dapat pon duit dari adverlets..
huhu..sadis banget

..
 
Comment by Sweet Thinker
2009-03-20 23:57:34

khai. agak2 bila ko nak kasik psp kat reader? hahah! :love:

..
 
Comment by Richie
2009-03-21 11:54:04

akan dipertimbangkan john.. hehe 8)

..
 
Comment by joe
2009-03-21 23:12:18

advertlets hutang aku rm100 sejak 10 nov 2008 lagi.. hampeh.. kalu diorang bayar aku akan buang trus nn.. sbb nn ciput gle. bayangkan 3k unik sehari dapat 8 hengget je smenggu :bloody: .. kalau ngan advertlets da bleh cash out dah.. masalahnya sampai skang dwet xsampai2 neh.. josh lim hutang aku mana wei :p ?

..
Comment by Khai
2009-03-22 00:01:21

hahaha.. itu yg susah tu kan.. :bloody:

..
 
 
Comment by hafreze
2009-03-22 16:52:37

adverlets. majoriti dah cakap not ok. so aku rasa tak perlu pun tertipu dengan dakyah josh lim yang ntah apa-apa.

nuffnang, aku sudah ada 3000 dalam akaun. siap ada advertorial bernilai rm1000 lg. believe me kesemuanya aku peroleh dalam masa 4 bulan.

nuffnang nie, taktik dia senang je. traffik kene masyuk, baru boleh dapat bayaran tinggi. kalau takat seciput, memang takde la.

..
Comment by Khai
2009-03-22 17:11:11

itulah.. Rezeki kita tak semestinya ada pada orang lain. So bersyukurlah.. paling penting jgn riak..

Ada yang lebih better with NN. ada blog yg better with Advertlets.. macam yg tertulis di entri, cuba kedua-duanya, dan consider sendiri mana yang lebih baik.

Tunggu Josh Lim bersuara di sini.. πŸ˜€

..
 
 
Comment by Taufik SM
2009-03-23 12:15:37

Advertlets tu karut …
aku guna nuffnang dah lama…. lg best 8) 8) 8) 😐

..
 
Comment by pcuserz
2009-03-25 11:10:32

banyak pros and cons sama ada advertlets or nuffnang.

..
 
Comment by Piratz
2009-05-09 15:54:36

nak try gak la… saje nak bagi semak sket blog… haha…
aku tenet percuma, letrik percuma, blog pun percuma…
content blog aku? hm… tah..

bape inggit la aku dapat nnti… camne kan celen ko nie khai….

..
 
Comment by Fatin Pauzi
2009-05-10 00:48:43

Bertukar!!! πŸ™‚

..
 
Comment by adela
2009-06-18 19:23:06

hai justkhai…saya baru je buat blog ni.mcm mane saya nak ltk advertise kat blog saya..bole tlg ajr tak..

..
 
Comment by alisabki
2009-08-28 10:57:05

cash out aku dah dekat RM400 belum dapat2dapat lagi. Apa cerita? Dah banyak kali submit issue kat support team tapi tak dapat respon walau sekali. Dah berbulan2. Cahout RM 100 pertama pada 26 Januari 2009. Hari ni 28 Ogos 2009. Berapa lama lagi aku nak tunggu? Kucing sapa yang beranak lapan tu? :choler:

..
Comment by meow
2009-12-21 13:37:15

aku lagi lama bro..dekat setahun nak kena tunggu..
hantar email bagitahu, nasib baik balas..
suh hantar no akuan untuk tranfer duit tu…
tapi bila dah bagi, sampai sekarang tak sampai pun…
bila la dorang nak masuk ni?? =(

kat statuts masih lagi tulis “unpaid”.. :[
so apa pandangan anda..?

..
 
 
Comment by d|n
2009-09-05 00:48:43

aku rase kalo trafic bejuta2 cam ko..
br berbaloi2 gune advertlets ni..huhu :[

..
 
Comment by Fadzli
2009-11-08 00:51:04

now khai pun bertukar ke nuffnang.. huhu ap macam bro? lol πŸ™‚

..
Comment by Khai
2009-11-08 05:43:13

jgn ikut cara aku.. hehe.. aku punya iklan mmg berubah2.. skarang advertlets dah masuk Oh! Artis dan Nuffnang dah masuk Justkhai. Masing2 ada stategy sendiri bagaimana nak manipulate pendapatan.

..
 
 
Comment by Eldy Voon
2009-12-19 02:20:13

Lambat untung adverlets.. buang masa gua 3 hari x bermesra dgn nuff nuff ><)"

..
 
Comment by ayam
2009-12-21 18:04:32

asal aku xleh letak ads nn dkt wordpress ar?

de xde editor dekat appearance..

asal?

mcmmne nak letak iklan? :p

..
 
Comment by Khai
2009-12-21 18:10:34

wordpress.com mana boleh letak iklan or edit template.. kalau wordpress.org aka wordpress self-hosted baru boleh.

..
 
Comment by dinsmann
2009-12-24 21:17:54

ehhem, atuk ni memangler ada gap ngan korang yang muda-muda n bijaksana n savvy semuo.
cubo gak ngeblog tp tak jadi-jadi duitnya, takpolah asa dapek menulis dahler

..
 
Comment by Cik wan
2010-11-17 18:47:16

saya baru guna NuffNang, hihhii
cuba2 dulu…. alah bukan keja kluar modalkan nak buat benda ni FREE je πŸ™‚

..
 
Comment by mkck kantin
2011-03-29 15:18:53

erm..hosting and domain ape terbaik?
bagi thu pls :8

..
 
Comment by mamat
2011-06-03 00:44:02

oooo..bru la tahu…

..
 
Comment by mamat
2011-06-03 00:45:04

haha..kdang2 iklan dia xda bla hbis loading..

..
 
Comment by ayusleeping
2011-11-16 01:29:37

salam, ayu nak tanya la..macam mana kiter nak tukar blogspot kepada dot com?

..
 
Comment by Oh! budu
2011-12-01 23:39:39

tukar innity lah..hehe

..
 
Comment by Kunjungan Artikel
2012-02-04 02:12:29

Thans’ Infonya…..
Salam Kenal ya…..
Mudah-mudahan advertlets lebih baik kedepannya πŸ˜€ πŸ˜† πŸ™„

..
 
Comment by faris
2012-04-30 09:46:47

adsense terbaik…..

..
 
Comment by julia perez
2012-10-27 08:02:33

semoga saja bisa lebih baik kedepannya tetap oke aja ya

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?