Andres Iniesta Write The Future

596 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

iniesta

Ok, akhirnya lepas sebulan sakit and rabak-rabak mata melayan World Cup, hari ni habis pun akhirnya. Hari ni kompem ramai yang pergi opis mata rabak nak terkoyak sebab final nye match sampai 120 minit kot? Nasib ada goal jugak dari Andres Iniesta, kalau tak tambah lagi penalti, dah ramai amik MC terus esok. Bos pun belum tentu masuk office. Hehehehe.

spain

So semua pun tahu Spain kalahkan Belanda yang poyo gila (at least for me). Hehehe. Suka gila sebab Belanda kalah. Hahaha. Betul kata Paul the Octo yang Spain akan menang. Bukan nak percaya nanti khurafat tapi U did a good job, Paul! Hahahaha. Burung kat Singapore boleh buat masak gulai cili api aje lah. Viva Espana.

Anugerah Bola Emas Adidas (Adidas Golden Ball)

* Emas: Diego Forlan (Uruguay)
* Perak: Wesley Sneijder (Netherlands)
* Gangsa: David Villa (Spain)

Anugerah Kasut Emas Adidas (Adidas Golden Boot)

* Emas: Thomas Mueller – 5 goals, 3 assists
* Perak: David Villa (5 goals, 1 assist)
* Gangsa: Wesley Sneijder (5 goals, 1 assist)

Anugerah Pemain Muda Terbaik Hyundai (Hyundai Best Young Player)

* Thomas Mueller (Germany)

Anugerah Sarung Tangan Emas Adidas (Adidas Golden Gloves)

* Iker Casillas (Sepanyol)

Anugerah Fair Play FIFA (FIFA Fair Play Award)
* Sepanyol

* via Jaws

Pssstt: Sadis sebab Spain tak termasuk pun dalam my favourite team tapi last-last memang pulak World Cup kan? Untuk Argentina, England dan Portugal, cuba lagi 4 tahun akan datang. Netherlands fan, takpelah kalah menang tu adat permainan. Kita pun sokong dari jauh ke. Nak sokong Malaysia, entah bile ye tak? Hehehe..

Errr… rasa nak makan ayam belanda la kan? sape nak? Lalalala…

Ditulis pada 5:28 am 12 July '10 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 596 views
Dalam kategori: Hidup Khai, Istimewa | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

38 Comments »

Comment by ezhan-artwork
2010-07-12 05:33:30

wahhh…laju gila post…baru habis tros pos…dasyat!
yeahhh spain!!! πŸ™‚

..
 
Comment by Ed Zahid si Tukangambar
2010-07-12 05:34:01

makin pames la si paul ni nnt

bak kate pepatah:
spain yg menang, tp sotong yg dpt nama.
wohaa!~ :O :o:

..
 
Comment by Paan
2010-07-12 05:34:38

Reff predator berat sebelah

..
 
Comment by Syahmi
2010-07-12 05:34:51

1st! SPAIN, go go go! wuhuuuuuuuuuuuu

..
 
Comment by zakwanzubaidi
2010-07-12 05:35:48

mmg ak dh sokong spain dr awal2 lg

..
 
Comment by Khai
2010-07-12 05:38:29

@paan – x leh nak nafi mmg ref macam hampes….. tapi tu la, kita ngk ulang2 tayang mmg lah nampak.. ref tengah padang tu, xde ulang tayang.. so itu la dia nye decision biarpun agak hampeh..

harus semua redha. Hehehehe… Idop Paul!!

..
 
Comment by gigi
2010-07-12 05:38:45

dont curse Netherland…ok

..
 
Comment by che where
2010-07-12 05:39:05

oh Spain.. :o:

..
 
Comment by Takluk Jagat
2010-07-12 05:50:08

tak sia2 aku menyokong spain dari awal…walaupun spain byk terima kritikan…

..
 
Comment by sharinginfoz
2010-07-12 05:50:53

tahniah buat spain

..
 
Comment by rizzar
2010-07-12 06:11:21

rugi tak amik cuti terasa nak amik MC aje laaa.. bos akak pg2 nih musti layan website FIFA baca summary.. pas2 kutuk2 team yg kalah tuu.. chet!
jgn kutuk Netherlands jgn…kutuk jer si VanPersie tu sorg2 dr awal tak bg sumbangan.. marah betol tgk dia tp sejuk ati tgk Fabregas eh team mana yg aku support nieh?.. lg ensem tgk Casillas pegang trophy
dan nk puji bunge api kt stadium tuu.. kalo kt Msia bunge api main dlm stadium.. sebulan layan WC dan WC ttp relevan wpon nih dh msuk kali ke 6 dlm seumur idup tgk WC.. dr tahun ke tahun WC ttp terbaek wpon ada yg kata dah tak kick dah WC nieh..
tahun nih skong Netherlands 4 tahun lps sokong Itali dan 4 tahun akan datang tak pasti masih bernyawa ke tak atas dunia nih.. Paul the Octopus bijak buat ramalan tp jgn lupa ada petanda di sebalik nya..
pnjng pulak komen nyer.. mata dah xleh tdo confirm arini msuk awal pas2 layan tido dlm kesejukan aircond.. Netherlands give me a joy πŸ˜‰

..
 
Comment by fakhrulfbi
2010-07-12 07:25:33

Spain akhirnya menang Piala Dunia 1-0, terdetik mengharapkanya kalah kerana bimbang, ramai menjadi syirik dek kerana ramalan sotong. Saya juga tidak sokong Holland mengenangkan permainannya yang kotor dan kerajaan barunya dipimpin oleh parti ahli parlimen pereka filem Fitna, Gert Wilders yang membenci Islam.

..
 
Comment by safar
2010-07-12 08:56:38

mmg betul tu.bos aku ambil cuti.mata
mesti koyakkkk rabakkkkkkkk………. :[

..
 
Comment by Khairi
2010-07-12 09:19:16

haha. mmg rabak segala tengok bola punya pasal. tapi takpelah kalau menang dengn game best. aku dah rasa spen nak menang, tapi aku rasa best aje kala belanda menang. ya, aku jenis suka tengok ramai org keciwa hehehehe.

tapi well, akhirnya, spain juga.

..
 
Comment by Fidz
2010-07-12 09:23:58

huahuahua..da takde nasib.. 😐

..
 
Comment by Anarm
2010-07-12 12:02:18

berderet kad kuning.. :[

..
 
Comment by hazwan
2010-07-12 12:09:08

msti paul jd smbong pasni haha

..
 
Comment by atokx_me
2010-07-12 14:21:25

yeaa…3x spain menang 1-0..
itupun 4 minit yg terakhir..orait ah tue..
masingΒ² kuat kan..?

walaupun spain bukan feberet team gua..
tapi lepas argentina n portugal kalah..
gua sokong spain lash..hehuhu~
bahana spain menang..

dapat la mkn donut big apple perisa DUREN DUREN..
ntah sedap ntah idak yer.. free nyer pasall.. πŸ˜‰
gua belasah jer..huehuehu~

..
 
Comment by Eyl
2010-07-12 14:39:35

belanda aku kalah! adoi. Tapi Iker Casillas mmg keeper best la, aku tgk sepanjang perlawanan mmg sesuai la golden glove tu.

..
 
Comment by ketuk_angel
2010-07-12 16:56:46

hehehe… aku bagun2 tido pagi td dapat tengok gol kemengan spain tuh… so xle bengkak bengkak mata den layan bola… huhuhuuhuhhu πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚

..
 
Comment by Pretty Ummi
2010-07-12 17:08:09

tak sia-sia berjaga malam dan akhirnya Sepanyol menang.. πŸ™‚

..
 
Comment by aizuddin
2010-07-12 17:31:13

spain terbaik..casilas bagi aku boleh jadi man of the match πŸ˜€

..
 
Comment by Mr Fathi
2010-07-12 18:16:54

Belanda kalah…oh tidak!!!tapi memang menarik game final…memang betul spain menang…

Belanda,sabar je la…Euro2012 dgn Rio2014 kan ada…aku sentiasa di belakang Bert Van Marwijk…hehe

..
 
Comment by arrizz
2010-07-12 19:17:00

spain pasukan ke2 aku pas brazil..aku expect brazil bwa blik cup edisi kli ne tp klah lak..alih2 spain menang..yeah!!viva la roja..haha

..
 
Comment by FiNΓͺ
2010-07-12 19:24:19

Pandai Iniesta tu blakon..
smpai Heitinga kne kad Merah…
Boleh tukar job la Iniesta tu…
jdi pelakon.
WC2010 SPAIN mng for the 1st time!
Gigit jari lagi la Holland/Netherland/Belanda..
brape kali da masuk Final tpi klah jew.
Kne tggu 4taun lgi la..
for Malaysia BOLEH gak try usaha msuk WC2014.

..
 
Comment by Jaws
2010-07-12 21:36:33

thanks for the links bro..
hehe…
layan gak laa
match semalam..
:[ :[ :[

..
 
Comment by Sassy Balak
2010-07-12 22:47:58

mcm shaolin soccer pon ade aku tgk belanda ni main. siapa perasan 2 player blanda kepit kaki sorang pemain spain???

tendang dada x yah crita.

ape2pon, despite controversy minit 115 patut holland dpt corner, and minit 116 player holland tercengang kenapa ref x bg corner (sampai spain dpt gol), i think spain deserves it more.

OK. Sapa nak join gi Espana cuti akhir tahun ni??? 8)

..
 
Comment by acapabdulrahim
2010-07-13 01:38:59

fuhhh lama gila nak jaringkan gol. padahal banyak peluang.

tahniah spain!

..
 
Comment by Nur Najaa^^
2010-07-13 03:08:59

keh keh ! pandai plak si paul tu teka. πŸ™‚

..
 
Comment by rayban wayfarer
2010-07-13 12:09:08

terbaik spain~ walaupun aku sokong german tapi corak permainan spain amat bagus~

..
 
Comment by jack
2010-07-13 12:45:49

viva espana!
viva iniesta!

..
 
Comment by kuaci
2010-07-16 01:12:40

aku sokong pemain belanda yang sepak dada xabi alonso pastu dpt kad kuning.hahaha! nasib baik pengadil tu x bgi kad merah.

..
 
Comment by Eriyza
2010-07-16 12:14:15

Yeah! I love Spain!
Viva la Espana!
Good job guys! πŸ˜‰

..
 
Comment by soccermaniax
2010-07-17 14:33:05

spain terbaik dowww!!

..
 
Comment by faizal
2010-07-20 00:27:06

Ref pun cam hampeh.Ilang mud Netherland nak main betul-betul.Bagi aku Spain tak layak untuk menang tapi bertuah kerana menang.Follow balik rakaman perlawanan Spain dari peringkat kumpulan sampai final.Diorang memang ‘lucky’.

..
 
Comment by ejardkethot
2010-07-23 01:23:48

peh…keriangan ku layan bola sorang2….tp mmg ku berbangga spain menang!!~ yeah yeah

..
 
Comment by dark_lavender
2010-08-13 17:55:45

xsia-sia ak sokong…..di saat sume benci spain…aku tetap sokong…dan akhirnyaaaaaaaaaaa…yeah!

..
 
Comment by Sukacuka.com
2012-01-13 11:11:16

tak dapat fokus sangat time ni..tahan ngtuk yang teramat sangat..time spain gol tu je bersemangat dan hilang ngtuk sikit..heheh

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post