Sehari di Puduraya

374 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Puduraya, tak perlu diperkenalkan. Selain dipenuhi dengan bas lalu-lalang yang entah datang dari mana. Kadang-kadang ada tahap yang pelik namanya. Takpe tu tak penting. Beberapa jam Khai menunggu seseorang di Puduraya, sempat jugak untuk nengok pelbagai ragam manusia. Hurm, memang Puduraya satu tempat yang penuh warna-warni ragam manusia pelbagai rupa. Penyangak pun tak kurang ramai kat situ. Kalau rasa macam nak kene “POW” tu, pandai-pandai la simpan duit backup dalam stokin. Hahaha. Kalau perempuan, paham-paham je la tempat apa paling strategik kat bahagian kolar baju tu.. ehehe..

Polis berdaya kreatif


Dua orang polis trafik yang berada di tempat yang amat strategik. Dalam tempat parking kereta stage 2 kat Pudu tu, Khai nampak dua orang lelaki berbaju putih atau tak perlu Khai perkenalkan lagi, mereka adalah Polis Trafik. Dari jauh tanpa berkelip Khai perhatikan apa yang diorang buat ni. Mata penuh sayu lagi kesian (ala-ala kucing dalam cerita Shrek) merenung jauh ke depan dan kemudian menulis ke bawah. Lama Khai perhatikan mereka. Oh, sekali diorang tengah seronok menulis surat saman. So lepas ni bila korang park kereta atau motor kat depan Puduraya tu untuk ambil orang, hati-hati kerana dengan meletakkan kereta di situ dengan harapan selamat kerana tak nampak kelibat polis or DBKL, rupanya diorang ada dicelah-celah bangunan daaa.. Sekali lagi, hati-hati.

Peluk-peluk di’khalayak ramai


Well, ini perkara dah macam “lumrah” kat Malaysia ni apa lagi di Kuala Lumpur. Kalau nak sebut peluk-peluk tu, kat mana-mana aja korang boleh nampak kan. Lagi-lagi mereka yang datang dari luar negara. Cuma apa yang Khai nampak kali ni pelik sikit. Lihat pada lelaki tersebut, muka macam la baik. Perempuan tu pulak, bertudung litup penuh sopan, berbaju lengan panjang dan berseluar jeans. Pendek kata memang takde langsung la part yang menampakkan aurat. Cuma apa yang peliknya, diorang ni berpeluk sakan. Gambar kat atas ni lambat sikit Khai snap takut-takut kantoi. Before tu diorang berpeluk ke sana-sini ibarat ada drama jejak kasih tengah shooting kat Puduraya pulak. Tak kira lelaki atau perempuan, dua-dua melekat. Khai tahu bukan semua yang bertudung ni baik-baik belaka, cuma kali ni hebat sikit sebab di khalayak ramai. Khai nengok seorang pakcik melayu ni, dah meng’geleng-geleng kepala dah.

Dia bantai muntah pulak


Tengah Khai sedap-sedap melayan kesedapan potongan buah mangga bercampur asam, lalu sekumpulan wanita yang baru balik shopping rasanya. Tiba-tiba ada sorang awek ni (awek ke mak orang?) pergi… Bluwekkk!! Bersepah muntah tak sempat masuk plastik. Ah sudah. Terasa macam nak terkeluar balik mangga yang Khai makan tu. Nasib member ada plastik lebih untuk tadah wanita loji muntah ni. Hurm, kalau pregnant lain kali duduk rumah je kak. Tak payah pergi shopping. Ataupun orang lain mabuk laut, kau mabuk darat yer?

Ada gambar tak sempat snap, perempuan cina gila entah datang dari mana, berjalan ke sana-sini tanpa arah. Apesal Khai cakap dia gila? Dengan berseluar pendek dan singlet putih jarang, dia boleh berbangga dengan “nipple” yang tersembul keluar. Hurm entahlah, ini baru beberapa jam di Puduraya. Kalau sebulan rasanya dah boleh buat sebuah web khas pasal ragam manusia kat Puduraya ni. Mungkin Oh! Puduraya pula. Hahaha

Pssttt: Malaysia memang indah. Sebab tu ramai pelancong nak datang. Tapi nasib pelancong ni bila berada di Puduraya, memang kesian. Ke sana-sini dengan MAP tapi still nampak takde arah tuju. Malaysiaku, do something la. Kata nak buat perhentian bas baru. Puduraya ni dah macam belacan tersumbat celah gigi dah Khai nengok. Jadikan Puduraya sebuah muzium seperti apa yang dilakukan pada Penjara Pudu.

Tapi bila malam best. Khai ada juga melepak depan Puduraya time malam. Siap ada gerai masakkan melayu lagi betul-betul depan 7-Eleven. Boleh open table semua seakan-akan kedai mamak 24 jam. Hahaha. Indah gila tidak seperti siangnya. Macam neraka…

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 5:16 am 20 January '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 374 views
Dalam kategori: Daily Craps, Istimewa | Tweet This!


RSS feed | Trackback URI

44 Comments »

Comment by Azizwanâ„¢
2009-01-20 06:23:58

huhu.. pandai polis trafik cari port nk kasi kluar saman. sure byk la yg kantoi gamaknya.

peluk2 di khalayak ramai. no comment =(

dan yg muntah tu langsung tak boleh blah.. klau kena dpn mata aku plus sdang enak menjamu selera, sure aku akan turut muntah sama. kau tak muntah khai?

psstt: mesti buah mangga yg kau makan tu bertambah enak rasanya kan 😉

Khai says: Khai masa kecik2 slalu gak muntah2 kalau keluar kereta.. hahahaha

..
 
Comment by cookdong
2009-01-20 07:20:18

leh khai..windunya malaysia..khai yoi xyah la citer menda y tersembul..wat owang bayang2 aje…wewe.puduraya tu dah xda ulat tiket lagi ka??pe ntah istilahnye^^

Khai says: Ulat tiket sampai bila2 pun akan ada kat pudu tu.. dah jadi tempat cari makan dah.. hehe

..
 
Comment by Faiz
2009-01-20 08:02:11

ko buat ape pg pudu?
jadi ulat tiket ka?

ekekeke…

..
 
Comment by Neya
2009-01-20 08:48:00

huah..permpuan MELAYU zmn skrg mmg gitu

..
 
Comment by pelukispelan
2009-01-20 08:49:24

tg awek la..kan khai….

..
 
Comment by nadia
2009-01-20 09:41:55

hoho. Peluk2 tu bukan setakat kat puduraya je. Kat mid valley ada, mines ada,times square ada. Kat mana2 la. Pendek kata bersepah,macam lumrah pulak pasngn couple ni peluk2..hoho

..
 
Comment by uyun
2009-01-20 10:10:46

khai bt apa g pudu? em,khai x pnh bt ke mcm 2?haha
well,slalunyakan lelaki kan suka bnda2 mcm 2…..ble x dpt cr awek len.kn2? my advise,jgn menyesal klu ditinggal kan kekasih hanya kerana xbt bnda2 mcm 2.coz akn ada bnda yg lbh bek menanti kita di hari akan dtg.jgn terlalu seronok dengan apa yg ada didunia,kelak kita yg merana..
especially gurlz….nk ckp byk tkt gak,cz im gurl 2..huhu.. insyaAllah moge2 sentiasa terpelihara.. 😉

Khai says: adeh.. ape yg u merepak ni.. gi pudu sebab nak tunggu someone.. someone tu member yg baru datang dari johor…

..
 
Comment by SilentAnarm
2009-01-20 10:36:31

Oh! Puduraya.. hehe.. benda dh biasa peluk2 ni.. kalau tegur pon takde guna.. silap2 kita yang kena sembur balik.. dh sampai tahap terbunting baru la diorang tau..

kat MidValley, Times Square, errr.. kt mane lg ek? Khai.. ko pegi survey kt tgga2 shopping mall.. mesti ko dpt tgk aksi yg lebih cool cam haramjadah.. haha.. 🙂

..
 
Comment by shutitup
2009-01-20 11:07:09

terminal bas puduraya akan dipindah ke terminal bas tasik selatan (dalam pembinaan)…beroperasi dalam 2010 atau 2011 nanti….dan bas stand klang kat pasar seni tu akan dipindahkan ke terminal puduraya ni.

mcmne aku blh tau? sebab aku sendiri terlibat dlm industri logistic & transportation nie.

Khai says: thanks for ur information

..
 
Comment by depurple
2009-01-20 11:08:37

think +tve..
dorg 2 psgn bwu nikah la 2..
2 la manjang nk bkepit..~
🙂

..
 
Comment by azizwan[dot]com
2009-01-20 11:24:13

yay, apasal komen aku semenjak 2 menjak ni slalu tk kluar. huhu.. aku dah komen awal2 lg tau.

malas dah nk taip balik apa yg aku komen td :aie:

..
 
Comment by eda
2009-01-20 11:35:38

ala..kalo stakat pelok2 ni xkira kt mn..bersepah2…der yg lbh bran..bl tangan meraba2 lam baju, sua…cium2..pegang2.gosok2..tu da jd perkara bese…kalo yg dah kwn pon…xreti2 tunggu kt umh ker?yg lom kwn lak..xleh sabo2 tunggu kwn kew??adudu…
Puduraya always buat aku fenin lalat…huhu :[

..
 
Comment by zieyn
2009-01-20 12:15:52

Oh!puduraya pun ok gak..
aku ley jdi admin!Haha 🙂

..
 
Comment by nabila...lalala
2009-01-20 12:27:55

hurm…pudu…
tadelar besh sangat malam pown..
slalu jer naek bas malam…
ramai jer muke2 bukan tempatan titow kat pudu…
eee….takutt… 😆

..
 
Comment by x-po shop
2009-01-20 12:56:20

nk g pudu slalu la…nk skodeng..nk rakam..msuk youtube..hohohoho

..
 
Comment by fira
2009-01-20 13:11:42

hehe.
sangke baik.
derang tu young couple baru nikah kot. 🙂
yang muntah tu,,,food poisoning kot..huhuu..

..
 
Comment by Amirez
2009-01-20 13:24:17

suami isteri kot tu khai 😉
dh lama tak pegi pudu, rimas betul kat situ

..
 
Comment by Nurul Harun
2009-01-20 13:49:10

setuju yg diatas. think positif.

..
 
Comment by izzti
2009-01-20 14:39:04

cube think positip skit..yg peluk2 tu asbend n wife yg romantik lor..yg termuntah tu da dia pregnant tp mengidam shopping..lor kesian la depa duk mengata mcm tuh..mcm izzti..ade gak romantik2 ngn asbend..mesti ade org ngata wat maksiat..dosa tau diorg yg mengata tuh..bila la nk dtg mintak maap..mesti xjumpe da..tp kalo ade org nk mintak maap ngn izzti pasti maapkan..ahaks.

Pssttt: Kot ye pun suami isteri, balik rumah dulu.. buat dalam bilik.. bukan depan budak2 kecik yang melambak kat situ.. hehe

..
Comment by izzti
2009-01-20 18:54:28

khai,,dia romantik ni dtg bila2..xkira dirumah or dimn2..ahaks..da asbend takut terlanggar org la tu..sbb tu dia peluk..ahaks..

..
 
 
Comment by akmal
2009-01-20 21:27:20

Hohoho Puduraya siapa tak kenal.ikut jlan salah atau ikut jalan sunyi snap nak bayar dompet takde hehehe.aritu kena daaa tapi dompet ada duit bangladesh (baru balik ngan family) rasa kesian ada gak tapi marah ckit jew 🙂

..
 
Comment by GeNeRaSi MaLaYSia
2009-01-20 22:39:15

tu r kehidupan ki kota yang di beri name KL ni..
tmbh2 lk kt puduraye tu..
mcm2 ade..
silap2 hantu raye pn ad kt situ..
8) 8)

..
 
Comment by lilacfla
2009-01-20 22:45:09

paling takut nak g pudu. macam masuk tempat apa ntah.. susah jadi pompuan ni, sana sini takut nak pegi. takut apa pk sendiri.
hihihii

Khai says: Hahaha.. paham2.. tapi lelaki pun skang cuak gak.. gay bersepah.. hahaha.. bersama kita menjaga punggung masing-masing.

..
 
Comment by |1f34|-|1r3
2009-01-21 00:06:54

hehe…aku baru jer pegi pudu pagi td..kuakuakuakua..

..
 
Comment by nabila...lalala
2009-01-21 00:17:44

hoho…
tau tape…bukan jer takut ngan laki miang or gay miang…
takut ngan banyak mende lar…penyamun, penyangak, drinker busuk…ngee
da lar setengah ulat2 tuh macam paten memakse… :choler:
majoriti student lak naek bas ader labtop dalam beg…
eceli, tanggung risiko gak tuh…huhu :bloody:

..
 
Comment by fza
2009-01-21 10:51:32

peluk2 kompem xkawin…
org kawin pn xgtal cmtu…
ni mesti kes xksi peluk xnk kapel…
kunun nya sayang…
xjeles….nyampah jek…huuuu…

pe kes polis trafik tu skodeng dr jauh…
lau sman bertls xde sain x gne gk…(btul ke gitu?) entam jek…
huuu…

..
 
Comment by azleah
2009-01-21 17:54:34

selama aku hidup, x pernah aku naik bus g kl. paling tak pun flight or tumpang kwn pny kete je.. huhu… nak gak merasa situasi tunggu or sampai kat pudu @ jln duta. ni stkt lalu2 kat situ je x feel lak. x nmpk sgt ragam org. 🙂

..
 
Comment by affuan
2009-01-21 19:03:48

niple = salah
nipple = manyak butul. hehe.

Khai says: Ahaks.. Thanks Affuan..

..
 
Comment by aszniey
2009-01-21 20:27:48

ala….diorang tu baru turun bas smpai kl kot. sbb tu ler pelok, takut kena rompak. kena la berjaga2 sblom kena.

mmg takut turun puduraya, first time smpai pon seramz jer tgok, coz mcm banyak org asing..muke tah ape2..muka penyagak jer…pastu byk india samseng……takut sgt ar tempat tu….kalau sorang bahaya, baik ajak teman.

..
 
Comment by GeNeRaSi MaLaYSia
2009-01-21 20:45:02

huhu…sok nk g sane r..
leh r tgk gelagat org kt sane..
smbil2 cuci mate kn..
8) 8) 8)

..
 
Comment by aszniey
2009-01-21 21:45:36

xder keje ape saje2 nk g tgok gelagat org….geli ar g sane. baik g tmpat lain…udara pon segarrr

Khai says: ye la orang ade kereta.. mana tak geli ngan pudu tu… uhuk uhuk..

..
 
Comment by GeNeRaSi MaLaYSia
2009-01-21 23:01:15

mau cuci mate jap je.. :8 :8

..
 
Comment by che-mie
2009-01-22 14:39:52

sampai ke pondok bas pun kau pergi jgk khai

patut la blog ko bagus

Khai says: ala, kira orang cakap ape… sambil menyelam minum air.. hehehe

..
 
Comment by Malaynium_
2009-01-22 19:15:08

Huehue..
ko nyelam sambil minum air celah mane kat pudu khai oi..
parit pon penuh sampah nk nyelam.. 😀

Khai says: Ni cerita kat depan Puduraya.. dalam Puduraya tu seriously “jijik” nak masuk.. Kotor, sesak dan lagi-lagi penuh dgn warga asing.. Risiko untuk mati awal naik kepada 70% bila mana korang masuk ke dalam puduraya.. hahaha

..
 
Comment by Hanep
2009-01-22 19:22:44

aku da malas jalan sorang2 pegi sini nih. kalau 2,3 org xpe la

..
 
Comment by army4war
2009-01-22 20:28:50

aku sering di momok kan dengan cerita2 horror pudu nie.. zaman belajar pun memang pudu ni tiap2 minggu aku bertandang.. memang tempat yang memenatkan.. :bloody: rindu gak nak zaman2 g pudu ni.. mcm2 hal hehehe.. 🙂

..
 
Comment by ejardkethot
2009-01-22 21:20:31

peh…macam2 yg jadi ek dalam satu hari 🙂

Khai says: sebenarnya tajuk artikel ni lebih sesuai bertajuk “Beberapa jam di Puduraya”.. hehehe.. sebab dalam 2 jam je khai kat situ, macam2 hal ni jadi..

..
 
Comment by depurple
2009-01-22 21:59:51

khai..
xdew en3 bwu kew..
bosan r..
ko mepek pe pn ku lyan jew..
huhu~ :o:

Khai says: Hehehe… dah ada.. sorry lambat sikit.. nengok latest entri.. ” bila mana lelaki menjadi dayus “…

..
 
Comment by Anip
2009-01-27 16:26:46

Bagus polis wat camtue…
Hidup nie x susah..cume ikut peraturan jer..
Peraturan utk keselamatan kiter jg kn??
n yg berpelukan di tempat awan tue..
korang xthu malu ker…??
Ingatlah..!!Dunia nie dh betol2 tua…
Kiamat Pon dh dekat.. 😉 =(

..
 
Comment by deennasour
2009-02-01 09:55:07

cis, sedap2 aku tgh makan cornflakes dgn susu boleh plak ada cerita minah muntah.wek!!!!

Khai says: Aik, cornflakes je bro? bini demam ke hari ni? hahahahaha

..
 
Comment by iza
2009-07-07 16:11:46

puduraya tu da xnmpk cm kat malaysia je…mcm berada d luar negara…huhu =(

..
 
Comment by Ssagen
2009-08-28 15:14:49

stail “pmpn cina” yg khai mksdkan tu…
erm..kt tmpt sy nie.. byk org cina..sana sini semua bgsa cina..
tgk mrka bsluar pndk..dah jd kbiasaan…
mcm2 ada la… :[ 🙂 😀 😐

..
 
Comment by NSyahmi
2010-10-02 17:16:21

salam bro khai..yang part last ”macam neraka..” tu saya tak setuju..kamu tahu ke rupa dan dahsyatnya neraka tu??hehehe..

apa-apa pun kalau kamu tersinggung dan marah saya minta maaf banyak-banyak..SORRY!!.bukan apa..ini sekadar pendapat saya..sekian.. 🙂

..
Comment by Khai
2010-10-03 08:51:43

w’salam..

“macam” bukan bermaksud serupa/sebiji.. ianya hanya gambaran betapa huru haranya tempat itu sama seperti di neraka.. Harap memahami bahasa melayu mudah ini.. 😀

..
 
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?