Cara Mudah Untuk Hack Akaun Streamyx

97 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Huhu.. Thanks kepada mereka yang PM khai suruh update blog ni. Well, bukan senang nak update dengan perkara yang ‘something’ right? kalau Khai cerita pasal diri Khai je, sure korang pun bosan ko since Khai bukanlah artis betul tak? Hurm, macam biasalah hari-hari busy. Ada je ini nak buat, itu nak buat, dan macam-macam lagi benda baru yang Khai perlu belajar.

Semalam, Khai memecah masuk akaun Streamyx orang lain. Sengaja mahu mencuba. Bukannya Khai takde akaun sendiri kan. Tapi ini mungkin pengajaran kepada mereka yang tidak peka dengan alam sekeliling. Well, boleh dikatakan, 80% dari mereka yang apply Streamyx, masih menggunakan default password iaitu “tmnet123“. Betul tak? Dengan memandang acuh tidak acuh dengan perkara seperti ini.


Di atas ni adalah kelajuan internet yang Khai gunakan sekarang.


Atas ni pula kelajuan internet yang digunakan sebuah masjid di Taman Desa.


Dan ini pula kelajuan satu lagi akaun Streamyx yang dihack. Dengan kelajuan sebegini, rugi kan masuk internet bayar mahal-mahal then orang lain pakai seronok je.

Bagaimana ingin menukar Password Streamyx Anda?

Risau akaun Streamyx korang dicuri dan diguna pakai? Segera tukar password internet korang. Sila pandang berat perkara ni. Pergi ke TM Bill dan tukar password korang di sana. Segera! Untuk username kat situ, tak perlu letakkan @streamyx di belakang yer.

Pssttt: Untuk sesiapa yang tak boleh login akaun lagi tu, boleh la menghubungi Streamyx Customer Service untuk menukar password korang semula. Juga boleh suruh Khai tolong. Jangan marah jika anda terkena, kerana ini bertujuan memberi pengajaran agar tidak berlaku lagi di masa hadapan. Kalau orang lain yang tahu, lagi teruk korang kalau dia apply ini dan itu sampai la bil melambak bulan depan. Haa?!! Sape nak jawab?

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 4:37 pm 5 November '08 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 97 views
Dalam kategori: Lain-lain | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

124 Comments »

Comment by hafreze
2008-11-05 16:40:42

aku tau sape yg terkene itu..haha

[Reply]

Khai Reply:

Haha.. nasib ko tak online je smalam bro…. 😛

[Reply]

buntu dah hehehe Reply:

bro khai tolong simpati kt sy nie
hack xle le
tolong lau de akaun 2mb,1mb or 512 pon ok la
nk download lembab sgt plizzzzzzzzz ye
anta kt email sdendiar@yahoo.com
tolong ye bro khai jasa mu d hargai 🙂

[Reply]

din Reply:

kalau korng pakai akaun orng len, sistem akan log korng nye ANI ngan IP, owner buat report jadi ar abuse case.

..
Comment by Khai
2008-11-05 19:50:31

Haha.. nasib ko tak online je smalam bro…. 😛

[Reply]

..
Comment by buntu dah hehehe
2009-06-25 09:49:34

bro khai tolong simpati kt sy nie
hack xle le
tolong lau de akaun 2mb,1mb or 512 pon ok la
nk download lembab sgt plizzzzzzzzz ye
anta kt email sdendiar@yahoo.com
tolong ye bro khai jasa mu d hargai 🙂

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by din
2009-09-29 13:17:24

kalau korng pakai akaun orng len, sistem akan log korng nye ANI ngan IP, owner buat report jadi ar abuse case.

[Reply]

 
 
 
 
Comment by menteil
2008-11-05 17:35:37

haha… aku dah bertukar ke celcom bodben…

silalah ajar hack yang itu pulak… hehe…
sebab boleh tahan siput jugak.. adui..

[Reply]

..
 
Comment by ihsan
2008-11-05 18:34:30

huhuhu…aku dah tukar…sblom ni mmg pswrd yg itu.

[Reply]

..
 
Comment by ihsan
2008-11-05 18:34:53

huhuhu…aku dah tukar..

[Reply]

..
 
Comment by dmch_scukz
2008-11-05 19:07:44

akuhnye x yah connect internet…
onjerk pc terus bly masok internet.. account stremyx wosak kowt…
bulan2 kne gak bayar….

[Reply]

..
 
Comment by Aby RAd
2008-11-05 19:28:47

nasib baik pword yg diberi xsama 😛

[Reply]

..
 
Comment by Azizwanâ„¢
2008-11-05 20:26:12

Mesti wanbotak pernah try nak buka akaun streamyx aku ni. huhu.. nasib baik dr awal lg pkcik installer itu minta aku sendiri yg bubuh pswd. ahakz!

aku cuba try test buka akaun masjid@streamyx itu tp tdk berjaya. hehehe..

[Reply]

Khai Reply:

Sebab, dalam satu masa, 1 user je dibenarkan online (streamyx).. so samada orang masjid tu tengah pakai atau ada orang lain yg dah baca entri ni try, sbb tu x boleh…

[Reply]

Azizwanâ„¢ Reply:

owh.. patut pun. ahakz!

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-11-06 05:01:05

Sebab, dalam satu masa, 1 user je dibenarkan online (streamyx).. so samada orang masjid tu tengah pakai atau ada orang lain yg dah baca entri ni try, sbb tu x boleh…

[Reply]

..
Comment by Azizwanâ„¢
2008-11-07 01:22:57

owh.. patut pun. ahakz!

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Rjuna
2008-11-06 01:00:57

boleh ke bro? bukan dia dah daftar sekali dengan line ke, patut takleh dah,

nanti aku cuba try test, camni org yg tak daftar streamyx pon leh guna akaun kita, mana leh biarkan hehe

[Reply]

Khai Reply:

Betul bro.. even dah daftar ngan line, tapi still leh masuk je username n password sapa2… kalau pakai line orang yang amek package 1MB or 4MB ke, mmg nasib badan la tu.. heheheh..

Sebab khai dah try banyak akaun semalam…

[Reply]

dot dot dot Reply:

abeh tu, psswd boley laaa try2 tmnet 123 , tp user name nyer????

tp skang pn aku pakai lineorg gaks.. ahaks! hack WEP psswd…. tak pyh line2 tpon.. :p

tp kalu nak gak tahu yg korang buat neh..

[Reply]

Shah Reply:

Aku pon nak tau gak.hehe…
Eh bro, camner ek ko hack WE password? Nak belajar bole?
hehehe… :p

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-11-06 05:02:20

Betul bro.. even dah daftar ngan line, tapi still leh masuk je username n password sapa2… kalau pakai line orang yang amek package 1MB or 4MB ke, mmg nasib badan la tu.. heheheh..

Sebab khai dah try banyak akaun semalam…

[Reply]

..
 
Comment by dot dot dot
2009-07-22 23:43:21

abeh tu, psswd boley laaa try2 tmnet 123 , tp user name nyer????

tp skang pn aku pakai lineorg gaks.. ahaks! hack WEP psswd…. tak pyh line2 tpon.. :p

tp kalu nak gak tahu yg korang buat neh..

[Reply]

..
Comment by Shah
2009-09-01 09:21:08

Aku pon nak tau gak.hehe…
Eh bro, camner ek ko hack WE password? Nak belajar bole?
hehehe… :p

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by xtreme_paranoid
2008-11-06 08:03:35

aku antara org yg pernah pki akaun org laen.
tapi kini da insaf kot?
huhuhu~

[Reply]

Khai Reply:

Ape kot kot bro? hahahah

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-11-06 08:59:39

Ape kot kot bro? hahahah

[Reply]

..
 
 
Comment by paklang
2008-11-06 15:07:52

x haram ke khai?

[Reply]

Khai Reply:

Uisk.. ape menda pon dalam dunia ni, kalau dah namanya bukan hak kita, mmg la haram..

dan entri ni ada bukan untuk ajar orang untuk mencuri, tapi untuk menyedarkan mereka2 yang membaca entri ini supaya tidak menjadi mangsa..

Kalau khai seorang pencuri, khai takkan dedahkan entri macam ni.. hehehe

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-11-06 15:12:07

Uisk.. ape menda pon dalam dunia ni, kalau dah namanya bukan hak kita, mmg la haram..

dan entri ni ada bukan untuk ajar orang untuk mencuri, tapi untuk menyedarkan mereka2 yang membaca entri ini supaya tidak menjadi mangsa..

Kalau khai seorang pencuri, khai takkan dedahkan entri macam ni.. hehehe

[Reply]

..
 
 
Comment by amirull
2008-11-06 15:59:08

nasib baik internet aku tak guna password tuh..

[Reply]

..
 
Comment by spike_nuox
2008-11-06 17:25:48

alamak khai..apsal ko kluakan entri nie? Hehehe…
bole kantoi aku camni…

[Reply]

Khai Reply:

pe lagi.. gi tukar password… hahaha

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-11-06 17:35:22

pe lagi.. gi tukar password… hahaha

[Reply]

..
 
 
Comment by azleah
2008-11-06 18:29:45

ni budi baik tm la ni… hehe.. depa kan dah kaya raya.

[Reply]

..
 
Comment by titan
2008-11-06 21:17:15

hehe. benda ni aku dah tau lama. so, hati-hatila ek..

[Reply]

..
 
Comment by Pink Shiba_Sakura, IIDA SMILES
2008-11-07 11:09:09

Agak nye pakai celcom….leceh la…dynamic ip cane nak tukar? ramai yg ada ip yg sama neh…dah tuh sepatutnye 3G laju neh tidak lembab mengalahkan kura2…….

Nak laju buat kat opis la ape2 curi2 time nampak nyeee….

Harap Khai leh jelas lebih lanjut sebab akak neh buta IT…itupun kalau boleh…nak tanya celcom pernah dorang gelakkan..tak hape2 tah….

[Reply]

..
 
Comment by Dinzz
2008-11-07 16:29:11

tggu je project terbaru TM kuar.
HSBB… speed internet dari 10Mbps sampai 1Gbps siap..
skang tgah dalam proses.
insyallah tahun depan area lembah kelang akan dapat merasa speed yg gile2 ni..

[Reply]

..
 
Comment by b0ngek
2008-11-09 19:13:19

hehehe… mmg betoi pon akaun streamyx mmg senang kena hack coz aku penah cube.. hehehe

tukar le password mcm mane pon still leh gak..

[Reply]

..
 
Comment by tuannippon
2008-11-10 18:17:36

JK suda pndai hack.. boleh buat new thread kat hmsecurity.. 🙂

[Reply]

Khai Reply:

oh my fan.. hahaha

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-11-11 22:41:22

oh my fan.. hahaha

[Reply]

..
 
 
Comment by Aiko
2008-11-11 22:00:10

“Streamyx bukanlah seperti dial up. Streamyx boleh diakses di mana-mana sahaja asalkan tempat tu ada line telephone dan modem. Asalkan ada username dan password, online la korang nanti.”

Bro, aku nak betulkan sikit yg ni silap. Bukan semua line telefon leh connect streamyx. Dial up yes, mana line telefon umah leh connect tp streamyx tak sama.

Sebab..

No telefon streamyx dah diconfigure kat port tuk membolehkan line tu tuk terima data transmitn. dan bukan hanya voice je. Sebab tu kalau no tu dah daftar stremyx kita leh online while cakap kat telefon. Nama pn ADSL..

Kalau umah kita takde streamyx, line telefon takde dafta kat streamyx guna akuan masjid ke, gereja ke.. kuil ke.. jgn harap leh online unless terconfigure oleh technician kat exchange.

p/s: khai better avoid criminal yg kita nampak remeh tp leh beri kesan besar kat idup kita. Satu nasihat aku, dont mess dgn telekom&tm net. Ko publishn akaun org, tak baik tuk ko and org lain.Aku ikhlas ni.

peace…

[Reply]

..
 
Comment by Aiko
2008-11-11 22:08:18

Ops lupa nak tambah, kita share la ilmu sama2.

Korang yg guna line org lain (streamyx or Dial up) kalau owner tu bengap.. bila dia tak leh connect dia telepon call center and customer service tu akan delete session line stremayx/dial up dan owner dia akan leh guna balik.

Tp kalau owner dia wat offical complain.. korang yg guna siap.

Sebab..

kalau dial up, mana2 nombor yg guna akaun tu akan kuar ikut time kita guna…

Streamyx pula akan kuar no ***** yg refer kpd line umah pengguna tu.

Jgn pikir enjoy sgt.. ti merana diri..

ni nasihat aku..

[Reply]

Khai Reply:

I see.. thanks bro atas penjelasan tu.. aku dah edit apa yg patut…..

[Reply]

Adm!n Reply:

Bro,aku nak tanya nih,tak berapa faham since ko dah edit ni kot..

klo kita ade streamyx,then kita x tukar default password,klo org len dpt tau username kita n guna default password tuh,kira dia dah share line dgn kita ke? tu ke yg wat streamyx kita jadi lembab?

just nak conformation jer..kt msia ni security mmg byk kurang..mmg byk nak pakai bdk2 security@ ethical hack3r,so,security flaw dpt ddetect n drepair..

bro Aiko,thanks for the info,ko nih cam org tm jer,ahaks!
btw,nak tanya,klo kita surf pakai account org,tp kita tukar IP n MAC address, camner tuh? just for knowledge jelah..FYI,aku ni webmaster,just nak trace visitor IP n “menyamar” jd mat saleh yg jump website aku,so,bleh confirmkan site kita xde masalah klo nak login dari luar negara,so,sedikit sebanyak,kenalah belajar dgn korang yg dah power neh..

k,kongsi2 lah ilmu yg bermanfaat supaya berkat..

[Reply]

Khai Reply:

mak ai.. soalan ko ni, baik tanye si aiko tu.. dia lebih kool dgn menda2 ni semua…

Adm!n Reply:

yelah2..btw,nice blog!

Adm!n Reply:

bro Aiko,thanks for the info,ko nih cam org tm jer,ahaks!
btw,nak tanya,klo kita surf pakai account org,tp kita tukar IP n MAC address, camner tuh? just for knowledge jelah..FYI,aku ni webmaster,just nak trace visitor IP n “menyamar” jd mat saleh yg jump website aku,so,bleh confirmkan site kita xde masalah klo nak login dari luar negara,so,sedikit sebanyak,kenalah belajar dgn ko yg dah power nih..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-11-11 22:42:04

I see.. thanks bro atas penjelasan tu.. aku dah edit apa yg patut…..

[Reply]

..
Comment by Adm!n
2008-11-13 07:56:58

Bro,aku nak tanya nih,tak berapa faham since ko dah edit ni kot..

klo kita ade streamyx,then kita x tukar default password,klo org len dpt tau username kita n guna default password tuh,kira dia dah share line dgn kita ke? tu ke yg wat streamyx kita jadi lembab?

just nak conformation jer..kt msia ni security mmg byk kurang..mmg byk nak pakai bdk2 security@ ethical hack3r,so,security flaw dpt ddetect n drepair..

bro Aiko,thanks for the info,ko nih cam org tm jer,ahaks!
btw,nak tanya,klo kita surf pakai account org,tp kita tukar IP n MAC address, camner tuh? just for knowledge jelah..FYI,aku ni webmaster,just nak trace visitor IP n “menyamar” jd mat saleh yg jump website aku,so,bleh confirmkan site kita xde masalah klo nak login dari luar negara,so,sedikit sebanyak,kenalah belajar dgn korang yg dah power neh..

k,kongsi2 lah ilmu yg bermanfaat supaya berkat..

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2008-11-13 08:40:02

mak ai.. soalan ko ni, baik tanye si aiko tu.. dia lebih kool dgn menda2 ni semua…

[Reply]

 
Comment by Adm!n
2008-11-13 08:54:02

yelah2..btw,nice blog!

[Reply]

 
 
 
Comment by Adm!n
2008-11-13 08:56:04

bro Aiko,thanks for the info,ko nih cam org tm jer,ahaks!
btw,nak tanya,klo kita surf pakai account org,tp kita tukar IP n MAC address, camner tuh? just for knowledge jelah..FYI,aku ni webmaster,just nak trace visitor IP n “menyamar” jd mat saleh yg jump website aku,so,bleh confirmkan site kita xde masalah klo nak login dari luar negara,so,sedikit sebanyak,kenalah belajar dgn ko yg dah power nih..

[Reply]

..
 
 
Comment by zul
2008-11-29 07:56:18

khai sape gambar perempuan kat sebelah ni?kat ko nyer web page background ni?awek baru ker?

[Reply]

Khai Reply:

tu nieza.. bukan awek baru.. malas plak nak edit BG blog ni.. nanti2 la edit.. letak awek baru nye gambar plak… ahaks!

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-11-30 00:22:53

tu nieza.. bukan awek baru.. malas plak nak edit BG blog ni.. nanti2 la edit.. letak awek baru nye gambar plak… ahaks!

[Reply]

..
 
 
Comment by reer
2008-12-02 03:49:25

masalah utama kena hack account streamyx bukan password streamyx!, tapi password modem!

[Reply]

Khai Reply:

really? camana tu? jelaskan la skit..

[Reply]

shafuan Reply:

yup,mmg masalah modem…dalam modem tu tersimpan segala maklumat streamyx kite…x kisah la klo tukar id ngan pass,klo modem kite kene hack,mmg kantoi gak maklumat tu…aku dah hack banyak modem streamyx,mmg longgar btul keselamatan streamyx ni…..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-12-02 04:54:31

really? camana tu? jelaskan la skit..

[Reply]

..
Comment by shafuan
2008-12-16 16:29:10

yup,mmg masalah modem…dalam modem tu tersimpan segala maklumat streamyx kite…x kisah la klo tukar id ngan pass,klo modem kite kene hack,mmg kantoi gak maklumat tu…aku dah hack banyak modem streamyx,mmg longgar btul keselamatan streamyx ni…..

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Azizwanâ„¢
2008-12-05 09:30:07

khai.. aku nak tanya samada benda ni betul atau tak?

misalnya kita minta installer streamyx setting kita nye streamyx utk auto connect kmudian slps 6 bln misalnya kita tukar password.. adakah ianya memberi gangguan pd connection streamyx kita?

ko setting streamyx kau utk auto connect atau kena letak pswd utk start connection? kalau auto connect, cuba try tukar pswd and than tgk apa akan jd. huhu..

aku rasa, saranan utk tukar pswd ni tdk sesuai utk mereka yg setting auto connection sbb ianya boleh menyebabkan streamyx tak boleh connect.. seriously 😉

[Reply]

Khai Reply:

auto connection mean bila on pc je terus masuk internet ye? Hurm, khai punye kira bukan auto la ni sbb tiap kali nak masuk kene double click stremyx dulu, baru dia login..

menurut perbualan kita kat YM tadi, bila pc lain cucuk cable pon, still leh online tanpa mintak login.. so rasanya boleh je tukar password.. then tukar je setting kat modem tu balik…

bukak firefox.. dan hit http://192.168.0.1/ ..
username: tmadmin
pass: tmadmin

then setting password baru tadi kat situ..

apa pun, hubungi pihak tm ntuk kepastian dan manual…

[Reply]

buntu dah hehehe Reply:

bro ley bg ym???

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-12-05 09:39:21

auto connection mean bila on pc je terus masuk internet ye? Hurm, khai punye kira bukan auto la ni sbb tiap kali nak masuk kene double click stremyx dulu, baru dia login..

menurut perbualan kita kat YM tadi, bila pc lain cucuk cable pon, still leh online tanpa mintak login.. so rasanya boleh je tukar password.. then tukar je setting kat modem tu balik…

bukak firefox.. dan hit http://192.168.0.1/ ..
username: tmadmin
pass: tmadmin

then setting password baru tadi kat situ..

apa pun, hubungi pihak tm ntuk kepastian dan manual…

[Reply]

..
Comment by buntu dah hehehe
2009-06-25 09:52:26

bro ley bg ym???

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by zack
2008-12-10 04:24:30

ada sapa leh ajar aku nak hack streamyx x…

just 4 knowledge

[Reply]

shafuan Reply:

ko nk taw ke?
mmg utk knowledge supaya kita x jadi mangsa…

[Reply]

..
Comment by shafuan
2008-12-16 16:36:19

ko nk taw ke?
mmg utk knowledge supaya kita x jadi mangsa…

[Reply]

..
 
 
Comment by kero
2008-12-10 22:52:35

alo khai..aku nak account stimix yang laju tuh..
yg 3rd tu..
hoho..best tu..

[Reply]

..
 
Comment by amrs
2008-12-11 15:46:46

Wow!! Khai dah jadi Hacker .. 🙂

[Reply]

..
 
Comment by shafuan
2008-12-16 16:31:13

klo korang nk gne account org,jgn la tukar pass die…kena la bertimbangrasa kan…haha..aku ade gak wat mende2 ni,tp wat saje2 je sbb komp aku pon mmg pakai streamyx…tp kadang2 gne gak..hehe

[Reply]

..
 
Comment by Akirul
2008-12-23 17:46:25

tlong gitau aku sama

camna nak hack

streamyx aku slow munkin org hack kut

camna nak prevent ngan nak hack

Please

[Reply]

..
 
Comment by zul
2008-12-23 19:09:12

ok, tolong ajar i hack nak hack please.I dah guna advanced port scanner tapi tak dapat juga apa-apa account. I try hentam tiba-tiba dapat satu tapi lembap sangat. please help me guys

[Reply]

akirul Reply:

camna nak gune n dwonload advanced port scanner

[Reply]

..
Comment by akirul
2008-12-23 20:07:28

camna nak gune n dwonload advanced port scanner

[Reply]

..
 
 
Comment by emm
2009-01-29 15:38:23

tak takut ke u kena track down? sebabnya (mungkin) u guna talian telefon asal u dan u login guna akaun tmnet orang lain dimana setiap akaun yang diakses akan direkodkan siapa penggunanya(talian telefon). so jika pemilik asal dah BLUR.. dia gi tmnet buat tracking dan jumpa u penggunanya (diakses dari talian telefon u) emmm…. :oups:

[Reply]

..
 
Comment by Awase Kaiba
2009-02-02 22:48:29

wowowowowo

susah hack niee

aku kena amaran dari TM

cilakok dia track dari no pon rumah

nasib amawan jew

Fuhhhh B,enti laaaaa Wat keja nieeeeee

Kantoi susah

PEACE NO WAR :choler:

[Reply]

..
 
Comment by Mat KoooL
2009-02-04 15:55:56

ehem.. aku pun memang tgh wat bende2 ni… da lame aku x gune account aku (package 512kb)… sebab nye.. x laju.. da la aku ni kuat download..

rase insaf tu mmg ade… tp… dah slow.. nak wat camane…

stiap minggu aku tuka la akaun gune org laen nyer lak..

1mb pon cukup..

ade gak dapat 4mb nye account.. tp fon umah aku ni dia dah cap cukup2 utk 1mb..

yg penting jangan stakat tuka password streamyx je… jgn lupa tuka pass modem/router skali.. sebab dari situ lah bleh dapat account streamyx nye password (ada la cara nak tengok balik password yang hidden tu)..

mengelakkan daripada kantoi.. stiap minggu aku tuka akaun.. hu hu hu.. takut jugak kalau customer wat official complain ni.. dah banyak kali dah streamyx call (no hempon aku), time tu cuak gila masa dia kata dari TM.. sebab aku ingat aku dah kantoi.. last last dia call offer aku package combo dan smua smua tu.. (fuhh. tarik nafas lega aku).. tapi pk2 balik… watpe nak gune combo kan? bayar package 512kb bleh guna 1mb nye account.. tak ke best??

dan (tapi jugak) sampai bile aku nak wat camni kan.. x lame pon aku akan kantoi gak… (harap2 jgn ler) ehehhee..

p/s: bende x elok x patut di ajar… itu sndiri punye ilham datang … bende yang elok boleh lah diajar..

apa bende elok nye?? haa.. tuka laa kedua-dua password modem dan jugak password streamyx tu.. gi tuka sebagaimana yang diajar di atas.. bye bye… 8)

[Reply]

buntu dah hehehe Reply:

bro lau de akaun lebih2 2 bg la ye
kt kengkawan
sy wat x le le
tolong la ye bg 1mb or 512 pon ok la ye
plizzzzzzzzzzzzzz
anta kt email sdendiar@yahoo.com

[Reply]

..
Comment by buntu dah hehehe
2009-06-25 09:51:28

bro lau de akaun lebih2 2 bg la ye
kt kengkawan
sy wat x le le
tolong la ye bg 1mb or 512 pon ok la ye
plizzzzzzzzzzzzzz
anta kt email sdendiar@yahoo.com

[Reply]

..
 
 
Comment by Anonymous
2009-03-06 23:22:19

khai camne nak setting kat modem?

[Reply]

..
 
Comment by ong
2009-04-05 15:13:03

hey khai bagi tau lah account 4mb itu

[Reply]

..
 
Comment by angel
2009-04-11 18:29:58

can u please tell me how to hack~
because my streamyx is really slowwwww….. =(
add my msn pls~

[Reply]

..
 
Comment by emm
2009-04-20 20:23:47

saya dah check, memang banyak pengguna streamyx fixed atau combo & hotspot masih juga guna default password. kalau bole tukar le password tu.

[Reply]

..
 
Comment by hai2
2009-06-09 21:01:46

pungkoq…. aku keje kat streamy aku report kat ofis aku

[Reply]

..
 
Comment by lin
2009-06-20 05:03:15

Salam saudara..

mintak tolong ajar mcmana step nak hack acc tu boleh ?

[Reply]

..
 
Comment by buntu dah hehehe
2009-06-25 09:43:57

salam bro khai tolong sy
ade x akaun yg 512 or 1 mb pon x pe la nk ley lau de lebih2 la plizzzz
ye anta kt sdendiar@yahoo.com
tolong ye bro khai

[Reply]

..
 
Comment by aku je
2009-07-26 21:47:48

cmne nk taw streamyx kene hack??
connection aku time mlm asik terputus jek..
cm x logik jek…
byk kali lak terputus…
kene hack ke 2?

[Reply]

..
 
Comment by microcybersoft
2009-07-28 14:58:23

plezz ler bagi username dan password dialup 1515. hantar kat email aku. TQ

[Reply]

..
 
Comment by pompom
2009-07-28 18:06:58

tak dpt pun, aku dh jumpa 4 acc stakat ni, mostly 1mbps.. dpt login masuk tp tak boleh surf..

[Reply]

..
 
Comment by qoootyll
2009-08-17 18:44:17

korg oii,,sudah2 la hack account org..nyusahkan tao x!
aku pnah kne hack,,time tu bodo2 lg psl hack2 ni,,nk dkt rm900 tao x!! cibai btol,, :p

[Reply]

..
 
Comment by qoootyll
2009-08-17 19:02:20

Khai,,cne nk prevent acc kt dr kne hack?
td dorg kte kalu tuka passwrd pon leh kne hack lg..
abeh cne?? :((

[Reply]

..
 
Comment by shafiq
2009-08-26 20:14:22

2 yg password username caneR??

[Reply]

..
 
Comment by xNotyFearlessx
2009-09-21 10:38:47

Khai tolong la aku hack camne. tolong please please please please please please please please please please please please . internet aku slow gile babi! aku slalu report kt TM tapi x de perubahan. 😐 tolong ajar aku hack k. hanto kt email xNotyFearlessx@gmail.com. ok…… u are my best friend(bodek2 ckit) hehehe 🙂

[Reply]

..
 
Comment by tsuna
2009-09-27 11:35:54

ehem2,,leh x g tau aq akaun yg korang tau????? 🙂 🙂

[Reply]

..
 
Comment by din
2009-09-29 13:24:04

korng jgn lupa wei, record ada, leh jadi cyber criminal. benda kecik tapi kesan besar. aku keje kat streamyx, aku tau la kesan dia cane nnt kat korng.

[Reply]

..
 
Comment by mamatomybaby
2009-09-29 15:05:08

salam semua..

firstly aku just nak bgtau stop la kerja2 hack semua ni..
aku yg jaga bahagian org yg selalu guna akaun org lain..even akaun streamyx khai sdiri kat umah di nogori sembilan tu pun aku tau apa u/name nye..no tel kau pun aku tau khai..sekali ngan no ic ko….bil khai bayar cukup ke tak pun aku tau..dan aku juga la org yg selalu telefon untuk warning sesapa yg selalu hack akaun org..tapi klu kes org yg di hack tu nak saman..mmg aku akan kasi detail si hackers ni pada mangsa tersebut..

note to khai – aku tau semua diatas sebab terbaca entry pasal konvo ko dan aku nampk dengan jelas full name ko pada sijil tu..so aku search la guna segala sistem TM yg ada untuk kesan ko khai..heheheh….. :p

jangan marah k..

[Reply]

..
 
Comment by thephantomkiller
2009-10-15 15:55:57

@qooty nk prevent kne hack ko just tukar password router/modem dh ok..biasanye yg kene hack ni gna default id n pass kat router/modem..hehehe..skali hacker dh bleh msk sttng router/modem korang teros dia leh hack acc streamyx korang..so becareful la ye.

[Reply]

..
 
Comment by sufian
2009-11-10 22:36:29

saya dah link blog khai di blog saya berkenaan tajuk streamyx..
thanks..

[Reply]

sufian Reply:

lupa..ni linknya http://blog.sufian.info/2009/11/recover-streamyx-speed.html

[Reply]

..
Comment by sufian
 
 
Comment by Mohd Tinos
2010-02-26 08:21:58

Bro,kalau password dia tmnet123.Apa pula username yang kita patut pakai?

[Reply]

..
 
Comment by HarithzBlizzard
2010-03-15 00:14:10

u guys.WEP/FIRMWARE NTOK STREAMYX ADALAH SAMA.+SAKAI+KOYA

so ntok wep hack request or any wireless hack with 5mb+ up/dl

request pm me at YAhoo
Echo_Gabz@Yahoo.com 8)

[Reply]

..
 
Comment by Sagia
2010-06-10 16:11:13

Penipu! kelajuan internet Streamyx dah ditentukan oleh DSLAM… kalau ko dpt hack account 4MB pn, dia msh capped kan ke speed asal ko… Penipu!

[Reply]

..
 
Comment by naughtyboy21
2010-06-15 06:50:35

ala gnlah vip pakej yg ade skg kecuali swk&sbh.Tp mcm ku nie msh student tak ade duit terpaksalah gna cra tu.best tau(Lembu punya susu sapi dpt nama)EH..2 btl ke. :p 🙂

[Reply]

..
 
Comment by Adie
2010-08-12 10:58:40

Salam Bro Khai. 🙂 Boleh Tak Send Kat Email Saya Cara2 nka hack Streamyx Account. Kalau ada software. TolonG la kirim kan sekali kat email saya. LelewCrew@yahoo.com :o:

[Reply]

..
 
Comment by saymosha
2010-08-25 22:46:21

Bro khai nak tolong sikit. boleh x pm sy satu email xxxx@streamyx.com n password nye skali. saye nak register kat http://torrent.jiwang.cc

diorang xkasi register gune email free cam yahoo, gmail, hotmail. mintak tolong sgt2. email saye saymosha87@yahoo.com

[Reply]

..
 
Comment by wan
2010-09-07 15:33:31

erm sesape yg ngaku keje ngan streamyx tu xyah nk poyo lah.. x denyer korang leh trace sape hack.

ckp konon mcm terel, nak reset connection pon 2-3 jam..

[Reply]

..
 
Comment by joe
2010-09-13 21:30:40

bertaubat lh kalian sebelum terlambat :p

[Reply]

..
 
Comment by joe
2010-09-13 21:33:19

sape kata staff TM nk reset connection 2-3 jam… ko bg kt ak user ko tgk>>> 🙂

[Reply]

Khai Reply:

ni entri lama. Mungkin sekarang dah banyak perubahan yang diorang buat. Dah berapa tahun kerja situ? Ada dalam 7 tahun tak? Hehehe.. Bagus la kalau dah improve.

pstt: dah x guna streamyx. Guna ISP lain.. Setahun bahagia aman damai tanpa masalah. Syukur..

[Reply]

..
Comment by Khai
2010-09-15 01:39:45

ni entri lama. Mungkin sekarang dah banyak perubahan yang diorang buat. Dah berapa tahun kerja situ? Ada dalam 7 tahun tak? Hehehe.. Bagus la kalau dah improve.

pstt: dah x guna streamyx. Guna ISP lain.. Setahun bahagia aman damai tanpa masalah. Syukur..

[Reply]

..
 
 
Comment by joe
2010-09-13 21:39:37

note to khai- jgn uat keje ni lg…staff2 TM x poyo mcm ape yg wan ckp… malah staff2 TM lg tahu selok belok ttg streamyx.. dh tentu keje kami…

[Reply]

..
 
Comment by naktau
2010-10-07 22:33:12

salam…bro..tlong tkarkn paswod bole?
sya xreti la cmna..please… =(

[Reply]

..
 
Comment by fizi
2011-01-08 19:07:29

hahaha..ada yang korang tak tau sebenarnya..nih dia tecnician streamyx wat penjelasan,hack tu boleh sebenarnya,tapi masa korang masuk tu pengguna asalnya x leh access kerana session dah detect ip,dengan mendeletekan session kat sessionDB,maka username tu boleh pakai 2 tempat pada masa yang sama tapi speed akan reduce kerana ip dah share 2 tempat,kalau orang yang tk tau delete session,maka pengguna asal xleh access,kalau dia guna dial up akan terpampang error 691 bagi user yang menggunakan windows xp,lau vista dan w7 lain kod dia (sama juga dengan kod salah username password la)
keduanya walaupun rumah tu xder talian telepon sekalipun bahkan x pernah ada talian talipon kat umah still boleh buat jugak,contoh umah aku xde line talipon pun caranya,kalau yang dlam luar,atau fiber kabinet mudah je,amik lah port out masuk jumper wire ke D/Side (distribution poit/junjung agihan pelanggan,)pastu tengoklah tiang dp atau tile dp box korang ape no dia,kalau korang tau bace DP number la,cuma staff je yang tau d/s dan e/s ni..pastu nah..tinggal nak masuk username pasword je…aku x hack orangnye ni,aku sendiri ade test akaun stremyx untuk staff nye 10mbps …rata2 technician dan installer streamyx yang staff telekom ada dibekalkan id test masing2 yang memang idnye bandwith 10mbps..memang laju la..tapi sesetengah kawasan cuma leh support sampai 4mb je lebih kurang adapun 2mb sebab tengok kualiti kabel sesetengah kawasan la,kalau kawasan kampung jangan mmpi la dapat 4mbps,1mb pun lum tentu lepas,cam kawasan bandar like shah alam leh la lepas sampai 8mb,tapi kalau rumah memang bandwith port diorang 1mb tapi pakai id 4 mb,memang terasa laju la,sebab bandwith id dia besar,tu belum lagi kalau port nye di configure kepada 4mb,laju dowh..xde buffering..sekarang unifi dah jalan 10mb akaun dl movie 10second je senang…hahahahaha…unifi pun member aku pasang free je,aku pakai id test je ..best betul jadik staff ni…hahahaha 🙂

[Reply]

..
 
Comment by SYARI
2011-03-18 18:28:36

HACK WI-FI UNTUK BAGI 100% TAU X

[Reply]

..
 
Comment by HACKING
2011-04-14 23:13:04

HEMMMMMMMMMM BOLEH LA TAPI GUNE SPEEDERXP PUN BOLEH LA 😉

[Reply]

..
 
Comment by kuanz
2011-04-30 01:47:05

haaa… random acc streamyx

512kb,1mb,2mb,4mb…

apuj@streamyx
flsjjh

lwb555@streamyx
tmnet123

snif@streamyx
tmnet123

uong45@streamyx
580317

joeswy@streamyx
tm123

adila1@streamyx
12345

shekping@streamyx
595398

jazzjoe@streamyx
tmnet123

smtech@streamyx
ftx123

axcool88@streamyx
19253300

AMARAN !
JANGAN HACK! KATAKAN TIDAK KEPADA HACK
Guna ia atas tanggungan sendiri.

[Reply]

..
 
Comment by ZeRo
2011-07-27 17:28:20

yo… Assalamualaikum…
sya dah hacked 4mb streamyx acc… masalahnya download speed tak la laju sgt.. dlm lingkungan 200kb/sec… mcm mna ye nak dpt max speed? any ideas? 😎

[Reply]

Khai Reply:

Ini artikel lama. Ada kemungkinan artikel ini tidak releven lagi untuk digunakan.

[Reply]

..
Comment by Khai
2011-07-29 00:27:55

Ini artikel lama. Ada kemungkinan artikel ini tidak releven lagi untuk digunakan.

[Reply]

..
 
 
Comment by uayor
2011-09-15 20:03:24

Extract 4mbps streamyx acc for internet free using…

http://bit.ly/pAUYZG

or

http://bit.ly/nqGTt4

Have fun 😆

[Reply]

..
 
Comment by Budak Jahat..
2011-09-17 02:52:17

Weh.. agk2 r.. bagi virus!! Uayor….

[Reply]

..
 
Comment by Sale
2011-11-02 14:48:00

Hello.. I do sell 4MBs & 2MBs account. Please let me know if you are interested.. limited stock only. 4Mbs still got 2 account.. first come first basis. Email me sale_purchase_business@yahoo.com

[Reply]

..
 
Comment by hehe
2011-11-16 20:39:28

ad tindakan dri tm x kalau gune akaun org lain niehhh???pstu klau tuka akuan atas suke same suke mcm kwn2 laaa,,,,,x kene ambil tindakan ker???

[Reply]

Khai Reply:

Bukan kita yang salah. Sistem mereka yang tak betul.

[Reply]

..
Comment by Khai
2011-11-17 00:17:36

Bukan kita yang salah. Sistem mereka yang tak betul.

[Reply]

..
 
 
Comment by hehe
2011-11-17 05:21:56

so maknenyew x ad tindakan laaaa,,,,mana la tau sampai datang ke rumah ke org tm,,,nk saman ker,,,,,,,heeee

[Reply]

..
 
Comment by mohdyusoff
2011-11-23 08:13:19

takkan ditangkap ke jika masuk ke account streamyx orang lain?!

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2011-11-28 05:12:37

Khai.. kami TM minta kerjasama anda tutup thread ini. Kalau masih berdegil kami akan mengambil tindakan pada khai.

Terima Kasih

[Reply]

..
 
Comment by adui
2011-11-28 05:30:57

email me .. sob2. iwant!! genkk09@gmail.com

[Reply]

..
 
Comment by suck
2011-11-28 05:33:09

streamyx speed like a shit… suck!!!!!!!!!!!!!!11

[Reply]

..
 
Comment by ADALAH
2011-12-01 11:22:25

RM25 UNTUK SATU AKAUN… BERMINAT?? JIKA BERMINAT, SILA REPLY…

STOK MASIH BANYAK,.. CARA UNTUK GUNA DISERTAKAN, TANPA MENGUBAH SETTING ASAL MODEM

[Reply]

..
 
Comment by ADALAH
2011-12-01 11:26:01
..
 
Comment by ADALAH
2011-12-01 11:32:20

BOLEH DIGUNAKAN DIMANA2 SAJA ASALKAN DI DALAM RANGKAIAN WIFI STREAMYX..KAT RUMAH MEMBER YANG GUNA STREAMYX PON BOLEH..’
DOWNLOAD SPEED LEH SAMPAI 500KBPS*

*=BERGANTUNG KEPADA PORT

[Reply]

..
 
Comment by ahfa nurshafika
2011-12-23 08:34:50

emmm sya nk no akaun streamyx untuk pmbyran… 😕

[Reply]

..
 
Comment by ahfa nurshafika
2011-12-23 08:36:08

sya nak no akaun streamyx

[Reply]

..
 
Comment by BeNz
2011-12-31 11:28:25

eh nape eah tm aq internet slow3 gler,,.aq gune jiran aq nye laju jerk..aq pakai unlimitet ,.byr mahal uw bulanan,,tapi pakai xpuas sey,.tolong la nk wat cm ne eah??

[Reply]

..
 
Comment by sirrashid
2012-01-01 05:52:40

argghh mcm agak payah nak tkar psword tu

[Reply]

..
 
Comment by sirrashid
2012-01-01 05:57:34

bila aku try .. katanya pasword lama (tmnet123) tu salah !!!! ada org dh tukar kan ke??? aerghhh.. 😯

[Reply]

..
 
Comment by hisyam
2012-01-28 08:48:54

cara nk share supaya 2 org blh pakai nk buat mcam mana?

[Reply]

..
 
Comment by adrian
2012-02-14 15:34:58

kalau hack guna account orang lain x de effect jgak bro kalau capped speed dh di setting. std kalau ambik package 1mb, tm akn capped speed pg 2mb. sbb tu kalau buat speed test konfirm lebih ckit la, ckit je.heh. kalau nk ubah, kene masok vpn tm, pastu masok system setting dyorg. tp tu hanya tm personnel je tau.

[Reply]

Khai Reply:

Tak sure dah tentang tu . Ni pun artikel lama ni bro. hehe. Tentunya TM semakin lama semakin baik.

[Reply]

..
Comment by Khai
2012-02-15 22:26:51

Tak sure dah tentang tu . Ni pun artikel lama ni bro. hehe. Tentunya TM semakin lama semakin baik.

[Reply]

..
 
 
Comment by kikih
2012-03-06 14:36:09

internet plg muruh pn kene hack…terus xleh guna..

😮 😮

[Reply]

..
 
Comment by the hackers78
2012-04-06 17:13:27

klau korang tuka pon aq lh tau… dengan mengunakan googlechrome, itu perkara senang,.,.,korang tukar banyak mne pon aku akan tahu
:o:

[Reply]

..
 
Comment by streamyx
2012-05-15 21:54:37

dalam satu masa boleh kongsi berapa ramai pun… contoh.. kalau khai tgh guna… just suruh khai restart modem…masa tengah restart, orang lain guna id masjid tu… then.. dari 4mbps akan jadi 2mbps..so dapat la sorang guna 1.89 or something.. try lah 🙂

[Reply]

..
 
Comment by hadi streamyx
2012-10-24 02:06:12

ala kalu guna akaun orang mmng laju,,,,tp open port cume 2mbps je yg standart,,,, aku guna akaun streamyx 10mbps upload lak 2mbps mmmm,,,,free off cas je,,,,,open port 20mbps,,,,

[Reply]

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

  • Tahap Kesedaran Security Masih Rendah ! | Artikel Percuma Komputer dan Internet
  • Streamyx Problem Update » World Of Mohd. Azizwanâ„¢
  • How to change Streamyx password via https://tmbill.tm.net.my
  • apa-apa jer « Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Serting

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?