My Yahoo! ID Hacked!!

231 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Assalamualaikum..

Tension + Bengang + Pasrah!!. mana taknya, adela seorang hamba Allah ni (actually 2 orang) yang hack ID Yahoo! Khai .. so dia dah tukar password ID tu sekali.. so sad la sebab email tu khai gunakan untuk kegunaan rasmi especially kat University tu.. Lepas ni terpaksa menyusahkan diri sket naik kat bahagian admin, tukar email semua balik.

Kenapa ade orang macam ni? sudah la hack ID kita, then buruk burukkan kita plak melalui YM. Bila orang PM, dia cakap kasar. Thanks kepada semua sebab dapat tangkap perangai khai bukan macam tu. I never rude to people and sapa sapa saje PM khai, pasti khai akan layan dengan baik. Tak tahu la kenapa id “scukz” tu yang jadi pilihan dia. Allahualam.

Tak pastilah dia guna software ape untuk kegiatan tak bermoral ni.. Menurut member khai, memang ade software yang mampu mencuri ID Yahoo korang beserta password. Dan bila dia dah tukar password lain, automatik ID tu bukan milik korang lagi. Maybe dulu kat sekolah, time subject agama aje, dia panjat pagar kot.. lari balik rumah.. Hope Yahoo! Inc dapat detect kegiatan tak bermoral ni.

Bangsat tu kasi Khai pilihan samaada nak kasi Topup RM50 atau ID Yahoo khai tu dia takkan pulangkan. I’m not stupid to layan people like that yang macam setan tu. Memula memang nak kasi, tapi khai mintak ID khai first. tapi dia x kasi.. dia nak topup tu dulu.. I’m not stupid la untuk ikut cakap kau!!! setakat RM50 tu, InsyaAllah aku boleh kasi, tapi bukan mengikut syarat bodo kau tu…

Okla.. lepas ni sapa yang mengenali khai jangan PM khai melalui ID atau email : scukz@yahoo.com .. sila add khai menggunakan email yang baru ..

Khai_email

apepon esok dah raya.. terpaksa khai simpan rasa kekecewaan ni dalam dalam.. Selamat Hari Raya semua… Maaf zahir dan Batin..

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 1:49 am 23 October '06 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 231 views
Dalam kategori: Istimewa | Tweet This!


RSS feed | Trackback URI

34 Comments »

Comment by Mista N's
2006-10-23 01:58:11

wah wah!! bagus2 kahai. esok mau raya. buang yg keroh n ambiL yg sgt jernih. kah3!! aku harap ko bersabar je la. n ko cari software hack tu so ko hack baLik id ko. okey!!:)>-

..
 
Comment by Khai
2006-10-23 02:13:30

takpe la … dia buat aku, aku x balasnyee.. biar tuhan yang balas sebab Allah tahu ape balasan yang setimpal dengan ape yang dia lakukan ……. ๐Ÿ™

..
 
Comment by fiffy
2006-10-23 02:18:14

dpt tangkap bdk jahat tu kasi panggang same dier…:d..
well nice blog khai…:)>-

..
 
Comment by Khai
2006-10-23 02:28:09

:”> takpe fif, nanti kita panggang di sama sama ek? tapi kita x leh makan, sebab daging orang tu selayaknye jadi makanan anjing jer.. :-“

..
 
Comment by ikram_zidane
2006-10-23 04:18:40

kesian ko.. lol.. kelakar gak.. nak buat cammana..
aku doakan dia apa2 yg dibenarkan..
hack la balik..

..
 
Comment by emptyspace
2006-10-23 05:08:37

wierd la.. sejahat-jahat post aku,.. takde pulak aku YM aku kena hack.. mcm cuba mencari simpati je :-“

..
 
Comment by ainee
2006-10-23 09:35:55

haih~ asal laa ade org camnie. ckp kt die. kalau nk duit sgt pn, asal wat camnie. kalau khai bg pn, duit tu duit haram. blaja nnt lmbt pick up. kalo ade anak, anak cacat ker, bodo ker.haih~ mmg btol laa kot ko kate. ms klas agama gpanjat paga skolah. xper aa ko kne g tuka email kt admin. kne baya ker? ๐Ÿ˜•

..
 
Comment by khai
2006-10-23 11:27:28

to ikram : thankd dudes.. ntah la .. orang nak dengki aku, sejahat aku pon, aku tak pernah nak dengki ape lagi pecah masuk email orang… sunggu keji..

to emptyspace : dont be so rude dude.. tak de maknanya aku nak manaruh simpati.. sebab bukan ade sesapa leh tolong aku. aku nengok pic ko tu macam dah matured.. dah bermisai.. dah khawin & dah tua kot.. ~ .. tapi please la clean otak tu.. jangan suka nak berprasangka dengan orang.. bulan2 puasa plak tu.. camana ko boleh maju ek sedangkan otak ko ni berfikiran negatif.. ape pon tahniah sebab ade blog yang cantik.. ~~` ๐Ÿ˜ก

to ainee : dia boleh hack sapa sapa ID yang dia nak .. so everybody, just beware.. ~

..
 
Comment by emptyspace
2006-10-24 05:03:08

sebab aku matang la aku berfikiran negatif & aku tau ko ni cuba menaruh simpati.. ko ni tak matang & split personality..

kan boleh retrieve password balik.. pergi sini https://edit.yahoo.com/config/eval_forgot_pw

password baru tu nanti sama ada boleh terus dipaparkan ataupun dia akan dihantar ke email ke-2 yang ko register dulu..

Selamat Hari Raya

..
 
Comment by nanino
2006-10-24 10:40:20

naper cam ramai tg x puas ati ngan khai???:)>-:d

..
 
Comment by Khai
2006-10-24 16:35:47

emptyspace : u wrong bro.. i x menaruh simpati pon.. for what plak nak menaruh simpati? ni kan my blog.. so memang boleh la nak tulis luahan hati kat sini.. and just want my friend know that i’ve changed my email/ID .. SPlit personality? LOL =)) .. thanks kasi cara tu, but khai dah cuba aritu, tapi x lepas sebab dia kata ade yang error.. maybe poscode kot sebab khai x pernah isi poscode yang betul…

Nanino : everybody have their own opinion.. ^:)^

..
 
Comment by emptyspace
2006-10-24 18:45:23

tu la lain kali jangan letak maklumat palsu kalau tau diri mudah lupa.. dah lupe kan padan ngan muke sendiri.. 8-}

..
 
Comment by Khai
2006-10-24 20:17:00

:”> hehehe … tu lah .. takpe la .. ape nak buat… nasi jadi bubur.. ;))

..
 
Comment by borzack
2006-11-01 19:34:53

sian khai…
banyak kes camni dah dengar
even my collegues pun kena jugak…
rasanya ada some sort of virus yang spread thru YM nih…
dia akan send links to contact person in our list
then bila kita click, the setan will get access to our user/pass…
something like that la kot…

..
 
Comment by Khai
2006-11-01 20:21:18

ye ke borzack? thanks for information. hope yang lain pon beware la ngan link yang nak ditekan… hope pas ni tak dengar plak pasal korang nye ID kene hack plak :d

..
 
Comment by egshoecousa
2006-11-02 09:22:39

Akum………..Aku nak tanya c-ket…Camana nak jadi member dalam scukz nieeee……
maklumlah,masih baru lagi………………………..
~X(:-s8-}~X(~X(~X(~X(~X(~X(~X(~X(~X(~X(~X(~X(~X(~X(~X(~X(~X(~X(~X(~X(

..
 
Comment by Khai
2006-11-02 09:28:17

awak dah register tu kat scukz .. tapi masih belom aktifkan email .. bukak email yang awak gunakan masa register tu .. then aktifkan link yang di send kat email tu .. jangn lupe check sekali dalam folder SPAM.. okies :”>

kepada yang nak register

reg @ scukz – klik sini

:d/

..
 
Comment by SCUKZ
2006-11-08 11:04:31

๐Ÿ˜ฎ 2 org yg hack kau ??? opss khai sory.. yang hack kau sorang jer khai…. bukan 2… isk isk…./:) yang nak hack web kau 2 org.. yg nak hack web kau tu seorang jejake dari singapura… betol kan blog kau tu khai….. tapi ape2 pon best gak masok blog kau nie… seronok gak….:) tapi silap kau gak.. memule tu aku memag nak pulang id kau ngan niat nk berkawan sebab kau nyer agame cam kuat…. tapi da kau maki aku kat web kau. macam org kurang pelajaran agame….. rase terharu lak.. isk isk… ape2 pon.. ari sabtu nie.. kol 9 hingga kol 10 malam… aku nak chat ngan kau.. tu pon kalau kau nak le… k bye… jumpe ari sabtu kol 9 @ kol 10… pm id scukz… :d

..
 
Comment by khai
2006-11-08 11:29:47

perlu ke aku nak kasi ngan orang macam kau ni? orang kata sabar itu ada batasnye..

then aku x pernah pon niat nak maki maki.. tapi kalau orang dah kurang ajar sangat, itu lebih baik.. maki pon ape aje.. setakat kata hanjeng.. tu bukan maki… LOL ~

kalau ko nak ID scukz tu amik la.. aku pon dah x kisah.. tapi kalau ko rasa perbuatan kau tu berdosa, ngan rela hatinya, pulangkan lah balik…

aku dah serahkan semua ini pada Qada dan Qadar Allah SWT … [-(

..
 
Comment by scukz
2006-11-08 22:15:46

:):):):):) oi oi oi oi:d sajer je… skg aku ol9… kalau kau rase nak berbual ngan aku.. n rase nak maki aku.. pm aku kat id elum_ tu pon kalau sudi…….. lagi pon aku memag tengah nak jadik baik.. pasal id kau.. aku janji nak pulang… tu pon kalau nak .. pm id aku ELUM_ :d:d:d:d:d

..
 
Comment by khai
2006-11-08 22:37:18

Scukz : bagus la kalau kau berniat macam tu.. aku skang pon boleh online kat cc jerk.. line internet umah problem… kalau ko terasa aku maki2 ko tu, sorry la.. aku rasa ko pon tahu betapa panas nye hati aku kan? ๐Ÿ˜‰ kalau niat ko nak jadi baik, biar betul2 .. jangan cakap jer tau ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by scukz
2006-11-08 22:59:42

:d pm le aku … aku ol9 lagi nie.. pm id sahrifah… leh la kau nie.. aku da nak out nie…..

..
 
Comment by Khai
2006-11-09 00:56:39

ko je la PM id YM aku .. macam macam ID ko ni.. dasar kaki pencurik ID [-( ape la untung nye curi ID orang ni ek? selain berdosa .. seronok ek? /:) memang seronok dapat mempermainkan orang.. tapi keduniaan lah kan ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by scukz
2006-11-10 15:35:20

:d oi id aku yg betol sahrifah:-” emel aku pon sahrifah@yahoo.com :)>-

..
 
Comment by Khai
2006-11-10 17:43:28

SCUKZ : pedulik ape aku ID ko yang betul ke tak .. ko la PM aku .. wahai cik pencuri yang tak tahu malu … :-“

..
 
Comment by scukz
2006-11-10 22:02:52

:d:d:d:”>

..
 
Comment by Khai
2006-11-10 22:48:14

buat muke cam haramjadah plak ๐Ÿ˜ก

..
 
Comment by emptyspace
2006-11-17 22:08:08

khai ko kate hanjeng tu bukan maki? [-(
cube org lain gune perkataan tu kat ko plak.. ape rase :-”
tak baik gaduh2.. ko ni ngan semua org ko gaduh..

..
 
Comment by khai
2006-11-17 22:28:39

[Comment ID #756 Will Be Quoted Here]

dah dia yang cari pasal.. hanjeng tu mmg sangat suitable la kot.. orang x usik dia, tetiba cari pasal… ermm… :d

takde niat pon nak gado bro, kat dunia sebenarnye ni, x pernah langsung @ tak berani pon nak cakap kasar ngan orang.. kalau kat internet ni ngan si budak maha pandai tu je la.. perangai macam tuuttttt!!!! /:)

yang si pencuri ID ni, x gaduh pon ngan dia.. salah sapa la ye yang x pandai didik masa kecik dulu.. besar2 jadi pencuri…. :”>

p/s : anak sapa la tu yeeee ๐Ÿ˜•

..
 
Comment by emi
2007-02-21 00:18:20

bang ader hack o2jam x??

..
 
Comment by Khai
2007-02-21 02:31:35

[Comment ID #6270 Will Be Quoted Here]

x de la dik oi .. ๐Ÿ˜ฎ

..
 
Comment by myblowie
2010-08-27 23:23:29

Salam, anyway saya pun mengalami perkara yang sama. it was just happened..and i did report to mcmc and report to yahoo and i did reset the password to my alternate email.hope that will be the good things for me.. it is really bad..dah la berebut2 dengan org tu nk log in ym i..i log in dia log in..i log in dia log in..then i did change my password for many times..i xtau tibe2 ari ni i langsung x leh log in.maybe sebab i x isi 2nd time form yg yahoo! send kat i..tension giler..sume student tutorial send kat email tu.memang rasa hangin tol..

Khai replied: Oh gosh!! bersabar lah ya dgn org hati busuk ni.. tiap apa yang jadi ada hikmahnya. Hope kamu dapat balik ID tersebut..

..
 
Comment by Fauzan
2011-08-08 22:59:09

bro khai ni memang baik la emptyspace da maki hamun sme bro x de nk marah2 ๐Ÿ™‚

..
Comment by Khai
2011-08-09 01:38:11

Artikel lama ni. Bila baca balik rasa lawak. hehe..

..
 
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?