Polis & Mitsubishi Evolution 10 nya

Orang kata:
– Polis skang dah pakai Mitsubihi plak da.. makin banyak la yang nak kene keluar duit poket lepas ni (bayar rasuah).. Maklumla kereta tu maintenance tinggi. Tak pun makin ramai la yang kena saman.

Khai kata:
– Wah leser betul. Ada yang kene ganyang ngan polis mulut korang ni nanti. Tapi ada betulnya jugak tu. EH! tak tak.. ampun ampun.. Polis cepat, mesra dan betul lah. Itukan slogan diorang. Hurm, kalau korang kena saman, dah itu memang salah korang. Bayar aje la!

Orang kata:
– Sakit la mat rempit lepas ni nak lari dari polis.. camne anak aku nak jadi mat rempit berjaya ni? Aku kan bapak yang mithali..

Khai kata:
– Ke polis join rempit skali?

Orang kata:
– Diorang guna kereta ni untuk escort VIP-VVIP kot…?

Khai kata:
– Tanye aku pesal.. tanye la diorang.. tapi kalau betul la untuk escort VIP, itu satu keputusan yang paling bijak pernah dibuat polis.. Nape tak escort pakai jet pejuang jer? Lagi mahal dan laju kan lagi bagus. Rakyat gak yang papa kedana.

Orang kata:
– Ah sudah la ko Khai. Gi lantak depa la nak guna kereta apa pun.. Ko ni aku cakap bangang kang ko marah. Tapi ko memang bangang pun.. Hahahaha :p

Khai says:
– Alhamdulillah… =.=’

Haha. Inilah dia Evo yang dikhabarkan ingin dibeli PDRM dan kini dah pun boleh digunakan. Ramai yang kata kereta ni bertujuan untuk kegunaan “under cover”. Mungkin korang takkan nampak lambang PDRM melakat dekat Evo 10 tu nanti. Tapi Khai wonder, kalau nak under cover, habis buat ape letak siren?

PDRM dah beli 25 bijik Mitsubishi Evolution 10 ni dan Khai rasa memang patut pun since penjenayah sekarang kalau setakat Waja polis tu (even dah modi pun), macam cipanzi lumba lari dengan siput babi je. Ape tak nye, penjenayah skang dah ada yang pakai Lamborghini Gallardo la beb!

Apapun cuba korang usya entri Top 10 kereta polis di dunia ni. Kat Itali pakai Lamborghini tu. Almaklumla, dah diorang produce Lamborghini. Sama la macam Malaysia pun yang guna kereta buatan sendiri sebelum ni.

Pssttt: Selalu pulak nampak orang Luxor melepak kat mamak ni. Lagi-lagi si kembar Hassan & Hussin tu (Somebody Group). Khai bukan apa, Khai just harap korang yang masih student tu jangan sesekali terjebak dengan hasutan mereka. Mereka memang pandai pancing korang dengan lambakkan harta-harta yang diorang ada. Dan bila korang dah bergolak-gadai nak cari RM2000 untuk bayar Luxor tu, diorang semakin kaya dan korang semakin papa-kedana. Luxor ntah ke mana, pelajaran tak payah nak cakap la. Ramai member Khai dah terkena. Ingat.. Nanti bila dah kerja dan ada pendapatan yang kukuh, lantak korang la nak try apa MLM pun. Kalau student, hentikan lah.. Nasihat je, bukan hasutan yer..

Pssttts: Khai ke Hospital Ampang semalam sebab Khai dapat anak buah ke-7 dan ianya lelaki. Yay! Nama dia Muhammad Mikyle Haiqal. Ala-ala Kyle XY gitu.. Bulan depan akak Khai sorang lagi nak lahirkan anak perempuan. Means dah 8 anak buah Khai. Wah, dah kerja nanti, banyak kena melabur ni time raya. Hehehe. Sayang diorang semua. Tahniah buat Kak Julia (owner jamu langsing korang) dan suami, Abg BF. Tak lupa buat Elisha.. Suka la tu dah dapat adik? Hehe.

Update: Ini yang dikatakan Undercover?

27 Februari 2009: Hai pelik.. ingatkan dah cukup over dengan lampu siren tu untuk tujuan undercover, sekali dah siap pun diorang tampal-menampal sekali dengan sticker.. Alahai. Takpelah, apepun memang cun dah kereta polis untuk tujuan “undercover” ni.. tak dapek den nak nolong cover’kan de..

Gambar penuh di Entri berikut:
http://justkhai.com/blog/polis-mitsubishi-evolution-10-nya-siap-sticker/

Ditulis pada 4:48 AM 9 February '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 2,809 views | Dalam kategori: Hidup Khai, Tergempar | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

77 Comments »

Comment by corallinkz
2009-02-09 05:11:09

yay!
first.
tahniah khai!

..
 
Comment by Zik
2009-02-09 08:04:44

mantap, tp dgr cite depa beli 10 bijik jek. tak tahu la sampai 25. dorunk nak watpe? byk2 tu. jgn polis dok lenjam plak berlumba sama sendiri hehe. tp kalau tujuan dorunk nak benteras lumba haram jadah aku sokong terlebih 1% = 101%.

tp tu lah aku pelik Malaysia ni ramai sangat modify keter jadi buruk. letak sportrim la, pacak spoiler ada tanduk la, bikin ekzoz (tanpa enjin dibikin skali tampak huduh). kalau nak buat keter tu biar la lawa, mantap, and performance gerenti tip top. takat bikin2 apa la sangat.. lain la kalau ek tebuuu mihahaha..

paling bodoh kancil pun nak buat, pickup myvi aku rasa lagi kuat tanpa bikin lwn kancil tebuu..

n 25 evo kerja jenayah best tu.. mana2 polis yg dok angan nak buat mcm dlm movies hollywood jom mencoba..

8) πŸ™‚

..
Comment by Zik
2009-02-09 08:08:32

ayo ayo.. kejar bkn kerja..

selamat taipusam khai πŸ˜† :aie:

..
 
Comment by Taufik SM
2009-02-09 11:47:16

x baik menghasut begitu…. :p

..
 
Comment by YaNa
2009-02-09 12:21:00

waaaa…xbek kutuk keta kancil oo..
kancil even makup lawo gak..
performance mmg xleh wat pe dah keta gitu…
asal kan mata sedap memandap ok je..
huhu 8)

..
 
 
Comment by aszniey
2009-02-09 10:31:06

wow..xleh kalahkan anak sedara saye..hehee

..
 
Comment by akmal
2009-02-09 10:41:21

lolololol
Polis cam nak kata revolusi pun errr tak leh juga setuju penjenayah kena bangga je yek hehehehe

P/s Tahniah buat ke-7 dan untuk menyenangkan ke-8 anak buah kalau ade ke-9 comfirm i dulu πŸ™‚

..
 
Comment by faiz
2009-02-09 10:44:16

khai,tol ke luxor ni menipu??
tp cam ne depa leh bli keta tu..
padahal,depa bukan org senang pn..tggl kat felda je..
maybe kwn2 khai tu tak wat keja..tak cri org..

..
Comment by Khai
2009-02-09 14:48:11

Khai tak cakap pun Luxor menipu.. kot menipu, kat damansara yang terpacak menara luxor tu, camne leh ada kat situ.. hehee..

cuma nasihat khai kepada student je.. jgn termakan kata-kata sambil belajar cari duit.. sbb korang takkan dapat catch-up melainkan korang betul2 komited pada pelajaran dan dalam masa yg sama, mampu buat kerja2 tu semua..

khai cakap dari pengalaman khai melihat kawan-kawan Khai sendiri yang ibarat terkena… Luxor semakin kaya, diorang pulak? habis duit untuk belajar dah ke Luxor…

..
 
 
Comment by |1f34|-|1r3
2009-02-09 10:49:44

tahniah sbb dpt anak buah buah baru…tuh baru anak sedara..tak kita sepupu sepapat lg tuh…polis beli evo? kalau jalan kat malaysia ni cantik sangat, takper la jugak….kang tak pepasal tayar pecah masuk longkang 8)

..
Comment by Taufik SM
2009-02-09 11:44:42

jalan rumah aku elok je…huhuhu.. 8)

..
 
 
Comment by MRguest
2009-02-09 11:08:37

aku nak jadik polis pdrm lah kalo gini.boleh race naik evo.kekekeke.

..
Comment by Mr.Bintang
2009-02-09 11:24:00

πŸ™‚ talam 2 muke kalau ko jadi polis.. kekekeke.. asal dapat report je sure ko yang first t’pacak mohon tugas.. hehehe.. 8)

fuh… aku dengar 25 bijik gak… tul tu..nk wat undercover tp pasang lampu kat bumbung tuh.. πŸ˜€ pakai la yang bulat tu jer… satu g..wat la mekap ala² racing gitu… kasi paintbrush skit.. :love: ni kosong jer x besh arr… =(

..
Comment by MRguest
2009-02-09 17:39:16

motif utama aku mmg nak tegah jenayah lah,
sambil2 tuh lah aku mengetest,
sambil menyelam,minum air org kate, πŸ™‚

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by Taufik SM
2009-02-09 11:41:20

pasal polis tu lantak dia la…..kenapa susah-susah…..huhuhu…. πŸ˜‰ πŸ˜‰ πŸ˜‰ πŸ˜‰ πŸ˜‰

..
 
Comment by Taufik SM
2009-02-09 11:43:57

nak jadi polis konon….huhuhu 8)

..
 
 
Comment by Taufik SM
2009-02-09 11:39:13

ko dah ade girlfriend baru ke???huhuhu….

pasal polis tu lantak dia la…..

kenapa susah susah…. huhuhu πŸ˜‰ πŸ˜‰ πŸ˜‰ πŸ™‚ :oups:

..
 
Comment by zelo55
2009-02-09 12:13:58

ak pon da trjebak ngn luxor sbnrnye…
ko nk tnye pape sal luxor tnye aku…
ak berbesar hti nk bg pndangan a.k.a ktukan aku..

hahahahahaha..

..
Comment by faiz
2009-02-09 13:49:17

aku just nk tnya..
ape yg wat korg kata luxor ni menipu sbnrnya…

..
Comment by Khai
2009-02-09 14:51:01

Faiz, franklu speaking, walaupun khai tak ‘terkena’ macam zelo atau kawan2 khai yang lain, kalau ada yang datang lagi cerita pasal Luxor, pe kata on the spot kasi penumbuk sebijik? hahaha.. itu baru cool..

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by eda
2009-02-09 12:18:07

first….congrate wat akak khai..cute baby tu..i br der 3 ank sedare..yg baru buln 1 yg lepas..baby girlz sumenyer…best2…anak sendiri xtau la bila..huhu..

Second, polis skang mmg da mkn mantap dari sume segi..rasuah?xyah cakap lah..da jd rutin dorank kot..bkn nk fitnah, tp kenyataan..da banyak dengar dr isteri2 polis sendiri…huhu…nk saman.saman jek la kan..ni tak.nk lengah2kan ms orang..nk ‘sesuatu’ la tu…ape nk jd?entah lah…bg RM 50 pon dh ckp suke…uish..seksa kt akhirat x tertanggung..erm.. :[

..
 
Comment by eda
2009-02-09 12:26:17

pasal Luxor…da pernah nk TER kene..tp i ni jns xsuke bende2 cam ni…xkire la cam ne dipujuk pon…da bnyk sgt contoh2 terdekat yng terkene…yg ok Alhamdulillah la..tp der yg sanggup berenti blaja sebb kejar Luxor ni…sekejap jek tu..nnt sume senyap..hilang cam tu jek..

..
 
Comment by fira
2009-02-09 13:06:10

tomei nye baby..alalalalala… πŸ™‚ ..

..
 
Comment by Faiz
2009-02-09 15:00:33

pembetulan : melekat bukan malakat

erk aku lebih tertarik dgn artikel luxor..rmai gak yg join kt u aku nie..luxor mana menipu,cuma yg org kata menipu sbb drang tak buat ape sistem tuh suruh..tol tak?

nak berjaya buat…nak kena tipu x payah buat…2000?
baik aku buat benda len..aha.

..
 
Comment by cHad
2009-02-09 15:03:39

ouh ‘somebody group’…
‘king group’ lak cane ek khai…
ke same je diaorg nieyh…???

..
 
Comment by GeNeRaSi MaLaYSia
2009-02-09 16:53:34

hoho…
dh pake evo ka..
may be pasal sebelum ke tinggal ke waja polis..
tu yang tukar pake evo tu..
hoho…

..
 
Comment by KIMIZ
2009-02-09 17:10:37

Bukan Mitsubishi Evolution… Mitsubishi tu main brand dea… Nama kereta tu Lancer Evolution… Macam Honda, Ferrari, Even Proton Satria pon ada evolusi dia.. Sila btulkan.. Heheheheeh..

Memang aku sokong sgt PDRM beli Lancer neh untuk jalankan tugas2 depa… Setakat pakai Waja, tak payahlaaa…. Memang setiap kereta polis ni ada modification depa sendiri…. Tapi rasanya tak cukup laaa kalau penjenayah pakai kereta yang 5-6 kali lebih laju….

Khai, anak buah aku dah masok 43 orang dah… Serius aku cakap.. Sampai tak ingat nama dah.. Harharharhar…. πŸ™‚

..
Comment by Khai
2009-02-10 06:12:36

huhu… thanks kimi for da information.. ahaha.. tapi dah mmg resamnya orang panggil evo ye tak..

mak ai… 43 orang… akak/abang ko leh daftar jadi kilang manusia ni.. hehehe… πŸ™‚

..
 
Comment by GhostM
2009-02-26 03:01:37

BUKAN LANCER….mmg EVOLUTION X,klu ko nk taw BEZA LANCER & EVOLUTION X,LANCER XDE STRAP HITAM KAT TENGAH2 BUMPER,EVOLUTION X ADE,LAMPU LANCER XKUAT CAHAYA,EVOLUTION X LAMPU H.I.D TINGGI……..aku tahu la bapak saudara aku pki evo x jgk,klu xthu jgn nk bt2 tahu plak….camni la senang ko pg flikr ko taip MITSUBISHI LANCER ngn MITSUBISHI EVOLUTION X….
:p 8) :p

..
 
 
Comment by MRguest
2009-02-09 17:45:14

king group & somebody sama je lah,
xdak apa beza,
suma dok haluan kiri,
1 matlamat, 1 harapan,
kekekkekekek.. πŸ™‚

p/s : maaf,off topic

..
Comment by xthu
2009-03-08 21:53:00

patut lah org melayu xberjaya…org wt MLM pn nk sibuk..klu xnk buat xyah lh nk sibuk2..duk umah je…duk lyn blog yg xberguna ni….mcm sial..ko kutuk2 pn, ko xdpt ape2..org yg buat je yg dpt duit…padahal mahathir sendiri yg ckp MLM bleh bantu naikkan ekonomi malaysia..payah nk cari org melayu yg kaya skarang…tp aku sendiri tengok budak2 melayu kite yg buat benda ni dh ramai yg berjaya….yg xberjaya bkn sebab luxor..tp org yg join tp nk duk relaks je…tu lh tanda2 org yg xberjaya dlm luxor…klu xthu jln keje luxor jgn nk ckp sebarangan…aku sendiri dh dpt gaji 5 angka…ko tanye lh mmber ko yg xberjaya 2..ape dia buat…melayu2…

..
Comment by Khai
2009-03-08 21:59:53

blog x berguna pun, ko sibuk baca buat ape? ko yg x guna sebenarnya… dan menyial diri sendiri.. ibarat meludah ke langit… sekian..

psst: kene kritik skit melenting.. ni la melayu sebenarnya… sibuk nak cakap orang melayu x sokong melayu.. podah!! lom tulis satu entri khas lagi kat blog tak berguna ni.. silap2 ada yang tak lena nak tido malam..

ye ke gaji 5 angka? cakap tersembur2 tahi gigi ape jadah.. kasi bukti la dude..

(Comments wont nest below this level)
Comment by analyzer
2010-03-08 16:32:32

bro khai,aku ade jumpe mamat yg mengaku gaji 5 angka hasil dari luxor.budak tu jugak merangkap membe lame.
satu hari tu pun plan la jumpe kat kedai mamak.so die pun cite punyer cite basuh punyer basuh aku x x jugak menunjukkan tanda2 minat(aku mmg x nak join pun.).last skali time nak balik aku ingat die leh la bayar air teh tarik aku pasal kate gaji 5 angka.haram jadah punyer perangai.aku siap cakap sblm chau “teh tarik segelas pun ko x blh nak belanja?”…pas tu aku mula elergik dgr perkataan MLM! :p

 
 
 
 
Comment by sahniana
2009-02-09 19:55:42

first of all,aku nk ucapkan tahniah,and a big clap..first time aku tgk design blog sempoi,memang sempoi..tapi kemas,tersusun dan unik..actually this is my first time here..secondly,aku suka ngan isi kandungan blog ni..pelbagai..and i suggest for more tehnology info pasai aku suka discovery channel kn..hehe..and about this content,mmg sepatutnya polis kena ada keta2 canggih cmni la..kalau tk,baik pkai keta lembu..wakakaka..ops…oret2..selamat.. 8)

..
Comment by Khai
2009-02-10 06:10:59

Thanks sahniana.. best nama u.. hehe.. moga terus menyokong adanya blog ini.. :8

..
 
 
Comment by faiz
2009-02-09 20:23:52

ermm…
leh tak pasni khai msukkn entri sal MLM lak..
takpe kn khai…

..
Comment by Khai
2009-02-10 06:13:07

kalo rajin.. hehee.. :bloody:

..
 
 
Comment by che pik
2009-02-09 20:27:32

nmpk sgt polis mlysia xckap.. skrg bdn polis ni mcm nk prabis duit rakyat je….jenayah makin meningkat…polis th hentam pmbangkang je….rase2 evo 2 guna tuk halau himpunan aman… polis dgn pjnayah sma sje…… :-[)

..
 
Comment by deennasour
2009-02-09 20:40:11

PERH!!!!!! ngabis duit jerk. bek dorang kasik jentolak padi maha hebat kat petani2 kat kedah dan perlis tu!
*skang ku nampak kedah je khai, jgn marah.

khai, actually, slogan polis dah tukar lah khai. dah tak ada mesra lagik lah khai. sila google. hehe πŸ˜›

..
Comment by Khai
2009-02-11 00:24:57

alamak.. ketingalan aku…

Tegas, Adil dan Berhemah .. rupanyaa… hurm boleh la pakai dari slogan yg before… tapi tang adil tu… adil kah? :bloody:

yaaa… adil 😎

..
 
 
Comment by x-po shop
2009-02-10 01:10:45

ayyo amma..adakah kapcaiku mampu meloloskan diri dari diorg nnt?

..
Comment by MRguest
2009-02-10 18:24:21

masuk jalan kampung lah,
xkan evo nih nak masuk jalan denai,

..
 
Comment by analyzer
2010-03-08 16:36:38

ko bawak lalu jalan kelapa sawit je.hehehehe… πŸ™‚

..
 
 
Comment by bd fabregas
2009-02-10 01:29:14

evo 10 ni nyer top speed lbh krg 250 km/h.. agak2 korangnyer wira “wannabe evo 3” tu bleh terlepas ke drpd real evo ni?? hampir sume keta malaysia & jepun mmg xkan terlepas tapi kan khai, kalo penjenayah pakai gallardo, sori to say la evo 10 ni psl top speed gallardo lbh krg 320 km/h..

..
 
Comment by Dakjaat
2009-02-10 12:54:30

eh? kalau polis guna kete ni .. dah sah2 timbulnya rasa tak puas hati kat rakyat.. macam ex mb perak yang beli toyota camry sebagai kenderaan rasmi exco ..tu pun kena pertikaikan .. hahahaha! so.. takleh pakai.. 8)

..
 
Comment by Azman Ishak
2009-02-10 13:16:33

wah kahi berubah kaler…
adakah aku tak color blind ni… hahaha
terkejut gak tadi. ingat salah blog…

khai~ aku mintak ampon mintak
maap… lame bebenor aku cume menjadi
silence reader kat blog ni tanpa meninggalkan
sebarang komen. maklumla aku sebok menyiapkan
projek. alhamdulillah. sekarang ni dah sampai
ke final step. lagi pon hari ni boss tadak…
hahaha… sukenye aku.

P/S:- hari ni aku nak buat rekod membuat komen
untuk semua link yang ade kat blog aku
start dari A-Z.

Salam ceria dari aku untuk mu sekeluarga~
AzmanIshak.Com :p

..
Comment by budeen
2009-02-10 19:56:30

aik! komen ni mcm sama je kat blog aku..
oooo si azman ni copy paste ke utk buat rekod komen dlm sehari.. ceh!! hehehe
tak kisah la tu.. komen tetap komen..
bro azman, harap maaf.. hehehe πŸ™‚

..
 
 
Comment by mrozaidi
2009-02-10 16:45:12

Bagus2.. Bukan ke kena pakai buatan Malaysia, Ini macam nak pi merempit sama ni..Huhu..Polis2..

..
 
Comment by dolish
2009-02-10 18:11:49

Bagus lah tu….perhabiskan duit rakyat..
8)

..
Comment by azizwan[dot]com
2009-02-10 18:34:12

ala.. apa salahnya bro/sis.. itu maknanya duit rakyat utk rakyat :((

..
Comment by Khai
2009-02-11 00:26:29

harap x sampai salah gunakan la… kalau untuk escot vip, bagi aku ada sedikit “vavi” di situ.. 8)

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by budeen
2009-02-10 19:53:15

bagus jgak langkah tu.. motor mmg dah CBR.. keta kenalah evo.. baru penjenayah gerun.. 8)

..
 
Comment by wenkt
2009-02-10 20:10:05

kereta evo guna utk escort sahaja
dah telah digunakan pun actually.

pernah nampak escort perdana.
hahahaa

..
Comment by Khai
2009-02-11 00:27:05

see.. untuk escort… cheh! :bloody:

..
 
 
Comment by KNizam
2009-02-10 22:59:29

alahai comelnyer
bukan kereta tapi baby ok. hehe πŸ˜‰

..
Comment by Khai
2009-02-11 00:27:41

hehehe.. thanks.. moga bila mikyle dah besar nanti, jadi anak yg soleh.. amin ya rabbal alamin.. :8

..
 
 
Comment by papa-itam
2009-02-10 23:09:26

aku tak komen tentang kereta polis tu..
apa-apa pun aku suka dengan blog hang banyak info dan penulisan yang cukup menarik..taniah teruskan usaha

..
Comment by Khai
2009-02-11 00:28:22

thanks papa itam… sweet nama u.. hitam itu limkokwing.. hehehehe :[

..
 
 
Comment by haziri
2009-02-11 01:17:44

Pada pendapat aku la kn? Korang rsa de ke penjenayah yang bawak kete or moto sampai 250km/jam? Perlu ke kete polis smpai nk laju camtu? Lagipun, kalau bwak kete wira pun leh penyamar? Ni kes2 nk guna duit rakyat la ni..

..
 
Comment by Faiz
2009-02-11 09:33:58

Wahh… cayalah polis… haha… πŸ™‚

..
 
Comment by brave
2009-02-11 11:25:55

aku dh lme gak usya blog ni
mnt khai sbb die sme umo ngn aku
tp m’punyai kehidupan yg b’jaye(bab cintan no komen)
hehheeh~~

ni tuk sesape yg nak duit ngn cre yg mudah
http://www.duitmudah.com/?id=ros

khai xpe dh kaye πŸ™‚

..
 
Comment by Amirez
2009-02-11 14:33:19

haha..aku pun wonder nape letak siren kalau nak undercover.
PDRM berangan2 nak tiru kete2 polis dlm NFS Most Wanted kot haha πŸ˜‰

..
 
Comment by azleah
2009-02-11 20:53:39

oooo…mit evo…fav car

..
 
Comment by aben
2009-02-11 21:07:54

woow….camne sey nak rempit…polis da pakai evo….camni sey kene pakai skyline plak ar…..ala cumey nye baby tu rase cam nak kawin awal la plak… :[

..
 
Comment by liza
2009-02-11 21:26:54

Polis beli kereta ni pakai duit rakyat ke???? takde pulak duit aku susut dalam purse atau bank????

Habis kerajaan bagi biasiswa pada pelajar Melayu atau PTPTN tu membazir duit rakyat ke????

Berapa banyak duit korang habis? sure ke kerajaan curi duit korang, tak baik menuduh tauuu…bukti ada ke?

..
 
Comment by zackiskandar
2009-02-11 21:33:04

Betul kalau macam tu polis Jerman dan UK pun membazir duit rakyat. Depa pakai BMW dan Porshe…inilah rakyat Malaysia, kalau negara luar pakai kereta hebat semuanya gempak.

Kalau Malaysia yang diperintah oleh orang Melayu baru pakai Evo dikatakan rasuah. Korang perasan tak nada korang ni sama dengan rakyat Singapura (majoriti Cina) dan kaum Cina negara ini yang tak habis2 mengaitkan orang Melayu dengan rasuah.

Korang tak nampak ke???? agenda yang taknak tengok orang Melayu berjaya jadi dia orang bagi cop stereotype bahawa orang melayu ni kaki rasuah.

Kau rasa kalau PKR atau PAS naik, Malaysia nii bebas dari rasuah ke? Malaysia hanya akan bebas dan bersih dari rasuah kalau orang lain yang bukan Melayu berkuasa jeee….

..
Comment by aman
2009-02-12 03:03:57

ada gak yang bawak masuk unsur politik. haha. kalo PKR aku tak taw. Kalo PAS, insyaallah.

..
 
Comment by faiz
2009-02-16 18:59:16

BMW tue kn pngeluar dye negara mana???
ckp tu..pk2 la sama…. :o:

..
 
 
Comment by miss kaka
2009-02-12 22:19:44

agaknya nak tingkatkan prestasi n krnkan kontroversi kot..
huahaha

..
 
Comment by landaklaut
2009-02-15 06:16:54

dulu time pdrm pakai kancil, ramai yg gelak.
tapi dengar2 kancil tu enjin mira. ntah betul ntah tidak.
huhuhu.. πŸ™‚

..
 
Comment by faisalhanim
2009-02-15 16:30:46

hee…apa nak heran…Malaysia bukan tak mampu…tgk kastam..dah lama pakai BMW…ok jer…takde org duk ngata sangat…asal berfungsi, dpt banteras jenayah..aku sokong jer…

..
 
Comment by pat
2009-02-21 14:46:26

ye ke luxor tu x ley caye…cam ley caye je… cume kene usaha lebey jer..sape nk bg duit free lak ye x..nk duit lebey usaha pon lebey r kan kan kan πŸ™‚

..
 
Comment by Merah&hitaM
2009-02-22 17:16:50
..
 
Comment by apis
2009-03-24 21:40:28

dengar citer polis nak tuka ketekebal pakai bmw 8 series……….bagus lah polis dah maju………evo x bukan nye murah…… πŸ˜‰

..
 
Comment by Sean Kaur
2010-10-04 22:41:41

Kyle XY is a very mysterious kid, perhaps he is a cloned person coz he does not have a belly button”;-

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post