Website Utusan Malaysia di Hack!!

Selepas website Perdana Menteri Malaysia di hack [gambar 1 | gambar 2] dan diakhiri dengan alasan oleh admin bodoh website tersebut, Website utusan pula di hack!! Click gambar di bawah untuk snapshot dari browser.


* sila click gambar di atas..

Semasa Khai menulis entri ni, page tersebut masih lagi sama tidak berubah. Mungkin kerana admin mereka juga bodoh sepeti website Pak Lah. Buat habis duit bayar mahal-mahal. Satu-persatu padah yang keluar untuk mereka yang di bawah kerajaan. Nantikan entri akan datang mengenai kes tuduhan ke atas Anuar Ibrahim. Siapakah itu Mohd Saiful Bukhari bin Azlan?!!

Update 06 july: ianya bukan hack/deface, tapi cuma xss.. Jangan maraa. Entri ini untuk SEO blog ini sahaja..

Ditulis pada 8:36 pm 5 July '08 dan pastinya oleh . Siape lagi? | | Dalam kategori: Tergempar | Tweet This!

Eat This Google!: , , ,


RSS feed | Trackback URI

34 Comments »

Comment by emptyspace
2008-07-05 21:28:43

mcm ni hack ke atau phishing attacks? bukan ke itu cume xss cross site scripting sahaje.. takde effect pd server mahupun web.. kalu tak silap ako ler..

..
 
Comment by whiztech
2008-07-05 21:43:26

xss je tu.. inject html code melalui url.. tapi still boleh di exploit kalau inject code2 phising..

..
 
Comment by adam
2008-07-05 22:49:56

iya. tu cuma div overlay camtu. ala, mcm nak makeup myspace cenggitu, letak div overly kat atas tu.. tulis apa yang ‘hacker’ tu nak πŸ™‚

..
 
Comment by Khai
2008-07-06 05:08:14

khai pon tak tahu camne.. coz i’m not hackers.. huhuu… tapi diorang still doing something right..

..
 
Comment by syuxx
2008-07-06 09:53:20

lorhh, simple xss hole only tu.
macam yg dekat web khairy haritu.
haha. aku pun boleh tuka page tu jadi nama aku.
haha

..
Comment by d|n
2009-09-05 02:12:04

bile nk wat tutorial lak..hehe πŸ™‚

..
 
 
Comment by alieN_005
2008-07-06 13:25:11

xss…

..
 
Comment by Khai
2008-07-06 13:45:12
..
 
Comment by Faiz
2008-07-06 17:11:36

la khai….malunya…takkan xss dengan deface ko x leh bezakan??? aku bukan nak ktuk cuma nak perbetulkan keadaan…tukar blik topic la….ko mmg hebat design tp jgn malukan dri sndri dengan topik2 mcm nie….

..
Comment by Khai
2008-07-06 19:05:00

ape nak dimalukan… at least leh bagi hit ntuk blog ni.. hahaha..

* entri ni ade udang di sebalik batu

..
 
 
Comment by ubey
2008-07-06 18:02:16

macam kes web malaysia-today la dlu. kene hack sampai front page jd poster filem. haha

..
 
Comment by aloP
2008-07-06 21:00:32
..
 
Comment by azleah
2008-07-06 21:03:38

boleh gak cuci mata tgk web dia haha

..
 
Comment by HaRiZ
2008-07-07 01:25:13

Hole kecik je tu…Tp ok la untuk suka2 “bermain2” orang kate….Biasenye kalau kene hack, Frontpage/sub-page dah kene deface (samada guna c99shell/RFI scanner/etc)….Macam rasasayang.com.my dulu kene deface dengan indon melalui Bug pada module downloading….aku pon x tahu sgt pasal hack & security ni…Tp ada la ambik tau jugak pasal security untuk elakkan kene hack….

..
 
Comment by deennasour
2008-07-08 03:09:32

statement kat surah khabar berat sebelah…hambik la!!

..
 
Comment by Suhz
2008-07-08 09:45:58

Haha, ko ni buat lawak la khai..

..
 
Comment by bd fabregas
2008-07-09 01:57:59

pakar2 komputer kt malaysia ni mmg suka hang-menghack.. Latest, veoh.com dh block visitor drpd malaysia & aku rasa psl kes hack la kot..

..
Comment by Khai
2008-07-11 09:19:57

itu la dia.. kalo dah hebat sangat, hack la web bush ke.. ni tidak.. web kegunaan ramai jugak dia try test… hehehe..

..
 
 
Comment by antikuman
2008-07-11 02:26:25

heh~ korg ckp (hole kecik)²,korg dpt ke nak cri hole tu? korg pon bkn pasan pon hole² yg ade kat sesuatu site…

..
 
Comment by atoiaziz
2008-07-11 16:44:54

yup
kengkadang xprasan pon hole kecik2 tu
apetah lg kalu dah kena tipu dgn yg biasa
papepon, jgn membosankan diri

..
 
Comment by titan
2008-07-18 06:12:31

haha..mesti diorang bosan tu..

..
 
Comment by melayubuntu
2008-07-20 13:26:43

apsal windows ko mcm mac?
haha…

..
Comment by Khai
2008-07-21 10:42:12

windows sape? kalau screenshort browser kat atas tu, tu bukan khai punyee… tapi member scukz forums..

..
 
 
Comment by Sharol
2008-08-10 19:36:45

sebab itu la kita perlu kan antivirus berserta dgn anti-spyware dlm website…..

..
Comment by justnuar
2010-04-09 03:02:34

biar pun pasang antivirus ke,anti spyware & malware sekalipun, ade masa itu semua tak jadi masalah kpd para hacker.mybe dia anggap mnde tu masalah celah kuku diorang jer ,small oF the pieces… πŸ˜›

..
 
 
Comment by hero
2009-04-25 21:43:03

banyakler ko nak ada antispyware dan antivirus dalam website nak ngelak kena hack..huhu..kena filter ler bro coding tuh…. :-[)

..
Comment by Khai
2009-04-25 23:57:58

hehe.. dia keliru tu bro…

sharol, kalau dalam pc boleh la pasang antivirus, antispyware or ape ape ye.. dalam website, camne nak pasang menda tu.. anti-spam boleh la.. hahaha!!! πŸ™‚

..
 
 
Comment by metro
2009-07-27 23:56:15

pehal gune tiny url? takut hotlinking ke dgn site utusan?

..
 
Comment by santi asmarandi
2009-09-30 13:33:21

mostly learn security system your web. every web have bug, it is can infilterate by hack…. long live education

..
 
Comment by wan sandx
2011-05-24 01:19:44

pergh macam2 la skrg khai, bnyk dah jadi mangsa hacker ni….pasni sandx x tau sape lak yang jadi mangsa kena hack…..

..
 
Comment by shahjiehan
2011-06-16 20:08:33

harun!!! tertipu la tipahhh!! hahaha =(

..
 
Comment by arip
2011-06-18 10:20:23

ala… disable javascript je dpt la tgok web hehehe πŸ™‚

..
 
Comment by BinariesCoders
2011-10-15 22:06:08

haha. xss tu part of hacking la weii.. xss ble inject pke javascript trus dlm sistem web and ble dlink pke website lain utk redirect main/index page. ckp jgn sbrg klo xtau. p blajar programming dlu ~ haha.

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post