Bila The Burj Dubai dipanah petir

3,156 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Semua pun tahu salah satu tanda-tanda kiamat semakin hampir adalah bila manusia berlumba-lumba membina bangunan pencakar langit bukan? Apa yang pelik dapat kita lihat, orang Islam sendiri yang berlumba-lumba nak bina bangunan tertinggi tu. Tahun 1998 dulu, kita ada KLCC yang gah beberapa tahun sebagai bangunan tertinggi di dunia sebelum dipintas Taipei 101 pada tahun 2004. Kini semua pun tahu Dubai dengan kekayaan sumber asli’nya muncul pula dengan The Burj yang berketinggian lebih 800 meter di mana adalah 2 kali ganda ketinggian KLCC. Kata orang, ketinggiannya yang mencecah awan sehingga dari puncaknya, bumi dapat dilihat berbentuk sfera. Betul ke? Dan ada dua tiga entri khai pasal The Burj sebelum ni.

Semenjak dari pembukaan The Burj pada Disember 2008, The Burj telah beberapa kali dipanah petir. Yang terbaru, kejadian pada 23 March 2009 ini pasti terlekat di jiwa penduduk Dubai bila panahan petir bertalu-talu hampir 30 minit terus menyerang The Burj tanpa henti.

Sedikit Update. Ini ada video yang ditinggalkan di dalam komen entri ini. So jangan la cakap Photoshop ke apa lagi. Dah tentu-tentu menda ni langsung tak mustahil. Kan?

Ditulis pada 2:22 pm 4 April '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 3,156 views
Dalam kategori: Tergempar | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

90 Comments »

Comment by lilacfla
2009-04-04 14:26:58

iman dah mantap ke nak lawan dajal nanti?

huhuhu

..
Comment by Obefiend
2009-04-04 19:31:33

dude

did i read this right..

” 1 KM lebih tinggi dari KLCC”

last time i checked the burj dubai is only 818 m tall. so how the hell can it be 1000 meters taller than KLCC

you need to revise your number dude.

..
Comment by badeghoi
2009-04-05 02:07:55

btul2, aku penah tgk megastructure kt astro, al burj tu 800 lebih meter, after this japan nk buat bangunan paling tinggi di dunia yg diberi nama sky city yg ketinggiannya 1 km, oleh itu ape kajadahnye al burj 1km tinggi lg dr klcc…

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-04-05 02:28:19

Terima kasih kerana berkongsi fakta sebenar di sini.. apapun anda patut belajar membetulkan kekhilafan orang dengan cara yang betul.

lihat saja bahasanya.. sigh ~ πŸ™‚

 
 
 
Comment by zyehunt
2009-04-06 00:44:00

jangan kata kat dubai…
kalau korang nak tahu…
kat kota suci Mekeah pon…
Orang dah berlumba-lumba buat bangunan tinggi…
Projek Jabal Umar contohnya, akan ada satu menara berkembar yang aku rasa tingginya melebihi 200m…
walaupun taklah setinggi KLCC apatah lagi Burj Dubai…
Bangunan pencakar langit pon dah bercambah kat depan Masjid Haram…

..
 
 
Comment by rham
2009-04-04 14:29:29

bkn banggunan tinggi-tinggi ni ada sistem tesla ke? bole neutralized panahan petir, even bertalu-talu, sistem yg sama adaa guna kat KLCC

..
Comment by Khai
2009-04-04 14:34:25

memang.. semua bangunan ada benda tu.. tapi kalau ada mana2 part yang rosak dan ditembak petir, habis juga. Manusia takkan dapat menahan kuasa Allah kan. Hehehe :8

..
Comment by NoktahHitam
2009-04-04 18:27:54

Kalau nak ikutkan kuasa Tuhan, semua mende kite tewas.

Selalu kalau bangunan tinggi sgt, earthing die susah sikit. Selalu 3-6 bulan sekali kene tukar conduit die sbb terbakar (kalau kilat selalu hit).

(Comments wont nest below this level)
Comment by khai-klate
2009-04-28 16:04:49

satu fakta yang sume owang kna thu 2 bgs

 
 
 
 
Comment by Jaws
2009-04-04 14:30:19

membazir giler wat bangunan tggi nih..
pe laa bangangnya.,..buat bangunan melebar takleh ker?
kos pun kurang..
masalah pun kurang..
takyah susah2 naik tangga..
aku rasa kalo asik kene panah petir jer lama2 runtuh ler tuh..
aku yakin akan runtuh gak nanti..

..
Comment by arkitek the burj
2009-04-04 15:01:56

bangunan melebar?
penggunaan ruang tanah yang semakin banyak.
bayangkan untuk menggantikan sebuah bangunan yang memiliki ketinggian sama dengan burj dubai.
berapa luas tanah yang bakal digunakan?
mungkin ia lebih luas dari singapura.

..
Comment by Khai
2009-04-04 19:29:11

i think diorang bukan perlukan sangat bangunan setinggi-tinggi alam macam tu.. tapi nak membuktikan sesuatu.

Ialah macam KLCC tu menjadi kebanggan kan pada Malaysia. Begitu juga Dubai.. :[

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by Jaws
2009-04-05 13:08:30

ko nak bangunan besar2 nak buat ape?
kalo semua org2 yg takde umah boleh masuk takpela..
nih yang dok situ, satu floor sorang..
nih semua sekadar nak berlagak jer..
macam khai cakap..nak buktikan :p sesuatu..

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Sy8
2009-04-04 14:30:41

dasyat gler dowhhh… :o: :o:

..
 
Comment by incik.keiroro
2009-04-04 14:32:11

erghhh!!!

mesti kelam kabit orang kat dalam bangunan tu….

gatal sgt wat pencakar langit tinggi2…

kan dah kena petir..!

..
 
Comment by Sy8
2009-04-04 14:32:37

Aku rasa btul r ckap rham tu… :8

..
 
Comment by Fizz
2009-04-04 14:37:42

best ape dpt tngk petir secara dekat.. :bloody: hehehehe…

..
 
Comment by nikillas
2009-04-04 14:39:01

depa wat bangunan tinggi2 sebab tak de tanah dah kot.. tgk la palm de isle-ke-pebenda-entah yang depa duk tambak laut tu.. haa.. tak cukup tanah la tu.. kui3..

..
Comment by NoktahHitam
2009-04-04 18:29:26

Sallikin, dorg buat bangunan tinggi2 sbb EGO. Tade dalam buku teks πŸ˜€

..
Comment by Khai
2009-04-04 19:30:55

hehe betul.. jangan cakap dubai tu takde tanah lapang.. penuh dengan padang pasir je kot.. cuba nengok Google Earth.. hehehe

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Eriyza
2009-04-04 14:51:20

Tanda² dunia ini dah telalu tua.
So, update wal upgrade diri supaya
lebeh baik dr sebelumnya. Enjoy kat
dunia, bekalan akhirat jgn lupa. πŸ™‚

..
 
Comment by lixdo
2009-04-04 15:14:03

gambar tue macam di edit aje terlalu cantik sangat 8)

..
 
Comment by n2n
 
Comment by Zik
2009-04-04 16:04:13

dlm fikiran aku rasa petir akan ke arah burj tu jek. so, kawasan berdekatan yg berada bawah paras burj tak la kena panah kan.

tp nak tahu jugak apa terjadi bila burj dubai kena panah petir bertalu-talu tanpa henti 30 minit?

tapi memang gile kentang sape ada pejabat kat atas sana. cuak tak cuak mesti terasa gegar sikit sbyk. lagi kalau sistem tu bocor? renjatan terhebat tu fuhhh.

:bloody:

..
 
Comment by ~all about me~
2009-04-04 16:06:41

subhanallah cantiknye bile nampak panahan petir kt The Burj tuh πŸ˜€ πŸ˜€ sbenanye ngeri gak la~ :bloody: :bloody: :bloody:

tapi nape ade gmba time gelap n cerah?ade ribut petir ke??awat cek xnmpk pon ujan~huhuuuu~ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚

nengok The Burj dalam gmba 1st teringat cite sailormoon mase tahun 1998 kat metrovision dulu~kat sini la sailormoon terperangkap dalam lif ngan jejaka idaman die~ahahahhaaaa πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚

..
Comment by Khai
2009-04-04 19:34:02

kalau tepat pada masanya dia snap gambar petir tu, malam pun boleh cerah macam siang.

..
 
 
Comment by beruk
2009-04-04 16:19:50

disambar ke ditembak?

..
 
Comment by menteil
2009-04-04 16:22:07

takkan enggernier dorang tak fikir pasal nie?
dah tau tinggi mesti dorang ada buat cara untuk menangkis…
mungkin tak berkesan kot..
kuasa tuhan…
:[

..
Comment by Khai
2009-04-05 02:56:08

petik memang akan sambar bro.. cuma petir tu akan di’neutralize’kan dengan saliran ke bawah tanah.

Ala rasanya semua rumah kat Malaysia pun ada sistem tu kan?

..
 
 
Comment by wan
2009-04-04 16:33:45

perghhh! tak dpt nak kata la..
selamat tak terbelah bangunan tu :p

..
 
Comment by qaseh
2009-04-04 16:34:03

khai…uwaaaaaaaaa akak nk minta tolun…akak bru je jinak2 merpati nk wat bloq…x reti..blog mana yng pling besh….huahuahua…

..
 
Comment by qaseh
2009-04-04 16:35:09

ada wat kat wordpress tp tah ler..cm blur..hahha mmg blur pon

..
Comment by Khai
2009-04-04 19:35:32

hi qaseh.. email khai kalau ada apa2 soalan.. ni dah lari topik ni. hehehe.. salah masuk bilik kuliyah.. hakhak πŸ˜€

..
 
 
Comment by inertz
2009-04-04 17:08:13

Nasib baik Babu Sassi dah siap kerja. Kalau tak dia yang pertama kena.

..
 
Comment by wan
2009-04-04 17:43:28

biasa aa kena petir..bak kata pepatah yg aku reka…

jangan berani bina bangunan tinggi kalo takut kena sambar petir πŸ˜‰

..
 
Comment by iZur@
2009-04-04 17:50:57

salam khai,,
smenarnye x tau nk ltak mane komen dasyat nie,,
letak kt sinie jela ek ,,

k,aku plajar di salah sebuah universiti di johor,,
dan pada dlm kul 12.30 a.m bersamaan 04/04/2009,,
aku telah stat bace blog khai nie,,
pergh,, memang hebat gile blog khai nie,,
nie la aku br knal blog tu sbenarnye bergune jugak (agak ketinggalan zaman la jugak aku nie),,
slain tu,,kagum jugak la ngan khai nie,,
walaupun bz gila ngan assingment,,
but khai trus jugak dapat mantapkan blog justkhai,,
minat la katakan,,
yg aku paling ske pasal software yg masyuk,,
n info about blog,,
yg len pun ske gak ,,
dan aku abeh bace kesemue entry justkhai nie kul 7 a.m ,,
bebaloi jugak la x tdo,,
n member roomate aku agak bengong nengok aku ngadap laptop sampei x tdo,,
aku memang respect khai la,,
k,,sini saje komen ku,,
smoge blog justkhai nie diperhebat kan lg sampei tahap maksimas,,
kalu ade mase usha la ms aku,,
http://www.myspace.com/pou_teknik688
x nak add pun x pe,,

salam ….. πŸ˜‰ πŸ˜‰ πŸ˜‰

..
Comment by Khai
2009-04-04 19:39:01

wow.. baca semua 372 post dalam blog ni ke? Terharunya. hehehe. Thanks Izur@..

Dalam blog ni ada baik ada buruknya juga. Owner blog ni tak sesempurna mana. So yang baik jadikan tauladan, buruk jadikan sempadan yer…

Kalau rasa ada ilmu yg boleh dimanfaatkan bersama, share pada member2 pulak ye. Berganda2 pahala kita semua. =(

Terime kasih sekali lagi

..
Comment by hytiq
2009-04-05 00:50:14

bgnde2 phle ke..duit poket u lbey skit msyuk hah??
hee.. πŸ™‚

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-04-05 02:19:57

orang bercakap pasal ilmu.. ilmu baik yg disebarkan, tak ke dapat pahala tu.. apesal nak dikaitkan dengan duit.. duit poket dan rezeki, nengok la camana inisiatif seseorang tu pulak. Yang kita nak dengki kenapa…… pelik nye manusia… =(

 
Comment by hytiq
2009-04-05 16:21:36

ala..jgan r sdey..hee..
juz kidg..
tpi,pape pon..
yes!!bjye gx I mke U sad..huahuahua πŸ™‚
da the burj kna klat,slap hb bnjir plak dgn air mte U kan???
huhuhu 8)

 
 
 
 
Comment by muckraker88
2009-04-04 18:19:15

la cam tesla coil lak!!! *red alerrtt :bloody:

..
Comment by Khai
2009-04-04 19:39:40

:[ ngaaaa!!

betul betul betul.. hehe.. tetiba rasa rindu dengan zaman kegemilangan Red Alert 2.. :bloody:

..
Comment by akmal
2009-04-06 21:12:23

saya bangga ngan Red Alerts 2 sampai sekarang main huhu T_T mundur ke aku =(

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by cj
2009-04-04 18:50:45

hmm…i dunno how to say khai..
but, diz entri is an eye opening for me…
God the Almighty…God the Almighty…
He is Great and the Greatest…

sinner will get the greatest punishment..
those who obey..will get the greatest reward..never ending..
O…My God…. forgive me.. ur lowlife “abd”

p/s: thanks khai…

..
 
Comment by Rahsia Jutawan CBC
2009-04-04 20:14:04

pergh….dashat betul….ni petanda dri Allah…manusia mudah lupa….:D

..
 
Comment by Naimz
2009-04-04 20:17:28

Nilah manusia berlumba-lumba bermegah dengan kekayaan yg ada..kan bagus kos binaan bangunan tue dibuat kebajikan kat negara Afrika yg masih mundur & dilanda krisis (bukan game crysis) dari dulu sampai la skrg ni…x pun derma kat fakir miskin satu dunia.memang dah akhir zaman la kita nie =(

..
 
Comment by deennasour
2009-04-04 20:28:50

hambek kau Dubai oi!!!
nak tunggu klcc plak.
ready ah lepak bwh klcc bwk dslr. hehehehe :p

..
 
2009-04-04 21:30:17

banyaknya bangunan pencakar langit….memang antara tanda2 kiamat…..

..
 
Comment by azizwan(dot)com
2009-04-04 22:44:41

perghhh.. memang dahsyat. gerenti smua barang elektrik dlm bangunan tu habis terbakar :aie:

..
 
Comment by 100plus
2009-04-04 22:57:44

adalah mustahil untuk Bumi dilihat seperti sfera hanya kerana ketinggian bangunan sahaja. jadi kenapa ketika menaiki kapal terbang, kita tidak pernah melihat bentuk sfera ini?

gambar yang diambil dari atas bangunan itu menggunakan lens ‘fish-eye’. efek nya nampaklah seperti sfera. agak mustahil untuk melihat bumi dalam bentuk sfera melainkan keluar dari bumi dan melihatnya dari angkasa lepas.

..
Comment by skate and destroy
2009-10-11 17:23:26

yup..totally agree with you man..dorang snap gune fish-eye lense ni..thats why lah nampak bulat…aku shoot skate video and pic skateboarding gune fish-eye..

..
 
 
Comment by hytiq
2009-04-05 00:56:50

dubai..ngre arb b’1..islam plak 2..
nak lwan spe bt bgunan tnggi2??
knon nak jdi no 1..
lpe r tu,Tuhan ttap lbey ats..

..
 
Comment by cidimidi
2009-04-05 01:44:06

baru operasi da kena panah.. isk3.. :8 ngeri.. kenapa ek suka tinggi2… tak takut ke .. hehe (kiter sememangnya gayat di tempat tinggi.. ) Baru tingkat 3 aja pun sudah risau n kecut bl pandang bawah.. Ape lagi setinggi tu.. :aie:

..
 
Comment by x-po
2009-04-05 01:45:29

sebenarnya, diorg nk tjkkan bhawa negara islam juga mampu bersaing dgn ngara barat. yg org islam juga mampu bersaing dgn ngara barat. sbb tu wat menara tertinggi. bagi org barat jeles. kita ptt bangga bkn kutuk. pasal kilat tu, mesti ada jln penyelesaian yg diorg dh kaji. mmg kuasa tuhan kita xleh lawan tp sekurang2nya kita leh usaha. kan tuhan juga nak kita maju dlm teknologi.

..
Comment by Khai
2009-04-05 02:10:42

nak tunjukkan negara islam tu maju, bantu negara islam yg miskin untuk maju.

..
Comment by ~all about me~
2009-04-05 14:50:19

betul tu khai~ramai lagi sedara kite yang lebih memerlukan bantuan~

btw x-po,,tula namenye
“yang kaya semakin kaya n yang miskin semakin miskin”
n “berlumba2 membina bangunan tinggi”…
tu kan memang petanda kiamat kecik dah tuh(teringat blaja dulu time form3 xsilap~pelajaran yg sangat menarik dalam pend islam~)…
orang islam sendiri yang nk mengakhirkn zaman~pelik….tula bile memerintah xmenggunakan Al-Quran dan As-Sunnah sebagai landasan…..hurmmmm… :oups: :oups:

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by akmal
2009-04-05 02:04:34

hmmm…xksah la pasal dye kne smbar tuh..dh mmg adat la bngunan tggi..
yg ptut pkirnye sal tnde2 kiamat..bngunan tggi2 cmtuh..
😐

..
 
Comment by salmah hibon
2009-04-05 02:24:20

tul tu x-po …aku pun rasa kita patut setuju..and aku pun tau bila manusia tu berlumba2 bina bangunan pencakar langit ni dah tanda2 kiamat…tapi we should proud coz tu negara islam yang pnyer..and palm ape kejadah tu pun islam pnyer..aku tetap bangga…

kena sambar petir tu rasanya harus bagi menara yang tinggi-tinggi macam tu..and arkitek mesti dah ade system tuk neutralkan petir tu..cth mcm system yang KLCC wat tu..neway..nice blog khai

..
 
Comment by d|n
2009-04-05 04:19:19

insap2 πŸ™‚

..
 
Comment by Kill-Vearn
2009-04-05 07:31:51

perghhh sungguh cantik dia nya petir… comel aje… hehehe.. sonok tgk petir… tapi secantik2 binaan dalam dunia aku tetap suka Kaabah.. santek sangat, sejuk mata memandang… :8

..
 
Comment by half
2009-04-05 07:46:59

about ur fact,
“Tahun 1995 dulu, kita ada KLCC yang akhirnya gah beberapa tahun sebagai bangunan tertinggi di dunia selepas World Trade Centre di USA runtuh pada tragedi 11 September”

even seblum WTC tu runtuh, KLCC mmg yg tertinggi apabila dibina..

..
Comment by Khai
2009-04-05 09:54:41

thanks half.. entri dah diperbetulkan dengan fakta yang tepat.

..
 
 
Comment by Lily Cartina
2009-04-05 07:50:37

dude, pas kne panah petir, ape jadi kat bangunan ni?

..
 
Comment by deena
2009-04-05 08:32:10

apa jadi kat orang dlm bangunan tuh? ada yg mati ke? ada yang hangus? ada yang kejang? πŸ˜‰

..
Comment by Khai
2009-04-05 09:44:38

takde apa yang jadi.. selagi kilat tu dapat dialirkan ke bawah tanah.

Kalau ada yang rosak nanti, mungkin kita boleh makan manusia panggang kat dalam tu. Hehehe

..
 
 
Comment by nabilah mangshor
2009-04-05 10:18:44

πŸ˜† hmmm…
semua negara x kira negara islam pun berlumba2 nak bina pencakar langit
heh..setuju, buka sbb xde tanah
tp lebih kepada pride !
:8

..
 
Comment by obalabama
2009-04-05 13:05:33

sebenaqnya disetaip banggunan tinggi diduniani dipasang dengan sistem perangkap kilat, ianya untuk kselamatan manusia, perkara ini dah biasa berlaku,

tapi kalau dok berlumba2 buat bangunan pencakar langit tandanya nak kiamat, yg peliknya negara yg dipimpim olih orang islam pun dan terikut2 pemimpim negara kafir, banyak lagi negara islam yang susah dan sepatutnya mendapat bantuan dari negara2 islam yg kaya,

..
 
Comment by akmal
2009-04-05 13:59:12

Dok bangga buat bagunan tinggi nilah jadi memudaratkan betul 😎

..
 
Comment by Mr. X10
2009-04-05 14:02:20

Most of the information on technology is way too complicated for the average joe like me. What is a simple way to make my lights remote controlled??

..
 
Comment by fazrewl
2009-04-05 14:33:53

Tanda kiamat dah dekat la tue..
manusia berlumba buat banggunan pencakar langit…

negara islam yang miskin ditindas tanpa dpt bantuan dr negara yang kaya…

dunia-dunia..

..
Comment by sauber
2009-06-26 11:02:35

yes… btul23… slh satu tnda kiamat, manusia trlalu byk mmbuat bgnn pncakar langit. tinggi sgt.. nk wat smpi langit ke-7 ke?

..
 
 
Comment by BAGAK
2009-04-05 15:03:34

engineer sekarang tengah fikir nak simpan tenaga kilat

..
 
Comment by azleah
2009-04-05 16:02:08

whoa…bravo! bravo! malaikat dah bagi arahan tu suruh taubat tapi apa manusia buat????

πŸ˜†

..
Comment by Kill-Vearn
2009-04-06 07:52:44

what da point u said malaikat bg arahan? erk… mcm salah dengar lak aku… 😐

..
 
 
Comment by titan
2009-04-05 21:49:54

mak aii. sakit leher nak mendongak nih.. :choler:

..
 
Comment by sickchild72
2009-04-06 00:31:26

makoihhh tinggginyaaaa.
isk. =(

..
 
Comment by fazreen
2009-04-06 03:01:52

gerunnye

..
 
Comment by KNizam
2009-04-06 23:50:18

hehe makin tinggi makin senang la kena sambar kan
ntah2 ada ceo company mana ntah kat atas sekali tuh kan. hehe πŸ™‚

..
 
Comment by fadli
2009-04-08 16:30:18

peh!!…takut aku tengok,silap2 rang dalam 2 mati kene panah petir..Bahaya2..2 la yang terjadi bile dunia dah nak kiamat.. :8

..
 
Comment by hakimz
2009-04-12 00:31:37

Dorang buat bangunan tinggi2 sebab x sabar nak jumpe tuhan kot.. hahaha :X

..
 
Comment by ahmadsimbol
2009-04-13 04:49:45

bkn petir itu memanah syaitan? :p :p :p

..
 
Comment by ichi999
2009-04-15 09:25:46

bertalu-talu kilat panah…
cam maner la diorang kat dalam tu…
mesti cuak gilakan… πŸ˜‰

..
 
Comment by yazidyahaya
2009-04-30 23:33:26

mak oi,,ngeri aku tengok..

..
 
Comment by pening
2009-06-13 23:48:51

Ntahla..ape lah yg syoknye wat bangunan tinggi2 ni..kalau tgk bwh..sure sayupp je…agak2nye nnt…ade x yg nk cipta bangunan terdalam ke dasar laut?? 😐

..
 
Comment by faiz danial bin azizan
2009-06-21 19:17:45

inilah petanda bila orang2 islam yang kaya dah terlalu bakhil untuk menyalurkan harta mereka kepada orang2 miskin..harta yang mereka ada disalurkan kepada perkara yang tidak berfaedah dan membazir..Allahu Akbar…!

..
 
Comment by chocolateice
2009-07-22 20:25:03

ketinggalan zaman…huhuhu
baru nk cmmnt…
kna petir…my birth date lak 2…
haila

..
 
Comment by Abgnua
2010-03-25 12:50:26

:bloody: manusia selalu lupa yang langit itu selalunya akan tinggi! Selalu lupa yang dirinya akan selalu kerdil! Semoga Allah berikan hidayah dan taufiq buat kita.

Semoga Allah satukan hati-hati umat Islam sedunia… dan moga Allah satukan umat Islam bangsa Arab…

..
 
Comment by weee
2010-07-04 17:15:25

owww kalau everytime kne petir , mesti best dpt jadi MUTANT, mcm citer XMEN tuh πŸ™‚

..
 
Comment by ALAM
2010-07-29 22:31:21

huhuhuh sebab terlalu tinggi sangat tu

..
 
Comment by secret
2010-12-06 22:06:19

logik gak kene panah petir cmtu..
sbb satu bangunan tu ade lapisan besi..
sbb xnk bg kapal terbang tembus mcm jd kt new york mse 2001 tu..

lgi 1..
hahaha..
lwk ah..
burj dubai bukak mse 4 januari 2010.. bkn 2008..

-bkn 2008

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post