Cerita Dubai: Dubai Airport

753 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Ini dan ini.. Antara entri di blog ini yang bercerita mengenai Dubai. Hakikatnya sekali imbas, apa yang ada pada cerita Dubai ni kan tapi kenyataan’nya itulah keyword yang segenap hari meluncur masuk ke blog ini tidak putus-putus. Jadi ayuh tarik trafik ke blog dengan bercerita mengenai Dubai.

Gambar-gambar di bawah ni, adalah segenap ruang dari 140KM persegi, Lapangan Terbang Antarabangsa Dubai. Dubai yang dahulunya hanya sekadar dipenuhi 90% padang pasir, kini makin dikenali dunia dengan pembangunan’nya yang sangat pesat membangun. The Burj yang mana baru sahaja siap dibina pada tahun lepas merupakan bangunan tertinggi di dunia. Dari atas The Burj, korang boleh lihat bentu bumi yang sfera. Bayangkan? (well, 1KM lebih tinggi dari KLCC).. Ada gambar di Oh! Tidak [sini].


Tepersona? Apapun KLIA kita masih mengekalkan gambaran apa yang ada di Malaysia. Itu dah cukup indah untuk kita kan?

+ Website Dubai International Airport [sini]
+ Wikipedia Dubai International Airport [sini]

+ Bus Stop di Dubai [sini].

Ditulis pada 7:46 pm 19 March '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 753 views
Dalam kategori: Lain-lain | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

49 Comments »

Comment by Hamdi
2009-03-19 19:53:27

apa akan jadi jika KLIA macam nih jugak?
1. Malaysia akan canggih
2. orang dari Dubai akan tersilap airport

wahahahaha
gurauan semata :o:

..
 
Comment by Jaws
2009-03-19 19:58:31

haha..
best giler..
hehehehe..
=(

..
 
Comment by Daus
2009-03-19 19:59:27

Khai, nanti ko jenguk blog aku jap… ada entri hot yang aku nak paparkan kat blog aku…
Ko komen ekk…
Copy pun xper artikel tu…
Kalau x hot, ko x yah komen la ekk…
Tq…
Blog ko memang power…
Aku nak tumpang power ko untuk hari ni…
hehehe……… 🙂

..
 
Comment by MRguest
2009-03-19 20:26:30

ituhari aku baca dubai dideclarekan sbg negara paling banyak hutang..no wonder.. 😀

..
Comment by khai-klate
2009-04-28 16:00:42

btl kew??? kat ne ek ko baca lau ko leh gtau aku!!!

..
 
 
Comment by Zik
2009-03-19 20:32:24

khai, satu je hajat aku. nak ikut kau pergi dubai nanti. jangan lupe ye jemput aku kalau kau nak pergi sana! damn very very nice dude! one word, beautiful.

=(

..
 
Comment by nurizwah
2009-03-19 22:45:32

rasa cam nak pi sana la plak….

..
 
Comment by SkinCareLib
2009-03-19 23:35:11

huhu. memang cantik betul airport ni. 😆

..
Comment by ipkinss
2009-03-23 18:41:43

2 x lawa…
yg ni baru lawa huhu:)

..
 
 
Comment by azizwan(dot)com
2009-03-20 00:15:56

tak tahu nk kata apa selain AMAZING :o:

..
 
Comment by deennasour
2009-03-20 02:15:50

terkesima aku kejap!
kalah ah klia.
Dubai dok nak ngalah Malaysia jerk. ahahaha

..
 
Comment by nazm
2009-03-20 03:44:43

huhu….kagum xterkata…. :bloody:

..
 
Comment by wan
2009-03-20 03:53:39

huh..mmg hebat..
pak arab kaya dan mewah..duit banyak hasil dari minyak..
tapi palestin kena buli diorang buat tak tahu je..

..
 
Comment by Daus
2009-03-20 08:02:24

Huhuhu…
Salam ziarah Khai

..
 
Comment by nikillas
2009-03-20 08:41:19

Walaweeeeeeeeeeh.. Giler smart..!! Lawa plak tu.. Pergh… Two thumbs up la.. :8

..
 
Comment by ejardkethot
2009-03-20 09:14:40

terbaik dri ladang habaq hang

..
 
Comment by beliamuda
2009-03-20 09:17:30

amazing!

..
 
Comment by slash
2009-03-20 10:09:01

Fantastic n bombastik!!! Anak sape la designer airport tuh.. Lepas g umrah nnti nk gak singgah kejap kt Dubai (mcm byk duit jek)

..
 
Comment by xmindfreakx
2009-03-20 11:03:57

boleh nampak bumi dalam bentuk sfera?kidding kan…gambar tu guna fisheye lense la khai..itu pasal bentuk sfera…

..
 
Comment by janda umur 32
2009-03-20 11:07:46

orang arab dulu dan kini. memang x sama. sama juga melayu dulu dan kini. tudung kepala memang ‘terbang’.

*ini yang kita perlu perhatikan dan perhalusi.

..
 
Comment by menteil
2009-03-20 12:44:07

ini yang membuatkan aku ingin mencari jodoh di dubai..
hehe…

..
 
Comment by aidilx
2009-03-20 13:53:02

tahniah kepada Amir Dubai kerana berjaya menjadikan Dubai negara kaya raya! 8)

tapi alangkah baik kalu dorang ambik anak2 palestin yang ngah derita merasa nikmat keduniaan skit. :choler:

negara arab kaya raya tapi semangat assabiyyah melampau2! :bloody:

..
 
Comment by Callister
2009-03-20 14:21:48

abg aku dpt kje kat abu dhabi aircraft technology..
bulan 4 ni g…

..
Comment by Salman Salmon
2009-03-20 16:25:30

Aiks… nak pegi sana pun nak kecoh.. aper barang…!!! 🙂

..
Comment by Kill-Vearn
2009-03-21 02:11:47

bia la dia… ape da… bagus menceritakan kisah abg dia.. mana taw kot nanti dia buat post ttg abg dia+gambar2 best..kan3..hahaha… 🙂

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by Callister
2009-03-21 02:35:21

aku bukan kecoh la…
aku gtau je..

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by miss kaka
2009-03-20 19:03:17

wah, bestnya..
abg awk aircraft engineer ek?

..
Comment by Callister
2009-03-21 02:36:22

ye la kot..
sb dulu dia amik aeronautic engineering…

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Hassan
2009-03-20 15:26:20

best nye la…tingin nk g tgk

..
 
Comment by saffa
2009-03-20 18:44:21

Rasanya Dubai airport satu-satunya airport yang ada tumbuhan hidup dalam bangunan.. buakn yang dalam pasu eyk..
(merujuk kepada gambar kedua dari bawah)

..
 
Comment by Daus
2009-03-20 21:30:35

Selamat Malam Khai…
X der post terbaru kew?

..
 
Comment by miss madiey
2009-03-20 22:49:48

malatops gituh..

..
 
Comment by mads xy
2009-03-20 23:43:07

aku pena landing kat sini…
hihi…jgn jelesh…

..
 
Comment by Kill-Vearn
2009-03-21 02:10:28

ehem2… perasmian2…. semua dok tepi… shuh²…
hahahaha… aku nak rasmikan airport ni…
semua jangan kaco ek…

amazing airport dia… dari 1st time aku usha hotel Burj tu da terpesona ngan life kat sana… gempak depa bikin beb… ish geram aku nengok… pastu kat laut lak bikin ‘the earth’ la, pokok palma la… memang hebat engineer+designer+architect depa… nanti da keje aku nak jadi engineer sana la… kompom kaya… 🙂

..
 
Comment by j_hafiz
2009-03-21 03:24:37

dubai..world class of luxury.. dasat lorr… aku pernah sggah d airport qatar ..bse jek.. klo airport bahrain better than qatar dgr2nye.. hset rosak lak ai… gian tul nk snap² nih

..
 
Comment by Sapikk
2009-03-21 03:50:52

Aku teringin nak gi dubai..hohoho
tp malangnyeee….. (bersambung)

..
 
Comment by bd fabregas
2009-03-21 04:04:51

peh2, pak arab ni mmg kaya gileee aaaa..

..
 
Comment by Jacob
2009-03-21 07:21:11

Peh, aku kagum…

..
 
Comment by paan
2009-03-21 11:40:41

140km persegi?
wahh~

..
 
Comment by Eriyza
2009-03-21 13:04:25

Nak pi honeymoon kat Dubai.
Huhuhu!!!

..
 
Comment by azleah
2009-03-21 16:49:06

dubai kaya makan duit org2 yg melabur huha

..
 
Comment by nbie89
2009-03-22 11:34:16

aiyaaa….
flight attendance pkai skirt….
pak arab yg gatal2 ley cuci mata lorrr… :o:

..
 
Comment by pcuserz
2009-03-25 10:28:44

wah…
cantik tu.
awek pak arab pun same cantik..
hehehe… :p

..
 
Comment by Rahsia Jutawan CBC
2009-03-26 01:01:45

pergh….lawa giler tu……..teruja gua….

..
 
Comment by eyzzat
2009-04-10 03:24:16

flight attendant die rmi bkn arab… ade tu ade.. tp melayu.. cine.. omputih dan bangse len pon ade skali… rakyat die bpuluh2 bangsa… sbb tu maju..

..
 
Comment by kampunggurlz
2009-05-17 13:13:19

wweeii khai!!!
kg rse kn,,dunia mmang tol2 dh nk kiamat!!!
event negara islam pon dyowang neh dh glew kew wat bnde alah e 2 semua!!!!
kalo wet dh t’lalu bnyk n smpi x reti nk wat pew,,g r tlg negara islam yg sdang peperangan 2!!!! mmang FUCK DUBAI!!!!!

..
 
Comment by ajeeb
2010-06-13 02:32:23

yg siap ad swimming pool tu lg ar,..smpt lg nk berendam,..hahahha.,,.. :[

..
 
Comment by zidan72
2011-02-25 23:17:55

kat dubai bangunan semua dasyhat….
kalau ada rezeki…nak pg sana
http://bit.ly/fAdcaz

..
 
Comment by sweetysue
2011-07-07 10:11:46

hermm..saya sudah menjejakkan kaki ke airport dubai itu..huhuhu..mmg negara yg sgt cantik..:)

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post