Masjid Kristal yang Dibanggakan

Guys, kalau korang still belum tahu, Khai ada buat sedikit pakej pengiklanan secara kecil-kecilan di blog ini. Data hits dan segalanya ada di page pengiklanan. Pengiklanan hanya serendah RM10/month dan tiada hidden charge. Murah? tahu takpe.. Thanks to Titan sebab awal-awal lagi dah letak iklan kat sini. Tak sempat nak promo. Hehe.


Tadi terbaca kat sebuah blog pasal Masjid Kristal kat Terengganu ni. Patut ke Masjid yang diagung-agungkan ini hanya agung pada nama dan seni binaan’nya. Dah la si Patrick Lim yang design. Bukan Patrick Lim Abdullah ok! Siapa sebenarnya Patrick Lim, sila Google! Apa yang tak betulnya, korang pikir sendiri patut ke masjid yang dibina dengan kos lebh RM27 juta ni hanya dijadikan sebagai hiasan atau lebih kepada konon kehebatan perdana menteri “maha hebat” kita, Pak Lah. Tak boleh solat jumaat siot.. Kalau boleh pun, ramai ke yang sanggup abiskan RM5 untuk tambang bot pergi dan balik ke masjid tu? Baik sedekah je kat Masjid dari kasi tokey bot. Ah, malunya Khai dapat pemimpin yang tak pandai nak suruh Isteri sendiri bertudung ni. *wink

Korang lihat sendiri video di bawah ni. Sampai ada yang terakam lembaga pelik kat kubah masjid tu. Agaknya dah berapa juta jin la yang jadikan masjid perhiasan ni sebagai rumah baru mereka ek?

Rakyat Terengganu, kesian korang dapat pemimpin islam yang bodoh seperti Idris Jusoh. Err, tolong jangan saman saya. Saye orang susah.


Gambar di atas adalah hadiah yang baru Khai terima dari Nieza malam tadi. Semalam Khai dah kasi dia hadiah, harini dia balas balik. Hehe. Eventhough hadiah ni nampak kecil bagi korang, tapi amat besar effectnya bagi Khai. Of coz la kan. Eh lupa nak kasitahu. Kitorang main balas-balas hadiah ni sempana Anniversary kitorang yang pertama. Hadiah besday nanti baru la yang grand-granny. Dah setahun couple rupanya. Macam baru semalam rasanya Nieza ngorat Khai dengan cara suruh update’kan Antivirus AVG dia. Hehe. Macam-macam masalah yang datang dan Alhamdulillah, kekal sampai hari ni. Err, macam tak percaya jugak! Hehe. Sayang dia!

Ini hadiah yang Khai kasi Nieza semalam.

Ditulis pada 6:27 AM 27 March '08 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 899 views | Dalam kategori: Tergempar | Tweet This!

Eat This Google!: , , , ,


RSS feed | Trackback URI

72 Comments »

Comment by Mohd Ismail
2008-03-27 07:24:57

Idris Jusoh bukan lagi pemimpin Terengganu… selamat rakyat.. ha ha.. then, dgr citer jugak, title Dato’ yang istana beri, nak kene tarek balik.. ha ha.. selamat la ko Idris Jusoh

*lembaga pelik kat masjid kristal tu, meragukan sbb mungkin biasan cahaya & lagipun, kamera handphone — frame by frame recording dia mungkin bertindih..wallah’ualam..*

..
Comment by Khai
2008-03-27 07:37:03

tapikan, Pak Lah tetap nak letak Idris Jusoh juga.. tanpa mempudulikan pihak istana dan rakyat.. wtf?

hurm, pasal lembaga tu, khai pon meragui nya… lain kali record le pakai camera best2 skit macam N73 ke (promo hp sendiri le plek:P) .. ini tidak..

..
Comment by titan
2008-04-04 10:53:28

ehm..pasal gamba cam jin tu. aku tak taula. macam2 bleh jadi.

hehe. sama2 pasal iklan tu. Thanks gak design simple banner tu. Aku failed bab2 design jenis yg itu..:D

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by wanwma
2008-03-29 07:39:47

Walaupun MB Terengganu dah tukar, rakyat tetap dalam bahaya, Cuba Try tengok camne perangai sebenar MB Terengganu tu dalm blog aku.

Pasal jelmaan tu mmg benda tu suatu kebetulan kerana gmbar blur. Tp, tempat yg mulia macam masjid tu Allah tak kan biarkan sesuatu imej buruk tergambar padanya tanpa sebab. Kerana masjid rumah Allah! Tempat yg terpelihara kesecuciannya.

..
 
 
Comment by MK
2008-03-27 07:56:22

tanda2 kiamat.. bila manusia berlumba2 membina masjid dan istana, hanya untuk bermegah2..

i’ve heard it somewhere..

..
Comment by Din Beramboi
2008-03-28 02:14:22

Btul tu MK, hadis ni…dah terbukti pun kan. Harapnya Pak Lah cepat insaf..dah nak kiamat ni.

p/s – aku pun kena insaf jgk..

..
Comment by titan
2008-04-04 16:53:55

kiamat kecik tu..petanda awal.

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by gurl lif3
2008-03-27 07:57:07

hepi anniversary syg….i love u so much!!

..
Comment by nurul85
2008-03-27 09:47:05

mesti happy kn jd awek yg di hargai cam nie….kite srupe…..
tapi akak ni truk skit….x la sesetia mane….

..
Comment by alana
2009-03-22 01:27:07

wah..laser :8

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Michizane Akaike
2008-03-27 08:01:32

Hohoho…. tak sangka plak masjid kristal tu ade ‘probs’ camtu. Erm, masalahnya boleh ker org yg bukan islam me’design’kan sesebuah masjid? Hehehe! Muskil2.. coz aku bukan muslim, just nak tau jer..

dah setahun? waaa…. happy anniversary …!
Hohoho~ patutlaa…. pernah terbaca “lamaran maya” ehehkz!!

..
Comment by Khai
2008-03-28 03:21:16

ade sebuah hadith yg khai baca.. tapi khai dah x ingat.. tapi pengertian hadith tu terang-terang tak membenarkan sama sekali orang bukan islam membina sesebuah masjid.. melainkan tiada lagi yang layak dari mereka yang beragama islam..

hurm.. paklah paklah…

..
 
 
Comment by Michizane Akaike
2008-03-27 08:04:35

wuits! .. encik Abodolah amat bodowi tu nak lantak Idris Jusoh coz nak ‘something’ dari Terengganu .. dengar kate ada sumber yg banyak kat Terengganu … wawawawa~ Rasanya zaman PM skg ni mmg mengecewakan.

Hurmm.. tak dapat tengok la video tuw…. tak muncul2.. takde alternatif lain ker nak kasi pengunjung tengok?

..
Comment by Din Beramboi
2008-03-28 02:19:22

Heheh…sebenarnya dia nak melindungi perbuatan terkutuk Idris Jusoh tu semasa pemerintahan dia. Kalau Idris dah x jd MB, tentunya file2 SU negeri akan terbongkar…keh3.

..
 
Comment by Khai
2008-03-28 03:24:36

kepada sesiapa yang x dapat nengok, sila gunakan link di bawah.. thanks

http://www.youtube.com/watch?v=5Rmpx0qk-Ks

wah, best nye nama baru bagi nama PM “maha” hebat kita… hurm, miss u tun M… serious..

..
 
 
Comment by nurul85
2008-03-27 08:51:10

nurul pn x leh nengok ar video tue…..

..
 
Comment by Michizane Akaike
2008-03-27 09:06:35

waaaaa……nak tengok!!!

..
 
Comment by mizz waniey
2008-03-27 09:18:37

hehe.. macam penah ku lihat bantal love pink tuhh..

..
Comment by gurl lif3
2008-03-27 17:34:40

oi mizz waniey…syebok je la. bru tunjuk kt ym da kecoh. haha..nk eh….jgn luper bufday aku. kang aku leh kasi time bufday kau. hahaha

..
 
Comment by Khai
2008-03-31 16:31:25

mesti harga dia 10 hengget je kan.. sampai hati taw kasi hadiah murah cam gitu.. mesti x ikhlas ni!!!

..
 
 
Comment by mizz waniey
2008-03-27 09:19:30

nak adiah jugakkk… !!!

..
 
Comment by nurul85
2008-03-27 09:44:36

tlg la hntr video tu kat emel atau YM pada sesape yg leh tngk….nurpnisa@yahoo.com

..
 
Comment by komenebook
2008-03-27 10:45:52

(salam) buat khai dan komentars.

saya ni, bukan penyokong tegar politik, apatah lagi pandai bab2 agama. saya hanya rakyat Ganu biasa. Ni la pandangan saya.

pertama: Projek masjid kristal tu memang membazir. saya rasa cukup marah pada ex-MB. buat masjid yang tak boleh orang nak solat jumaat. kalo nak buat jambatan tu lain la. ada gak manfaat berpanjagan.

ada jugak geng2 nakal kat kedai kopi kata, pasni, akan wujudlah kat Ganu, pasar payang kristal, jambatan kristal dan sekolah kristal. bila dengar cite tu, nak tergelak pun ade…hohohohoho

kedua: seperti kata MK, memang benar, dalam hadis dah state, salah satu tanda kiamat, orang berlumba2 nak bina masjid, tapi tak ramai yang nak gi masjid (apatah lagi nak buat amal ibadat)

ketiga: menurut citer orang tua2 zaman dulu, memang asal usul pulau tu, tempat “jin bertendang”. tak nak caya, kena caya la jugak. kalo tak, manakan kuar gambar plek2 yang jadi bahan populer kat henpon tu.

berkait tentang gambar lembaga (jin) tu, saya tanya sorang ustat (bebas), ni jawapan dia: “Allah hanya kurniakan kelebihan nak lihat hantu, syaitan dan jin tu pada nabi dan rasul je”.so, sapa2 dakwa dapat lihat benda2 gitu, hati2 kerana ia dah libatkan hal akidah. silap2 akidah kita akan terpesong” – (sekali lagi nak ulang, itu pandandan peribadi dia)

keempat: berkait dengan isu MB Ganu, ni pendirian saya. saya tak nak derhaka pada raja. maaflah,mereka yang berkepentingan je akan sokong ex-MB.ada sebab utama pihak istana tak restu ex-MB. kes DAP nak boikot jap MB Pas kat perak baru2 ni, kecoh-ramai hentam DAP-derhaka sultan. tapi bila jadi hal ni kat Ganu,sama la jugak (derhaka sultan) dah lah gitu, siap pasang banner yang terang2 hina pihak sultan dan istana..begitu jelas dalam RTM baru2 ni. so, pembangkang boleh hantam la jugak geng2 Barisan.

itula serba sedikit pendirian/pandangan saya: maaf buat admin dan komentars kerana komen ni memang panjang.

..
Comment by almasrie
2008-03-27 22:34:21

apa susah2…………..

mintak ajer YDPA a.k.a Sultan Terengganu masuk campur…. klu Pak Lah bley guner YDPA untuk masalah Idris Jusoh, apa lak rakyat x bley……. klu sultan x dpt nk selesaikan, serbu jer masjid tu, gunakan. Itukan hak rakyat, nak bina masjid tu pun guna duit rakyat jgak…………

tegakkan hak kita sebagai pembayar cukai!!!!

..
 
Comment by Din Beramboi
2008-03-28 02:23:08

sokong 100% !!!!

..
 
Comment by Khai
2008-03-28 03:27:45

waalaikumsalam wbht..
panjangnye komen dia.. thanks eh!

setuju dengan semua-semua sekali komen saudara..

..
 
 
Comment by sallikin@nikillas
2008-03-27 11:32:58

hurm… hanya kerana sebiji masjid.. telah menjadi satu isu besar kan.. dulu first2 aku tgk masjid ni kat tv.. ku berasa bangga sebab kita dapat wat masjid seindah camtu.. tapi sayang kan.. korang paham2lah.. nak wat sembahyang jumaat pun x boleh.. esh3.. sayang.. seribu kali sayang..

wah..!! eniverseri berseri seri… setahun dah eh.. kongrets.. sape lamar sape eh setahun lalu..?? perigi carik timba ke..?? huhu.. jgn marah nieza… wink2~~

..
Comment by gurl lif3
2008-03-27 17:32:40

eh aper plak perigi cari timba……..khai ni mmg la. bukan nk ngaku ngade jer ckp nieza ngorat dia. eeeee….ngade betol la dia yg ngoraat nieza

..
Comment by Khai
2008-03-28 03:31:28

elehs.. sape la yang add kita dulu kat YM ek? yang add kita kat myspace n frienster… sape add dulu, mean dia la yg ngurat.. and sapa yang ajak keluar date dulu? angkat tangan.. lalalala..

(Comments wont nest below this level)
Comment by gurl lif3
2008-03-29 19:20:46

elehss….saper ajak awk date, org nk mntak tlg jekkkkk….perasannn

 
 
 
 
Comment by hafifi
2008-03-27 13:23:35

itulah tidak patut berlaku..tujuan utama masjid didirikan bukanlah untuk ditunjuk2 dan dibangga2kan..

..
 
Comment by emet
2008-03-27 16:23:57

Kalau betul la dakwaan masjid ni hanya untuk hiasan saje, memang lagi 5 tahun aku undi BA la jwbnya… Bo*** betul, apa nak dibanggakan sangat, kalau digunakan takpe jugak. Ohom! ๐Ÿ™

Membazir woi…

..
 
Comment by eda
2008-03-27 18:11:16

saya sebagai rakyat Terengganu pon xsetuju ngan pembangunan ni..masjid yang dijadikan tempat perlancongan..bkn tempat ibadah bg umat islam setempat.(terutama rakyat Terengganu)..
saya pon xsokong Idros Jusoh jd Mb terengganu dr dulu lagi..nak2 Umi n My Abah…mmg banti ngan Idris Jusoh ni …sebb dia banyak habiskan wang rakyat untuk kepentingan diri sendiri…

..
Comment by Khai
2008-03-28 03:33:23

ikutkan hati nak saje ku carutkan mereka2 yang jadi wakil rakyat ni.. macam ******** perangai.. pantang ade pangkat sikit, makan duit anak yatim + rakyat lagi.. bodoh gilee ar.. nape la ade manusia macam ni.. x leh ke jadi menteri yang ikhlas dan jujur…

..
 
 
Comment by niegy_luv
2008-03-27 20:41:58

i juz agree wif that..
about masjd kristal t’ganu tuh…
*mmg x ptut….

eeeoooouuu~!~

..
 
Comment by deennasour
2008-03-28 02:31:09

nge~
tak guna lah masjid kalau tak diguna,
ptut le jin bertenggek tak ada manusia kat situ..
wah….couple of the year la~

..
 
Comment by Truckster
2008-03-28 06:40:21

dengar citer Deris Jusoh dan penderhaka2 lain akan ditarik gelaran datuk?? tahniah orang kg aku…..bangga betul dgn deris jusoh ni

..
 
Comment by Raf
2008-03-28 07:55:11

tuan blog,

jaga imej islam sikit ya. x baek ckp org bodoh sebarangan, whatever reason sekalipun unless betul2 menentang islam.

sekadar pendapat dan teguran ๐Ÿ™‚

..
Comment by Awangku Yusli
2008-03-28 09:15:47

Firstly, please note that I’m not trying to be offensive. Just stating my opinion. So, jangan marah ek En. Raf ๐Ÿ™‚

Secondly, this is the more common attitude of Muslims everywhere. They just cannot take criticism, no matter in what form. Granted some of them ARE offensive but why don’t we stop for a while before retaliating and think. If they are not true, then, by all means, respond wisely, with logic and wisdom. If they are true, then it’s definitely time to reflect and see what went wrong.

On Khai’s post on the crystal mosque, I don’t see any reason why he cannot say truthfully and directly his opinion of the whole thing. I support him totally.

..
 
Comment by Khai
2008-03-29 04:24:52

bro Raf,
Bodoh ade macam2 maksud.. and “bodoh” yang khai tuliskan di atas tu ada nampak macam kena mengena dengan “imej islam” ke? bukan ke bodoh itu lebih kepada imej si Idris Jusoh?

Bodoh yang khai tulis juga langsung tidak digambarkan bodoh dari segi mana.. dari segi pelajaran? dari segi perangai? dari segi membaca sifir? mahupun dari segi bodoh/dungu untuk membaca tulis jawi.. itu khai sendiri je la kot yg paham sbb khai yg tulis entri ni..

TAPI, ditekankan di sini, apa yang dimaksudkan saudara Raf dengan “tolong jaga imej islam” … ??

..
 
 
Comment by Michizane Akaike
2008-03-28 08:37:43

muehehehe! .. rupa2nya masjid kristal tu macam muzium … takleh sembahyang …. ingatkan boleh … sia2 jer la … alamak …. takleh tengok youtube la encik khai lim … banyak block ler… kesian gue dengan nurul … wawawaaaaa!

..
Comment by Khai
2008-03-29 04:30:28

alololo.. keciannya dia x dapat nengok ek? hurm, kalau download boleh tak? nak download rename nama file dengan tambah .flv kat belakang.. then open with GOM Player atau player lain yg berkenaan… try k..

http://cache.googlevideo.com/get_video?video_id=5Rmpx0qk-Ks&origin=mia-v60.mia.youtube.com&signature=2B6EE0F310303F6B47F7CD26FEA705AC00192AC8.BD3794A1AB8FBBE2D2E0F1AF301483955D566533&ip=80.67.24.218&ipbits=16&expire=1206757775&key=yt1&sver=2

..
 
 
Comment by gie
2008-03-28 09:55:51

fist..kau kene tag…sekend, cerita ni pernah ditulis di dungun.net …org dungun….hehe…btw, aku no komen sgt….dengar2 cerita,kisah masjid kristal ni timbul masa dekat2 pilihan raya aritu….haha…ade org cakap,taktik politik…pastu,ade yg cakap komputer yg buat….hehe..banyak tul andaian….

..
Comment by Khai
2008-03-29 04:27:28

mereka yang kata superimpose itu nampak sangat x reti beza antara image dan video.. hehehe..

apekajadahnye taktik politik plak kalau boleh terang2 tulis kat akhbar cakap masjid binaan jutaan ringgit tu tidak dapat digunakan rakyat.. x perlu nak buat video hantu2 ni.. kejadah…

kene tag bro? ok ok.. nak usya la ni ๐Ÿ˜›

..
 
 
Comment by gie
2008-03-29 07:45:29

mungkin videoimpose..hehe..bukan grafik ke boleh diimposekan…teknologi…hehehe…pembuatan tu mmg aku tak setuju..betulkan internet kat mesia yg siput ni..hehe…

pst: aku salu tertekan button home ko kalau nak submit komen….dia funky sket dari button hantar ko tu…seb baik pkai flock,back still ade history dia…kalau ie,sesia je kene taip balik…hehe(betulke ie camtu…tah..hehe)

..
 
Comment by zool
2008-03-29 12:09:39

He he he…
Kebanggaan yang tak dapat digunakan…
Aku pun tak tau kenapa pemimpin kita bina banggunan gah…
Masjid bertimbun tapi tiada penghuni.. Wallahualam..

..
 
Comment by loque
2008-03-29 23:53:59

guna ULTRA SURF 8.8 la kalo xleh tgk.
program nie amat bgs. akoo kije kat gomen putrajaya pun leh layan mane2 web. hoho.

yg len akoo xnk komen. sape lah akoo.

..
 
Comment by Rafhz
2008-03-31 17:00:50

mmg membazir buat masjid kat situ.. buat banyak2 tapi xleh nk solat, buat ape… bukan ke bagus tambahkan masjid kat sabah ke kat negeri lain ke… cari la negeri yg kurang masjid… especially sabah… ( bukan x de.. tapi kurang yer… jgn salah faham… hehe)

buat khai:… sempat lagi tayang hadiah kasi kat awek hehe… nak satu bantal pink tu boleh?? hehe…

..
 
Comment by Hamdi
2008-03-31 23:51:30

tak der pape pun yang special pasal masjid tuh… itulah satu satu masjid yang nak masuk kena bayar…

..
 
Comment by zul
2008-04-01 01:58:21

ape la wat masjid juta2 tapi hanye wat pameran…
duit juta2 to kalau didermakn kepada org islam yg memerlukan lg baik…
lg 1 aku x puas hati dengan arkitek dia je…
kenape perlu ambik org bukan islam utk wat tempat ibadat org islam…
dah x de lg ke arkitek islam dalam dunia ni….
dah terjadi cam 2.. sape yg nak tanggungjawab????????…

..
 
Comment by iN
2008-04-02 02:11:38

wah…betul tuh khai.. hr tuh aku ade gak g masjid kristal tuh.. kebetulan masa tuh aku kena g lawatan tok kelas ke empangan kenyir..so sekali la melawat masjid kristal tuh..
aku x tau nk bangga ape kt masjid tuh.. setakat tangkap2 gambar je la.. aku nk masuk..tnye kt pak cik gad.. dia kate x bleh masuk.. aik..masjidkan untuk umum..patutnya bleh je masuk.. aku pun x paham.. dah tuh wat masjid tuh wat pe.. pada aku membazir je wat masjid lawa2 takat nk menunjuk2.. baek wat masjid besar2 walaupun x lawa tapi boleh memuatkan jemaah yang ramai dan sesiapa saja bleh masuk.. kan tuh lebih afdal..

p/s: sebenarnya aku x suke sangat ngan pemerintahan pak lah.. lambat…masa mahathir letak jawatan aku terasa gile kehilangan pemimpin negara yang disanjungi.. (-_-)

..
 
Comment by muhdzahari
2008-04-02 02:43:19

err, dah la tak leh buat semayang jumaat..
nak masuk kene bayar..
ade orang kate lak, tak de simbol bulan & bintang kat kubah.
lecturer aku kate masjid tu patrick lim yg biaya.

..
 
Comment by Khai
2008-04-04 19:56:37

cib*i punye patrick lim!!! f*ck u!! panas gilee dah ni… huhuhu. sabar khai.. sabar..

..
 
Comment by maeng129
2008-04-06 05:06:46

buat mahal2 sampai 27 juta tp x leh solat jumaat..
satu pembaziran!!

..
 
Comment by leen
2008-04-08 16:48:50

salam..setahu sye time turun terengganu bercuti bersama keluarga arituu, nk g masjid kristal tu xsemesti nyer naik bot, jln darat pun ader, laluan kot jalan muzium losong, yg naik bot tu just promosi sungai terengganu n utk tgk lanskap yg cantik jer, maklum lah..’bandar persisir air’ katekan, psl solat jumaat tuu mmg xleh wat sbb xder penduduk yg bermastautin kat sini, tu kan pulau kecik, lg pun sye tgk kat losong tu dah ade masjid utama, tq

..
Comment by Khai
2008-04-19 04:43:01

abis tu ape kejadah dia pegi buat masjid kat situ? sebagai perhiasan? kalau macam tu jangan sebut “bangunan” tu as “masjid” …

oh ye ke,.. ade jalan darat.. khai x pernah ke sana lagi just cari information dari internet je.. thanks ek for da information..

..
 
 
Comment by aemissu
2008-04-18 20:08:29

setuju dgn leen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
yg mengoment d atas sila baca comment leen….huhuhu…

itu adalah jwpn yg plg bagus!

..
 
Comment by Yazid
2008-05-09 14:50:11

x payah nak betulkan org lain kalau sendiri pon tak betol!

..
 
Comment by anti-deris
2008-06-01 20:40:16

masjid kristal tu xdela besar sgt… besar sket je drpd replika masjid lain yg ade kat ctu cam masjidil aqsa… dia xbley gune pon utk smayang jumaat pon sbb dah ade masjid losong.. cantik tu cantik tp sbb utama rakyat xpuas ati krn bazir duit utk bmegah dgn replika masjid2 dan arkitek bukan islam..

harap mb br lg bagus..

..
 
Comment by perigilama
2009-02-03 16:42:50

tak baik ar korang ni main tuduh je
thah thah fitnah ke

..
Comment by Rahsia Jutawan CBC
2009-03-26 01:06:40

bukan fitnah ni….fakta…fakta bukan auta nooo

..
 
 
Comment by Rahsia Jutawan CBC
2009-03-26 01:05:49

menghabiskan duit rakyat…..derih….derih…pah mane mung…senyak mung lening dok…..

..
 
Comment by Faiz
2009-05-26 01:16:02

Fitnah…

Tak perlukan bot untuk kesana… sebenarnya Masjid tu terletak didarat bukan dipulau… Masih tak complete, sbb itu solat Jumaat belum dimulakan… solat 5 waktu juga belum, masih belum complete 100%…

Buat Khai, jangan amik satu sumber sahaja & jangan terlalu beremosi…

Saya sbg anak jati Terengganu, berbangga dgn senibina berkenaan… Lebih baik Masjid daripada ‘bende lain’…

Buat pembangkang… jangan terlalu sedap sangat menfitnah… ingat-ingat la Akhirat, dosa menfitnah lagi dahsyat jika dibandingkan dgn dosa membunuh…

..
 
Comment by zie
2009-11-26 17:26:46

a.ah masjid 2 xbesar pun..tapi kalu masuk xkena byr pun free je…da 8 kali pg untuk shoot wat assgment xder lak msk kena byr..mybe kna byo bila nk tgk replika 2 je tp skadar tgk masjid kristal xkena pun ..nk smyg pun leh sukati je…smyg jumaat bukan xleh kt situ..tp org xpg sal masjid 2 xbesar,jemaahnya ramai…bek buat kt masjid yg lg besar kan..lgpun org ramai bebas semayang kt situ…….jomla berkunjung ke sana n dapt tau sndirik mcamana…jgn pcy ckp org lg….

..
 
Comment by Najib Hassan
2010-02-21 21:54:11

salam bro…maaf kalau saya salah. ada jalan darat untuk pergi ke masjid itu dan ia tidak dikenakan bayaran untuk bersembahyang dimasjid itu. harap bro jelaskan dengan lebih terperinci lagi.

dosa fitnah itu berat bro… :oups:

..
 
Comment by Khai
2010-02-22 06:52:51

Untuk menjawab semua komen-komen yang baru masuk ni di mana mengatakan artikel di atas tu fitnah, sila pastikan dahulu bila artikel ini di publish di sini. Bila tarikhnya? Bukan semalam atau hari ini tapi bilakah?

Dan tentunya, dalam peredaran masa byk yg dah berubah. Harap menjawab persoalan semua. Terima kasih.

..
 
Comment by Paan89
2010-06-02 13:54:15

membazir..

bek Ko g tolong naik taraf skolah2 pondok dkt malaysia ni..

Alahi sayu je skolah pondok aku tngOk.. =(

..
 
Comment by SHANKS
2010-07-30 10:44:31

Korang lihat sendiri video di bawah ni. Sampai ada yang terakam lembaga pelik kat kubah masjid tu. Agaknya dah berapa juta jin la yang jadikan masjid perhiasan ni sebagai rumah baru mereka ek? … kalau nak coment2 tue biar la agak2 laa.. pasal rakaman.. tue… camera handset la bro…. aduih haiii./.. mane ko study ? LIMKOKWING ? patut le…… so byk2 membaca alquran.. itu rumah tuhan.. jgn berkata2 sebarangan…

..
 
Comment by Khai
2010-07-30 13:16:15

Kenapa dgn study Limkokwing, saudara? ingat mak bapak x ajar baca AlQuran ke saudara? Masa study takde subject agama ke?

..
 
Comment by jaerul
2011-04-16 11:49:44

hahaha… Lawak la korang nih,.. Macam budak,… Korang cakap pun,..x guna… Aik?… Asal limkokwing jer tibe2?,.. Pa yg salah ngn study limkokwing? Aku pun nk study situ lh… :8

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post