Hakikat selepas menonton Geng: Pengembaraan Bermula

903 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Seperti yang di’ura-ura’kan sebelum ini, dan Alhamdulillah, petang tadi Khai berkesempatan juga menonton Geng: Pengembaraan Bermula walaupun dihujung-hujung tanduk. Hehehe. Kenapa hujung tanduk sebab Khai sampai KLCC pukul 4:25 petang di mana lagi 5 minit je wayang nak mula. Nasib la ada iklan-iklan annoying before wayang start tu.

Tiket yang Khai reserved macam dalam entri sebelum ni pun sia-sia sebab kalau dah lagi 5 minit wayang nak start, memang diorang dah delete database untuk reservation. Nak tak nak Khai kena la beratur untuk dapatkan tiket. Nengok kat screen, aiseyman.. Geng dah FULL lah! tak payah cakap banyak, wayang pukul 4:30 petang pada hari kerja (Khamis) pun boleh full beb! Kalaulah cerita ni ditayangkan time cuti sekolah? Tak ke haru?!

Nasib ada lagi dua kosong untuk Khai dan “teman” Khai. Tapi tak dapat sebelah-sebelah lah tapi still depan dan belakang (G4 dan H3). Still dapat share pop corn. Jimat duit gua tak yah beli dua pop corn. Hehehe. Masuk je wayang, perghhh… penuh tu. Paling ramai budak-budak lah. Rasanya ada yang umur 3 4 tahun pun join sekali kot. Tahniah untuk mereka yang berjaya bawak anak-anak pada hari pertama tayangan. Ok, untuk meringkaskan entri yang patutnya panjang ni, Khai bahagikan kepada dua point.. kelebihan dan kekurangan. Tapi ingat, pandangan ni subjektif bagi setiap orang dan ini adalah pandangan Khai yang mempunyai background Multimedia di mana Khai lebih titik beratkan penghasilan animasi tu sendiri termasuk jalan cerita dan sound effect.

Kelebihan Geng: Pengembaraan Bermula

– Jalan cerita yang langsung tidak membosankan walau sesaat pun! Seriously!!

– Rendering yang tersangat-sangat cantik dan bagi Khai ianya setaraf dengan hasil ciptaan Disney mahupun Pixar.

– Tiada langsung pergerakkan kaku seperti yang dapat korang lihat pada kartun Usop Sontorian dan sebagainya.

– Jalan cerita penuh lucu hingga Khai boleh ketawa sampai meleleh air mata. Lagi-lagi part Rajoo cakap “Upin!! Pikir masa depan”.. dan kemudian diorang jatuh juga ke bawah bukit. Hahaha. Sengal betul si kembar comel tu.

– Sound effect yang cukup superb. Super superb! Mungkin bukan pada keseluruhannya tapi overall, cukup bagus.

– Teknik “matrix” ketika Lim berluma motor dengan Badrol dan juga ketika kepala Upin hampir dihempap batu.

– Mesej yang disampaikan, sangat-sangat berkesan untuk sesiapa sahaja.

dan kekurangan’nya?

Kekurangan Geng: Pengembaraan Bermula

– Kurangnya penglibatan Upin dan Ipin kerana Khai pasti cerita ini pasti tersangat kuat kerana mempunyai Upin dan Ipin.

– Adegan seram boleh dikatakan terlalu seram untuk kanak-kanak. Khai lihat seorang budak sebelah Khai sampai peluk mak dia tak lepas sambil menutup mata ketakutan. Ape tidaknya kalau Khai sendiri dah rasa seram, ape lagi budak-budak. Haha, cerita ni memang feeling.

– Ada babak-babak yang dapat kita tonton sedikit di Youtube, tiada dalam filem. Mungkin telah dipotong untuk memendekkan masa tayangan. Kalau korang menonton gelagat Lim yang bawak water heater masuk hutan kemudian cari plug nak cucuk, tak dapat pula Khai lihat dalam filem sebenar mereka. Mungkin juga heater tu dah ditukar kepada pemetik api elektrik.

– Adanya ular besar yang nyata tidak logik. Tapi biasalah, kartun kan?

– Ketika Rajoo dikejar hantu durian, nengok kuku hantu durian tu sebijik macam hantu. Rupanya hantu durian tu adalah si… si… korang nengok lah sendiri. Spoil pulak karang.

– Ketiadaan watak-watak kawan baik Upin Ipin seperti episod di TV iaitu Ehsan, Mei Mei, Jarjit, Mail dan Fizi. Tapi kita tetap dihadiahkan dengan watak yang tak kurang hebatnya seperti Lim, Uncle Muthu dan Rajoo. Rajoo ni pernah keluar sekajap masa Upin Ipin siri 2 dulu. Khai rasa watak-watak yang takde dalam movie ni mungkin kerana movie ni disiapkan dahulu kemudian baru ada watak mereka dalam siri TV. Mungkin filem mereka yang akan datang, akan menampilkan watak-watak tersebut terutamanya watak paling Khai admire, Mael. Dua singgit, dua singgit, dua singittttttt…. hehe.

Apa yang mampu Khai katakan di sini sebagai kesimpulan, rugi gila kalau korang lepaskan peluang menonton cerita ini. Pergi dan tolonglah pergi. Nengok sendiri. Percaya atau tidak, selepas menonton cerita made in Malaysia by Malaysian ni, seakan percaya atau tidak, cerita ni menjadi cerita animasi terbaik pernah Khai tonton mengalahkan Finding Nemo, Shrek mahupun Madagascar yang selama ini memang Khai tabik! Pendek kata ini adalah animasi wajah Malaysia yang sangat setanding dengan mana-mana animasi yang pernah wujud di dunia ini. Sekali lagi tahniah buat animator-animator Les Copaque yang berusaha siang dan malam selama dua tahun kerana animasi hebat ini. Rakyat Malaysia kini mampu berbangga bila bercerita tentang animasi.

Samalah seperti trademark Les Copaque sendiri’lah di mana Katak bukan lagi di bawah Tempurung!! Animasi 3D yang hebat kini bukan suatu yang mustahil lagi buat Malaysia. Syabas!!

Bintang yang Khai berikan untuk Animasi Geng ini jangan korang tanya kerana Khai tak mampu nak berikan bintang lagi pada mereka, tapi terus siap 5 bintang dan 5 bulan sekaligus. Pendek kata, mereka yang tidak menonton, tergolong dalam golongan manusia-manusia yang rugi.. Hehehe. Bila nak pergi?

Pssttt: Sebenarnya entri ni terganggu sikit sebab time entri ni ditulis, ada seorang wanita yang meroyan tak tentu pasal kat YM Khai. Boring betul.

Ditulis pada 1:09 am 13 February '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 903 views
Dalam kategori: Daily Craps | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

130 Comments »

Comment by lily
2009-02-13 01:38:11

yes! komen pertama!

kat KT ni susa la nk cr panggung~
=(

..
Comment by bard
2009-02-16 16:38:41

tgk je kat kuantan….. baru 7 hinggit…

..
Comment by Khai
2009-02-16 16:51:02

kalo dari KL nak ke kuantan.. then nengok wayang dgn harga 7 ringgit.. campur minyak n tol semua. hurm.. dalam rm20 dah tu..kui2.. πŸ™‚

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by ejardkethot
2009-02-13 01:42:42

perghh….ni jeles nie…khai dh tgk !!~
x pa…esok pagi nk g CS tgk GENG !!~ ha ha ha
x sabar …huhuhu… πŸ˜€

..
Comment by Khai
2009-02-13 01:43:39

seriously.. satu kerugian kalau x pergi.. mmg x menyesal… RM10 tu betul2 berbaloi… kalau harga tiket RM50 pun, tetap berbaloi dgn apa yg akan korang tonton..

..
Comment by sherina84
2009-02-15 14:13:53

hehehe kat sni harga cuma RM8 je. ( JitraMall, Kedah) :8

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by azleah
2009-02-14 10:39:35

jum p sesame ;p

haha.

filem they wait baru kuar tu ejard. cissss lapok aaaa kedah ni

..
 
 
Comment by orenz
2009-02-13 01:43:48

cayalah!

..
 
Comment by Rjuna
2009-02-13 01:56:18

Baru nonton petang tadi, 5 Thumbs Up dari aku, sangat bangga dengan animasi Malaysia ni

Aku rasa Disney-Pixar akan melutut nangis tengok landskap dalam hutan tu, fuh cam real, seram pon seram

Ada babak cam dalam filem King Kong dan Musang Naruto pulak dalam animasi ni hehe

Upin & Ipin comel gila yay

..
 
Comment by syima5424
2009-02-13 02:11:45

mula2 ingt nak tgk hari khamis (midnite) tp disbbkan pagi jumaat kol 8.30 de xm, terpaksa la tunda. sedih gile xdpt tgk ms first day =( . tp da happy sbb dpt tgk wayang ari jumaat (midnite). yeay!! x sabar gile mau tgk cite ni. weee!!~ πŸ™‚

..
 
Comment by catzer
2009-02-13 02:29:08

pergh..wajar tonton ni..tp kena senyap2..kang ada jerk malaun bawah umur nak ngikut πŸ™‚

..
 
Comment by zelo55
2009-02-13 02:31:43

awww…
pempuan mne yg mroyan dlm YM abg khai..
awwwww…

hahha…
ak pasti akn pg tgk cter ni lps bc entri nih..
pasti!

..
 
Comment by aman
2009-02-13 02:34:45

huhu…sib baik takde spoiler sgt…semangat sikit nak tgk..huhu :8

..
 
Comment by Merah & hitaM
2009-02-13 03:00:59

huhuhuhu..tahniah kerna sempat jugak ko usha citer tu ptg tadi…dlm lambat2 tu ada jugak tiket ek…hebat2…ngan sape la ko gi ek khai…mesti bwk awek tuh sbb ko mukan ada adek..nak kate bwk anak sedara, mmg tak la..hahahha….

ok pasai citer tu walau aku tak tgk agi, aku bg 5 star gak sbb tgk iklan pon cukup bgus… tunggu la sape nak sapot aku tgk citer tu nanti sbb aku ni no $..hahaha…tapi ada org kate nak menggaji aku tadi kat YM..wakakaka…

erm ngarut byk da nih..nak tdo sok ada klas…

pssttt: “time curi sekolah” ~ bayaran rm10 maybank 2u… hehehe…

πŸ™‚

..
 
Comment by azizwan[dot]com
2009-02-13 03:24:19

adeh.. mcm mana aku nk nengok movie ni? dah la kat tempat aku ni takde panggung. adoyai.. nak pg KK, dah sah2 aku habis 200.. kena tunggu dvd kluar la gamaknya. :bloody:

..
Comment by Merah & hitaM
2009-02-13 05:47:51

huhu..wan..nanti aku carikan ko dvd rip k..hahaha..tapi lama agi kot nak tunggu..hehehe πŸ™‚

..
Comment by azizwan[dot]com
2009-02-13 06:40:04

takpe aku tunggu.. jimat duwit aku. hahaha πŸ˜‰

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-02-14 13:17:18

bad habit bad habit.. sokonglah industri animasi tanah air..

 
Comment by Taufik SM
2009-02-14 13:26:49

hari itu baru tonton Filem Geng: Pengembaraan BermulaÒ€¦ tp bagi saye filem

itu kurang best berbanding episod kat TV9Ò€¦ perabis duit je tengokÒ€¦ 8) =( :choler:

 
Comment by Khai
2009-02-16 13:54:40

kurang best? hurm, mean still best la kan? jgn samakan dgn yg kat tv9.. tu kisah kanak2.. yg kat wayang ni, ntuk kanak2 dan orang dewasa.. taufik bukan kanak2 lagi kan? hehehe… hurm, camne leh rasa perabis duit nengok tu ye? cuba kita nengok dari keunikkan animasi yg ada.. jalan cerita pun best..

hurm.. khai x faham kalau ada orang yg rasa perabis duit… pelik2.. :love:

 
Comment by bard
2009-02-16 16:49:40

taufik kna tgk keseluruhan crite, sound efek, plot, animasi & etc baru lah wat keputusan…. jgn krn skit dah kata x best….

compare dgn cite animasi tempatan lain….. mmg jauh beza la…

 
Comment by shaz
2009-02-17 17:19:54

BestÒ€¦ gi la tengok Ò€œGENGÒ€ memang tak rugi

Rasanya kalau kuar dvd pun diorang tak caj mahal…
Kalau base Siri Upin Dan Ipin masa mula-mula keluar, company tue ada keluarkan Cd original boleh beli rm15 ringgit je…boleh rujuk website Les Copque website…

Sokong la 3D Malaysia…

 
 
 
 
Comment by paan
2009-02-13 03:52:49

alamak..
khai dah tgk
nasib tol kat kelantan xde pawagam
aduhh
huhu

..
Comment by depurple
2009-02-14 11:22:29

kelantan xde pawagam??
biar btolll…

..
Comment by Taufik SM
2009-02-14 13:27:43

biasa la PAS x suka hiburan…. πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by bd fabregas
2009-02-13 03:56:48

alamak, khai dh wat review la.. ni yg aku makin bersemangat nk gi tgk ni..

..
 
Comment by deennasour
2009-02-13 04:14:04

hor hor, alkisah ko beli tiket.
aku tgk kat tgv sunway ari ni. sengsorang. tak ada kredit nak roger ko. ko bukan nak roger aku.haisy.
aku plan tgk kol 4.45pm. tapi sampai kol 5. delay till 9.10pm.
ngeh ngeh ngeh. hampeh.

:::::: part paling aku pecah perut.

babak tayar bas pancit. ko ingat tak lepas je driver bas tu call kata tayar pancit,
then driver tu suruh pembantu dia blah. then pembantu tu kata “nasib baek kau bapak aku”…kui3…pecah panggung gelak.

then masa diorang tersangkut kat tepi cerun gaung. memang kelakar gile. meleleh air mata aku. huhuhu

..
Comment by Khai
2009-02-14 13:18:52

ingat ingat.. wahahhaha… nasib part tu dah pernah keluar skit kat youtube.. aku gelak still gelak jugak.. sbb mmg panggung nak pecah pun masa tu..

ala deen, aku ade roger aidil kat MS.. dia x reply pun… kalau x leh gi bertiga ye tak.. x pe ar..

..
 
 
Comment by wenkt
2009-02-13 04:14:11

ok
esok aku tgk

..
 
Comment by gie
2009-02-13 06:20:20

best gile,sebab,aku pun ipin gak…wakakaka…. betul betul betul…

btw, citer geng ni menjadi sejarah bagi diri aku sebab, citer ni yg hari 1st kuar,aku tgk….semalam mmg pack gile jadual aku….kuar opis,kul 830pm, terus je jusco terbrau,sampai2, dah nak start…nasib baik booking dulu semalam, kalau tak,dah sakit leher aku arini syaf depan…hahaha… πŸ™‚

..
 
Comment by .AzFaRuL.
2009-02-13 06:24:41

nak tgk… tp kaki simen.. =(

lepas 15 mac rasa ada lg x?

..
 
Comment by khaimmu
2009-02-13 07:39:30

pfftt!!! ..
nasib baik x ketemu!
hahah! ..
aqnya 12.10pm nya citer HAHA! ..
ingat nak ambik 4.30pm ..
tgok budak2 sekolah balik an ..
HAHA! ..
mmg hebat citer nieh ouh! ..
lagi2 sally HAHA! ..

rupanya sally, pak mail jgi dalangnye
HAHA! …
mmg x leh bla r diorg tuh πŸ˜›

mmg x kering gusi biler tgok!
asyik gelak jep dlm pawagan tuh !
rasa nak tgok lagi pn ada HAHA!

..
Comment by Khai
2009-02-14 13:20:20

haha… baru best pe nengok ngan budak2 skolah.. itu sebenarnya sbb aku nak nengok belah petang.. hehehe..

..
 
 
Comment by mrkay
2009-02-13 08:32:36

ape yang aku tau, mmg dierang sbnrnye nak buat filem ni… teaser utk filem ni dah kuar sblm siri upin dan ipin tuh kuar lagi… upin dan ipin tu setakat nak test market kalo tak silap aku.. dan aku rasa dierang pon mesti tak sangka yang siri upin dan ipin berjaya tarik ramai org malaysia terutama kanak2 utk menonton file ni.. kalo tgk dari teaser awal dulu, mmg penglibatan upin dan ipin sangat sedikit.. dan dari teaser tu, aku bleh nampak yg badrol dgn lim adalah watak utama yang sebenar.. btol tak?

..
Comment by Khai
2009-02-14 13:21:24

betul betul betul.. aku rasa mmg GENG ni diorang buat dulu.. baru ada yang Upin & Ipin…. tapi still mantop le..

..
 
 
Comment by anarm
2009-02-13 08:43:08

best..best.. esok aku turun midvalley tgk kt GSC.. haha.. tak sia2 dh tempah tiket.. πŸ™‚

..
 
Comment by aniez
2009-02-13 09:01:24

ni yg buat org semangat nk g tengok ni…
thanks ye en khai buat review tentang filem ni..

..
 
Comment by ahmad
2009-02-13 09:08:00

alamanda…kau tunggu…………….. :o:

..
 
Comment by ejdee
2009-02-13 09:32:11

yup sure kalu tak full this weekend..adoi…uat aku xcited nieh..

..
 
Comment by puanfarhah
2009-02-13 09:51:41

betul2 mmg ada scene yang x jumpe .. scene wartawan jumpa upin ipin, rajoo gan kak ros takde pon.. mmg syiok sangat my abang pun kate cam sekejap… awal2 cam boring sket .. hehe.. mmg x rugi nengok x sabar nak beli dvd dier plak…

..
Comment by BK
2009-02-13 10:33:30

acceli.. scene wartawan tu dibuat mmg khas utk trailer promotion.. xde dlm cite pun.. kalau tgk pun, kan diorg citekan ape berlaku smalam..

..
 
 
Comment by Mohd Asyraf@LCP
2009-02-13 10:04:05

Khai,thanks for ur support,sy dan sume crew2 Les’Copaque ucapkan terima kasih byk2 sbb gi terjah pawagam utk tgk geng…haa errmm kalo best xnk tgk second round ke??ngeee.. πŸ™‚

..
Comment by bard
2009-02-16 17:10:57

korang sambung la pulak citer lepas ni….. upin ipin, mail 2 singgit, mei mei n etc g melawat oopet….

watak diorang ni ramai peminat

..
 
 
Comment by Ida_LCP
2009-02-13 10:08:55

hello there! wah panjang sungguh entry ni! bagus2. thank you so much sebab gi tengok GENG, sokongan sebegini la yang buatkan sume penat lelah, tak tido malam sume berbaloi. Apa2 kekurangan akan diperbaiki! Yosh! πŸ˜‰

..
Comment by nbie89
2009-02-14 00:58:36

hello…
minat giler upin ipin…tapi stil x dapat tenok ag..
cuz exam week…but mmg kompem nak carik wayang after this…

hope LCP buat web khas upin n ipin…cuz macam dulu saye minat harry potter, saya usha http://www.hexrpg.com...
hope upin n ipin pown buat yg samer…malah lagi cun melecun…cuz skunk lebih minat upin n ipin dari harry potter…huhu
so, bley sentiasa update dengan peminat upin n ipin… :love:

..
Comment by Khai
2009-02-14 13:24:11

kalau yang geng tu, ade web khas dia… gengthemovie.com … hurmm.. thanks crew LCP coz terjah sini..

eh asyraf.. kalau ada masa, bukan 2nd round, mau 4th 5th round duduk panggung nanti ni.. hehehe…. πŸ™‚

(Comments wont nest below this level)
Comment by nbie89
2009-02-15 11:04:40

lalala…thanx
huhu..da tenok da…
besh2…especially climax…ngee, ader budak kecik nanges da…
wakakaka… πŸ™‚

psstt…:ramai lak kanak-kanak suare macam upin-ipin after tenok geng…hahaha

 
 
Comment by bard
2009-02-16 17:16:05
(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by fira
2009-02-13 11:08:54

ah tension!
nak pegi! nak tgk..aaaa…nak balik!!

..
 
Comment by mediamalaya
2009-02-13 11:21:48

Nasib ada lagi dua kosong untuk Khai dan Ò€œtemanÒ€ Khai. Tapi tak dapat sebelah-sebelah lah tapi still depan dan belakang (G4 dan H3).

nampak sgt Allah S.W.T pun tak benarkan sesiapa bersebelahan dengan ko.. perangai macam fuki, suka cari pasal, bila dah kalah, minta simpati kawan2.. you’re such a loser..

betul teori aku tentang ko, lepas dua bulan kalah dlm debat yg dimulakan ko sendiri, ko akan kembali normal.. mcm perempuan ade period pulak jantan ni! jantan ke?!

ko delete komen ni, bertambah la loser ko, sebab sebelum ni pun ko dah delete komen aku.. that’s mean u’r loser +1

..
Comment by ejdee
2009-02-13 12:09:29

adoi ni nape lak nie..xpasal nk cri gaduh..kalu kamu berani..kamu sepatutnya tunjuk sape kamu..ngeh3x…ish2…kamu ni..spoil mood org nk bg komen ttg upin dan ipin la…

t kamu uat tajuk “FUKI” kamu tue ye..adoiyaiiiiii

..
 
Comment by Khai
2009-02-14 13:27:49

lihatlah kawan-kawan, ni contoh orang yang dengki dgn orang lain.. pity him.. komen langsung tiada kena mengena dgn entri… dan lokasi tempat duduk juga yang dipertikaikannya.. hehehe…

komen pun melalut.. ada aku cakap sape “teman” aku tu.. maybe mak aku? akak aku? atau mungkin ibu mu? Wallahualam..

ape yg kalah2 ni? hahahaha.. ko ni mmg kesian.. tak tahu nak cakap ape dah.. lantak ko lah.

komen ko yg ni pun aku x delete dah cukup bagus.. delete bukan bermaksud loser, tapi perlu ke ada orang macam ko (tapi thanks jadi pembaca setia JK) yang komen kerana tidak dapat menerima kenyataan dan komen penuh dgn caci maki yang terang lagi bersuluh, jeles dan sakit hati semata2.. hahaha.. shame on u..

psstt: orang malas nak layan ko pun dah cukup bagus.. kalau gi mahkamah, jadi pengemis seumur hidup ko dan keluarga ko untuk 7 keturunan.. hehehe..

..
Comment by hafreze
2009-02-15 00:45:44

betul tu. menyirap lak aku ngan mediamalaya ni. kecoh gile. rilek2 suda.

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by z_24
2009-02-13 11:37:19

aku nk tgk gak……huhu…
pehal lak comment ats nie..sesat ke ape~ πŸ˜€

..
 
Comment by TipsGoda
2009-02-13 11:41:00

confirm pergi tgk..dengar macm best..patutnya promosi untuk filem ni dihebatkan lagi..maybe start promosi patung untuk filem ni ke.t shirts..merchandise..

..
 
Comment by topo
2009-02-13 13:19:49

ko suka masa rajoo ckap upin ipin fikir masa depan.. hohoho aku lagi suka masa part uncle muthu yg cakap fikir masa depan.. hohohohoo

..
Comment by Khai
2009-02-14 13:29:14

hahaha.. tu part last.. sempat ngk.. nasib aku x kuar awal2… so kepada yg belum nengok, after cerita habis, jgn keluar dulu.. tungguu.. byk part2 yg kelakar…

..
 
 
Comment by hakukayer
2009-02-13 16:48:07

mmg tgh plan nak tgk esok beramai2 kat cineleisure ngan office mates. berapa ramai? separuh dari office ni, campur ngan sapa yg bawak husband/wife plus anak2.. aku? bawak diri sendiri je laa.. hehe

tiada kesabaran….

..
 
Comment by abdusfauzi
2009-02-13 17:11:49

nak tiket jugak!! saya vote Mael! hahaha. Bak kata Topo, sah, mmg besh cite ni, sbb, Khai pun buat comment yang besh gak. Nak tgk jugak, huk huk T_T =(

..
 
Comment by miss kaka
2009-02-13 18:11:31

syoknya…
nak tgk jgk..

..
 
Comment by yg bname insan
2009-02-13 18:19:59

waaaaaaa nk nengok gak:8 doakan org lulus exm~kalo xcuti jd pndk~uuuuuuuuuuuuuu nk nengok nk nengokkkk~huk3~ =(

..
 
Comment by yg bname insan
2009-02-13 18:28:48

baru 1 ari tp yg view smpai 700 lebih~huhuuu~hebat fan justkhai ni(tmasuk den hak3~) duk bygkan fan justkhai aje penuh 1ruangan pwgm tu nnt~xtmasuk org lain lain lg tu~hek3~ πŸ™‚

..
 
Comment by Aby RAd
2009-02-13 18:56:54

dah lama aku nak tgk cite ni
xsilap sejak 2007 lg..kata nak kuar 2008
last2 2009

xsabar2 nak nengok

**sempat gak aku bgambar dgn ipin aritu..masa tayangan perdana.jgn jeles… πŸ™‚

..
 
Comment by [e-payment]
2009-02-13 19:47:10

tu la khai.. apesal x pakai e-payment jek? kan senang.. mmg dah sah2 tiket tu bleh amik je xkire kol bape sampai.. sbb dah bayokan..

gunakan teknologi yg ade sepenuhnya.. πŸ˜›

..
Comment by Khai
2009-02-14 13:30:48

kot kot cancel ke.. dah burn gitu je ticket tu.. betul tak?

..
 
 
Comment by akmal
2009-02-13 21:28:18

Hahaha tak jadi tengok khai aiii malu malu dompet tinggal =( kawan pulak ajak tengok valkerie kalau tak silap nama :(( layan jee lah terpaksa kalau tidak rugi gi jauh jauh 8)

..
 
Comment by Eriyza
2009-02-13 23:59:15

Nak tgk jugak.
Sabo ajer laa. :o:

..
 
Comment by Sis Mieya
2009-02-14 00:22:26

Erm..
kecohnye si ‘mediamalaya’ tu..kes tu x bawak masuk court pun da cukup baik..now nak bikin keycoh plak kat sini..dahlah x di undang..lari dr tajuk lak tu..apooooraaaahhh cittt!!!!
Terfikir yg si ‘mediamelaya’ tu owned by sape ek? apa..melayu kita? astaga..nakpak sangat la kurang pengajaran..x taula dr mana ek..jgn salahkan ibu merandung..tp diri+mulut+hati yg busuk..hurm.. 😐

..
 
Comment by Sis Mieya
2009-02-14 00:40:12

Ups lagi satu..kat mediamalaya tak delete lagi entry (lain2) tu..erm..bermakna khai..kita still leh on kes ni & saman malu kat org yg mcm tu..xde otak langsung..!!!!

..
Comment by Khai
2009-02-14 13:33:22

ekekeke.. ade ke duit dia nat saman nanti? x yah gi court pun dah tahu mmg dia salah… ni tinggal kesian je ni… ye la, kang kot kot jadi pengemis gara2 blog yg picisan (mediamalaya) tu.. alexa rank pun terang2 jauh ketinggalan.. buat malu je buat blog hiburan tapi cicir ngan blog macam justkhai ni.. hahaha..

..
 
 
Comment by bd fabregas
2009-02-14 00:46:52

aku baru sahaja berjaya menonton filem Geng ini dengan jayanya pada petang tadi.. Serius best.. Tapi paling aku admire dianyer sound.. Gempak siot..

..
 
Comment by spatt
2009-02-14 01:31:19

argh…meleleh air liurku…
nak g tengok, tapi member sume x balik…
g sorang la jawabnye…huuu

..
 
Comment by Callister
2009-02-14 02:54:17

rasa mcm nk tgk ajer..
belanja khai,,, πŸ˜†

..
 
Comment by syahiran
2009-02-14 03:04:26
..
 
Comment by eda
2009-02-14 12:12:04

ala..blm berkesempatan nak tgk cite neh..almaklumlah dok kt kemaman ni mn der panggung wayang,kalo nk tgk…bese g kuantan arr…tp lom der ms sesuai la plak..huhu..sedey tol arr…tgk dienyer the making pon cam best,nk tergelak..pe lg kalo tgk full kn??..

erm..pahal plak ngan mediamalaya tu?datang bulan ker?tetibe nk hentam2 khai neh…uish..xder keje nk cr pasal..wat dose free…

..
 
Comment by eda
2009-02-14 12:16:41

xader entri untuk Valentine’s day ke khai??heheh

..
Comment by Khai
2009-02-14 13:34:33

korang boleh gunakan function search kat justkhai ni.. cuba search “valentine day” sbb tahun lepas khai dah buat entri khas.. rasanya tahun ni x yah ulang lagi la kot..

..
 
 
Comment by Taufik SM
2009-02-14 13:23:08

hari itu baru tonton Filem Geng: Pengembaraan Bermula… tp bagi saye filem

itu kurang best berbanding episod kat TV9… perabis duit je tengok… dah la zaman

ekonomi gawat… bengang betul… issssseeyyy man….KORANG pula cam ne ??? :choler: :choler: :choler: =(

..
Comment by Khai
2009-02-14 13:37:37

taufik.. ye ke kurang best.. bagi khai best jer.. jalan cerita sangat menarik.. ape lagi dgn kualiti animasi dia. wonder korang ni just pergi nengok “kosong” ada ada benda lain yg korang nengok..

contoh benda lain yg patut korang nengok..
1. kehebatan animasi diorang..
2. jehebatan sound effect diorang..

dan rasanya better korang nengok the making of dulu before masuk panggung.. baru rasa kehebatannya..

..
 
 
Comment by uyun
2009-02-14 14:04:00

well,x pyh layan khai..slalunya org yg byk bunyi ni adalah loser!!! dok kutuk2 pn nk jgk bkk justkhai… lagi 1 kan khai… ada 2 bnda yg sgt2 menarik perhatian ku… dia ckp ape “nmpk sgt ALLAH S.W.T pun x benarkan sesiapa bersebelahan dgn ko..perangai macam fuki, suka cari pasal…..” ek??? weh,ape punya cerdik da… dr cni lg da nmpk dia(mediamalaya) yg loser,org len dok sebok cite psl upin dan ipin,tetbe je sesat pasal bnda len.gilo apo??? n lg 1..klu c mediamalaya 2 nk bg komen yg meletakkan nama Allah 2,CERMIN dlu dri..ni x,nk kutuk org len,siap guna nama ALLAH tp kt picture dia,dia ltak gmbar yg x sopan(phm2 sndri la)… x sesuai lgsg dgn komen yg dberikan..huhu..bt lawak tol..cm hampeh jew dia 2…huhu

..
 
Comment by Hamdi
2009-02-14 15:24:03

weh
sapa nak belanja aku tgk citer nih??? =(

..
 
Comment by izz
2009-02-14 15:52:43

mmg sgt best wooo… πŸ˜‰

..
 
Comment by applepie
2009-02-14 22:41:05

nak tengok geng!!!
takde org nak teman!!
geramnye!!!

..
 
Comment by dinokage
2009-02-14 23:35:40

aku bru g tgk tdi
pergh!! jln cita dia best!!
agk2 klakar jgk… tmbh2 msa upin n ipin men pistol diorg 2… hahahaha… trer siot diorg aim… hahahaha.. tp yg pling best bg aku, mse upin, ipin n rajoo tgh ngelongsor kt bukit 2.. hahahaha.. rajoo: “pkir mse dpn!!”… hahahaha…. ayt 2 pling aku xthan….

..
Comment by Khai
2009-02-15 00:08:30

haha.. tang pikir masa depan tu pun, part yg aku tak tahan gak.. macam yg tertulis kat entri lah.. hehe.. tahniah kerana dah ke panggung untuk menonton.. πŸ™‚

..
 
 
Comment by mieya
2009-02-15 01:19:22

cter tu mmg agk seram skit la..
kdg2 rse takut mgalahkan budak2..
hehe;)

overall..
mmg superb!!!
mmg rugi sape yg x g tgk…
klu ade yg ckp “ape barang tgk cter katun melayu..”
korang memang sgt poyo…
btol kate khai..
cter katun omputeh pun bleh kalah..
hahaha

geng mmg best!!!! πŸ˜€

..
 
Comment by Khai
2009-02-15 01:55:52

kepada admin mediafarklaya, komen anda dipadam bukan kerana bacul, tapi kerana komen anda jauh lari dari topik yg dibincangkan.. jika ada apa tidak puas hati, boleh terus emailkan pada owner website ini..

anda ni boleh diketegorikan sebagai melayu bodoh dan kurang ajar.. serta tak mempunyai tatasusila yg baik.. pergi masuk sekolah balik dan hormati blog orang.. time kaseyyy……

psstt: komen2 mahupun jejak anda dalam apa2 jua web yg berkaitan akan terus dipadam selepas ini. Ini kerana anda langsung tidak diundang untuk datang ke mari.. lain lah kalau anda ni mmg muka tak tahu malu.. mengemis kat blog orang lain… kesian…

diingatkan skali lagi, x puas hati sila email ye.. x perlu nak suruh orang lain baca dalil2 bodoh anda tu yg x habis2 cemburu pada orang lain. Terang lagi bersuluh.. gila ar…

wassalam.. :8

..
 
Comment by afra
2009-02-15 04:38:27

hmm, kan citer geng ni 3d kan?
Kalo dier buat 3d yang pake cermin mata tuh lagi best X300000, lagi2 time kejar mengejar ngan time seram… real :o: wowh

..
Comment by Khai
2009-02-18 13:21:47

ini 3D animasi je… xde la sampai nak kena pakai spek mata.. tu kalau nak buat, kos mau beratus juta… hehe :bloody:

..
 
 
Comment by xflixz
2009-02-15 12:35:56

siyes dow..aku bg rate 11 dari 10 bintang.hhaahaha.mmg best giler.kelakar ade seram ade.

jalan cerita die mmg unexpected.mule2 aku tgk igtkan ending die si badrul mimpi.haha..rupe2 nye pak mail ngan singh tu rupenyer punyer keje.huhu.

citer ni mmg best.cume agak2 kurang sesuai utk adik aku yg umur 3 tahun tu.diorg just nk tgk upin dan ipin je.bukan ular seram2 tu.
anyway,aku harap ade upin ipin the movie ke.mesti best giler kan. =)

..
 
Comment by e-key
2009-02-15 13:20:16

crite ni mmg best..
sedikit penerangan ttg kritikan khai:-

mengikut berita asal, criter geng ni dh start dihasilkan sblm ada nye upin ipin..kementerian yg berminat utk ambil upin ipin sbg idola kanak2.. so, sblm geng keluar wyg, upin ipin dh famous dlu kat TV..

so, geng “les copaque” pening kepala sbb watak upin ipin ni bukan regular dlm geng..dan awal2 diorg dh jangka yg penonton akan kritik diorg sbb watak upin ipin bukan regular..sbb diorg dh bwk kuar upin ipin keluar awal sblm geng kat pawagam..

harap maklum..

..
 
Comment by Ozzie
2009-02-15 13:34:16

Aku sampai kat kaunter pukul 6 kemarin, terkejut bagak tengok diorg dah display memo – show untuk pukul 6.30, 8.30, 10.30 suma dah full house..

Mujur la aku booking online gak. Cuma bezanya aku dengan Khai, Khai kena beratur nak dapat tiket..Ekeke.. πŸ™‚

Btw, memang layan crita ni..Double thumbs up!

..
 
Comment by fazrewl
2009-02-15 19:37:40

cite yang mmg best.
Part yg xleh lupa, upin ingta masa depan upin.
hampeh tul. Xsia2 gaduh paksa mmbr aku teman aku. πŸ™‚

..
 
Comment by sis mieya
2009-02-16 00:25:55

GENG memang best…
mase tgk tu ngan ‘teman’ yg mcm khai maksudakan..ahaks buweekkk :p ku tunggu org membelanjakan diriku nih..mase tgk 1st hr tu kene blanje ‘teman’ ku itu…cessss :choler:

..
 
Comment by Amirez
2009-02-16 01:26:41

thx khai buat review. rasa tak sabar nak tengok neh.
dah booked 3 tiket semalam. harap2 sampai GSC 1 Utama taklah 5 minit sblm tayang πŸ˜›

..
 
Comment by syahiran
2009-02-16 07:07:10

lupe nak cakap ade budak kecik menangis2 dalam panggung aritu..hahah..ganas sungguh.. πŸ™‚

..
 
Comment by omegaplus
2009-02-16 09:55:24

aku dah tgk dah crita gang ni.. mmg gempak giler arr!! tak rugi rm10 tgk kat cineleisure. Ramai budak2 and famili..panggung fullhouse beb… byk part2 yg klaka..dr mula sampai abis.. tp yg aku ingat btul yg time angsa jd polis trafik bg lalu geng2 dia.. pastu siap tendang bas sbb tak puas ati.. haha.. lawak2 πŸ™‚ …bab beruk atas moto tu pun lawak gak.. ish, mmg byk la mende2 lawak.. baik sapa yg tak tgk lg tu g tgk.. sebagai nasihat, book la tiket awal2..

..
 
Comment by depurple
2009-02-16 11:14:27

Agak xmsok akal ble ade ibubapa yg bwk ank2 umor 5 thun ke bwh tgk movie mdnite.. mggu konsentrasi owg len..
bdak2 klo dh dpksa bjaga mlm, mula la nk buat onar, memekak nak itu ini..
bgkak je aku dan yg laen2..
haha~ :8

..
 
Comment by budakmanentah
2009-02-16 13:42:48

uhuhu…aku tgk cte ni mase 12/2 kul 12.00pm…curik2 kuar opis awal…opis kat komtar…wayang kt prangin mall…mmg line clear…best giler…aku plg ske time bapak rajoo ckp “tolongggg…jgn mkn saye…saye kurus”…hahaha…mmg enjoy la citer ni…nti nk tgk lagi

..
 
Comment by G-MaH
2009-02-16 14:40:18

skodeng tiket..hari2 full jugakk..aiyooo..manyak sedihh!! sobs3…weekdays xleh g busy..weekend lak penuh..bencikkk =(

..
Comment by Khai
2009-02-16 15:14:47

buat online reservation untuk sabtu or ahad akan datang ni… itu cara yg terbaik cik gmah.. πŸ™‚

..
 
 
Comment by 10/10
2009-02-16 16:45:44

*** mungkir janji…aku tak tengok lagi cite nie….boring tul…

..
Comment by Khai
2009-02-16 17:19:12

eh eh.. ape guna ada si dia kalau x boleh nak bawak nengok wayang? lalalalaa.. :bloody:

..
Comment by 10/10
2009-02-18 13:04:34

aku tak pernah le tgk wayang dengan die..ahad ni mungkin jadik gi kot dengan ***…huhu

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by nikillas
2009-02-17 11:52:12

haha.. citer geng memang best.. hari pertama tayangan aku dah pergi tgk dah.. muahahaha.. sampai mengabikan kerja2 lab aku untuk pergi tgk citer ni.. best..!! mmg superb..!! cayalah LCP..!!

..
 
Comment by Hanis
2009-02-17 13:28:46

Sangat2 best ye cter ni.
Rasa2nya nak tgok utk kali ke-…..
hehehe..

p/s: Terharu Khai sudi ke blog ku. Hehehe.. =(

..
 
Comment by msafwan
2009-02-17 22:51:25

Utk org2 kl/s’gor, kalau tak dapat tiket geng di tpt2 biasa spt midvalley,ou,alamanda, kemungkinan besar boleh dpt tiket di TGV Cheras Selatan (kat Jusco baru tu).Just further skit from Mines Shopping Mall sebab mereka buka 2 hall utk tayangan geng which equals to 11 sessions. Tak perlu kecewa beratur pjg2 di tpt lain lagi! πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚

..
 
Comment by wati
2009-02-18 09:49:39

Tak sabar sebenarnya nak tengok .
Anak-anak pun dah bising nak tengok.

Yang pasti, movie nya mesti se “best”
cerita Upin & Ipin . πŸ˜‰

..
 
Comment by hurrmm
2009-02-18 10:09:35

wei. wei. wei. jeles!!! aku nak g tgk ngan bf aku di alamanda hari ahad tu. petang dalam 5.30 g la nak bli tiket tgk malam.. sekali, sold out pukul 8 malam nye tayangan!!!11 malam baru ada lak..tensen nye.. pastu aku tgk la eden lake. dh takde choice kan..SERIUSLY! tersangatla tak best cite eden lake tu. frust je aku nak tgk cite geng tu..uhuks =(

..
 
Comment by ejardkethot
2009-02-18 11:38:14

heeeeeeeeee..
kt CS ..wayang dia RM5 jaaa!!`
beshhhhhhhh 8)

..
 
Comment by muslimah islam...
2009-02-19 00:31:56

salam khai….leh tak khai tukar gambar sekumpulan wanita kat blog khai ni….coz gambar tu tak sesuai untuk blog khai…saya adalah salah seorang wanita dalam gambar tu….tak suka dan tak selesa gambar saya orang siar macam tu…macam mana khai leh dapat gambar tu yer…coz saya tak pernah bagi gambar tu kat orang…dan gambar tu hak peribadi saya….malu nyer….harap sangat khai faham…maaf atas segala ketidakpuasan hati.

..
Comment by Khai
2009-02-19 02:04:32

salam muslimah islam..

allaamakk!! :[

orait.. nanti khai tukar.. FYI, gambar tu leh je didapati dgn sangat mudah di google.. search sahaja awek melayu dan lihat dibeberapa page selepasnya, ada la gambar tu.. itu la cara bagaimana gambar tu boleh terlekat kat justkhai ni..

anyway, sorry sekali lagi.. apapun ianya bukan tujuan comercial.. hehe.. nanti khai tukar..

wassalam..

..
 
 
Comment by linoor
2009-02-19 06:50:09

makin koba2 nak g tengok….
tggu linoor ye geng.. :beurk:
hehhhe..

..
 
Comment by Khai
2009-02-19 07:46:39

UPDATE: GENG UNTUK 5 HARI DAH BERJAYA KAUT RM2 JUTA… HEBAT TAK HEBAT TU? πŸ˜€

..
 
Comment by lixdo
2009-02-19 21:59:15

best ooohh citer nie ak bawak anak aku sampai masa babak seram tue anak aku ambik tangan aku tutup muka dia. tapi yang tak tahan tue muka tutup mata masih tengok lalu celah2 jari aku. πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚

..
Comment by Khai
2009-02-21 16:18:03

hehe.. best nya bila dah ada anak kan… lixdo, betapa indahnya hidup ko.. :8

..
Comment by lixdo
2009-02-21 16:39:18

yup memang indah dunia hilang segala penat lelah kita berkerja bila tengok muka anak2

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Problem_solution
2009-02-21 01:40:28

PERGHHHHHH!!! crita upin and ipin-the geng advanture memang best gila, bayangkan lah, dah dekat dua minggu ditanyangkan, masih lagi mendapat sambutan, tahniah LCP, crita disney or pixar boleh jalan lah, dulu mmg a tabik, tapi malaysia telah membuktikan keupayaan. hahaha Taniah- 5 star plus plus aku kasik kat crita ni…

..
 
Comment by KNizam
2009-02-21 16:01:46

aku bz
x sempat nak tengok lagi. huhu

..
 
Comment by @Ku tEsY@
2009-02-21 16:05:08

x sangka khai pun layan kartun gak…
tapi dari segi khai gmbrkan ttg geng nie menyebabkan sy rasa nk tgk…huhu…
sungguh hebat tamparan gambaran yg diberikan oleh khai…
tahniah krna dpt mempengaruhi pembaca…

..
Comment by Khai
2009-02-21 16:17:08

ini kartun bukan sebarang kartun.. hehehe.. seriously.. go watching.. nanti u tahu sendiri apa rasa bila dah habis cerita tu..

pasti terpegun, terpana dan terfikir, betul ke ni made in malaysia by malaysian??!! hehehe.. πŸ˜‰

..
 
 
Comment by @Ku tEsY@
2009-02-21 16:08:00

khai g tgk wayang ngan GF eks?
lau btl, cita la ttg GF khai coz ramai yg nk tau sape GF khai skung nie plak…

..
Comment by Khai
2009-02-21 16:18:48

GF baru saya adalah makcik jual nasik lemak kat area kampung pandan tu.. πŸ™‚

..
Comment by @Ku tEsY@
2009-02-21 18:12:03

owh…sungguh bertuah m.cik jual nasik lemak e2….
haha…

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by iza
2009-02-23 21:14:55

haha..dlm bnyk2 pmpuan kt bumi mlysia nih..makcik tu gk jd pilihan…pe special mkcik tu…bgtau cket.. :o:
hmm..bru je tgk geng nih sabtu lps…bez ah gk…tp watak upin ipin kurang…
n lps tgk..abis sume kezen2 ckp ala2 oopet…cute sgt… :love:
huhu…
lps nih dorng kne wt cite psl upin n ipin bnyk2..sbb watak nih yg bnyk membantu filem nih naik..ok x idea nih.. 8)

..
 
Comment by John
2009-02-27 18:24:01

cerita upin dan ipin boleh dikira best jugala..walaupun aku bukan peminat kartun upin dan ipin,tapi aku puji animasi malaysia makin bertambah advance!Syabas Malaysia! (betul,betul,betul)~~~upin menyampuk.

..
 
Comment by Kak Ros/Rz Bakarin Cheras
2010-08-20 15:10:43

i tengah kulum batang laki i ni..nak join? nyum nyum

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post