Tambah satu lagi web tiny, TinyChat!

1,458 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Setelah menyelidik setiap jawapan dan respon yang diberikan dalam pertandingan Teka Choki-Choki, pemenang bertuah telah dipilih dari segi jawapan yang betul dan slogan paling menarik. Dan anda yang dinobatkan sebagai Raja Choki-Choki adalah….

En Azman Ishak dari www.azmanishak.com

Sayang seribu kali sayang kerana ramai yang memberi slogan amat menarik tetapi dengan jawapan yang salah. Jawapan’nya adalah 2 telah di makan dan 3 masih tidak diusik. Pemenang akan dihubungi melalui email. Setinggi-tinggi terima kasih juga untuk anda yang menyertai. Ada rezeki, kita buat contest lagi dengan hadiah yang real punya mahal. Hehehe.


Sebut pasal gambar, kita da TinyPic. Sebut pasal URL shorter, kita ada TinyUrl. Sebut pula pasal khidmat menyimpan perkataan, kita ada TinyPaste. Nak host file? ya, kita ada TinyUpload. Kesemua tu web-web tiny yang tersedia secara percuma untuk Khai dan korang gunakan tanpa meminta satu sen bayaran pun. Dan kini, tambah satu lagi dalam senarai iaitu TinyChat!

Web serupa TinyChat ni lah yang diimpi-impi’kan selama ini bagi mereka yang tak habis-habis ada problem proxy untuk guna YM, Skype atau sebagainya. Dan akhirnya ada jugak! Jangan kasitahu boss korang sudah. Fungsi TinyChat ni samalah macam mana-mana website yang menyediakan khidmat chating cuma ianya lebih special sikit di mana korang boleh create chat room sendiri dengan sekali klik dan share URL chat room tu dengan orang yang korang nak chat je. So takde sapa-sapa akan kacau. Cuma orang yang dah klik URL tu je akan dapat join chat room yang korang create tadi. Cool heh?


+ Klik gambar untuk paparan lebih seksi dan menggoda…

Empat fungsi tambahan yang membuatkan TinyChat ni lebih gempak ialah dilengkapi dengan smiley-smiley asas, fungsi penukaran nickname dengan mudah, fungsi save semua chat log korang dan juga boleh diletakkan di laman web. Data chat korang juga dijamin selamat kerana data automatic terpadam bila korang logout dari chat room tersebut.

Senang cerita, korang kena lah cuba sendiri. Apa rasa? atau mungkin korang tahu ada lagi kewujudan web-web tiny ni. Tinggal komen kat entri ni yer. Renung-renungkan dan selamat beramal..

Ditulis pada 2:54 am 3 March '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 1,458 views
Dalam kategori: Lain-lain | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

33 Comments »

Comment by azizwan[dot]com
2009-03-03 02:59:26

aku mesti cuba. hehehe.. thumbs up bro ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by Merah&hitaM
2009-03-03 03:35:05

wah khai..mmg best la ko wat entri ni…bertambah la link dlm aku nya bookmarks… hehehe.. thanks beb!!!

pasni leh la invite awek chat..hahaha… ๐Ÿ™‚

..
Comment by azizwan[dot]com
2009-03-03 09:23:27

invite awek je la yg bro tau kan? jd, bakal isteri bro tu nk letak mana? hahaha ๐Ÿ™‚

..
Comment by Merah&hitaM
2009-03-04 03:18:59

hohoho.. bakal bini pon mesti la di invite sekali wan… tadi aku da test tinychat dengan senarai berikut:

1. Azman Ishak (founder)
2. Gadis Lonely?
3. Ikan Jerung yang banyak duit

hehehehe… ๐Ÿ™‚ best…

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Marzuki
2009-03-03 04:51:55

sumenya nak bertiny2, isk…

lepas ni tiny apa lagi ya! ๐Ÿ˜Ž

..
Comment by Khai
2009-03-03 14:45:42

nanti boleh open “tinydick” plak untuk si admin web hiburan tu.. kahkah ๐Ÿ˜€

..
 
 
Comment by |1f34|-|1r3
2009-03-03 05:37:13

sesuai la utk orang yg suka berYM…YM pada aku adalah keperluan sahaja…bukan kehendak…ahaks…

..
 
Comment by TipsGoda
2009-03-03 11:03:00

owh,tinychat pun ada dah?pas ni?tinyemail?

hehe anyway,thanks la recommend.
sekarang dah guna ubiquity yg bro cadangkan hari tu..gile kewl! ๐Ÿ˜€

..
 
Comment by Eriyza
2009-03-03 11:43:27

Khai, awat kakak xleh guna Tinyurl tuh?? Depa kata ip address banned. Awat eh?? Sedeh. :o:

..
Comment by Khai
2009-03-03 14:53:34

Kak Eriyza, kadang2 mmg gitu.. dia tulis IP kita di ban.. tapi try lagi skali, kadang2 ok.. tapi takpe lah.. bukan tinyURL je satu yang ada.. leh gak gunakan apa yang Google suka guna kat Twitter, iaitu…

http://bit.ly

try lah ~ :8

..
Comment by Eriyza
2009-03-04 14:52:47

Eh Khai, sebenonya nak tanya Tinypic.
Tesilap tulih Tinyurl plak.

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by alana
2009-03-03 12:16:31

bley cube ble msuk u t…
insyaAllah
๐Ÿ™‚

..
 
Comment by anarm
2009-03-03 13:44:36

perrghh.. sempoi ahh.. ko memang terre la khai bab2 entri blog ni.. aku sedut masok blog aku bleh? haha ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by onetrg
2009-03-03 14:00:04

Renung-renungkan dan selamat beramal..

erm…khai tiru ayat prof izi he3.. 8)

..
Comment by Khai
2009-03-03 14:49:57

ok la.. nak tukar la ni..

Renung-renungkan, dan selamat berbasikall…..!!!

amacam boleh? hehehe ๐Ÿ™‚

..
 
 
Comment by Jaws
2009-03-03 15:03:31

uish..sedap nih..mesti cuba..
aku taktau pun pasal tiny2 yg lain tuh..
haha..
baru tau skang..
trimas khai.. 8)

..
 
Comment by H3r0
2009-03-03 16:08:30

skrg baru aku tau tentang tiny…
tiny2 berisi tue…

..
 
Comment by anna
2009-03-03 17:10:57

wow.
hebat ni.haha.
boleh cuba.
ajak balak2 skali join.ekeke.
habis laa ym pasni ๐Ÿ˜‰

..
 
Comment by Hanis
2009-03-03 17:48:54

mcm menarik je…
trimas ye khai sbb slalu kongsi..
seronok2…
ni yg kena try kat lab nnt..
muahahaha..

..
 
Comment by Azman Ishak
2009-03-03 19:28:24

oh khai…. mende alah ni la yang kite dok sembang malam
tadi tuh ek… huhuhuhuh… aku nak buat satu page
khas untuk chating le kalau macam tuh..

thanks kasik idea weh~

..
 
Comment by abdusfauzi
2009-03-03 19:54:02

huhu. macam besh je. ๐Ÿ˜€

..
 
Comment by ejdee
2009-03-03 20:05:14

jom flag blog ni..terang2 menghina malaysia
http://id-top.blogspot.com/ =(

Khai says: Hurm, sbenarnya kita marah kerana kita rakyat malaysia… tapikan, hakikatnya byk yg betul kot? Entah lah.. saya tak cintakan negara, saya cintakan agama.. i hate malaysia yg sekarang.. tapi sayang malaysia yang dulu… boleh tak? hehehe

..
 
Comment by aisyahkama
2009-03-03 22:47:57

a’ah…mcm best… ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by Azman Ishak
2009-03-03 23:04:19

argh… macam tak caye jer aku dinobatkan
menjadi raja choki-choki… hahaha…
tetibe aku rase macam aku ni dalam umur
3.5tahun.. yang sedang menjilat choki-choki
sambil mengesat ingus… hahaha tak bleh blah~
gile… betoi ke aku menang???

..
Comment by menteil
2009-03-04 06:54:45

nasib ko baik, sebab jawapan aku salah..
slogan aku dah dipilih sebenarnya.. haha..

aku dah bosan nyechat ar khai..
ko kumpul awek ramai2 dulu..
pas tu invite aku masuk..

ok tak?
deal.. haha..

..
 
 
Comment by Richie
2009-03-04 07:02:33

nice tiniy web ๐Ÿ™‚ :8

..
 
Comment by Nurul
2009-03-04 12:23:35

tq, khai for the info.
8)

..
 
Comment by ejardkethot
2009-03-04 12:51:51

x brapa paham

..
 
Comment by qazreen
2009-03-04 14:21:39

nk tanya skit..mcm mana nk gunakan tinychat ni?
kalau kita nk join chatroom yg dh ada mcm mana?

..
 
Comment by wan
2009-03-04 20:45:51

apa beza dgn skype atau ym??

..
 
Comment by deennasour
2009-03-05 02:49:00

tahniah2 buat kreuger. kau memang handal!

..
 
Comment by aman
2009-03-06 02:25:44

aku kalah…adoy..haha

p.s: khai, lupo lak nak reg. kang pg sok aku setelkan..sowi bebanyak. jgn saman aku. haha.

..
 
Comment by Fez
2009-08-27 20:23:57

Meebo lagi besh… boleh login macam2 ID… cthnya, YM, FB, Googletalk, MS, dan mcm2 lagii

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post