Major Upgraded on Youtube. Apekah?


khai terbaca di blog mael yang bercerita mengenai rupa wajah Youtube yang baru. Rasanya semua pun perasan akan perubahan ketara yang berlaku pada player di Youtube kan? Agak lebar sedikit (16:9) yang memberikan impak terbaik untuk video yang bersaiz wide screen. Ikut perkembangan zaman la tu, sekarang orang mana main petak-petak empat segi sama ni kan. TV pon kalau sekarang kat rumah takde sebijik plasma widescreen, tak cukup best kot? Laptop? wonder ade lagi ke yang bukan widescreen? Di Youtube, korang dah boleh pilih setting untuk embed widescreen video. Nengok gambar kat atas tu ensem-ensem yer.

Hurm, perubahan juga dapat Khai saksikan bila korang nak upload video. (more…)

Posted on 5 December '08 by , under Lain-lain. 24 Comments.

Google buy Youtube.com for US$1.65 Billion.

Sape yang tak kenal dengan Google.. sebuah portal yang sama hebatnye dengan Yahoo.com.. Makin lama makin maysuk pakcik google ni.. Dengan Google Talk dia, Gmail lagi.. Satu software dia yang khai paling suke, Google Earth.. korang leh nengok rumah korang dari situ guna image setelit.. hehe .. nak cuba, gi download kat section download scukz ni..

Berbalik kepada tajuk news ni, Hari ini (10 Oct 06) Google Inc. dah pon beli secara sahnya Youtube.com dengan harga US$1.65 Billion.. Perghh.. memang gile ar.. tahu tak youtube tu website ape? kalau x tahu, ni la dia website yang membolehkan korang upload ape ape video pon mahupun menonton.. Memang best..

Ramai gak user youtube kasi komen tak kasi jual, tapi dah founder youtube ni nak jual gak, lantak dia la .. pas ni bila google dah pegang, jangan youtube.com tu penuh ngan ads google sudah.. memang cipan…

Ntuk berita selanjutnya, dengan ensemnye boleh la korang read more ~

(more…)

Posted on 11 October '06 by , under Lain-lain. 10 Comments.