Akaun Facebook Saya Telah Di’disable’kan

7,921 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Alamak ai! Hampeh betul. Khai pun tak ingat apa yang Khai dah buat sampai akaun Facebook boleh kena disable. Rasanya maybe sebab upload gambar yang tak lepas dengan term of use diorang kat Fan Page OH! Media tu la kot. Korang pernah ada pengalaman macam ni? Kalau takde pengalaman lagi, better tak payah nak rasa pengalaman dia sebab memang leceh nak kena hantar email segala mintak di aktifkan semula.

So di dalam entri ini, nak kasitahu semua yang akaun Facebook saya buat masa ni tidak dapat di’aksess dan dah tentunya, Khai dah pun hilang dari senarai member-member korang semua. Kalau Facebook enable kan balik akaun tu nanti, nice lah. Kalau tak boleh, nak buat camana mungkin perlu create akaun baru atau mungkin, tak payah ada akaun Facebook pun takpe. Tapi kurang satu platform la untuk korang yang rajin berborak-borak dengan Khai or tanya apa-apa soalan tu. Selalunya senang via Facebook je. Sebab kalau korang email, selalunya dah seminggu baru reply atau tak reply langsung.

Anyway, sebagai pelengkap entri ni, kat bawah ni senarai apps yang popular mengikut tahap kekerapan dan paling ramai pemain. Memang game ajelah yang menang kan? Cuba teka apa game paling laris di Facebook? Khai dulu layan juga game-game ni tapi sejak beberapa bulan ni langsung dah tak sentuh dah. Kadang-kadang terfikir, betul-betul takde kerja aku agaknya dulu sampai boleh terlayan main FarmVille la, Pet Society la. Aduhai.

Anyway, add la profile Facebook sementara Khai ni. In-case account lama tu tak dapat balik, Khai akan stick untuk guna profile yang baru ni ajelah. Nak buat camano kan? Ado den kesah? Cak cak cak!! [ http://tinyurl.com/yd492sg ]

Pssttt: Baik-baik layan Facebook tu. Jangan sampai kena disable jugak. Hehehe.

Ditulis pada 11:36 am 4 February '10 dan pastinya oleh . Siape lagi?
Dalam kategori: Hidup Khai | Tweet This!

Tag: , , , , ,


RSS feed

46 Comments

Comment by Sham Hardy
2010-02-04 11:52:25

ni mesti ada orang report, baik punyaaa.. sampai facebook admin approve report tu and *poof!* kan akaun ko..

takpe beb, yg penting skarang ni, ko send e-mail ke diasbled@facebook.com britau report anything.. and tunggu la.. max 1 bulan utk re-access balik akaun ko tuh..

anyway, good luck! 8)

 
Comment by Ramdzi
2010-02-04 11:52:37

aku pernah kena banned gak dulu.. Tapi lepas email dorang, lepas seminggu, acc activate balik.. huhu.. =(

Comment by ejardkethot
2010-02-08 07:23:03

huhu… :)

 
 
Comment by Mr.Bintang
2010-02-04 11:52:56

Entri paling pendek pernah aku tngk.. hehehehe.. :)

aku pundah lama x layan game FB.. cam buang masa je..

 
Comment by Daus
2010-02-04 11:54:12

Aku main upload je gmbr, x baca pon term of use dia tu… pasni kena baca ler… kalau x, x pasal² kena disable… huhuhu… :)

 
Comment by ejam
2010-02-04 11:59:12

bila dah tenang2 nanti rekues ler “pembebasan semula” yer…
jom ler aktifkan diri di twitter semula…lama dh tak tgk kau ber-tweet…

 
Comment by Extremist Thinker
2010-02-04 12:02:44

leceh FB nie. tp tade FB leceh gak!

 
Comment by Nabieel SR
2010-02-04 13:02:11

Dah ler blog dgn fb mcm isi dan kuku.

Sekali kena ban, huh..tak tahu nak cakap pe :D

 
Comment by Sy8
2010-02-04 13:22:22

wey khai..jgn la smpai xde fb…ssahla ak nk tau sal dri ko…aku kan pmnat ko…ngeh3……… :8 :8

 
Comment by LiM
2010-02-04 13:46:19

whoaa patut la kau dah takde dalam fb aku .. =(

 
Comment by menteil
2010-02-04 13:57:31

huhu… tak sangka cerita pasal facebook jugak… kita ada jodoh la khai.. haha… (perhatian… saya lelaki..) oh.. ini dikira spam…

disebabkan aku masih baru lagi di arena facebook aku takde la pengalaman macam nie… lagipun aku aku memfacebooking dengan baik sekali.. hehe…

 
Comment by zuwairiaiman
2010-02-04 14:56:24

baru je nk add ko khai.. hehehe

 
Comment by Axrhuls
2010-02-04 19:37:18

ranking bukan sebarang ranking tu….Restaurant city tu je pun kurang2 dapat 10K sebulan…agak2 yang top 3 dari zynga tu brape ‘income’ dorg.. :lol:

 
Comment by akma
2010-02-04 20:38:01

woh. aku igt ko delete aku dr frenlist. klu ko delete aku mmg aku tacing ar.. ha3.. baru igt nk tag ko kt gmbr cat. pffffffffffftttttttttt

 
Comment by arnamee
2010-02-04 21:39:49

Salam khai.
huhu.

Wajarlah Anem lihat gambar-gambar yang khai pernah komen (me and others), dah takde komen khai. Mula2 ingat khai tukar nama, oh media pun hilang juga.

Urm..Lepas ni kena lebih hati-hati. Huhu. Be cool khai, nanti minta aktif balik. :D

 
Comment by Zul
2010-02-04 21:46:31

harap2 boleh la active balik…
renyuh gak nak jadi mcm yang asal..
hehehe…
xpe2…
slow and steady

 
Comment by Eriyza
2010-02-04 23:01:28

Memacan hal tp entri nih kementot jak.
Hehehe!!!

 
Comment by Wan Perlis
2010-02-04 23:50:34

abis la ko khai..mesti pening kepala ni

 
Comment by Akuro San
2010-02-05 00:14:55

Woh! SORORITY LIFE tempat yang ke-16! hehe~
tapi sekarang dah malas dah nak layan game-game nih~ banyak kerja lain nak buat~ huhu~ :o:

 
Comment by FaisalReza
2010-02-05 06:30:33

FB tu penting Khai… agak2 malas nak bukak blog ko…. bukak FB pundh kira ok dah

 
Comment by Ery
2010-02-05 09:42:49

Patot la datuk khairul dah xde shout… Heheh sabo je la..

 
Comment by pic
2010-02-05 10:38:01

la..mcm tu critenye..
ptt la kt fb sms xder post2 tbaru dtuk khairul di antar..hehehe.. :)
~boleh pulk kne ban ek~ 8)

 
Comment by gadissenyum
2010-02-05 13:01:27

hoh? panjang gila pasword… hehee

 
Comment by Sain-Web.Com
2010-02-05 18:16:16

nasib bek aku tak main sngt facebook ni..macm buang masa je kat situ..

 
Comment by shuko
2010-02-05 23:50:09

eh..ko pon penah kene gak ye khai..aku kene time aku share link lmn web mahkamah yg kene hack ari tu..tap tup..bbrape jam pastu aku xpat access fb aku..

aku ingtkn aku sorg je xpat access..try login pakai kwn punye pon sama gak,,die bagitau profile aku mmg xleh view.. =(

meleleh air mata ku.. :) nasib bek dh ok..sejam aku xpat access FB..nak lepak kat gengblogger pon xdpt..coz kene access pakai FB gak

p/s Aku menyesal share link hari tu & pnjg nye ko punye password ek.. :cool:

 
Comment by stonez145
2010-02-06 02:24:13

sory tapi apa agaknya gambar2 yang tak di approve tu? malas plak nak baca term2nya…
btw, kwn2 yg kna delete tros acc facebook(stakat ni dah 5 org) ialah kwn2 yg sgt aktif perjuang pasal islam dalam facebook…
tup2 dia sendiri tak jumpa akaun dia…
erm…pk2 la kan…
yahudi dan agendanya…
dah terbuat acc fb,xleh del pun,inactive ja…
yahudi dan agendanya….

 
Comment by nieyda
2010-02-06 02:29:23

padan le seharian mencari Datuk Khairul Hassan xjumpe2. hehehe (^^,)

 
Comment by ikanstim
2010-02-06 09:06:01

salam, khai. cne nak withdraw duit kat innity? xnmpak butang withdraw pun

 
Comment by ahmadyusrie
2010-02-06 10:16:57

pernah ade akaun facebook dulu tapi dah delete
satu, sebab buang masa..
kedua, macam stonez145 cakap tu, agenda zionist dan sekutunya..
have a nice day!

 
Comment by safar
2010-02-06 11:26:33

sayang sekali akaun kena tutup.mana adil macam ni.orang main facebook.dia nak tutup akaun kite.gambar tu bukan terlampau bahaya pun.

 
Comment by kisahsensasi
2010-02-06 18:00:18

Dulu aku rajin gak layan most of the game kat FB tue…. skang nie just MAFIA WARS jee….itupun dah start nak rasa boring…..

 
Comment by ejardkethot
2010-02-08 07:18:23

patut la x nmpk status update khai..huhuhuhu
x pe ..x pe
khai…apsal cam x leh bkak ja link yg bawah khai kasik tu

 
Comment by IntanNurArissaRashid
2010-02-09 02:06:28

huhu… sebek acc paksu j yg disabled….. sebek paksu masih dpt dikesan biarpun sms mama kok lambat paksu reply.. hope paksu ok j…. paksu mmg macho!! jupe sabtu ni k…
btw, paksu dah dpt taw ke y pakse didenda gitu oleh pihak FB?

 
Comment by titan
2010-02-09 15:17:24

biasanya ada orang mereport nih. ko discuss balik dengan facebook. email diorang. Kalau ok, ko dapat balik punya akaun ko tuuhh..

 
Comment by aizuddin
2010-02-09 18:07:38

patut dah x meriah homepage aku..hehe :)

 
Comment by Alon
2010-02-12 00:22:59

aku pun kena jugak :bloody: .. aku pun taktahu sebab apa aku kena disable .

 
Comment by FArah
2010-02-13 18:14:52

ade term gak ek..?x pernah bace pom just main upload jer:)
pasni kena hati2 la kot,kang x pasal2 disable plk:P

 
Comment by mohdisa
2010-02-14 00:23:39

rasanya penah kena skali, tak tahu kenapa. lambat gaklah email notification dia, tp nasib baik leh masuk balik. hehe

 
Comment by PutraMalaya
2010-02-15 11:46:45

bahaye jgk en kerna gambo pn bule tergadai fb kite..wooot3 :p

 
Comment by Bajas
2010-02-17 14:43:32

patut lama X nampak update dari khai…

 
Comment by sajira8
2010-02-17 20:46:37

dah lebih seminggu ni.. x aktif lg ke khai…???

 
Comment by linn
2010-03-05 10:30:37

patut la lama xnmpk kat fb..

 
Comment by HelmiFairuz
2010-03-09 13:36:45

Mesti pasal gambar pempuan kena bunuh tu… :p

 
Comment by AkuNyibukJer
2010-05-04 21:48:28

khai blh tau tak brapa repot yg mesti sampai ke FB CENTRE sblm dia nak disabled akaun FB kt.aku ada 7 akuan yg disabled gara2 aku ni penentang tegar ANTI-SCAM.

 
Comment by Im Jitra
2010-10-23 20:58:54

Selama ada akaun facebook ni, sekali pun tak pernah buka game2 tu..
Ntah..rasa tak teringin….
Apa yg bestnya game2 tu..?

 
Comment by NorHafiz
2013-07-22 23:11:44

pernah jugak cugak cube2 main game facebook. last2 saya main farmville gune cheat. bole sampai level 40 dalam satu hari. amacam. lepas tu dah rase tak best pulak main tipu

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?