Gila Wayangkah Diriku?

326 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


2 Minggu lepas, Khai gi Alamanda, Putrajaya untuk shooting video clip. Untuk final assignment bagi last semester ni, Khai pilih lagu dari Sixthsense bertajuk Tak Bisa Memilihmu untuk Khai jadikan video clip. Video clip diorang kat Youtube tak banyak membantu pun. Bak kata Lecturer Khai, sah-sah diorang tak banyak budget nak buat video clip tu. hahaha. So habis shot kat Alamanda, Kitorang gi Genting plak shot kat sana dan sampai Cyberjaya balik dalam pukul 11 malam. Nanti dah siap editing video clip ni nanti, InsyaAllah Khai publish’kan untuk korang semua komen.


So untuk sesiapa yang tak tahu lagi, GSC Alamanda dah dibuka kepada semua. So jom la merasa nengok wayang kat Alamanda plak. Hehehe. Rasanya ni adalah GSC yang paling besar dan cantik yang ada kat Malaysia ni. Agaknya ada yang tertanya, apesal cerita 2 minggu lepas Khai cerita hari ni plak, ini adalah disebabkan ketidak-boleh-belah-an Internet di Limkokwing Hostel ni. Memang siot. Memang Khai akan cuba jugak dapatkan Maxis Broadband nanti.

Evolusi: KL Drift


Ini pulak kisah hari Ahad minggu lepas (6 April). Lepas frust cari rumah/bilik untuk disewa tak jumpa-jumpa, boleh pulak melencong gi IOI Mall nengok KL Drift. Serious, memang tak rancang langsung. So kalau korang still tak nengok lagi sebab terdetik dalam hati tu cerita ni macam taik, sebenarnya korang tu yang taik sebab cerita ni bagi Khai memang awesome! Kalau nak dibezakan dengan Impak Maksima, macam langit dan bumi bezanya. Cerita ni bagi Khai sangat OK (bagi standard cerita negara kita). Lagi-lagi ada satu scene yang memang susah nak lupa time Farid Kamil kene langgar kat Jambatan Cinta tu. Memang real and powerfull!! Kepada yang dah nengok, betul tak? Tahniah kepada Skop Production. Dashat jugak anak Yusof Haslam ni ek? Bapak dia pun tak boleh nak buat cerita macam ni agaknya sebab bapak dia dah tua. Ni kan cerita remaja. Hahaha. Jangan saman saya, saya orang susah ๐Ÿ˜›

Pssttt: Usya tiket wayang tu, apesal la duti hiburan mahal sangat. Sampai RM1.60 sedangkan harga tiket just RM6.40 jerk! Semua nak cukai. Makan KFC pun nak cukai. Cam siak je government ni!!

IMAX Theater


Fuh, kenapalah Khai tak pergi IMAX ni dari dulu lagi. Semalam, Faculty of Multimedia Creativity Limkokwing University buat satu program ramai-ramai gi IMAX, Time Square KL (Level 10). Harga tiket RM11 je tapi kepuasan dia tuhan saja yang tahu. Sampaikan cerita hampir 1 jam Khai rasakan macam 5 minit aje. Tak puas! Nak lagi nak lagi!! Kitorang nengok cerita Hunted Castle. Kalau still tak tahu, IMAX ni adalah wayang terbesar di dunia. Bila korang masuk je, korang akan terpegun dengan screen dia setinggi 3 tingkat bangunan dan sound dia, 5 bintang! Cerita kat IMAX ni semua cerita 3D yang akan membuatkan korang seakan-akan watak dalam cerita tu. Mean macam korang berada dalam cerita tu lah sebab gambar dia akan timbul membuatkan korang rasa nak pegang je apa yang ada kat depan korang. Contoh macam Khai nengok semalam, ada satu hantu yang mengerunkan cucuk camera pakai tombak. So kitorang kat dalam semua jerit sebab rasa macam hantu tu nak cucuk kitorang. Hehehe. Burung terbang pun rasa macam boleh tangkap je. Bila try tangkap, tak dapat pun. hahaha. InsyaAllah, ada masa Khai akan ke sana lagi. Nak nengok cerita T-Rex la plak. Sure rasa macam nak kena makan dengan Dinosour nanti.

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 8:22 am 12 April '08 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 326 views
Dalam kategori: Daily Craps | Tweet This!

Eat This Google!: , , ,


RSS feed | Trackback URI

40 Comments »

Comment by IcedNyior
2008-04-12 13:14:56

laaaaa…u pegi imax juga ke? I dok kat blakang skali. Haha! First group yg masuk dlm projector room.

Btw, utk harga biasa, utk dewasa tiket RM15, kita kena sponser skit la agaknya ๐Ÿ™‚ Kadang2 derang tayang movie biasa kat sana (takyah nak pakai spec besar tu). I tgk Transformers kat sana. FUh best dan semua benda jadi BESAR. ๐Ÿ˜›

p/s: emailkan gambar equiptment kalo u ada? ๐Ÿ˜› Kena buat report ๐Ÿ™

..
Comment by Khai
2008-04-13 03:37:33

hihihi.. dah agak dah.. smalam nampak kelibat2 macam u.. tapi x mo la tegur takut salah orang… ๐Ÿ˜›

kene buat report ek? khai x naik la projector room tu sbb dah gi makan.. malas tunggu.. so x de la gambar kat dalam tu.. sorry ='(

..
 
 
Comment by nikillas
2008-04-12 14:13:03

khai… ke mana ko lama menghilang..?? kena kidnap ka..??
haha.. internet xda rupanya… kesian.. kesian…
wah3.. enjoy sakan nampak… nengok wayang je..
huhuhu.. aku dah lama x tgk wayang…
sebab akhir2 ni citer yg kuar kurang menarik perhatianku..

..
Comment by Khai
2008-04-13 03:38:22

hehehe.. ada tu mmg ade. internet ni yg takde.. hari hari dok cuba masuk blog, tapi x lepas.. hampas..

harini cam best plak internet ni.. so sempat la update..

..
 
 
Comment by mr.eims
2008-04-12 14:19:05

heheh.. imax mmg cembest..
oOo..alamanda dah bukak GSC dia..bgus2..len kali klu jnjln kt putrajaya ngn aweks xde la buring sgt.. :p

btw.. nk gak tgk video ko buat tu..bile nk post?

..
Comment by Khai
2008-04-13 03:40:10

hehehe.. dah siap nanti khai post la bro…

..
 
 
Comment by mahsyar90
2008-04-12 14:32:36

imax?macam bes je..haha
nak g lah nanti..
tp aku xminat cite malay..haha

..
 
Comment by YaNa
2008-04-12 18:36:45

semalam baru tgk cite KL drift kat jitra kedah. boleh la layan cite ni tapi pening sket arrr cameraman banyak gerak2..haha..
part Fasha Sundal tu pesal ntah asyik sebut SIAL je… sebijik cam cite Nastaha..haha…lakonan sume ok arr tp ntahla..xberapa best sebanarnya…tp sebab khai dok puji aku xleh kata pe..

..
Comment by Khai
2008-04-13 03:42:00

ok la tu.. since kalau kita nengok itu standard cerita buatan malaysia.. budak plak tu yg buat..

pasal camera dia tu, khai setuju.. selekeh gila buat move macam tu.. pening kepala.. kalau nengok cd takpe la gak kan…

pasal fasha sandha tu, ntah la… dah pengarah suruh kot.. dia x salah.. cian dia.. hihihi….

errr, ala yana.. kira ok la tu cite tu..

..
 
 
Comment by mr.eims
2008-04-12 20:38:55

lalalalala….
kne mncari torrent kl drift nie..

..
 
Comment by zool
2008-04-12 21:10:17

Gile wayang takpe jangan gila buat wayang kat panggung wayang sudahlah…

..
Comment by azleah
2008-04-12 22:12:35

aku sokong ayat ni hahahahaha

berdosa wei buat “wayang” kat panggung wayang ๐Ÿ˜›

..
 
Comment by Khai
2008-04-13 08:00:55

isk isk.. kecian gile.. dalam panggung pon nak wat projek pee.. haiyaa!!

psstt: sah sah orang yg jaga projector blakang panggung akan st1m dok nengok aksi mereka yg bodo tu…

..
Comment by zool
2008-04-15 16:16:21

TU ler sebab kadang2 malas nak gi wayang tu…

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by azleah
2008-04-12 22:14:16

tu la pasal aku x suka g cinema
tapi kekdg punggung ni gatal gak nak duduk dlm tu
tgk citer international punya je
huhu

..
 
Comment by ecahkoop
2008-04-13 01:25:44

perghh!! review sal IMAX tu mgoda sy utk g tgok muvi dsane!!!
cam besh je..

..
 
Comment by syia
2008-04-13 06:59:37

huwaa.. jelesnye.. dikala byk assignments ni..x dpt nk gi usya tempat2 ni

..
Comment by Khai
2008-04-13 08:02:41

ala keciannya dia.. nanti dah setel, leh la usya tempat2 tu… errr, busy busy pon, projek kita ape cite kak syia oiii?? hehehe..

..
 
 
Comment by n3dmax
2008-04-13 10:41:21

aku tiap2 mggu gi puchong..huhu..jumpe kksih hati ๐Ÿ˜› (die study kt KPI khai,ko msti tau kolej ni kan)..tiap2 mggu jgak aku tgk wyg..tpi x best la seat die..

..
Comment by Khai
2008-04-14 06:31:45

aiseh.. menda KPI tu bro? dah google pon still x dapat nih.. hakhaks.. khai hostel mmg area puchong tapi dah sempadan Cyberjaya.. so tak bape tahu sangat ngan Puchong ni..

tak best ek seat dia? rasa cam sama je.. tapi kalau kat Imax, satu seat leh duduk dua orang.. selesa gilee ar..

..
Comment by n3dmax
2008-04-14 07:41:00

siap google tuh..heheh..KPI – Kolej Putra Intelek…
Imax tuh skli due org prgi RM30 dah tntu lesap..huhuh,tggu nnti byk duit,bru prgi…hahahah..

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2008-04-14 15:25:36

ala bro, awek nye pasal.. kepuasan tu penting.. harharhar…. info lain, Popcorn regular RM5, Air Mineral RM2, Gula2 Kapas RM3 … yg lain x perasan plak sbb tu je yg khai beli aritu bawak masuk….

 
Comment by n3dmax
2008-04-17 05:28:25

huhuhu..yer2,kpuasn tuh pnting!! nnti ko jln2 kt area iOi mall tuh,bg je tau..leh jmpe..aku around c2 jer…aku skrg study kt uitm,Shah Alam je bro..

 
 
 
 
Comment by Uncle G
2008-04-13 14:24:29

ermm nanti kalau aku g kl aku pon nak tengok wayang kat IMAX plak la… ๐Ÿ˜€

cam best jerkh

..
Comment by hanep
2008-04-13 16:17:32

ak pong.. xtest ag ni..

..
 
 
Comment by nUUr
2008-04-13 21:19:07

yeah setuju dgn ko khai,ade ke nk nengok wayang pon kene cukai,hampeh tul

..
 
Comment by muhdzahari
2008-04-13 22:17:05

aku baru 3x masuk panggung. 1st time masuk time transformers. err..kat imax 3tgkat erk? tp rase nye kat tebrau city ade yg besar, tp xpasti lak besar mane..mega screen..

..
Comment by Khai
2008-04-14 06:34:12

tapi kalau IMAX dah meng”class”kan diri mereka sebagai the largerst screen in the world, sah sah la kat tebrau ke kat mana pun, x leh challenge. hehehe….

aiya, baru 3 kali bro? yo!! sokonglah industri cetak rompak tempatan.. like me.. er… hahaha

..
 
 
Comment by MK
2008-04-14 11:24:16

video klip pe tu khai..
video khai nyanyi2 sambil lari2 ke.. hehe

..
Comment by Khai
2008-04-14 15:26:51

wahahah.. siott… nanti la dah siap nengok la.. neway khai x berlakon coz khai kan crew dengan 2 orang lagi (nieza n zul).. kitorang ade model pelakon sendiri.. 3 orang gak.. 2 pompuan satu lelaki.. so nantikan je la k..

..
 
 
Comment by deennasour
2008-04-14 18:15:10

wah KL-DRIFT tu mmg syok giler~
mmg best…beza antar pluto dan bumi dgn impak maksima~
tapi kalau tgk kali kedua atau kali ketiga tak pun kali pertama,,
scene farid kamil kena langgar tu tak logik la khai…
orang kena langgar tak de berderet2 jatuh tergolek atas kete tup tup jatuh kat belakang…. sepatutnya pelanting dah pon…
scene best yg kete kuning accident kena langgar lori..real abes~

anak usuf aslam tu baru diploma tu..kalau dia amik degree mesti terer lagi….[suka tgk scene dia kena tumbok..wakaka]

..
Comment by khai
2008-04-16 04:22:13

hahahaa.. baru diploma ek dia.. dasat ek.. hurm, ala yang kene langgar tu mana la tahu dia lompat kot time kene langgar tu.. sbb tu ar tercampak kat belakang… lol…. ๐Ÿ˜›

hmm, betul la tu.. impak maksima cam cibai.. buat malu limkokwing je kan gi belakon situ.. wahahhaa

..
 
 
Comment by piratz
2008-04-14 18:34:23

um.. ko nak pakai maxis broadband.. kalau dapat hsdpa ok la… kalau tak dapat lembab gak la… lagi2 malam.. waktu peak time..
tapi kalau ko pakai sorang ok kot.. sebab aku share… huhu… ape2 pun janji blog nih tak kosong ngan archives2 lame….

..
Comment by khai
2008-04-16 04:23:34

ko pakai maxis broadband package mana 1 bro? kalau pakai yang 3.6mbps tu ok la kot kan? huhuhuh.. rasa nak kebas yang tu je.. insyaALlah.. tapi tak tahu lagi maxis or celcom… eeerr,, kalau la digi ade ek? hehehe.. mesti power… bersamemuuuuuuuu ๐Ÿ˜›

..
 
 
Comment by azizulhakim
2008-04-15 00:33:02

best blog anda nih…
haaa…tiket tuh tunjuk pkol 7pm..tak maghrib la nihh!!!hehe~

..
 
Comment by musnaz
2008-04-15 07:48:48

aku giler ‘wayang’ jugak. tapi pirate punye…. ada baby maaa, susah mau bawak pegi masuk panggung. buatnya tercreeettt die kang, semerbak satu panggung! ๐Ÿ˜›

..
 
Comment by flameduplicate
2008-04-16 10:23:57

oit..tadi aku tergeledah web nih terjumpe assignment ko khai…http://i273.photobucket.com/albums/jj220/justkhai/happiness.jpg..cam kenal je background tuh??hehehe…scukz nih dah xde ke?ape cerite?

..
 
Comment by titan
2008-04-17 02:46:06

hehe..aku teringin dah nak pegi. tapi nantila. bukan masa terdekat ni..

..
 
Comment by hafifi
2008-04-17 10:29:24

aku pun gila wayang skrg ni..esok nak g tgk jet li and jacky chan..king of kungfu

..
 
Comment by nurul85
2008-04-18 07:38:03

khai….kau thu x psal video minah ragut yang kna pkul ngan org awam tu….cbe kau msukan dlm blog kau nie….mesti ramai yg berminat.kau bt la research psal kes tu plak…mesti ade yg bg fakta bkn2 cam kes hazwan tu,sbb akak dngr pn cite dia dh mcm2 dah.mane btul pn x tau.cbe la bt research…hehehe

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?