Lisa Surihani

1,416 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Korang kenal tak awek dalam iklan Rexona tu? Cantik betulkan dia.. Hehe.. actually dia ni la celebrity paling khai?minat dalam dunia ni.. Ermm.. Skang ni, khai ngah tunggu dia ni berlakon filem aje.. Asib asib iklan pon boring gak kan.. muka dia ni selalu ade dalam iklan Hotlink. Baru baru ni clearasil plak..

Dulu setiap hari sabtu, khai memang takkan miss depan tv nengok WHOA!. Pukul 9 aje terpacak la depan tv nengok cartoon kat NTV7. Padahal bukan minat sangat nengok cartoon.. hehe .. betul la orang cakap pengacara pon memainkan peranan penting.

Semoga Lisa terus success dalam bidang yang diceburi. Dengar cerita dia ni dah nak jadi Lawyer.. Lantak kamu la Lisa, asal jangan ikut jejak langkah kak Siti sudah.. Khawin ngan si Tua..

Lisa Rexona 4Lisa Rexona 3

Lisa Rexona 2Lisa Rexona

UPDATED: 14 Feb (More Lisa pictures added)

lisa-1.jpg lisa.jpg

lisa-5.jpglisa-7.jpg

lisa-2.jpg lisa-4.jpg

Ditulis pada 8:18 am 4 October '06 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 1,416 views
Dalam kategori: Lain-lain | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

55 Comments »

Comment by biochi aka shahz
2006-10-14 10:26:03

Apa sebab la ko minat awek ni khai?.Cuba bagi sebab…bg aku awek ni..biasa jer…kan ada bakat pun dalam lakonan..atau apa2 jua yang melibatkan media.

p/s:khai..ko ambik awek ni..aku ambik awek ko…orite?.

..
 
Comment by Khai
2006-10-14 12:22:28

ntah la .. lain orang lain taste dia bro… tul tak? bagi aku lisa ni ade aura gak.. macam mawi.. tapi mawi tu aura kentot!! =))

lisa ni boleh maju ke hadapan…. ape plak takde bakat dalam lakonan .. kalau dalam pengacaraan dia ade bakat, so dia boleh berlakon….

kan dia banyak berlakon dalam iklan kan .. media la gak tu .. especially iklan Hotlink.. ahahaa

..
 
Comment by biochi aka shahz
2006-10-14 14:18:17

Ada aura ker?.Tapi betul kata ko..setiap org..ada citarasa nya tersendiri…bakat mmg ada…tapi mcm x leh g jauh si lisa ni khai….

..
 
Comment by Khai
2006-10-15 07:56:14

x baik ko cakap camtu.. rezeki masing masing..

macam ko nengok mawi tu, ade macam leh pergi jauh ke? tapi nengok, mmg dia x leh pergi jauh pon.. wakakkaka

nengok si jac ngan dina malaysian idol? kan dah sampai indonesia pon diorang.. bagussss tak? hehe ..

..
 
Comment by biochi aka shahz
2006-10-15 11:57:16

Mawi mmg terserlah bakat dia khai…dari segi watak dan perwatakkannya…Apa Ada Dengan Lisa?????

..
 
Comment by Khai
2006-10-15 15:13:59

dah la ko ni … malas lak aku nak berdebat pasal si lisa ni… aku just doakan aje dia ni maju kehadapan dalam industri kita ni.. itu aje …..

p.s : perwatakkan mawi? ape yang teserlahnye? ape yang aku nampak kat dia semata mata orang kampung yang cepat melatah.. itu aje…

..
 
Comment by asz
2006-10-23 07:32:39

mmg comey lisa ni……..

mn comey….lisa ke awek khai……..:d

..
 
Comment by Khai
2006-11-12 07:03:29

RACHAEL RAY : hi rachael.. ur are so pretty… i hope you can understand my language.. enjoy… thanks for bookmark me…:x

..
 
Comment by speedgrapher
2006-11-13 16:19:25

:)>-
yeah..aku sokong lu,bro…lisa ni leh g jauh..asalkn jgn kawin ngan owg tua…

..
 
Comment by Khai
2006-11-13 18:00:44

[Comment ID #652 Will Be Quoted Here]

tak tahu la kot dia ni sama selera ngan siti plak :((

..
 
Comment by botet
2007-01-03 18:14:31

:)>-smoga lis bjaya apa jua yg lis ceburi…piece…m

..
 
Comment by mazrul
2007-02-11 14:33:28

/:)

..
 
Comment by mazrul
2007-02-11 14:39:32

lisa lisa saya takde komen at you sebab bagi saya awak nie is the best and now my vision is to berjumpa dengan ngan tgn kidai nie, apasal dah lame tak muncul kat wow! tv 7 tue pelik betul la. mungkin sibuk belajo kot ape ape pun harap bile dah bejaye nanti jgn lupe Allah,nabi,ibu bapa ,kawan-kawan dan saye .:)>-

..
 
Comment by Khai
2007-02-11 14:57:48

[Comment ID #5838 Will Be Quoted Here]

die hard fan ni ek? hehehe….

..
 
Comment by akiem
2007-02-12 15:39:24

kisa memang cantik.dan terusterang aku cakpa dia memang ada bakat.cuba tengok dlm cite goodbye boys.dia boleh memainkan watak tu ngan baik.bkn setakat dia sj,malah semua watak dlm tu pun blh pegang watak ngan baik.cuma satu je,scene lisa ni kejap je.aku frust la.kalo sapa2 ada alamat email dia,add umah dia,or numb fon dia,kasi kat aku ye.aku memang lama dah minat kat dia.mula2 dia berlakon dlm iklan johson&baby lag.emailkan aku di akiembarawas@yahoo.com

..
 
Comment by akiem
2007-02-12 15:41:49

lisa memang cantik.dan terusterang aku cakpa dia memang ada bakat.cuba tengok dlm cite goodbye boys.dia boleh memainkan watak tu ngan baik.bkn setakat dia sj,malah semua watak dlm tu pun blh pegang watak ngan baik.cuma satu je,scene lisa ni kejap je.aku frust la.kalo sapa2 ada alamat email dia,add umah dia,or numb fon dia,kasi kat aku ye.aku memang lama dah minat kat dia.mula2 dia berlakon dlm iklan johson&baby lag.emailkan aku di akiembarawas@yahoo.com

..
 
Comment by Khai
2007-02-12 17:25:45

pergh.. sampai nak alamat dia ek.. ermm… tak cuba cari kat myspace or friendster ke… kalau nak cari alamat dia mmg susah ar.. tapi kalau nak cari kat myspace ke.. mmg ade kot…. hihihi..

pssttt: kalau khai ade alamat dia, mmg x lepas kat korang ar…

..
 
Comment by ayam
2007-02-13 22:04:02

askum, fuuuuyooo! byk nya peminat yu…lisa ape-ape pun you kena bersyukur mcm cite mutiara hati kerane hanya kpdNYA sajela kite pergi dan kembali….sebab bukan semua org yg mempunyai keistimewaan seperti you….kalo ade pjg umok hrp impian sya tercapai untuk berjumpa dgn LISA….(mazrul)

..
 
Comment by ayam
2007-02-13 22:07:23

23 ai 23

..
 
Comment by ayam
2007-02-13 22:10:16

askum, Khai bole tolong send kat aku skt2 gambo lisa …jgn sala paham aku bukan nak jampi ke hape aku cume seronok tgk muka die itu aje

muzrule@yahoo.com:)>-

..
 
Comment by Khai
2007-02-14 00:00:49

[Comment ID #5953 Will Be Quoted Here]

kan dah ade skit2 kat atas tu .. nanti la khai update post ni k ……. hehehehe…

..
 
Comment by Khai
2007-02-14 00:14:42

OK AYAM.. DAH ADE PIC DIA TU .. KALAU NAK BANYAK LAGI, MENGGOOGLE LE….. HEHEHEEE ;))

..
 
Comment by ayam
2007-02-15 12:04:33

askum, khai time kasih ye

..
 
Comment by ayam
2007-02-15 13:18:52

SUSAH JUGAK NAK MASUK KAT VANNAGER FOTO PAGES:-?

..
 
Comment by Khai
2007-02-15 19:49:42

[Comment ID #6019 Will Be Quoted Here]

apesal susah plak?

..
 
Comment by BaLi
2007-02-16 18:45:41

askum semua
dah la kawan2 buat apa kita nak rebut lisa tu
takpa lepas semayang ni aku doa awek korang semua mcm lisa
ok……..

..
 
Comment by Khai
2007-02-18 01:17:45

[Comment ID #6065 Will Be Quoted Here]

moga doamu ditunaikan Allah SWT.. hihi..

neway tadi khai baca buku PENGANTIN keluaran MAC 2007.. lisa ni kata dia dah berpunya.. jejaka 24 tahun.. dorang dah berkawan lebih dari 6 tahun..

so kepada korangg.. jgn frust OK!! ape pon support lisa dalam kerjaya dia.. PEACE!!

..
 
Comment by azizul
2007-03-02 14:45:29

aku harap2 dia ni x kawin lelaki tua yg kaya.sbbb lelaki tua kaya ni senang je nak ngorat pompuan cantik mcm lisa ni…

..
 
Comment by AkuHilangAkal
2007-03-04 00:59:46

Khai.. Ko ni anti mawi ka? ndak bagus memburuk2 kn kita sesama insan.. Kita di dunia ada watak yg perlu di lakonkan.. jadi kita terima lah insan2 lain seadanya.. manusia pun semua sama.. cuma hati dan akal fikiran yg sama.. Tapi aku sebagai rakyat malaysia tercabar untuk bertemu dengan Hack dari singapura itu.. apa di ingat malaysia ni tda hack.. begitu lah contohnya kebencian ko terhadap Mawi.. Aku ini tidak waras. ..

..
 
Comment by Khai
2007-03-04 12:02:18

takde sebab ntuk khai nak benci mawi.. cuma cam biasalah.. dunia artis ni ade orang minat kita dan ade orang menentang kita.. so mawi kene terima.. dia x leh harap semua orang suke dengan dia..

mungkin ini adalah satu hikmah untuk mawi supaya lebih berjaya.. jangan jadi jaguh kampung.. melaung-laungkan WORLD, tapi hanya di Malaysia sahaja.. langsung tak WORLD!! ๐Ÿ˜‰

..
 
Comment by Aza
2007-03-28 09:18:54

bro.. aku pon peminat lisa surihani gak.. tul laa cakap ko, masa ada whoa dulu aku pagi2 terpacak awal depan tv semata2 tgk dia.. hehehe, mlm tadi tgk down memory lane, dia gak host.. tu yg surf pasal dia pepagi nih.. anyway gud luck lisa.. u so cute n low profile… itu yang best!:)>-

..
 
Comment by Khai
2007-03-28 13:37:28

[Comment ID #7480 Will Be Quoted Here]

ermm bro… tapi ntah kenapa ek dia dah takde dalm rancangan WHOA tu … hehehe.. tapi takpe la …. sekureng2nye ade gak dia kat tv2 tu ..

doakan je kejayaan dia … hik hiks….. [-(

..
 
Comment by ayam
2007-05-03 12:24:10

:)>- assalamualaikum, lisa surihani tue memang cantik ,aku kalo bole nak sgt jumpe die secara berdepan ,manelae tau kalo2 die ade dtg kat jom heboh kat tempat aku, ipoh minggu nie. iyela asik nengok dlm tv je …………ooo die ade jadi host dlm down memory lane ke tapi tv ape, pukul berape & hari ape?

..
 
Comment by lochoe
2007-05-08 11:16:32

lisa?? erm.. aku suka maya karin lagi.. khai ada apa2 gosip panas maya karin tak.. cite la apa kau tahu.. nak tunggu filem duyong maya karin.. mesti best siot.. ahaha, yusry lagi pengaraha.. superb..

..
 
Comment by mazrul izat
2007-05-13 20:11:22

๐Ÿ™ lisa, awak sajalah …………………………………………………. tanpamu ku lemah untuk jalani this life.

..
 
Comment by Fikzlique
2007-05-16 21:41:21

askum. AKU MINAT KAT LISA. SATU HARI NANTI AKU NAK HANTAR ROMBONGAN FAMILY AKU. AKU NAK WT DIA JADI ISTERI AKU YANG SAH, I’SYALLAH. :)>-

..
 
Comment by student
2007-05-19 12:50:13

ape kejadahnyer lisa lisa….
senang2..ambikla puteri ker..??
sharifah amani.ker..??
kan erlambak bdk2..gais cun kt luar tu..;);)

..
 
Comment by Khai
2007-05-20 17:03:51

[Comment ID #9125 Will Be Quoted Here]

kitorang bukan just nengok pada paras rupa. muka cantik perangai macam tuutt nak wat ape.. hehehe….

lisa is the best… low profail.. kalau dia x best, apesal leh ramai commenter kat atas tu yang sampai nak hantar rombongan meminang.. hehe

..
 
Comment by Fikzlique
2007-05-22 21:15:01

askum. khai ko ada perkembangan ttg kgiatan lisa tak? aku nak tau juga dia buat apa? aku dgr dia nak amik lawyer? betul ker khai? khai aku minta izin nak amik gambar lisa kat atas tu . khai ko nak tahu tak tiap2 malam aku mesti tengok gambar lisa, baru boleh tdo nyenyak. ari tu kan aku ada mimpi ngn lisa kita jalan2 naik kereta. fuyoh best giler. tapi khai itu bkn realiti hanya mainan tidur. ok khai jgn lupa yg aku katakan k. askum.. :d/

..
 
Comment by Khai
2007-05-23 05:45:22

[Comment ID #9243 Will Be Quoted Here]

dia skang ngah study kat sunway college… tu je la yang aku tahu pon…

..
 
Comment by joe
2007-06-20 13:24:10

kau betul2 suka dia ke? aku ada no. hp dia kau nak tak? tp kau kena bljr rajin2 dlu lps tu keja pun kena ada………nnt mkn rumput je kan…..

..
 
Comment by leopard
2007-06-20 13:30:35

Lisa mmg CUN… sape le balak dia ye…….kirim slm kat dia…

..
 
Comment by Khai
2007-06-20 13:36:47

[Comment ID #10495 Will Be Quoted Here]

ala..x nak pon.. just minat dia sebagai artis je.. bukannye menda lain.. ala dia kat sunway college kan.. nak cari suami kaya raya semata mata sebab dia cantik ke? x kuasa i nyahhh ~ :))

..
 
Comment by bd fabregas
2008-03-15 07:22:42

lisa lisa….. sudah lama tidak melihat wajahmu di kaca tv..
bila nk berlakon filem komersial??

..
 
Comment by EKRAM
2008-05-08 21:04:15

aku tau lisa ne cantik…time aku jmpa dia kt BB(Bukit Bintang) sombong ya amat….
taulah awk 2 cantik tpi jgn lah nk menjeling…bkn awk sorang je ada mata cik adik oi…..hahahaha :-p….hahaha

..
 
Comment by alif
2008-07-13 15:58:13

hei yg ada kat sini boleh kenalan

waaaaaaaaaaahhh bukan glemer awak dulu, sekarang tak nampak pun batang hidung kat depen tv. apa cite

..
Comment by khai
2008-07-13 18:40:02

tu la ko.. x amik perkembangan pasal dia main cakap je.. dia ngah sambung study kat oversea la cik aliff oi..

..
 
 
Comment by hattasan
2008-10-05 12:23:19

hohohoho aku ada baca yang dia nyerk birthday 23 Mac 1986, betul keh???

huhhu klu betul….aku xkesah la dia nak kawen ngn orang tua ke..ape kerk…..
yg aku nak cakap…..yo lisa, nnt kita celeb besday sesama ok??!!

hahahahaha klu betul fakta diatas, mmg ditakdir kita lahir pada hari yang sama la. mungkin katil n hospital yang lain

..
 
Comment by lamborghini
2008-10-09 16:12:28

gua memang minat gile ah dgn lisa surihani ni..dh la cantek,cun,comel bak kte orang dri atas smpai bawah la cantek cun sme..nk mkn teringatkan die,nk tdo teringatkan die..bak kte orang smue bnde kte buat teringatkan die je laaa…hai,ble la wa boleh dpt no lu LISA….?????

..
 
Comment by lady gigi
2009-06-27 16:20:01

askum…bagi aq…biase jer die nih….tah ar…x brape nak minat ah…tapi die mmg lawa…kan??? ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by masyuk
2009-10-19 22:39:34

cun betul la dia ni…

..
 
Comment by Ikram
2010-10-04 03:38:11

ahaha.. Torkono cik siti ๐Ÿ˜€ c datok pun kono jugak

..
 
Comment by grace
2011-02-20 12:28:23

lisa nie memang cute….. ๐Ÿ™‚

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post