Earth Hour 2009 – Jom Join sekaki

283 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Hari mengurangkan penggunaan tenaga sedunia.. Mengurangkan global warming yang kian meruncing. Apa sumbangan korang? biarpun hanya men’shutdown’kan laptop atau mungkin hanya mendengar AF di radio (berbanding TV), ianya tetap sokongan pada kempen ini. Jangan isap rokok dalam tempoh masa 1 jam ni pun turut menyumbang kepada bumi. Hanya 1 jam sahaja dari masa anda ditagih bagi bekerjasama untuk kempen ini.. Ingat, Sabtu 28 march 2009, jam 8:30 malam. Pasang reminder korang. Hehehe.

Untuk Khai, maybe takkan shutdown laptop kot. Just tutup semua lampu kat rumah ni. Asal ado?!.. Sama-sama kita kembali kepada era zaman kegelapan 28 March nanti. Hehe.. Korang boleh teruskan pembacaan pasal kempen ni di website rasmi mereka. [earth hour]

Dan official video dia sangat cool..

Psstt: Tanamkan kesedaran dalam diri korang untuk mencintai bumi.. Boleh kan?

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 5:11 pm 2 March '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 283 views
Dalam kategori: Lain-lain | Tweet This!

Eat This Google!: , ,


RSS feed | Trackback URI

29 Comments »

Comment by pelukispelan
2009-03-02 17:40:08

aku first ker…

lps ni aku pun nk buat la…sejam jer

[Reply]

..
 
Comment by TipsGoda
2009-03-02 18:16:10

support the earth yg semakin panas ni..definitely gonna do that!

[Reply]

..
 
Comment by alana
2009-03-02 18:19:56

huh? really?
tapi kan khai, kalo hari 2 je dme wat,
tak jadi jugak… :oups:

[Reply]

Khai Reply:

at least…. kalau nak buat hari hari, lagi la x menjadi.. ni nak buat sekali ni je pun, sure ramai yang malas nak layan.. percayalah… ๐Ÿ˜

[Reply]

alana Reply:

hehe..btui gak..
cam mrh jer… ๐Ÿ˜€
lek r bro.. ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-03-02 18:21:25

at least…. kalau nak buat hari hari, lagi la x menjadi.. ni nak buat sekali ni je pun, sure ramai yang malas nak layan.. percayalah… ๐Ÿ˜

[Reply]

..
Comment by alana
2009-03-02 18:48:26

hehe..btui gak..
cam mrh jer… ๐Ÿ˜€
lek r bro.. ๐Ÿ™‚

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by fazrewl
2009-03-02 18:21:02

Waktu tue, mmg aku sokong.. sbb aku tutup semua power kat umah.. sbb aku p main futsal.. he he he…

[Reply]

Khai Reply:

hahaha.. x leh blah.. korang dah membazir lampu time main fursal.. lain kali main takyah pasang lampu.. biar hospital plak membazir lampu diorang ntuk rawat korang… hehehe ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-03-02 18:22:22

hahaha.. x leh blah.. korang dah membazir lampu time main fursal.. lain kali main takyah pasang lampu.. biar hospital plak membazir lampu diorang ntuk rawat korang… hehehe ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
 
Comment by deah
2009-03-02 18:40:49

sokongg2!!=)

[Reply]

..
 
Comment by Jaws
2009-03-02 18:42:01

yeargh!!mari kita support aktiviti diatas..
aku mmg suka dok dalam gelap..
rumate aku ejr yg suka buka lampu..
jom selamatkan bumi kita..
sesungguhnya sape lagi nak selamatkan bumi kita kalo bukan kita.. =(

[Reply]

..
 
Comment by izzat aziz
2009-03-02 19:04:46

yang ni universiti aku lm dah praktis semingu at least skali black out.. dhla lama.. x de amaran tiba2 gelap.. nak jimat la kot..haha

[Reply]

..
 
Comment by JRY
2009-03-02 19:12:08

aku dah penah wat entri sal earth hour ne. aku suka komen pembaca blog aku. dia kata klu orang malaysia xnak support program ni, baik suruh tnb jek matikan karen seluruh Malaysia ne.haha.. ada betulnya gak kan.huh

boonto.blogspot.com/2009/02/jom-sokong-earth-hour-di-malaysia.html

[Reply]

Khai Reply:

nak mati buat camtu.. haha… kalau nak buat at least 1 bulan sebelum, kene hebahkan kat tv.. kalau dia buat macam tu terus lah, menjawab la melambak surat saman sampai dari company2 besar.. hehe…

bayangkan student plak ngah buah assignment penting.. thesis.. x sempat nak save skali Plupp!! wow… hehehehe ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-03-02 19:26:00

nak mati buat camtu.. haha… kalau nak buat at least 1 bulan sebelum, kene hebahkan kat tv.. kalau dia buat macam tu terus lah, menjawab la melambak surat saman sampai dari company2 besar.. hehe…

bayangkan student plak ngah buah assignment penting.. thesis.. x sempat nak save skali Plupp!! wow… hehehehe ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
 
Comment by azif4
2009-03-02 19:23:50

aku sokong earth day…
mlm tu aku plan tutup lampu n sambut birthday aku dlm gelap…huehhhh…
nampak gaya nye fasha sandha pun kene sambut birthday bergelap jugak la…28mac

[Reply]

..
 
Comment by marzuki
2009-03-02 19:24:04

masa berak tutup lampu ya kawan2!

[Reply]

aman Reply:

jangan salah sasar sudah…hehe

[Reply]

..
Comment by aman
2009-03-02 19:43:48

jangan salah sasar sudah…hehe

[Reply]

..
 
 
Comment by aman
2009-03-02 19:40:03

hoho…kena tuko background blog nie jadi ijau ler time tue…hehe…letak gambar pkok-pokok sikit…

[Reply]

..
 
Comment by azleah
2009-03-02 21:36:44

bilik kami pun bergelap la khai. sebab blackout gara2 voltan seterika aku lebih dr biasa. huha.

[Reply]

..
 
Comment by anarm
2009-03-03 00:54:35

aku sokong upacara ni.. memang best dok dlm gelap.. 28 mac tu jatuh hari ape? kalau working day, better bg cuti kat sume pekerja.. bleh jimat kos.. masing2 dok umah je diam2.. ko tgk aku, aku tgk ko.. same2 kite tgk.. amacam? hehe.. ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
Comment by Ezad
2009-03-03 00:59:05

aku hari -hari tido tak bukak lampu.. ok gak kan?? ๐Ÿ™‚

[Reply]

nur fateha aris Reply:

wah jimat2……huhuhu

[Reply]

..
Comment by nur fateha aris
2009-03-25 20:41:44

wah jimat2……huhuhu

[Reply]

..
 
 
Comment by wan
2009-03-03 01:29:10

wah menarik la kempen ni..
nice info khai.. :8

[Reply]

..
 
Comment by x-po
2009-03-03 01:58:49

hoho hepy nmpk abg khai kita ni… sbb blog dah xda mslh ye?

[Reply]

..
 
Comment by ejardkethot
2009-03-03 02:14:26

heeeeeee….ari2 tutup lampu….aku wat keja always dlm gelap [atas kul 1 pg la..whuhuhu… ๐Ÿ˜€ wat assgment harapkan cahaya laptop ku jewk :o: ]
huhuhu…28 mac hari sabtu …lol…ahad dh ade kelas …. :choler:

[Reply]

..
 
Comment by Merah&hitaM
2009-03-03 03:38:16

huhuhu.. ini macam stop smoking 1 hour pon takde hal.. 2 hour paling lama pon.. hehehehe… marilah jaga bumi kita k…

[Reply]

..
 
Comment by deennasour
2009-03-05 02:54:42

aku siap donlod lagik vid earth hour ni. memang gempak dowh.
terasa nak jadik editor vid utk earth hour 2010.ahaha

[Reply]

..
 
Comment by shahrul
2009-03-08 05:06:36

hu3
ak pn nk get involved
tp masa tu nant
ak kt smk clifford
ad prgram tunas bestari6
terang2 kna pasang lampu dll

korg ad idea x ap yg patut ak wt???

dah la ak KP program tu
plus ak ni environmental science student
hu3~

[Reply]

..
 
Comment by Najib Hassan
2009-03-15 15:55:17

Waaaahhh..bagus baguss sokong sangat bloggers menyebarkan berita ni..sekurang kurang ada ksedaran skit rakyat malaysia ini. Fyi saya sedang mengumpul blog links yang membuat artikal tentang Earth Hour utk dibuat sticker “Earth Hour Supporter from bloggers”.

[Reply]

..
 
Comment by nur fateha aris
2009-03-25 20:39:26

yup…..aku sokong save our earth…..marilah kte bersama2 menyelamatkan bumi kter…… ๐Ÿ™‚ sedikit sumbangan membawa erti yg besar pd planet kite….huhuhu

[Reply]

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

  • Oh! Mat Rempit juga sokong Earth Hour 09! | Oh! Tidak | The Largest Funny, Amazing, Extraordinary & Miracle Pictures

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?