Transformers The Movie

208 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Semalam aku gi KLCC ngan Nieza.. Nengok Transformer.. actually tujuan sebenar pergi KLCC nak jumpe my group. Bincang pasal business plan Semester 3. Tapi nak buat camne, sorang je yang dapat datang.. Yang lagi 3 orang tu macam2 alasan dia bagi.. duit takde la.. no times la… gi mam*** le hai.. And tak pasal pasal aku kene buang masa ntuk design logo syarikat, flyers, business card and etc padahal tugas aku Promotion Manager.. Bukan Designer.. dalam groups aku, ade 2 orang Designer.. but diorang boleh takde Photoshop plak nak buat.. Sabar aje la!! So Khai amik keputusan, biar Khai aje la yang jadi designer macam tu.. Biar mereka tu amik tugas as Promotion Manager! Oklah, semalam dari Desa Pandan ke KLCC dalam pukul 11 pagi macam tu.. Pergi naik Feeder Bus Putra.. bila nak bayar je duit tiket, ade RM1.50 je.. Yang lain semua duit RM10 & RM50. Harga tiket ntuk 2 orang RM2.00 .. so nak taknak, terpaksa tunggu lagi bus tu pusing. Nieza mmg dah bengang gile ngan aku.. huhu.. nak buat camne.. Akhirnya next bus pon sampai (i think bus yang sama coz drebarnye botak & gendut macam Mawi). Sampai je Datok Keramat LRT Station, terus amik tiket ke KLCC (RM1.60 x 2 = RM3.20)..

Sampai je KLCC, member aku dah tunggu. Then naik TGV jap pasal aku dah booking 2 tiket Transformer pukul 03:20PM. Fuh! nasiblah dah booking. Kalau tak beratur la sampai ke petang.. Ramai gile manusia durjana kat situh.. harga Tiket RM22 + charge booking RM1. Then my member tu ajak gi lepak mamak. sambil jalan ke kedai Mamak (Depan AvenueK), sempat gak la bincang pasal group Khai tu. Orang lain dah sampai 81 muka surat. Groups kitorang 10 muka pon x sampai.. huhu.. Ada la dalam 1 jam lepak kat kedai mamak tu jap.. Then hantar kawan aku tu ke LRT station balik (dia x biasa ngan KLCC coz jarang datang). Jam dah pon pukul 03:15 petang.. So terus la masuk panggung.

Ini kali ke-2 nengok wayang dalam minggu ni. Haritu nengok Fantastic 4. Ermm.. what can i say, sama la seperti blogers lain, semua cakap cerita ni movie of the year. Tapi aku dah nieza banyak kali la plak terlelap nengok cerita nih. Bukan sebab boring, tapi sebab kitorang penat sangat. Kan kelmarin ade birthday my anak saudara.. Ermm.. cerita yang diarahkan oleh Michael Bay dan Steven Spielberg selaku penerbit eksekutif yang direalitikan dari watak permainan Hasbro ni, ternyata terlekat di hati. Bapak canggih teknik CGI dan grafik diorang buat especiall time nak transform daripada kereta dan lori kepada Robot.. Huh!! terpegenun dan terpana.. Nak cerita sinopsis cerita ni pun tak berapa pandai la.. takut salah fakta plak nanti.. tapi takpe.. Aku cuba la gak!

Sinopsis, Original Soundtrack & info padat mengenail filem ini? click link bawah ni.

Pengarah:
Michael Bay
Steven Spielberg (penerbit eksekutif)

Pelakon:
Shia LaBeouf
Megan Fox
Josh Duhamel
Tyrese Gibson
Jon Voight

Menampilkan Suara:
Peter Cullen sebagai Optimus Prime
Hugo Weaving sebagai Megatron

Cerita ini mengisahkan pasal seorang budak lelaki ni.. nama dia tak ingat la plak! Bapak dia belikan kereta sebagai hadiah dia dapat A dalam exam. Tu pon lepas dia merayu2 ngan cikgu toya dia tu.. Mula-mula dapat B- aje.. hehe.. Then bapak dia bawak la gi kedai kereta. Punya la kedekut nak beli kereta yang harga 4000 dollar aje. Akhirnya terbeli gak kereta Transformer yang buruk gile (tapi akan jadi lawa.. nengok la sendiri). Budak ni pulak cucu kepada seorang pelayar tahun 1980-an dulu yang menemui Megatrons kat kutub utara dan ape menda ntah termasuk kat cermin mata pelayar tu dan telah diwarisi oleh cucunya. so cerita pon bermula bila kereta di curi oleh kereta tersebut sendiri. Then bertukar jadi robot. So bermulalah kisah perang Autobots yang diketuai Optimus Prime VS Decepticons yang diketuai oleh Megatrons.


” yang jahat selalunya mesti kuat skit dari yg baik “

Memang realistik cerita ni sampai takde satu pon yang mampu aku komen tentang keburukan cerita ni. Korang mesti pecah perut nengok watak si Frenzy dari team Deception.. Memang huru hara gile robot seko tu.. tapi hacker tu!! huhuu.. So nak cerita sampai abis nanti, takut spoil korang yang belum nengok tu plak.. So aku nasihatkan, just rajin2kanlah diri menyokong filem luar yang dah menjadi tradisi kat Malaysia ni.. Nak buat camana, susah sangat nak jumpe cerita melayu setanding luar.. So tak boleh la nak paksa-paksa orang pergi.. Budget cerita melayu sikit, hasilnya pon, cukup untuk ko makan mee goreng mamak untuk seminggu aje la..

Transformers Official Website: http://www.transformersmovie.com

Transformers OST – Perform by Linkin Park
[audio:http://scukz.com/streaming/transformers_ost_0.mp3]

Download
Sudey disedut dan dikunyah Kali
by Ahpek for Scukz.Com Founder.

Download Full Album

Clicking Here

Pssttt: Nieza dah balik Perlis pagi tadi. Khai hantar sampai Puduraya.. berpisah untuk 2 minggu sebelum balik campus balik.. Uwaa.. sapa nak temankan aku gi mamak kalau lapar lepas ni..

Malaysian’s Transformers? oh Hell!!

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 9:25 pm 3 July '07 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 208 views
Dalam kategori: Daily Craps | Tweet This!


RSS feed | Trackback URI

19 Comments »

Comment by rokudaime_jr
2007-07-03 21:52:24

Tidak……aku x dpt tgk lagi….Sudah2…..aku jeles ni…Ciss…xpe….akan aku harung gak Jusco Bukit Raja tuh sabtu nih…Argh…x dulik…nak tgk gak…..Tunggu ar….nanti aku update lak citer ni kat blog….Ari tuh baru review….lom tgk lagik….:((:((:((

..
 
Comment by azmie
2007-07-03 22:35:17

aku nak p tgk besok malam kat the mines. tp still tk dpt booking online apsal ntah…nak ikut? 😀

..
 
Comment by pluginbaby
2007-07-03 22:44:22

download je kt torrent… 45min siap

..
 
Comment by Khai
2007-07-03 22:58:04

[Comment ID #10632 Will Be Quoted Here]

waa. the mines.. khai kalau kat Limkokwing, mmg selalu la gi the mines ngk wayang.. takpe.. nanti khai dah balik campus, kita bincang lain ye bro.. huhuhu… :->

[Comment ID #10633 Will Be Quoted Here]

ko ni bebetul lanun malaysia yang berjaya la skarang.. huhuhu.. hehe.. jgn maraa… alaa, ngk wayang baru la feel bro.. bawak awek skali…. :d/

[Comment ID #10631 Will Be Quoted Here]

takpe takpe.. aku tungguuu.. 😡

..
 
Comment by kaSyah
2007-07-04 08:00:51

ala …semua blog cite pasal transformer..membuatkan aku makin nak tgk je..tapi apakan daya kondisi mahu tak sehat..haha

ps-okay bro..dah exchange

..
 
Comment by gurl life
2007-07-04 08:06:21

best kan citer ni…tp nieza ttdo ler time perang2 tu..kes kes, ader sket xpaham le..tp khai dh citer balik.

khai, rajin2 ler g mamak tuh sorang2 ye….hehe

..
 
Comment by ahpekriderzbmx
2007-07-04 09:13:08

cita nieh mmg besh la dari segi CGI dier..Tabik Spring ahpek..Masa part robot2 jahat tuh lompat dari satu kapal terbang ke satu kapal terbang pejuang yang lain..Besh !! :)>-

..
 
Comment by Khai
2007-07-04 09:14:36

[Comment ID #10635 Will Be Quoted Here]

x kan lama sangat tak sihatnye kot bro? huhu.. paling senang, ko cari je dvd.. yg mata satu pon takpee.. kan film luar tu.. huhuhu

[Comment ID #10636 Will Be Quoted Here]

syg, kul 3 pagi tadi khai pergi 7eleven. sedih betul bila lalu jalan jalan nak gi 7e tu.. teringat kenangan kita bersama. Sayang kene kacau tikus la, gurau gurau dgn sayang la.. ermm..Khai betul2 dah rindukan nieza walaupun baru 1 hari nieza takde kat sisi khai.. :-<

..
 
Comment by Khai
2007-07-04 09:18:22

[Comment ID #10640 Will Be Quoted Here]

betul tu.. khai pon respek part tu.. ermm.. bila la nak nengok tanah air sendiri mampu buat macam tu ek.. nak buat kartoon macam doraemon tu pon, ntah ntah lagi 20 tahun.. huuuu… tx for the song!

..
 
Comment by musnazdotnet
2007-07-04 09:40:58

ni yang buat koleksi transformers nih (koleksi action figure) 😡

..
 
Comment by Khai
2007-07-04 13:21:30

[Comment ID #10643 Will Be Quoted Here]

lepas nengok ceritra ni,khai pon dah macam minat nak kumpul dia nye barang.. huhuhu.. gile ar

..
 
Comment by shadowX_19
2007-07-04 17:27:53

hoho.. aku dah tgk dah movie ni ari isnin mlm ari tu.. memang puas hati tgk… tapi kesian jazz(camni kot eja die) kene kepak ngan megatron. tapi megatron berlainan ngan dlm kartun. die jadi jet lak. tapi gile smart effect movie nie..

aku paling suke bumblebie. memang smart dan menarik. lagi2 time die berubah dari kete buruk ke kete lawa. bersinar lagi 2… hahah.. majuk lak die kene kutuk ngan pompuan tu(name die aku lupe)

anyway sape2 yg lum tgk lagi tu sila2 la tgk. kalo tak korg memang rugi sbb citer die memang best.. :)>-:)>-:)>-:)>-

..
 
Comment by kid
2007-07-04 19:17:58

x best…

..
 
Comment by Vile Dante
2007-07-04 21:53:23

LOL….
bila aku ngk transformers teringat aku wk2 kecik2 dlu…
bli mainan transformers..dok men…bila patah teriak….
wakoekoekeo..

adeh…terpaksa download lak…kat perlis xdak wayang..klau ada dh lama laa p..:((

jeles…jeles….

..
 
Comment by Khai
2007-07-05 00:27:11

[Comment ID #10648 Will Be Quoted Here]

betul betul.. sian jazz.. time dia kene tangkap.. alahai…… cam nak nangis pon ada…

[Comment ID #10650 Will Be Quoted Here]

x nengok :-\”

[Comment ID #10651 Will Be Quoted Here]

Kesiannya la plak perlis… miskin sungguh… huhuu.. kutuk pon kampung awek sendiri gak.. ;))

..
 
Comment by shadowX_19
2007-07-05 23:27:02

hoho…. rugi la sape2 yg tgk tu… ;))

..
 
Comment by Khai
2007-07-06 01:42:26

[Comment ID #10661 Will Be Quoted Here]

sapa yang tengok ke, sapa yang x nengok ni acul ;))

..
 
Comment by manchurr
2007-07-07 07:03:30

xbz sgt.. tp xsempat la nak tgk blog2 kengkawan huhu.. nyway, cite ni mmg tahap gaban nyer best.. camner la ko leh tertelap huhu

..
 
Comment by fiffy
2007-07-09 03:03:16

mmg bes giler citer transformers ni…
teringat plak time zmn kecik2 dl…huhuhu…
citer ni overall mmg bes sgt2…lg2 bile time transformer yg laen tu turun kt bumi…pas2 ble plak nyorok2 kt blkg uma bdk 2 mase tggu bdk 2 cari cermin mate atok dier…
tp byk2 transformer 2 fifi minat kt bubblebee gak…

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?