Entri Khas: Jamban cangkung atau duduk?

13,167 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Mungkin ini adalah entri yang terkotor pada kelasnya yang pernah tertulis di Justkhai.Com. Walaupun ianya tak sekotor mana (mahupun sekotor hati manusia), tapi kalau tengah makan tu, sila habiskan dulu.


Bila ditanya jamban cangkung dan jamban duduk, mana satu menjadi pilihan hati.. mesti ramai yang tersenyum sinis membayangkan gaya diri sendiri membuang bahan terlarang tu kan? Ada yang sambil tersenyum, ada yang muka macam Fasola, ada yang sambil cakar dinding (kritikal terlebih minum tongkat ali ni), ada yang sambil baca newspaper sedar-sedar je dah setel dan ada pula yang berak sambil berdiri (ah, ini melampau.. hahaha)..

Oleh kerana itu, wujudnya satu entri di Oh! Tidak melalui entri bertajuk, Oh! Jamban mana satu?

Beberapa komen di situ membuatkan Khai ketawa geli hati tak ingat dunia. Antara beberapa komen yang menjadi pilihan untuk ada di entri khas ini…

Cangkung, sbb memilih itu kerna lg senang ‘bijih timah’ itew kluar. klu duduk cam x feel la. klu jumpa tnds duduk pun cangkung gak atas tu. tak kira.
- Dari Deliciously

ntahlaa.. aku dah biasa tnds duduk.. tnds cangkung mmg org kata best nak feel.. tp kaki aku jenis senang sakit.. so kalaulah aku cangkung, masa dah bangun tu time jalan mesti kaki aku nye tuh pergh sakit die ‘baek punyee’..
- dari Amy Amira

Secara benarnya jamban cangkung lebih baik kerana bila kita mencangkung maka segala najis yang ingin di buang akan tekeluar.

Jika kau memilih jamban duduk, apabila kau buang najis, maka najis 2 xkan 100% keluar dan najis yang tinggal di usus kau 2 akan jadi kudis dan boleh menyebabkan radang usus (Kansel)

Tp ramai yang pilih jamban duduk sbb dia mudah begitu jua aku..
- dari Ahmad Kasam

Begitu tulus komen-komen diorang kat sana. Yes, entri pasal jamban ni ramai yang sangka sebagai entri lawak atau mungkin juga entri bodoh. Tapi mari kita sama-sama nengok siapa yang kurang bijak sebenarnya.. Beberapa fakta yang wajib korang tahu mengenai jamban cangkung dan jamban duduk.

Jamban Cangkung

Khai dari kecil memang dah biasa dengan jamban jenis ini. Even kat mana pun, Khai cara jamban yang seperti ini dulu untuk berjuang demi diri sendiri. Hahaha. Kalau takde takpe lah, jamban duduk pun boleh janji bersih. Hakikat yang perlu diterima, membuang secara menyangkung membuatkan perut korang lawas. Ianya lebih selesa, lebih bersih, lebih mudah dan paling penting, ianya adalah sunnah Nabi Allah, Muhammad S.A.W..

Jamban Duduk

Ini jamban paling favourite di kawasan bandar-bandar. Kebaikkan jamban duduk ni satu je. Korang tak perlu nak nak rasa lenguh kaki cangkung lama-lama untuk berjuang. Boleh duduk rilek sambil baca majalah tak pun online YM sambil buka webcam. Siapa perasan ye tak? (hampes!).. Ingat! jangan menyangkung atas jamban duduk kalau korang taknak mati punggung terbelah bila mangkok tandas duduk tu pecah.

Ianya kotor, penuh kuman dan kadang-kala penuh dengan tapak kasut (kes orang berak menyangkung atas tandas duduk. Khai taknak lah sampai terpaksa menyangkung atas jamban duduk dek kerana jamban duduk yang kotor. Maklumlah, Khai ni lelaki dan jamban orang lelaki ni memang terkenal dengan percikkan air kencing mereka-mereka yang suka sangat kencing berdiri. Khidmat mereka dalam toilet mengalahkan kehebatan bomba nak memadam kebakaran. Ianya memang di’design’kan untuk duduk dan bukan untuk menyangkung. Bila korang menyangkung, tahap risiko mangkok jamban tu nak pecah adalah tinggi since dia tak mampu nak menahan berat keseluruhan berat korang. So hati-hati.


* korang boleh nengok pelbagai maklumat lain dari komen di Oh! Tidak tu. Sangat berguna.

Lagu Tribute untuk Jamban | Download ()

Persoalan’nya di sini, mana satu jamban yang menjadi pilihan hati korang? Jika pembaca Oh! Tidak dah mendedahkan rahsia mereka kenapa dan mengapa jamban itu menjadi pilihan, korang pembaca Justkhai bila lagi? Siapa yang dah terbaca entri ini tapi masih degil memberi komen, korang automatically jatuh kepada mereka yang suka berak berdiri. Hahaha.

Pssttt: Pernah masuk toilet KLCC? sekali imbas macam toilet tak siap. Apa tidaknya, ada paip tapi takde getah untuk korang nak pancutkan air. Mesti konpius.. Rupa-rupanya, pusing je kepala paip, automatik air terpancut ke bahagian “!#$%^” korang. Bila bangun je, ada satu sensor yang detect korang dah bangun so automatik dia akan flush’kan. Kesian mereka yang tua-tua dan duduk di kampung yang terkezut budaya dengan jamban seperti itu. Oh ya, maaf Khai gunakan perkataan jamban instead of tandas atau toilet. Bukan apa, jamban itu lebih mesra bunyi’nya kan? Hahaha..

Ditulis pada 1:57 am 7 February '09 dan pastinya oleh . Siape lagi?
Dalam kategori: Istimewa | Tweet This!

Tag: , , , , , , , , ,


RSS feed

58 Comments

Comment by Zik
2009-02-07 02:44:12

jamban dodok. sbb dari dulu dah biasa. tp penyebab utama bilik air kat rumah semua dodok. kalau cangkung memang feel, tp kan kadang2 terlebih luas.. ada la kuyak skit!..

lawak + ilmu = entri ni :)

 
Comment by x-po shop
2009-02-07 02:46:44

hahaha macam2 hal ko ni khai..pe2 pun, aku lebih slesa dgn tandas duduk..sbb sng nk bkk sluar ms duk..klu tandas cangkung ssh skit nk bkk sluar..kdg2 kne bkk sume sluar..kne bkk kasut lg..klu x, mesti bsh py..hoho

 
Comment by Callister
2009-02-07 07:17:26

Huhu..ngeri gile gambar 2… :o:

 
Comment by ema songall
2009-02-07 07:34:11

ok. pilihan hatiku jamban cangkung.
memang sejak azali lagi.;)

aku nak kongsi sikit cerita tentang ke’obses’an jmban cangkung nie.
masa parent aku beli rumah dulu.
biasa la kan of coz la jamban duduk sediakala tersedia.
masa mula2 duduk tue ma aku punya la bising xpuas pakai jamban duduk.
biasala nama pon orang kampung padahal da 14 tahun duduk KL tyme tu. :D
aya aku ok jer xde hal.

tapi akibat kebisingan yang dibuat oleh ma aku saban ary tentang kepayahan jamban duduk, akhirnya aya aku pun upah orang modified 1jamban kt uma kepada yg mangkuk nya edition.

Sampai sekarang jamban cangkung la sentiasa line pnjg. Bukan apa cuma tyme nak melepaskan hajat je, laen waktu x. Padahal ada berlambak je jamban dalam uma tue. :)

Lihat betapa besarnya impak jamban cangkung nieh! :D

 
Comment by ejardkethot
2009-02-07 08:15:47

huuuuuuu….gmbr tu ngeri dowh !!~
haha..khai !!~ entry TERBAIK..hahhaa :)
:o:

 
Comment by depurple
2009-02-07 09:42:39

dua2 aku lyn beb..
msing2 de feel yg tersendiri..
haha~ 8)

 
Comment by fira
2009-02-07 09:43:41

hahahha..tegelak2 aku bace. :)
oh gamba itu sungguh ngeri.

 
Comment by anarm
2009-02-07 10:05:51

bagi aku paling kewl pakai tandas cangkung.. tandas duduk aku rasa geli geleman.. bile “objek separa pepejal” tu keluar, rasa “dia” mencuit-cuit “dinding” di kiri dan kanan “beliau’, buat aku rasa geli je.. kah kah kah.. :o:

ngeri sial tgk gambo ko taruk tu khai.. sumpah aku takmo mencangkung dah kat tandas duduk.. huh! seram..

*tunjuk kt awek aku ni mesti die peluk aku kuat2 sebab takut.. hehe.. :)

 
Comment by bd fabregas
2009-02-07 10:28:17

aku prefer jamban cangkung pasal dah terbiasa sejak dari kecik lg.. tp kalo masuk2 je tandas jumpa tandas duduk, kena la ikut keadaan gak kn.. xde la sampai nak mencangkung atas tandas camtu..

 
Comment by zieyn
2009-02-07 10:35:29

of coz jamban cangkung..
lebih lawas,rase cam kuar je sume2 sisa toksik.. :cool:
hahaha..lawak ar lagu apek uh :)

 
Comment by zelo55
2009-02-07 10:54:25

aduhh…
angker gile gmbar tuh…
igtkn kt ohitdak! je yg ade…
rpenye kt justkhai pon ade gk..
cpt2 ak ttup due2 pas tgk…
huuhuhu

 
Comment by huhuhu
2009-02-07 12:00:16

Damn!!!!!
mmg dah lama aku observe ttg topik nie… aku pelik apa pasal lah government tak pentingkan issue ni… bukan lah nak mengharapkan gov 100%.. tapi sebagimana sedia maklum kalu ada arahan dri gov so.. automatik akn jadi “law “dan semua pihak akan ikut… sepatutnye kerajaan buat satu undang-undang baru kat Malaysia…. kepada pengusaha2 tandas tolong lah sediakan dua jenis tandas satu duduk & cangkung….

nie experience aku ttg tandas nie… thn lepas aku nak ader interview kat PWTC.. aku mmg jenis tak suka guna tandas duduk… sbb aper? sbb klu kiter buang :”bender tue” automatik ia akan jatuh memercik dan terkena lah kulit2 yang lain….. uwek !!!!! & satu lagi mmg tak kan puas nyer…. sambung balik pengalamn aku kat PWTC… punya lah bangang & bahlol… pWTC punya maju mcm tue,, habuk pun takde tandas cangkung… dah la takder… tempat nak basuh pun takder… agak2 nya mmg kene basuh kat paip dari dalam tandas duduk tue… Gelinye aku… memandangkan aku mmg tak boleh dgn tandas duduk… so terpaksa lah tahan … smpaikan interview tue pun aku terpaksa buat222222 muka ok…..

satu lagi ttg “paip” dalam tandas… kebanyakan tandas kat M’sia nie klu aku masuk… mmg suka sgt2222222222222222 guna paip besi yg bleh sngkut kat tepi tuh!! bukan apa… kalu nak compare dgn paip getah… air yang keluar dari paip getah lebih besar & sederhana kuat… kalu paip jenis besi dah la halus… pastu dier punyer tekanan mmg laju tahap bangang… kalu nak cuci mmg comfirm lah memerciknya najis2 tue kene seluar….

siapa lah yg mencipta bender tue yek? msti bangga GILER,… sbb aper yg dicipta tue ramai yang accept… tapi tak sedar diri bender yang die cipta tu e tak effective langsung.!!!!!!!!!!!!

 
Comment by IcedNyior
2009-02-07 12:50:55

lubang tandas yg ada air pancut dari dalam tu dipanggil bidet. Iced lebih suka toilet duduk yang ada hose kat tepi. Kadang2 hotel takde hose kat tepi.

Tapi ada gak masalah kalo ada hose. Org Mesia tak tahu camner nak guna dgn betul, mengakitbatkan satu toilet tu basah. Cuci baju ke dlm tandas tu? :choler:

Comment by huhuhu
2009-02-08 02:26:18

huhuhuhu………..
xsuka-xsuka…..
gelilah…

apesal bnder2 mcm tue diperkenalkan kt M’sia
nie
? jijik lah…

 
 
Comment by IcedNyior
2009-02-07 12:52:03

test kalo comment kuar tak

Comment by IcedNyior
2009-02-07 12:53:31

**comment pertama tadi masuk spam agaknya. paste balik*

lubang tandas yg ada air pancut dari dalam tu dipanggil bidet (http://en.wikipedia.org/wiki/Bidet). Iced lebih suka toilet duduk yang ada hose kat tepi. Kadang2 hotel takde hose kat tepi.

Tapi ada gak masalah kalo ada hose. Org Mesia tak tahu camner nak guna dgn betul, mengakitbatkan satu toilet tu basah. Cuci baju ke dlm tandas tu? :choler:

 
 
Comment by depurple
2009-02-07 15:31:27

wahaha..
emo tol “huhuhu”..
tapi ku suka lpak dlm tndas KLCC,
dh la bau kasturi
sojuk jo mato momandang…
haha~

 
Comment by azleah
2009-02-07 18:04:18

No wonder la aku selalu sakit, banyak kuman. haha. tandas duduk rumah aku ok ler…hari2 mama bersihkan letak special liquid dr hospital. huhu…

tp kay kolej ni sume… urmmm tawakal aje la…

 
Comment by [palie]
2009-02-07 18:33:58

bg yg berbadan beso cam aku nie, aku prefer tandas duduk.. so, sakit sgt kaki.. dan yg paling penting, kasut x basah time membasuh.. huhuhu.. tandas duduk kat opis aku disediakan dgn pelapik kertas..

mungkin ade sesetgh org xtau.. biasanya, kalo kompeni2 ‘ade bajet lebih nie’ diorg ade sediakan pelapik kertas.. kirenye korang duduk sambil berlapik la.. rasa cam ‘terjamin’ sket kebersihannye.. lepas bisnes, korang bleh tolak pelapik tu dlm mangkuk tandas tu.. jgn bimbang, ianya x tersumbat sbb material digunakan mudah hancur (lebih kurang tisu tandas tu la)..

di sebabkan dah terbiasa ngn pelapik kertas tu, kalo xde je pelapik, aku xjadi berbisnes kat tandas duduk.. back to basic, cari tandas cangkung balik..

masalahnye kat malaysia nie x byk tpt di sediakan pelapik tu.. even kat lobby hotel pun blom tentu disediakan.. walaupun taraf 6-7 bintang.. huhuh.. apetah lagi kalo jamban kat supermarket.. huhuh.. sabo je la..

 
Comment by akmal
2009-02-07 19:46:44

errrrrrr no comment
blurk muntah :bloody:
ok saya pilih entah gi kampung jamban cangkung balik umah jamban duduk tak tahu dua dua same je bile buang hajat :)

 
Comment by aman
2009-02-07 20:03:07

apesal tak wat poll jer Khai? kan lagi senang gitu, takyah nak komen-komen…segan…huhu :lol:

 
Comment by Rashah
2009-02-08 11:32:40

ngerinya gmbar tuu..
:cool: bgi aku jamban duduk ke jamban cangkung ke boleh aje asal kluar ‘hajat’ tu

 
Comment by eda
2009-02-08 12:41:14

eee yak….gelinyer…
tu la..kalo da nmnyer jamban duduk, yang g cangkong gak sape suh??adudud..bahaya tuh…da bnyk kes jd cam ni…besa2 kanlah dr tu…
kalo orang tua, OKU lbh senang n selesa kalo gn jamban duduk…xpenat…n senang, kalo bercangkok lame2..kang lenguh kaki ku..nak2 yg br pas xcident, payah kaki…nk cangkong ke nk duduk?mst duduk kn?..skang ni pon kt mn2 yoilet tersedia dua2 kn..kalo boleh kt umh pon sedia kan dua2.senang…

“kalo i suke jamban duduk, lbh selesa”

 
Comment by akimr
2009-02-08 14:14:10

haha.. sape yang cangkung atas jmban duduk.. mmg mercik la airnye.. =)).. best gila kalu sakit perut diarrhoea.. :bloody: :beurk:

 
Comment by ahmadsufi6177
2009-02-08 14:37:58

ini semua salah kerajaan pasal buat tandas duduk.. mmg ia membantu golongan kurang upaya… tapi kita malaysia kan majoriti melayu..? even dalam putrajaya pon tandas duduk.. WTH?

satu lagi khai… aku nak komen skit arr… cara cakap kau tue dengar agak kurang ajar… seriusly.. bukan aku nak kata… kau ptut kesian kat org yang sakit tue.. bukan kata padan muka ( ayat dalam gambar )… dia tue maybe x biasa jamban duduk, jadi amik keputusan bodoh dgn mencangkung… biarpun begitu.. dia ttp manusia.. jgn nilai dia dgn begitu…

p/s: atleast dia tahu jugak jamban cangkung tue lagi bersih daripada jamban duduk yang melekat ‘khazanah’ kat tepi peha.. aku syor kalo kau buat blog suruh kerajaan buat 2 jenis jamban dalam satu tandas.. jadi xde la org yang terdesak sampai bercangkung atas jmban duduk tue… :[

 
Comment by deennasour
2009-02-08 17:13:26

jamban duduk tu sesaje je orang2 yahudi ni buat supaya orang2 lelaki ni kencing berdiri. *so tak ikut sunnah nabi.

kempen :: support jamban cangkung.

 
Comment by nabila...lalala
2009-02-08 17:40:34

tade saper ker yg sedeh tenok entri nie…
sob3…sian org di atas….
waaaa =(
[nak berjuang pown lemah semngat da...uhuk3]

 
Comment by orang gila
2009-02-08 22:41:40

salam khai…aku suka lawat lama ko ni..cuma aku tak sokong satu pekara aje..dalam blog ko ada ceta bab agama,kebaikkan tapi pada dasar aku lihat ko umpam pusing pusing kan aja agama ni….dalam ajak kebaikkan ,ko malu kan orang lain…
dalam ko mencari pahala ko membuat dosa ,dalam ko tegur orang ko tunjuk aib orang,,,setiap orang ada silap ada salah ,tapi jgn kita dijadi bayaran dosa mereka diakhirat kelak…maaf la yek kalau silap

Khai says: blog ni mengamalkan tema terbuka.. pemikiran yg terbuka.. dan pada aku, even seseorang tu penjenayah terkenal negara mahupun mat rempit yg tak berguna, jika dia islam dan berasa bertanggungjawab pada agama’nya, tak salah pun kan? anyway, thanks.

 
Comment by Hanis
2009-02-09 00:44:46

hurm..
jamban yang menjadi pilihan,of course la yang mencangkung nye..
mmg susah kalo pergi kat tempat2 cam midvalley…canggih-manggih sangat jambannya..

p/s: Sgt ngeri gambar itu. Mmg btol ke sebab jamban??

 
Comment by kiddouz
2009-02-09 01:48:31

:[ Ngeri seyh.. simpang malaikat 44.. Dah la rabak gile punggung orang tu.. Ish.. nk tdo pun mst tringat gambar tu..
Nampaknye aku telah ter’offended’ dek gambar ngeri lagi sadis tu.. Huhu.. Wargh.. Mental aku!

 
Comment by eda
2009-02-09 12:48:58

toilet kt malaysia skang kn kebanyakknnyer dah der 2 jns kn..pe yg ssh sgt??contoh cam kt opis akak akukn..der sowang staff die yg suke sgt gnkn tandas duduk..tp die dok mencangkong..so akak aku ni bahagian safety..die pon terus wat satu kenyataan betapa bahayanyer jika menggunakan tandas duduk secara mencangkong…pk dl sblm gn..kot yer pon takut ‘kotor’ lap la ngan tisu dl..pe ssh kn??

 
Comment by fifie ierina
2009-02-10 17:40:22

tp duduk x lenguh kaki… wuahaha, amek yg kedua sebab maleh mencangkung lelama :)

 
Comment by cidimidi
2009-02-11 03:32:31

ngerinye tgok gmbr… erk.. anyway, sy mmg sokong tandas cangkung.. coz rs lebih slmat.. n tandas duduk tu ble menyebabkan buasir.. bhy… selain rs kotor klu kongsi2… weks..

klu kat rumah ble le berus dgn sabun dl.. klu kt shoping compleks..ke tpt awam atau rumah org.. skdr lap dgn tisu masih terasa geli lg nk duduk…

aperpun, tu pandgn sy.. :cool:

 
Comment by tria
2009-02-11 10:06:15

lain kali dah tau berat bdn x dpt tampung mgkuk sile2 lah cari tandas cangkung.. :-|

1 lagi lepas guna tandas awam pandai2lah jirus tandas jgn ptgkan diri sndri k org lain pon nk pkai jg :((

kalau nak tau org tu pbersih/pgotor trjah tandas rumah dia..
:choler:

 
Comment by Jam Ban Ho
2009-02-12 10:57:28

Bila jumpa jamban duduk aku cangkung. Bila jumpa jamban cangkung aku duduk. hi hi hi

 
Comment by reazana
2009-02-12 18:23:29

Ak lbh prefer jamban cangkung coz member ak pnh cite yg makcik dia gne jamban duduk kt shopping complex blk terus gatal2…
huhu… sjk tu ak x pnh gne jamban duduk kt tmpt awam…

 
Comment by miss kaka
2009-02-12 21:55:12

sy pun suka jamban cangkung lg r..
walaupun klau kta cangkung lama2 sakit or lenguh kaki, tp puas..
tringat kat hostel dulu, dlm 4 jamban, 2 cangkung, 2 duduk,,
jamban duduk mmg x laku..
aku rela tunggu jamban cangkung r biar kena than skit..
melainkan dah nak kuar sgt2, bru aku guna jmban duduk..

 
Comment by yg bname insan
2009-02-12 22:41:33

org ske jamban cangkung~lebih ‘feel’ gitu~hek3~ngeri gak tgk gmba tu~ase xleh keje bhgn emergency case ni~pengsan tgk drh2~hak3~~ingatkn khai gurau2 je ttg mgkk jmbn pecah~huuuuuu~

 
Comment by ahmadsufi6177
2009-02-15 19:24:41

adoi… jgn la guna jamban duduk.. kalo darurat je la guna k? hehe

 
Comment by hana
2009-02-21 17:38:19

jiran ak duk kat jamban cangkung pon accident gak tp bkn sbb jamban la..sbb mozek pecah..putus urat kaki tu..in medical term..femoral artery..bersepai2 darah kuar..huuuu

 
Comment by Aby RAd
2009-02-23 10:55:57

aku bnci tul gi jamban kat complex2 yg canggih manggih mcm midvalley or klcc

nak kencing pun..bleh cancel
air tu mana ckup kuat nak pancut kat *tuuttt*
pngotor btul style yg tu
eiiii…menci!!
sanggup ku tahan smpi balik umah
hehe

 
Comment by linoor
2009-03-21 11:15:18

gambar yang seram….
huish…

 
Comment by amy ; amiera
2009-04-04 13:31:14

asal komen kedua tu macam nama aku ek? oh lupakan.. eh lagu tu macam baalifnganga.. selamba je sebut taalifhaya.. tapi aku memang jenis takleh cangkung weh.. kang tak pasal-pasal bangun jalan terkangkang..

 
Comment by faiq
2009-04-21 20:26:26

member aku sorg pernah xcident jamban duduk nie..
7 jahitan kt bontot dia..
apepn..jamban cangkung terbaik!!

 
Comment by zam
2009-05-29 17:15:39

mengerikan beb…
aiiiyssssh..
mmmmmm…
x terkate….

 
Comment by Daus
2009-08-04 16:35:47

Ngeri seh…
Tertekan Space sampai ternampak…
Ngeri banget toh… =(

 
Comment by farenova
2010-02-20 01:12:09

seramnya gambar tu…..

 
Comment by muhammad amin
2010-07-05 01:25:13

perghhh..seram gler paha terbelah..baik pilih jmbn bertinggung..semua kuar cpt..lagi satu klu nak memudahkan proses pengeluaran yg lancar(cnth sembelit)kepitkan tngn antara paha dan perut..bila mahu meneran #@!@ tekan perut tu..insyaallah akan memudahkan ia keluar….

 
Comment by Rey
2010-07-05 13:16:23

Sy prefer jamban cangkung. klu duduk silap2.. masok lobang.

 
Comment by Jus
2010-07-05 13:35:54

klu kat public mmg pilih cangkung klu boley.. :8 tp klu kat umah ke, xkish duduk sbb yakin bersih.. lgpon kurang letey.. 8)

 
Comment by aminal666
2010-07-05 13:38:12

What happened here?? english translation would be appreciated, thx..

 
Comment by adha
2010-07-05 14:20:24

errr jamban duduk..?..boleh kluar ke pelaburan kita kalau pkai yg duduk tu..?maklum la aq ni x penah gne jamban duduk tu..cam pelik pun ade..prefer yg cangkung sbb lebih selesa kalau nak jadi super saiya cam dlm citer dragon ball tu haha.. :)

 
Comment by jack
2010-07-05 14:44:12

@aminal666, copy paste on google translate. sekian. (agak paham x die tu?)
pergh..sadis la aku tgk gambar tu. teringat citer pengetua skola aku dlu

 
Comment by Jamal Rafaie
2010-07-05 15:12:31

Gambar tu tragis gilerrrr…

 
Comment by shaisyuki
2010-07-05 15:22:41

wuishh…gle ar…. gambo2 tu…. aku malas nak komen..tapi da khai ckp klu x komen jatuh kategori berdiri…so aku pon komen la skit….
aku pilih jamban duduk,senang, x de masalah pon lawas ke tidak…
kdg2 klu pkai jamban cangkung kaki aku kram la….wahahahaha lawak tol…tgh buat bisnes2 ni skali kram plak… terpaksa pause jap…hahahaha :o:

 
Comment by fiD
2010-07-06 08:22:56

biar betik ko khai,hehe

 
Comment by a'an
2011-07-23 13:56:35

seram ak…lps ni kalo pegi public toilet gune jamban yg tenggong tu jer la

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?