Kenapa mesti benci kucing?


Apa dah jadi pada dunia. Dulu semua orang sibuk nak bela kucing. Tapi sekarang, jarang-jarang dapat kita nengok. Alasan mereka, bulu boleh membahayakan kesihatan. Almaklumlah, orang malaysia sekarang ni dah penuh dengan kesedaran akan kesihatan ye tak? Hurm, kalau ada yang bela kucing pun, semua dalam sangkar. Pendapat Khai, baik tak payah bela kalau nak kurung kucing tu dalam sangkar je sampai dia mati. Sama je la proses dia macam korang kene penjara seumur hidup. Itula yang kucing tu rasa.

Kucing…. semua pun tahu haiwan kesayangan Rasulullah. Sampai sanggup baginda memotong sejadah sebab taknak kacau kucing tu tidur kan? Mulia sungguh hati Rasulullah. Khai sebagai manusia yang hina ni, kalau ada la kucing yang tidur atas sejadah, silap-silap kena lipat sekali dengan sejadah kucing tu. Hahahaa. Orang nak buat tempat solat, dia boleh bantai tidur la pulak yer tak? Apapun korang yang dah berumahtangga tu, kalau dah beranak-pinak, toksah la bela kucing. Sian anak-anak korang nanti tersedut bulu dia. Macam akak-akak Khai, before kahwin, jumpa kucing tepi jalan pun kutip bawak balik. Skang ni, nengok kucing pun tak mau sebab dah ada anak. Hehehe.

Semalam entah kenapa, banyak blog yang Khai masuk bercerita pasal kucing. Masing-masing cerita seolah-olah kucing ni binatang yang betul-betul jahat. Pelik… Diorang ni dah kenapa. Oh ya, dari dulu Khai tak faham kenapa ada orang yang takut dengan kucing. Ok fine, takut bulu mungkin tapi kalau dicampak kucing tu, boleh menjerit macam histeria. Mungkinkah kerana bulu tu? Entahlah.. Ada budak comel sorang ni, sibuk lepas geram dengan kucing yang terkam kat dia. Hahaha, padam muka kene terkam.

Propaganda si Kucing

eSempoi kata, hati-hati mungkin kucing dalam diam ada niat nak bunuh tuan dia. Hahaha. So hati-hati mana tahu kucing korang tu memang betul-betul ada propaganda nak bunuh korang. Nengok Scary Movie? Ingat yang kucing hitam belasah awek heroin tu? Hehehe..

Oich!! dun play play with kucen…

propa1

propa2

propa3

propa4

propa5

propa6

Wallaweh!! so seram.. hehehe.. gurau-gurau je ni.. Oh ya, pernah dengar orang kata jangan tangkap gambar kucing, nanti kucing tu mati. Sejauh mana kebenaran ni? Khai tak boleh nak jamin sebab kalau dah kucing tu ada kena mengena dengan Khai, nak taknak, memang jadi artis la dia asyik kena amik gambar jer. Nak taknak, sampai ajal dia, mati jugak. Yang panjang umur, lama jugak hidup tapi selalunya cuma tak kekal dengan tuan je la.

Beberapa bulan lepas, kucing akak Khai, Black nama dia. Jatuh dari tingkat 17 Kondo tempat motor Khai hilang tu (Ampang, KL). Hurm, ni ada sikit gambar yang sempat Khai snap guna N73 Khai masa dia hidup..

dan ini gambar selepas impak terjatuh dari tingkat 17..

Sedih kan.. akak Khai sampai meroyan la jugak lepas si Black ni mati. Khai pon rasa terbayang-bayang je lagi dia. Arwah Black ni baik sangat. Tak pernah nak buat orang marah. Apa nak buat, dah ajal dia. Jatuh tingkat 17 pulak tu. Sebab jatuh? Macam yang korang nampak kat gambar atas tu, koridor tu sebelah-sebelah. So si Black ni nak lompat pergi rumah sebelah. Ntah kenapa dia hari tu, tergelincir mungkin.

Ayahanda Khai ada bercerita, dulu masa dia muda-muda kucing yang selamatkan dia dari di patuk ular. Kawan Khai pula, kucing juga yang selamatkan adik dia dari ular yang nak patuk adik dia dalam buaian. Kalau kucing-kucing ni buat bising tiba-tiba, ada la sebab dia tu. Jangan la main sekeh je kucing tu suruh diam. Hehehe.

Gambar-gambar propaganda kucing kat atas tu, melawak je. Jangan korang pergi percaya plak. Tak pasal-pasal sekor-sekor kucing korang sembelih nanti. Hehehe. So harap mereka yang tak sayang kucing tu, tanye diri kenapa tak suka dan lepas ni harap persepsi korang pada kucing tu berubah. Kucinglah haiwan peliharaan yang paling setia dengan tuan selain anjing. Anjing kalau tak najis, dah lama kita bela yer tak? Apa nak buat, kucing pon lebih kurang jer. Khai bersumpah akan menyayangi kucing mulai hari ini, korang bagaimana?

Bak kata Farahin di blog dia, kita tidak boleh mndera binatang especially kucing kerana RASULULLAH bersabda, sesungguhnya IHSAN terhadap binatang adalah antara perbuatan terMULIA..

Ditulis pada 8:10 AM 24 December '08 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 1,252 views | Dalam kategori: Hidup Khai, Kisah Cinta | Tweet This!

Eat This Google!: , , , ,


RSS feed | Trackback URI

75 Comments »

Comment by nUR_rOsALiNdA
2008-12-24 08:58:51

i love kucing so much..!!!!
wakaka.~~

..
 
Comment by pelukispelan
2008-12-24 09:01:17

kucing aku mati gak br2 ni…mungkin aku suka tangkap gmbr kot…mula2 anak mati..then ibunya plak…huhuhu

..
 
Comment by GhOsT_MaR
2008-12-24 09:21:01

ak leh tgk2 , kasi mkn , belai2 …
tp bela utk s’umur hidup , oh tidak !!!

kucing skang pn dh ad sijil kelahiran weyh … tuh kucing yg baka baik2 lorh …

..
Comment by Khai
2008-12-24 12:39:56

really, mungkinkah lepas kucing tu baligh, boleh apply kat pengenalan plak? then besar lagi buat pinjaman bank pakai nama dia.. hahaha.. what a disaster world la kalau macam tu kan..

..
 
 
Comment by ema_lulu
2008-12-24 09:26:36

mak aku mmg syg sgt kat kucing die…
sampaikan bahasa kan diri ‘mak’ kat kucing 2…
ni yang wat aku jeles kat kucing sendiri ni….
hohoho…

..
 
Comment by azleah
2008-12-24 09:34:58

bela la kucing. sedap tau klu kita tgh stress kita picit2 badan dia, haha.

..
 
Comment by PakciQue
2008-12-24 09:36:41

Aku takde masalah dengan kucing. Tapi, selalunya kucing yang ada masalah dengan aku.

..
 
Comment by eSempoi.com
2008-12-24 09:57:40

haha…lawak dowh video tu…haha..ngeri

thanks for Trackbacks

..
 
Comment by anaktekak
2008-12-24 10:10:42

potet dengan nenen dah hilang…dorang lari dari rumah n tak dapat dikesan…

..
Comment by Khai
2008-12-24 13:00:00

sah2 dia x suke ngan tuan dia.. lol ~

..
Comment by anaktekak
2008-12-24 15:41:26

dorang lari gi siam kot..gi kawin lari kat sana..huhu

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by frahynx
2008-12-24 10:21:27

fuhhh!gerun seyh video tuh..
haku btmbh traumaa…
oh khai..kucen semmgnya gns!huaaa:((…
pic propaganda psai kucen tue..
agk mmbuatkn pasni frh akn pikir cmtu klau nmpk action2 kucen itu..oh tidak!

..
 
Comment by frahynx
2008-12-24 10:24:48

nmpknya kt sni rmai yg suka kucen..alahai..mngalah je la..huhu

..
 
Comment by someone
2008-12-24 12:29:56

i like cat too…
dlu penah ada kt umah….
byk kli gk…
semua nya kucing yg terbuang….
diorg dtg sbb nk cr mkn…
lme2 jd baik….
best bela kucing…
klu my mom blk keje….dier pegi sambut kt pintu…(aku pon x pegi..hahaha)
pastuh ilang…
dtg kucing lain…
siap beranak pinak…
ada yg mati kne langgar…
kne mkn ngan anjing jiran pon ada…(mmg hanjing!)
so..sayangilah kucing… ๐Ÿ˜€

..
 
Comment by eda
2008-12-24 12:44:22

kucing??kt umah akak banyak kucing, coz adek badek, umi,abah, anak sdare…sume suke kuceng…
kucing kn haiwan…dorank ni ader otak..tp xberakal cam manusia..
so kalo der yg ske pukul..sepak2 kucing tu….xder gnnyer…sebb yg berakalnyer kite..bukjn kuceng2 tu…kan…kan…orang tua2 cakap..kalo kiter bela haiwan kt umh..(bende bernyawa)…kalo der owang nk wat jaat kt kiter..or umh kiter..(mencuri/pukau)..InsyaAllah xdapat…erm..pk2 la ek…

..
Comment by Khai
2008-12-24 13:09:04

hehe.. kucing ada fikiran, cuma tak sehebat manusia, makhluk Tuhan paling seksi.. eh paling sempurna.. hehehe..

pasal pukau tu, betul..my dad ade cakap..

thanks eda >_<

..
 
 
Comment by Sabri
2008-12-24 12:51:34

wahaha, sabri bukan tak suka kucing.. suka sangat.. tapi malas nak jaga.. hahaha.. dia kencing sana sini.. ๐Ÿ˜› malas nak bersihkan.. keh3..

..
 
Comment by depurple
2008-12-24 13:09:52

ermm..
mcm familiar jew condo 2..
condo condong (menara condong) ko dok ek??

..
 
Comment by baitycariem
2008-12-24 13:26:44

hi, kucing mmg comel, mak i sayang gile kucing bole kate kucing kat umah tu sume kucing datang or yg xde tuan, ade la lebih kurang 7/8 ekor, hehehe blom tambah yg tgh bunting tu lg, aih aih, hehe =)

..
 
Comment by miss kaka
2008-12-24 14:05:26

klau nak ckp pasal kucing, aku mmg byk sejarah ngan kucing..
sejak kecik dri skrg, mmg kucing slalu ada kat umah aku..
x kirala yg dibela atau terbela..
tp suma yg aku sayang dah mati..
sedihh…
so skrg aku elakkan diri dr menyayangi mana2 kucing..
nti sedih plak kalau diorang mati..

latests skali, kucing yg dipelihara kat umah aku(aku x jaga la..haha..) beranak 3 ekor..
comel2 sumanya..

so, korang suma sayangilah kucing coz ia boleh memahami feeling korang..
jgn buat jahat kat kucing2 ni..
lbih baik korang jangan bela klau nak wat kejam..
meowwww……………..

..
 
Comment by wenkt
2008-12-24 14:07:24

i prefer anjing berbanding kucingl.

..
 
Comment by KNizam
2008-12-24 14:24:41

aku bela kucing gak
tapi kat kg la. hehe ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by xtalia
2008-12-24 16:20:49

salam..sory ganggu. cian nye kucing tu. :(. masa saya pagi umah mak sedara kt kuantan, selalu nampak kucing mati kena gelek. sedih sgt bile tgok camtu.. diorg xsalah pun. Cuma saya harap bg yg memandu, tolong bawak kenderaan elok2. We should appreciate the life that bing given to us. not only to human, but to all that surround us.

..
Comment by Khai
2008-12-24 21:19:19

banyak kekurangan kucing n anjing.. dia ada kelebihan comel n tak najis macam anjing, tapi bab melintas jalan ni, kucing mmg fail.. hahaha… nak kene amik kelas tuisyen dgn anjing kot..

..
 
 
Comment by haha
2008-12-24 16:32:55

laki kucen camne plak?

hahahah

..
 
Comment by EiNS
2008-12-24 16:46:22

Aku suka kucing gak ๐Ÿ˜›

..
 
Comment by ika
2008-12-24 17:20:10

kat kolej mmg byk sgt kucing..ade sekor tu (sy pgl dia charlie chaplin wpun betina hehe) 3 kali mengandung sepanjang 6 bulan..hoh..makin bertambah la populasi kucing kat situ…
pastu dorang2 ni tau2 je nak pegi dewan makan kalu time makan sampai..siap2 gesel3 manja kat kaki plak..haih…

..
 
Comment by |1f34|-|1r3
2008-12-24 18:52:35

entah la…aku pon tak tahu…aku neutral pada kucing…dia tak kacau hidup aku…aku tak kacau hidup dia..ok jer…

..
 
Comment by aman
2008-12-24 22:03:44

aku okay jer ngan kucing. ada gak bela dua tiga ekor sebelum. bukan bela betul-betul ar. tapi kalo diorang singgah umah aku, aku bagi ler makan. tapi tak pasal-pasal ada satu ari tue, orang yang sapu kat kawasan umah aku, datang jumpe aku pastue sound yang kucing tue berak merata. dari ari tue, aku tak jumpe dah kucing yang aku selalu bagi makan tue. huhu. sekarang banyak gak kucing. tapi dia demand makanan. haha.

..
 
Comment by Khai
2008-12-24 23:19:19

wohoho.. jgn sampai kucing ko mogok lapar.. dosa jugak..

..
Comment by aman
2008-12-26 01:26:53

kalo demand KFC tetiap ari pun, susah gak..

..
 
 
Comment by nisa
2008-12-25 00:14:28

tengok kucing hitam tu teringat kucing hitam kat rumah ni…sebiji muka macam Black tu. Juz ekor je pendek. ehehe… Tapi sekarang kucing tu sedang bersendiri kat bawah dapur. Sebab dia cedera akibat berlawan dengan gengster jalanan. isk….

Mari kawan2 semua doakan dia cepat sembuh…. Sekarang dia sudah tempang…. ๐Ÿ™

Nama kucing tu Lego, sempena nama Negro. dek kerana hitamnya seperti negro. Tapi sebab adik ku pelat, jadilah lego!

..
Comment by Khai
2008-12-25 00:25:42

hahaa.. negro leh jadi lego eh.. cam nama permainan plak.. hurm.. moga lego cepat sembuh hendaknya..

hantar la dia masuk taekwando.. mesti pasni dapat kalahkan gangster jalanan tu..

..
 
 
Comment by nawkaz
2008-12-25 00:33:04

sian dow kucing uma aku ni..bape kali da mati tergelek taya kete..dah diorg dok nyorok celah taya..mane nk prasan..adoi..

..
 
Comment by faiz
2008-12-25 01:23:38

kucing??
lawak gak dgr entri kali ni..tp tak pe…
hehehe..
aku owg pggl kucing gak..
coz nama ak meor..
hahaha..
anybody like me..
muahahahhaha

..
 
Comment by akmal
2008-12-25 10:42:12

kucing yee
aku suka kucing tapi kadang kadang takut ngan kucing
coz ada pernah baling kucing sampai keluar umah(masa kecik arr) tapi hidup takut je berdendam hehehehe

..
 
Comment by affuan
2008-12-25 11:13:41

aku dah x bela kucing lagi sebab kerap sangat kucing parsi kena curi. dah la mahal beli. sape nak abiskan friskies yang berlambak2 tu? akuuu jugak. haha.

*pasni aku nak bela kucing kampung plak. huhu.

..
 
Comment by Richie
2008-12-25 11:33:35

kesian akak kau khai..huuuu..mesti lama dia bela kan..

..
 
Comment by deennasour
2008-12-25 16:53:01

aku tak tau berapa ekor dah kcuing aku hilang dan mati. tak sempat nak bermanja mati. tak sempat jadi ratu cantek sepanjang zaman, hilang lak. adoyaii

..
 
Comment by Malaynium_
2008-12-25 20:41:02

aku ske kucin..
tp aku xleh bela kucin..

..
 
Comment by miss madiey
2008-12-26 00:39:45

hurm, kucenk sumtimez, menakotkan..

time die gdo, tkot jerk die menerkam ke arah kite.. :choler:

tpi kalw time manje tuh, gesel2 kt kaki..[rse nk bgi upah 2 posen jerk..]

rindu lak kt kucenk housemate..

zombiey n oyen…

..
 
Comment by mrSlug
2008-12-26 04:24:06

orang tua kata klu amik gmbo kucing tu nnti die mati..tul ke

..
Comment by Khai
2008-12-26 04:39:23

x tahu la betul ke tidak.. kadang2 betul.. kadang2 tak ๐Ÿ™‚ .. ko baca sampai abis tak entri ni? :-[) cuba baca part kucing hitam ๐Ÿ˜† jatuh tingkat 17 tu.. hehe :beurk:

..
 
 
Comment by sufian
2008-12-26 07:14:58

huh..kucing pun ko bagi menaip kat laptop, taip blog kot..kalu aku dah lama kena lipat ngan laptop tu :p

..
 
Comment by put_272
2008-12-26 09:18:02

haha…yg kucing ska tekan2 perut tu…kucing put slalu wat camtu…huhu… tapi..yg bab amik pic tu… tak jugak… put de amik pic kucing put ms dia kecik2…n smpai skrg…stil idup lagi…aminnn…harap2…pjg umur la…. ๐Ÿ˜‰

waaa…sian akak khai…mmg la sedih kalo kucing yg kita bela tu mati….put pun prnh gak merasai pngalaman tu…. =( =(

sedih kalo tgk de org ska dera kucing…yg ska sepak kucing…eee…cam nak sound je org camtu….huhu… tapi…tak brani lak…. ngeeeee….. 8) 8)

..
 
Comment by cbu843
2008-12-26 10:18:58

kucing kat umah aku asyik gaduh ngan kucing umah sebelah.. pasal berebut jantan.. gaduh sampai terciritt… bengang aku…

..
 
Comment by mrSlug
2008-12-26 18:15:40

kucing aku kebanyakannye klu amik gmbo kompem out..biasanye die nk mati die ilang la..kemana tah xtau..jarang tgk kucing mati dpn mata…selain kene langgar lari la :o:

..
 
Comment by gig
2008-12-27 01:48:35

kucing aku nih mengandung.tetiba ada kucing lagisatu dtg serang.petang tuh jgak dia berghanok! 8)

..
 
Comment by Nurul
2008-12-27 13:22:09

kucing memang best.. :8 Cute sgat.. Tapi ni dah xble peluk2 lagi.. =( Nak bagi dier bebas.. xble cium2… gosok2 ja kena basuh tgn.. dah xtaruk kat rumah.. Jumpa bila g kebun jer… ari2 antar makan pagi petang.. Macam mana org kata jauhi kucing pun.. memang xble lah.. Kecian bila gok dia mintak manja… n best bawak tido… Aperpun, coz kesihatan, terutama girl…nak ada baby sihatkan… Elak dari toxoplasmagondhii.. Kenalah elakkan peluk cium kucing walaupun geram sangat.. Huhu..

..
 
Comment by mucuk
2008-12-27 15:27:27

ailebiu kucen sgt2!
kucen aku sgt2 la hyperaktif n gila2. sbb tu aku bg name “Saiko”.
hee. ailebiu Saiko :d

..
 
Comment by fabs
2008-12-27 20:57:28

aku mmg pecinta kucing…dulu aku x suka kucing sbb aku takut kucing cakar aku…tp skrg aku dh suka kucing. FYI kat rmh aku skrg ni ada 20 ekor kucing. bg aku…kucing ni byk membantu aku masa aku breakup dgn BF aku. aku mmg depress giler, tension & byk termenung. tp bila aku tgk kucing aku…aku tgk kucing aku tido…aku usap kucing aku…hati aku jadi tenang. kucing aku jadi terapi utk emosi aku.
aku ckp berdasarkan pengalaman aku lar. aku rasa aku ni cam cat whisperer.

yg aku geram sgt ni…nape perlu org tendang kucing2? kucing ni binatang yg manja. sbb tu kucing ni suka meleset badan kat kaki. kucing mmg suka kalo dagu nya digaru. aku sedih teramat bila tgk kucing mati kena lenyek dgn keta.

aku penah depress bila kucing kesayangan aku mati….tp anak kucing aku yg mati tu lar yg tenangkan hati aku balik. mmg citer aku ni mcm poyo aje kan…tp ini realiti. aku harap…jgn lar org2 ni tendang kucing2…pukul dgn penyapu. =( =(

..
 
Comment by azif4
2008-12-27 22:13:17

i love meowwww…

aku penah ada kucing nama betty..lahir masa aku darjah 2..n mati time aku 2nd year matric. sedih sgt mase tu..smp aku baca yaasin utk arwah betty.

dari skolah rendah tiap2 pagi anta aku gi skolah depan umah.lepas ngeow2,agak2 mcm aku dah lepas pandangan die,die masuk rumah.malam2 kalo study,betty setia tunggu smp aku masuk tido.kalo ngantuk die baring2 atas buku teks.

betty nie kucing yg penuh dgn perikemanusiaan,tak penah lokek tolong kucing2 jiran aku jaga anak2 diorang.
penah satu kali,kucing jiran aku tension bapak anak2 kucing tu dtg nk bunuh anak2 kucing tu.
cepat2 Kabu(kucing jiran) gonggong anak die ke umah aku,mintak belas kasihan betty tolong jagakan anak die.
betty pun dgn rela jaga anak jiran tu smp la besar

aku rase kalo ade nobel prize utk kucing,mmg betty la dpt award tu..

doakan sgt dpt jumpa betty ‘di sana’ nnt..amiin

..
Comment by Khai
2008-12-28 23:06:36

mak oi…kalau bua novel, sure aku beli bro! seyes!! ๐Ÿ˜€

mmg betul.. ada kucing macam tu. walau 1 dalam 10.. :8

..
Comment by azif4
2009-02-08 18:01:00

i’m not a ‘bro’

i’m a ‘sis’

hehe

(Comments wont nest below this level)
Comment by Anda benci Kucing???
2009-02-17 23:42:58

Anda benci Kucing???
bunuh kucing 1 hari 1 kucing
maafkan mereka…
nak tengok di URL tu yer…

apakah yang paling anda benci??

jawapan: kucing lenyek Penyek

yang benar
pitycat.com

 
 
 
 
Comment by wani
2008-12-28 01:53:21

kucing 2 bunuh diri pa.
ngeri jtuh dr tgkat 17.

..
 
Comment by miss kaka
2008-12-28 21:41:58

khai, ada ym kan?

..
Comment by Khai
2008-12-28 23:07:07

ade… khai_luct :p

..
 
 
Comment by silent plizz...
2008-12-30 13:16:54

cmne lak ngan kucing aku yg hampir2 ditangkp warga asing utk d jdkn sup…

sedap ke daging kucin..
fav dorg tue….

kejam sgguh..

..
 
Comment by kak ryana
2009-01-01 17:35:01

hehe.. dik nk lipat kucing tu sekali… try tgkkk :-w kc rs dik tido sebelah kucing tu kot…. l) ๐Ÿ˜†

..
 
Comment by fira
2009-01-02 01:02:42

aku xde kucing
mak x bagi bela.
huhuhu.
tp kalo bela pon
x reti jage
so bek jgn bela 8)

..
 
Comment by ejardkethot
2009-01-02 10:41:31

kucing mmg comel..tp kucing jiran aku jaahat..dia igt umah aku “jamban” dia ka??!!~

..
 
Comment by geep
2009-01-07 10:56:42

exellent!!
“selamatkan kucing di bumi ini”
brgds
paya jaraz
saveourcatz@gmail.com
p.s mau promote sahaja

..
 
Comment by BETA
2009-02-07 14:37:52

aku pun MINAT kucing GLER2 ๐Ÿ˜‰ !!aku pun ade pengalaman cam ko gak(kucing yg paling aku sayang mati…x sempat nak ambil gambar pun. =( ..aku punya kucing mati sbb kena racun,xtau r sape yg bagi. :p ..time saat2 akhir tu aku bgdia tido ngan aku n keesokannya mati..da r ari dia mati tu aku exam..mmg tension gak r. ๐Ÿ˜† ..tp ble dia x da mmg x happy r dok umah sbb x da benda nak main/peluk/n lain2 lg :8 )PAPE pun ble kucing MEMANG SERONOK!!!!nak kenal aku add r iya_tezuka93@yahoo.com pun bleh gak…mana tau nak tkar2 pendapat ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by LB
2009-03-01 09:58:00

alamak sian nyer kat black tuu… memang best ada kucing tapi sebab takut nangis melalak dan meroyan sebab kematian kucing … maka sekarang bela arnab pulak…
mula mula saje saje aje.. dah sekarang jadi gila pulak kat arnab.. buat bela lah bukan buat makan…. muahahaha..

..
 
Comment by Mun
2009-03-04 22:50:32

eee..janganlah tunjuk gambar black dh jatuh tu..sedihlah…nk nangis pun ada..xleh tgk kucing ni cedera2 apatah g bangkainya…sayu tul. =(

..
 
Comment by Marzuki
2009-03-09 13:46:50

Black? Haha, hitamnya.

Kalau dia hidup mesti kita dah berbesan ๐Ÿ˜†

..
 
Comment by azmil
2009-04-16 12:49:16

aku pun pnh ada kes mcm nie..
kucing selamatkn nyawa aku dr dipatuk oleh ular telur selar yg bsr dan panjang huhu..
igt dia (kcg) nk cakar aku ker sbb tk bg gi tutup paip air..
skali tersembur kuar kepala ular tu naik tggi stanby nk serang..
tp nasib baik ada kucing aku tu lawan smpi ular tu mati..
so selamat la aku huhu..tq kpd kucing aku tu =)

..
 
Comment by jimon
2009-04-16 16:35:15

aku pun memang pencinta binatang gak
bapak aku bela macam2 haiwan kat umah
ayam kg,ayam mutiara,ayam belanda,arnab,kucing,ikan gapi,ikan koi jepun,hamster..
tp die x penah lupe bg makan kat setiap haiwan yg die bela..
then,biler time die bg makan,die akan sebut word ni
“doakan aku murah rezeki ye..”
tp aku rase,memang betol ape yg bapak aku cakap,tiap kali kite bg makan binatang,die akan mendoakan kite…sebab tu aku rase smpai skunk,kami memang x putus2 rezeki,even x mewah, tp alhamdulillah..cukup la untuk kami 1 family teroskan hidup..

one more things,kucing aku penah selamatkan adik aku time kala jengking masok dalam selimut die time tido..fortunately,kucing tu tido ngan kami sume..
i love my cats…
8)

..
 
Comment by Hassan
2009-04-22 12:13:26

aku pencinta kucing…kucing ni penghibur…kalo aku park moto, tgk2 kucing yg aku slalu bg makan trus muncul, ntah dr mana dtgnya…dia dh tau, agaknya bunyi moto akupun dia knal…diala makhluk pertama yg sambut aku bila balik…best dpt kucing yg baik dgn kita, kita sayang dia, dia sayang kt kita blk…

..
 
Comment by pening
2009-06-12 16:38:47

x benci..tp allergic dgn bulu dia tu…lgpun kalau bela tp kite abaikan dia..x baik gakkan..jd biarlah org lain je yg bela..aku tumpang tgk pun jd laa…

..
 
Comment by aleya
2009-08-20 12:50:49

ak pown luv kucin sesangat..ak ble kucin sejak ak lom masok skolah smp ak da kawen skunk ni..paling x ske bl kucin ak mati..ak pny menangis cm mati laki la kate orang.ak tanam siap pacak nama,tarikh lahir n tarikh mati kucin ak tu..pastu mst ak mst amek mase yg agak lame nk ilangkan kesedihan tu..bayangknla,kucin ak tu la teman ak da ak bgon tdo smp tdo blik.da la tdo dgn ak..huuhuhuhu..sedih yg teramat sangat..seb bek ak ade kucin2 yg len seakn2 pahm dan cbe wat pelbagai aksi utk gelakkan ak.. :[
g 1,ade owang gelak bl tengok ak ckp dgn kucin..tp tu la masalh ak,da slalooo sgt borak dgn kucin2 kt umah tu,bl terjumpe kucin yg kt lua pon ak ‘tercakap’ plakssss..hee..
n skarang ak ade 3 eko kucin je:cici,romeo&shiro..
swonok je,tiap kali blik kje sambut kt pintu,nk keje anta kt pintu,ckp ape dengar je n pandai melawak..ak heeepi sangat dgn kucin2 ak..kekadang laki ak pown cembulu dgn kucin ak..hehehehe..

..
 
Comment by Shidah
2009-10-03 23:22:31

eee,baru tgh nak tergelak baca blog awak da ade byk gambar iklan yg xsenonoh,eee ape ni,leh delete x,buat dose kering jer mata saye :bloody:

..
 
Comment by missmoody
2009-10-07 22:54:50

emm..c0mel nye kcing2. i like’….tpi
kucing i lg cute tew 8)

..
 
Comment by pitycat
2009-12-23 00:00:01

Alif Ba Tar ( AVATAR )

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post